فهرست مطالب

مطالعات برنامه ریزی آموزشی - پیاپی 18 (پاییز و زمستان 1399)

نشریه مطالعات برنامه ریزی آموزشی
پیاپی 18 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم نجفی مقدم نژاد، حمیدرضا آراسته*، حمیده رشادت جو صفحات 1-22

    هدف پژوهش حاضر  ارایه الگویی برای بالندگی کارآفرینی دانشجویان در آموزش عالی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و از نظر نوع داده آمیخته(کمی- کیفی) بود. در بخش کیفی با استفاده از روش داده بنیاد از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 15 نفر ازصاحب نظران به شناخت ابعاد بالندگی کارآفرینی دانشجویان پرداخته شد.دربخش کمی، جامعه آماری شامل دانشجویان واحدهای دانشگاه آزاد تهران بود. حجم نمونه با استفاده ازجدول مورگان و روش تصادفی طبقه ای، 384 نفر تعیین شد. الگوی به دست آمده در بخش کیفی، در قالب پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوایی آن تایید و پایایی آن با آلفای کرونباخ مقدار 88/0 به دست آمد. روایی ابزار گردآوری داده ها از طریق روایی محتوایی و روایی سازه انجام شد.‏ روش تحلیل داده های کیفی، کدبندی بود. نهایتا الگوی بالندگی کارآفرینی دانشجویان به منظور برنامه ریزی آموزشی و درسی، با سه بعد (مولفه های بالندگی کارآفرینی، روش های بالندگی کارآفرینی و سازو کارهای بالندگی کارآفرینی)، 9 مولفه (نگرش کارآفرینی، دانش کارآفرینی، مهارت کارآفرینی، روش های ارایه مستقیم، روش های تعاملی، روش های کاربردی- عملیاتی، کارآفرینی در محیط واقعی، کارآفرینی در محیط مجازی، کارآفرینی در محیط دانشگاه) و 77 شاخص طراحی شد. نتایج نشان داد که «دانش کارآفرینی»، «روش تعامل» و «سازو کار کارآفرینی در محیط مجازی» بیشترین همبستگی را با بالندگی کارآفرینی دارند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، بالندگی کارآفرینی، الگوی مفهومی، برنامه ریزی آموزشی و درسی
  • مریم تقوایی یزدی* صفحات 23-38

    هدف این پژوهش تاثیر دانش آینده پژوهی بر برنامه آموزشی و برنامه درسی مدارس کارآفرین در استان مازندران به منظور ارایه مدل بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، روش گردآوری اطلاعات میدانی و از نظر روش اجرا توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه کارشناسان و متخصصین برنامه آموزشی و برنامه درسی مدارس کارآفرین در استان مازندران در سال تحصیلی 99-1398 به تعداد 194 نفر بودند، که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای (بر حسب جنسیت) 123 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد دانش آینده پژوهی پارسا و همکاران (1390)، برنامه درسی شیخی (1388) و پرسشنامه محقق ساخته برنامه ریزی آموزشی بود. روایی این پرسشنامه ها توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت، پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ (دانش آینده پژوهی برابر 78/0، برنامه درسی برابر 84/0 و برنامه ریزی آموزشی برابر 86/0 صدم) محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از بخش توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارهای Spss و Lisrel استفاده شد. نتایج نشان داد که دانش آینده پژوهی بر برنامه آموزشی و برنامه درسی مدارس کارآفرین در استان مازندران به منظور ارایه مدل تاثیر دارد و 4 مولفه از دانش آینده پژوهی شامل درک مفهومی، توانایی محاسبات، روحیه آینده نگری و روش شناسی مشخص شد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، برنامه آموزشی، برنامه درسی، مدارس کارآفرین
  • محمد اسدی، خلیل غلامی*، جمال سلیمی، علی خورسندی طاسکوه صفحات 39-75

