فهرست مطالب

سنجش از دور و GIS ایران - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1400)

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سوگند کریم زاده*، مجید هاشمی تنگستانی صفحات 1-18
    سنجنده های دوقلوی MSI سنتینل -2، از لحاظ توان تفکیک مکانی، شباهت بسیاری به سنجنده OLI لندست 8 دارند که آژانس فضایی اروپا، با هدف افزایش داده های ادامه دار برای پایش سطح زمین، آنها را به فضا پرتاب کرد. در این مطالعه، قابلیت این داده ها در تفکیک واحدهای سنگی و دگرسانی، در محدوده کانسار فسفات اسفوردی، ارزیابی و با داده های لندست 8 و لندست 8 تلفیق شده، مقایسه شد. برای بارزکردن واحدهای سنگی منطقه، از روش بسط عدم همبستگی استفاده شد. به منظور مقایسه های آماری، واحدهای سنگی با استفاده از اجرای روش ماشین بردار پشتیبان و جنگل تصادفی روی دسته داده ها، رده بندی و صحت آنها با استفاده از ماتریس آشفتگی بررسی شد. علاوه بر آن، نسبت های باندی متناظر با آنچه درمورد سنجنده لندست 5 TM تعریف شده است، برای آشکارسازی نواحی دگرسان شده در منطقه، روی هر سه دسته داده اجرا و مساحت پهنه های بارزشده محاسبه و مقایسه شد. همچنین، نمودارهای پراکندگی برای تصاویر نسبت باندی تولیدشده تهیه شد. داده های MSI، در رده بندی ماشین بردار پشتیبان و جنگل تصادفی، صحت کلی و ضریب کاپای بیشتری را در مقایسه با دو دسته داده دیگر نشان دادند. نتایج نسبت باندی نیز نشان داد که داده های MSI و OLI تلفیق شده بیشترین همبستگی و مشابهت را به هم دارند. این مطالعه مشخص کرد که استفاده از داده های MSI در تهیه نقشه های سنگ شناختی و کانی شناختی، مطلوب تر از داده های OLI است. همچنین استفاده از داده های OLI تلفیق شده، در تاریخ هایی که تصاویر MSI در دسترس نیست، و یا برای تهیه نقشه های زمین شناسی پیوسته در مقیاس های قاره ای، به همراه داده های MSI کارآمد است.
    کلیدواژگان: داده های MSI و OLI، کانسار اسفوردی، بسط عدم همبستگی، الگوریتم یادگیری ماشین، نسبت باندی
  • اردلان دریایی، هرمز سهرابی*، کلمنتس اتزبرگر، مارکوس ایمیتزر صفحات 19-32

    پوشش های گیاهی مناطق کران رودی، با وجود مساحت کم، خدمات اکوسیستمی فراوانی عرضه می کنند. نظر به اینکه برنامه های نظارتی و آماربرداری پیوسته ای برای این پوشش های گیاهی در کشور وجود ندارد، تهیه نقشه و پایگاه داده مکانی برای آنها امری ضروری است. اما آمیختگی این پوشش های گیاهی با سایر کاربری های زمین سبب ایجاد چالش ها و مشکلاتی در تهیه نقشه برای آنها شده است. بنابراین، انتخاب روش مناسب طبقه بندی بسیار حایز اهمیت است. در این زمینه و در تحقیق حاضر، دو روش پیکسل مبنا و شیء مبنا در طبقه بندی این پوشش های گیاهی، با استفاده از تصاویر رایگان ماهواره سنتینل -2، مقایسه شده است. بدین منظور، پنج منطقه کران رودی متفاوت در استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شد و برای آموزش مدل های طبقه بندی به کار رفت. در فرایند مدل سازی، از الگوریتم طبقه بندی جنگل تصادفی و داده های چندزمانه ماهواره سنتینل -2 استفاده شد. اعتبارسنجی مدل ها به صورت گسترده، با استفاده از نقاط صحت سنجی مستقل در سطح استان، انجام شد. نتایج نشان داد که تصاویر ماهواره سنتینل -2 قابلیت بالایی در تهیه نقشه پوشش گیاهی در مناطق کران رودی کوه های زاگرس دارد و روش طبقه بندی پیکسل مبنا (صحت کلی 83.9%) بهتر از روش شیءمبنا (صحت کلی 76.7%) بوده است. در مجموع، تحقیق حاضر استفاده از روش طبقه بندی پیکسل مبنا روی تصاویر چندزمانه ماهواره سنتینل -2 را به منزله ابزاری ارزان و مناسب در آشکارسازی این پوشش های گیاهی پیشنهاد می دهد. حایز اهمیت است که در این روش، تا جای ممکن، از پیکسل های دارای خلوص بیشتر به منزله پیکسل های آموزشی در توسعه مدل ها استفاده شود.

