فهرست مطالب

مواد و فناوری های پیشرفته - سال دهم شماره 3 (پاییز 1400)

مجله مواد و فناوری های پیشرفته
سال دهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس اکبری جوچی، ابوالفضل پوررجبیان*، سعید رهگذر، مازیار دهقان صفحات 1-13
    نظر به پتانسیل مناسب انرژی بادی در ایران، امکان بهره گیری از توربین های بادی کوچک همانند توربین های بزرگ برای تامین بخشی از برق موردنیاز کشور وجود دارد. تحقیق حاضر به مواد مورد استفاده در تولید پره توربین بادی محور افقی کوچک و روش های ساخت آن می پردازد. به این منظور چوب و کامپوزیت، به عنوان دو ماده اصلی مورد استفاده در ساخت پره، بررسی شده اند. در ادامه، روش های اصلی تولید پره های چوبی شامل ماشین های براده بردار رایانه ای، کنترل عددی و کپی تراش و همچنین روش های تولید پره های کامپوزیتی ازجمله لایه چینی خیس، پیش آغشته، تزریق رزین و قالب گیری تحت فشار مطالعه شده اند. سپس روش چاپ سه بعدی و مواد پلیمری مورد استفاده در آن به منظور تولید پره معرفی شده است. بررسی انجام گرفته نشان می دهد که پارامتر خستگی، نقش مهمی در تعیین جنس پره دارد و انتخاب روش ساخت با توجه به نوع کاربرد و تعداد پره موردنظر، نیازمند تحلیل اقتصادی مرتبط است. باوجود مزایای زیست محیطی چوب، پیچیدگی ها و هزینه ساخت پره چوبی مانع از تولید سریع و ارزان آن است؛ اما استفاده از کامپوزیت، هرچندکه همراه با معضلات زیست محیطی است، برای تولید انبوه پره، اقتصادی تر است. روش چاپ سه بعدی علیرغم ضعف خستگی، روشی سریع و نسبتا ارزان برای تولید مدل توربین بادی کوچک برای انجام آزمایش های تونل باد است.
    کلیدواژگان: توربین بادی کوچک، پره، کامپوزیت، چوب، فناوری ساخت
  • الهام پوراحمدی، هایده خمسه*، امیرعلی یوزباشی صفحات 15-24
    در این پژوهش، روشی جدید برای ضدباکتریایی کردن پارچه های پنبه ای تاریخی ارزیابی شد. با توجه به این که تاکنون نتایج مطلوبی از کاربرد نانومواد در حوزه حفاظت از منسوجات تاریخی ایران ثبت نشده است، خاصیت ضدباکتریایی نانوکلویید دی اکسید تیتانیوم روی پارچه های پنبه ای تاریخی بررسی شد. نمونه آزمایشی با شبیه سازی نمونه مطالعاتی، تهیه و سپس نانوکلویید دی اکسید تیتانیوم روی آن، افشانش شد و نمونه ها به مدت 72 ساعت در شرایط پیرسازی قرار گرفتند. برای مشاهده چگونگی توزیع نانوذرات روی سطح الیاف پارچه، از میکروسکوپ الکترونی روبشی-نشر میدانی (FE-SEM) و برای کنترل خاصیت ضدباکتریایی آن، از کشت باکتری در محیط پایه نمکی آگار مغذی استفاده شد. میکروسکوپ الکترونی، وجود نانوذرات روی سطح الیاف پارچه را به خوبی نشان داد. در ادامه، کشت باکتری های سودوموناس آیروژینوزا و باسیلوس سابتیلیس در محیط پایه نمکی، 60 درصد کاهش رشد سودوموناس آیروژینوزا و 30 درصد کاهش رشد باکتری باسیلوس سابتیلیس در حضور نانومواد را حاصل کرد که با بهینه سازی روش، کیفیت و مقدار نانوذرات، قابل ارتقاست. در ضمن، با توجه به تغییر رنگ مشاهده شده در پارچه پس از پیرسازی نمونه ها و اهمیت این امر در حفاظت آثار تاریخی، بهینه سازی محلول کلوییدی استفاده شده، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ضدباکتریایی، پارچه پنبه ای، نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، FE-SEM، آگار مغذی
  • جلال الدین حسین زاده، صاحبعلی منافی* صفحات 25-33

