فهرست مطالب

مدیریت صنعتی - سال سیزدهم شماره 40 (بهار 1400)

نشریه مدیریت صنعتی
سال سیزدهم شماره 40 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مصطفی رادسر، عالیه کاظمی*، محمدرضا مهرگان، سید حسین رضوی حاجی آقا صفحات 1-26
    هدف

    اهمیت دادن به بحث صرفه جویی انرژی با توجه به سهم بالای مصرف انرژی در صنایع، تاثیر به سزایی در رشد و پیشرفت کشورها دارد. هدف از این پژوهش، ارزیابی عملکرد فرایندهای تولید، انتقال و توزیع نواحی برق ایران است.

    روش

    با بکارگیری مدل تحلیل پوششی داده های شبکه ای نمرات کارایی کل و نمرات فرایندهای تولید، انتقال و توزیع برق محاسبه شده است. در ساختار شبکه ای، داده های اصلی و داده های مازاد (هزینه سوخت مصرفی، مصرف داخلی، ظرفیت پست های انتقال، طول خطوط انتقال برق، ظرفیت ترانسفورماتورها و طول شبکه فشار ضعیف و متوسط)، اندازه های میانی (تولید ویژه، تولید ناویژه و انرژی تحویلی)، ستاده های خوب (قدرت نامی، قدرت عملی و انرژی تحویلی) و ستاده های بد (گازهای آلاینده زیست محیطی و تلفات انرژی) در نظر گرفته شده است.

    یافته ها

    الگوریتمی بر پایه برنامه ریزی چندهدفه برای ارزیابی کارایی شبکه و به طور همزمان ارزیابی کارایی فرآیندها ارایه شده است. با بکارگیری الگوریتم ارایه شده نواحی 16 گانه صنعت برق ایران ارزیابی شده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد نواحی برق تهران، خراسان، خوزستان و زنجان بیشترین کارایی را دارند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، صنعت برق، تحلیل پوششی داده های شبکه ای، فرایندهای تولید، انتقال و توزیع
  • محمود دهقان نیری*، معین خزاعی، فاطمه علی نسب ایمنی صفحات 27-52
    هدف

    در این پژوهش نحوه تخصیص اعتبارات بانکی با یکی از روش های مشتق شده از نگاه های اکتشافی و ادراک انتقادی به مسایل، بررسی می شود و با انجام مصاحبه های عمیق از خبرگان حوزه تسهیلات و اعتبارات کشور، به شناسایی دیدگاه ها و تضاد موجود میان آنها، پرداخته شده است.

    روش

    به منظور بازنگری عمیق با رویکرد انتقادی، این فرآیند ادراک و بازتاب نظرات (پنهان) ذی نفعان با استفاده از 12 سوال مرزی و در قالب 2 حالت "وضع موجود" به مفهوم واقعیت ها و آنچه اکنون وجود دارد و حالت "باید باشد" به مفهوم ارزش ها و آنچه باید در حالت ایده آل وجود داشته باشد، مورد واکاوی قرار می دهد.

    یافته ها

    رویکرد تصمیم گیران بانکی بایستی به سمت خلق ارزش مشترک سوق داده شود، تغییرات اساسنامه موجود بانکی الزامی به نظر می رسد و همچنین نظام تصمیم گیری بانک مرکزی باید مستقل از دولت باشد. براساس یافته های این تحقیق اختیارات نامتعارف دولتی و حاکمیتی موجب بروز بی عدالتی در تخصیص اعتبارات شده و علیرغم وجود سیستم های شکایات متعدد، پاسخگویی در برابر این شکایات بسیار کند صورت می گیرد. همچنین ضعف های عمده ای در سیستم اعتبارسنجی، ارزیابی مدیران، اختیارات مدیران استانی و منطقه ای، سیستم ارزیابی مشتریان و تخصیص اعتبار و تیم های پشتیبانی علمی و فناورانه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش پیشنهادهایی برخاسته از اکتشاف و درک قضاوت مرزی ذی نفعان (قضاوت های اولیه در مورد سیستم و نگاه کلی در مورد آن) به منظور بازطراحی و اجرای تغییرات کلیدی در تخصیص اعتبارات و تسهیلات بانکی ایران را فراهم نموده است.

