فهرست مطالب

پژوهش در نشخوار کنندگان - سال نهم شماره 2 (تابستان 1400)

مجله پژوهش در نشخوار کنندگان
سال نهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا گلوی، یدالله چاشنی دل*، اسدالله تیموری یانسری، زربخت انصاری، بهرام شهره صفحات 1-18
    سابقه و هدف

    محتویات شکمبه، مواد خوراکی مصرف شده توسط حیوان قبل از کشتار می باشد که تقریبا به واسطه عمل نشخوار و قرارگرفتن در معرض آنزیم های مختلف و تک یاخته های موجود در شکمبه عمل آوری شده و یک خوراک کامل و آماده هضم می باشد که در صورت عمل آوری مجددا قابل تغذیه حیوانات نشخوارکننده می باشد. استفاده از بقایای گوارشی دام های کشتاری می تواند یک جایگزین ارزان، با ارزش تغذیه ای و همیشه در دسترس برای جایگزینی بخشی از جیره و جلوگیری از آلودگی محیط زیست و جلوگیری از اتلاف ارزش غذایی هضم و جذب نشده آن باشد. بنابراین، هدف از انجام این تحقیق، قابلیت جایگزینی محتویات شکمبه گاو و گوسفند به عنوان یک خوراک جایگزین در جیره مصرفی بر عملکرد رشد، صفات کمی و کیفی لاشه و برخی فراسنجه های خونی بره های پرواری دالاق بود.

    مواد و روش ها

    در این آزمایش از تعداد 24 راس بره نر نژاد دالاق با میانگین سن 5/4 ماه و میانگین وزن 2±27 کیلو گرم به مدت 90 روز مورد مطالعه قرار گرفتند. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل؛ 1) شاهد، بدون محتویات شکمبه گاو و گوسفند، 2) 15 درصد محتویات شکمبه گاو، 3) 30 درصد محتویات شکمبه گاو، 4) 15 درصد محتویات گوسفند، 5) 30 درصد محتویات گوسفند و 6) 15 درصد محتویات شکمبه گاو و 15 درصد محتویات گوسفند بودند.

    یافته ها

    نتایج عملکرد رشد نشان داد که در وزن پایان پروار، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>P). بالاترین افزایش وزن روزانه و وزن نهایی پروار و همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی در تیمار 30 درصد محتویات شکمبه گوسفند مشاهده شد. نتایج ابعاد بدن دام های آزمایشی نشان داد که طول بدن در تیمار 30 درصد محتویات شکمبه گوسفند به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود (05/0>P). نتایج صفات کمی لاشه نشان داد که تیمار 30 درصد محتویات شکمبه گوسفند در وزن لاشه گرم، وزن لاشه سرد، راندمان سردست و ران به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد دارای مقادیر بالاتری بود (05/0>P). نتایج برخی فراسنجه های خونی روز 90 آزمایش تفاوت معنی داری را در غلظت گلوکز، کلسترول، BUN و پروتئین تام بین تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0>P)؛ طوری که در تیمار 30 درصد محتویات شکمبه گوسفند غلظت فراسنجه های مورد نظر بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج کلی تحقیق نشان داد که مصرف محتویات خشک شده شکمبه گوسفند در جیره بره های پرواری در بهبود عملکرد رشد به خصوص افزایش وزن زنده، وزن نهایی پروار، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه موثر بود. مصرف محتویات خشک شده شکمبه بر برخی فراسنجه های خونی بره های آزمایشی نیز به طور معنی داری اثرگذار بود. همچنین سطح 30 درصد محتویات شکمبه گوسفندی نسبت به سایر تیمارها به نسبت دارای عملکرد بهتری در این تحقیق بود.

    کلیدواژگان: عملکرد رشد، فراسنجه های خونی، صفات لاشه، محتویات شکمبه، بره های پرواری دالاق
  • مصطفی حسین آبادی*، نورمحمد تربتی نژاد، تقی قورچی، عبدالحکیم توغدری صفحات 19-37
    سابقه و هدف

    محصولات کتان (بذر و کنجاله) یکی از منابع انرژی و پروتئین برای نشخوارکنندگان محسوب می شوند. کتان گیاهی است روغنی که دانه آن 45-40 درصد روغن و 30-23 درصد پروتئین دارد. علاوه بر استخراج روغن، کنجاله آن می-تواند به عنوان یک منبع پروتئینی در جیره غذایی دام استفاده گردد. اگر چه دانه کتان منبع بسیار ارزان و قابل دسترسی برای امگا- 3 است، بیش از 50 درصد اسیدهای چرب آن از اسید چرب آلفا لینولنیک است، ولی به دلیل وجود ترکیبات ضدتغذیه ای، در سطوح بالا قابل استفاده نیست. فرآوری دانه کتان باعث می شود مصرف مواد مغذی را بهبود بخشیده و در عین حال تاثیر منفی مواد ضد تغذیه ای نظیر لیناتین را کاهش داده و باعث خوش خوراکی خوراک گردد. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر نوع فرآوری و سطح دانه کتان بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی و ایمنی گوساله های شیرخوار صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    به منظور بررسی تاثیر نوع فرآوری و سطح دانه کتان بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی و ایمنی گوساله های شیرخوار، از20 راس گوساله نر نژاد هلشتاین شیرخوار تازه متولد شده که وزن اولیه آنها 5/4±41 کیلوگرم بود، استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 2×2 با 4 تیمار و 5 تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- تیمار حاوی 5 درصد کتان میکرونیزه، 2- تیمار حاوی 10 درصد کتان میکرونیزه، 3- تیمار حاوی 5 درصد کتان اکسترود و 4- تیمار حاوی 10 درصد کتان اکسترود بودند. جیره ها به صورت پلت در اختیار گوساله ها قرار گرفت. کل دوره آزمایشی 60 روز بود که شامل 14 روز عادت پذیری بود. نمونه های خوراک و مدفوع در 5 روز آخر دوره از هر تیمار به منظور تعیین قابلیت هضم مواد مغذی جمع آوری گردید. در روز آخر آزمایش نمونه گیری از خون هر یک از تیمارها جهت تعیین فراسنجه های خونی و ایمنی انجام گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده از این آزمایش سطوح مختلف دانه فرآوری شده تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و چربی خام داشت (05/0p <) به طوریکه بیشترین قابلیت هضم مواد مغذی متعلق به تیمارهای حاوی 10 درصد کتان اکسترود و 10 درصد کتان میکرونیزه بود. همچنین تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی داری بر ازت اوره ای خون داشت (05/0p <) ولی سایر فراسنجه های خونی و ایمنی از جمله کلسترول، تری گلیسیرید، گلوکز، پروتئین تام، آلبومین، لیپوپروتئین های با چگالی زیاد ، لیپوپروتئین های با چگالی کم ، لیپوپروتئین های با چگالی بسیار کم ، ایمونوگلوبین نوع G، تعداد گلبول های سفید، نوتروفیل ها، لمفوسیت ها، مونوسیت ها و نسبت نوتروفیل به لمفوسیت تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0< p).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه نتایج این آزمایش نشان می دهد استفاده از دانه کتان فرآوری شده در سطح 10 درصد باعث بهبود قابلیت هضم مواد مغذی می شود، می توان از دانه کتان اکسترود در سطح 10 درصد به عنوان منبع انرژی و پروتئین در جیره گوساله-های شیرخوار استفاده نمود.

