فهرست مطالب

مکانیزاسیون کشاورزی - سال ششم شماره 2 (تابستان 1400)

نشریه مکانیزاسیون کشاورزی
سال ششم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید هادی عالمی موسوی، حسین حاجی آقا علیزاده*، بهداد شدیدی، بهنام سپهر صفحات 1-8

    با توجه به استفاده بی رویه از منابع سوخت های فسیلی در جهان، نیاز به منابع جدید تامین انرژی در زمینه های گوناگون از جمله کشاورزی دیده می شود. استفاده از بیو دیزل به عنوان سوختی غیر سمی، زیست دوست و تجزیه پذیر به عنوان راهکاری در این زمینه مطرح است؛ بنابراین، اهمیت بررسی شاخصه های عملکردی سوخت بیودیزل بر کسی پوشیده نیست. به همین منظور در این تحقیق بیودیزل در نسبت های 0، 10، 20، 30 در صد حجمی در یک مخزن فرعی مدرج با سوخت دیزل مخلوط گردید. آزمایش ها در سه عمق 20، 25، 30 سانتی متر و در سه سرعت 8/1، 6/3، 4/5 کیلومتر بر ساعت انجام شد. برای اندازه گیری نیروی کششی و سرعت واقعی از یک دینامومتر هشت وجهی کششی و یک رادار استفاده شد و با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی، تاثیر فاکتور های مستقل نوع سوخت، سرعت و عمق بر پارامتر های اندازه گیری شده (سرعت واقعی، لغزش نیروی کششی، توان مالبندی) در یک سویل بین (انباره خاک) موردبررسی قرار گرفت. نتیجه تجزیه واریانس مربوط به داده های نوع سوخت، عمق کار، سرعت حرکت در مورد اثرهای اصلی و متقابل در سطوح احتمال 5 و1 درصد معنی دار شد. با توجه به نتایج تجزیه واریانس بین پارامترهای مستقل و وابسته اثر معنی دار به دست آمد. در هنگام استفاده از سوخت بیو دیزل، نیروی کششی و توان کششی عملکرد بهتری داشت.

    کلیدواژگان: بیودیزل، توان کششی، مخلوط سوختی، نیروی کششی
  • خسرو گل محمدی قرمز گلی*، حمیدرضا قاسم زاده، حسین غفاری صفحات 9-19

     در این تحقیق پارامترهای موثر بر کیفیت (خردشدگی) مغز حاصل از شکستن گردو تحت بار فشاری شبه استاتیک مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش ها روی ژنوتیپ های موجود گردو در ایران انجام پذیرفت. بدین منظور سه ژنوتیپ مختلف از گردوهای باغ های شهرستان آذرشهر انتخاب و از محصول تولیدی این ژنوتیپ ها استفاده شد. از دستگاه آزمون یونیورسال هانسفیلد  برای انجام آزمون های فشار استفاده شد. آزمون های فشار به صورت فاکتوریل با چهار فاکتور در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار انجام پذیرفت. اثر فاکتورهای ژنوتیپ، رطوبت، راستای اعمال نیرو و سرعت بارگذاری روی کیفیت مغز حاصل از شکستن گردو بررسی گردید. ارزیابی شکستن گردو با استفاده از معیارهای تعریف شده انجام شد و کیفیت (خردشدگی) مغز استخراجی بدست آمد. افزایش محتوای رطوبتی، درصد مغزهای شکسته را کاهش و درصد مغزهای سالم و درجه کیفیت مغزهای شکسته را افزایش داد. با افزایش سرعت بارگذاری، درصد مغزهای شکسته افزایش یافتند. در حالت کلی وقتی گردوها 12 ساعت داخل آب خیسانده شدند و راستای بارگذاری عرضی (Y) انتخاب شد، بهترین حالت از لحاظ کیفیت مغز به دست آمد.

