فهرست مطالب

فناوری های جدید در صنعت غذا - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، تابستان 1400)

نشریه فناوری های جدید در صنعت غذا
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید سعید سخاوتی زاده*، محسن عابدی، فاطمه همتی، ریحانه گودرزی نژاد، نجمه میرزایی، نجمه افراء صفحات 399-414
    هدف از این پژوهش عمل ریزدرون پوشانی باکتری لاکتوباسیلوس روتری با استفاده از فن اکستروژن دولایه توسط سدیم آلژینات و صمغ دانه بنه (پسته وحشی) بود. صمغ دانه بنه در غلظت های (2/0، 4/0، 6/0 و 8/0) درصد در ریزدرون پوشانی به کار رفت. خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ماندگاری فرم آزاد و ریزدرون پوشانی شده (دانک) در طول مدت نگهداری و شرایط مشابه معده ای و روده ای مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دانک های تولیدی کروی بودند. با افزایش غلظت صمغ بنه (پسته وحشی) قطر دانک افزایش معنی دار داشته، ولی مولفه L* کاهش داشت. تمامی دانک ها و باکتری آزاد در دمای°C 72 کاهش یافتند. ولی دانک ها دارای ماندگاری بیشتری نسبت به باکتری آزاد بودند. باکتری آزاد و دانک در طول مدت نگهداری در شرایط مشابه معده و روده کاهش یافتند. کاهش باکتری آزاد Log CFU/ml 2/6 بوده که به مراتب بیشتر از دانک Log CFU/ml 58/2 بوده است. باکتری آزاد تا روز بیستم از مینیمم حد مجاز باکتری پروبیوتیک CFU/mL 106 در شرایط آزمایشگاهی برخوردار بوده است. ‏در صورتیکه این زمان برای دانک ها تا روز سی ام بود. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از صمغ بنه می تواند ماندگاری باکتری لاکتوباسیلوس روتری را در شرایط نامناسب افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اکستروژن، ریزدرون پوشانی، لاکتوباسیلوس روتری، صمغ بنه
  • فریده کیوانی، مجتبی نادری بلداجی*، مهدی قاسمی ورنامخواستی، زهرا ایزدی صفحات 415-429
    < p>< p>< p>یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده اغلب مواد غذایی قندها می باشند، که تشخیص انواع آن در مواد غذایی از اهمیت بالایی برخودار است. در این مطالعه، یک حسگر دی الکتریک استوانه ای با استفاده از یک دستگاه مولد تابع و تحلیل گر طیف برای استخراج طیف های دی الکتریک در محدوده فرکانس 150-0 مگاهرتز برای تشخیص انواع قند به شکل محلول در آب استفاده شد. طیف های دی الکتریک با تهیه انواعی از محلول آب- قند شامل گلوکز، ساکاروز، فروکتوز، اینورت، شربت غنی از فروکتوز و عصاره مالت جو (قند غالب مالتوز)، در سطوح بریکس بین 12-3 اندازه گیری شد. همچنین نمونه هایی نیز به شکل محلول قندهای ترکیبی مورد آزمون قرار گرفت. روش آماری تحلیل مولفه های اصلی (PCA) برای امکان تشخیص و تفکیک انواع قند در نمونه ها از داده های طیفی دی الکتریک مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل مولفه های اصلی با دو مولفه ی اصلی PC1 و PC2، قابلیت تشخیص انواع قندهای مستقل در سه دسته متمایز شامل ساکاروز و شربت ذرت غنی از فروکتوز، فروکتوز و قند اینورت، گلوکز و مالت را نشان داد. صرف نظر از قند گلوکز، قندهای مستقل و ترکیبی تقریبا در دو دسته متفاوت تشخیص داده شد. نتایج حاصل پتانسیل نسبتا خوبی از روش دی الکتریک برای تشخیص انواع قند را نشان داد، با این حال اثر تجمعی دی الکتریک قندها در ترکیب با هم در محدوده فرکانسی مورد آزمون قابل تفکیک نبود که انتظار می رود با محدوده های فرکانسی بزرگ تر بتوان نتایج قابل قبول تری از آن به دست آورد.