    کلیدواژگان: فرآوری دانه کتان، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه های خونی و ایمنی، گوساله شیرخوار
  • ناهید آقامحمدی، فردین هژبری*، داریوش علیپور صفحات 39-58
    سابقه و هدف

    اثرات استفاده از باکتری های اسید لاکتیک به عنوان مکمل میکروبی بر ویژگی های تخمیر سیلاژ عمدتا به دلیل تولید متابولیت های مفیدی است که می توانند رشد میکروارگانیسم های بیماری زا و مخرب را مهار کنند. بنابراین، توانایی یک سویه در استفاده از سوبستراهای متعدد موجود در گیاه علوفه ای و تولید متابولیت های مختلف می تواند در رقابت با سایر میکروارگانیسم ها مفید باشد. از این توانایی می توان به عنوان یک اصل برای انتخاب مواد تلقیحی استفاده کرد. با این وجود، تحقیقات نشان داده اند که مقالات منتشر شده در انتخاب ماده تلقیحی با هدف محدود کردن رشد این میکروارگانیسم های مخرب و بیماری زا هنوز کمیاب است. برخی از محققان اثرات مواد تلقیحی میکروبی بر تخمیر سیلاژ را گزارش کرده اند. با این حال، با وجود مقالات متعددی که در مورد اثرات ماده تلقیحی بر تخمیر سیلاژ منتشر شده اند، در مورد انتخاب سیستماتیک سویه ها توضیحات کمی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر جداسازی، شناسایی و انتخاب سویه های باکتری های اسید لاکتیک با قابلیت بهبود ویژگی های تخمیری و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های بیماریزا و مخرب و ارزیابی اثر تلقیح این سویه ها بر ارزش غذایی و پایداری هوازی سیلاژهای ذرت بود.

    مواد و روش ها

    این تحقیق به منظور انتخاب سویه های باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از منابع مختلف و ارزیابی تاثیر آن ها بر کیفیت سیلاژ ذرت انجام شد. سویه های باکتری های اسید لاکتیک برای ارزیابی تولید متابولیت ها و کاهش pH در عصاره آبی به‎دست آمده از علوفه ذرت تلقیح شدند. یکصدوبیست ویک سویه از منابع مختلف در آزمایشگاه جدا شد. همه ی سویه های جدا شده گرم مثبت، کاتالاز منفی و عمدتا تولید کننده اسید لاکتیک، که باکتری های اسید لاکتیک در نظر گرفته شدند. تجزیه و تحلیل توالی 16S ریبوزومی DNA، 22سویه نماینده برای تایید حضور گروه های غالب استفاده شد. توالی جدایه های مختلف باکتری های اسید لاکتیک درجه شباهت بالایی به سویه های نوع بانک ژن داشتند که بین 99 و 100 درصد شباهت نشان دادند. چهار سویه باکتری های اسید لاکتیک که بهترین نتایج را نشان دادند، در سیلوهای آزمایشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. این آزمایش در یک طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار (چهار سویه باکتری های اسید لاکتیک و یک شاهد بدون ماده تلقیحی) و نه تکرار انجام شد. مواد تلقیحی در 106 واحد تشکیل دهنده کلنی/ گرم علوفه تازه به علوفه ذرت خرد شده که پس از آن به مدت 105 روز سیلو شدند، استفاده شد. پس از باز شدن سیلوها، از سیلاژها برای تجزیه و تحلیل ترکیبات شیمیایی و فرآورده های تخمیری نمونه برداری شد.

    یافته ها

    تلقیح سویه های باکتری های اسید لاکتیک بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و جمعیت میکروبی سیلاژها تاثیر گذاشت. تلقیح سویه های باکتری های اسید لاکتیک بر ترکیب شیمیایی و غلظت اسیدهای لاکتیک و استیک، اتانول و 1،2-پروپان دی ال سیلاژها تاثیر معنی دار داشت. در میان تیمارها، سیلاژ تلقیح شده با لاکتوباسیلوس فرمنتوم دارای غلظت استات بالاتر (0.0001>P)، اما غلظت لاکتات (0.008>P) و تعداد مخمر کمتر (0.0001>P) نسبت به سایر سیلاژها بود. همچنین، تلقیح سیلاژ با لاکتوباسیلوس فرمنتوم (سویه ی 16) منجر به سیلاژی با جمعیت باکتری های اسید لاکتیک بیشتر و بهبود پایداری هوازی پس از در معرض قرار گرفتن هوا شد (0001/0>P). سیلاژهای تلقیح شده با لاکتوباسیلوس فرمنتوم و به دنبال آن لاکتوباسیلوس سالیواریوس حاوی کمترین تعداد مخمر (0001/0>P) و قارچ های رشته ای در طول تخمیر بودند. بین سیلاژها، سیلاژ تلقیح شده با لاکتوباسیلوس فرمنتوم، پایداری هوازی بالاتری را نشان داد (0.0001>P).

    نتیجه گیری

    روش پیش انتخاب بر اساس تولید متابولیت ها در انتخاب سویه های جدید تلقیحی و همبستگی بالا با سیلوهای آزمایشگاهی، کارآمد بود. تلقیح سویه های باکتری های اسید لاکتیک در سیلاژ ذرت منجر به تفاوت در ارزش غذایی یا جمعیت میکروارگانیسم های بیماریزا و مخرب شد. سویه های 16 و 7، که به عنوان لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس سالیواریوس شناخته شدند، منابع امیدوارکننده ای برای استفاده به عنوان ماده تلقیحی در سیلاژهای ذرت در نظر گرفته شدند، زیرا آنها سیلاژهایی با ویژگی های تخمیری بهتر فراهم می کنند و باعث بهبودی پایداری هوازی پس از قرار گرفتن در معرض هوا می شوند.

    کلیدواژگان: اسید استیک، پایداری هوازی، پروپان دی ال، لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس فرمنتوم
  • عبدالله رضاقلی وند لاهرود، اکبر نیکخواه*، عظیم رجایی، محمدهادی خبازان، سعید مختارزاده، مجید دهقان صفحات 59-72
    سابقه و هدف

    فرضیه پژوهش این بود که گاوهای آمیخته شیرده عملکرد بهتری نسبت به گاو های نژاد هلشتاین تحت شرایط پرورشی تنش زا داشته باشند . هدف از پژوهش حاضر مقایسه عملکرد تولیدی ، تولیدمثلی و وضعیت سلامت و متابولیکی گاو های نژاد خالص هلشتاین با آمیخته های سیمنتال × هلشتاین و مونت بلیارد × هلشتاین در نیمه گرمسیری مرطوب در یک گاوداری صنعتی در ساری بود.

    مواد و روش ها 

    این تحقیق در واحد شیر و گوشت مهدشت از شرکت های تابعه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی (مازندران ، ایران) انجام شد . آمیخته های شیری حاصل از تلقیح گاو های ماده هلشتاین با اسپرم نژاد های سیمنتال و مونت بلیارد بودند. عملکرد گاو های آمیخته با گاو های هلشتاین در زایش اول با استفاده از 70 راس به ازای هر یک از سه گروه ژنتیکی (مجموع 210 راس تلیسه) مورد مقایسه قرار گرفت . نمونه های خون جهت انجام آزمایشات متابولیت های خونی (شامل گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات یا BHBA ، اسید های چرب غیر استریفیه یا NEFA ، کلسیم و منیزیم) در زمان کلوزآپ (سه هفته قبل از زایش)، زمان زایش و 21 روز پس از زایش از دام های تحت مطالعه (از هر گروه 15راس) اخذ شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SAS انجام گرفت .

    یافته ها

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد، تفاوت عملکرد در صفات باروری، تولید شیر، مقدار چربی و پروتئین 305 روز، دمای رکتال، درصد مرده زایی، ورم پستان، لنگش و شاخص های متابولیت خون گاو های هلشتاین خالص نسبت به آمیخته ها معنی دار نبود (05/0<P). درصد وقوع سخت زایی آمیخته مونت بلیارد × هلشتاین نسبت به آمیخته سیمنتال × هلشتاین بطور معنیداری بالاتر بود و همچنین بروز متریت آمیخته ها نسبت به هلشتاین خالص به طور معنی داری بالاتر بود (05/0>P). تفاوت خصوصیات صفات پستانی نژاد هلشتاین نسبت به آمیخته ها به طور معنی داری مناسبتر بود (05/0>P) . نمره وضعیت بدنی بالاتر آمیخته ها نسبت به هلشتاین خالص طی دوره انتقال بالا بود. به هرحال قد و قامت آمیخته هلشتاین×سیمنتال نسبت به لشتاین خالص کوتاه بود. زاویه پاهای نژاد هلشتاین نسبت به آمیخته های سیمنتال و مونت بلیارد تندتر بود (05/0>P) .