    کلیدواژگان: تسهیلات، تخصیص وام بانک، ادراک انتقادی سیستم، تفکر سیستمی
  • افشین فهیمی، حمید شاه بندرزاده* صفحات 53-79
    هدف

    امروزه بازار سرمایه به عنوان منبع مهم تامین مالی شرکت ها محسوب می شود و درصورت طراحی مدل مناسب انتخاب سبد سهام با درنظرگرفتن ترجیحات متفاوت سرمایه گذاران می توان سرمایه های موجود را به سمت این بازار و در نتیجه حمایت از تولیدات داخلی کشور سوق داد. هدف این پژوهش توسعه مدل مارکوویتز به منظور لحاظ کردن ترجیحات غیرمالی سرمایه گذاران علاوه بر شاخص های مالی می باشد.

    روش

    برای سنجش نمره مسئولیت اجتماعی شرکت  از مدل اندازه گیری با دامنه تعدیل شده و برای سنجش ریسک، مدل ارزش در معرض ریسک شرطی بر روی کارایی متقاطع استفاده شد، سپس با استفاده از روش معیار جامع مدل چندهدفه بهینه سازی سبد سهام پیشنهاد شد.

    یافته ها

    مدل های تک هدفه و چندهدفه (معیار جامع) با توآن های مختلف در نرم افزار گمز اجرا شد. بررسی عملکرد این مدل ها با استفاده از شاخص شارپ نشان داد که مدل های تک هدفه بیشینه سازی بازده وکمینه سازی ریسک به ترتیب دارای بالاترین عملکرد و مدل تک هدفه بیشینه سازی مسئولیت اجتماعی دارای پایین ترین عملکرد است. و مدل پیشنهادی حداقل 5/74 درصد از اهداف سه گانه و متناقض را براساس معیار شارپ برآورده نموده است.

    نتیجه گیری

    مدل پیشنهادی ضمن بهینه سازی همزمان سه تابع هدف و برقراری یک بده - بستان بین این اهداف متناقض، نمره شارپ مناسبی نسبت به سایر مدل ها و همچنین سبد بازار  بدست آورده و سبد سهام مناسبی را در یک جبهه کارا (پاره تو فرانت)، از بین شرکت های با بیشینه بازده و کمینه ریسک که نمره مسئولیت اجتماعی بالایی داشته اند، انتخاب و معرفی نموده است و اگر مدل با توآن های بیشتری اجرا شود، شرکت ها و سناریوهای بیشتری در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی سبد سهام، مسئولیت اجتماعی، تحلیل پوششی داده ها، کارایی متقاطع، ارزش در معرض ریسک شرطی
  • محمدعلی سنگبر، محمدرضا صافی، عادل آذر*، مسعود ربیعه صفحات 80-104
    هدف

    هدف تحقیق حاضر، توسعه و بهبود نگاشت شناختی فازی لایه ای در ساختاردهی مسایل با ابعاد بالا و ارایه چارچوبی کمی برای استفاده از این رویکرد در تحلیل مسایل آشفته و ساختار نیافته مدیریتی است.

    روش

    در این تحقیق با ترکیب روش خوشه بندی «نقشه خودسازمان دهنده» و «تیوری گراف و رویکرد ماتریس» و استفاده از آن در روش نگاشت شناختی فازی لایه ای، تلاش شده محدودیت های این رویکرد در تحلیل مسایل بزرگ کاهش یابد. مبتنی بر روش ارایه شده در تحقیق حاضر، مسئله از طریق خوشه بندی مولفه ها و ایجاد ساختار لایه ای برای نگاشت شناختی مدل سازی می شود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف توسعه ای و کاربردی است و از حیث نحوه به دست آوردن داده‏ها، در زمره پژوهش‏های توصیفی محسوب می‏شود.

    یافته ها

    مبتنی بر روش شناسی ارایه شده در تحقیق حاضر، مسایل دارای بیش از 12 مولفه، ابتدا در یک فرایند کاهش ابعاد از طریق خوشه بندی به تعداد کمتری دسته مولفه که زیرنگاشت نامیده می شود، مدلسازی می شود. سپس روابط بین مولفه ها در هر زیرنگاشت مورد تحلیل قرار گرفته و وزن اعتباری هر زیرنگاشت بر اساس روابط فی ما بین مولفه های همسایه، به دست می آید. این رویه تا لایه اول نگاشت ادامه پیدا می کند تا در نهایت، درجه فعالسازی هر یک از زیرنگاشت ها در تکرار n+1 به دست آید و رفتار هر یک از متغیرها در بلند مدت مشخص شود. در تحقیق حاضر، مسئله دستیابی به مدیریت زنجیره تامین پایدار در صنعت پتروشیمی، تحلیل شده است و بر اساس نتایج حاصل، «همکاری در زنجیره تامین»، «توسعه سازمانی» و «تعهدات مدیریت به توسعه پایدار» به ترتیب موثرترین عوامل در توانمندسازی مدیریت زنجیره تامین پایدار در صنعت پتروشیمی هستند.