    کلیدواژگان: ماهواره سنتینل -2، تصاویر چندزمانه، جنگل تصادفی، پوشش گیاهی، کران رودی
  • حمید حسینی، محمد طالعی* صفحات 33-58

    امروزه فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمانی، یا به اختصار BIM، به بستری مهم و کاربردی به منظور تحقق اهداف شهرهای هوشمند تبدیل شده است. بااین حال، این فناوری ساختمان ها را به تنهایی و بدون توجه به فضای بیرونی شان و دیگر ساختمان های شهر در نظر می گیرد و نیز فاقد ابزارهای لازم برای تحلیل های مکانی گوناگون است. در این زمینه، اشتراک ذاتی میان BIM و سامانه های اطلاعات مکانی، یا به اختصار GIS، نشان می دهد که با تلفیق آنها می توان دانش یکپارچه ای در کاربردهای گوناگون شهری، هم در فضای داخلی ساختمان و هم در فضای بیرونی آن، ایجاد کرد. اگرچه BIM و GIS هریک به منظور دست یابی به اهداف جداگانه ای ایجاد شده است، هر دو به مدیریت اطلاعات در قالب مدل سازی سه بعدی می پردازند؛ با این تفاوت که BIM اطلاعات ریزدانه را در زمینه ساختمان و فضای داخلی آن، با عنوان اطلاعات ساختمانی، تهیه می کند و نمایش می دهد و منبع غنی اطلاعات ساختمانی شناخته می شود اما، در مقابل، GIS اغلب به تهیه و نمایش اطلاعات درشت دانه در فضای بیرونی ساختمان، با عنوان اطلاعات جغرافیایی، می پردازد و دارای ابزارهای مکانی مناسب است. به طورکلی، تلفیق BIM و GIS موجب مدیریت بهتر اطلاعات مکانی در زمینه کاربردهای گوناگون شهری و در نتیجه، تصمیم سازی بهتر در حل مسایل مرتبط می شود و تحقیقات متنوعی، در این باره، در سال های اخیر انجام شده است. مقاله حاضر، ضمن بررسی اجمالی فناوری BIM و استانداردهای تبادل اطلاعات در BIM و GIS، برخی تحقیقات درباره تلفیق BIM و GIS از سال 2008 تا 2020 را مرور می کند. در این مقاله، تلاش شده است با استخراج و دسته بندی روش ها و زمینه های کاربردی تلفیق BIM و GIS، وضعیت کلی پژوهش ها در این زمینه مشخص و دید جامعی به آنها به محققان ارایه شود.

    کلیدواژگان: سامانه های اطلاعات مکانی، مدل سازی اطلاعات ساختمانی، مدل سازی سه بعدی، شهر هوشمند
  • داود عاشورلو*، حمید صالحی شهرابی، حامد نعمت اللهی صفحات 59-72
    شاخص های طیفی پوشش گیاهی به منزله ابزاری مناسب برای تخمین میزان تولید محصولات کشاورزی استفاده می شوند. بااین حال، تعداد محدود تصاویر از عوامل اصلی کاهش کارآیی شاخص ها به منظور تخمین تولید شمرده می شود. از سوی دیگر، ارزیابی توانایی شاخص ها در تخمین تولید از راه ترکیب داده های مادیس و لندست، در مواردی که تعداد داده های لندست کم باشد، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر، در گام نخست، معرفی شاخص ها یا شاخص منتخب در تخمین تولید کلزا و در گام بعدی، استفاده از تکنیک های تلفیق داده برای افزایش کارآیی شاخص منتخب است. کلزا ازجمله محصولات کشاورزی است که، به دلیل گل دهی در دوره رشد، ویژگی های طیفی خاصی دارد. در این تحقیق، پایگاه داده ای از میزان تولید محصول کلزا و سری زمانی داده های لندست و مادیس کشت و صنعت مغان تهیه و سپس ده شاخص متفاوت به قصد تخمین تولید کلزا ارزیابی شد. در ادامه، رابطه میزان تولید با شاخص پیشنهادی بررسی و مشخص شد که شاخصNDYI ، در طول زمان گل دهی، دقتی بیشتر از سایر شاخص ها دارد (r = 0.73). با تلفیق داده های سری زمانی لندست و مادیس مبتنی بر الگوریتم مدل تطبیقی ادغام بازتابندگی مکانی و زمانی بهبودیافته (ESTARFM)، همبستگی و RMSE (kg/ha) به ترتیب 7% و 0.11 افزایش و کاهش یافت. تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از تکنیک های تلفیق داده امکان افزایش کارآیی شاخص های طیفی را به منظور تخمین تولید محصول فراهم می کند.
    کلیدواژگان: کشاورزی، شاخص های طیفی، تخمین تولید، کلزا، تلفیق داده، مادیس و لندست
  • هادی زارع خورمیزی*، علی طویلی، حمید غفاریان صفحات 73-92

