فهرست مطالب

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال چهل و چهارم شماره 1 (پیاپی 113، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/13
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرشته امیری*، محبوبه رشیدی، لاله رضایی، الهام مراغی صفحات 3-11
    مقدمه

    هدف از انجام مطالعه حاضر ، تعیین اثر تغییرات تعداد تنفس (Respiration rate) بر نتیجه جداسازی از تهویه مکانیکی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان گلستان اهواز در سال 1399 بوده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی و توصیفی می باشد. جامعه آماری مورد پژوهش در مطالعه حاضر، کلیه بیماران تحت تهویه مکانیکی بستری شده در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان گلستان اهواز در سال 1399 هستند. حجم نمونه در مطالعه حاضر برابر 135 نفر به دست آمده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 24.0 استفاده گردید. سطح معنی داری برای کلیه آزمونهای فوق 0.05 در نظر گرفته شده است .

    یافته ها

    بیشترین فراوانی علت نیاز به تهویه مکانیکی در بیماران مورد مطالعه جراحی و آسیب حاد مغزی و دیسترس تنفسی بوده است. در یک مطالعه مشابه صورت گرفته توسط لیما و همکاران نتایجی مشابه با یافته های مطالعه حاضر گزارش شده است. بر اساس یافته های مطالعه حاضر، در مجموع 6/52 درصد از بیماران تحت تهویه مکانیکی جداسازی موفقی داشته اند. بر اساس نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر، میزان کات آف تعداد تنفس جهت جداسازی موفق از تهویه مکانیکی برابر RR=20 به دست آمده است. بر اساس یافته ها تقریبا برای 67 درصد بیماران با RR<20 نتیجه جداسازی از تهویه مکانیکی موفق بوده است و برای 60 درصد بیماران با تعداد تنفس RR>20 نتیجه جداسازی ناموفق بوده است. همچنین میزان حساسیت و ویژگی با تعیین کات آف RR=20 برابر 70 درصد و 60 درصد به دست امده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر تعداد تنفس رابطه معنی داری با نتیجه جداسازی از تهویه مکانیکی داشته است. بیماران با تعداد تنفس بالا عمدا نتیجه جداسازی از تهویه مکانیکی ناموفقی داشته اند. همچنین میزان حساسیت در مطالعه حاضر با cut of RR>20 برابر 70 درصد به دست آمده است. 60 درصد از بیمارانی که تعداد تنفس بالای 20 داشته اند نتیجه جداسازی ناموفقی داشته اند.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، تهویه مکانیکی
  • رضا آخوند زاده*، احمدرضا مهتدی، آذین کریمی بیرگانی صفحات 12-19
    مقدمه

    جراحی و بیهوشی موجب بروز تعدادی اختلال فیزیولوژی می‌شوند که بر اعضای بدن موثرند و ممکن است در حین ریکاوری پس از بیهوشی به‌صورت عوارضی ظاهر شوند. پس، این موارد بایستی ارزیابی و شناسایی شوند.

    روش کار

    مطالعه طراحی شده از نوع اپیدمیولوژیک توصیفی-تحلیلی می باشد بر روی 385 نفر از بیماران منتقل شده به بخش ریکاوری بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز که تحت اعمال جراحی عمومی قرار گرفته اند طی یک بررسی 4 ماهه در سال 1399 مورد ارزیابی انجام شد. بیماران از گروه های سنی و جنس مختلف با درنظر گرفتن معیار ورود و خروج وارد مطالعه شدند. پس از اتصال مانیتورینگ‌ها به بیماران ابتدا علایم حیاتی پایه شامل فشارخون های سیستولی و دیاستولی، تعداد ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون اندازه گیری می شود و درفرم اطلاعاتی ثبت شد.

