فهرست مطالب

مطالعات اندازه گیری و ارزشیابی آموزشی - پیاپی 33 (بهار 1400)

فصلنامه مطالعات اندازه گیری و ارزشیابی آموزشی
پیاپی 33 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سعید اکبری زردخانه*، زهره سلیمانی، علی محمد زنگانه، نادر منصور کیایی، محمد مصطفوی، عین الله طیموری، محسن جلالت دانش، سیامک طهماسبی صفحات 7-26
    هدف

    به دلیل کمبود ابزارهای برخط بومی، مشغله بالای معلمان در مدرسه و همچنین بالابردن دقت، سرعت و کاهش هزینه های اجرایی در ارزیابی سلامت روان شناختی کودکان، پژوهش حاضر با هدف تهیه نسخه کوتاه و برخط گزارش معلم مقیاس سلامت روان شناختی دانش آموزان ابتدایی انجام شد.

    روش پژوهش

     نمونه پژوهش 22845 نفر (11545 دختر، 11300 پسر) از دانش آموزان کلیه استان های کشور بودند که نسخه بلند مقیاس سلامت روان شناختی کودکان مقطع ابتدایی (اکبری زردخانه و همکاران، 1397) با هشتاد گویه حاوی هشت خرده مقیاس را تکمیل کردند.

    یافته ها

    تحلیل گویه ها با هشت ملاک نشان داد تقریبا کلیه گویه ها از ویژگی های مناسبی برخوردار هستند. تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل هشت مولفه ای با چهل گویه، می تواند به عنوان ساختار عاملی نهایی برای نسخه کوتاه در نظر گرفته شود. بررسی تغییرناپذیری اندازه گیری بین گروه دختر و پسر حاکی از برازندگی مناسب و مشابه بود. این یافته بدین معنا است که این مقیاس در هر دو گروه سازه یکسانی را مورد سنجش قرار می دهد. ضرایب آلفای کرونباخ (کل مقیاس 97/0 و خرده مقیاس ها 78/0 تا 93/0) و ترکیبی (کل مقیاس 92/0 و خرده مقیاس ها 79/0 تا 93/0) کل مقیاس و خرده مقیاس ها در حد مطلوب بوده و خطای اندازه گیری قابل قبولی را هم کل مقیاس و هم خرده مقیاس ها دارا هستند. ضرایب مسیر استاندارد گویه ها نشانگر مناسبت شاخص روایی همگرا گویه ها و روایی واگرای خرده مقیاس ها با روش متوسط واریانس استخراجی و نسبت تک رگه ای-چندرگه ای نشانگر هماهنگی درونی و روایی ساختاری مقیاس است.

    نتیجه گیری

    ازاین رو می توان شواهد مناسب روان سنجی را دال بر قابلیت استفاده از این ابزار در غربالگری دانش آموزان دبستانی کشور دانست. اما نیاز به بررسی های بیشتر شواهد وجود دارد.

    کلیدواژگان: سلامت روان شناختی کودکان، گزارش معلم، نسخه کوتاه، ارزیابی آن لاین، ارزیابی برخط، تحلیل گویه، تحلیل سوال
  • بلال ایزانلو* صفحات 27-49
    هدف

     هدف این پژوهش مقایسه روش های تعیین تعداد ابعاد براساس داده های آزمون های سراسری و تعیین تعداد ابعاد موجود در این داده هاست.