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، این فرضیه که آمیخته های حاصل از تلاقی گاو های نژاد مونت بلیارد و سیمنتال و هلشتاین منجر به تولید تلیسه هایی می شوند که عملکرد بالاتری نسبت به هلشتاین خالص زایش اول دارند، مورد تایید قرار نگرفت .

    کلیدواژگان: آمیخته گری، اقلیم گرم و مرطوب، سیمنتال، مونت بیلیارد، هلشتاین
  • فاطمه سادات ثالثی، سید احسان غیاثی*، محسن مجتهدی، سید جواد حسینی واشان صفحات 73-91
    سابقه و هدف

    تفاله هسته انار(Punica granatum) یکی از پس ماندهای صنایع تبدیلی است که در سال های اخیر به دلیل خواص آنتی اکسیدانی در تغذیه دام به طور فزآینده ای به کار می رود. تفاله هسته انار حاوی ترکیبات پلی فنولی است که عمدتا شامل اسید الاژیک، پونیکالاژین و پونیکالین بوده که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از پراکسیداسیون چربی ها و فعالیت رادیکال های آزاد ممانعت می کند. دانه های انار علاوه بر ترکیبات پلی فنولی در بردارنده استروژن های "استرادیول، استرون و استریول" و با غلظت کمتری حاوی تستوسترون، بتاسیتوسترول و کامسترول نیز می باشند که گزارشات زیادی پیرامون اثرات جانبی آن بر فیزیولوژی و متابولیسم نشخوارکنندگان در دست نیست. با توجه به نقش استروژن ها در متابولیسم لیپیدها ممکن است تفاله هسته انار به عنوان منبع گیاهی غنی از استروژن قادر به تقلید نقش تنظیمی استروژن های اندوژنوس بر متابولیسم و تولید مثل باشد. در این مطالعه اثرات استروژنیک تفاله هسته انار بر غلظت استرادیول سرم خون و سایر فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی بزهای خشک غیرآبستن سانن مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این آزمایش از 18 راس بز سانن خشک غیر آبستن 3 تا 4 شکم زایش با میانگین وزنی 16/5 ±85/44 کیلوگرم، در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد 2) جیره پایه + 12 درصد تفاله هسته انار 3) جیره پایه+ 12 درصد تفاله هسته انار و گاز ازون (عامل حذف استروژن از انار) بود. فراسنجه های خونی هورمون استرادیول، آلبومین، بیلی روبین مستقیم، بیلی روبین کل، کراتینین، گلوکز، بتاهیدرکسی بوتیرات، اوره، اسید اوریک، نیتروژن اوره ای خون، آلکالین فسفاتاز، آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز، کلسیم، فسفر، کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتیین با چگالی بالا، لیپوپروتیین با چگالی کم و متغیر های آنتی اکسیدانی مالون دی آلدهید و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل پلاسما مورد اندازه گیری قرار گرفت. داده های آزمایش با نرم افزار SAS و با رویه مخلوط به صورت داده های تکرار دار در زمان مورد آنالیز آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج میزان فراسنجه های غلظت استرادیول استاندارد و سطح زیر منحنی غلظت استرادیول سرم خون در طول چرخه فحلی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمار 2 افزایش (به ترتیب: pg ml-1 36/33 و cm2 12/605) یافت (05/0 > P). تیمار حاوی گاز ازون به طور معنی داری این متغیر ها را نسبت به تیمار دوم کاهش داد (13/28 و 91/543) و تفاوت معنی داری با شاهد (56/25 و 12/515) نداشت. سایر فراسنجه های خونی به جز فسفر و برخی متغیر های آنتی اکسیدانی تحت تاثیر معنی دار تیمار های آزمایشی قرار نگرفت که نشان دهنده کافی نبودن دریافت استروژن برای بر هم زدن هموستاز فراسنجه های خونی در سطح 12 درصد جایگزینی تفاله هسته انار با سبوس گندم می باشد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی سطح 12 درصد تفاله هسته انار در گامه فیزیولوژیکی مورد مطالعه اثر منفی معنی داری بر فراسنجه های متابولیکی طبیعی بز های سانن نداشت. حذف اثر استروژن در تیمار 12 درصد تفاله هسته انار و گاز ازون نشان می دهد که گاز ازون قادر است اثر فیتواستروژن های جیره را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، بز ماده سانن، تفاله هسته انار، فراسنجه های خونی
  • مختار مهاجر*، رضا کمالی صفحات 93-105
    سابقه و هدف

    طی سالیان اخیر ابزارهای مختلفی برای مدیریت تولید مثل معرفی شده اند که مهم ترین آنها داروهای تنظیم کننده زمان فحلی و جفت گیری گوسفند و بز می باشد. با توجه به ضعف مدیریت تولیدمثلی گله های عشایر و به منظور بهبود شرایط موجود، از ضرورت های اصلی این پروژه، بررسی استفاده از روش های همزمانی فحلی و ایجاد زایش های کنترل شده در خارج از فصل تولیدمثل در یکی از گله های عشایری به منظور مشاهده نتایج عینی آن در همان گله و همچنین آشنا نمودن و الگو سازی این روش ها در سایر گله های منطقه می باشد. این تحقیق به منظور بررسی افزایش دوقلوزایی و مشخص کردن بهترین مقدار PMSG بر باروری و زایش در گوسفندان نژاد کردی انجام شد. لذا با توجه به ضعف مدیریت تولیدمثلی گله های عشایر و به منظور بهبود شرایط موجود، از ضرورت های اصلی این پروژه، بررسی استفاده از روش های همزمانی فحلی و ایجاد زایش های کنترل شده در خارج از فصل تولیدمثل در یکی از گله های عشایری به منظور مشاهده نتایج عینی آن در همان گله و همچنین آشنا نمودن و الگو سازی این روش ها در سایر گله های منطقه می باشد. لذا در این پروژه اثرات طول دوره استفاده از پروژستاژن سیدر (14 روز) به همراه تزریق مقادیر و زمان های مختلف هورمونPMSG در گوسفندان در دو گله عشایری استان مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این آزمایش از 90 راس میش نژاد کردی با سن 3 و 4 سالگی در دوگله عشایری در 3 گروه آزمایشی در استان گلستان استفاده شد. برای همزمان سازی گله از سیدر به مدت 14 روز استفاده شد. همزمان با خروج سیدر هر گروه آزمایشی مقادیر متفاوتی از هورمون PMSG را بصورت عضلانی دریافت کرد.36 ساعت پس ازخروج CIDR میش ها فحلی را نشان داده و جهت جفتگیری به مدت 7 روز در برابرقوچ قرارگرفتند.امتیاز وضعیت بدنی(BCS) میش ها در روز قوج-اندازی و روز زایش ثبت شد و در نهایت تاثیر مقادیر مختلف هورمون بر عملکرد هر تیمارمورد بررسی قرارگرفت. داده های بدست آمده به کمک نرم افزار SAS و با استفاده از روش دانکن و رویه GLM در سطح آلفا 5 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین تیمارهایی که 400 و 500 واحد PMSG دریافت کرده بودند هیچگونه سطح معنی داری مشاهد نگردید ولی وزن بره سه ماهه در گروهی که 400 و 500 واحد PMSG دریافت کرده بودند نسبت به گروهی که 600 واحد PMSG دریافت کرده بود معنی دار بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که با افزایش مقدار PMSG تعداد میش هایی که فحلی رانشانداده اند،درصد فحلی، تعداد میش آبستن، متوسط وزن بره سه ماهه و وزن بره های تولیدی در هر تیمار افزایش یافتند و متوسط وزن بره سه ماهه افزایش معنی-داری را نشان داد.