    کلیدواژگان: قند، حسگر استوانه ای، طیف نگاری توان دی الکتریک
  • مهناز مظاهری اسدی*، آبرادات مصلایی صفحات 431-442
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر غلظت های مختلف نمک (4، 8، 10 درصد) و اسید لاکتیک (صفر و 5/0 درصد) در طول تیمار قلیایی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی (pH، ترکیبات فنلی کل، قندهای احیاء کننده و پروفایل اسیدهای چرب) زیتون رقم زرد قزوین و آب نمک حاوی زیتون صورت گرفت. نتایج نشان داد مقدار ترکیبات فنلی کل در میوه زیتون با افزایش مدت زمان نگهداری کاهش و در آب نمک افزایش پیدا کرد. ترکیبات فنلی میوه زیتون با افزایش درصد نمک افزایش یافت. در حضور اسید لاکتیک، پلی فنل های میوه زیتون کاهش و در آب نمک افزایش داشت. pH میوه زیتون در طی دوره نگهداری کاهش و در آب نمک افزایش پیدا کرد. کاهش pH میوه زیتون نقش مهمی را در بهبود کیفیت و کاهش آلودگی محصول طی تخمیر ایفا می کند. قندهای احیاء کننده میوه زیتون در مدت زمان نگهداری به دلیل مصرف شدن توسط میکروارگانیسم ها کاهش پیدا کرد. بیشترین کاهش در میزان قندهای احیا کننده در غلظت8 درصد نمک مشاهده شد. در نمونه های حاوی اسید با کاهش pH و افزایش فعالیت میکروارگانیسم ها میزان قندهای احیا کننده نسبت به نمونه های فاقد اسید کاهش نشان داد. در بررسی پروفایل اسید های چرب نتایج نشان داد در طی مراحل تیمار قلیایی و تخمیر میزان اسیدهای چرب غیر اشباع و چند غیر اشباع و ω6 نسبت به نمونه خام افزایش ولی نسبت ω3/ω6 در کلیه نمونه ها نسبت به نمونه خام کاهش یافت. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که افزودن اسید همراه با غلظت بهینه نمک می تواند در افزایش فعالیت میکروارگانیسم های مفید، کاهش pH و در نتیجه رسیدن به محصولی با خصوصیات کیفی و قابلیت نگهداری مناسب موثر باشد.
    کلیدواژگان: اسید لاکتیک باکتری ها، قندهای احیاء کننده، زیتون رقم زرد، ترکیبات فنلی کل، تیمار قلیایی
  • دینا شهرام پور، مرتضی خمیری*، محبوبه کشیری، سید محمد علی رضوی صفحات 443-456
    زمان ماندگاری کوتاه و سرعت فساد بالای برخی از میوه ها مانند توت فرنگی سالانه خسارت های اقتصادی بسیاری را به کشورها تحمیل می کند. بنابراین به کارگیری روش های جدید از جمله پوشش های خوراکی می تواند در رفع این مشکل موثر واقع شود. در این مطالعه اثر استفاده از پوشش چندلایه آلژینات کلسیم حاوی باکتری پروبیوتیک بومیKMC45 L. plantarum و سوسپانسیون این باکتری در آب مقطر بر برخی ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی پروبیوتیک تولیدی در طی دو هفته نگهداری در دمای یخچال مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش آلژینات کلسیم حاوی باکتری پروبیوتیک در مقایسه با تیمار غوطه وری در سوسپانسیون باکتری پروبیوتیک در حفظ ویژگی های کیفی توت فرنگی موثرتر بود. به طوری که افت وزن، نرم شدن بافت و همچنین درصد پوسیدگی توت فرنگی را به طور معناداری در طول دوره 14روزه، به ترتیب 2/38، 1/31 و40 درصد نسبت به تیمار شاهدکاهش داد. همچنین در این مطالعه تغییرات شاخص های رنگی شاملL*، زاویه هیو و کروما در نمونه های پوشش دار برخلاف تیمار شاهدکمتر بود. علاوه بر این نتایج شمارش جمعیت باکتری پروبیوتیکKMC45 L. plantarum در تیمارهای مختلف توت فرنگی در طی نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد نشان داد که پس از دو هفته میزان افت جمعیت باکتری در