فهرست مطالب

طب و تزکیه - سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 120، بهار 1400)

فصلنامه طب و تزکیه
سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 120، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم لاری، نهضت گودرزی، فریبا حسنی*، مریم خواجه، محمدرضا جلیل نواز نوین صفحات 1-14
    مقدمه

    تجهیزات پزشکی، سهم عمده ای در آموزش دانشجویان دارد و با توجه به کمبود منابع باید خرید تجهیزات پزشکی، متناسب با نیازهای کاربران و با توجه به مولفه های اقتصادی و مدیریتی صورت گیرد. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای خرید تجهیزات پزشکی در کشورهای منتخب صورت گرفت تا با استفاده از نتایج آن، ابعاد و مولفه های موثر در مدیریت خرید تجهیزات پزشکی استخراج گردد.

    روش کار

    این پژوهش کاربردی به صورت توصیفی- تطبیقی (مقایسه ای) انجام شده و تفسیر اطلاعات، هم جواری اطلاعات و مقایسه اطلاعات صورت گرفته است. نمونه های این پژوهش، کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، چین، هندوستان و ترکیه در زمینه مدیریت خرید تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شدند که از جنبه های مختلف مقایسه گردیدند و در مرحله بعد در پانل خبرگان مولفه های موثر بر مدیریت خرید تجهیزات پزشکی استخراج شد.

    نتایج

    نتایج مطالعات تطبیقی حاکی از آن است که در کشورهای موردمطالعه، توجه به پیشرفت های علمی و فناوری پزشکی و منحصربه فرد بودن تجهیزات پزشکی از حیث تکنولوژی مورداستفاده، آموزش کاربران، قیمت، خدمات پس از فروش، قدرت چانه زنی و مذاکره در راستای انعقاد قراردادهای بهتر و لزوم رعایت قوانین و استانداردها، برخی از مولفه هایی هستند که با هم هم خوانی داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به کمبود منابع و نیازهای متنوع افراد جامعه، استفاده از مدیریت خرید تجهیزات پزشکی به صورت علمی، یک ضرورت در نظام سلامت است و در این راستا ابعاد و مولفه های موثر بر مدیریت خرید تجهیزات پزشکی استخراج می گردد که در طراحی الگوی مدیریت خرید تجهیزات پزشکی استفاده خواهد شد.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، مدیریت خرید، تجهیزات پزشکی
  • نیلوفر پیکری، حمید اکبری، سید حسن امامی رضوی، باقر لاریجانی، علی اکبر حق دوست* صفحات 15-22
    زمینه و هدف

    بین المللی سازی آموزش پزشکی، یکی از وجوه مدل شش وجهی تعالی دانشگاه های علوم پزشکی کشور است که در اسناد بالادستی کشور به عنوان مسوولیت نظام آموزش عالی در توسعه ی روابط علمی در سطح جهان و منطقه با حفط اقتدار ملی در نظر گرفته شده است.

    روش بررسی

    در مقاله حاضر با بهره مندی از نظر صاحبنظران و مسوولین بین المللی سازی آموزش پزشکی در کشور تلاش گردیده تا به ابعاد گوناگون این مهم در حوزه علوم پزشکی، با ذکر مضامین اصلی و ارایه پیشنهادهایی در مورد راهکارهای آینده آموزش پزشکی در سطح بین المللی در ایران پرداخته شود.

    یافته ها

    عرضه گسترده ظرفیت های آموزش عالی علوم پزشکی کشور در سطح منطقه،جهان و توانمند سازی در سطوح ملی و فراملی، رصد همکاری های بین المللی در حوزه علوم پزشکی و توسعه شبکه تبادلات علمی کشور و برنامه های آموزشی مشترک با دانشگاه های معتبر جهان از محورهای اصلی بین المللی سازی آموزش پزشکی است. البته ایستایی بر برخی محورها مانع پویایی همه جانبه در مسیر درخشش بین المللی می گردد .هدف از بین المللی سازی تنها جذب دانشجوی خارجی و طرح های تحقیقاتی مشترک نیست. راهبری مجلات، انجمنهای علمی و موسسات بین المللی برون مرزی توسط فرهیختگان کشور و ایجاد شعب بین المللی از مصادیق درخشش بین المللی است که توجه نظام آموزشی کشور را می طلبد.