    کلیدواژگان: آزمون فشاری، ارزیابی، شکستن گردو، کیفیت مغز
  • سیروس شکرپور، عباس عساکره* صفحات 21-29

    انتخاب تراکتور، یعنی منبع توان در مزرعه، یکی از مهم ترین تصمیمات در مدیریت مزرعه است که مدیران مزارع و کشاورزان با آن روبه رو هستند. هدف از این مطالعه، انتخاب بهترین تراکتور در منطقه سارال دیواندره است. توان، ایمنی، تعمیرپذیری، مانورپذیری، قیمت، خدمات و دسترسی به تعمیرکار و قطعات، سرعت حرکت، قابلیت اطمینان، تناسب توان با اندازه مزارع، تناسب قیمت و هزینه های تراکتور با اندازه مزارع و درآمد کشاورزان شاخص های انتخاب تراکتور مناسب درنظر گرفته شدند. برای ارزش دهی تراکتورها از نظر شاخص ها، از 40 راننده حرفه ای و کشاورز با تجربه استفاده شد که به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها و ارزش دهی ها با استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره تحلیل و ارزیابی شدند. نتایج نشان می دهد که ایمنی، سرعت حرکت و قابلیت استفاده به عنوان وسیله حمل و نقل و قیمت مهم ترین عوامل در انتخاب تراکتور در منطقه هستند. تراکتور 285ITM مناسب ترین تراکتور انتخاب شد و نیز بررسی نتایج نشان می دهد، تراکتورهای نیمه سنگین و سنگین برای  منطقه گفته شده که دارای مزارع کوچک و نظام کشاورزی سنتی است، مناسب نیست. همچنین یافته ها نشان داد که استفاده های غیرکشاورزی از تراکتور مانند استفاده به عنوان وسیله نقلیه در مناطق صعب العبور تاثیر بسزایی در انتخاب تراکتور در منطقه سارال دارد.

    کلیدواژگان: انتخاب تراکتور، ایمنی، تصمیم گیری چندمعیاره، قابلیت اطمینان، کردستان
  • موسی الرضا صمدی*، سید صادق سیدلو، عباس روحانی، علی محمد نیکبخت صفحات 31-37

    اسانس گیاهان دارویی براساس میزان ماده موثره موجود در آن ها در صنایع داروسازی و غذایی ارزش گذاری و استفاده می شود. یکی از روش های کارآمد برای شناسایی و ارزیابی اسانس ها بینی الکترونیک می باشد که نسبت به روش های متداول نقاط ضعف کمتری دارد. در این مطالعه یک سامانه بینی الکترونیک متشکل از 8 حسگر نیمه هادی اکسید فلزی (MOS) برای تعیین درجه خلوص اسانس نعناع فلفلی طراحی و ساخته شد. روش PCA برای کاهش ابعاد داده ها و شناسایی حسگرهای موثر به کار گرفته شد و روش شبکه عصبی مصنوعی برای طبقه بندی داده ها استفاده گردید. بر اساس نتایج، روش تحلیل مولفه های اصلی با دو مولفه اصلی PC1 و PC2 توانست 82 درصد از واریانس داده ها را پوشش دهد. همچنین حسگرهایی که تاثیر بیشتری در تفکیک کلاس های خلوص اسانس داشتند شناسایی شدند. در ادامه دقت طبقه بندی داده ها در مرحله آموزش و آزمون در روش شبکه عصبی مصنوعی به ترتیب 81 درصد و 70 درصد بدست آمد. بنابراین سامانه بینی الکترونیکی پیشنهادی بر پایه الگوریتم مذکور نشان داد که می تواند تا حدودی ابزار قابل اعتماد و کم هزینه ه ای جهت درجه بندی کیفی نمونه های مختلف خلوص اسانس نعناع فلفلی از یکدیگر باشد.

    کلیدواژگان: اسانس، بینی الکترونیک، تحلیل مولفه های اصلی، شبکه عصبی مصنوعی، کنترل کیفی
  • رضا رحیم زاده* صفحات 39-46