    نتیجه گیری

    مبتنی بر روش ارایه شده در تحقیق حاضر، مسئله از طریق خوشه بندی مولفه ها و ایجاد ساختار لایه ای برای نگاشت شناختی مدل سازی می شود. روش ارایه شده در تحقیق حاضر قابلیت مدل سازی مسایل با تعداد بالای متغیر مداخله گر را دارد.

    کلیدواژگان: نگاشت شناختی فازی لایه ای، روش نقشه خودسازمان دهنده، تئوری گراف و رویکرد ماتریس، مدیریت زنجیره تامین پایدار
  • منصور مومنی*، نیما زرشکی صفحات 105-130
    هدف

    هدف از این پژوهش ایجاد یک مدل مبتنی بر سناریو برای طراحی و برنامه ریزی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته در حالتی است که در جریان برگشت شرایط عدم قطعیت در دو بعد کمی و کیفی محصولات به پایان عمر خود رسیده به آن اضافه شده است.

    روش

    از یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط، با تابع هدف بیشینه کردن سود و یک سری سناریو بکارگیری شده، که به صورت یک مدل چند محصوله با چند دوره زمانی و با در نظر گرفتن جریان مواد خام بین موجودیت های شبکه بررسی و ارایه شده است. همچنین در مسیر برگشت در دو بعد از مرجوعی ها (مقدار یا تعداد برگشت و کیفیت کالای برگشت داده شده) عدم قطعیت لحاظ شده است. شروع جریان برگشت زنجیره، از مشتریان به مراکز دسته بندی بوده که در واقع منشا عدم قطعیت موجود در مدل نیز همین دو موجودیت هستند.

    یافته ها

    از جمله یافته های اصلی این تحقیق، بررسی امکان پذیری بکارگیری این گونه از رویکردها در حل مدل های واقعی بوده، که با توجه به نتایج بدست آمده از مدل می توان نتیجه گیری نمود که رویکرد سناریو محور می تواند در خصوص مدل هایی که عدم قطعیت در آن ها بصورت توابع ریاضی قابل مدل شدن هستند در مدت زمان مناسب به جواب های قابل قبولی برسد.

    نتیجه گیری

    در مدل حل شده با داده های واقعی از صنعت فولاد، بکارگیری یا عدم بکارگیری از نقاط بالقوه برای احداث موجودیت های زنجیره بررسی شده است. همانطوریکه انتظار می رود با افزایش سطح کیفی محصولات بازگشتی نیاز به مواد اولیه کاهش پیدا کرده و در نتیجه سود کلی زنجیره افزایش می یابد و با افزایش تعداد برگشتی ها بدلیل افزایش هزینه های عملیاتی (و نیاز به ایجاد تاسیسات جدید) میزان سود دهی با نرخ افزایشی، کاهش می یابد که این امر خود می تواند زنجیره را در سطوح بالای برگشتی ها غیر سودده نماید.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین حلقه بسته، عدم قطعیت، لجستیک معکوس
  • جعفر قیدرخلجانی*، سعید روشندل صفحات 131-154
    هدف

    یکی از فرآیندهای مدیریت ریسک، ارزیابی ریسک است. در اغلب روش های ارزیابی، ریسک به عنوان تابعی از احتمال رخداد و شدت اثر خطرات معرفی شده است. با بهره گیری از این تعریف روش های مختلف ارزیابی ریسک توسعه داده شده اند. در سیر تکامل این روش ها، شاخصی با عنوان نمره اولویت ریسک کارای جامع (TERPN) معرفی شده است. در این شاخص عوامل موثر بیشتری در راستای تعیین اهمیت ریسک ها، مد نظر قرار می گیرند. این شاخص علاوه بر دارا بودن مزایای متعدد، دارای محدودیت ها و اشکالاتی نیز هست که در صورت چیره شدن بر آن ها می توان عملکرد بهتری از منظر اثربخشی و کارایی داشت. پژوهش حاضر با هدف رفع این محدودیت ها و اشکالات صورت گرفته است.

