فهرست مطالب

مدیریت دولتی - پیاپی 45 (بهار 1400)

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 45 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سخن سردبیر
  • علی اصغر پورعزت صفحات 1-2
  • سید محمد مقیمی، علی اصغر پورعزت، میثم لطیفی، امید ابراهیمی* صفحات 3-28
    هدف

    حکمرانی مشارکتی، بدون توجه به مقوله های مشترک زمینه ای آن به سختی اتفاق خواهد افتاد. این مطالعه تلاش دارد با واکاوی وضعیت موجود، به تبیین پیش زمینه ها و چالش های مشارکت خبرگانی کمک کند و با ایجاد تصویری جامع از متغیرهای موثر بر این مشارکت، زمینه تحقق اقدامات متعالی در حوزه مشارکت خبرگانی را فراهم سازد.

    روش

    روش پژوهش، کیفی و وضعیت موجود با رویکرد گلیزری از راهبرد نظریه داده بنیاد، مدل سازی شده است. با 21 نفر از ارزیابان، مدیران ارزیابی و خبرگانی که در فرآیند مدیریت عملکرد سازمان های دولتی مشارکت غیررسمی داشته اند، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام و داده ها، کدگذاری و بر اساس خانواده کدهای شش سی، مدل سازی شد.

    یافته ها:

    از تحلیل مصاحبه ها، 388 کد، 81 مفهوم و 24 مقوله ظهور یافت. «عدم مشارکت خبرگان و تشکل های مردم نهاد»، به منزله پدیده محوری معرفی شد و مقوله های «فقدان زیرساخت مشارکت»، «بی اعتمادی به اثربخشی»، «تعارض منافع خبرگان» و «نخوت بوروکراسی» به-منزله علل، «ضعف سازه های مشارکت»، «تعارض منافع بوروکرات ها» و «نهفتگی اداره» به منزله تغییرات همگام، «ریشه های عدم مشارکت»، «انقباض سیاسی» و «جاذبه نماد» به منزله زمینه، «عدم توسعه شبکه خبرگانی»، «پیچیدگی عملیات دولت» و «عدم یکپارچگی در حکمرانی» به منزله شرایط، «خلاء خبرگی»، «روزمرگی بوروکراتیک»، «نگرش جزیره ای به ارزیابی»، «عدم پاسخگویی مدیران» و «خلاء مشارکت اجتماعی» به منزله اقتضایات، «چالش اثربخشی»، «شکاف تحلیلگران و مجریان خط مشی»، «نابینایی اداری»، «آنتروپی اداری» و «عدم توانمندی خبرگان» به منزله پیامدهای عدم مشارکت خبرگان و تشکل های مردم نهاد معرفی شدند.

    نتیجه گیری:

    در این پژوهش با تحلیل مولفه های موثر، وضعیت موجود مشارکت خبرگان و تشکل های مردم نهاد در مدیریت عملکرد بخش عمومی از نگاه سه مجموعه خبره و مطلع نسبت به فرآیند مدیریت عملکرد دستگاه های اجرایی کشور، واکاوی و در قالب مدل مقاله ارایه شده است. راهکارهای پیشنهادی نگارندگان براساس مقوله های احصا شده، می تواند زمینه ساز ارتقاء سطح مشارکت خبرگان و تشکل های مردم نهاد در مدیریت عملکرد بخش عمومی باشد.

    کلیدواژگان: مشارکت، مدیریت عملکرد، سازمان های دولتی، خبرگان، تشکل های مردم نهاد
  • محمد هاشمیه انارکی*، ارین قلی پور، مجتبی امیری، محمدعلی بابایی زکلیکی صفحات 29-58
    هدف

    هدف این پژوهش که در حیطه پژوهش کاربردی قرار دارد، طراحی چارچوب شایستگی کارکنان ستادی معاونت برق وزارت نیرو است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف و از نظر چگونگی گردآوری داده ها، در گروه «پژوهش آمیخته» طبقه‏ بندی می ‏شود. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان صنعت برق کشور بوده است. بمنظور شناسایی قابلیت های سازمانی مرتبط با 12 راهبرد وزارت نیرو در حوزه برق و انرژی های تجدیدپذیر، مصاحبه های نیمه ساختاریافته طراحی و اجرا گردید. پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه با تکنیک های تحلیل تم و شناسایی قابلیت های سازمانی، ارتباطات آنها با استفاده از مدل ساختاری- تفسیری (ISM) تعیین شد. برای تعیین شایستگی های فردی مرتبط با هر یک از قابلیت ها، نظرات خبرگان در قالب ماتریس های مقایسه زوجی جمع آوری و با استفاده از مدل تصمیم گیری های چند معیاره فازی (FAHP) تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها:

