فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال سوم شماره 3 (پیاپی 8، پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس بحری پور، ابوالفضل ذوالفقاری صفحات 7-24

    احساس امنیت اجتماعی در مقاله حاضر به چهار بعد امنیت فردی، امنیت اقتصادی، امنیت سیاسی و امنیت جامعه ای تقسیم شده و تاثیر سرمایه اجتماعی افراد با مولفه های شبکه مشارکت اجتماعی، هنجار اعتماد، هنجار عمل متقابل و آگاهی اجتماعی بر آن، مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق به روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه در بین ساکنین 18 سال و بالاتر شهرستان کاشان که به تعداد 236750 نفر بود، در سال 1391 به انجام رسیده است. در این تحقیق از شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شده و حجم نمونه مورد مطالعه با استفاده از فرمول کوکران 362 محاسبه گردید که با وجود توزیع 400 نمونه ای پرسشنامه فقط 359 نفر حاضر به پاسخگویی شدند که اطلاعات مورد نیاز از آن ها استخراج گردید. مهم ترین نتایج حاصل از آزمون رابطه بین متغیرهای تحقیق نشان داد که؛ سرمایه اجتماعی شهروندان بر احساس امنیت اجتماعی آن ها تاثیر گذار است. هم چنین بین سه بعد از چهار بعد اندازه گیری شده از سرمایه اجتماعی در این تحقیق یعنی اعتماد اجتماعی، شبکه مشارکت اجتماعی و آگاهی اجتماعی با احساس امنیت اجتماعی تفاوت معنی داری مشاهده گردیده است و این تفاوت در بعد هنجار عمل متقابل مشاهده نشد. ضمن این که بین متغیرهای زمینه ای جنس، سن، وضعیت تاهل، شغل، مقطع تحصیلی ومیزان هزینه خانواده با احساس امنیت اجتماعی دراین تحقیق هیچ گونه رابطه معنی داری ملاحظه نگردید.در انجام تحلیل رگرسیون چند متغیره در این تحقیق در مجموع پنج متغیر سن، مشارکت اجتماعی، هنجار عمل متقابل، هنجار اعتماد و آگاهی وارد معادله گردیدندکه از میان آن ها دو متغیر آگاهی و اعتماد درمعادله باقی ماندند، بطوری که ضریب تبیین آن ها برابر 36 درصد و درمجموع با توجه به بتای استاندارد شده، میزان اثر آگاهی 48/0 درصد و میزان اثر اعتماد 25/0 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی1، اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی2، آگاهی اجتماعی
  • حبیبه ناصح قراملکی، حسین بنی فاطمه، کمال کوهی صفحات 25-42

    بسیاری از صاحب نظران معتقدند که مدیران شخص اول، زیربنا یا سنگ بنای یک سازمان هستند و برای دست یابی به بهره وری در سطح مطلوب، باید مستعدترین افراد برای تصدی این مسیولیت انتخاب شوند. در این تحقیق به بررسی میزان قدرت طلبی مدیران پایه و میانی دانشگاه های دولتی تبریز با تاکید بر نظریه های ماکس وبر، میشل فوکو و از دیدگاه سازمانی، به مفاهیم تعهد سازمانی و امنیت شغلی پرداخته شده است. جامعه آماری، شامل کارکنان و مدیران پایه و میانی دانشگاه های دولتی شهر تبریز است و اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه از بین کارکنان و مدیران سه دانشگاه دولتی تبریز، صنعتی سهند و تربیت معلم آذربایجان (شهید مدنی) شهر تبریز جمع آوری شده است. شیوه نمونه گیری از نوع طبقه ای متناسب به شکل چند مرحله ای و حجم نمونه برابر 300 نفر می باشد مدیران مورد مطالعه تمام شماری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد بین سن، سابقه مدیریت و رتبه علمی و میزان قدرت طلبی مدیران پایه و میانی رابطه معنی دار وجود ندارد. اما بین دسترسی به اطلاعات سازمان، گرایش به انضباط، تعهد سازمانی و امنیت شغلی مدیران با میزان قدرت طلبی مدیران پایه و میانی رابطه معنی دار وجود دارد. این روابط متوسط و معکوس هستند. نتایج رگرسیون چندگانه نشان می دهدکه متغیر دسترسی به اطلاعات درسازمان توسط مدیر، نقش بسیار مهمی درپیش بینی قدرت طلبی مدیران دارد. می توان گفت که سه متغیر دسترسی به اطلاعات سازمان، گرایش به انضباط و تعهد سازمانی قادرند 33 درصد از واریانس متغیر قدرت طلبی مدیران را پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: قدرت طلبی، جامعه شناسی سازمان، انضباط، تعهد سازمانی، امنیت شغلی
  • احد رمضانی، فیروز راد، محمد عباس زاده صفحات 43-56

