فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 28، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عزیزه جهانگیری، محمود علمی * صفحات 7-23

    این تحقیق که با عنوان «عوامل اجتماعی مرتبط با ارتقای منزلت اجتماعی معلمان مقطع متوسطه مشکین شهر از دیدگاه خود معلمان» انجام شده است. از نظر هدف؛ از نوع کاربردی، از نظر زمانی؛ مقطعی و از نظر کنترل شرایط پژوهش؛ یک بررسی پیمایشی و هم چنین توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق، معلمان مقطع متوسطه مشکین شهر در سال تحصیلی 94-1393 به حجم 670 نفر، حجم نمونه طبق فرمول تعیین حجم نمونه کوکران برابر با 245 نفر و روش نمونه گیری اش، تصادفی طبقه ای بوده است. در این تحقیق برای اندازه گیری متغیرها از سوال (پرسشنامه) و برای اندازه گیری سازه ها از ابزار (مقیاس) طیف لیکرت استفاده شده است. طبق یافته های تحقیق که با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون انجام شد، مشخص شد که بین میزان حقوق و مزایای دریافتی معلمان، میزان دسترسی معلمان به  امکانات رفاهی، میزان عضویت معلمان در تشکل های صنفی، میزان اعتماد اجتماعی شهروندان به معلمان، میزان توجه رسانه ها به جایگاه معلم و افزایش مهارت های معلمان با ارتقای منزلت اجتماعی آنان رابطه معنی داری وجود دارد. هم چنین پیش بینی تغییرات متغیر وابسته و تعیین میزان تاثیر هر یک از متغیرهای مستقل بر روی آن با استفاده از رگرسیون چند متغیره نشان داد که 79 در صد از ارتقای منزلت اجتماعی معلمان، ناشی از رابطه بین یک ترکیب خطی از متغیرهای مستقل است و 21/0 درصد باقی مانده که «ضریب عدم تعیین» نام دارد ناشی از سایر عواملی است که در این تحقیق منظور نشده اند.

    کلیدواژگان: حقوق و مزایا، تشکل های صنفی، اعتماد اجتماعی، منزلت اجتماعی
  • سمیرا موسوی، فیروز راد * صفحات 25-39

    امروزه پدیده سبک زندگی ازمختصات جهان نوین است و افراد برای توصیف کنش های خود و دیگران از مفهوم سبک زندگی استفاده می کنند. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه میزان و نحوه استفاده از رسانه های جمعی با سبک زندگی شهروندان شهرتبریز انجام گرفت. روش مورد استفاده، پیمایش و جامعه آماری، کلیه شهروندان 64-15 شهرتبریز با تعدادکل 039/125/1 درسال 1393 است برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای و برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که در نهایت حجم نمونه آماری 400 نفر تعیین گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از فن پرسشنامه و برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون، کی دو و t-test استفاده شد. یافته های مربوط نشان دادندکه دو فرضیه کلی یعنی میزان نحوه استفاده شهروندان از رسانه های جمعی برحسب نوع سبک زندگی آنان متفاوت نیست  ولی  تک تک فرضیه های اختصاصی که به طریقی جزیی شده بودند تایید شدند. یعنی بین میزان استفاده از برنامه های تلویزیون ملی، رادیو و میزان گرایش شهروندان به سبک زندگی سنتی و بین میزان استفاده از ماهواره، اینترنت و میزان گرایش شهروندان به سبک زندگی مدرن رابطه معنی داری وجود دارد و بین میزان گرایش به سبک زندگی سنتی و نحوه استفاده از برنامه های تلویزیون ملی، رادیو و بین میزان گرایش به سبک زندگی مدرن و نحوه استفاده از برنامه های ماهواره، اینترنت رابطه معنی داری وجود دارد و در نهایت نوع سبک زندگی شهروندان بر اساس متغیرهای زمینه ای جنسیت، تحصیلات، سن، وضعیت تاهل متفاوت است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، رسانه های جمعی، شهروندان
  • اصغر رحمت نژاد، مهران صمدی * صفحات 41-56