    در این پژوهش، بررسی و تولید هیدروکسی آپاتیت از استخوان ماهی زرد به روش هیدروترمال در دو دمای 150 و 200 درجه سلسیوس با استفاده از مواد افزودنی آب و الکل انجام شد. برای بررسی ساختار فازی، شناسایی ترکیبات آلی پودر و ریخت شناسی ذرات، به ترتیب از آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD)، طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. نتایج XRD نشان داد که پیک های مربوط به هیدروکسی آپاتیت، در محدوده  برابر با 30 تا 40 درجه قرار دارند. باتوجه به نتایج به دست آمده، مشخص شد که برای تشکیل ساختار هیدروکسی آپاتیت، به حداقل دمای 200 درجه سلسیوس با محلول افزودنی آب نیاز است. نتایج FTIR نیز نشان داد که پیک cm-1 1032، مربوط به گروه شیمیایی  و پیک cm-1 560، مربوط به  است. درنتیجه، پودر هیدروکسی آپاتیت () به دست آمده، می تواند در کارهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هیدروکسی آپاتیت، استخوان ماهی، XRD، FTIR، SEM
  • حمیدرضا زارعی*، لقمان نمکی قره ناو، اکبر چراغی صفحات 35-44

    سرامیک های کوردیریتی از جمله سرامیک هایی هستند که از ترکیب اکسیدهای آلومینیوم، منیزیوم و سیلیسیوم به دست می آیند. باتوجه به این که سرامیک های کوردیریتی دارای ویژگی هایی نظیر ضریب انبساط حرارتی بسیار کم، ثابت دی الکتریک پایین، چگالی پایین، سختی بالا، ضریب تلفات کم، دیرگدازی و پایداری شیمیایی و مکانیکی مناسبی هستند، می توان از آن ها برای کاربرد در دماهای بالا و ساخت ابزار استفاده نمود. در این پژوهش، برای ساخت نمونه آزمایشگاهی سرامیک کوردیریتی، از روش سنتز حالت جامد پودرهای اکسیدی و رزین سیلیکونی و در ادامه، روش پرس ایزواستاتیک سرد، برای تولید محصولی با تراکم یکنواخت استفاده شد. آزمون های فازیابی پراش پرتو ایکس، تعیین چگالی، ریز ‎سختی سنجی، استحکام خمشی و تعیین ثابت دی الکتریک روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که فاز α-کوردیریت سنتز شده است و دارای چگالی 5/2 گرم بر   سانتیمتر مکعب، سختی 6/1151 ویکرز، استحکام خمشی 6 ± 4/131 مگا پاسکال، ثابت دی الکتریک 15/3 و تانژانت اتلاف 0048/0 در محدوده بسامد 5/12-8 گیگاهرتز است.

    کلیدواژگان: کوردیریت، خواص مکانیکی، پرس ایزواستاتیک سرد، اکسید تیتانیوم
  • الهام آهون بر، سید محمد موسوی خویی*، مصطفی اورگن صفحات 45-55

    لایه های سرامیکی متخلخل حاوی TiO2 به روش اکسایش الکترولیتی پلاسمایی (PEO) با استفاده از محلول های پایه هیدروکسید، استات و فسفات، روی تیتانیم سنتز شدند. تاثیر الکترولیت های مختلف بر آرایش فازها و ویژگی های ریزساختاری پوشش های سرامیکی به وسیله پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی و طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از الکترولیت پایه هیدروکسید پتاسیم می تواند به یک ساختار ناهمگن منجر شود؛ در حالی که لایه ایجادشده با استفاده از محلول پایه استاتی، دارای حفره های بزرگ یکنواخت در زمینه ای آمیخته از فازهای روتایل و تیتانات کلسیم است. استفاده از محلول پایه فسفاتی می توانست به تشکیل لایه متخلخل بهینه ای متشکل از آناتاز منتهی شود. نتایج سطح مقطع پوشش ها نشان داد که استفاده از محلول پایه استاتی منجر به تشکیل پوششی شامل دو لایه متفاوت می شود. در نهایت، سازوکار تشکیل پوشش و ریزساختار به دست آمده با استفاده از الکترولیت پایه فسفاتی، مورد بحث قرار گرفت و به صورت نموداری نشان داده شد.