    یکی از زمینه های سیاست گذاری و برنامه ریزی در نظام آموزش عالی، توسعه دیپلماسی دانش در بستر بین المللی شدن نظام دانشگاهی است. هدف این پژوهش ارایه الگویی بر پایه دیدگاه ها و تجربیات اساتید درباره زمینه های به کارگیری دیپلماسی دانش در مطالعات آموزشی به عنوان دانشی بین رشته ای برای برقراری ارتباط و تبادل علمی در دانشگاه ها است تا روشن شود مفهوم دیپلماسی دانش با بهره گیری از ظرفیت دانش بین رشته ای در برنامه های آموزشی دانشگاهی چگونه می تواند به توسعه علمی نظام آموزش عالی ایران کمک کند. رویکرد این پژوهش از نوع کیفی و بر اساس راهبرد نظریه داده بنیاد نظام مند است. میدان پژوهش دربرگیرنده اساتید حوزه مطالعات آموزشی در دانشگاه های استان کردستان بود که 14 مشارکت کننده با نمونه گیری نظری انتخاب شدند و مورد مصاحبه عمیق ساختارمند قرار گرفتند. داده های مصاحبه ها از طریق نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیودا 2020 کدگذاری و مدل سازی شدند. بر اساس یافته ها، پدیده مرکزی دیپلماسی دانش بین رشته ای مطالعات آموزشی در بین المللی شدن دانشگاه ایرانی بر اساس علل اثرگذار (مسایل زبانی در آموزش و پژوهش بین المللی؛ و دانش محتوای درسی و آموزشی دانشگاه های کشور)؛ عوامل مداخله گر (تصمیم گیری در نظام سیاست گذاری دانشگاهی؛ توسعه ارتباطات و آموزش های مجازی؛ و ساختار قدرت علمی اجرایی و اختیارات دانشگاهی)؛ زمینه ها (رویکرد تولید علم و پژوهش دانشگاهی؛ توسعه کیفی، رقابت پذیری و اعتبار دانشگاهی؛ و تنوع بخشی به نیازهای فرهنگی و اجتماعی)؛ راهبردها (توسعه دیپلماسی دانش میان رشته ای؛ مبادلات علمی انفرادی و دانشگاهی؛ و مطالعات آموزشی تطبیقی با سایر کشورها)؛ و پیامدها (دستیابی به مرجعیت علم دانشگاهی، بازسازی دانش محتوای میان رشته ای؛ و آشنایی با تجربیات روابط منطقه ای و بین المللی)؛ قابل تفسیر است.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، الگوی توسعه، بین المللی شدن، دیپلماسی دانش، مطالعات آموزشی
  • علی کشاورززاده، خلیل غلامی*، نعمت الله عزیزی صفحات 76-114