    هدف پژوهش حاضر مطالعه رابطه بین مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) کارآمد با میزان اثربخشی سازمانی از دیدگاه کارکنان شعب بانک ملت بود. این پژوهش بر اساس یافته های تحقیق پیمایشی و به شیوه توصیفی درشعب بانک ملت شهر تهران شکل گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان بانک ملت در شعب تهران بود که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 360 نفر به عنوان نمونه انتخاب و بررسی شدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه رویکرد مدیریت ارتباط با مشتری بر گرفته از کار (طاهرپور و همکاران، 1389)، و در 4 بعد شامل سازمان، توجه به مشتریان کلیدی، مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر تکنولوژی و مدیریت و پرسشنامه اثربخشی بانک در 4 بعد سودآوری، رشد، به دست آوردن منابع مالی، توانایی انطباق، نوآوری، رضایت ارباب رجوع و کارکنان توسط پارسونز(1996) استفاده شد. برای بررسی مولفه های مربوط به متغیرهای مورد مطالعه از نظر اساتید و برای بررسی پایایی پرسشنامه ها از آلفای کرانباخ استفاده شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش نیز از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج به دست آمده  نشان داد که بین مولفه های crm و اثربخشی سازمانی همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، اثربخشی سازمان، بانک ملت
  • فرهاد مجدی فرد، صمد صباغ * صفحات 57-75

    رابطه تقدیرگرایی و بهره مندی از رسانه های ارتباطی در بین شهروندان ارومیه به عنوان هدف اصلی این تحقیق مطرح شده است. متغیر تقدیرگرایی بر اساس نظریه راجرز به عنوان متغیر ملاک مطرح است و متغیر رسانه های ارتباطی بر اساس نظریه وابستگی و استفاده و رضامندی به عنوان متغیر مستقل مطرح شده است. حجم نمونه این تحقیق به روش نمونه گیری تصادفی متناسب با جامعه آماری شهروندان شهر ارومیه برابر با 384 نفر است. در این تحقیق از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه محقق ساخته برای جمع - آوری داده های مورد نیاز بهره برده و به منظور بررسی پایایی ابزار تحقیق از آلفای کرونباخ برابر82/0 استفاده شده است. نتایج حاصل ازتحلیل داده ها و یافته های تحقیق نشان دادکه بین تقدیرگرایی و استفاده شهروندان از ماهواره، مجلات، رادیو،اینترنت رابطه معنادار وجود داشته است و بین تقدیرگرایی و استفاده شهروندان ازتلویزیون، کتاب، روزنامه رابطه معنادار وجود ندارد و هم چنین براساس نتایج حاصل از تحلیل واریانس یک طرفه متغیرهای زمینه ای جنسیت و سطح تحصیلات با متغیر ملاک رابطه معنادار وجود داشته اند و رابطه متغیر نوع شغل بامتغیر ملاک رابطه وجود نداشته است و هم چنین یافته ها نشان می دهد که رسانه های ارتباطی7/8 درصد تقدیرگرایی را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: تقدیرگرایی، رسانه های ارتباطی، شهروندان ارومیه
  • امید شکریازی، صفر حیاتی * صفحات 77-94