    کارنده های رایج در شرایط دیم، خطی کارهای عمیق کار مجهز به چرخهای فشار دهنده می باشند که برای کاشت در شرایط خشک مناسب می باشند. ولی همین چرخهای فشار دهنده در کاشت بهاره، مانند نخود دیم در اواخر اسفند ماه در مناطق سرد که رطوبت خاک بالا است، موجب کوبیدگی خاک و کاهش عملکرد می شود. از سوی دیگر برداشت محصول که به صورت دستی انجام می گیرد، سخت شده و همچنین در عملیات تهیه زمین برای کاشت گندم، بروز کلوخه های بزرگ، عملیات کاشت را مشکل می سازد. از این رو به دلیل عدم دسترسی به کارنده مناسب در مناطق سرد، نخود در سطوح کوچک و به روش سنتی (دست پاشی بذر و زیر خاک کردن آن با گاوآهن) کشت می شود. افزایش عملکرد با دست یابی به کارنده مناسب می تواند موجب افزایش سطح زیر کشت نخود به صورت مکانیزه در مناطق سرد شود. برای دست یابی به کارنده مناسب، این پروژه با همکاری بخش خصوصی در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه به مدت چهار سال به اجراء درآمد. چهار کارنده برکت‏، برکت مدل BSK7، اسکی مدل 2200 و کشت گستر SKA در چهار تکرار در پایه آماری بلوک های کامل تصادفی با هم مقایسه شدند. پارامترهای یکنواختی عمق کشت، تعداد بوته در واحد طول، ارتفاع پایین ترین غلاف و بوته از سطح زمین، تعداد غلاف در بوته، عملکرد دانه و زیست توده و وزن صددانه اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد به غیر از ارتفاع بوته در سایر پارامترهای اندازه گیری شده اختلاف بین تیمارها معنی دار شد. بیشترین یکنواختی عمق کشت و تعداد بوته در ردیف کاشت در کارنده SKA دیده شد. ولی بیشترین عملکرد دانه با میانگین 918 کیلوگرم در هکتار به سبب داشتن بیشترین غلاف در بوته متعلق به کارنده برکت بود. کارنده های SKA، اسکی 2200 و BSK7 نیز به ترتیب با 9، 26 و 30 درصد کاهش عملکرد دانه نسبت به کارنده برکت در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: کشت مکانیزه، عمق کشت، وزن ریشه، شیاربازکن
  • مهرشاد نظرپور، احمد تقی زاده علیسرائی*، محیا خلاقی صفحات 57-65

    پیرولیز یا آتشکافت یک روش ترموشیمیایی برای تبدیل زیست توده بوده و آن را به ذغال، نفت زیستی و گاز تبدیل میکند. روغن زیستی میتواند به عنوان یک سوخت تجدیدپذیر یا به عنوان ماده شیمیایی با ارزش در صنایع مختلف استفاده شود. همچنین میتوان از ذغال به عنوان سوخت جامد، جاذب ارزان قیمت و تولید مواد اولیه برای مصارف کشاورزی استفاده کرد. در مطالعه حاضر، پیرولیز زیستتوده حاصل از گیاه ایفوربیا تیروکالی (Euphorbia tirucalli) در یک راکتور بستر ثابت انجام شد. آزمایشهای پیرولیز برای این مطالعه، به منظور بررسی اثر دما (061 تا631 درجه سلسیوس) بر عملکرد محصولات تولیدی واکنش انجام شد. ویژگیهای محصولات پیرولیز (نفت و کربن زیستی) با استفاده از روش های مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی انتشار میدانی (FE-SEM)، طیفسنجی اشعه ایکس پراکندگی انرژی (EDX)، تجزیه و تحلیل وزن گرما (TGA) و کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرم (GC/MS) بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما، عملکرد نفت زیستی و گاز افزایش مییابد و میزان کربن زیستی کاهش مییابد. بیشترین عملکرد نفت زیستی (33 درصد) در دمای 631 درجه سلسیوس بدست آمد. همچنین حداکثر عملکرد گازهای مختلف حدود 33 درصد بود. بالاترین کاهش وزنی در دمای بین 261 تا361 درجه سلسیوس مشاهده شد. مایع اسیدی حاصل، متشکل از ترکیبات شیمیایی از جمله اسیدها، الکلها، آلدییدها، فورفورال، فوران، فنلها و برخی مواد معطر دارای رنگ تیره است.

    کلیدواژگان: ایفوربیا تیروکالی، بیومس، پیرولیز، سوخت زیستی، نفت
  • عادل طاهری حاجی وند*، حسین نوید صفحات 67-74

     یکی از روش های اندازه  گیری میزان دانه های تلف شده در کمباین استفاده از دستگاه پایش تلفات دانه  است. در این دستگاه معمولا از حسگرهای پیزوالکتریک که حساسیت بالایی دارند، استفاده می شود. هنگام برداشت محصول لرزش های کمباین مانع از عملکرد صحیح و مطمین این حسگرها می گردد. به منظور کاهش اثر تداخلی لرزش های کمباین بر عملکرد حسگرها لازم است از انتقال این لرزش ها به دستگاه پایش تلفات دانه جلوگیری شود؛ لذا استفاده از جاذب های ارتعاشی قبل از نصب دستگاه روی کمباین ضروری خواهد بود. در این تحقیق بعد از طراحی یک جاذب ارتعاشی میرا، معادلات دیفرانسیل حاکم بر رفتار ارتعاشی جاذب استخراج گردید. سپس با مد نظر قرار دادن تحریک خارجی هارمونیک، تابع پاسخ فرکانسی سیستم استخراج شده و اثر پارامترهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت با استفاده از آزمون های تجربی عملکرد جاذب ارتعاشی طراحی شده مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد که جاذب ارتعاشی طراحی شده کارایی بسیار بالایی داشته و موجب کاهش 99% میزان شتاب منتقل شده از کمباین به حسگر می شود. از نتایج تحقیق حاضر می توان در طراحی و ساخت انواع جاذب های ارتعاشی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کمباین، دستگاه پایش تلفات دانه، جاذب ارتعاشات، نسبت انتقال پذیری
  • فریدون کشاورز پور لنبر* صفحات 75-84