    روش پژوهش

    پس از بررسی پیشینه نظری و تجربی، از داده های آزمون های ریاضی (گروه ریاضی)؛ شیمی (گروه تجربی)؛ و فلسفه-منطق (گروه انسانی) سال 1395 برای تحلیل استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها با یازده روش تحلیل ابعاد، 34 شاخص مبتنی بر این روش ها و نیز روش های نموداری تحلیل خوشه سلسله مراتبی، تحلیل شبکه اکتشافی و نقشه حرارتی نشان داد که روش های مختلف بسته به ماهیت، عامل یا عوامل کلی، اختصاصی و یا خوشه های سوال موجود در آزمون ها را منعکس می کنند. نتایج حاصل از تحلیل ها نشان داد تک بعدی بودن ضروری (essential unidimensionality) در اکثر موارد به معنی دقیق آن برقرار نیست و دست کم در آزمون های تخصصی سراسری سال 1395 ساختار از نوع عامل دوگانه (bifactor) است. با این تفاوت که ساختار دوگانه حاصل با مشخصات مدل دوگانه موجود در پیشینه همخوانی ندارد. یعنی هر سوال علاوه بر عامل کلی با بیش از یک عامل اختصاصی ارتباط دارد که به ساختار پیچیده یا نسبتا پیچیده منجر می شود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج تحلیل عاملی کل داده ها و تحلیل عاملی غیرخطی افزایش تدریجی مجانب پایین باعث کاهش تعداد ابعاد می شود. پیشنهاد می شود برای تعیین ابعاد آزمون های سراسری از ترکیب چند روش استفاده شود. به علاوه به هنگام تحلیل میزان اشباع عامل کلی، که در میزان همبستگی بین سوال ها منعکس می شود، لحاظ کردن مجانب پایین، نوع برخورد با پاسخ های سفید و مقایسه نتایج حاصل از کل داده ها با داده های کامل (داده های بدون پاسخ سفید) می تواند در این خصوص مفید باشد. به علاوه میزان برازش عامل های حاصل از روش های مختلف اکتشافی به داده ها با استفاده از روش های تاییدی نیز بررسی شده و در نهایت به تفسیرپذیری مدل حاصل نیز توجه گردد.

    کلیدواژگان: بعد، عامل، سازه، ساختار عاملی، آزمون چندگزینه ای، داده های دو ارزشی
  • پرستو عشرتی*، رزا وکیلی نژاد صفحات 51-69
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان کارآمدی دو برنامه درسی فعلی کارشناسی پیوسته مهندسی معماری (ارایه شده توسط دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد) بر اساس نظر دانش آموختگان است. بدین منظور، سوال اصلی میزان رضایت دانش آموختگان از کمیت و کیفیت دروس رشته معماری را در سه حوزه درسی "طراحی"، "تاریخ و مبانی نظری" و "فن ساختمان" مورد بررسی قرار می دهد.

     

    روش پژوهش

    برای نیل به هدف پژوهش از رویکرد کیفی و ابزار پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را 76 دانش آموخته معماری از ورودی 1378 تا 1393 از 18 دانشگاه کشور تشکیل دادند.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، از لحاظ کمیت، حوزه "طراحی" بالاترین (با امتیاز زیاد 27.8 درصد) و حوزه "فن ساختمان" پایین ترین (با امتیاز زیاد 24.04 درصد) را دارا هستند و حوزه "تاریخ و مبانی نظری"، با امتیاز زیاد 24.75 درصد، در میانه قرار دارد. از منظر کیفیت نیز، حوزه "طراحی" با امتیاز 32.65 درصد، بیشترین میزان مطلوبیت را داشته و حوزه های "فن ساختمان" و "تاریخ و مبانی نظری" به ترتیب با امتیازهای 18.42 و 15.95 درصد، در مراتب بعدی از منظر کیفیت قرار گرفته اند. به این ترتیب بیشترین امتیاز توامان کمیت و کیفیت را دروس حوزه "طراحی" کسب کرده و امتیاز توامان دو حوزه دیگر تقریبا مشابه با یکدیگر است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که به ترتیب بیشترین و کمترین میزان رضایت از حوزه "طراحی معماری" و "فن ساختمان" وجود دارد. همچنین آشکار شدن لایه پوچ یا به بیان دیگر مباحث مورد غفلت واقع شده در دروس "ارایه به کمک رایانه"، "نقشه برداری" و "متره و برآورد" درستی حذف آن ها از برنامه پیشنهادی دانشگاه فردوسی مشهد را با پرسش روبرو می سازد. اما به نظر می رسد انتقال درس "اصول مرمت و حفاظت" از دروس اصلی به اختیاری در این برنامه تصمیم مناسبی بوده است. در پایان با توجه به یافته های پژوهش آشکار می گردد که نیاز به تغییر رویکرد در آموزش معماری و یکپارچه سازی تدریس سه حوزه مذکور با یکدیگر در بازنگری هر دو برنامه وجود دارد.

    کلیدواژگان: کارشناسی پیوسته مهندسی معماری، برنامه درسی، دانش آموختگان، برنامه بازنگری شده دانشگاه تهران، برنامه بازنگری شده دانشگاه فردوسی مشهد
  • احمد کیخا*، غلامرضا ذاکرصالحی صفحات 71-90
    هدف

     نگارندگان این پژوهش درصدد ارزیابی مقایسه ای سیاست های کلان آموزش عالی در شش کشور جهان هستند.