    هدف پژوهش حاضر، سنتز پژوهی عامل ها و ملاک های برندسازی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی می باشد. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی؛ رویکرد پژوهش، کیفی از نوع سنتز پژوهی و راهبرد مورد استفاده بر اساس فراترکیب چارچوب های نظری و پژوهش های مرتبط پیشین می باشد. جامعه پژوهش شامل اطلاعات برندسازی آموزش عالی کشورهای در دسترس می باشد. نمونه پژوهش شامل 160 پژوهش در سطح خارج از کشور و 29 پژوهش در سطح داخل کشور می باشد. برای فرایند تحلیل داده های سنتز پژوهی، از روش کدگذاری مورد استفاده در تحلیل محتوای استقرایی استفاده شده است. پژوهش پس از بررسی پیرامون موضوع برندسازی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، مهمترین عامل ها و ملاک های برندسازی را از پژوهش های انتخاب شده، شناسایی و استخراج کرده است. پژوهش در مرحله بعد، بر اساس مبانی نظری و پیشینه پژوهشی، تمامی عامل ها و ملاک های ارایه شده را در مفاهیم و مقولات رویکرد برندسازی لنکستر و کرت ریل جایگذاری کرده است. مدل برندسازی لنکستر و کرت ریل، دارای سه مفهوم هویت، هدف و پاسخ بوده که هر کدام شامل سه مقوله اصلی یا هسته، واقعی و ارزش افزوده می باشد. بر این اساس، یافته های تحقیق نشان می دهد که، برندسازی دانشگاه در قالب دو مرحله برنامه ریزی خلق ارزش ویژه برند (مفاهیم هویت و هدف) و سنجش ارزش ویژه برند (مفهوم پاسخ) صورت می گیرد. مرحله برنامه ریزی خلق ارزش ویژه برند شامل متغیرهای نامگذاری، مکانیابی، لوگو، ماموریت های آموزشی، پژوهشی، سیاستگذاری، بین المللی سازی، امور مالی و زیرساخت ها، امور کارکنان و پرسنلی، محصولات و خدمات، دانشجویان، بازاریابی و فارغ التحصیلان می باشد. در ادامه، تحقیق استراتژی های هر کدام از متغیرهای مذکور را پیشنهاد داده است. همچنین، یافته های مرحله سنجش ارزش ویژه برند دانشگاه شامل دو بخش بیرونی و درونی می باشد. مهمترین استراتژی های سنجش ارزش برند بیرونی شامل اعتبار علمی دانشگاه، شهرت دانشگاه احساس و عاطفه دانشجویان نسبت به دانشگاه ، وفاداری برند و آگاهی برند و مهمترین استراتژی های سنجش ارزش برند درونی شامل امور فارغ التحصیلان، خدمات دانشجویی، توانمند سازی دانشجو، زیرساخت ها و ابعاد مالی دانشگاه است. در ادامه، مهمترین شاخص ها برای سنجش ارزش ویژه برند دانشگاه در دو بعد درونی و بیرونی ارایه داده شده است. در نهایت باید در نظر داشت که، موفقیت در اجرای برندسازی دانشگاه و اثربخشی آن مستلزم فراهم سازی زیرساخت های مناسب، آمادگی کافی در سطوح دانش، مهارت و نگرش در میان اساتید و دانشجویان و طراحی مناسب براساس نیازسنجی دقیق در جامعه ی هدف است.

    کلیدواژگان: سنتز پژوهی، عامل ها، ملاک ها، برندسازی، آموزش عالی، مدل مفهومی
  • سپیده نیکونژاد*، مصطفی قادری، نعمت الله عزیزی، پراولوف تانگ، محمدرضا نیستانی صفحات 115-150

    دانشگاه و صنعت در جهان امروز از عوامل مهم در توسعه هر جامعه ای به شمار میروند. بنابراین ارتباط بین این دو نهاد امری است که بیش از پیش مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان کشورها قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر واکاوی سیاستهای ارتباط دانشگاه و صنعت می باشد. بدین منظور با کاربست روش نظریه زمینه ای به بررسی این مساله پرداخته شد. ابزار مورد استفاده در پژوهش مصاحبه عمیق بوده است. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل 12 نفر از مدیران بخشهای ارتباط با دانشگاه، تحقیق و توسعه و آموزش در صنعت و مدیران بخش ارتباط با صنعت و اساتید، دانشجویان که در دانشگاه با صنعت همکاری داشته اند بودند در قالب نمونه های نظری، به طور هدفمند و با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری و مقوله بندی استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان داد علیرغم تلاشهای زیادی برای بهبود روابط بین دانشگاه و صنعت صورت گرفته است با این وجود ارتباط بین این دو نهاد در کشور اثربخشی و کارایی لازم و کافی را ندارد. در انتها نیز مدلی برای بهبود ارتباط بین دانشگاه و صنعت در کشور ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: دانشگاه، صنعت، واکاوی، تعاملات، الگو
  • محسن دیبایی صابر*، مهدی سبحانی نژاد صفحات 151-169