    نظارت بر تغییرات مکانی و زمانی تبخیر تعرق برای مدیریت آبیاری و نیاز آبی گیاهان زراعی، به ویژه در مناطق کم آب، بسیار مهم است. هدف از پژوهش حاضر برآورد تبخیر و تعرق واقعی با استفاده از الگوریتم سبال (SEBAL) و مقایسه آن با تبخیر و تعرق استاندارد فایو 56، به منظور تعیین باغات پسته تحت تنش خشکی در استان یزد است. بدین منظور، از یک سری زمانی تصاویر ماهواره ای لندست 8 با پانزده تصویر در سال 2015 استفاده شد. در ابتدا، تبخیر و تعرق در دوره های پانزده روزه فنولوژی پسته به دست آمد و سپس، با جمع تبخیر و تعرق در دوره های پانزده روزه، میزان تبخیر و تعرق در چهار مرحله اصلی فنولوژی پسته و کل یک دوره رشد سالیانه تعیین شد. تبخیر و تعرق استاندارد نیز به روش فایو 56 و با استفاده از رابطه KC-NDVI به دست آمد و به منزله استانداردی برای مقایسه تبخیر و تعرق واقعی سبال در نظر گرفته شد. براساس نتایج، الگوریتم سبال قابلیت مناسبی در تعیین میزان تبخیر و تعرق در منطقه مورد مطالعه دارد. با اینکه داده های معتبر لایسیمتر برای مقایسه نتایج الگوریتم سبال با آن در منطقه یادشده وجود نداشت؛ مقایسه نتایج با روش استاندارد فایو 56 نشان داد این دو روش مطابقت خوبی با یکدیگر دارند و میانگین ضریب تبیین (R2)، خطای جذر میانگین مربعات (RMSE) و میانگین خطای مطلق (MAE) میان نتایج الگوریتم سبال و رویکرد فایو KC-NDVI به ترتیب 0.8، 16.7 و 14.5 میلی متر بین دوره های پانزده روزه فنولوژی پسته به دست آمد. میانگین میزان تبخیر و تعرق واقعی و استاندارد در طول یک فصل رشد پسته، در سطح منطقه مورد بررسی، به ترتیب 950 و 1086 میلی متر است. مقایسه تبخیر و تعرق واقعی و استاندارد نشان داد، در بخش اعظم این منطقه، تبخیر و تعرق واقعی کمتر از شرایط استاندارد است.

    کلیدواژگان: تنش خشکی، مدیریت آبیاری، فائو 56، پسته، ضریب گیاهی
  • سعدالله سنگینی، هادی فدایی، امیر سعدالدین*، واحد بردی شیخ، چوقی بایرام کمکی صفحات 93-112