    روش

    روش پیشنهادی این پژوهش یک فرایند شامل 11 گام برای ارزیابی ریسک است. در این روش پس از مشخص شدن نواحی ریسک، ریسک ها و اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه، ارزیابی ریسک با بکارگیری یک روش ترکیبی مبتنی بر تحلیل پوششی داده ها انجام می شود.

    یافته ها

    برای اعتبارسنجی روش پیشنهادی در یک مثال نمونه، مشخص شد این روش ریسک هایی را انتخاب می کند که بر مبنای هر دو شاخص TERPN و شاخص پیشنهادی این پژوهش باعث کاهش بیشتری در سطح ریسک های غیر قابل تحمل به میزان 8/3 درصد می شود. درباره هزینه انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه نیز مشاهده می شود که براساس اولویت بندی روش پیشنهادی مقدار هزینه کلیه اقدامات نسبت به روش معمول در حدود 8/26 درصد کاهش خواهد داشت.

    نتیجه گیری

    روش این پژوهش به منظور ارزیابی ریسک علاوه بر حفظ ویژگی های مثبت روش TERPN، محدودیت ها و اشکالات را برطرف نموده و در پیاده سازی فرایند مدیریت ریسک امکان دستیابی به سطح بهره وری (اثربخشی و کارایی) بالاتری را ایجاد می نماید.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، نمره اولویت ریسک کارای جامع، تحلیل پوششی داده ها، مدیریت ریسک
  • غلامرضا پناهنده خوجین، عباس طلوعی اشلقی*، محمدعلی افشارکاظمی صفحات 155-169
    هدف

    هدف این مقاله ارزیابی کارایی واحدهای تصمیم گیرنده با به کارگیری مدل برنامه ریزی آرمانی تحلیل پوششی داده ها با محدودیت وزنی و رتبه بندی واحدها با یک روش منحصربه فرد در بانک قوامین می باشد.

    روش

    در این پژوهش برای تعیین کارایی مدیریت شعب استان ها در بانک قوامین نخست مدل  CCR کلاسیک به کارگیری شد. به منظور افزایش قدرت تفکیک پذیری واحدهای تصمیم گیرنده کارا از ناکارا، مدل برنامه ریزی آرمانی با محدودیت وزنی ترکیب شده و یک مدل جدید تحت عنوان برنامه ریزی آرمانی تحلیل پوششی داده ها با محدودیت وزنی ارایه گردید.

    یافته ها

    بر اساس مقادیر خروجی مدل CCR کلاسیک، 16 واحد از 32 واحد تصمیم گیرنده کارا و 16 واحد ناکارا شدند. در مرحله بعد برای تفکیک پذیری بیشتر واحدها مدل برنامه ریزی آرمانی تحلیل پوششی داده ها با محدودیت وزنی به کارگیری شد که نتایج حاصل از آن با نرم اقلیدسی مرتبه اول، از بین 32 واحد تصمیم گیرنده 7 واحد کارا و بقیه ناکارا شدند و نتایج حاصل از نرم بی نهایت، 1 واحد از 32 واحد کارا و بقیه واحدهای تصمیم گیرنده ناکارا شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که مدل برنامه ریزی آرمانی تحلیل پوششی داده ها با محدودیت وزنی مربوط به نرم بی نهایت در تفکیک و رتبه بندی واحدهای تصمیم گیرنده کارا از ناکارا، دارای قدرت تفکیک پذیری بالایی نسبت به مدل CCR کلاسیک و نرم اقلیدسی مرتبه اول است

    کلیدواژگان: بانک قوامین، برنامه ریزی آرمانی، تحلیل پوششی داده ها، تحلیل پوششی داده ها با محدودیت وزنی، قدرت تفکیک پذیری
|
  • Mostafa Radsar, Aliyeh Kazemi *, Mohammadreza Mehrgan, Seyed Hossein Razavi Hajiagha Pages 1-26
    Objective

    Energy saving regarding its high share in energy consumption of industries has a significant impact on the growth and development of countries. This study aims to evaluate the performance of Iran's electricity generation, transmission, and distribution processes.

    Methods

    By using a network data envelopment analysis (DEA) model, the overall efficiency scores, and efficiency scores of production, transmission, and distribution processes are calculated. The network structure considers the main and surplus inputs (fuel consumption costs, internal consumption, transmission substation capacity, power transmission lines length, transformers capacity, low and medium voltage network length), intermediate sizes (net power generation, gross power generation, and delivered energy), desirable (nominal power, actual power, and delivered energy) and undesirable outputs (environmental pollutants, and energy losses).