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی نظام جامع آموزش کارآفرینی انجام شد. روش پژوهش، کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری پژوهش متخصصان حوزه های؛ برنامه ریزی آموزشی، برنامه ریزی درسی، تدریس، روان شناسی و آموزش کارآفرینی، بودند. هجده نفر نمونه به شیوه هدفمند انتخاب و با آنان مصاحبه درحد اشباع انجام شد. ابزار گردآوری داده، فرم مصاحبه نیمه ساختاری بود. داده های حاصل از مصاحبه به منظور دریافت معانی نهفته بر حسب رهیافت گلیزری کد گذاری باز، محوری و انتخابی شد. جهت تامین اعتبار یافته ها از روش بازبینی اعضا و برای افزایش پایایی از روش های؛ اجرای فرایند نظام مند ثبت، ضبط و نوشتن داده ها، استفاده شد. شش بعد نظام آموزشی شامل؛ سیاست گذاری، برنامه درسی، معلم، دانش آموز، تدریس و یادگیری از دید صاحب نظران جهت دست یابی به عناصر و مولفه های نظام جامع آموزش کارآفرینی تحلیل داده بنیاد شد. نتایج نشان داد در بعد سیاستگذاری؛ نیازسنجی و تضمین کیفیت، در بعد برنامه درسی؛ استاندارد سازی برنامه درسی و بلوغ برنامه درسی، در بعد معلم؛ وی به عنوان برنامه ریز درسی و نیز مجری فعال، در بعد دانش آموز؛ خبرگی، توسعه شخصی، خطرپذیری و عزت نفس دانش آموز، در بعد تدریس؛ تعامل های پیوسته و پویا و در بعد یادگیری؛ یادگیری چند بعدی و یادگیری مستمر، از جمله بنیادی ترین مولفه های نظام جامع آموزش کارآفرینی می باشند.

    کلیدواژگان: کارآفرین، ابعاد، عناصر، مولفه، مدل سازی داده بنیاد
  • ناصر علیقلی زاده فیروزجایی*، فرامرز بریمانی، الهام حکیمیان صفحات 170-184

    هدف این پژوهش شناخت و تبیین میزان اثربخشی برنامه های آموزشی و تفسیری در منطقه حفاظت شده میانکاله از دیدگاه گردشگران است. روش این تحقیق توصیفی تحلیلی مبتنی بر پیمایش و روش گردآوری داده ها نیز از طریق پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه بوده است.. جامعه آماری این تحقیق شامل گردشگرانی هستند که در قالب تور در فصول پاییز و زمستان از منطقه میانکاله بازدید کرده و از برنامه های آموزشی و تقسیری بهره مند شده اند. .همچنین براساس فرمول نمونه گیری کوکران، حجم نمونه ، تعداد 250 گردشگر تعیین شد و روش نمونه گیری در این پژوهش، تصادفی ساده بوده است. داده های جمع آوری شده از طریق آزمون های آماری تی تک نمونه ای و همبستگی مورد تحلیل قرار گرفت نتایج این تحقیق بیانگر آن است که فعالیتهای آموزشی و تفسیری که توسط راهنمای تور محلی به گردشگران ارایه شده است تاثیر مطلوبی بر دانش، نگرش و رفتار کوتاه مدت و بلندمدت زیست محیطی گردشگران داشته است به طوری که آزمون آماری تی تک نمونه ای، میانگین بالاتر از حد متوسط متغیرهای فوق و تفاوت معنادار آن را با حد متوسط، در سطح آلفای کمتر از 5 درصد مورد تایید قرار می دهد. از طرف دیگر بین متغیرهای ارتقای سطح دانش، میزان تقویت نگرش زیست محیطی و رفتارهای زیست محیطی گردشگران همبستگی مستقیم معنادار وجود داشته است. بنابراین برنامه های آموزشی و تفسیری در ارتقای سطح دانش، تقویت نگرش های زیست محیطی و ایجاد رفتارهای مثبت کوتاه مدت و بلندمدت زیست محیطی نقش بسیار مهمی داشته است.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، رفتار، گردشگران
  • ابراهیم صالحی عمران* صفحات 185-194