    روش پژوهش

    این پژوهش کیفی با به کارگیری روش مطالعه تطبیقی جرج بردی تدوین شده است. بر این اساس شش کشور (هلند، فرانسه، مالزی، سنگاپور، آفریقای جنوبی و عربستان) با نظر خبرگان به براساس برنامه بلندمدت مطالعاتی چهل کشور جهان در این مرحله بشکل قضاوتی انتخاب شدند. ابزار پژوهش برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز فیش برداری از اسناد و گزارش های بین المللی، مقالات و کلیه مدارک موجود بود. مراحل این پژوهش به چهار مرحله؛ توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه تقسیم بندی می شود.

    یافته ها

    بر پایه یافته های این پژوهش، از جمله وجوه افتراق سیاست های کلان می توان در هلند درهم تنیدگی سیاست های تضمین کیفیت با بین المللی شدن؛ در فرانسه، تاکید بر سیاست های جذب دانشجویان بین المللی به ویژه از کشورهای در حال توسعه؛ درسنگاپور، استقرار دانشگاه کلاس جهانی؛ درمالزی، نوآوری درسیستم مالی دانشگاه ها توامان با تبدیل شدن به قطب آموزش عالی منطقه ای؛ درآفریقای جنوبی، ایجاد برابری، دسترسی و عدالت و درعربستان، حکمرانی شرکتی آموزش عالی اشاره کرد. وجوه اشتراک سیاست های کلان بیشتر معطوف به حکمرانی مشارکتی و افزایش استقلال دانشگاه، توسعه مالی دانشگاه و تخصیص بر مبنای عملکرد، انطباق سیستم آموزش عالی با بازارکار، افزایش بودجه تحقیقات دانشگاهی می شد.

    نتیجه گیری

    در بررسی سیاست های کلان کشورهای هدف، تلفیق هوشمندانه ای از توجه به نیازهای ملی وهمراهی با روندهای جهانی مشاهده شد.در دو سال اخیر با توجه به بحران کووید19 چرخش به سمت دیجیتالیزه شدن آموزش ویادگیری الکترونیکی، هم چنین اهمیت یافتن تامین منابع مالی و کمک مالی ویژه به دانشجویان برجسته است. این انعطاف و هوشمندی و استقبال از تغییر باید در نظام سیاستگذاری آموزش عالی ایران نیز سرلوحه عمل قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ارزیابی مقایسه ای سیاست ها، سیاستگذاری آموزش عالی، حکمرانی آموزش عالی، مطالعه تطبیقی آموزش عالی
  • سید جمال بارخدا، جمال سلیمی*، ناصر شیربگی صفحات 91-113
    هدف

     پژوهش حاضر باهدف اعتبار یابی شاخص های سنجش ادراک نابرابری شغلی در بین معلمان تهیه شده است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر یک پژوهش بنیادی با رویکرد کمی است، برای اعتبار شناسایی شده کلیه ی معلمان شاغل به تحصیلی در منطقه2شهر سنندج در سال تحصیلی 97-96 با جمعیت 2000 نفر به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. در ادامه با تحلیل محتوای مبانی نظری و پیشینه پژوهش و دیدگاه متخصصان، شاخص ها و نشانگرهای ادراک نابرابری شغلی معلمان پس از تحلیل عاملی اکتشافی، روایی سنجی و حذف گویه های ضعیف تر (CVR) شناسایی شدند. مشارکت کنندگان در پژوهش به کمک جدول مورگان شامل 338 نفر از معلمان با روش تصادفی ساده تعیین شده و به ابزار پژوهش پاسخ دادند. پایایی سوالات با آزمون آلفای کرونباخ برای کل مولفه ها مقدار 84/0 به دست آمد. آزمون مقدار مقادیر داده ها با تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد شاخص های ادراک نابرابری شغلی در بین معلمان عبارت اند از وضعیت حقوق و مزایای شغلی با 8 گویه ، وضعیت ارتقاء شغلی با 9 گویه، محدودیت های جنسیتی-سنی-جسمی با 11 گویه ، و نهایتا مسئولیت و نقش سازمانی با 13 گویه.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان می دهد که جهت سنجش ادراک مبنی بر نابرابری شغلی می توان از مولفه های تایید شده در این پژوهش بهره گرفت.