    از بررسی و استقرای کدهای حاصل از تحلیل مصاحبه ها، 20 تم فرعی و 6 تم اصلی شامل قابلیت های سازمانی: «مدیریت عرضه و تقاضای برق»، «تامین تجهیزات و فناوری»، «توسعه بازار انرژی، کالا و خدمات»، «بهبود اقتصاد برق»، «ارتقای بهره وری» و «تولید انرژی پاک»؛ شناسایی شد. همچنین از تحلیل ماتریس های مقایسه زوجی تعداد 23 شایستگی فردی مرتبط با هر قابلیت تعیین گردید.

    نتیجه گیری:

    بررسی ارتباطات قابلیت های شناسایی شده نشان داد که «مدیریت عرضه و تقاضای برق» اثرگذارترین و «تولید انرژی پاک» اثرپذیرترین قابلیت ها هستند. همچنین مشخص شد که از میان 23 عنوان شایستگی شناسایی شده، 12 شایستگی شامل «آینده نگری و تفکر راهبردی»، «پایش محیطی»، «مشارکت سازی»، «مدیریت مالی»، «مدیریت فناوری»، «قدرت  مذاکره و متقاعد سازی»، «مدیریت تعارض»، «سازماندهی وهماهنگی»، «دانش و مهارت حرفه ای»، «کار تیمی»، «آگاهی سازمانی» و «درک و آگاهی سیاسی»؛ مجموعا بیش از 82 درصد بر تحقق راهبردهای بخش برق و انرژی های تجدید پذیر تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: چارچوب شایستگی، قابلیت سازمانی، شایستگی فردی، وزارت نیرو
  • مهدی علی زاده، رحمت الله قلی پور*، محمد ابویی اردکان، علی پیران نژاد، محمد فاضلی صفحات 59-76
    هدف

    امروزه در سطح دنیا سطوح عدم اطمینان، تلاطم محیطی و پیچیدگی در حال افزایش است. پیچیدگی در کشور ایران به دلیل تنوع تهدیدات، تنوع  بازیگران، تداخل پویایی، الگوهای رفتاری غیرخطی و خوشه ای شدن شدید شبکه، بالا می باشد. الگوی حکمرانی پیچیده، از الگوهای جدیدی به منظور اداره پیچیدگی است. صنعت برق از صنایع پیچیده و زیرساختی بوده که در طی سال های اخیر تحت تاثیر تحریم قرار گرفته است. بنابراین هدف این پژوهش طراحی الگوی حکمرانی پیچیده در شرایط تحریم در صنعت برق است.

    روش

    این پژوهش بنیادی بوده و روش اجرای آن کیفی و از نوع اقدام پژوهی است. روش گردآوری داده ها، میدانی و کتابخانه بوده و از ابزار مصاحبه عمیق و بررسی اسنادی استفاده شده است. مصاحبه با خبرگان صنعت برق کشور انجام شده است. انتخاب نمونه به صورت غیرتصادفی-گلوله برفی با 15 نفر خبره در صنعت برق کشور انجام شده است.

    یافته ها:

    یافته های تحقیق نشان می دهد که صنعت برق کشور در شرایط تحریم با مسایل مختلفی در حوزه های اقتصادی (مانند افزایش قیمت تجهیزات و مساله تامین و تبادل مالی) ، ساختاری (مانند ناهماهنگی وزارت خانه های نفت و انرژی و وجود واحدهای موازی در ساختار صنعت)  و فرهنگی (مانند  عدم دسترسی به تکنولوژی روزدنیا و کاهش پژوهش های منطقه ای) مواجه بوده و این امر آن را به سمت بکارگیری ظرفیت های داخلی کشور سوق داده است.

    نتیجه گیری:

    نتایج تحقیق نشان می دهد صنعت برق با توجه به وجود تنوع بازیگران، اهداف، ارزش ها، ساختارها، فرایندهای پیچیده و شرایط تحریم، مستلزم طراحی الگوی حکمرانی پیچیده بوده و در این مسیر 18 سازوکار مواجهه با تحریم به عنوان الگوی حکمرانی در چهار حوزه اقتصادی، ساختاری، سیاسی و فرهنگی طراحی شده است.