    نتیجه گیری

    بدین ترتیب با ایده پردازی و خلاقیت، تربیت دانش آموختگانی با تبلور در عرصه های جهانی و فراهم آوردن زمینه مرجعیت علمی بین المللی می توان در راستای تحقق این رسالت گام برداشت.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، آموزش پزشکی، آموزش عالی، ایران
  • محمود ایوبی*، مریم آویژگان صفحات 23-32
    زمینه و هدف

    ازجمله مباحث علوم بشری که در قرآن کریم به آن توجه شده مباحث مرتبط با حوزه سلامت و دانش پزشکی است. هدف این مطالعه، بررسی امکان پذیری تدریس تفسیر موضوعی قرآن با رویکرد سلامت محور در دانشگاه های علوم پزشکی و ارایه چارچوب کلی برای تدوین سرفصل های این درس می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش کاربردی و با رویکرد ترکیبی کمی و کیفی در سال تحصیلی 99-98 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفت، جامعه آماری 24نفر از مدرسان درس تفسیر موضوعی قرآن، کارشناسان حوزه معارف اسلامی و متخصصان حوزه سلامت و آشنا به مباحث حوزه معارف بودند. ابزار مطالعه، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید کارشناسان قرار گرفت.

    یافته ها

    مشارکت کنندگان(100درصد) ارایه درس تفسیر موضوعی قرآن کریم با رویکرد سلامت محور را نه تنها امری ممکن بلکه مفید و ضروری دانستند. اکثر مشارکت کنندگان (75درصد) معتقد بودند سرفصل های درس قابلیت ارایه با این رویکرد را دارند. 100درصد مشارکت کنندگان، ارایه این رویکرد را درابعاد چهارگانه سلامت (معنوی، اجتماعی، روانی و جسمی) ممکن دانستند اما منابع موجود را برای تحقق این رویکرد کافی ندانستند.

    نتیجه گیری

    ارایه درس تفسیر موضوعی قرآن کریم با رویکرد سلامت محور در ابعاد چهارگانه (معنوی، اجتماعی، روانی و جسمی) امری ممکن بلکه مفید و ضروری و منشا پویایی و کارآمدی این درس خواهد بود. سرفصلهای پیشنهادی سلامت محور نیز راهگشای مناسبی برای تحقق عینی این رویکرد خواهد بود.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، تدریس، تفسیر موضوعی قرآن کریم، رویکرد سلامت محوری
  • منظر امیرخانی*، شهره قربان شیرودی، محمدرضا زربخش بحری، سید احمد سیدعلینقی صفحات 33-46
    زمینه و هدف

    با گذشت 40 سال از پاندمی ایدز، انگ ناشی از این بیماری همچنان به عنوان یک چالش مهم برای دستیابی به هدف پایان دادن به ایدز به عنوان یک تهدید بهداشت عمومی و مانع عمده ای برای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی این بیماران محسوب می شود.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود که به صورت مداخله ای در بازه زمانی اردیبهشت تا دی ماه سال 98 روی 54 بیماران مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز مراجعه کننده به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بیمارستان امام خمینی شهر تهران انجام شد. نمونه های مورد بررسی بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در سه گروه 18 نفری درمان مبتنی بر شفقت، درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و گروه کنترل قرار گرفتند. هر درمان به مدت 10 جلسه بطور هفتگی به دو گروه آزمایش ارایه شد و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. میزان انگ بیماران در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با مقیاس انگ برگر (Berger Scale Stigma) ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 23 ، آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون های تحلیل کوواریانس تک متغییری، بونفرونی و تحلیل واریانس یکطرفه) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان داد که هر دو درمان مبتنی بر شفقت و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی روی انگ بیماران مبتلا به اچ.آی.وی/ ایدز موثر بود. مقایسه اثربخشی دو روش درمانی نشان داد که درمان مبتنی بر شفقت باعث کاهش بیشتری بر میزان انگ بیماران مبتلا به اچ.آی.وی/ ایدز شد. تغییرات ایجاد شده در پیگیری سه ماه پس از درمان نیز همچنان پایدار باقی ماند.