    کلیدواژگان: شاخص ها، اعتبار یابی، ادراک نابرابری، معلمان شاغل
  • طاهره ظفری پور*، محبوبه عارفی، کورش فتحی واجارگاه، رضا محمدی صفحات 115-149
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش بررسی تحلیلی روند بازنگری برنامه درسی در نظام دانشگاهی ایران است تا با بررسی پیشینه و تحلیل وضعیت موجود، بازنگری برنامه درسی ترسیم شود تا زمینه ای برای ارایه چهارچوبی جهت اصلاح و انسجام روند بازنگری برنامه های درسی در راستای بهبود مستمر در عمل باشد.

    روش پژوهش

     روش پژوهش مورد استفاده در این پژوهش روش کیفی با شیوه مطالعه اسنادی می باشد. پژوهشگر با جمع آوری و تجزیه و تحلیل اسناد و مدارکی که مربوط به موضوع پژوهش بوده سعی بر یافتن پاسخی قابل قبول برای مساله پژوهشی خود داشته است. ضمن توصیف وضعیت موجود بازنگری برنامه های درسی و تحلیل تجربیات ملی، نمایی از آنها به تصویر کشیده شده است. جامعه آماری پژوهش مذکور شامل اسناد و مدارک موجود و روند بازنگری در دانشگاه های دارای تجربه در این حوزه (دانشگاه های اصفهان، صنعتی امیرکبیر، شهیدبهشتی، فردوسی مشهد، علم و صنعت، الزهرا، خوارزمی، سمنان، گیلان، علوم پایه و بهداشت، پزشکی اصفهان) بر اساس اسناد و مدارک مورد بررسی بوده است. در جهت جمع آوری اطلاعات و داده ها و پوشش تمامی دانشگاه های دارای دانش و تجربه در این حوزه از داده ها و اطلاعات به دست آمده از منابع کتابخانه ای و پایگاه های اینترنتی رسمی و معتبر استفاده شده است.

    یافته ها

    در این پژوهش با بررسی روند تغییرات و تحولات برنامه درسی با نظر به بازنگری و بررسی ساختار و فرایند بازنگری در دانشگاه های دارای تجربه، مولفه های بازنگری در چهار بخش معیارها و شاخص ها ، اهداف، سطح و ترکیب و فرایند بازنگری استخراج و مورد بررسی ، تفسیر و تحلیل قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    عدم نظام جامع تضمین کیفیت در آموزش عالی ، اهمیت تدوین برنامه های درسی با توجه به بازنگری دوره ها و رشته های آموزشی ، نیاز به بازنگری آیین نامه واگذاری اختیارت بر اساس شرایط موجود، از نتایج بدست آمده در پژوهش می باشد.

    کلیدواژگان: بازنگری برنامه درسی، نظام آموزش عالی، ایران
|
  • Saeed Akbari Zardkhaneh *, Zohreh Soleimani, Alimohammad Zanganeh, Nader Mansurkiaie, Mohammad Mostafavie, Einollah Teimorie, Mohsen Jallalat Danesh, Siyamak Tahmasebi Pages 7-26
    Objective

    Due to the lack of electronic scale for screening elementary students based on Iranian culture, this study provides a short online version of the mental health scale-teacher report to increase accuracy and speed of screening and reduce costs of it.

    Methods

    The sample of the study was 22845 students (11545 female, 11300 male) of all provinces of Iran, who filled the long version of the Children's Psychological Health Scale (Akbari Zardkhaneh et al., 2018), including eighty items and eight subscales.

    Results

    Item analysis with eight criteria showed that almost all items have good features. Factor analysis suggested that an eight-component model with forty items could be considered as a final structure for the short version. Examination of the measurement invariance between the gender groups indicated a suitable fitness that showed this scale assesses the same construct in both gender groups. Internal consistency was sufficiently good and Cronbach's alpha coefficients for the whole scale was 0.97 and for subscales ranged between 0.75-0.93 and 0.80- 0.93, for female and male group respectively. Composite reliability coefficients ranged between 0.70 and 0.93 for girls and between 0.74 and 0.93 for boys. Measurement errors of the scale and subscales showed a suitable range. Standard path coefficients showed a suitable convergent validity of scale. Divergent validity of scale evaluated by average variance extracted and by HTMT method showed the necessary internal consistency and the construct validity within the scale.