    این پروژه به منظور مطالعه شاخص های انرژی در تولید خیار گلخانه ای در منطقه ورامین انجام شده است. برای جمع آوری داده ها، علاوه بر تمرکز داده برداری در یک گلخانه، بررسی میدانی به صورت تصادفی در 30 گلخانه تولید خیار موجود در منطقه ورامین نیز انجام شد. نهاده های انرژی در این مطالعه شامل، انرژی کود، مکانیکی، کارگری، آفت کش ها، بذر، آبیاری، حمل و نقل بود. با در اختیار داشتن داده های مربوط به نهاده های انرژی و مقدار انرژی خروجی، شاخص های مهم انرژی نیز محاسبه گردیدند. نتایج حاصله نشان داد که متوسط کل انرژی مصرفی برای تولید خیار گلخانه ای در منطقه ورامین GJ/ha 1/4530 گردید. بیش ترین مصرف انرژی مربوط به نهاده های سوخت (گاز مصرفی) و سموم شیمیایی بود که به ترتیب معادل  GJ/ha8/4463 و 2/27 گردیدند. انرژی صرف شده برای سوخت به تنهایی معادل 98 درصد از کل انرژی صرف شده در تولید خیار گلخانه ای را داشت. علت مصرف زیاد سوخت در این گلخانه ها می تواند به علت نامناسب بودن پوشش گلخانه ای (پلاستیک) باشد. درصد انرژی صرف شده مستقیم در تولید خیار گلخانه ای 54/98 درصد و انرژی صرف شده به صورت غیر مستقیم کمتر از یک درصد محاسبه شد. عملکرد متوسط محصول 261 تن در هکتار و انرژی تولیدی معادل GJ/ha 8/208 به دست آمد. نسبت انرژی 046/0، سود خالص انرژی GJ/ha (4321-) و بهره وری انرژی kg/MJ 057/0 گردیدند. در نهایت نتایج نشان داد که بهینه سازی مصرف گاز می تواند باعث کاهش چشمگیری در کل مصرف انرژی در تولید خیار در منطقه ورامین بشود.

    کلیدواژگان: مصرف انرژی، گلخانه، بهره وری انرژی، ورامین، کارایی انرژی
|
  • Seyed Hadi Alemi Mosavi, Hossain Haji Agha Alizadeh *, Behdad Shadidi, Behnam Sepehr Pages 1-8

     By depletion of fossil fuel resources in the world, the need for the new resources in the various field and among them in agriculture has raised. The use of biodiesel as a renewable, non-poison and eco-friendly fuel is a significant solution in this area. In this relation, evaluating the performance characteristics of biodiesel has vital importance. In this research, the experiments were performed using 0, 10, 20 and 30% biodiesel mixed with diesel in a sub-scale tank for evaluating the mixture performance in tractor traction. Diesel fuel was used as the basis for comparisons. The experiments were performance in three tillage depths of 20, 25 and 30 cm, and in three forward speeds of 1.8, 3.6 and 5.4 km/h. For drawbar force measurement an octagonal ring drawbar dynamometer and for real speed a radar were used. The tests were performed in the factorial completely randomized design. The different fuel factors effect were measured on tractor performance parameters (real speed, drawbar force, slip, traction power) in a soilbin. Analyses of variances for the experiments showed that the real speed, slip, drawbar power, traction force and their interaction effects were significant at 5% and 1% of probability level. Adding biodiesel for tractor fuel increased the values for drawbar force and drawbar power.