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تطبیقی کیفیت زندگی سالمندان، ساکن در سرای سالمندان و سالمندان ساکن در خانواده شهر ارومیه در سال 1394 می باشد. روش پژوهش، پیمایش از نوع علی- مقایسه ای (پس رویدادی) است. جامعه آماری این پژوهش شامل؛ تمامی زنان و مردان سالمند 65 سال به بالای ساکن در سرای سالمندان و ساکن در منزل در شهر ارومیه می باشد که براساس آمار نفوس مسکن، تعداد مردان بالای 65 سال 23207 و این جمعیت در زنان 22671 نفر و مجموع آنان 45878 می باشدکه حجم نمونه آن براساس جدول مورگان تعداد 380 نفر تعیین و شیوه نمونه گیری پژوهش، تصادفی است. یافته -های پژوهش نشان داد، به طور کلی کیفیت زندگی اکثریت سالمندان پاسخگو (6/72 درصد) درحد خوب می باشد. هم چنین مهم ترین نتایج حاکی از آن است که: بین کیفیت زندگی سالمندان ساکن در سرای سالمندان و سالمندان ساکن درخانواده تفاوت معناداری وجود ندارد. بین کیفیت ارتباطات سالمندان ساکن در سرای سالمندان و سالمندان ساکن در خانواده تفاوت وجود دارد. بین ویژگی های شخصیت سالمندان ساکن در سرای سالمندان و سالمندان ساکن در خانواده تفاوت وجود دارد. بین ابعاد کیفیت ارتباطات و کیفیت زندگی سالمندان ساکن درسرای سالمندان و سالمندان ساکن درخانواده رابطه وجود دارد. بین ابعاد ویژگی های شخصیتی و کیفیت زندگی سالمندان ساکن در سرای سالمندان و سالمندان ساکن در خانواده رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کیفیت ارتباطات، ویژگی های شخصیتی، سالمندان، ارومیه
  • معصومه بابا زاده، صمد رسول زاده * صفحات 95-110

    این تحقیق  از نظر هدف، از نوع کاربردی و از نظر اجرا یک بررسی همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر تبریز به تعداد 26860 نفر تشکیل می دهند. حجم نمونه با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران به تعداد 380 نفر محاسبه شده است و روش نمونه گیری اش، تصادفی طبقه ای نسبتی بوده است. ابزار اندازه گیری متغیرها پرسشنامه بوده و در طراحی سوالات از طیف لیکرت استفاده شده است. طبق یافته های تحقیق که با استفاده از آزمون پیرسون و آزمون تحلیل واریانس به دست آمده، مشخص شد که: 1. بین ساختار اجتماعی درون خانواده ها، 2. بین ساختار اجتماعی بیرون خانواده ها   3. بین ساختار شناختی درون خانواده ها و 4. بین ساختار شناختی بیرون خانواده ها با میزان موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر تبریز رابطه وجود دارد، هم چنین، بین سرمایه اجتماعی خانواده های پاسخگویان بر حسب میزان تحصیلات پدر، بر حسب میزان تحصیلات مادر و بر حسب رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود دارد. نیز؛ بین پیشرفت تحصیلی خانواده های پاسخگویان بر حسب میزان تحصیلات پدر و بر حسب میزان تحصیلات مادر و بر حسب رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود دارد، هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سرمایه اجتماعی شناختی درون خانوادهعمده ترین نقش را در تعیین میزان موفقیت تحصیلی دانش آموزان ایفا می کند، این متغیر، با قدرت تبیین و تاثیر 23 درصدی و قابلیت پیش بینی 51 درصدی در رتبه اول تاثیرگذاری قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی خانواده ها، سرمایه اجتماعی ساختاری خانواده ها، سرمایه اجتماعی شناختی و موفقیت تحصیلی
  • بابک رحیمیان*، بهرام سرمست صفحات 111-130