    Conclusion

    This scale is eligible enough to screen primary school students in Iran; however, further evidence is needed.

    Keywords: children mental health, teacher report, short scale, online assessment, item analysis, question analysis
  • Balal Izanloo * Pages 27-49
    Objective

    The present study aimed to compare the dimensionality assessment methods using National Entrance Exam data and determine the number of dimensions in the exam’s data.

    Methods

    The data from mathematics (mathematics group), chemistry (experimental sciences group) and Philosophy-logic (humanities group) sub-tests of the National Entrance Exam in 2016 AD (1395 solar) were used for analysis.

    Results

    Analysis based on 11 methods resulted in 34 related indices and graphical methods, such as hierarchical cluster analysis, exploratory graph analysis and heat map revealed that different methods, depending on their nature, resulted in general factors, specific factors, and a cluster of items. Results showed that the required uni-dimensionality did not exist in most cases, and the structure of the specialized national exam in 2016 was bi-factorial. The only difference was that the resulting bi-factor structure did not match the specifications of the previous bi-factor model (i.e., a general factor and several specific factors unrelated to each other and the general factor, so that each item is merely related to one specific factor in addition to the general factor). In other words, besides correlating with the general factor, each item is related to more than one specific factor whose result was a complex or a relatively complex structure. Factor analysis of the total data and nonlinear factor analysis revealed that a gradual increase in lower asymptote reduced the number of dimensions.

    Conclusion

    It is recommended to apply a combination of methods to find the dimensions of the National Entrance Exam. In addition, the extent of general factor saturation, reflected in item correlations, considering lower asymptote, the way of dealing with omitted responses in analysis, and comparing results of all data with complete data (data without missing values) can be useful for dimensionality assessment. Furthermore, researchers should consider checking the fit of the models extracted from different explanatory methods by confirmatory factor analysis and the interpretation of the extracted model.

    Keywords: Dimension, Factor, construct, factor structure, Multiple Choice Test, binary data
  • Parastoo Eshrati *, Roza Vakilinezhad Pages 51-69
    Objective

    The purpose of this paper is investigating the effectiveness of the two current Bachelor Architecture’s Curricula (presented by the University of Tehran and Ferdowsi University of Mashhad) based on the views of graduates. ​The main question examines the degree of satisfaction of graduates with the quantity and quality of three main areas of courses including "design", "history and theoretical foundations" and "building technology".

    Methods

    To achieve the purpose of the research, a qualitative approach and a questionnaire and semi-structured interview methods were used. The statistical population of the study consist of 76 graduates in architecture, from 18 universities in the country, 1999 to 2014.

    Results

    According to the results, in terms of quantity, the fields of "design" and "construction technology" have the highest (with a high score of 27.8%) and the lowest (with a high score of 24.04%) scores, respectively, and the "history and theoretical foundations" field is in the middle, having a high score of 24.75%. In terms of quality, the "design" field with a score of 32.65%, has the highest degree of desirability, and the fields of "construction technology" and "history and theoretical foundations" with scores of 18.42 and 15.95%, respectively, are the next. Therefore, the highest score of quantity and quality together, is gained by the courses in the field of "design", and the score of the other two fields is almost similar to each other.

    Conclusion

    The results showed that there are the highest and lowest levels of satisfaction in the area of "architectural design" and "building technology", respectively. Based on the revelation of the Null curriculum as the missed subjects in the courses “Application of Computer in Architectural Design", "Cartography" and "Building Cost Estimation", their removal from the curriculum of Ferdowsi University of Mashhad is open to question. But it seems that the transfer of the "Historic Conservation" course from the main courses to the optional one in this curriculum was a right decision. ​This study reveals that regardless of which curricula is implemented, it is necessary to change the approach in architectural education and integrate the teaching of the three mentioned areas to improve the quality

    Keywords: Bachelor of Architecture, Curricula, graduates, University of Tehran, Ferdowsi University of Mashhad, Curriculum Review
  • Ahmad Keykha *, Gholamreza Zakersalehi Pages 71-90
    Objective

    The authors of this study seek to make a comparative assessment of macro-higher education policies in six countries.