    Results

    An algorithm based on a multi-objective programming model is presented to evaluate network performance and simultaneously to evaluate processes efficiency. The proposed algorithm is used to evaluate 16 electricity areas in Iran.

    Conclusion

    The results showed that Tehran, Khorasan, Khuzestan, and Zanjan are the most efficient areas.

    Keywords: Performance Evaluation, Power industry, Network DEA, Production, Transmission, and distribution processes
  • Mahmoud Dehghan Nayeri *, Moein Khazaei, Fatemeh Alinasab Imani Pages 27-52
    Objective

    In this study, a bank loan allocation is examined in-depth with one of the methods derived from emancipatory operational research, and by conducting in-depth interviews with experts in this field, identifies the views and contradictions between them.

    Methods

    In order to deeply review with a critical approach, this process of perceiving and reflecting the (hidden) views of stakeholders using 12 border questions in the form of 2 "Is" states in terms of facts and what is now and "ought to be" state. It explores the concept of values and what should ideally exist.

    Results

    According to the findings, the banking decision-makers' approach should be turning to create shared value, changes in the obsolete banking statute seem necessary, and the central bank system should be working independently. Furthermore, unconventional powers of government and governance have caused injustice in the allocation of loans, and despite the existence of multiple grievance systems, the response to the complaints is too slow. Besides, some sub-systems also have significant weaknesses: credit rating, management evaluation system, the authority of provincial and regional managers, the customer evaluation system, the allocation of credit, and scientific and technological support teams.

    Conclusion

    This study's results provide suggestions arising from the exploration and understanding of stakeholder boundary judgments (initial judgments about the system and an overview of it) to redesign and implement critical changes in Iran's bank loan allocation system.

    Keywords: Facilities, Bank Loan Allocation, Critical Systems Heuristics, system thinking
  • Afshin Fahimi, Hamid Shahbandarzadeh * Pages 53-79
    Objective

    Nowadays, the capital market is considered an important source of financing for companies and if a suitable model for portfolio selection by considering different preferences of investors is designed, the existing capital can be directed to this market and support domestic products. This study develops the Markowitz model to consider the non-financial preferences of investors in addition to financial indicators.

    Methods

    Range Adjusted Measure (RAM) and Conditional Value at Risk (CVaR) model on Cross-efficiency were applied respectively to measure the Corporate Social Responsibility (CSR) score and risk, and then the multi-objective portfolio optimization model was proposed using the LP-Metric method.

    Results

    Single-objective and multi-objective models (LP-Metric) with different powers were implemented in GAMS software. Examining the performance of these models using the Sharpe ratio showed that the single-objective models of maximizing returns and minimizing risk have the highest performance and the single-objective model of maximizing social responsibility have the lowest performance, respectively. The proposed model also meets at least 74.5 percent of the triple and contradictory goals according to the Sharpe ratio.

    Conclusion

    While the proposed model optimizes the three objective functions simultaneously and establishing a trade-off between these conflicting goals, has obtained a good Sharpe score compared to other models and market portfolio and a suitable portfolio on a Pareto Front has been selected and introduced among the companies with maximum return and minimum risk that have a high score of social responsibility, and if the model is applied with more powers, it will provide more companies and scenarios to investors.

    Keywords: Portfolio optimization, Social Responsibility, Data Envelopment Analysis, Cross-efficiency, Conditional Value at Risk
  • Mohammad Ali Sangbor, Mohammad Reza Safi, Adel Azar *, Masood Rabieh Pages 80-104
    Objective

    The purpose of this study is to develop and improve the multilayer fuzzy cognitive maps in structuring and analysis of problems with high dimensions by providing a quantitative framework.

    Methods

    In this study, the Self-Organizing Map method and Graph Theory and Matrix Approach has been combined in the multilayer fuzzy cognitive maps approach. Based on this approach, problem structuring is done by clustering and creating a multilayer structure for cognitive mapping.

    Results

    The developed method in the present study has been used to analyze the problem of sustainable supply chain management achievement in the petrochemical industry. According to the results of data analysis based on the presented approach, "cooperation in the supply chain", "organizational development" and "management commitment to sustainable development" are the most effective factors in enabling sustainable supply chain management.

    Conclusion

    Based on the method presented in the present study, the problem is modeled by clustering components and creating a multilayer structure for cognitive mapping. The method presented in the present study can model problems with a large number of intervening variables. The proposed method in this study can model problems with a high number of variables.