    هدف اصلی این مقاله بررسی رابطه ی میزان مصرف رسانه و میزان ناهنجاری رفتاری دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهر میانه است. تحقیق از نوع کمی با تکنیک پیمایش است و پرسشنامه ابزار گردآوری اطلاعات بوده است. کل جامعه آماری ما 3703 نفر بود که از این تعداد 349 نفر به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی انتخاب شده اند. دراین مطالعه، رابطه میزان ناهنجاری رفتاری دانش آموزان با برخی از متغیرها مانند میزان مصرف (برنامه شبکه های خارجی تلویزیون، سایت های اینترنتی، بازی های رایانه ای)، منطقه ی مسکونی و جنسیت معنی دار بوده و فرضیات تحقیق در این موارد تایید شده است. اما رابطه معنی داری میان متغیر ملاک و متغیرهای پیش بین هم چون میزان مصرف (برنامه شبکه های داخلی تلویزیون، رادیو، سینما، روزنامه، مجله، کتاب) وجود نداشته است. نتایج به دست آمده حاکی از این است که به ترتیب متغیرهای برنامه شبکه های خارجی تلویزیون، سایت های اینترنتی، بازی های رایانه ایی، سینما، کتاب) منطقه ی مسکونی و جنسیت بیشترین تاثیر را در میزان ناهنجاری رفتاری دانش آموزان دارند و بیشترین تغییرات متغیر ملاک را تبیین می کنند و بقیه متغیرها از معادله خارج شده اند. به طورکلی می توان نتیجه گرفت که میزان ناهنجاری رفتاری دانش آموزان با میزان مصرف رسانه ارتباط  تنگاتنگی دارد.

    کلیدواژگان: میزان ناهنجاری رفتاری، میزان مصرف رسانه، میانه
  • محمود علمی، کریم یزدانی صفحات 57-75

    هدف این پژوهش، تعیین عوامل اجتماعی مرتبط با میزان سازگاری زناشویی است. خانواده نخستین و منحصر به فرد ترین نهاد اجتماعی است که سلامت و موفقیت جامعه مرهون پویایی و رضایت مندی اعضای آن است. سازگاری زناشویی حالتی است که طی آن زن و شوهر از ازدواج با یکدیگر و با هم بودن احساس شادمانی و رضایت مندی نموده و بدون شک یکی از عوامل بسیار مهم و حیاتی این رضایت مندی، میزان سازگاری زوجین در ارتباط با عوامل اجتماعی است. محقق با هدف شناخت رابطه عوامل اجتماعی (طول مدت نامزدی، طول مدت ازدواج، سن معلمان هنگام ازدواج، پای بندی به اعتقادات دینی، پایگاه اجتماعی، نسبت خویشاوندی، نحوه آشنایی با همسر، نحوه گذران اوقات مشترک) با میزان سازگاری زناشویی در بعد نظری ازنظریه های نیازهای مازلو، همسان همسری برگس و طول مدت ازدواج میشل آندره برای تبیین روابط متغیرهای پژوهش بهره جسته است. روش تحقیق، پیمایش از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن معلمان متاهل مدارس راهنمایی در شهر مرند که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم نمونه 230 زوج به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند، می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه مقیاس سازگاری زوجین گراهام اسپینر و اریک ای فیلسینگر است. داده های حاصل شده با استفاده از نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و به منظور آزمون فرضیه ها؛ متناسب با سطوح سنجش متغیرها از آزمون مقایسه میانگین، T مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردیده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که سازگاری زناشویی در بین افراد مورد مطالعه برابر 51/15± 41/80 بود. اختلاف معنی داری بین عواملی چون نسبت خویشاوندی، گذران اوقات مشترک، پایگاه اجتماعی و پای بندی به اعتقادات دینی با سازگاری زناشویی وجود دارد (05/0 < P).