    Keywords: Biodiesel, Drawbar force, Drawbar Power, Fuel mixture
  • Khosro Mohammadi Ghermezgoli *, HamidReza Ghassemzadeh, Hossein Ghaffari Pages 9-19

     In this research, some parameters affecting walnut kernel extraction quality under impact loading were studied. The tests were carried out on the available genotypes in Iran. For this purpose, three different genotypes from walnut orchards of Azarshar city were selected and the total yield of these genotypes was collected. The universal test machine (Hounsfield) was used for the compression tests. For the impact tests, four factors were evaluated in a factorial experiment using a completely randomized design with five replications. The factors were genotype, moisture content, load direction with three levels, and compression speed (three levels), and the effect of these factors on kernel extraction quality was studied. Walnut breakage assessments and kernel extraction quality were evaluated by well-defined criteria. Generally, with increasing moisture content, the percentage of broken kernels decreased and the extraction quality grade was improved. The percentages of broken kernels increased when compression speed was increased. Generally, soaking the walnuts in water for 12 h and Y loading direction yielded the best kernel extraction quality.

    Keywords: Compression test, evaluation, Kernel extraction quality, Walnut cracking
  • Sirous Shorkpor, Abbas Asakereh * Pages 21-29

    Selection of appropriate tractor as the source of power in farms is one of the most important decisions in farm management and a main task for farm managers and farmers. The main goal of this study was to select the best tractor in Saral region of Dyvandara County. Different criteria were used for selecting of an appropriate tractor such as power, safety, reparability, maneuverability, price, accessing to repair service, movement speed, power proportion to farm size, fitting the price and costs of tractor with the size of farms and the farmer's income. The statistical population for evaluating the tractors was 40 experienced operators and farmers  selected randomly. Data and value were analyzed and evaluated using the multi-criteria method. The results showed that safety and transport ability and price are the most important factors in the selecting a tractor in this region. According to the results, the medium range ITM 285 was the best tractor. Also, results showed that semi-heavy and heavy tractors were not suitable for this region with small size farms area. The results showed that non-agricultural use of tractors has a significant effect on the importance of a criteria for selecting suitable tractor in Saral region.

    Keywords: Kurdistan, Multiple-criteria decision making, reliability, Safety, Tractor selection
  • Mosarreza Samadi *, Seyed Sadegh Seyedloo, Abbas Rouhani, Ali Mohammad Nikbakhat Pages 31-37

    The essential oils of medicinal plants are evaluated and used in the pharmaceutical and food industry based on the amount of active ingredients in them. One of the effective methods for identifying and evaluating essential oils is the electronic nose, which has fewer weaknesses than conventional methods. In this study, an electronic nose system consisting of 8 metal oxide semiconductor sensors was designed to determine the purity of peppermint essential oil. The PCA method was used to reduce the size of the data and identify effective sensors, and the artificial neural network method was used to calculate the accuracy of data classification. Based on the results, the principal component analysis method with two main components PC1 and PC2 was able to explain 82% of the variance of the data. Sensors that had a greater impact on the separation of essential oil purity classes were also identified. The accuracy of data classification in the training and testing stages in the artificial neural network method was 81% and 70%, respectively. Therefore, the proposed electronic nose system based on the mentioned algorithm is a reliable and low-cost tool for qualitative grading of different samples of purity of peppermint essential oil from each other.

    Keywords: Essential oil, Electronic nose, Principal component analysis, Artificial neural network, Quality control
  • Reza Rahimzadeh * Pages 39-46

    Common planters in dryland conditions are planters that equipped with presses wheel that are suitable for planting in dry conditions. But the same press wheel in spring planting, such as dryland chickpeas in late March in cold areas where soil moisture is high, cause soil compaction and reduced yield. On the other hand, harvesting by hand is difficult and also in the preparation of land for planting wheat, the appearance of large lumps makes planting difficult. Therefore, hence due to the lack of access to a suitable planter in cold regions, chickpeas are sowing in small areas and in the traditional method (spraying the seeds and burying them with a moldboard plow). Increasing the yield by achieving a suitable planter can increase the area under mechanized pea cultivation in cold regions. To achieve a suitable planter, this project was carried out with the cooperation of the private sector in the Dryland Agricultural Research Institute in Maragheh for four years. The four planters, Barakat, Barakat Model BSK7, Aske Model 2200 and Sanayeh Keshtgostar Azarbayjan (SKA) were compared in four replications on a statistical basis of randomized complete blocks. The parameters of uniformity of planting depth, number of plants per unit length, height of the lowest pod and plant from the ground, number of pods per plant, grain and biomass yield and 100-seed weight were measured. The results of analysis of variance showed that except for plant height, the difference between treatments was significant in other measured parameters. The highest uniformity of planting depth and number of plants in the planting row was observed in SKA planter. But the highest grain yield with an average of 918 kg / ha due to having the largest pods per plant belonged to the Barakat planter. SKA, Aske and BSK7 planters were in the next ranks with 9, 26 and 30% decrease in grain yield compared to Barakat planter, respectively.