    نتیجه گیری

    یافته های مذکور گویای سودمندی دو روش درمان مبتنی بر شفقت و درمان کاهش مبتنی بر استرس روی انگ بیماران مبتلا به اچ.آی.وی/ایدز بود. این یافته ها می تواند در طرح ریزی مداخلات پیشگیرانه جهت ارتقاء سلامت روانی و اجتماعی بیماران مبتلا به اچ.آی.وی موثر باشد. کلیدواژه: اچ.آی.وی، ایدز، انگ، درمان مبتنی بر شفقت، درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی

    کلیدواژگان: اچ.آی.وی، ایدز، انگ، درمان مبتنی بر شفقت درمان، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی
  • زینب عباسی سنجدری، حمید جمال الدینی، مرجان اخوان امجدی*، طاهره بانو برزویی، اکرم پیمان صفحات 47-56
    زمینه و هدف

    شرایط بحرانی پاندمی کووید 19 ضرورت ایجاد سریع سامانه آموزش مجازی را ایجاب نمود. آموزش مجازی، نظام آموزشی فعال و هوشمندی است که یکی از ابزارهای مورد استفاده آن اینترنت می باشد. لذا این پژوهش با هدف بررسی دیدگاه اساتید دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران درباره سامانه آموزش مجازی و بکارگیری آن در پاندمی کووید 19 انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر توصیفی- مقطعی و اساتید دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران جامعه این پژوهش بودند. ابزار این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته و با شاخص روایی محتوایی=0/91 و نسبت روایی محتوایی=0/71 و پایایی 0/84 با آلفای کرونباخ بود. معیارهای ورود به مطالعه تدریس در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و داشتن صفحه شخصی در سامانه بود. معیارهای خروج از مطالعه پر کردن ناقص پرسشنامه بود. ارزیابی داده ها با SPSS 24انجام شد.

    یافته ها

    در کل 348 نفر از اساتید وارد سامانه آموزش مجازی شدند. اکثر افراد خانم(63/6%)، دارای مدرک تحصیلی دکتری تخصصی و در مرتبه استادیاری (47/7%) بودند. در تمام موارد اساتید نسبت به ویژگی های سامانه مجازی دیدگاه موافق داشتند. در حالیکه 36% معتقد بودند با استفاده از سامانه آموزش مجازی تعامل با دانشجو کمرنگ می شود. اکثر اساتید درباره فرایند اجرای آموزش مجازی در دانشگاه دیدگاه موافق داشتند.

    نتیجه گیری

    اساتید دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران درباره سامانه آموزش مجازی و بکارگیری آن در دانشگاه دیدگاه مثبت داشتند.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، دیدگاه، اساتید، سامانه
  • علی اکبر حقدوست، سید حسن امامی رضوی، لیلا افشار* صفحات 57-65