    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، عوامل اجتماعی، پای بندی به اعتقادات دینی، پایگاه اجتماعی
  • جمال محمدی، کمال خالق پناه، فردین محمدی صفحات 77-91

    جامعه شناسان براین باورند که هویت امری اجتماعی-تاریخی است و در طول زمان نیروهای متفاوتی در ساخت آن نقش دارند. در جوامع سنتی مذهب، خانواده و قومیت از مهم ترین عوامل موثر بر هویت افراد محسوب می شدند، اما در جوامع مدرن عواملی مانند سرمایه فرهنگی که دستآورد خود افراد جامعه است، هویت آن ها را بر می سازد. بنابراین امروزه سرمایه فرهنگی تاثیر زیادی بر شکل گیری هویت های جمعی دارد. پژوهش حاضرتلاشی است در راستای تبیین رابطه سرمایه فرهنگی دانشجویان باشکل گیری ابعاد هویت جمعی تحت تاثیر قومیت آن ها. برای نیل به این هدف چارچوب نظری این پژوهش، به کمک تلفیقی از نظریات کاستلز، گیدنز و تامپسون تدوین گردید. جامعه آماری تحقیق شامل دانشجویان دانشگاه کردستان درسال تحصیلی 90-1389 می باشدکه با استفاده ازفرمول کوکران و روش نمونه گیری طبقه ای نسبی 300 نفر از آن ها انتخاب گردید. نتایج پژوهش گویای آن است که در میان دانشجویان کرد، سرمایه فرهنگی بیشترین ضریب همبستگی را با هویت قومی دارد و در میان دانشجویان غیر کرد، بیشترین ضریب همبستگی سرمایه فرهنگی در رابطه با هویت جهانی است.

    کلیدواژگان: هویت جمعی، سرمایه فرهنگی، قومیت
  • شمسی کاشانی، محمد عباس زاده، حسین میرزایی صفحات 93-108

    رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از جمله پدیده های مهم و شایان توجهی است که ازنیازهای جامعه امروز و ضرورت های اساسی برای فرد و جامعه به شمار می آید. بر این اساس، هدف اصلی مقاله حاضر بررسی جامعه شناختی میزان رعایت قوانین راهنمایی ورانندگی بین رانندگان حاشیه نشین وغیرحاشیه نشین شهر میانه است برای تعیین رابطه بین متغیرهای مذکور از تیوری های قانون گریزی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی استفاده شده است. فرضیه کلی تحقیق تعیین میزان رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی وعوامل مرتبط برآن بین رانندگان حاشیه نشین و غیر حاشیه نشین است. روش تحقیق پیمایشی وابزار اندازه گیری پرسشنامه بسته پاسخ است. جامعه آماری این پژوهش رانندگان 18 تا 75 سال است که تعداد کل این جمعیت 67914 نفر بوده که از این تعداد 381 نفر با استفاده از فرمول حجم نمونه و روش نمونه گیری هدف مند به عنوان نمونه انتخاب شده اند. اطلاعات پرسشنامه توسط نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. برای آزمون فرضیه ها، به تناسب سطح متغیرها ازآزمون مقایسه میانگین با دونمونه مستقل، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. نتایج تحقیق رابطه بین اکثر متغیرهای اصلی تحقیق و میزان رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی را تایید می کند. نتیجه نهایی این که متغیرهای مستقل مورد استفاده در پژوهش حاضر 3/20 درصد تغییرات متغیر وابسته را تبیین کرده اند دربین متغیرهای مستقل تاثیر تعهد اجتماعی بر متغیر وابسته بیشتر از سایر متغیرها است.