    توزیع زمانی و مکانی رطوبت خاک متغیری کلیدی در برنامه ریزی هیدرولوژیکی است. در محدوده تحقیق، افزایش رطوبت خاک باعث سرعت شکل گیری رواناب می شود. هدف این تحقیق بررسی پتانسیل باند L از سنجنده پالسار 2 (PALSAR-2) ماهواره آلوس (ALOS)، در برآورد رطوبت سطح خاک، به منظور مدیریت منابع آب و کاهش مخاطرات ناشی از سیل است. با استفاده از نمونه برداری تصادفی خوشه ای، نمونه ها دریافت شد. هم زمان با دریافت داده SAR رطوبت وزنی، زبری سطح و محتوای آب گیاهی، میانگین ضرایب بازپراکنش راداری و زاویه فرود روی تصویر اندازه گیری شد. مراحل پیش پردازش، پردازش و پس پردازش داده SAR با استفاده از نرم افزار SNAP و شاخص های گیاهی و نمناکی از لندست 8 سنسور OLI در محیط ArcGIS 10/5 استخراج شد. برای دریافت زبری سطح، دو دوربین دارای زاویه مایل به کار رفت و بیست قطعه عکس، با ده نقطه کنترلی (GCP) برای هر خوشه، گرفته شد. سپس با نرم افزار Agisoft PhotoScan ابر نقاط متراکم محاسبه و سپس مش بندی به منظور تولید DTM انجام گرفت. از زبانه Analysts 3D در ArcGIS پروفیل طولی ناهمواری های سطح برای هر خوشه استخراج شد. به منظور انتخاب مدل مناسب در منطقه، سه مدل در برآورد رطوبت سطح خاک، شامل مدل های Dubois-MLR-WCM، مد نظر قرار گرفت. نتایج سه مدل در برآورد رطوبت سطح خاک در پلاریزه HH به ترتیب در مدل Dubois با  و ، مدل MLR با  و  و مدل WCM با  و  به دست آمد. نتایج نشان داد مدل Dubois در اراضی بایر تا تنک برای محدوده تحقیق و شرایط مشابه مناسب تر است.

    کلیدواژگان: رطوبت سطح خاک، آلوس پالسار 2، مدل دوبویس (Dubois)، مدل رگرسیون خطی چندمتغیره، مدل ابرآب
  • مهران شایگان، مرضیه مکرم* صفحات 113-126
    استان فارس، با توجه به واقع شدن در مناطق خشک و نیمه خشک ایران، دچار کمبود منابع آب سطحی شده است. بنابراین، به منظور بهره برداری از منابع آب زیرزمینی، تعیین کیفیت آب بسیار اهمیت دارد. با توجه به اهمیت موضوع، هدف این مطالعه تعیین میزان کیفیت مناطق جنوب شهر شیراز در استان فارس است. به منظور تهیه نقشه های پهنه بندی از نقاط نمونه برداری شده، از روش میانگین عکس فاصله (IDW) استفاده شد. در ادامه، برای همگن کردن هریک از لایه های تهیه شده، روش فازی به کار رفت. در این روش، تابع عضویت برای هریک از نقشه های پهنه بندی تعریف شد و داده ها بین 0 و 1، براساس درجه اهمیتی که در کیفیت آب دارند، قرار گرفتند. در نهایت، برای وزن دهی به لایه ها و تهیه نقشه نهایی کیفیت آب، از روش فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت آب حدود 80% منطقه مورد مطالعه مطلوب است؛ درحالی که کیفیت آب شرب در حدود 4% از منطقه (بخش هایی از شمال و شرق) نامطلوب است.
    کلیدواژگان: کیفیت آب، فرایند تحلیل شبکه ای (ANP)، روش فازی
|
  • Sogand Karimzadeh *, Majid H. Tangestani Pages 1-18
    Twin Sentinel-2 MSI sensors are spatially like the Landsat-8 OLI super spectral instrument, aiming to additional data continuity for land surface monitoring were launched by European Space Agency. In this paper, the potential of these data was evaluated for discrimination of lithological units and alterations in the Esfordi phosphate deposit area and was compared with OLI and fused OLI data. Decorrelation stretch method was used for enhancing the lithological units of the study area, and all of the 3 datasets acceptably discriminated the rock units. Among these, MSI data could produce the lithological map with high resolution and highest level of reality owing to its high spatial resolution. For statistical comparison, Support Vector Machine and Random Forest methods were applied on datasets for classification of the lithological units and their accuracy was assessed using confusion matrices. Furthermore, the corresponding band ratios to which were defined for Landsat-5 TM, were applied on datasets for detecting the altered areas. Then the areas of each highlighted alteration zones were estimated for comparison. Furthermore, the scatterplots of band ratio images were prepared. MSI dataset revealed the highest overall accuracy and Kappa coefficient in Support Vector Machine and Random Forest classification. Also, the results of band ratioing showed that MSI and fused OLI data have the most correlation and similarities. This study demonstrated that MSI data are more optimal than OLI data for lithological and alteration mapping. Also, using fused OLI data in dates which there is no MSI data acquisition or for producing seamless geological maps in continental scale besides to MSI data, is efficient.
    Keywords: Sentinel-2, Landsat-8 datasets, Esfordi deposit, Decorrelation stretch, Machine Learning Algorithms, Band ratio
  • Ardalan Daryaei, Hormoz Sohrabi *, Clement Atzberger, Markus Immitzer Pages 19-32