    کلیدواژگان: تیتانیم، پوشش سرامیکی، اکسایش الکترولیتی پلاسمایی، الکترولیت فسفاتی، ریزساختار
  • مهدی کزازی*، مینا عطایی صفحات 57-65

    در این پژوهش، ماده فعال نانوساختار نیکل مولیبدات (NiMoO4)، به طور موفقیت آمیزی با استفاده از روش ساده هیدروترمال سنتز شد. مشخصه یابی ساختاری، با استفاده از پراش اشعه ایکس (XRD) و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) و بررسی ریخت شناسی سطحی ماده حاصله به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی انجام شد. نتایج نشان داد که ماده الکترودی به دست آمده، ساختار نانومتری، ریخت شناسی    میله ای شکل و ساختار بلوری فاز β دارد. بررسی های الکتروشیمیایی با استفاده از آزمون های ولتامتری چرخه ای در نرخ روبش های مختلف و شارژ-تخلیه جریان ثابت در چگالی جریان های مختلف نشان داد که ماده فعال نیکل مولیبدات دارای ظرفیت ویژه بالای معادل 730 فاراد بر گرم در چگالی جریان 1 آمپر بر گرم و ابقای ظرفیت حدود 2/63 درصد با افزایش ده برابری چگالی جریان به 10 آمپر بر گرم است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که نانو میله های نیکل مولیبدات سنتز شده می توانند کاندیدای مناسبی برای ماده الکترودی ابرخازن هایی با کارایی بالا باشند.

    کلیدواژگان: ابر خازن ها، نیکل مولیبدات، روش هیدروترمال، نانومیله، عملکرد الکتروشیمیایی
  • میلاد براتی، نیما نوری، نگین معنوی زاده* صفحات 67-78

    ماده چهارگانه Cu2ZnSnS4 (CZTS)، به دلیل برخورداری از عناصر سازنده غیرسمی و همچنین فراوانی آن ها روی زمین، در زمینه سلول‌های خورشیدی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. در این مقاله، خواص نوری و الکتریکی ساختار خالص و آلایش شده CZTS با عناصر گروه پنجم جدول تناوبی به کمک نظریه تابع چگالی و تقریب GGA بررسی شد. مقایسه نمودارهای چگالی حالات الکترون‌ها و ساختار نواری در حالت توده‌ای خالص و آلایش شده با نیتروژن و فسفر، حاکی از کاهش گاف نواری مستقیم ساختار بود. مطالعه خواص نوری نشان داد که ضریب جذب از مقدار cm-1104 × 1/7 برای ساختار خالص به مقادیر 104 × 12 و cm-1104 × 8 به‌ترتیب به ازای جایگزینی نیتروژن و فسفر با اتم گوگرد، برای فوتون‌های کم‌انرژی افزایش یافت. جانشینی اتم‌های آرسنیک، آنتیموان و بیسموت به‌جای اتم قلع با کمترین انرژی تشکیل، به دلیل تبهگنی ترازها سبب ایجاد تراز ناخالصی در گاف نواری ‌شد. برای فوتون‌های کم‌انرژی در ساختار خالص، با افزایش تعداد حالات انتقال الکترون از نوار ظرفیت به هدایت، به ضریب جذب تا مقدار متوسط cm-1 104 × 5/2 افزوده شد. درنتیجه، کاهش گاف نواری در برخی موارد و افزایش ضریب جذب برای فوتون‌های کم‌انرژی بعد از افزودن ناخالصی، سبب بهبود کارایی ساختار CZTS به‌عنوان لایه جاذب در سلول‌های خورشیدی می‌شود.