    تدوین برنامه های تحول در آموزش علوم پزشکی کشور و تجربه پیاده سازی و ارزیابی آنها نشان داد که بدون راهبردی مبتنی بر ارزش های بنیادینی که در مجموعه سیاست ها و برنامه های نظام علمی و آموزشی دیده شده اند ، و ترجمان این ارزش ها در قالب برنامه های عملیاتی دستیابی به اهداف غایی برنامه ممکن نخواهد بود. الگوی شش وجهی تعالی دانشگاه ها با هدف تبیین این مسیر طراحی شد. در این مقاله بر آن هستیم که نشان دهیم دانشگاه ها و بویژه دانشگاه های حوزه علوم پزشکی برای دستیابی به تعالی، بایستی ارزش های بنیادین اخلاقی و معنوی را در سیاست ها، برنامه ها و عملیات خود نهادینه سازند و این ممکن نخواهد بود مگر آنکه به شکل دهی دانشگاه حکمت بنیان به عنوان هدف راهبردی خود نگاه کنند. نشان می دهیم که ارزش های اخلاقی و معنوی در کدام بخش الگو جای می گیرند و استدلال می کنیم که طراحی و پیاده سازی راهبردهایی که چتر ارزش های اخلاقی و معنوی را بر خردورزی، همگرایی، ماموریت گرایی، دستیابی به مرجعیت علمی و پاسخگویی اجتماعی بگستراند می تواند نظام آموزش علوم پزشکی را به سمت و سوی دانشگاه حکمت بنیان سوق داده و به اهداف غایی خود دست یابد.

    کلیدواژگان: دانشگاه حکمت بنیان، ارزش های اخلاقی، ارزش های معنوی، هدف راهبردی، تعالی
  • زهرا خیری، عطاالله پورعباسی، آبتین حیدرزاده، بهناز افشاری، حسن گیوریان* صفحات 66-89
    مقدمه

    باتوجه به تصویب سند آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت ضروری است تا با استفاده از الگوهای همکاری حوزه های مختلف، الگوی همکاری بین بخشی برای اجرای این مصوبه تدوین گردد. بدین منظور مطالعه حاضر به بررسی ابعاد مختلف همکاری صنعت و دانشگاه در کشورهای منتخب، به عنوان نمونه ای از همکاری بین بخشی در آموزش عالی سلامت پرداخته است.

    روش پژوهش

    برای انجام این پژوهش 7 اصطلاح کلیدی در پایگاه های علمی معتبر و همچنین پایگاه های اطلاعاتی معتبر در کشورهای منتخب جستجو شد. پس از بررسی مستند گردآوری و حذف مستندات غیرمرتبط، اسناد و گزارش های استخراج شده مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 4 کشور آمریکا، آلمان، انگلستان و استرالیا مورد بررسی قرار گرفت. شرایط کلی، نهادهای های متولی، ساختار آموزش پزشکی، میزان همکاری صنعت با دانشگاه در طرح های تحقیق و توسعه مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این پژوهش رشد همکاری صنعت و دانشگاه را نشان میدهد. به طوری که بخش عمده سرمایه این طرح ها توسط بخش صنعت تامین می شود.

    نتیجه گیری

    ایجاد همکاری های بلندمدت دانشگاه و صنعت، همکاری صنایع مختلف در کشور، تعریف پروژه های بین رشته ای، ارتباط بیشتر با جامعه و رصد نیازهای واقعی و ایجاد بسترهای قانونی برای امکان سرمایه گذاری بیشتر اشخاص و صنایع از اهم مواردی است که باید برای توسعه همکاری صنعت و دانشگاه در کشورهای در حال توسعه به آن توجه شود.

    کلیدواژگان: همکاری بین بخشی، همکاری صنعت و دانشگاه، تحقیق و توسعه
  • سلماز سادات نقوی الحسینی، ناصر آزاد*، عطاالله پورعباسی صفحات 90-101
    زمینه و هدف

    بازار داخلی محصولات دانش‌بنیان، نسبتا کوچک است بنابراین شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد و توسعه باید وارد بازارهای بین‌المللی شوند. اما هنگام ورود، این شرکت‌ها با موانع و چالش‌هایی روبرو می‌شوند. هدف از این مطالعه شناسایی موانعی است که شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت هنگام ورود به بازارهای بین‌المللی با آن مواجه می‌شوند.

    روش بررسی

    در این تحقیق از روش مطالعه مروری و پانل نخبگان استفاده شده است. برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آمار توصیفی و آزمون ناپارامتری کروسکال والیس استفاده شده است.