    کلیدواژگان: قانون گرایی (میزان رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی)، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، تعهد اجتماعی
  • ایرج محمودی، هادی آقائی، عطاالله جعفری صفحات 109-127

    دنیایی که در آن زندگی می کنیم هر روزه درحال تغییر است، جهانی شدن فناوری اطلاعات وارتباطات، نقل و انتقال سریع تجربیات، دستاوردهای جوامع و اشاعه ی فرهنگ خاص مصرف، بررسی جنبه های مختلف این جهانی شدن از جمله جنبه های نرم افزاری (محتوای)، مصرف رسانه ای، جامعه اطلاعاتی و به خصوص اصلاح الگوهای مصرف حایز اهمیت اساسی است. تاکید جوامع بر استفاده از پتانسیل های این فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی در جهت شتاب دهی به توسعه اقتصادی و ارتقای سطح زندگی مردم مهم و قابل توجه می باشد. این روند با الکترونیکی کردن امور و آنی و سریع سازی انتقال اطلاعات باعث از بین رفتن عامل زمان، مکان و کنترل هزینه ها شده، که این رشد شتابان نیازمند سازماندهی و فرهنگ سازی سریع با توجه به نیازهای روز افزون می باشدکه برای هرچه بهتر بهینه کردن این صنعت ارایه راهکارها مناسب ضروری می باشد. بسیج منابع، سرعت، دقت و همه جانبه نگری در مدیریت این منابع، ضرورت هایی است که پیش روی کارشناسان وعالماناجتماعی قراردارد. بنابراین این مقاله نتیجه پژوهشی است که پس ازشرح ویژگی های جهانیشدن با رهیافت اکتشافی، با تکنیک مصاحبه(دلفی) با مطلعان و کارشناساناجتماعی به بررسی بعدی از جهانیشدن فناوریاطلاعات و ارتباطات می پردازد تا بدین ترتیب با بهره گیری از نظرات عالماناجتماعی، رهیافت ها و راهکارهای اساسی درجهت هدایت ومدیریت بهتر این فناوری ها تعیین، تا قدم های اساسی برداشته شود، در نهایت با کدگذاری باز بر روی مصاحبه های انجام شده با اساتید 10 مولفه ی اساسی و کلیدی با توجه به فرضیات ارایه شد که نتایج در قالب راهبردها ارایه گردید که تمام فرضیات تحقیق مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، جهانی شدن فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، فرهنگ مصرفی، مصرف رسانه ای، جامعه اطلاعاتی
  • داریوش ظفری، محمدحسین حسینی، محمدعلی خلیجی، محمدحسین فتحی صفحات 129-141

    توسعه اجتماعی مفهومی است که با چگونگی شیوه زندگی افراد در ارتباط است، سبب بالابردن سطح زندگی افراد جامعه می شود و در زمینه های مسکن، اشتغال، آموزش و اوقات فراغت در ارتباط می باشد. توسعه اجتماعی گامی است در جهت ایجاد امینت در جامعه در بین شهروندان که موجب ایجاد تعادل و توازن در جامعه می شود. هدف این مقاله اندازه گیری و ارزشیابی شاخص های توسعه اجتماعی و نشان دادن سطوح توسعه شهرستان های استان همدان از نظر بهره مندی فضاها و توسعه اجتماعی است. روش بررسی به صورت مقایسه ای و بااستفاده ازشاخص های اجتماعی می باشد. آمار و شاخص های مورد استفاده در این تحقیق از سالنامه های آماری در سال 1390 اخذ شده است. نوع تحقیق کاربردی و روش تحلیل مقایسه ای و مدل مورد استفاده مدل TOPSIS می باشد. نتایج اولیه تحقیق نشان می دهد که با توجه به معیارهای درنظر گرفته شده برای سطح بندی شهرستان ها، شهرستان های بهار، همدان وملایر دررتبه های اول تا سوم، کبودرآهنگ و اسدآباد، تویسرکان، نهاوند در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: : توسعه اجتماعی، رتبه بندی اجتماعی، TOPSIS، همدان
|
  • Abbass Bahripour, Abolfazl Zolfagari Pages 7-24

    In the present article sense of social security divided to personal security, economic security, political security and community security, and the impact of people's social capital has been studied with social participation network, norms of trust, norms of reciprocity and social consciousness.  The research method is survey and a questionnaire has been used among residents of 18 and above 18 years old (236750) in the city of Kashan in1391. In this study, a multi-stage cluster sampling method was used and the sample size of 362 was calculated using Cochran formula and the data were extracted from 359questionnaires out of 400 distributed questionnaires. The main results of the test of relationship between variables show that social capital affects the citizens' sense of social security; and there is a significant difference between sense of social security and social participation network, norms of trust and social consciousness. Also, there is no significant relationship between variables such as gender, age, marital status, occupation, and education and family funds with a sense of social security. In doing multivariate analysis five variables of age, social participation, norms of reciprocity, norm of trust and social consciousness were put into the equation of which norm of trust and social consciousness remained in the equation. As their coefficient of determination is 36% and regarding the standardized beta, the effect of consciousness and trust are 48% and 25% respectively.