    کلیدواژگان: CZTS، انرژی تشکیل، چگالی حالات الکترون، خواص نوری
  • سمانه سالمی نجف آبادی، منیر دودی*، آرزو طهمورث پور، زهرا رضایتمند، غلامرضا امیری صفحات 79-88

    با ظهور علوم جدیدی مانند فناوری نانو و هم سویی آن با علوم مهندسی، زیست‌شناسی و پزشکی، امید به درمان بیماری‌های عفونی افزایش یافته است. از عفونت‌هایی که دامنه وسیعی از افراد جامعه را گرفتار خود کرده، عفونت زخم‌های دیابتی است که یکی از عوامل آن، باکتری استافیلوکوکوس اوریوس است. در این پژوهش، با بهره‌گیری از علم نانو و تلفیق آن با گیاه درمانگر گزنه که گیاه چندساله علفی و دارای ارزش غذایی و دارویی فراوانی است، نانوذرات اکسید روی/گزنه سنتز شد. سنتز نانوذرات اکسید روی/گزنه به روش شیمیایی مرطوب انجام شد. ارزیابی ساختاری و ریزساختاری نانوذرات اکسید روی/گزنه سنتز‌شده به‌وسیله پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و طیف‌سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) انجام شد. تاثیر ضدباکتریایی این نانوذرات بر استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک جدا شده از زخم دیابتی بررسی شد. عملکرد ضدباکتریایی نانوذرات اکسید روی/گزنه در برابر ایزوله‌‌های مقاوم به چند داروی (MDR) استافیلوکوکوس اوریوس، از طریق آزمون کیفی انتشار چاهک در آگار در غلظت‌های 032/0 تا 256/0 گرم/میلی لیتر نانوذرات سنتزشده انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که ‌اندازه نانوذرات سنتز شده، 100 نانومتر و ریخت‌شناسی آن‌ها دوکی‌شکل بود و بیشترین خاصیت ضدباکتریایی این نانوذرات، در غلظت 256/0 ‌گرم/میلی‌لیتر، روی جدایه‌های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک، با قطر ‌هاله 20 میلی‌متر و کمترین ‌هاله عدم رشد در غلظت 032/0 ‌گرم/میلی‌لیتر مشاهده شد. با توجه به یافته‌های این پژوهش، به‌نظر می‌رسد نانوذرات اکسید روی/گزنه، فعالیت ضدباکتریایی بهتری علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس اوریوس‌ مقاوم به آنتی‌بیوتیک جداشده از زخم دیابتی داشتند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، روش شیمیایی مرطوب، گزنه، مقاومت به چند دارو، نانوذرات
|
  • Abbas Akbari Jouchi, Abolfazl Pourrajabian *, Saeed Rahgozar, Maziar Dehghan Pages 1-13
    Regarding the suitable potential for wind energy in Iran, it is possible to employ small wind turbines such as large ones to supply part of the electricity load of the country. The present study deals with materials used in small horizontal axis wind turbine blades and their fabrication methods. To this end, the wood and the composite, as the two main materials used in blades, have been investigated. Then, the main methods of producing wooden and composite blades have been analyzed. Finally, the 3D printing method and polymer materials used in this technique have been introduced. The study shows that the fatigue parameter has an important role in determining the blade’s material and the fabrication method. Despite the environmental benefits of using wood, the complexity and the manufacturing costs prevent rapid and affordable production of wooden blades. On the other hand, the mass production of composite blades is more economical, although it has environmental impacts. Despite the fatigue issue of the 3D printed blades, the 3D printing method is a fast and relatively inexpensive technique for fabrication of small wind turbine models for wind tunnel tests.
    Keywords: Small wind turbine, Blade, Composite, Wood, Fabrication method
  • Elham Poorahmadi, Hayedeh Khamseh *, Amirali Youzbashi Pages 15-24
    In this study, a new method for antibacterialization of historical cotton fabrics was evaluated. Due to the fact that the desired results of the application of nanomaterials in the field of protection of historical textiles in Iran have not been recorded so far, the antibacterial properties of titanium dioxide nanocloid on historical cotton fabrics were investigated. The experimental sample was prepared by simulating a study sample and then sprayed titanium dioxide nanocloid on it and the samples were aged for 72 hours. Scanning electron microscopy (FE-SEM) was used to observe the distribution of nanoparticles on the surface of fabric fibers and to control its antibacterial properties, bacterial culture was used in nutrient agar-based salt medium. Electron microscopy showed the presence of nanoparticles on the surface of the fabric fibers. Subsequently, culturing Pseudomonas aeruginosa and Bacillus subtilis in saline medium resulted in 60 % reduction in Pseudomonas aeruginosa growth and 30 % reduction in Bacillus subtilis in the presence of nanomaterials, which can be improved by optimizing the method, quality and number of nanoparticles. In addition, due to the observed color change in the fabric after aging of the samples and the importance of this in the preservation of historical monuments, optimization of the colloidal solution used is necessary.
    Keywords: antibacterial, Cotton fiber, Titanium oxide nanoparticles, FE-SEM, Nutrient Agar
  • Jalaladdin Hosseinzadeh, Sahebali Manafi * Pages 25-33