    Despite the low area coverage, riparian vegetation presents several ecosystem services. But there is no precise spatial information on these ecosystems in Iran. Considering the lack of such information, mapping and providing a spatial database is essential. Due to the mixture of these vegetation types and other land covers, the detection of these types of vegetation is challenging, and choosing an appropriate classification method is of great significance. This study examines the performance of pixel-based and object-based classification approaches for the detection of these vegetation types using freely available Sentinel-2 imagery. Five different riparian areas in Chaharmahal-va-Bkhtiari province were selected and used for training the classification models. We used random forest algorithm and multi-temporal Sentinel-2 data to perform the classification models. The validation of classification models was based on independent validation points spread across the province. Our results showed that multi-temporal Sentinel-2 imagery has a high capability to map riparian vegetation in the Zagros Mountains. Moreover, the pixel-based classification approach (overall accuracy of 83.9%) represents more accurate results compared to the object-based classification approach (overall accuracy of 76.7%). Overall, this study recommends a pixel-based classification approach to map these vegetation types using freely available multi-temporal Sentinel-2 imagery. Note that it is important to use pure pixels for training the classification models.

    Keywords: Sentinel-2, Multi-temporal imagery, Random forest, vegetation, Riparian
  • Hamid Hosseini, Mohammad Taleai * Pages 33-58

    Today, building information modeling (BIM) technology has become an important and practical platform for achieving the goals of smart cities. However, this technology considers buildings alone and without regard to their exterior space and other buildings in the city and also lacks the necessary tools to perform various spatial analysis. In this regard, the intrinsic sharing between BIM and GIS shows that integrating them can provide proper knowledge in various urban applications in both indoor and outdoor. Although BIM and GIS are designed to achieve separate goals, they both manage 3D modeling information. BIM providing and displaying micro-level information about building and interior space, as a rich source of building information. GIS often provides and displays macro-level information in the exterior of the building as environmental information and has suitable spatial tools. In general, the integration of BIM and GIS enables better management of spatial information and better decision-making to solve issues related to different urban applications that have been studied extensively in recent years. This paper, while reviewing BIM technology and information exchange standards in BIM and GIS, reviews some research on the integration of BIM and GIS from 2008 to 2020. This paper attempts to provide researchers with a general classification of previous studies in this specific field by classifying the methods and extracting the application areas of BIM and GIS integration.

    Keywords: GIS, BIM, Building Information Management, 3-Dimensional Modeling, Smart Cities
  • Davoud Ashourloo *, Hamid Salehi Shahrabi, Hamed Nematollahi Pages 59-72
    Spectral vegetation indices have been used as a useful tool in remote sensing to estimate the yield of agricultural crops. However, one factor, which reduces the capability of indices for crop yield estimation, is the limited number of available satellite images. Furthermore, in cases when there are not enough Landsat images, the capabilities of spectral indices in yield estimation using a fusion of MODIS and Landsat data, have been less investigated. The aim of this paper is, first, to introduce the most efficient index/indices for estimating the canola yield and, second, to try to use data fusion techniques in order to increase the efficiency of the selected index/indices. Due to flowering in the growth period, canola has special spectral features. In this research, to estimate the yield of canola, a yield database along with the time series of the Landsat and MODIS data of Moghan Agro-Industry Company fields were provided. Then, 10 spectral indices were evaluated for estimating the canola yield. The relations between the canola yield and the candidate indices were investigated and it was revealed that, during the flowering period, the NDYI index obtained a higher accuracy compared with other indices (r = 0.73). The fusion of the Landsat and MODIS time series data based on Enhanced Spatial and Temporal Adaptive Reflectance Fusion Model (ESTARFM), resulted in a 7%-increase and an 11%-decrease in correlation and RMSE (kg/ha), respectively. This research indicated that data fusion techniques are able to improve the performance of spectral indices and hence increase the accuracy of crop yield estimation.
    Keywords: Agriculture, Spectral Indices, Yield Estimation, Canola, Data fusion, MODIS, Landsat
  • Hadi Zare Khormizi *, Ali Tavili, Hamid Reza Ghafarian Malamiri Pages 73-92