    شوراهای اسلامی باهدف جلب مشارکت مردم در فعالیت های مختلف درساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی پیش بینی گردید. اما به دلیل شرایط خاص زمانی، تا بیست سال پس از پیروزی انقلاب مجالی برای فعالیت نیافت. باظهور گفتمان توسعه سیاسی درهفتمین انتخابات ریاست جمهوری و پیرو وعده تشکیل شوراهای اسلامی، این نهاد در بستر مشارکت جویی مردم فعالیت خود را آغاز نمود. دیدگاهی میانه که در این تحقیق ارایه گردیده، شوراها را نهادی مدنی با کار ویژه های مختلف می داند که کارکردهای نظارتی آن قابل توجه می باشد. مهم ترین کار ویژه نظارتی شوراها، نظارت و کنترل بر عملکرد شهرداری هاست. از این رو، میزان اثربخشی نظارت شورای اسلامی شهر بربهبود عملکرد شهرداری به عنوان هدف اصلی این پژوهش مد نظر قرارگرفته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی نظارت شورای اسلامی شهر بر بهبود عملکرد شهرداری بناب و ارایه پیشنهادهایی بر اساس نتایج تحقیق از پرسنل ستادی، مدیران ارشد سازمان، اعضای دوره چهارم شورای اسلامی شهر بناب انجام گردید. برای دست یابی به این هدف برای بررسی نظارت از منظر حقوق اداری شامل دو بعد نظارت پیشینی و نظارت پسینی استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه می باشد که سوالات آن بر اساس طیف لیکرت (پنج گزینه ای) طراحی شده است. و پس از تایید روایی آن بین نمونه آماری که 75 نفر بود توزیع و با حصول پایایی بالای آن از طریق آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده تحلیل شد. یافته ها نشان داد که میانگین داده های هردو نوع نظارت پیشینی و پسینی شورای اسلامی بالاتر ازحد متوسط بود و ابعاد نظارت پیشینی به ترتیب؛ تصویب بودجه، تصویب معاملات، تصویب استقراض (وام) و تصویب اساسنامه شرکت ها و سازمان های وابسته با در بهبود عملکرد شهرداری بناب اثربخش هستند.

    کلیدواژگان: نظارت پیشینی، نظارت پسینی، شورای اسلامی شهر، شهرداری، اثربخشی، بهبود عملکرد
  • محمدتقی باغبان خلجانی، عزیز جوان پور هروی * صفحات 131-141

    پژوهش حاضر، به منظور بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با تعهد سازمانی در بین کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی انجام شده است. برای تحقق اهداف پژوهش 5 فرضیه مورد مطالعه قرارگرفتند. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان - شرقی می باشد. با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی، 66 نفر از کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی انتخاب شدند. پرسشنامه ای که توسط پژوهشگر تهیه و تنظیم شده بود به وسیله نمونه مورد مطالعه تکمیل گردیدند. در این تحقیق با توجه به ماهیت مساله از روش پیمایش استفاده شده است. پس از استخراج داده ها، برای آزمون فرضیه ها از آزمون های آمار توصیفی و آمار استنباطی نظیر آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که متغیرهای اثربخشی آموزش و توسعه، حقوق و دستمزد، ارزیابی عملکرد، ارتباط مناسب با کارکنان و مشارکت رابطه معنی داری با تعهد سازمانی دارد. ولی متغیر فرصت های جایگزین شغلی رابطه معنی داری با تعهد سازمانی کارکنان ندارد.

    کلیدواژگان: اهداف سازمانی، تعهد سازمانی و عوامل اجتماعی
|
  • Azizeh Jahangiri, Mahmood Elmi * Pages 7-23

    The present study was conducted in order to investigate the social factors related to improving the social status of high school teachers in Meshkinshahr from teachers’ own points of view. This is an applied research which in terms of time is cross-sectional and in terms of controlling the research conditions is a survey and descriptive- correlation. The statistical population of this study was all high school teachers in Meshkinshahr in 93-94 educational years (670), and using the stratified random sampling 245 teachers was selected as the sample size through Cochran formula. In order to collect data a questionnaire was used. The results of Pearson Correlation Test show that, there is a meaningful relationship between improving the social status of teachers and the following variables: salaries and benefits of teachers, teachers’ access to facilities, teachers’ membership in independent trade organizations, the citizens’ trust to teachers, the attention of Media to teachers and increasing the teachers’ skills. Also, the results of multi-variate regression show that, 79% of the improvement of teachers’ social status is due to relationship between a linear combination of independent variables and the remaining 21% which is called coefficient of no determination is due to other factors that were not included in this study.