    In this study, hydroxyapatite was produced and produced from yellow fish bones by hydrothermal method at two temperatures of 150 and 200 °C using water and alcohol additives. X-ray diffraction (XRD) analysis, infrared spectroscopy (FTIR) and scanning electron microscopy (SEM) were used to study the fuzzy structure, identification of powder organic compounds and particle morphology, respectively. XRD results showed that the peaks related to hydroxyapatite are in the range . According to the obtained results, it was found that to form the structure of hydroxyapatite, a minimum temperature of 200 degrees Celsius with water additive solution is required. The FTIR results also showed that the peak of 1032 cm-1 belongs to the chemical group and the peak of 560 cm-1 belongs to . As a result, the obtained hydroxyapatite powder ( ) can be used in medical work.

    Keywords: Hydroxyapatite, Fish Bone, X-ray diffraction (XRD), Infrared Spectroscopy (FTIR), Scanning electron microscopy (SEM)
  • Hamid Reza Zareie *, Loghman Namaki Gharenav, Akbar Cheraghi Pages 35-44

    Cordierite ceramics are ceramics obtained from a combination of aluminum, magnesium, and silicon oxides. Given that cordierite ceramics have properties such as very low thermal expansion coefficient, low dielectric constant, low density, high hardness, low loss ratio, refractoriness, and good chemical and mechanical stability, they can be used for high temperature applications and tool making. In this study, solid-state synthesis method using oxide powders and silicone resin, followed by cold isostatic press (CIP) method was applied to produce cordierite ceramic with uniform density. Phase detection by X-ray diffraction and determination of density, microhardness, flexural strength, and dielectric constant was performed. The results showed that the α-cordierite phase was synthesized with a density of 2.5 gr/cm-3, hardness of 1151.6 HV, flexural strength of 131.4 ± 6 MPa, dielectric constant of 3.15, andloss tangent of 0.0048 in the frequency range of 8-12.5 GHz.

    Keywords: Cordierite, Mechanical properties, Cold isostatic press, TiO2
  • Elham Ahounbar, Seyed Mohammad Mousavi Khoei *, Mustafa Ürgen Pages 45-55

      The porous ceramic layers of TiO2 were synthesized on Titanium through Plasma Electrolytic Oxidation (PEO) process, using three different electrolytes including hydroxide-based, acetate-based, and phosphate-based solutions. The effects of utilizing different electrolytes on the phase arrangement and microstructural characteristics of the ceramic coatings were then studied using X-ray diffraction, field emission scanning electron microscopy, and energy-dispersive X-ray spectroscopy. The results showed that utilizing a KOH-based electrolyte can lead to a heterogeneous structure while the layer that is formed during the PEO process in the acetate-based electrolyte can provide large homogeneous pores in the matrix of rutile-TiO2 and CaTiO3 phases. Using the phosphate-based electrolyte could cause an optimum porous layer consists of anatase-TiO2. The results of cross-section of the samples showed that utilizing the acetate-based electrolyte can lead to formation of the PEO coating including two sublayers. The formation mechanism and microstructural outcome of using phosphate-based electrolyte were finally discussed and graphically illustrated.