    Keywords: sense of social security, Social trust, social capital, social consciousness
  • Habibe Naseh Garamaleki, Hussein Banifatemeh, Kamal Kohi Pages 25-42

    Many experts believe that managers are the first person, infrastructure or the cornerstone of an organization and in order to achieve the desired level of productivity, the most talented people for taking responsibility must be chosen. This study examines the hegemonism of basic and middle level managers in the public universities of Tabriz emphasizing the theories of Max Weber, Michel Foucault and also, from an organizational perspective, the concept of organizationalcommitment and job security are discussed. Statistical population is the employees and the basic and middle managers of public universities of Tabriz and data has been collected using questionnaires among the employees and administrators of public universities of Tabriz, Sahand and Azarbyjan teacher-training university.Stratified multi-stage sampling method is used and the sample size is 300 people. The results show that there is no significant relationship between age, management experience, academic rank and hegemonism of basic and middle managers of public universities of Tabriz. But there is a significant relationship between access to company information, tendency to discipline, organizational commitment, and job security and hegemonism of basic and middle managers of public universities of Tabriz. These relationships are moderate and reverse. Multiple regression results show that the variable of access to information by managers has very important role in the prediction of hegemonism of management. It can be said that three variables of access to information, tendency to discipline and commitment to the organization, can predict 33 percent of the variance of hegemonism of managers.

    Keywords: hegemonism, sociology of organization, discipline, Organizational Commitment, job security
  • Ahad Ramazani, Firouz Rad, Mohammad Abbaszadeh Pages 43-56

    The present research investigates the relationship between media consumption and behavior disorders of high school students in Maraghe. The data is collected by questionnaire and in order to analyze the data Pearson correlation coefficient, one way analysis of variance and T-test were used. The research findings show that there is a meaningful relationship between dependent variable (behavioral disorders) and independent variables including the rate of media consumption such as satellite programs, internet http, internet games and different kinds of media like internet http, internet games, cinema, newspaper, magazine, book as well as the residential area. Also, there is not meaningful relationship betweendependent variable and independent variables including the rate of media consumption like T.V. programs,radio, cinema, newspaper, magazine and book. It is conclude that there is a relationship between media consumption and behavior disorders.

    Keywords: The rate behavior disorders, Media, the rate ofmedia consumption, Miyaneh
  • Mahmood Elmi, Karim Yazdani Pages 57-75

    Aim of this study is to identify the social factors related to marital compatibility. Family is the first and the most exclusive social institute in a way that success and dynamism of a society is based on family member’s satisfaction. Marital compatibility is a state in which the wife and husband feel satisfaction and happiness from their marriage. One of the vital factors related to couple’s satisfaction and happiness is the relationship between their martial compatibility and social factor. Aiming to identify the social factors (duration of engagement, duration of marriage, the teacher’s age at the time of marriage, adherence to religious believes, kinships, social status, way of familiarity with the wife, way of passing the time together) and the couple’s compatibility, the researcher used the Maslow’s, Burgess’ and Michel Andres’ marriage duration theories in order to explain the correlation between these variables.The methodology is survey and the statistical population includes the married teachers in secondary schools of Marand. The samples who were 250 couples were chosen through stratified sampling method. The spinner’s couple compatibility scale and Graham Filisinger were the measurement tools. The data analyzed through SPSS software. In order to test the hypothesis, independent T, Pearson Correlation test, variance analysis and ANOVA were used. Results of the study show that the marital compatibility rate was 80.41 and 15.51. There was a significant difference between factors such as kinship, passing the leisure time together, social status, adherence to religious believes and marital compatibility.