    Keywords: salaries, benefits, independent trade organizations, social trust, social status
  • Samira Mosavi, Firouz Rad * Pages 25-39

    Nowadays, lifestyle is one of the characteristics of the modern world and people in order to coordinate their actions with others use the concept of lifestyle. This study aimed to investigate the relationship between how to use media and the lifestyle of the Tabriz citizens. The method of the study is survey and its population is all Tabriz citizens (15-64 years old) in 1393 (1/125/039). In order to select the sample of the study, cluster sampling was used and Cochran formula was used to determine the volume of the sample (400). The data collected using a questionnaire and to test the hypotheses, Pearson correlation coefficient, chi-square and t-test were used.  Findings show that, the use of social media by citizens is not different based on their lifestyle. But each specific hypothesis that was detailed was confirmed. It means that, there is a meaningful relationship between the use of national television, radio and the tendency of citizens to the traditional lifestyle and the use of satellite, Internet and the tendency of citizens to modern lifestyle. Also, there is a significant relationship between the tendency to traditional life style and how to use television, radio and tendency to modern lifestyle and how to use satellite programs and Internet. Citizens’ lifestyle is different according to the gender, education, age and marital status.

    Keywords: lifestyle, Media, Citizens
  • Asgar Rahmatnejad, Mehran Samadi * Pages 41-56

    This study aimed to investigate the relationship between customer relationship management (CRM) and organizational effectiveness from the perspective of the bank Mellat staff. This study is based on survey results and its method is descriptive which is conducted in the branches of Bank Mellat in Tehran. The study population included all workers in the branches of Bank Mellat in Tehran and using stratified random sampling method, 364 subjects were selected as sample. To collect data two questionnaires were used that were: customer relationship management questionnaire that was taken from kalantari and TaherPour et al. (1389) in 4 dimensions of organization, attending to key customers, technology-based customer relationship management and management. And bank Effectiveness questionnaire in 4 dimensions of profitability, growth, obtains financing, the ability to adapt, innovation, client and staff satisfaction by Parsons (1996).To investigate factors related to the variables, professors’ view point and to test the reliability of the questionnaire Cronbach's alpha were used, and alsoto test the hypothesis of the research, Pearson correlation was used.The results showed that there is a positive and meaningful relationship between the components of the CRM and organizational effectiveness.

    Keywords: Customer Relationship Management, Organizational Effectiveness, Mellat Bank
  • Farhad Majdi Fard, Samad Sabagh * Pages 57-75

    The main goal of this study is to determine the relationship between fatalism and the use of communicational media among Uremia citizens. In this researchfatalismis dependent variable based on Parsons Theory and communicational media is independent variable based on Reliance, Use and Satisfaction theory respectively. The sample of the research is 384 Uremia citizens which are determined by stratified sampling. In order to gather the required dataa self-designed questionnaire was used and to obtain the reliability of the research alpha Cronbach was used. The results show that, there is a significant relationship between fatalism and participants’ use of TV, magazines, radio and Internet. On the other hand,there is not a significant relationship between fatalism and participants’ use of TV, book and newspaper. Also, the analysis of the results of One-Way An ova has shown that, there is a significant relationship between participants’ gender and their level of literacy and fatalism. In the same veinparticipants’ type of job has no significant relationship with their fatalism. Moreover,communicational media can predict 8.7 percent of participants’ fatalism.