    نتایج

    در این مطالعه توزیع جنسیت بیماران تحت عمل جراحی در 66/57 درصد مرد و 34/42 درصد زن بودند. براساس یافته‌ها 2/53 درصد بیماران تحت بیهوشی بی‌حسی اسپاینال، 1/43درصد تحت بیهوشی عمومی، 6/1 درصد تحت بی‌حسی موضعی، 3/1 درصد تحت بلاک سدیشن و 8/0 درصد تحت بیهوشی مورد نظارت قرار گرفتند. شایع‌ترین عوارض مشاهده شده در اتاق ریکاوری شامل درد، لرز، تهوع بود؛ بطوری که 52/40 درصد بیماران در اتاق ریکاوری عارضه درد، 5/19 درصد لرز و 4/16 درصد تهوع داشتند. سایر عوارض شامل تغییرات فشارخون (4/8درصد) و استفراغ (6/1 درصد) بود.

    نتیجه‌گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که شایع‌ترین عوارض مشاهده شده در اتاق ریکاوری شامل درد، لرز، تهوع بود. همچنین این عوارض در بیهوشی عمومی بیشتر از بی‌حسی اسپاینال بوده و این در حالی است که در سایر روش‌های بیهوشی هیچگونه عارضه‌ای در حین ریکاوری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: عوارض بعد از جراحی، ریکاوری، بیهوشی
  • سارا نصیری*، جمشید وفایی منش، سید حسن عادلی، محمد باقرزاده، ریحانه تبرایی، مصطفی واحدیان، رسول شجری صفحات 20-28

    در دسامبر 2019 در ووهان بیماری با علت ناشناخته و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت. توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به طور رسمی COVID-19 نامگذاری شد.شواهد اخیر نشان داده است که التهاب و هیپرسیتوکینمی نقش مهمی در پیشرفت بیماری ، به ویژه در بیماران با درگیری شدید دارد. بنابراین ، درمان هایی که می توانند بار التهابی را کاهش دهند و یا روند تولید ابشار سیتوکینی را متوقف کنند ، احتمالا برای بیماران با درگیری شدید موثر است. بنابراین در این مطالعه ما به بررسی تاثیر دگزامتازون در بیماران مبتلا به کرونا و هیپوکسی (o2sat<90%) پرداختیم.

    روش کار

    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی می باشد. 156 بیمار مبتلا به covid-19 وارد مطالعه شدند.. بیماران بصورت بلوک تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند بیماران در هر دو گروه از نظر سن و بیماری زمینه ای اختلاف معناداری نداشته اند. بیماری‌های زمینه‌ای شامل: فشار خون، دیابت، بیماری ایسکمیک قلب بوده است در گروه مداخله بیماران تحت درمان معمول و داروی دگزامتازون به صورت 12 تا 16 میلی گرم روزانه به صورت وریدی حداقل سه روز تحت درمان قرار گرفتند. و در گروه کنترل بیماران فقط تحت درمان با درمان معمول قرارگرفتند.

    نتایج

    در پایان مطالعه پیامدهای مرگ و میر و مدت زمان بستری مشخص شد که میانگین مرگ و میر 9/28% در گروه مداخله و 4/49% در گروه کنترل بوده است که این تفاوت معنادار بوده است. میانگین روزهای بستری در گروه مداخله 4.15± 9.46 و درگروه کنترل3.22 ± 6.11 روز بود

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه ، استفاده از داروهای کورتیکواسترویید در درمان این بیماران در کاهش مرگ ومیر بیماری موثر است.

    کلیدواژگان: دگزامتازون، کووید- 19، هایپوکسی
  • رضا آخوندزاده*، رضا باغبانیان، شیدا کیامحمدی صفحات 29-39
    مقدمه

    آندوسکوپی دستگاه گوارش یک روش ضروری برای ارزیابی و درمان اختلالات دستگاه گوارش است.آرامبخشی در اندوسکوپی با هدف کنترل امن و موثر درد و اضطراب، برای فراهم‌کردن درجه‌ی مناسبی از فراموشی یا کاهش هوشیاری و بهتر کردن اندوسکوپی به‌خصوص در موارد درمانی همیشه یک مساله حیاتی بوده است.پروپوفول داروی آرامبخش موثری است اما بیدردی مناسبی ایجاد نمی‌کند. برای غلبه بر عوارض،استفاده از لیدوکایین و کتامین در دوزهای مختلف برای افزایش خاصیت ضد اضطراب، آرامبخشی و بهبود مورد استفاده قرار گرفته است اما نتایج متفاوتی از مطالعات مختلف به دست آمده است. لذا هدف مطالعه حاضر مقایسه‌ی اثر آرام بخشی ترکیب دارویی پروپوفول-کتامین با پروپوفول-کتامین به همراه اسپری لیدوکایین در بیماران اندوسکوپی بود.