    یافته‌ ها

     یافته‌ها نشان داد که اصلی‌ترین موانع داخلی شامل عدم سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های تحقیق و توسعه، عدم همکاری تحقیقاتی بین صنعت و دانشگاه و عدم حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی بود و موانع اصلی خارجی مربوط به عدم دسترسی به شبکه توزیع، حضور رقبای خارجی با برندهای مشهور و عدم آگاهی از قوانین و مقررات کشورهای خارجی بود.

    نتیجه‌ گیری

     این مطالعه توصیه‌هایی عملی را به مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان که قصد ورود به بازارهای بین‌المللی را دارند ارایه می‌دهد از جمله: سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های تحقیق و توسعه، همکاری تحقیقاتی بین صنعت و دانشگاه، حضور در نمایشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی، دسترسی به کانال توزیع مناسب، شناسایی رقبای خارجی با برندهای مشهور و آگاهی از قوانین و مقررات کشورهای خارجی.

    کلیدواژگان: موانع ورود، محصولات دانش بنیان، بازارهای بین المللی، حوزه سلامت
|
  • Azam Lari, Nehzat Goudarzi, Fariba Hassani *, Maryam Khajeh, Mohammadreza Jalilnavaz Novin Pages 1-14
    Background

    In the education of medical students, medical equipment has a major role and due to the lack of resources, medical equipment should be purchased to the needs of users and according to the economic and managerial components. This study was conducted to compare the purchase of Medical Equipment in Selected countries, then with using its results, effective dimensions and components in purchase management of Medical Equipment are extracted.

    Materials and Methods

    This study was a comparative descriptive applied study. So, four stages were presented: description, interpretation, juxtaposition, and comparison. This study has compared USA, Canada, Australia, German, China, India and Turkey for purchase management of Medical Equipment. Ten clinical experts who participated to determine effective dimensions and components.

    Results

    In examining the Selected countries in the field of purchase of Medical Equipment, the results indicate that these countries are based on the context, technology, price, after sales service, Negotiation, Observance of rules and standards are some components that were compatible.

    Conclusion

    Considering to lack of resources and infinite needs of people, using scientific purchase management of medical equipment is a mandatory approach in health system. In this regard, effective dimensions in purchase management of medical equipment have been extracted. The results of this study will be used to design purchase management of medical equipment model.

    Keywords: medical education, Purchase Management, Medical Equipment
  • Niloofar Peykari, Hamid Akbari, Seyed Hasan Emami-Razavi, Bagher Larijani, Aliakbar Haghdoost * Pages 15-22
    Background and objective

    The internationalization of medical education is one of the aspects of Hexagonal Model of University Excellence. It is considered in the upstream documents as the responsibility of the higher education system for promotion scientific collaboration in regional and global levels while preserving national authority.

    Methods and Materials

    In the present article, we attempt to address the various aspects of internationalization medical sciences by providing suggestions on the way forward according to key informant and related policy makers’ opinion.

    Results

    The main features of effective internationalization are as follow; extensive supply of higher medical education capacities in national and international levels, monitor medical sciences international collaboration, and develop the country's scientific exchange network and joint educational programs with the worlds authentic universities.It is remarkable, Internationalization doesn’t limit to invite foreign students and joint research projects. But, the leadership of journals, scientific associations and international institutions abroad, and the establishment of international branches could be bring out operative internationalization.

    Conclusion

    Ideation and innovation, appropriate training for international presence, and scientific authority could be a critical step towards the realization of the effective medical education internationalization. Key words: Internationalization, Medical education, Higher education, Iran

    Keywords: Internationalization, medical education, Higher education, Iran
  • Mahmoud Ayoubi *, Maryam Avizhgan Pages 23-32
    Background and Objective

    Among the topics of humanities that are considered in the Holy Quran are topics related to the field of health and medical knowledge. The purpose of this study is to investigate the feasibility of teaching thematic interpretation of the Qur'an with a health-oriented approach in medical universities and to provide a general framework for compiling the topics of this course.