    آمایش آموزش عالی به عنوان یکی از زیرمجموعه های آمایش سرزمین، می تواند نقش مهمی را در فرایند توسعه و پیشرفت کشور بازی کند. اما این سیاست گذاری نیز همانند سایر فعالیت های توسعه ای نیازمند یکسری ملاحظات است که با رویکرد تحلیلی این مقاله به آن پرداخته شد. تجربیات آمایش سرزمین به ما نشان داده است اول ازهمه نگاه کل گرایانه و سیستمی بیشترین تاثیر را در بهره مندی از این نوع برنامه ریزی مبتنی بر مزیت های منطقه به دنبال خواهد داشت. ملاحظاتی همچون توجه به اصلاح ساختار اقتصادی، اجتماعی وسیاسی خارج از نظام آموزش عالی به افزایش پیامدهای مختلف آمایش آموزش عالی منجر خواهد شد. البته اصلاحات درون سیستم های آموزشی مانند نظام هدایت تحصیلی نیز منجر به اصلاح نظام پذیرش دانشجو می شود. علاوه بر آن تقویت زیر نظام آموزش عالی مهارتی نیز پیوند مناسبی برای آموزش و اقتصاد و علی الخصوص کم کردن چالش اشتغال دانش آموختگان خواهد بود. علاوه بر آن نتیجه گرفته شد آمایش آموزش عالی صرفا به ساماندهی ساختاری و مدیریتی نظام آموزش عالی محدود نگردد و آمایش آموزش عالی فقط تصمیم گیری درباره ابعاد کمی آموزش عالی نباشد و همه بحث ها معطوف به تجمیع، ادغام و حذف دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نباشد! در آمایش آموزش عالی لازم است سیاست های کلان و خرد در این رابطه مورد بازنگری قرارگرفته و اصلاحات لازم در راستای "کیفی سازی آموزش عالی"  در دو رویکرد کمی و کیفی در آمایش مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، برنامه ریزی، آمایش، سیاست گذاری
  • محسن دیبایی صابر، رضا میرغرب صفحات 195-216

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی آموزش و توسعه سرمایه اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه انجام شد. رویکرد حاکم بر پژوهش، کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. جامعه اطلاعاتی پژوهش شامل، متخصصان حوزه جامعه شناسی، برنامه ریزی آموزشی و همچنین صاحب نظران حوزه برنامه ریزی درسی بودند. بیست و یک نفر نمونه به شیوه هدفمند انتخاب و با انان مصاحبه درحد اشباع انجام شد. ابزار گردآوری داده، فرم مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده های حاصل از مصاحبه به منظور دریافت معانی نهفته بر حسب رهیافت گلیزری کد گذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل شد. جهت تامین اعتبار یافته ها از روش بازبینی اعضا و برای افزایش پایایی از روش های؛ اجرای فرایند نظام مند ثبت، ضبط و نوشتن داده ها، استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد الگوی آموزش و توسعه سواد احتماعی دانش آموزان دوره متوسطه از یازده مولفه؛ اعتماد اجتماعی، پاسخگویی اجتماعی، سلامت اجتماعی، تعاملات اجتماعی، هویت اجتماعی، دانش اجتماعی، ارزش محوری اجتماعی، قانون مندی اجتماعی، وحدت اجتماعی، سرمایه عاطفی و تعهد اجتماعی تشکیل شده است.