    Methods

    This qualitative research has been done using George Brady’s comparative study method. Based on this, six countries (the Netherlands, France, Malaysia, Singapore, South Africa, and Saudi Arabia) were chosen through a judicative method by Pundits according to the long-term study plan of forty countries at this stage. Taking notes from international documents, reports, articles, and all available documents was the means of gathering data for this research. The stages of this research are divided into four sections: description, interpretation, juxtaposition, and comparison.

    Results

    policies in the Netherlands is the intertwining of quality assurance policies with internationalization. In France, emphasis is placed on policies to attract international students, especially from developing countries. In Singapore, the establishment of a world-class university is emphasized. In Malaysia, innovation in the financial system of universities is becoming a hub for regional higher education. In South Africa, equality, accessibility, and justice are highlighted, and in Saudi Arabia, corporate governance of higher education is focused on. The common points of macro-policies focused more on participatory governance, increasing university independence, university financial development, and performance-based allocation, adapting the higher education system to the labor market, and increasing academic research funding.

    Conclusion

    In examining the macro-policies of the target countries, an intelligent combination of attention to national needs and in line with global trends was observed. In the last two years, due to the Covid-19 crisis turns towards digitalization of e-learning education, as well as the importance of providing financial resources and special financial aid to students are prominent. This flexibility, intelligence, and acceptance of change must also be at the forefront of Iran's higher education policy-making system.

    Keywords: Comparative Evaluation of Policies, Higher Education Policy, Higher Education Governance, Comparative Study of Higher Education
  • Jamal Barkhoda, Jamal Salimi *, Naser Shirbagi Pages 91-113
    Objective

    The current study was carried out to validate the indexes for measuring the perception of job inequality among teachers.

    Methods

    The present study is a basic research with a quantitative approach. For the identified validity, all teachers working in education in District 2 of Sanandaj city in the academic year of 1996-97 with a population of 2000 people were selected as the statistical population. Then, by analyzing the content of the theoretical foundations and research background and the experts’ views, the indexes and indicators of teachers' perceptions of job inequality after exploratory factor analysis, validation and elimination of weaker items (CVR) were identified. Participants in the study were selected using a Morgan table consisting of 338 teachers using a simple random method and responded to the research tool. The reliability of the questions was 0.84 with Cronbach’s alpha test for all components. Data value test was performed by exploratory and confirmatory factor analysis

    Results

    The results showed that the indexes of perception of job inequality among teachers are the status of salaries and job benefits with 8 items, job promotion status with 9 items, gender-age-physical limitations with 11 items, and finally organizational accountability and role with 13 items.

    Conclusion

    These results show that the components approved in this study can be used to measure the perception of job inequality

    Keywords: Indicators, Validation, perception of inequality, employed teachers
  • Tahereh Zafaripour *, Mahboubeh Arefi, Koorosh Fathi Vajargah, Reza Mohammadi Pages 115-149
    Objective

    The main purpose of this study is to analyze the curriculum review process in the Iranian university system. By reviewing background and analyzing current situation, the current situation of the curriculum review is drawn. To provide a framework for reforming and coherence of the curriculum review process in order to continuously improve practice.

    Methods

    The research method used in this research is a qualitative method with the method of documentary study. The researcher has tried to find an acceptable answer to his research problem by collecting and analyzing documents related to the research topic. While describing the current situation of curriculum review and analysis of national experiences, a view of them is depicted. The statistical population of the study includes existing documents and review process in universities with experience in this field (Isfahan, Amirkabir University of Technology, Shahid Beheshti University, Ferdowsi University of Mashhad, Science and Technology, Al-Zahra, Kharazmi, Semnan, Gilan, Basic Sciences and Health, Isfahan Medical) has been based on the studied documents. In order to collect information and data, cover all universities with knowledge, and experience in this field, data and information obtained from official and reputable library resources and Internet sites have been used.

    Results

    In this study, by reviewing the process of changes and developments of the curriculum with regard to reviewing and reviewing the structure and review process in experienced universities, review components in four sections of criteria and indicators, objectives, level and composition and review process are extracted and reviewed. , Interpreted and analyzed.

    Conclusion

    poor quality of  higher education, the importance of editing curricula according to the review of courses and disciplines The need to review the regulations on the transfer of authority based on the existing conditions is one of the are results that have been obtained in the research

    Keywords: Curriculum Review, higher education system, Iran