    Monitoring the spatial and temporal variations of evapotranspiration is crucial for irrigation management and the crop water requirement, especially in arid and semi-arid areas. The purpose of the present study is to estimate the actual evapotranspiration using the SEBAL algorithm and compare it with the FAO 56 standard evapotranspiration to determine pistachio orchards under drought stress in Yazd province. To do so, Landsat 8 satellite images time series with 15 images in 2015 were used. At first, actual evapotranspiration was calculated in 15 days of pistachio phenology and then by summation of evapotranspiration in 15 days, total evapotranspiration was determined in four main stages of pistachio phenology covering the whole period of annual growth. The FAO 56 standard evapotranspiration was also obtained by using the KC-NDVI relationship as the standard for comparing with actual evapotranspiration. Based on the results, SEBAL algorithm has an acceptable capability to determine the evapotranspiration rate in the study area. However, due to lack of valid Lysimeter data in the study area, It was not possible to validate the results of the SEBAL algorithm. But comparing the results with the FAO 56 standard method showed that the two methods are in good agreement with each other. In average, the coefficient determination, RMSE and MAE between the results of SEBAL algorithm and FAO KC-NDVI approach were 0.8, 16.7 mm and 14.5 mm, respectively, for the 15-day of pistachio phenology stages. The average of actual and standard evapotranspiration rates during a pistachio growing season at the study area were 950 and 1086 mm, respectively. Comparison of actual and standard evapotranspiration shows that in most of the study area actual evapotranspiration is lower than standard conditions.

    Keywords: Drought stress, Irrigation management, FAO 56, Pistachio, Crop Coefficient
  • Sadolla Sangini, Hadi Fadaei, Amir Sadoddin *, Vahed Berdi Sheikh, Chogi Bairam Komaki Pages 93-112

    Temporal and spatial distribution of soil moisture is a key variable for hydrological planning. In the research area, increasing soil moisture accelerates the formation of runoff. The purpose of this study is to investigate the L-band potential of the Pulsar 2 sensor from the ALOS satellite in estimating soil surface moisture in order to manage water resources and reduce flood hazards. Samples were taken using random sampling. Simultaneously with obtaining SAR data, weight moisture, surface roughness and plant water content, average radar backscattering coefficients and indices angle were measured on the image. The pre-processing, processing and post-processing stages of SAR data were calculated using SNAP software and extraction of plant and moisture indices in ArcGIS 5.10 environment. Surface roughness was obtained using two angled cameras with 20 images with 10 control points (GCP) for each cluster, then using Agisoft Photo Scan software, dense cloud meshes and meshing were performed to produce DTM. Longitudinal profiles of surface roughness for each cluster were extracted from the Analysts 3D tab in ArcGIS. In order to select the appropriate model in the region, three models were considered in estimating soil surface moisture including Dubois-MLR-WCM models. The results of three models in estimating soil surface moisture in HH polarization in Dubois model with R2 = 0.82 and RMSE = 0.027, MLR model with R2 = 0.71 and RMSE = 0.03 and WCM model with R2 = 0.67 and RMSE, respectively = 0.033 was estimated. The results showed that Dubois model is more suitable for research areas and similar conditions in lands with sparse to medium cover.

    Keywords: Soil surface moisture, ALOS PALSAR 2, Dubois model, multivariate linear regression model, water cloud model
  • Mehran Shaygan, Marzieh Mokarram * Pages 113-126
    Fars province has a shortage of surface water resources due to its location in arid and semi-arid regions in Iran. Therefore, in order to exploit groundwater resources, determining water quality is very important. Due to the importance of the subject in this study, the aim is to determine the quality of the southern regions of Shiraz in Fars province. To prepare zoning maps of the sampled points, the Inverse distance weighting (IDW) method was used. Then, to homogenize each of the prepared layers, the fuzzy method was used. In this method, by defining the membership function for each of the zoning maps, the data were placed between zero and one based on the degree of importance they have for water quality. Finally, the analytic network process (ANP) method was used to weigh the layers and prepare the final water quality map. The results showed that about 80% of the study area has good water quality. While about 4% of the region (parts of the north and east) has poor quality in terms of drinking.
    Keywords: Water quality, Analytic network process (ANP), Fuzzy Method