    کلیدواژگان: حکمرانی پیچیده، تحریم، صنعت برق
  • مجتبی شجری، علی اصغری صارم*، عباس صمدی صفحات 77-102
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مفهوم پردازی سکته سازمانی در سازمان های دولتی است که با نگاهی فرآیندی پیشایندها، مصادیق و پسایندهای عدم ارتباط اثربخش را درقالب استعاره ای نو بررسی می کند.

    روش

    روش اجرای پژوهش، بررسی کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون جهت بررسی داده های متنی است که با مصاحبه های نیمه ساختاریافته در نهادهای دولتی و با مشارکت 25 نفر از مدیران و نخبگان حوزه های مدیریتی و پرسنلی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند غیراحتمالی از نوع نظری و با بهره گیری از تکنیک گوله برفی و براساس اصل اشباع، انجام گرفته است.

    یافته ها:

    از انجام مصاحبه ها به 1373 کد اولیه و 116 مضمون سازمان دهنده دست یافتیم. در ادامه عناصر تشکیل دهنده در سه دسته پیشایندها، مصادیق و پسایندها در قالب مضامین فراگیر طبقه بندی گردیدند که عبارتند از: 1. پیشایندها، شامل عدم گشودگی، عدم وفاق، عدم حمایتگری، عدم همسانی فردی، منفی گرایی، عدم فرهیختگی، عدم مهارت؛ 2. مصادیق، شامل سکته ساختاری، اخلاقی، رفتاری، راهبردی، شناختی، اعتقادی، اطلاعاتی، دانشی و محیطی؛ 3. پسایندها، شامل آسیب های ساختاری، رفتاری، اجتماعی، روانشناختی

    نتیجه گیری:

    مفهوم پردازی سکته سازمانی این امکان را به مدیران به عنوان متخصصان سلامت سازمان می دهد که با دانش افزایی در مواجهه با بیماری پیشایندها، مصادیق و پسایندها را به موقع تشخیص داده و اقدام کنند. بخصوص در سازمان های دولتی که ماهیت خدمت رسانی عمومی دارند این مهم می تواند به هنرمدیریت غنای بیشتر می بخشد. هنری که دغدغه آن سلامتی این میراث ماندگار یعنی سازمان است.

    کلیدواژگان: مفهوم پردازی، استعاره، استعاره های سازمانی، آسیب شناسی، سکته سازمانی
  • مظاهر یوسفی امیری، احمدعلی خائف الهی*، علی اصغر فانی، مهدی مرتضوی صفحات 103-125
    هدف

    در ادبیات معاصر سازمان و اداره امور عمومی، ارزش هایی که هدایت گر رفتارهای سازمانی و مدیریتی در بخش های عمومی هستند، مورد توجه زیادی قرار گرفته اند. این مقاله به دنبال ارزیابی وضعیت موجود (واقعی) ارزش های خدمت عمومی و همچنین شناسایی و رتبه بندی ارزش های خدمت عمومی ایده آل (مطلوب) برای سازمان های دولتی و عمومی است.

    روش

    روش پژوهش مورد استفاده در این پژوهش ، توصیفی-  پیمایشی بوده که از طریق ابزار پرسشنامه نظرات و دیدگاه های 721 نفر از کارکنان سازمان های دولتی و خصوصی که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، گردآوری شد. برای بررسی مشخصات جمعیت شناختی پاسخ دهندگان از آمار توصیفی و برای تحلیل داده ها از روش های آمار استنباطی استفاده شده است.

    یافته ها:

    یافته ها نشان داد که ارزش های خدمات عمومی منعکس کننده سنت های اداره امور عمومی در وضعیت واقعی (واقعی) کمتر از حد انتظار است. شایسته سالاری، پاسخگویی، حاکمیت قانون، شفافیت، حساب پس دهی، صداقت، بهره وری، حفظ منافع عمومی، برابری و عدالت اجتماعی و کارآفرینی به ترتیب جزو ده ارزش مهمی بودند که از نظر مشارکت کنندگان بایستی در سازمان های دولتی و عمومی جاری و نهادینه شود.

    نتیجه گیری:

    اداره کنندگان امور عمومی باید به صورت دوره ای نسبت به ارزیابی و ممیزی ارزش های خدمات عمومی واقعی در سازمان های دولتی و عمومی اقدام نموده و با برنامه ریزی ها و اقدامات لازم ارزش های خدمات عمومی مورد انتظار و مطلوب شهروندان را در سازمان های دولتی و عمومی جاری و نهادینه نمایند.