تیمار غوطه وری در سوسپانسیون باکتری 2/97 سیکل لگاریتمی بود در حالی که در تیمار پوشش آلژینات کلسیم تنها 0/95 سیکل لگاریتمی تعیین شد. همچنین اثر به کارگیری پوشش آلژینات کلسیم بر طعم و بو توت فرنگی بی تاثیر بود، اما موجب افزایش امتیاز سایر ویژگی های حسی مانند بافت، ظاهر و پذیرش کلی در مقایسه با دو تیمار دیگر شد. بنابراین پوشش آلژینات کلسیم به عنوان حاملی مناسب جهت انتقال میکروارگانیسم های پروبیوتیک به فرم زنده بر سطح توت فرنگی تازه توصیه می گردد که می تواند ضمن افزایش ماندگاری آن، زمینه تولید و توسعه محصول پروبیوتیک جدید را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: توت فرنگی، پوشش خوراکی، آلژینات کلسیم، پروبیوتیک، L. plantarum KMC45
  • آیت محمدرزداری، سجاد رستمی*، زهرا ایزدی، مهدی قاسمی ورنامخواستی، علی اصغر انصافی، مجتبی بنیادیان صفحات 457-468
    استفاده مفرط از داروهای دامپزشکی از جمله آنتی بیوتیک ها منجر به باقی ماندن آنها در فرآورده های دامی مثل گوشت، شیر و تخم مرغ می گردد. بنابراین شناسایی سریع، دقیق و اقتصادی آنتی بیوتیک ها به منظور پایش امنیت غذایی ضروری به نظر می رسد. در تحقیق حاضر، یک زیست حسگر مبتنی بر الکترود مغز مداد گرافیتی اصلاح شده با گرافن و نانوذرات طلا جهت تشخیص آنتی-بیوتیک بتالاکتام در نمونه های شیر ساخته شد. از تکنیک های ولتامتری چرخه ای و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی برای ارزیابی تغییرات سطح الکترود استفاده شد. تحت شرایط بهینه، با استفاده از تکنیک طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی مشخص شد که در محدوده 15-10×1 تا 5 -10×1 مولار، رابطه تغییرات مقاومت انتقال بار با لگاریتم غلظت آنتی بیوتیک خطی بود و از معادله رگرسیونی y=119x+2600 (R2=0.977) تبعیت نمود. پیک جریان در سه مرتبه اندازه گیری به ترتیب 18، 5/19 و 19 میکرو آمپر بدست آمد. محاسبه انحراف استاندارد نسبی (%31/3=RSD) حاکی از تکرارپذیری قابل قبول زیست حسگر بود. برای بررسی تکثیرپذیری انحراف استاندارد نسبی پیک های جریان 94/8 درصد بدست آمد که نشان از تکثیرپذیری نسبتا مطلوب زیست حسگر داشت. گزینش پذیری زیست حسگر در حضور سه آنتی بیوتیک شامل استرپتومایسین، تتراسایکلین و سولفادیازین آزمون شد که نتایج داده های مقاومت انتقال بار نشان داد که زیست حسگر نسبت به سایر آنتی بیوتیک ها، پاسخ قابل توجهی ندارد. نتایج نشان داد که پاسخ زیست حسگر بعد از گذشت 18 روز 6 درصد در مقایسه با روز اول، کاهش می یابد که نشان از پایداری مطلوب زیست حسگر دارد. محدوده درصد بازیابی برای نمونه های شیر در غلظت های 9 -10×1 و 11 -10×1 مولار برای دو نمونه شیر گاو و گوسفند در سه تکرار 3/92 تا 104 درصد به دست آمد که حاکی از درصد بازیابی قابل قبول برای زیست حسگر پیشنهاد شده دارد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، شیر، حسگر زیستی، نانوذرات طلا، طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی
  • پروین شرایعی*، الهام آذرپژوه، شهین زمردی، سودابه عین افشار صفحات 469-484