    کلیدواژگان: PMSG، دوقلوزایی، فحلی، همزمان سازی
  • لیلا اشرفی، علی صادقی سفیدمزگی*، غلامرضا قربانی، تورستن همه صفحات 107-120
    سابقه و هدف

    یکی از مهم ترین اهداف پرورشگاو شیری، افزایش سودآوری از طریق کاهش هزینه های تولید است. تحلیل هزینه ها، یکی از نیازهای اساسی برای محاسبه میزان بازدهی اقتصادی پرورش گاو در جهت کاهش قیمت تمام شده شیر می باشد. با توجه به آنکه تاکنون موضوع پیش رو، مورد توجه جدی پژوهشگران و مسیولان قرار نگرفته است، مطالعه ای با هدف بررسی جنبه های اقتصادی تولید شیر در گله های هلشتاین ایران در مقایسه با برخی کشورهای دنیا طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش

    برای این منظور، شاخص های اقتصادی، بهره وری و عوامل موثر بر بهای تمام شده شیر در پنج گله شیری استان اصفهان به صورت نمونه در سال 1396 در بازه زمانی یک سال محاسبه شد. جمع آوری داده از طریق پرسش نامه، و تحلیل های اقتصادی با استفاده ازTIPI-CAL مدل، که توسط شبکه جهانی مقایسه بین المللی دامداری ها توسعه یافته، و واکاوی های آماری با استفاده از نرم افزار SAS انجام شد. شبکه بین المللی مقایسه مزارع اطلاعات گله های ممتاز را از بیش از 100 کشور جهان به لحاظ اقتصادی و تولیدی تجزیه و تحلیل کرده و به منظور درک صحیح تر و جامع تر از دنیای لبنی با تدوین نقشه جهانی شیر با یکدیگر مقایسه می کند.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که بیش ترین هزینه دامداری ها در ایران متعلق به خوراک با میانگین 68 درصد از کل هزینه ها می باشد در صورتی که در مقیاس جهانی خوراک سهم 55 درصدی نسبت به هزینه کل داشت. هزینه نیروی کار سهم 7 درصدی، هزینه استهلاک و تعمیر ماشین آلات سهم 8/7 درصدی از هزینه های کل را شامل می شد. در مزارع مورد بررسی، به طور میانگین به ازای 100 کیلوگرم شیر تصحیح شده، هزینه خوراک برابر با 26 دلار، هزینه بهداشت و دامپزشکی 1/4 دلار، هزینه ماشین آلات 1/3 دلار و نیروی کار هزینه ی 8/2 دلاری را به خود اختصاص دادند. در مزارع مورد بررسی به صورت میانگین، هزینه های نقدی مزرعه برابر با 36 دلار و هم چنین هزینه استهلاک 7/1 دلار و هزینه های فرصت از دست رفته 7/0 دلار به ازای هر 100 کیلوگرم شیر تصحیح شده بود. میانگین هزینه تولید شیر به صورت مجزا در مزارع نمونه به ازای هر 100 کیلوگرم شیر تصحیح شده برابر با 8/29 دلار بود. شاخص قیمت جهانی شیر، شاخص قیمت جهانی خوراک و شاخص پایداری در 10 سال گذشته برای مقیاس جهانی و ایران محاسبه شد. نتایج این مطالعه نشان داد از نظر شاخص-های اقتصادی واحدهای مورد بررسی با شاخص پایداری 2/1 در سال 1396، داری توجیه مالی و سودآور بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشانگر وجود سودآوری و توجیه مالی و اقتصادی در واحد های مورد بررسی می باشد که از طریق بررسی عوامل تاثیرگذار برای بهای تمام شده شیر و همچنین محاسبه شاخص های اقتصادی برآورد گردید. بررسی مالی و اقتصادی واحدهای دامداری شیری می تواند باعث شناسایی بهتر موقعیت این واحدها و افزایش سطح آگاهی سیاست گذاران و سرمایه گذاران فعالیت های کشاورزی در جهت تصمیم گیری اصولی و یا رفع مشکلات موجود گردد. نتایج این تحقیق می تواند رویکرد جدیدی در رابطه با مقایسه مزارع در ایران و با سایر کشورها با استفاده از شاخص های بهره وری، در اختیار متخصصین قرار دهد.

    کلیدواژگان: شاخص های اقتصادی، شبکه بین المللی مقایسه مزارع، قیمت شیر، گاو شیری، هزینه
  • بهزاد اسدنژاد، رسول پیرمحمدی، حامد خلیل وندی بهروزیار* صفحات 121-136
    سابقه و هدف

    استفاده از پسماندهای زیستی در تغذیه دام علاوه بر کاهش قیمت تمام شده ی خوراک، سبب کاهش آلودگی های زیست محیطی حاصل از دفع این پسماندها می شود. پر حدود 10 درصد وزن پرنده را تشکیل می دهد. 90 درصد وزن پر دارای کراتین است که سرشار از اسید آمینه های سرین سیستیین، گلایسین، آلانین و تریونین است. محکم بودن پروتئین فیبری به دلیل بالابودن پیوندهای هیدروژنی، دی سولفیدی و خاصیت آبدوستی پایین است که سبب نامحلول شدن کراتین و پایداری آن در برابر تجزیه به وسیله ی آنزیم هایی مانند تریپسین و پپسین می شود. اگرچه صنعت طیور در کشور روز به روز در حال گسترش می باشد ولی هیچگونه ای برنامه ای برای فرآوری و به چرخه ی تولید برگرداندن این محصول با ارزش وجود ندارد. بنابراین هدف از انجام این طرح فرآوری پودر پر با استفاده از گاز ازن در تغذیه ی نشخوارکنندگان و ارزیابی آن به صورت آزمایشگاهی و تکنیک کیسه های نایلونی می باشد.

    مواد و روش ها

    جهت فرآوری پودر پر با گاز ازن، یک رآکتور با توان تحمل دو بار فشار برای این هدف، طراحی و ساخته شد. رآکتور فرآوری کننده از یک مخزن دوجداره ی فولادی با رویه ی استیل با گنجایش یک کیلوگرم بود. یک ژنراتور تولید کننده ی گاز ازون با توان تولید ده گرم ازن در ساعت به آن متصل شد و از یک کپسول اکسیژن جهت تامین اکسیژن مورد نیاز دستگاه و همچنین افزایش فشار در داخل رآکتور استفاده شد. تیمارهای آزمایش شامل: شاهد (بدون فرآوری)، پودر پر فرآوری شده با ازن در زمان 30 دقیقه، پودر پر فرآوری شده با ازن در زمان 60 دقیقه، پودر پر فرآوری شده با ازن در زمان 90 دقیقه و پودر پر فرآوری شده با ازن در زمان 180 دقیقه بودند. به منظور تعیین ضرایب تجزیه پذیری ماده خشک، قبل و پس از فرآوری از سه راس گاو نر بالغ اخته فیستوله گذاری شده نژاد هلشتاین استفاده شد. به منظور تعیین اثر فر آوری بر میزان گاز تولیدی در شرایط آزمایشگاهی از تعیین فشار گاز تولیدی در سه دور مجزا و سه تکرار به ازای هر نمونه در هر دور، استفاده شد.