    کلیدواژگان: ارزش های خدمات عمومی، اداره امور عمومی، سازمان های دولتی
  • احسان نامدار جویمی، سید علیقلی روشن*، نورمحمد یعقوبی، بدرالدین اورعی یزدانی صفحات 126-154
    هدف

    التزام سرمایه انسانی به عنوان یکی از مفاهیم مهم در حوزه سازمانی مورد توجه قرار گرفته است. با وجود آن که مطالعات فراوانی در تلاش بوده اند تا به واکاوی این مفهوم بپردازند ولی تاکنون این مهم از منظر قرآن و عترت مورد توجه قرار نگرفته است. بر همین اساس این مطالعه با در نظر داشتن این موضوع که قرآن و عترت برای زندگی انسان ها به مثابه یک الگو و راهنما عمل می کنند، با کاربست عقل و اجماع، از رهنمودهای آن ها به منظور ارایه الگویی برای توسعه التزام سرمایه انسانی پرداخته است.

    روش

    روش مورداستفاده در این پژوهش از منظر هدف، اکتشافی و از لحاظ جهت گیری، توسعه ای- بنیادی است. در این مطالعه از روش گراندد تیوری استفاده شد و سیزده تن از خبرگان دانشگاهی و حوزوی با ابزار پرسش نامه نیمه باز و مصاحبه های نیمه ساختار یافته مشارکت داشته اند. پس از شناسایی مضامین مربوطه و طی فرایند کدگذاری بر اساس روش استراس و کوربین، الگوی شناسایی شده با بهره مندی از تکنیک دلفی ارایه گردید.

    یافته ها:

    یافته های این پژوهش حاکی از آن است که 9 مقوله علی از جمله: رفاه، توانمندسازی، رشد، روابط بین فردی، تعادل، رهبری، سلامت و ایمنی، عملکرد، ویژگی های فردی بر توسعه التزام سرمایه انسانی در سازمان ها تاثیرگذار هستند. علاوه بر عوامل فوق، عوامل زمینه ای (ساختاری، شغلی) و عوامل محیطی (سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فراسازمانی، مدرنیته شدن) و همچنین راهبردهای سه گانه (پیشروی، نگهداشت و پس روی) نیز به عنوان عوامل موثر بر توسعه التزام سرمایه انسانی شناسایی شدند که درنهایت نتایجی در سطح خرد (فردی، گروهی، سازمانی) و کلان (مدنی و اجتماعی) را در پی خواهند داشت.

    نتیجه گیری:

    برای افزایش التزام سرمایه انسانی در سازمان باید مقوله های علی، زمینه ای و محیطی و راهبردها و نتایج الگوی به دست امده توسط رهبران و مدیران سازمانی به کار بسته شود تا کارمندانی با التزام بالاتر بر اساس الگوی قرانی و سیره معصومین و اهل بیت داشت

    کلیدواژگان: توسعه التزام، سرمایه انسانی، قرآن، عترت، گراندد تئوری
  • مهران مصری، اسفندیار فرجوند* صفحات 155-181
    هدف

    از جمله مسایلی که در جهان فراگیر شده و اغلب نظام های سیاسی با آن سروکار دارند مسئله فساد است. فساد مسئله ای بسیار مخرب به شمار می آید که مقابله با این مسیله، به دلیل شیوه های گوناگون فساد در نظام های سیاسی، به امری بسیار دشوار مبدل گردیده است. مقابله با فساد در سطوح کلان مستلزم شناخت ریشه های شیوع فساد می باشد، لذا این تحقیق با هدف شناسایی دلایل فسادخیر بودن نظام های سیاسی انجام گرفت.

    روش

    این تحقیق با روش نظریه داده بنیاد انجام شده است. بر مبنای ادبیات نظری محدود و عمدتا با تکیه بر مصاحبه با 12 نفر (به روش هدفمند) از اعضای هییت علمی دانشگاه ها در حوزه های مدیریت دولتی، علوم سیاسی و اقتصاد انجام گرفت. داده های به دست آمده از مطالعات نظری و مصاحبه ها در قالب کدگذاری باز، کدگذاری انتخابی و کدگذاری محوری انجام شد.