    پژوهش حاضر با هدف استفاده بهینه از پوسته میگو به عنوان پسماند کشاورزی در محل های فرآوری میگو و منبع غنی از آستاگزانتین اجرا شد. بدین منظور ابتدا عصاره پو سته میگو با کمک فرآیند فراصوت استخراج شد. سپس با استفاده از دیواره های مختلف (نشاسته اصلاح شده و مالتودکسترین با درجات هیدرولیز 7 و 20) و روش خشک کردن پاششی ریزپوشانی شد. طراحی ترکیب دیواره های با استفاده از نرم افزار سطح پاسخ و طراحی شبکه یک طرفه با نقاط محوری ارتقاء یافته در طرح مخلوط (14 ترکیب دیواره) انجام شد. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ریزکپسول ها (میزان رطوبت، راندمان ریزپوشانی، میزان آستاگزانتین و قدرت آنتی اکسیدانی) نشان داد که استفاده از مخلوط دیواره های مالتودکسترین و نشاسته اصلاح شده تا نقطه مرکزی طرح مثلثی (33/33 درصد)، باعث بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی نسبت به استفاده از دیواره ها به تنهایی می شود. بهینه یابی غلظت دیواره های مختلف برای ریزپوشانی عصاره پوسته میگو حاوی آستاگزانتین با استفاده از بهینه یابی عددی و نموداری مشخص نمود که ترکیب دیواره بهینه حاوی 40/18درصد دیواره مالتودکسترین با درجه هیدرولیز 7، 78/41 درصد دیواره نشاسته اصلاح شده و 81/39 درصد دیواره مالتودکسترین با درجه هیدرولیز 20 می باشد. هم چنین بررسی پایداری آستاگزانتین ریزکپسول ها طی 42 روز نگهداری در شرایط مختلف دمایی (4 و 25 درجه سلسیوس) و رطوبتی (52 و 75 درصد) نشان داد که میزان آستاگزانتین در تمامی نمونه ها به صورت خطی کاهش یافت (ضریب تبین بیش از 98 درصد)، اما میزان آستاگزانتین نهایی نمونه های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری داشت (5/0/<p).کاهش دما و رطوبت نسبی محیط نگهداری باعث حفظ بهتر آستاگزانتین در ریزکپسول ها شد و ریزکپسول های حاوی ترکیب دیواره بهینه و ترکیب مساوی از هر یک از دیواره ها در دمای 4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 52 درصد به ترتیب با نیمه عمر 93/94 و 42/92روز، بالاترین پایداری آستاگزانتین را در مقایسه با سایر ریزکپسول ها داشتند.
    کلیدواژگان: آستاگزانتین، مالتودکسترین، نشاسته اصلاح شده، طرح مخلوط، نیمه عمر
|
  • Seyed Saeed Sekhavatizadeh *, Mohsen Abedi, Fatemeh Hemmati, Reyhane Goodarzi Nejad, Najmeh Mirzaee, Najmeh Afra Pages 399-414
    The aim of this study was to microencapsulate Lactobacillus reuteri using two-layer extrusion technique consisting of sodium alginate and mastic gum at concentrations of 0.2, 0.4, 0.6 and 0.8%. Physicochemical properties and survival ability of free and microencapsulated form during the storage and similar gastrointestinal conditions were evaluated. The results showed that, the produced beads were spherical in shape. By increasing the concentration of the mastic gum, the diameter of the beads increased significantly, but the L* parameter decreased. All free and microencapsulated form were reduced at 72° C. While, the beads had a longer shelf life than the free bacteria. The free bacteria and the microencapsulated form decreased during the storage and under the simulated gastrointestinal conditions. The reduction of the free form was 6.2 Log CFU/ml, which was much higher than the beads )2.58 Log CFU/ml(. Free bacteria had a minimum of 106 CFU/ml probiotic bacteria in the MRS broth after 20 days. While this time for the beads was 30 days in 4° C. The results of this study showed that the use of mastic gum could increase the shelf life of Lactobacillus reuteri under harsh conditions.