    کلیدواژگان: آموزش، توسعه، سرمایه اجتماعی، مولفه، نظریه داده بنیاد
|
  • Maryam Najafi Moghadam Nejhad, Hamidreza Arasteh *, Hamideh Reshadatjoo Pages 1-22

    The purpose of this research was to provide a model based on the development of students' entrepreneurship for educational and curriculum planning in higher education. The grounded theory was used to identify the dimensions of students' entrepreneurship through semi-structured interviews with 15 experts. In the quantitative part, the statistical sample included 384 students of Tehran Azad University. The obtained model in the qualitative section was in the form of a researcher-made questionnaire whose content validity was confirmed and its reliability was obtained with Cronbach's alpha of 0.88. The validity of the data collection tool was determined by content validity and structural validity. The method of qualitative data analysis was coding and for quantitative data analysis the Structural Equation Modeling test  was used. Finally, students' entrepreneurial development model for educational and curriculum planning with three dimensions  (entrepreneurial development, entrepreneurial development methods and entrepreneurial development mechanisms), 9 components (entrepreneurial attitude, entrepreneurial knowledge, entrepreneurial skills, direct presentation methods , interactive methods, applied-operational methods, entrepreneurship in real environment, entrepreneurship in virtual environment, entrepreneurship in university environment) and 77 indicators was designed. The results showed that "entrepreneurial knowledge", "interaction method" and "entrepreneurship mechanism in the virtual environment" had the highest correlation with entrepreneurial development.

    Keywords: Entrepreneurship, entrepreneurial development, conceptual model, educational, curriculum planning
  • Maryam Taghvaeeyazdi * Pages 23-38

    The purpose of this study was to investigate the effect of future research knowledge on the curriculum and curriculum of entrepreneurial schools in Mazandaran province in order to present the model under study. The purpose of this study was field data collection method and descriptive survey method. The statistical population consisted of all experts in the curriculum and curriculum of Entrepreneurship Schools in Mazandaran Province in the academic year of 1389-99 in 194, using Krejcie and Morgan table and stratified random sampling (by gender). 123 persons were selected as sample size. Data were collected using standard questionnaires of futures research knowledge of Parsa et al. (2011), Sheikh curriculum (2009) and researcher-made educational planning questionnaire. The validity of these questionnaires was confirmed by experts. Reliability was calculated by Cronbach's alpha coefficient (future research knowledge = 0.78, curriculum 0.84 and educational planning 0.86%). Descriptive and inferential statistics were used for data analysis using Spss and Lisrel software. The results showed that future research knowledge affects the curriculum and curriculum of entrepreneurial schools in Mazandaran province in order to present the model.

    Keywords: Futurology, Curriculum, Entrepreneurial Schools
  • Mohammad Asadi, Khalil Gholami *, Jamal Salimi, Ali Khorsandi Taskoh Pages 39-75

    The aim of this study is to provide a model based on the views and experiences of Faculty members on the fields of Knowledge Diplomacy application in educational studies as an interdisciplinary knowledge for communication and scientific exchange in universities to help the Scientific development of Iranian higher education system by using the capacity of interdisciplinary knowledge in the university educational programs. The approach of this research is qualitative and based on the strategy of Systematic Grounded Theory. The research scope included Faculty members in the field of educational studies at the universities of Kurdistan province, and 14 participants were selected through theoretical sampling and they interviewed by in depth and semi-structured interviews. The interview data were coded and modeled through the Maxqda 2020 qualitative data analysis software. Based on the findings, the central phenomenon of Interdisciplinary Knowledge Diplomacy in the internationalization of an Iranian University is based on causal conditions (linguistic issues in international education and research; and weakness of knowledge of educational and curriculum content of Iranian universities); Intervening conditions (decision-making in the academic policy-making system; promoting the development of communication and virtual education; and the structure of scientific-executive power and academic authorities); contexts (science production and research approach; qualitative development, competitiveness and academic prestige; and diversify cultural and social needs); strategies (development of Interdisciplinary diplomacy; Individual and academic science exchanges; and comparative educational studies with other countries) and consequences (achieving academic science authority, reconstruction of Interdisciplinary content knowledge, and familiarity with regional and International relations experiences).