    Keywords: fatalism, communicational media, Uremia citizens
  • Omid Shekaryazi, Safar Hayati * Pages 77-94

    The purpose of this research is a comparative study of quality of life among elderly living in nursing home and elderly living in families in Uremia in 1394. The research method is causal-comparative survey (retrospective). The statistical society consisted of all men and women aged over 65 living in nursing homes and living in their families in Uremiathat according to census in 1385, the number of men over 65 years is 23207, the population of women was 22671 and the total of them were 45,878. According to Morgan, sample size is 380 and method of sampling is random sampling. The results show that, in general the quality of life for the majority of respondents (72/6 %) is in good level. The most important results also show that: There isno difference between the quality of life of elderly people living in nursing homes and living in families. Also, there is a difference between quality of communication between the elderly living in nursing homes and elderly living in families. And there is a difference between personality characteristics of the elderly living in nursing homes and elderly living in families. Moreover, there is a difference between dimensions of quality of communication and quality of life between elderly living in nursing homes and elderly in the family, and finallythere is a difference between dimensions of personality characteristics of elderly living in nursing homes and elderly living in families.

    Keywords: quality of life, quality of communication, personality characteristics, elderly, Uremia
  • Masoumeh Babazadeh, Samad Rasoulzadeh * Pages 95-110

    The aim of this study is to investigate the relationship between families’ social capital and academic achievement in female high school students in Tabriz, which is an applied and correlation study. The population included all female high school students in Tabriz (26860). Using Cochran formula Volume of the sample has been calculated as 380 students which its sampling method is stratified random sampling. A questionnaire used to collect data that is based on Likert scale. The results show that, there is a relationship between the social structure within and outside families, cognitive structure within and outside families with achievement success of female high school students in Tabriz. Also, there is a meaningful difference between families’ social capital based on the educational level of father, mother and field of study. Also, there is a meaningful difference between families of participants’academic achievement based on educational level of father, mother and field of study. Moreover the results of multiple regression analysis showed that, cognitive social capital within family has a major role in the academic success of students. This variable with explanatory power and influence (23 percent) and predictability (51 percent) placed in the first level of effectiveness.

    Keywords: family social capital, family structure social capital, family cognitive social capital, academic success
  • Babak Rahimian *, Bahram Sarmast Pages 111-130

    Islamic councils have been created to attract people contribution in different activities of Islamic republic regime. But because of certain circumstances, the Islamic council has not had any activity since 20 years. After appealing a political dialogue program in 7th presidential election and following the promise in opening Islamic councils, this institution has begun its activities.According to middle approach presented in this research, the councils are civil institutions with special functions in which the controlling function is the most important. The main role of this function is the control of performance of municipalities. Therefore, the aim of this study is to investigate the effectiveness of observation of Islamic council in the improvement of performance of Bo nab municipality. For this reason, some proposals have been made based on staff personnel and senior organizational managers and members of Bo nab fourth Islamic council. In order to reach the purpose and evaluate the amount of controlling according to administrative law, two methods were used as pre and pro controlling. The main gathering information tool is questionnaire and the questions are made by Likert scale. After confirming the validity of questionnaire, it was distributed among the samples of 75 people that are analyzed to get stability by Pearson and linear regression. The results indicate that, average of two kinds of controlling are more than medium, and the dimensions of pre-controlling such as budget, bargain, loan and corporate constitutions or affiliate organizations are effective in the improvement of performance of municipal.

    Keywords: pre-Controlling, post-controlling, Islamic Councils, Municipality, effectiveness, Recovering function
  • Mohammadtagi Bagban Kheljani, Aziz Javanpour Heravi* Pages 131-141

    The present study was conducted in order to investigate the social factors related to organizational commitment among employees of the department of culture and Islamic guidance of East Azerbaijan. Seven hypotheses were studied in order to achieve the research objectives. The statistical population of this study was all employees of the department of culture and Islamic guidance of East Azerbaijan. Using the stratified random sampling 66 people was selected as the sample size through Morgan table. In order to collect data a researcher-made questionnaire was completed by the samples. Survey method has been used in this study, given the nature of the issue. The descriptive and inferential statistics such as Pearson correlation coefficient and regression were used for hypotheses testing after extraction of data. The results show that, there is a significant relationship between the variables of the effectiveness of training and development, payroll, performance evaluation, appropriate relation with employees and engagement with organizational commitment. But there is not a significant relationship between variable of employment alternative opportunities with organizational commitment.