    Keywords: extrusion, Lactobacillus reuteri, Microencapsulation, mastic gum
  • Farideh Keyvani, Mojtaba Naderi-Boldaji *, Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti, Zahra Izadi Pages 415-429
    < p >< p >< p >One of the most important ingredients of most foods is sugar, so it is important to detect the type of sugar in foods. In this study, a cylindrical dielectric sensor using a function generator and a spectrum analyzer was used to measure dielectric spectra in the range of 0-150 MHz to detect different sugars in water-sugar solutions. Dielectric spectra were investigated by preparing a variety of water-sugar solutions including glucose, sucrose, fructose, invert, high fructose corn syrup and malt extract (dominantly maltose sugar) in four brix levels ranged within 3-12. Moreover, samples were tested with mixing the sugars in a solution. The statistical method of principal component analysis (PCA) was evaluated for detecting and discriminating different types of sugars from dielectric spectral data. PCA with two principal components PC1 and PC2, showed a distinct separation of sugars in three visual groups of sucrose and high fructose corn syrup, fructose and invert and glucose and malt. Irrespective of glucose, the mixed sugar solutions were discriminated from single sugar solutions in two groups. The results of this study showed a promising potential of dielectric method for detecting different sugars, however, the cumulative dielectric effect of the mixed sugars was not discriminable which is expected to be detected with greater range of frequency.
    Keywords: Sugar, Cylindrical sensor, Dielectric power spectroscopy
  • Mahnaz Mazaheri Asadi *, Abradat Mosallaie Pages 431-442
    The purpose of this research is to investigate the unique properties of Yellow olive harvested from Tarem (Ghazvin province) using alkaline processing method. We looked at different salt concentrations (4%, 8% and 10%) and lactic acid concentrations (0.0% and 0.5%) using alkaline method for 210 days of processing. For different salt and lactic acid concentrations, we measured the physicochemical properties such as pH, total phenol, Reducing sugars and fatty acid profiles for both the olives and the curing liquid. The results shows: Total phenol decreases in the olive and increases in the curing liquid as the processing time increases. Increasing salt concentration, increases total phenol in the olive. Lactic acid decreases total phenol in the olive and increases it in the curing fluid. Longer processing time results in lowering pH in the olive and increasing pH in the curing liquid. Lowering pH in the olive is an important factor in improving quality by reducing product contamination during processing. Reducing sugars are consumed by microorganisms during the processing, thus their concentration decreases as the processing time increases. The highest drop in concentration was noticed in 8% salt group. Also the reducing sugar concentration was more drastically reduced in groups that contained lactic acid compre to the groups without any lactic acid. This is probably due to lactic acid decreasing pH resulting in increased activity of micro-oganisms. Results of fatty acid profile for both saturated and unsaturated fatty acids show an increase in ω6 compare to the raw olive. However the ratio on ω3/ω6 was reduced in all groups compare to the raw olive. Our research shows that increasing salt concentration and using lactic acid can reduce pH and increase the activity levels of desirable micro-organism resulting in cured olives with improved quality and increased shelf life.
    Keywords: Lactic Acid Bacteria, Reducing sugars, Zard olive cultivar, Total phenolic compounds, Alkaline processing method
  • Dina Shahrampour, Morteza Khomeiri *, Mahbobeh Kashiri, Sayyed Mohammad Ali Razavi Pages 443-456
    Low storage time and high spoilage rate of some fruits, such as strawberries, can cause many economic losses to countries every year. Therefore, the application of new methods such as edible coatings can be effective in resolving this problem. In this study, the effects of calcium alginate coating contain native probiotic bacterium L. plantarum KMC45 and bacterial suspension in distilled water on the qualitative characteristics of produced probiotic strawberry during two weeks storage in refrigerated were investigated. The results showed that the application of calcium alginate containing probiotic bacteria was more effective in preserving the strawberry quality characteristics than the treatment of immersion in the probiotic bacterial suspension. This treatment compared to control treatment decreased the weight loss, texture softening as well as the decay percentage of strawberries during the 14-days by 2.38, 1.31 and 40%, respectively. Also in this study, changes in color indexes such as L *, Hugh angle and chromium in the coated samples were less than the control treatment. In addition, the results of total viable count of L. plantarum KMC45 in different strawberry treatments during storage at 4 ° C showed that after two weeks, the decline of population in bacterial suspension coating treatment was 2.97 log, while in the calcium alginate coating treatment was only 0.95 log. The calcium alginate coating was not affected on the taste and odor of strawberry, but it increased the score of other sensory characteristics such as texture, appearance, and overall acceptance compared to the other two treatments. Therefore, calcium alginate coating is recommended as a suitable carrier for the transfer of probiotic microorganisms to fresh strawberry, which can increase the shelf life of them and promote the production and development of new probiotic products.