    یافته ها

    ماده خشک پودر پر تحت تاثیر گاز ازون کاهش معنی داری در تیمارهای 60، 90 و 180 دقیقه نشان داد (05/0>P) مقدار چربی خام تحت تاثیر فرآوری با گاز ازن افزایش معنی داری را در تیمارهای 60، 90 و 180 دقیقه نشان داد (05/0>P). مقدار پروتئین خام نیز در تیمار 180 دقیقه افزایش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>P) ولی در سایر تیمارها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مقدار خاکستر تحت تاثیر فرآوری با گاز ازن قرار نگرفت. فرآوری با گاز ازن مقدار تولید گاز را افزایش داد (05/0>P). تولید گاز بخش قابل نامحلول افزایش معنی داری را در همه ی زمان های فرآوری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>P). ثابت نرخ تجزیه کاهش معنی داری را در تیمار 180 دقیقه نشان داد (05/0>P). در حجم تولید متان و قابلیت هضم ماده خشک همه ی تیمارها افزایش معنی داری مشاهده شد(05/0>P). مقدارpH از لحاظ آماری معنی دار نشد. جمعیت پروتوزایی در تیمارهای 90 و 180 دقیقه افزیش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد(05/0>P). تجزیه پذیری ماده خشک افزایش معنی داری در همه ی تیمارها نشان داد (05/0>P). بخش نامحلول با افزایش مدت زمان فراوی افزایش معنی داری نشان داده است(05/0>P). تجزیه پذیری موثر در همه ی ثابت های نرخ عبور با افزایش زمان فرآوی افزایش معنی داری نشان داده است(05/0>P)

    نتیجه گیری

    طبق نتایج حاصل از این آزمایش می توان نتیجه گرفت که فرآوری پودر پر با استفاده از گاز ازن سبب آزاد شدن پپتیدها و اسیدهای آمینه شده و به تبع آن سبب افزایش تجزیه پذیری و ارزش تغذیه ای آن می شود. هر چند نیازمند مطالعات بیشتر در زمینه ی افزایش مدت زمان فرآوری، استفاده از اکسیژن هوا و... در جهت افزایش هرچه بیشتر تجزیه پذیری این پسماند زیستی با ارزش می-باشد.

    کلیدواژگان: پودر پر، تجزیه پذیری، تولید گاز، گاز ازن، کیسه ی نایلونی
  • محمد نظری، یونس علی علی جو*، حامدمد خلیل وندی بهروزیار، بهزاد اسدنژاد صفحات 137-152
    سابقه و هدف

    ماه آخر آبستنی، جزء مراحل حساس برای دام ها محسوب می شود. تامین مواد مغذی و انرژی مورد نیاز در این زمان امری حیاتی به شمار می آید، به طوری که عدم تامین انرژی کافی در این زمان، احتمال ابتلاء دام به بیماری های متابولیکی را افزایش می-دهد که می تواند به میزان زیادی با افزایش تراکم انرژی جیره با استفاده از دانه های روغنی از بروز آن پیشگیری کرد. بنابراین این آزمایش به منظور بررسی اثرات دانه ی کلزا و سویا بر عملکرد، تولید و ترکیبات شیر، فرآیندهای تخمیر شکمبه ای و متابولیت های خونی میش های قزل در دوره ی انتقال انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با استفاده از 16 راس میش قزل با میانگین سنی سه سال و میانگین وزن (kg 8/3±59) و در یک دوره ی 74 روزه (14روز عادت دهی و 60 روزه ثبت صفات) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- شاهد (جیره ی بدون مکمل چربی) 2- جیره ی پایه ی حاوی 5 درصد دانه ی کلزای آسیاب شده به عنوان مکمل چربی، 3- جیره ی پایه ی حاوی 5 درصد دانه ی سویای آسیاب شده به عنوان مکمل چربی و 4- جیره ی پایه ی حاوی مخلوط 5 درصد دانه ی کلزا و سویای آسیاب شده به نسبت 50:50 بود. جیره ها به صورت کاملا مخلوط در دو نوبت 6:00 و 18:00 در اختیار دام ها قرار داده می-شد. میزان افزایش وزن بره ها در دوره ی بعد از زایش، همه روزه با استفاده از باسکول دیجیتالی اندازه گیری شد. به منظور تعیین شیر تولیدی و ترکیب شیر میش ها، نمونه ی شیر در دو روز متوالی جمع آوری و با استفاده از دستگاه میلکواسکن آنالیز شد. نمونه ی مایع شکمبه به منظور بررسی پارامترهای تخمیر شکمبه ای، در روز بیستم بعد از زایش با استفاده از روش سوند مری گرفته شد. نمونه ی خون وریدی نیز از طریق ورید وداج در روز بیستم بعد زایش، برای اندازه گیری فرآسنجه های خونی گرفته شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که وزن تولد بره ها، میزان خوراک مصرفی و تغییرات روزانه ی وزن میش ها در دوره ی قبل و بعد از زایش تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت(05/0>P). افزایش وزن بره ها تفاوت معنی داری بین تیمارها نشان نداد. میزان تولید شیر در تیمار مصرف کننده ی جیره ی حاوی دانه ی کلزا به طور معنی داری بیشتر بود(05/0>P). تفاوت معنی داری در بررسی میزان ترکیبات شیر وجود نداشت (05/0>P). میزان تری گلیسرید، کلسترول و بتاهیدروکسی بوتیرات خون در بین تیمارهای مختلف آزمایشی تفاوت معنی-داری نداشت. مقدار گلوکز و پروتئین تام خون در دوره ی بعد از زایش تفاوت معنی داری در بین تیمارها نشان داد(05/0>P). اما میزان نیتروژن اوره ای خون در دوره ی بعد از زایش در تیمار سویا بیشتر از سایر تیمارها بود(05/0>P). تفاوت معنی داری در pH و میزان اسیدهای چرب فرار عمده ی شکمبه شامل اسید استیک، اسید پروپیونیک، اسید بوتیریک و اسید ایزووالریک اسید وجود نداشت (05/0>P). تیمار شاهد کم ترین میزان گوارش پذیری پروتئین و بیشترین میزان گوارش پذیری الیاف نامحلول در شوینده ی خنثی را در بین تیمارها داشت(05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، افزودن دانه های کلزا به عنوان مکمل چربی در جیره ی میش های قزل در دوره ی انتقال با کاهش تعادل منفی انرژی سبب افزایش تولید شیر بدون تاثیر منفی بر ترکیبات شیر و مصرف خوراک در سطح 5 درصد شود. هرچند نیازمند مطالعات بیشتر در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: دانه های روغنی، دوره ی انتقال، متابولیت های خونی، تخمیر شکمبه ای
|
  • H.R. Galavi, Y. Chashnidel, A. Teymouri Yanesari, Z. Ansari, B. Shohreh Pages 1-18
    Background and objectives

    Ruminal digesta is the nutrients consumed by the animal prior to slaughter, which is processed almost exclusively by rumination and exposure to the various enzymes and protozoa present in the rumen and a complete, ready-to-digest feed. After being processed, it is possible to re-feed it to ruminant animals. The use of digestive leftovers from slaughtered cattle could be a cheap, nutritious, and accessible alternative to the conventional feed ingredients. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the effects of replacing cattle and sheep rumen digesta with alternative feed ingredients on the growth performance, carcass quantitative and qualitative traits, and some blood parameters of Dalagh fattening lambs.

    Materials and methods

    A total of 24 Dalagh fattening male lambs at the age of 4.5 months, with a mean live weight of 27 ± 2.0 kg, were assigned to 6 treatments and four replications in individual cages for 90 days. Experimental treatments consisted of: 1) control, without rumen digesta of cattle and sheep, 2) 15% rumen digesta of cattle, 3) 30% rumen digesta of cattle, 4) 15% rumen digesta of sheep, 5) 30% rumen digesta of sheep, and 6) 15% rumen digesta of cattle, and 15% rumen digesta of sheep.