    Methods and Materials

    This applied research was conducted with a combined quantitative and qualitative approach in the academic year of 2019-2020 in Isfahan University of Medical Sciences. The statistical population included 24 lecturers on thematic interpretation of the Qur'an at Isfahan University of Medical Sciences, specialists in the field of Islamic education and specialists in the field of health and familiar with the topics of the field of Islamic education. The study tool was a valid researcher-made questionnaire.

    Results

    Participants (100%) considered the presentation of thematic interpretation of the Holy Quran with an approach to health issues not only possible but also useful and necessary. The majority of participants (75%) believed that the course topics could be presented with a health-oriented approach. 100% of the participants considered it possible to present this approach in all four dimensions of health.

    Conclusion

    teaching the thematic interpretation course of the Holy Quran with a health-oriented approach in its four dimensions (spiritual, social, psychological and physical) is possible, useful and even necessary, and causes its dynamism and efficiency.

    Keywords: Feasibility study, Teaching, thematic interpretation of the Holy Quran, health-oriented approach
  • Manzar Amirkhani *, Ghorbanshiroudi Ghorban Shiroudi, Mohammadreza Zarbakhshbahri, Seyedahmad Seyedalinaghi Pages 33-46
    Background and objective

    After 40 years of the pandemic of AIDS, stigma associated with this disease is a major challenge to achieving the goal of ending AIDS as a public health threat and a main obstacle to physical, psychological and social health of these patients.

    Methods

    The present study was a descriptive-analytical study that was performed as an intervention in the period from May to January in 2020 on 54 HIV patients referred to voluntary counseling and testing (VCT) center of Imam Khomeini Hospital Complex . The samples of the study mode were selected by available sampling and randomly divided in three groups of 18 people based on Compassion-Focused Therapy, mindfulness-based stress reduction therapy session and the control group. Each treatment was presented to two experimental groups for 10 sessions per week and the control group was placed on a waiting list. Patients'''' stigma was assessed by the “Berger scale stigma” in three stages: pre-test, post-test and follow-up. for data analysis, SPSS 23 software, descriptive statistics and inferential statistics (analysis of covariance, Bonferroni test and one-way analysis of variance) were used.

    Results

    The results showed that both interventions based on Compassion-Focused Therapy and and Mindfulness-Based Stress Reduction were effective on the HIV/AIDS-associated stigma, as well as this effect was maintained until the follow-up stage. Changes in follow-up remained stable for three months after treatment.

    Conclusion

    This study supports that Compassion-Focused Therapy and Mindfulness-Based Stress Reduction can be effective in decreasing HIV/AIDS-associated stigma. These findings can be effective in planning preventive interventions to promote mental and social health of HIV patients.

    Keywords: HIV . AIDS, Stigma, Compassion-Focused Therapy, Mindfulness-based stress reduction, Efficacy
  • Zeinab Abasi Sanjdari, Hamid Jamaladdini, Marjan Akhavan Amjadi *, Tahereh Banoo Borzuoi, Akram Peyman Pages 47-56
    Background and objective

    Due to critical situation of Covid-19 Pandemic, a quick establishment of a virtual educational system was necessary. Virtual education is an active and intelligent educational system, in which one of the used tools is the Internet. Therefore, this study was conducted to investigate the views of professors of Tehran Islamic Azad University of Medical Sciences about the virtual educational system and its application during Covid-19 pandemic.

    Methods and Materials

    This descriptive cross-sectional study was conducted by professors of Islamic Azad University of Medical Sciences in Tehran. In this study, a researcher-made questionnaire with face validity and qualitative content validity approved by the group of experts with quantitative content validity of Content Validity Ratio = 0.71, Content Validity Index = 0.91 and reliability of 0.84 and Cronbach's alpha was used. Inclusion criteria were teaching at the Islamic Azad University of Medical Sciences in Tehran and having a personal page in the system. Exclusion criteria were incomplete completion of the questionnaire. Data evaluation was performed with SPSS 24.