    Keywords: Higher Education, Development Model, internationalization, Knowledge Diplomacy, Educational Studies
  • Khalil Gholami *, Nematollah Azizi Pages 76-114

    Research synthesis of branding factors and criteria for higher education is the main aim of this study. The study is applicable in terms of purpose; research approach is qualitative of research synthesis type and the strategy is used based on the meta- synthesis of the theoretical frameworks and previous related research. The research community includes all countries whose branding information on higher education is available. The research sample includes 160 research abroad and 29 researches at the national level. For analyzing process of the synthesis data, the coding method was used for inductive content analysis. Accordingly, after examining the issue of branding in universities and higher education institutions, the most important branding factors and criteria were identified and selected from the research. In the next stage, based on theoretical foundations and research background, all the factors presented in the field of branding of higher education have been placed in the concepts and categories of the Lencastre & Côrete-Real branding approach. The Lencastre & Côrete-Real branding model has three concepts of identity, goal, and response, each of which contains three categories:  core, real and value added. Accordingly, research findings show that university branding is done in the form of two stages of brand equity creation planning (concepts of identity and purpose) and measuring brand equity (response concept). The brand equity planning phase includes the variables of naming, location, logo, educational missions, research, policy-making, internationalization, finance and infrastructure, personnel and personnel affairs, products and services, students, marketing and graduates. In the following, research has proposed strategies for each of these variables. Also, the findings of the university brand equity assessment stage include two parts, external and internal. The most important strategies for measuring external brand value include university academic reputation, university reputation, students' feelings and affection towards the university, brand loyalty and brand awareness, and the most important strategies for measuring internal brand value including graduate affairs, student services, student empowerment, infrastructure and The financial dimension of the university. In the following, the most important indicators for measuring the special value of the university brand in both internal and external dimensions are presented. In the following, the most important indicators for measuring the special value of the university brand in both internal and external dimensions are presented. Successful and effective implementation of the higher education brandingrequires adequate infrastructures, preparedness at the levels of knowledge, skill and attitude among students and professors as well as appropriate designing of educational programs based on meticulous needs assessments in the target population.

    Keywords: Research synthesis, Factors, criteria, Branding, Higher education, conceptual model
  • Sepideh Nikounejad *, Mostafa Ghaderi, Nematolah Azizi, Per-Olof Th&Aring, Ng, Mohammad Reza Neyestani Pages 115-150

    Universities and industry in the world today are important factors in the development of any society. Therefore, the relationship between these two institutions is something that has been increasingly considered by policymakers and planners of countries. The purpose of this study is to analyze the relationship between university and industry. For this purpose, using the method of grounded theory, this issue was investigated. The tools used in the research were in-depth interviews. Participants in the study included 12 managers of the departments of university relations, research and development and education in industry and managers of departments of industry relations and professors, students who had collaborated with industry in the university in the form of theoretical examples, purposefully and were selected and interviewed by snowball sampling method. In order to analyze the data, coding and categorization methods were used. The results of this study showed that despite many efforts to improve the relationship between academia and industry, however, the relationship between these two institutions in the country is not effective and efficient enough. Finally, a model for improving the relationship between academia and industry in the country is presented.

    Keywords: university, industry, analysis, interactions, pattern
  • Mohsen Dibaei *, Mehdi Sobhanenejad Pages 151-169

    The present study was conducted to design a model of entrepreneurial education system based on the elements of the education system. The research method is qualitative and based on Grounded theory. The statistical population of the study was experts in the field of management and educational and curriculum planning, psychology, entrepreneurship education, which was performed using Purposeful sampling with eighteen of them in a saturated interview. The data collection tool was a semi-organized interview in which the Strauss-Corbyn inductive approach was used to understand the meanings and themes contained in it.In this study, six elements of the educational system including educational process, curriculum, learning process, educational policies, teacher and student were examined and tried to form the components of each of these elements in order to form Identify the entrepreneurial education system. Based on the research findings, the most important components of the education process element (interactions and dynamics), curriculum element (standardization of curriculum and maturity of curriculum), learning element (multidimensional learning and continuous learning), policy element (needs assessment) And quality assurance), the element of teacher (teacher as curriculum and teacher as active executor) and student element (expertise, personal development, risk-taking and self-esteem).