    Keywords: Titanium, Ceramic Coating, Plasma electrolytic oxidation, Phosphate-Based Electrolyte, Microstructure
  • Mahdi Kazazi *, Mina Ataie Pages 57-65

     In this research, nanostructured nickel molybdate (NiMoO4) active material was successfully synthesized by a simple hydrothermal route. Structural characterizations were performed using X-Ray Diffraction (XRD) and Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR), and surface morphology of the as-prepared material was obtained by Field Emission Scanning Electron Microscopy (FESEM). The results showed that the as-prepared electrode material has a nanometric and rod-shaped structure and their crystal structure was β-phase. Electrochemical evaluations using cyclic voltammetry at various potential scanning rates and galvanostatic charge-discharge at various current densities show that nickel molybdate active material has the high specific capacitance of 730 F g-1 at a current density of 1 A g-1 and a capacity retention of about 63.2 % even with a 10-fold increase in current density to 10 A g-1. The obtained results imply that the as-synthesized NiMoO4 nanorods could be a promising candidate as electrode material for high performance supercapacitors.

    Keywords: Supercapacitors, Nickel molybdate, Hydrothermal route, Nanorods, electrochemical performance
  • Milad Barati, Nima Nouri, Negin Manavizadeh * Pages 67-78

    Cu2ZnSnS4 (CZTS), a quaternary material, has attracted the attention of many solar cell researchers due to its non-toxic constituents as well as their abundance on Earth. In this paper, the optical and electrical properties of the pure structure doped with the elements of the fifth group of the periodic table were investigated using the density functional theory and GGA approximation. Comparison of density of states for electrons in addition to band structures in both pure, nitrogen-doped, and phosphorus-doped bulk revealed a reduction in the direct band gap of the structure. The study of the obtained optical properties indicated the absorption coefficient increased from for the pure structure to and , respectively, for the replacement of nitrogen and phosphorus with sulfur atoms considering photons with lower energy. Substitution of arsenic, antimony and bismuth atoms instead of tin atoms, which has the lowest formation energy, causes an impurity level in the band gap due to the deganarated states. As a result, by increasing the number of electron transfer states from the valence to the conduction band, the absorption coefficient is increased to an average of for photons with lower energy in the pure structure. Consequently, reducing the gap in some cases, as well as increasing the absorption coefficient for low-energy photons after the addition of impurities, improves the performance of the CZTS plant as an adsorbent layer in solar cells.

    Keywords: CZTS, Formation Energy, Density of state, Optical properties
  • Samane Salemi Najafabadi, Monir Doudi*, Arezoo Tahmourespour, Zahra Rezayatmand, GholamReza Amiri Pages 79-88

    The emergence of new sciences such as nanotechnology and its convergence with engineering, biology and medicine, it is raising hopes for the treatment of infectious diseases. One of the infections that has affected a wide range of people in the community Infection of diabetic wounds, one of the causes of which is the bacterium Staphylococcus aureus. In this study, using nanoscience and combining it with the old herbal medicine plant nettle, which is a perennial herb. And ZnO has great nutritional and medicinal value. Zinc oxide (ZnO) nanoparticles were synthesized by nettle coating. Synthesis of ZnO nanoparticles was performed by wetting the nettle plant by chemical method. Structural evaluation of minister nanoparticles of ZnO synthesized by X-Ray Diffraction (XRD), Transmission Electron Microscopy (TEM), and Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR) was performed. The antibacterial effect of this nanoparticle on antibiotic-resistant Staphylococcus aureus isolated from diabetic wounds was investigated. The antibacterial performance of ZnO/Urtica diocia nanoparticles against Staphylococcus aureus Multi Drug Resistant (MDR) isolates was evaluated by qualitative agar well diffusion test at concentrations of 0.032 to 0.256 g/ml of synthesized nanoparticles. The results of this study showed that the size of the synthesized nanoparticles was 100 nm and spindle-shaped and the highest antibacterial properties of these nanoparticles at a concentration of 0.256 g/ml on antibiotic-resistant Staphylococcus aureus isolates with a halo diameter of 20 mm and the lowest an inhibition of growth was observed at a concentration of 0.032 g/ml. According to the findings of this study it seems that ZnO/Urtica dioica nanoparticles had good antibacterial activity against antibiotic-resistant Staphylococcus aureus isolated from diabetic wounds.

    Keywords: Staphylococcus aureus, ZnO, Wet chemical method, Urtica, diocia Multiple Drug Resistant (MDR), Nanoparticles