    Results

    The results showed that daily gain and FCR were significantly different between treatments at the end of experiment (P <0.05). The highest daily weight gain and final body weight as well as the improving feed conversion ratio were observed in the treatment containing 30% rumen digesta of sheep. The results of body biometric showed that body length was significantly higher in the treatment contaning 30% rumen digesta of sheep, compared to the control (P <0.05). The results of quantitative carcass traits showed that treatment containing 30% rumen digesta of sheep in hot carcass weight, cold carcass weight, and crustacean were significantly higher than the control treatment (P <0.05). The results of some blood parameters of day 90 showed that there was a significant difference in the concentrations of glucose, cholesterol, BUN, and total protein between the experimental treatments (P <0.05). Therefore, in the treatment containing 30% of rumen digesta of sheep, the concentration of desired parameters was higher.

    Conclusion

    The results of this study showed that the use of rumen dried digesta in the diet of fattening lamb was effective in improving growth performance; especially live weight gain, FCR and carcass traits. Consumption of dried rumen digesta of sheep also had a significant effect on some blood parameters of experimental lambs. Similarly, 30% of rumen digesta of sheep had a better performance than other levels.

    Keywords: Blood parameters, Carcass traits, Growth performance, Dalagh fattening lambs, 1Ruminal digesta
  • Mostafa Hosseinabadi *, Nor Mohammad Torbati Nejad, Taghi Ghoorchi, Abdolhakim Toghdory Pages 19-37
    Background and objectives

    Flax products (seeds and meal) are one of the sources of energy and protein for ruminants. Flaxseed is an vegetable oil that contains 45-40% of oil and 23-30% of protein. In addition to extracting oil, its meal can be used as a protein source in animal feed diets. Although flaxseed is a very inexpensive and affordable source of omega-3s, more than 50 percent of its fatty acids are made from alpha-linolenic acid, but it cannot be used at high levels due to its anti-nutritional properties. Flaxseed processing improves nutrient consumption while reducing the negative effects of anti-nutritional substances such as lintine and makes food more palatable. This study was conducted to investigate the effect of processing type and level of flaxseed on the nutrient digestibility and blood parameters and safety of infant calves.

    Materials and Methods

    In order to investigate the effect of processing type and flaxseed level on the digestibility of nutrients and blood parameters and safety of infant calves, was used from 20 newborn Holstein male (with an initial weight of 41±5.4 kg). This experiment was performed in the form of a 2 × 2 factorial design with 4 treatments and 5 replications. Treatments included: 1- Treatments containing 5% micronized flaxseed, 2- Treatment containing 10% micronized flaxseed, 3- Treatment containing 5% extruded flaxseed and 4- Treatment containing 10% extruded flaxseed. The rations were provided to calves as pellets and were adjusted. The entire trial period was 60 days, including 14 days of habituation. Feed and fecal samples were collected in the last 5 days of each treatment period to determine nutrient digestibility. On the last day of the blood test, each of the treatments was performed to determine blood and immune parameters. Flaxseed replaced corn and soybean meal in the starter diet. Given that the effect of treatments on the amount of dry matter, daily weight gain, final weight of calves and also due to improved digestibility of nutrients was not significant, It is recommended to use flaxseed in the diet of infant calves at the level of 5% as a source of energy and protein.

    Results

    Based on the results of this experiment, different levels of processed grains had a significant effect on the digestibility of dry matter, organic matter, crude protein, insoluble fiber in neutral detergent, insoluble fiber in acidic detergent and crude fat (P <0.05). so that the highest digestibility of nutrients belonged to treatments containing 10% extruded flax and 10% micronized flaxseed. Also Experimental treatments also had a significant effect on blood urea nitrogen (P <0.05), but other blood and immune supplements such as cholesterol, triglycerides, glucose, crude protein, albumin, HDL, LDL, VLDL, IGG, and the number of blood cells White, neutrophils, lymphocytes, monocytes, and the ratio of neutrophils to lymphocytes were not affected by experimental treatments (P <0.05).

    Conclusion

    Considering that the results of this experiment show that using processed flaxseed at the 10% level improves the digestibility of nutrients, We can use 10% extruded flaxseed as a source of energy and protein in the diets of infants.

    Keywords: Flaxseed Processing, Nutrient digestibility, Blood, immune parameters, Infant Calf
  • Nahid Aghamohamadi, Fardin Hozhabri *, Daryoush Alipour Pages 39-58
    Background and objectives

    The effects of lactic acid bacteria as a microbial additive on the fermentation properties of silage are mainly due to the production of beneficial metabolites that can inhibit the growth of pathogenic and destructive microorganisms. Therefore, the ability of a strain to use numerous substrates in forage plants and produced different metabolites can be useful in competition with other microorganisms. This ability can be used as a principle for selecting inoculants. Nevertheless, research has shown that published articles on inoculant selection to limit the growth of these destructive and pathogenic microorganisms are still scarce. Some researchers have reported the effects of microbial inoculants on silage fermentation. However, despite numerous articles on the effects of inoculants on silage fermentation, there is little descriptions for the systematic selection of strains. The aim of this study was to isolate, identify and select strains of lactic acid bacteria with the ability to improve fermentation properties and prevent the growth of pathogenic and destructive microorganisms and evaluate the effect of inoculation of these strains on nutritional value and aerobic stability of maize silages.

    Materials and methods

    This study was performed to select the lactic acid bacterial (LAB) strains isolated from different sources and evaluate their effect on the quality of maize silage. Lactic acid bacteria strains were inoculated to evaluate metabolite production and pH reduction in aqueous extract obtained from maize forage. One hundred and twenty-one strains were isolated from various sources in the laboratory. All isolated strains were gram-positive, catalase-negative and mainly lactic acid-producing, which were considered lactic acid bacteria. 16S ribosomal DNA sequence analysis of 22 representative strains was used to confirm the presence of dominant groups. The sequences of different isolates of lactic acid bacteria had a high degree of similarity to the GeneBank type strains, which showed between 99 and 100% similarity. Four strains of lactic acid bacteria that showed the best results were evaluated in experimental silos. This experiment was performed in a completely randomized design with five treatments (four strains of lactic acid bacteria and one control without inoculum) and nine replications. Inoculants were used in 106 colony forming unit/g of fresh forage to chopped maize forage, which were then ensiled for 105 days. After opening the silos, silages were sampled for analysis of chemical compositions and fermentation products.

    Results

    Inoculation of lactic acid bacterial strains affected the chemical composition, fermentation properties and microbial population. Inoculation of lactic acid bacterial strains significantly affected the chemical composition and concentration of lactic and acetic acids, ethanol and 1,2-propandiol of silage. Among all treatments, silages inoculated with Lactobacillus fermentum had higher acetate concentration (p < 0.0001), but lactate concentration (p < 0.008) and yeast counts (p < 0.0001) were lower than other silages. Also, inoculation of silage with L. fermentum (strain 16) resulted in silage with higher lactic acid bacterial population and improved aerobic stability after air exposure (p < 0.0001). Silages inoculated with L. fermentum and fallowed by with L. salivarius contained the lowest number of yeasts (p < 0.0001) and filamentous fungi during fermentation. Between silages, silage inoculated with L. fermentum showed higher aerobic stability (p < 0.0001).

    Coclusion

    The pre-selection method based on the production of metabolites was efficient in selecting new inoculation strains along good correlation with experiments in laboratory silos. Inoculation of lactic acid bacterial strains in maize silage resulted in differences in nutritional value or population of pathogenic and destructive microorganisms. Strains 16 and 7, identified as Lactobacillus fermentum and Lactobacillus salivarius, were considered promising sources for use as inoculants in maize silages because they provide silages with better fermentation properties and improve aerobic stability after exposure to air.

    Keywords: acetic acid, Aerobic stability, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus salivarius, Propanediol
  • Abdollah Rezagholivand Lahrud, Akbar Nikkhah *, Azim Rajaee, Mohammad Hadi Khabbazan, Saeed Mokhtarzadeh, Majid Dehghan Pages 59-72
    Background and objectives

    Crossbred lactating cows were hypothesized to outperform Holsteins under environmental stresses . The objective of this study was , therefore, to compare production, reproduction, metabolism and health of purebred Holstein cows vs . crossbred Holstein × Montbeliarde and Holstein×Simmental cows under hot and humid conditions of north of Iran ( Sari , Mazandaran ) .