    Results

    A total of 348 professors entered the virtual system. Most of these professors were women (63.6%) with a doctorate degree and assistant professorship(47.7%). The results showed that in all cases, professors had a positive view toward the features of the virtual system. While 36% believed that using the virtual educational system would reduce the interaction. Most professors agreed on the infrastructure and implementation process of e-learning.

    Conclusion

    The professors of Tehran Islamic Azad University of Medical Sciences had a positive opinion about the virtual educational system and its use in the university.

    Keywords: Virtual Education, perspective, professors, System
  • AliAkbar Haghdoost, Seyed Hasan Emami Razavi, leila Afshar * Pages 57-65

    The formulation of transformation programs in the medical sciences education and the experience of their implementation and evaluation showed that without a strategy based on the fundamental values which mentioned in the policies and programs of the scientific and educational system, and the translation of these values into the programs, attaining the goals will not be possible. The hexagonal model of university excellence was designed to explain this path. In this article, we intend to show that universities, and especially universities in the field of medical sciences, in order to achieve excellence, must institutionalize fundamental moral and spiritual values in their policies, programs, and operations, and this will not be possible unless keeping the Wisdom Based University as their strategic goal. We show the place of moral and spiritual values in the model and we argue that the design and implementation of strategies that extend the umbrella of moral and spiritual values to rationality, convergence, mission orientation, achieving scientific authority and social accountability can lead the medical education system towards a Wisdom Based University and achieve its ultimate aims.

    Keywords: Wisdom Based University, ethical value, Spiritual value, Scientific Excellence, Strategic goal. Excellence
  • Zahra Kheiry, Ata Pourabbasi, Abtin Heidarzadeh, Behnaz Afshari, Hasan Givarian * Pages 66-89
    Introduction

    It is necessary to follow the example of different sectors for designing a model of intersectoral collaboration for implementing spatial planning policy of medical education in Iran. Therefore, the present study examines the various dimensions of industry-university collaboration in selected countries, as an example of intersectoral collaboration in higher medical education.

    Method

    In this research, 7 key terms were searched in valid scientific databases and databases in selected countries. After reviewing the documentation, unrelated items were deleted and the remaining content was reviewed.

    Finding

    The study investigated general conditions, responsible institutions and structure of medical education, and also industry-university collaboration in R&D projects in 4 countries, including the United States, Germany, the United Kingdom and Australia. The findings show that industry-university collaboration has grown in these countries and most of the R&D costs is provided by the industry sector.

    Conclusion

    Designing long-term industry-university collaboration, different industries collaboration, defining interdisciplinary projects, more communication with society and monitoring real needs and designing supportive policies to encourage individuals and industries to invest in R&D must be considered for promoting industry-university collaboration in developing countries.

    Keywords: Intersectoral Collaboration, industry-university collaboration, research, development
  • Solmaz Sadat Naghavi Alhosseini, Naser Azad *, Ata Pourabbasi Pages 90-101
    Background and objective

    The domestic market is relatively small for Knowledge-based products, therefore, every knowledge-based company for growth and development must enter international markets. While, the entry process is full of obstacles and challenges. The purpose of this study is to identify the barriers that health-related knowledge-based companies face when entering international markets.

    Methods and Materials

    In this research, the review study method and the expert panel have been used. Data were analyzed using SPSS software (version 25), descriptive statistics, and non-parametric testing of Kruskal Wallis.

    Results

    The findings showed the main internal barriers were lack of investment in research and development activities, lack of research cooperation between industry and academia, lack of participation in international exhibitions, the main external obstacles were the lack of access to the distribution channel, the existence of other competitors with famous brands and lack of knowledge of the laws and regulations of foreign countries.

    Conclusion

    This study provides practical advice to managers of knowledge-based companies intending to enter international markets, including: investing in research and development activities, Research cooperation between industry and academia, attending prestigious domestic and foreign exhibitions, access to a suitable distribution channel, identifying foreign competitors with famous brands and being aware of the laws and regulations of foreign countries.

    Keywords: Barriers to entry, knowledge-based products, International Markets, health-related