    Keywords: Mechanized planting, Opener, Root weight, Sowing depth
  • Mehrshad Nazarpour, Ahmad Taghizadeh Alisaraei *, Mahya Khalaghi Pages 57-65

    Pyrolysis is a thermochemical method for biomass conversion resulting from char, bio-oil and gas. Bio-oil can be used as a valuable renewable fuel or as a chemical in various industries. Char can also be used as a solid fuel, a cheap adsorbent, and raw materials for the production of bio-char derivatives and for agricultural applications. In the present study, the biomass pyrolysis of Euphorbia tirucalli was performed in a fixed bed reactor. Pyrolysis experiments for this study were to investigate the effect of temperature (450-530 °C) on the yield of pyrolysis products. Characteristics of pyrolysis products (bio-oil and bio-char) using instrumental chemistry methods such as field emission scanning electron microscopy (FE-SEM), energy-dispersive X-ray spectroscopy (EDX), thermal gravimetric analysis (TGA) and Gas chromatography–mass spectrometry (GC/MS) was investigated. The results showed that with increasing temperature, the yield of bio-oil and gas increases and the amount of bio-char decreases. The maximum yield of bio-oil (38%) was obtained at a temperature of 530 °C. Also, the maximum yield of various gases was about 39%. The highest thoracic effusion was observed at temperatures between 250-350 °C. The resulting acidic liquid is dark in color with a combination of chemical compounds including acids, alcohols, aldehydes, furfural, furan, phenols and some aromatic substances.

    Keywords: Biofuel, Biomass, Euphorbia tirucalli, Petroleum, Pyrolysis
  • Adel Taheri Hajivand *, Hossein Navid Pages 67-74

    Using grain loss monitor system is one of the ways to measure the amount of the grain loss in the combine harvesters. The piezoelectric sensors that have a very great sensitivity are usually used in this kind of systems. Combine vibrations prevent proper and certain function of these sensors during the harvesting process. And it is necessary to prevent the transmission of these vibrations to grain loss monitor system in order to reduce the interference of the combine vibrations on the systems performance. Therefore, it is essential to use vibration absorbers before installing the measuring device on the combine harvester. In this study after designing of a vibration damping absorber, its differential equations were obtained. Then, the frequency response function of the system was obtained considering the external harmonic excitation and the effect of various parameters were examined. Finally, the performance of the designed vibration absorber was demonstrated with experimental tests. The results indicated that the designed vibration absorber had a high efficiency and resulted in 99% reduction of the acceleration transferred from combine to the sensor. The results of this study can be applied in designing and construction of vibration absorbers.

    Keywords: Combine, Grain Loss Monitor system, Isolator, Transmissibility ratio
  • Fereydoun Keshavarzpour Lonbar * Pages 75-84

    This project has been carried out in order to study the energy indicators in greenhouse cucumber production in Varamin region. For data collection, a greenhouse was selected for a concentrated survay and beside, 30 other cucumber production greenhouses were selected randomly and investigated in Varamin region. Energy inputs in this study included embodied energy in fertilizers, chemicals, machinery, labor, seeds, irrigation, and transportation. The results showed that the total energy consumption for greenhouse cucumber production in Varamin region was in average 4530.1 GJ/ha. The highest energy consumption was related to fuel (natural gas) and chemical toxins, which were respectively 4463.9 and 27.2 GJ/ha. The fuel energy consumption alone accounted for 98% of the total energy. The reason for high fuel consumption in these greenhouses was related to greenhouse warming, intensive because of inadequate greenhouse cover (plastic). The energy consumed directly in the production of greenhouse cucumber was 98.54 and the energy consumed indirectly was less than one percent. The average crop yield was 261 tons per hectare and its energy output equivalent was 208.8 GJ/ha. The energy ratio was calculated to be 0.046, net energy gain was (-4321) GJ/ha and the energy productivity was 0.057 kg/MJ. Finally, the results showed that optimizing gas consumption can significantly reduce the total energy consumption in cucumber production in Varamin region.

    Keywords: Energy consumption, Energy production, Energy efficiency, Greenhouse, Varamin