    یافته ها:

    نتایج به دست آمده از کدگذاری ها شامل فساد قانونی، فساد سیاسی، فساد حقوقی، فساد فرهنگی و فساد شخصی است که عوامل موثر بر فساد خیز بودن نظام های سیاسی را تشکیل می دهند که به دو مقوله کلی فساد مشروع و ارزش های فاسد دسته بندی شدند و در نهایت پیامد های فساد خیز بودن نظام های سیاسی و راهبرد هایی برای آن ها پیشنهاد شد.

    نتیجه گیری:

    در جمع بندی کلی این حقیقت ظهور یافت که همه مواردی که سبب بروز فساد در نظام های سیاسی خواهند شد، جنبه ی مشروع دارند و دارای اختیار و قدرت قانونی می باشند. سپس برای اولین بار مدل نهایی در رابطه با فسادخیزی نظام های سیاسی در این تحقیق رسم شد و علل اصلی، عوامل زمینه ای، عوامل میانجی، مقوله اصلی، راهبرد ها و پیامد های فسادخیز بود نظام های سیاسی شناسایی گردید. در نهایت این نتیجه به دست آمد که نظام های سیاسی برای مقابله با فساد باید ساختار شکنی هایی در ارکان اصلی خود اعمال کنند که روزنه های بروز فساد را پوشش دهد.

    کلیدواژگان: فساد، فسادخیزی، نظام های سیاسی، نظریه داده بنیاد
|
  • Ali Asghar Pourezzat Pages 1-2
  • Seyed Mohammad Moghimi, Ali Asghar Pourezzat, Meisam Latifi, Omid Ebrahimi * Pages 3-28
    Objective

    Participative governance takes place in a context surrounded by commonalities, and without consideration, participation will be difficult to reach. The purpose of this study is to investigate the current situation of experts' participation and non-governmental organizations of Iran working on performance management in the public sector.

    Methods

    The research method is qualitative and the current situation is modeled based on the Glaser approach one of the Grounded theory strategies. In this regard, semi-structured interviews were conducted with 21 evaluators, evaluation managers and experts who participated in the performance management process in public organizations. The data were coded after implementation and modeled based on Glaser's 6Cs coding family.

    Results

    From the analysis of the interviews, 388 codes, 81 concepts and 24 categories emerged. "Non-participation of experts and NGO’s" was introduced as the core category and the categories of "lack of participation infrastructure", "lack of confidence in effectiveness", "conflict of interests of experts" and "arrogance of bureaucracy" as causes, "structural weakness of participation", "conflict of bureaucrats' interests" and "office latency" as covariance, "roots of non-participation", "political contraction" and "symbol attraction" as context, "lack of expert network development", "complexity of government operations" and "lack of integration in governance" as conditions, "expertise vacuum", "bureaucratic routine", "island attitude to evaluation", "managers' non-accountability" and "lack of social participation" as a contingency, "effectiveness challenge", "the gap between analysts and policymakers", "administrative blindness", "administrative entropy" and "expert incapacity" were introduced as consequences of non-participation of experts and NGO's.

    Conclusion

    analysing the effective components comprehensively, the current state of experts' participation and non-governmental organizations working on performance management public sector from the perspective of three expert and informed groups, is analysed and presented in the form of an article model. The authors' suggested solutions, based on the counted categories, can pave the way for improving the level of experts' participation and non-governmental organizations working on performance management in the public sector

    Keywords: participation, Performance Management, Public Sector organizations, Experts, non-governmental organizations
  • MOHAMMAD HASHEMIEH ANARAKI *, Aryan Gholipour, Mojtaba Amiri, MOHAMMAD ALI BABAIE ZAKLIKI Pages 29-58
    Objective

    The purpose of this research, which is in the field of applied research, was to design a competency framework for the deputy of electricity of the Ministry of Energy's staff.

    Methods

    This research was classified in the group of "mixed research" in terms of purpose and how to collect data. The statistical population of this study included experts in the IRAN's electricity industry. Semi-structured interviews were designed and conducted to identify organizational capabilities related to 12 strategies of the Ministry of Energy in the field of electricity and renewable energy. After analyzing the interview with theme analysis techniques and identifying organizational capabilities, their relationships were determined by using a structural-interpretive model (ISM). To determine the personal competencies related to each of the organizational capabilities, experts' opinions were gathered and analyzed by using a fuzzy multi-criteria decision-making model (FAHP).