    Keywords: Multilayer Fuzzy Cognitive Maps, Self-organizing Map, Graph Theory, Matrix Approach, Sustainable Supply Chain Management
  • Mansour Momeni *, Nima Zereshki Pages 105-130
    Objective

    The main purpose of this research is to develop a scenario-based model to deal with the design and planning decisions of supply chain networks considering uncertainty in both quantity and quality of the returned products at their end of life era.

    Methods

    In this approach by the help of scenarios and operation research, a mixed-integer linear programming model is applied and profit maximization is chosen to be the target of this model which integrates multi - products and multi - periods of times with different time horizons. In this model, several flows of products between entities like factories, storages, distribution/recycling/disposal centers and costumers have been taken into account that is according to the variety of entities in the network. The uncertainty associated with the quantity and quality of the used products in the reverse network which is directly affected by customers’ usage and sorting results in recycling centers, respectively, have been taken into account as the main cause of the uncertainty.

    Results

    Of the main findings of this research which was the applicability of these kinds of approaches in real case problems, have been approved in an acceptable time and has shown that this approach can be used in cases with mathematical functions predicting their uncertainty behavior.

    Conclusion

    Finally, the model is deployed in Steel industry of Iran with real data from factories and market to examine the model in utilizing potential locations for different entities by considering the costs, especially the lost costumers. As predicted, increase in quality of return will reduce the need for raw material and as a result, will increase the profit of the entire chain and increase in the quantity of returned might need to build more entities that would reduce the profit of the entire chain and even unprofitable at all.

    Keywords: Closed-Loop Supply Chain, Reverse logistics, Uncertainty
  • Jafar Gheidar-Kheljani *, Saeed Roshandel Pages 131-154
    Objective

    Risk management in organizations is a major process, one of the sub-processes of which is the risk assessment. The simplest assessment methods have introduced risk as a function of the probability of occurrence and the severity. Using this definition, various methods for risk assessment have been developed. The development of these methods has introduced an indicator called the total efficient risk priority number (TERPN) in which more effective factors were considered to determine the importance of the risks. In addition to its many advantages, this indicator has limitations that if they are handled, it can have better performance in terms of effectiveness and efficiency, and the present study aims to eliminate these limitations.

    Methods

    The proposed method is a step-by-step process consisting of 11 for risk assessment in which after identifying risk areas, risks, corrective and, preventive measures the process is performed using a combined method with data envelopment analysis.

    Results

    To validate the proposed method with a sample example, it was found that this method selects risks that, based on both the TERPN index and the proposed index, causes a further reduction in the level of intolerable risks by 3.8%. Regarding the cost of corrective and preventive measures, it can be seen that based on the prioritization of the proposed method, the cost will be reduced by about 26.8% compared to the former method.

    Conclusion

    In order to evaluate the risk, in addition to maintaining the positive features of the TERPN method, this research method eliminates the limitations and in the major implementation of the risk management process, it is possible to achieve a higher level of productivity (effectiveness and efficiency).

    Keywords: risk assessment, Risk Priority Number (RPN), Total Efficient Risk Priority Number (TERPN), Data Envelopment Analysis (DEA)
  • Gholamreza Panahandeh Khojin, Abbas Toloei Ashlagh *, Mohammad Ali Afsharkazemi Pages 155-169
    Objective

    The purpose of this paper is to evaluate the efficiency of decision-making units using the goal programming model of data envelopment analysis with restriction weight and ranking of units with a unique method in Ghavamin Bank.

    Methods

    In this study, the classical CCR model was used to determine the management efficiency of provincial branches in Ghavamin Bank. To increase the discriminative power of efficient and inefficient decision-making units, a combination of goal programming models with Weight restriction was used and a new model called goal programming of data envelopment analysis with Weight restriction was presented.

    Results

    Based on the output values of the classical CCR model, 16 out of 32 decision-making units became efficient and 16 units became inefficient. In the next step, for more separability of the units, the goal programming model of data envelopment analysis with Weight restriction was used. The results of the first-order Euclidean norm became 7 efficient and the rest inefficient out of 32 decision-making units, and the results of the infinite Euclidean norm became 1 of 32 efficient units and the rest of the decision-making units inefficient.

    Conclusion

    The results showed that the goal programming model of data envelopment analysis with Weight restriction related to infinite Euclidean norm in separating and ranking efficient decision-making units from inefficient has a high discriminate power compared to the classical CCR model and the first-order Euclidean norm.

    Keywords: Ghavamin Bank, Goal Programming, Data Envelopment Analysis, Data Envelopment Analysis with Weight restriction, Discriminate Power