    Material and methods

    Dairy crosses were produced by crossing Holstein ( H ) cows with Montbeliarde ( M ) and Simmental ( S ) bulls’ semen . The performance and health of 70 primiparous cows from each breed ( 210 cows in total) were compared during their first lactation . Blood samples were taken from 15 primiparous cows from each breed at stages of close-up , calving , 21 days after calving. Samples were analyzed for glucose , BHBA, NEFA, calcium and mangium . Statistical analyses were performed using SAS programs ( GLM and MIXED procedures ).

    Results

    Results showed that Montbeliarde × Holstein and Simmental×Holstein crossbred cows were not different (P> 0.05) from pure Holsteins in rectal temperature , fertility and other reproductive indices , 305-d milk yield, milk fat and protein yield, stillbirth, mastitis, and laminitis rates and close-up blood metabolites. However , Montbeliarde × Holstein cows had greater calving difficulty than did Simmental×Holstein cows (P < 0.05 ) . Also , both crossbred groups had higher incidence of metritis compared to purebred Holstein cows ( P < 0.05 ) . The purebred Holsteins exhibited more desirable udder traits than did crossbred cows (P < 0.05). The crossbred cows had more body condition score ( BCS ) during the transition period than did the pure Holsteins (p < 0.05 ). However, stature of Simmental × Holstein crossbred cows was shorter than pure Holstein . Foot angle was steeper for Holstein×Simmental and Holstein × Montbeliarde crossbred cows , but Holstein × Montbeliarde crossbred cows were similar to pure Holstein cows for hoof measurements .

    Conclusions

    findings of this study suggest that Holstein×Simmental and Holstein × Montbeliarde crossbred cows did not outperform first - lactation purebred Holstein cows, and that they experienced higher rates of dystocia and metritis under stressful hot and humid conditions .

    Keywords: Crossbreeding, Heatstress, Holstein, Montbeliarde, Simmental
  • Fatemeh Sadat Salesi, Seyyed Ehsan Ghiasi *, Mohsen Mojtahedi, Seyyed Javad Hosseini Vashan Pages 73-91
    Background and objectives

    Pomegranate (Punica granatum) seed pulp is one of the wastes of agricultural conversion industries that has been increasingly used in recent years due to its antioxidant properties in animal nutrition. Pomegranate seed pulp contains polyphenolic compounds that mainly contain ellagic acid, punicalagin and punicallin, which have antioxidant properties and prevent the peroxidation of fats and the activity of free radicals. In addition to polyphenolic compounds, pomegranate seeds contain estrogens such as "estradiol, estrone and estriol" and in lower concentrations also contain testosterone, beta-sitosterol and coumestrol, but there are many reports about its side effects on the physiology and metabolism of ruminants. Due to the role of estrogens in lipid metabolism, pomegranate seed pulp as an estrogen-rich plant source may be able to mimic the regulatory role of endogenous estrogens on metabolism and reproduction. In this study, the estrogenic effects of pomegranate seed pulp on serum estradiol concentration and other blood and antioxidant variables of dry non-pregnant Saanen goats were investigated.

    Materials and Methods

    In this experiment, 18 non-pregnant dry Saanen goats in 3rd to 4th parity number with average weight of 44.85 ± 5.16 kg were used in a completely randomized design with 3 treatments and 6 replications. Experimental treatments included: 1) control treatment 2) Basal diet with 12% of pomegranate seed pulp 3) Basal diet with 12% of pomegranate seed pulp + ozone gas (estrogen removal agent from pomegranate). Blood parameters of estradiol, albumin, direct bilirubin, total bilirubin, creatinine, glucose, betahydroxybutyrate, urea, uric acid, blood urea nitrogen, alkaline phosphatase, aspartate and alanine aminotransferase, Triglycerides, HDL, LDL and plasma antioxidant factors of MDA and TAC were measured. Experimental data were statistically analyzed by SAS software with mixed procedure as repeated data over time.

    Results

    Based on the results, the parameters of standard estradiol concentration and the area under the serum estradiol concentration curve increased (33.36 pg.ml-1 and 605.12 cm2 respectively) significantly during the estrus cycle under the influence of treatment 2 (p <0.05). Ozone gas in treatment 3 significantly reduced these variables (28.13 and 543.91) compared to treatment 2 and was not significantly different from the control (25.56 and 515.12). Blood parameters other than phosphorus and some antioxidant variables were not significantly affected by experimental treatments, indicating insufficient estrogen intake to disrupt homeostasis of blood parameters at level of 12% Replacement of pomegranate seed pulp with wheat bran.

    Conclusion

    Generally, the level of 12% of pomegranate seed pulp in the studied physiological stage, did not have significant negative effects on normal metabolic parameters of Saanen goats. Elimination of the effect of estrogen in treatment 3 indicates that ozone gas is able to diminish the effect of dietary phytoestrogens.

    Keywords: Antioxidant, Blood variables. Pomegranate seed pulp, Saanen goats
  • Mokhtar Mohajer *, Reza Kamali Pages 93-105
     Background and purpose

    In recent years, various tools for reproductive management have been introduced, the most important of which are drugs that regulate estrus time and mating of sheep and goats. Due to the poor reproductive management of nomadic herds and in order to improve the existing conditions, one of the main needs of this project is to study the use of estrus synchronization methods and create controlled off-season reproductions in one of the herds. Nomadic herds in order to observe the objective results in the same herd and also to introduce and model these methods in other herds in the region. This study was performed to investigate the increase in twinning and to determine the best amount of PMSG on fertility and calving in Kurdish sheep. Therefore, due to the weak reproductive management of nomadic herds and in order to improve the existing conditions, one of the main necessities of this project is to study the use of synchronous estrus methods and create controlled out-of-breeding reproductive seasons in one of the herds. Nomads are in order to observe the objective results in the same herd and also to introduce and model these methods in other herds in the region. Therefore, in this project, the effects of the duration of cider progestogen use (14 days) along with injection of different amounts and times of PMSG hormone in sheep in two nomadic herds of the province were investigated.

    Materials and Methods

    In this experiment, 90 Kurdish ewes aged 3 and 4 years were used in nomadic herds in 3 experimental groups in Golestan province. Cider was used to synchronize the herd for 14 days. Simultaneously with cider withdrawal, each experimental group received different amounts of PMSG muscle intramuscularly. 36 hours after CIDR ejaculation, the ewes showed estrus and were placed in front of the ram for mating for 7 days. It was recorded on ovulation day and calving day, and finally the effect of different amounts of hormone on the performance of each treatment was investigated. Data were analyzed using SAS software using Duncan's method and GLM procedure at 5% alpha level.

    Results

    No significant level was observed between the treatments that received 400 and 500 units of PMSG, but the weight of the three-month-old lamb in the group that received 400 and 500 units of PMSG compared to the group that received 600 units of PMSG was significant. Has been.

    Conclusion

    The results showed that with increasing the amount of PMSG, the number of ewes that showed estrus, estrus percentage, number of pregnant ewes, average weight of three-month-old lamb and weight of production lambs per treatment increased and the average weight of three lambs increased. The month showed a significant increase.

    Keywords: PMSG, twinning, estrus, synchronization
  • Leila Ashrafi, Ali Sadeghi-Sefidmazgi *, Gholareza Ghorbani, Torsten Hemme Pages 107-120
    Background and objectives

    One of the most important goals of dairy cows breeding is to increase profitability by reducing production costs. Cost analysis is one of the basic needs to calculate the economic efficiency of cattle breeding to reduce the cost of milk. Considering that the study of the present subject has not been seriously considered by researchers and officials, we conducted a study aimed at investigating the economic aspects of milk production in Holstein herds in Iran compared it to other countries in the world.