    Results

    From the study and induction of codes obtained from the analysis of interviews, 20sub-theme and 6 main themes including organizational capabilities such as: "Electricity supply and demand-side management", "Supply of equipment and technology", " Development of Energy's market, Goods, and Services ", "Improving Economy of Electricity Industry ", "Productivity Improvement" and "Clean Energy Production"; were identified. Also, from the analysis of pairwise comparison matrices, 23 competencies related to each capability were determined.

    Conclusion

    The study of capability relationships showed that "electricity supply and demand management" was the most effective and "clean energy production" was the less effective capabilities. It was also found that out of the 23 competencies, 12 competencies include: "Vision and Strategic Thinking", “Environmental monitoring”, “Building /Making Partnerships”, “Financial / Fiscal Management”, “Technology management”, “Negotiation”, “Managing Conflict”, “Planning and Coordinating”, “Professional Knowledge and Skills”, “Teamwork”, “Organizational Awareness “, and “Political wit” have a total of more than 82% impact on the implementation of electricity and renewable energy sector strategies.

    Keywords: Competency Framework, Organizational Capability, Competence, Competency, Ministry of energy
  • Mahdi Alizadeh, Rahmatolah Gholipor *, Mohammad Aboei Ardakan, Ali Pirannejad, Mohammad Fazeli Pages 59-76
    Objective

    Today, levels of uncertainty, environmental turmoil and complexity are increasing worldwide. Complexity in Iran is high due to the variety of threats, variety of actors, interference of dynamics, nonlinear behavioral patterns and severe clustering of the network. The complex governance Pattern is one of the new Patterns for managing complexity. The electricity industry is one of the most complex and infrastructural industries that has been affected by sanctions in recent years. Therefore, the purpose of this study is to design a complex governance Pattern in the context of sanctions in the electricity industry.

    Methods

    This research is a fundamental One. The method of conducting this research is qualitative and based on action research. The data have been collected through library and field and in-depth interview and documentary review tools were used. Interviews have been conducted with experts in the country’s electricity industry. The selection of the sample was done non-randomly – snowball with 15 experts in the country’s electricity industry.

    Results

    Findings show that the country’s electricity industry in the face of sanctions with various issues in the economic field (such as rising equipment prices and the issue of financing and exchange), structural (such as inconsistency of oil and energy ministries and the existence of parallel units in the industry) And cultural (such as lack of access to modern technology and reduced regional research) and this has led it to use the country’s internal capacity.

    Conclusion

    The results show that the electricity industry, due to the diversity of actors, goals, values, structures, complex processes and conditions of sanctions, requires the design of a complex governance Pattern and in this direction 18 mechanisms to deal with sanctions as a governance Pattern in four economic areas. , Structurally, politically and culturally designed.

    Keywords: Complex governance, sanctions, the electricity industry
  • Mojtaba Shajari, Ali Asghari Sarem *, Abbas Samadi Pages 77-102
    Objective

    This study aims to conceptualize organizational stroke in governmental organizations which examines the process of antecedents, instances and consequences of ineffective relationships in a new metaphorical way.

    Methods

    The research method is a qualitative review using the thematic analysis method to review textual data. Which has been done with semi-structured interviews in government institutions and with the participation of 25 managers and elites in the field of management and using theoretical non-probability purposive sampling method and using snowball technique based on the principle of saturation.

    Results

    We obtained 1373 initial codes and 116 organizing themes from the interviews. then, the constituents are classified into three categories of antecedents, instances and postpositions in the form of comprehensive themes, which are: Antecedents which includes lack of openness, disagreement, lack of support, lack of homogeneity, negativity, lack of culture and unskilled؛ Instances that includes moral, behavioural, strategic, cognitive, doctrinal, knowledge and environmental strokes؛ consequences that include structural, behavioural, social and psychological impairments.

    Conclusion

    conceptualisation of organizational stroke allows managers as health professionals to identify and act effectively on antecedents, instances and consequences in a timely manner by increasing knowledge in the face of disease. especially in governmental organizations that have a public services nature, this can add to the richness of artistic management. The art whose concern is the health of this enduring heritage, the organization.

    Keywords: Conceptualization, Metaphor, organizational metaphors, pathology, organizational stroke
  • Mazaher Yousefi Amiri, Ahmad Ali Khaef Elahi *, Ali Asghar Fani, Mahdi Mortazavi Pages 103-125
    Objective

    In the contemporary literature of organization and public administration, the values ​​that guide organizational and managerial behaviors in the public sector have received much attention. This article seeks to assess the real (existing) status of public service values ​​as well as identify and rank the ideal public service values ​​for government and public organizations.