    Keywords: marital compatibility, Social Factors, adherence to religious believes, social status
  • Jamal Mohammadi, Kamal Khalegpanah, Fardin Mohammadi Pages 77-91

    Social scientists believe that identity is a social-historical issue and at different times different forces involved in making it. In traditional societies, for example, a series of factors such as religion, family and nationality arethe most important that influence individual identity but in societies that have experienced modernity, factors make individuals' identity which are self-achievement such as cultural capital. So today, cultural capital has a great influence on the formation of collective identities. This research is an attempt to explain the relationship between students' cultural capital and the formation of their collective identity.In line with this goal, theoretical framework of the research was developed by the combination of the ideas of Castells, Giddens and Thompson.  The population of the study consisted of the KurdistanUniversity students in the academic year 89-90, that using Cochran formula and relative sampling method 300 of whom were chosen. The results show that there is a meaningful relationship between social capital and dimensions of collective identity.

    Keywords: Ethnic identity, National Identity, global identity, Cultural capital
  • Shamsi Kashani, Mohammad Abbaszadeh, Hussein Mirzaee Pages 93-108

    Observation of traffic rules is one of the important phenomena of today's society and also it is necessary for the individual. The aim of this research is the sociological study of the relation between the capitals and observation of the traffic rules among the suburb and non-suburb drivers in Miyaneh. To determine the relationshipbetween the abovementioned variables, we used the theories ofdeviation, socialcapital, cultural capitalandeconomicalcapital. The general hypothesis of the study is to determine the rate of the observation of traffic rules by suburb and non-suburb driver’s its related factors. The research method is survey and the measurement device is response closed questionnaire. The population of this study is 18 to 75 years old drivers, totally 67914 people which 381 person selected as a sample by purposive sampling. The data analyzed using SPSS software. To test the hypothesis regarding the levels of variables, mean comparison test with two independent samples, ANOVA test, Pearson correlation coefficient and multi variant regression were used. The results verify the relationship between the main variables and traffic rules observation rate. The final result is that independent variables used in the study explained 20/3 percent change in the dependent variable. Among the independent variables, the impact of the social commitment on the dependent variable is more than other.

    Keywords: traffic rules observation rate, Social capital, Cultural capital, economical capital, Social trust, social participation, social commitment
  • Iraj Mahmodi, Hadi Aghaee, Attaollah Jafari Pages 109-127

    The world in which we live is changing every day. Globalization of information and communication technology, fast transferring of experiences and achievements, dissemination of particular consumption culture and also, the examination of various aspects of this globalization such as software (content), media consumption, information society, and particularly consumption patterns reformation are very important. The emphasis of these communities on the potential of ICTs to accelerate the economic development and to improve people's lives is significant. This process causes to eliminate the time, space and to control the costs by making things electronic and data transfer fast. This rapid growth requires organizing and culturizing due to the growing needs and for better optimization offering solutions is essential. Resource mobilization, speed, accuracy, and comprehensive review are the necessities facing the experts and social scientists. So this paper describes the features of globalization with exploratory approach and examines a dimension of globalization by interviewing (Delphi) the social experts, which benefiting the social experts' views the strategies and approaches for better management of these technologies are to be determined. With open coding on interviews of 10 professors, key components of assumptions were presented.The results were presented in the form of strategies that all hypotheses were confirmed.

    Keywords: Globalization, Globalization of information, communication technology, consumption culture, media consumption, Information Society
  • Daryoush Zafari, MohammadHussein Hosseini, MohammadAli Khaliji, MohammadHussein Fathi Pages 129-141

    Social development is a concept that is associated with how individuals live; enhance their level of life, and related to issues such as housing, employment, education and leisure activities. Social development is a step towards the creation of security among citizens, which is resulted to balance in society. The purpose of this paper is to measure and evaluate the social development indices and to show the development levels of the cities of Hamadan from the benefiting of spaces and social development points of view. The research method is comparative and social indicators were used. Statistics and indices used in this study are from the statistical calendar of 1390. Also, this is an applied research and TOPSIS model is used.Regarding the considered criteria for the classification of cities, Bahar, Hamadan and Malayer ranked as the first to third and Kaboudarahang, Asadabad, Tuyserkan and Nahavand ranked as the next level.

    Keywords: Social Development, social ranking, TOPSIS, Hamadan