    Keywords: Elements, Component, educational system, Entrepreneurship
  • Naser Aligholizadeh Firouzjaie *, Framrz Barimani, Elham Hakimian Pages 170-184

    The purpose of this study is to identify and explain the effectiveness of educational and interpretive programs offered to tourists in the Miankaleh Protected Area. The method of this research is descriptive-analytical based on survey. The method of data collection was through questionnaires and interviews. The statistical population of this study includes tourists who visited Miankaleh region in the form of tours in autumn and winter and benefited from educational and commentary programs. Also, based on the Cochran sampling formula, the sample size was 250 tourists and the sampling method in this study was simple random. The collected data were analyzed by one-sample t-test and correlation statistical tests. The results of this study indicate that the training and interpretation services provided to tourists by the local tour guide have a favorable effect on knowledge, attitude and short behavior. It has had a long-term and long-term environmental environment for tourists, so that the one-sample t-test confirms the average above the average of the above variables and its significant difference with the average, at the alpha level of less than 5%. . On the other hand, there was a significant direct correlation between the variables of knowledge promotion, strengthening environmental attitudes and environmental behaviors of tourists. Therefore, the educational and interpretive programs provided by the tour guide have played a very important role in improving the level of knowledge, strengthening environmental attitudes and positive short-term and long-term environmental behaviors.

    Keywords: Knowledge, perception, behaviour, Tourists
  • Ebrahim Salehi Omran * Pages 185-194

    Spatial Spplanning of higher education as one of the use of land use planning can play an important role in the development process and development of the country. However, policy makers, like other development activities, need a number of considerations which have been addressed by the analytical approach of this paper. The spatial planning experiences have shown us that the holistic view and system have the greatest impact in the benefit of this kind of planning based planning. Considerations such as attention to reforming the economic, social and outside of the higher education system will lead to an increase in the different outcomes of higher education planning. Of course corrections within educational systems such as educational guidance system also lead to reform of the university admission system. Moreover, the strengthening of the higher skilled education system will also be a good link to education and economy, and in particular to alleviate the challenge of living alumni. Furthermore , the conclusion of higher education is not confined to the structural and managerial reorganization of the higher education system and the higher education planning is not just about making decisions about the quantitative dimensions of higher education and not all discussions are focused on aggregation , integration , and elimination of universities and higher education centers ! In the preparation of higher education, macro and micro - policies in this regard have been reviewed and the necessary modifications to improve higher education are considered in two quantitative and qualitative approaches in spatial planning.

    Keywords: Higher education, land use planning, Policy Making
  • mohsen dibaei, reza mirarab Pages 195-216
    Objective

    The aim of this study was to design a model of education and social capital development for high school students.

    Methods

    The research method is qualitative and based on the Grounded theory. The research information population included specialists in the field of sociology, educational planning, as well as experts in the field of curriculum planning. Twenty-one samples were purposefully selected and interviewed in a saturated manner. The data collection tool was a semi-structured interview form. The data obtained from the interview were analyzed in order to obtain the hidden meanings according to Glaser approach of open, axial and selective coding. To validate the findings of the member review method and to increase the reliability of the method; A systematic process of recording, recording and writing data was used.

    Results

    The results showed that the model of education and development of social literacy of high school students from eleven components; Social trust, social accountability, social health, social interaction, social identity, social knowledge, social core value, social legitimacy, social unity, emotional capital, and social commitment are formed.

    Keywords: education, Development, social capital, Component, data foundation theory