    Keywords: Strawberry, Edible coating, Calcium alginate, Probiotic, L. plantarum KMC45
  • Ayat Mohammad-Razdari, Sajad Rostami *, Zahra Izadi, Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti, Ali A Ensafi, Mojtaba Bonyadian Pages 457-468
    The use of veterinary drugs, including antibiotics, leads to their aggregation in livestock products such as meat, milk, and eggs. Therefore, rapid, accurate and economy detection of antibiotics for monitoring of food security is necessary. In the current research, a biosensor based on pencil graphite electrode modified with grapheme and gold nanoparticles for detection of β-lactam antibiotic in milk samples was fabricated. Cyclic voltammetry (CV) and electrochemical impedance spectroscopy (EIS) techniques for evaluation of surface electrode changes were applied. Under optimal conditions, using the EIS method specified that in the ranges of 1×10-15 to 1×10-5 M, The relationship between charge transfer resistance and the logarithm of antibiotic concentration was linear and the regression equation was y=119x+2600 (R²=0.977). The current peaks in three measures were achieved as 18, 19.5 and 19 µA. calculation of relative standard deviation (RSD=3.31%) that indicated an acceptable repeatability for biosensor. For investigating of reproducibility, RDS for current peaks was 8.94% that showed a good reproducibility for biosensor. The selectivity of a biosensor in the presence of three antibiotics including streptomycin, tetracycline, and sulfadiazine was checked. Data of charge transfer resistance was indicated that biosensor has non-significant the response towards the other antibiotics. The results showed that biosensor response decreased by 6% after 18 days compared with the first day, which indicates good stability for biosensor. The percentage recovery range for milk samples at concentrations of 1 × 10-9 and 1× 10-11 M for two samples of cow and sheep milk was obtained as 92.3 to 104% in three replications, which indicates an acceptable recovery range for proposed biosensor.
    Keywords: Antibiotic, Milk, Biosensor, gold nanoparticles, Electrochemical impedance spectroscopy
  • Parvin Sharayei *, Elham Azarpazhooh, Shahin Zomorodi, Soodabeh Eynafshar Pages 469-484
    The goal of this research was to find the best way to use shrimp shell as a source of astaxanthin and as an agricultural waste in shrimp processing site. For this purpose, first shrimp shell extract was extracted with the assisting ultrasonic . Then it was encapsulated using different walls (modified starch and maltodextrin with hydrolysis degree of 7 and 20) and spray drying method. Wall composition design was performed using response surface method and simplex lattice design with augmented axial points in mixture design (14 wall compositions). Evaluation of physicochemical properties of microcapsules (moisture content, microencapsulating efficiency, astaxanthin content and antioxidant power) showed that the use of a mixture of maltodextrin and modified starch walls up to the center point of the triangular design (33.33%) improved the physicochemical properties compared to using of walls alone. Optimization of different wall concentrations for microencapsulation of shrimp shell extract containing astaxanthin using numerical and graphical optimization showed that the optimal wall composition containing 18.40% of maltodextrin with a hydrolysis degree7, 41.78% of modified starch and 39.81% of maltodextrin with a hydrolysis degree 20. Also, the stability of astaxanthin in microcapsules during 42 days of storage in different conditions of temperature (4 and 25ͦ C) and humidity (52 and 75%) showed that the amount of astaxanthin decreased linear in all samples (linear coefficient more than 98%), but the amount of final astaxanthin in different samples was significantly different from each other (p <0.5). Reducing the temperature and relative humidity of the storage environment resulted in better preservation of astaxanthin in microcapsules and microcapsules containing optimal wall composition and equal composition of each walls at 4 ° C and relative humidity of 52% had the highest stability of astaxanthin with half-life 94.93 and 92.42 days, respectively compared to other microcapsules.
    Keywords: Astaxanthin, Maltodextrin, Modified starch, Mixture design, Half-life