    Materials and Methods

    For this purpose, economic and returns indicators, and affecting factors on milk production costs in five Isfahan dairy herds as a sample in 1396 over one year was calculated. Data were collected through a questionnaire and economic analyses were performed by using the TIPI-CAL model which was developed by the IFCN Dairy World Network, and statistical analyses were performed using SAS software. IFCN Dairy is an international farm Comparison network that economically and productively analyzes the information of best farms from more than 100 countries, and for a more accurate and comprehensive understanding of the dairy world with compiles, a milk global map Compares together.

    Results

    Studies showed that the highest cost of the dairy herd with an average of 68% in Iran and 55% on a world scale was related to feed. The labour costs had a 7% share and the share of depreciation on machinery and buildings was 7.8% of total costs. In typical farms, per 100 kg energy-corrected milk (ECM), an average of Feed cost was 26.0 USD, Vet & medicine cost was 4.1 USD, machinery and buildings costs was 3.1 USD and the labor costs had an average of 2.8 USD. On average, Cash costs were adjusted to 36 USD, depreciation, and lost opportunity costs were also 1.7 and 0.7 USD/100 kg ECM. The average cost of producing milk only in typical farms was 29.8 USD/100 kg ECM. World milk price indicator, world feed price indicator, and IFCN sustainability indicator were calculated on IRAN and global scale in the last 10 years, and also was seen in 1396 typical farms with 1.2 sustainability indicator were financially justified and profitable.

    Conclusion

    The results of the study indicate the existence of profitability and financial and economic justification in the studied farms, which was estimated by examining the factors affecting the cost of milk and also calculating economic indicators. The financial and economic study of dairy farms can better identify the location of these farms and increase the level of awareness of policymakers and investors of agricultural activities to make principled decisions or solve existing problems. The results of this research can provide a new approach to comparing dairy herds in different countries and compare it with dairy farms in Iran by using the economic, return, and profitability indicators to dairy farmers and experts.

    Keywords: Cost, Cow, Economic Indicators, IFCN Dairy, Milk Price
  • Behzad Asadnejad, Rasoul Pirmohammadi, Hamed Khalilvandi * Pages 121-136
    Background and objectives

    The use of bio-waste in animal feed, in addition to reducing the cost of feed, reduces environmental pollution resulting from the disposal of this waste. Feathers make up about 10% of a bird's weight. 90% of full weight contains creatine, which is rich in the serine amino acids cysteine, glycine, alanine and threonine. The strength of fibrous protein is due to its high hydrogen, disulfide bonds and low hydrophilicity, which makes creatine insoluble and stable against degradation by enzymes such as trypsin and pepsin. Although the poultry industry in the country is expanding day to day, there are no plans to process and return this valuable product to the production cycle. Therefore, the purpose of this project is Processing of Feather meal using ozone (o3) gas and evaluation of its nutritional value using in vitro and in situ nylon bags techniques.

    Materials and methods

    To process the Feather meal with ozone gas, for this purpose a reactor with a capacity to withstand twice the pressure was designed and built. The processing reactor was a double-walled steel tank with a steel surface with a capacity of 1 kg. An ozone generator with a capacity of ten grams of ozone per hour was connected to it and an oxygen capsule was used to supply the oxygen needed by the device and also to increase the pressure inside the reactor. Experimental treatments include: control (without processing), ozone-processed Feather meal in 30 minutes, ozone-processed Feather meal in 60 minutes, ozone-processed Feather meal in 90 minutes and ozone-processed Feather meal in The time was 180 minutes. In order to determine the degradability coefficients of dry matter, three fistulated Holstein male steers were used to prepare and incubation of the samples in situ within the rumen. In order to determine the effect of processing on the amount of gas produced in the laboratory, the pressure of the produced gas was determined in three separate cycles and three repetitions per sample in each run.

    Results

    Feather meal dry matter under the influence of ozone gas showed a significant decrease in treatments of 60, 90 and 180 minutes (P <0.05) The amount of crude fat under the influence of ozone gas processing showed significantly increased in treatments 60, 90 and 180 Minute (p < 0.05). The amount of crude protein in 180 minutes treatment showed a significant increase compared to the control (P <0.05) but no significant difference was observed in other treatments. The amount of ash was not affected by ozone treatment. Ozone gas processing increased the amount of gas production (P <0.05). The gas production of insoluble part showed a significant increase in all processing times compared to the control (P <0.05). The decomposition rate constant showed a significant decrease in the 180-minute treatment (P <0.05). There was a significant increase in methane production volume and dry matter digestibility of all treatments (P <0.05). The pH value was not significant. The protozoan population in 90 and 180 min treatments showed a significant increase compared to the control (P <0.05). Dry matter degradability showed a significant increase in all treatments (P <0.05). The insoluble part showed a significant increase with increasing frequency (P <0.05). Effective degradability in all passage rate constants showed a significant increase with increasing processing time (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results of this experiment, it can be concluded that processing of Feather meal using ozone gas releases peptides and amino acids and consequently increases its degradability and nutritional value. However, further studies are needed to increase the processing time, use of oxygen in the air,

    Keywords: Feather meal, gas production technique, Nylon bag. Ozon Gas
  • Mohammad Nazary, Younes Ali Alijoo *, Hamed Khalilvandi Behroozyar, Behzad Asadnejad Pages 137-152
    Background and objectives

    The last month of pregnancy is one of the critical stages for cattle. Providing the nutrients and energy needed at this time is vital, as In sufficient energy supply at this time increases the risk of metabolic diseases in livestock, which can be greatly prevented by increasing the energy density of the diet using oilseeds. Therefore, this experiment was performed to investigate Nutritional effects of cannula and soybean as a fat supplement on performance of Ghezel ewes during the transition period

    Materials and Methods

    This experiment was carried in a completely randomized design using 16 ghezel ewes with an average age of three years and an average weight of ±59.8 kg in a 74-day period (14 days of adapting and 60 days of experiment). Treatments included: 1. Control (diet without fat supplementation) 2. Base diet containing 5% milled cannula as a source fat supplementation, 3. Base diet it contained 5% of milled soybean source fat supplementation and 4. Base diet containing 5% mixture of cannula and soybean at 50:50. The rations were given to the cattle in a completely mixed manner at 6:00 and 18:00. The weight gain of lambs in the postpartum period was measured daily using a digital scale. In order to determine the milk produced and the composition of ewes' milk, milk samples were collected on two consecutive days and analyzed using a Milco-scanner. Rumen fluid sample was taken to evaluate the parameters of ruminal fermentation on the twentieth day after delivery using esophageal catheter. Intravenous blood samples were taken from the venous vein on the twentieth day after delivery to measure blood counts.

    Results

    The results showed that the birth weight of lambs, the amount of feed intake and daily changes in the weight of ewes before and after calving were not affected by experimental treatments (p < 0.05). Weight gain of lambs did not show a significant difference between treatments. Milk production was significantly higher in the diet of cannula (p < 0.05). There was no significant difference in the amount of milk compounds (P <0.05). There was no significant difference in blood triglyceride, cholesterol and beta-hydroxybutyrate levels between different experimental treatments. The amount of glucose and total blood protein in the postpartum period showed a significant difference between treatments (p < 0.05). However, the amount of blood urea nitrogen in the postpartum period was higher in soybean treatment than other treatments (P <0.05). There was no significant difference in pH and the amount of major volatile fatty acids in the rumen including acetic acid, propionic acid, butyric acid and iso valeric acid (P <0.05). The control treatment had the lowest digestibility of protein and the highest digestibility of insoluble fibers in neutral detergent among the treatments (p < 0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, the use of oilseed cannula as a fat source at the level of 5% can improve milk production without changing the composition of milk and feed intake. However, more studies are needed in this area.

    Keywords: Oilseeds, the transition period, blood metabolites, Rumen fermentation