    Methods

    The research method used in this research was a descriptive survey which was collected through the questionnaire of opinions and views of 721 employees of public and private organizations who were selected by purposive sampling. Descriptive statistics were used to examine the demographic characteristics of the respondents and inferential statistical methods were used to analyze the data.

    Results

    The findings showed that the public service values reflecting the traditions of public administration in the current (real) situation are lower than expected. Competence, Responsiveness, rule of law, transparency, accountability, integrity, productivity, preserve the public interest, equality and social justice and entrepreneurship were among the ten important values ​​that should be current and institutionalized in the minds of participants in government and public organizations.

    Conclusion

    Public administrators should periodically evaluate the values ​​of real public services in government and public organizations and, with the necessary planning, streamline and institutionalize the values ​​of public services expected and desired by citizens in government and public organizations.

    Keywords: Public Service Values, public administration, Public organizations
  • Ehsan Namdar Joyami, Seyyed Aligholi Rowshan *, Noor Mohammad Yaghoubi, Badrodin Oorei Yazdani Pages 126-154
    Objective

    Commitment of human capital has been considered as one of the important concepts in the organizational field. Although many studies have tried to analyze this concept, so far this issue has not been considered from the perspective of the Qur'an and Atrat. Accordingly, in this study, considering that the Qur'an and Atrat act as a model and guide for human life, we try to use reason and consensus, their guidelines to provide a model for the development of human capital commitment.

    Methods

    The method used in this study is exploratory in terms of purpose and developmental-fundamental in terms of orientation. In this study, the grounded theory method was used and thirteen academic and theological experts participated with semi-structured questionnaires and semi-structured interviews. After identifying the relevant themes and during the coding process based on the Strauss and Corbin method, the identified pattern was presented using the Delphi technique.

    Results

    The findings of this study indicate that 9 causal categories including welfare, empowerment, growth, interpersonal relationships, balance, leadership, health and safety, performance, personal characteristics are effective in the development of human capital commitment in organizations. In addition to the above factors, underlying factors (structural, occupational) and environmental factors (political, economic, social and cultural, extra-organizational, modernization), as well as three strategies (advancement, maintenance and regression), were identified as effective factors in developing human capital commitment. Which will ultimately have consequences at the micro (individual, group, organizational) and macro (civic and social) levels.

    Conclusion

    In order to increase the commitment of human capital in the organization, causal, contextual and environmental categories and strategies and results of the model obtained by organizational leaders and managers should be used to have employees with higher commitment based on the Quranic model and the tradition of the infallibles Let's be.

    Keywords: Development of commitment, Human capital, Quran, Atrat, Grounded theory
  • Mehran Mesri, Esfandiar Farajvand * Pages 155-181
    Objective

    amongst the issues that have become pervasive in the world and most of the political systems are to deal therewith is the issue of corruption which is enumerated amongst the very devastative problems and confrontation with it is very difficult due to the various methods applied in the political systems. Countering corruption at the macro level requires recognizing the roots of the prevalence of corruption, Therefore, this study was conducted to identify the reasons for the corruption of political systems.

    Methods

    the present study has been carried out based on the grounded theory method. Use was made of the limited theoretical literature substantially through relying on the interviews with 12 individuals (based on a purposive method) from amongst the universities' faculty members who were experts in the governmental management, political sciences and economy.  The data were extracted from the subjective studies and interviews within the format of open coding, selective coding and axial coding.

    Results

    the results obtained from coding included the lawful corruption, Political corruption, Legal corruption, Cultural corruption and Personal corruption that form the factors influencing the corruption-proneness of the political systems categorized into two general categories: legitimate corruption and corrupt values, in the end, the outcomes of the corruption-proneness of the political systems were identified and some strategies were presented for them.

    Conclusion

    In conclusion, the fact emerged that all cases that would cause corruption in political systems were legitimate and had legal authority. Then, for the first time, the final model in relation to the corruption of political systems was drawn in this study and the main causes, underlying factors, mediating factors, the main category, strategies and consequences of the corruption of political systems were identified. Political systems were identified. Finally, it was concluded that political systems to combat corruption should implement deconstructions in their core pillars that cover the loopholes of corruption.

    Keywords: corruption, Political Systems, Grounded theory