    روش کار

    مطالعه‌ی طراحی شده از نوع کارآزمایی بالینی که بر روی 154 بیماران کاندید اندوسکوپی سرپایی بخش اندوسکوپی بیمارستان امام خمینی(ره) انجام گردید و بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. پس از گرفتن شرح حال بیمار، در گروه اول 5/0 میلی گرم بر کیلو‌گرم پروپوفول به همراه 5/0 میلی گرم بر کیلو‌گرم کتامین و درگروه دوم ابتدا 2پاف اسپری لیدوکایین 10 %معادل 20 میلی گرم اسپری شد. سپس 5/0 میلی گرم بر کیلو‌گرم پروپوفول و 5/0 میلی گرم بر کیلو‌گرم کتامین تزریق شده و سپس 2پاف اسپری لیدوکایین 10 %معادل 20 گرم تزریق شد. سپس آرامبخشی، آپنه، تهوع و یافته‌های کلینیکال در بیماران مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه توزیع جنسیت بیماران تحت عمل جراحی در 75/46 درصد زن و 25/53 درصد مرد بودند و میانگین سن بیماران 40/49 سال بود که دو گروه از لحاظ سن و جنسیت همسان هستند.میانگین مدت زمان بیهوشی بیماران84/15دقیقه ومیانگین مدت زمان آندوسکوپی بیماران 34/13 دقیقه بود و میان توزیع پراکندگی مدت زمان بیهوشی و مدت زمان آندوسکوپی در دو گروه اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد.بر اساس مطالعه ی انجام شده،میزان آرامبخشی در میان بیمارانی که پروپوفول و کتامین و لیدوکایین دریافت کرده‌اند بیشتر است. سطح فشارخون سیستولیک بیماران در دو گروه اختلاف معنی‌داری ندارد. میزان ضربان قلب در طول مدت زمان دریافت داروی بیهوشی در گروه پروپوفول و کتامین و لیدوکایین به‌طور معنی‌داری کمتر است.میزان اشباع اکسیژن خون در گروه پروپوفول و کتامین و لیدوکایین به‌طور معنی‌داری بیشتر است. میان آپنه و تهوع در بیماران در دو گروه اختلاف معنی‌داری مشاهده نمی‌شود و مدت زمان ریکاوری در بیماران دریافت‌کننده داروی پروپوفول و کتامین و لیدوکایین بیشتر از گروه پروپوفول و کتامین است.

    نتیجه‌گیری

    اضافه کردن اسپری لیدوکایین موضعی به ترکیب دارویی پروپوفول _کتامین برای انجام پروسیجر آندوسکوپی موجب افزایش میزان آرابخشی در آندوسکوپی می شود.

    کلیدواژگان: پروپوفول، لیدوکائین، آندوسکوپی
  • هدا عابدی*، شیما هادی پور زاده، فیدان شبانی، علی صادقی، عوض حیدرپور، اکبر نیک پژوه، محمود شیخ فتح الهی صفحات 40-51
    مقدمه

    ثبات شاخص های همودینامیک و فیزیولوژیک پس از جراحی قلب باز یکی از مهم ترین دلیل های موفقیت در عمل می باشد. ساکشن تراشه باعث بی ثباتی همودینامیک و فیزیولوژیک می شود. بیماران پس از جراحی قلب باز باید تحت آرام بخشی قرار بگیرند، بنابراین نیاز به ساکشن تراشه دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر بی حسی کارینا با تجویز موضعی لیدوکایین در ساکشن تراشه بر شاخص های همودینامیک و زور زدن در بیماران بزرگسال پس از جراحی قلب انجام شد.

    روش اجرا

    طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسو کور، بیماران بزرگسال تحت عمل جراحی دریچه قلب و عروق کرونر، در پاییز سال 1399 در مرکز قلب شهید رجایی تهران، به طور تصادفی در دو گروه 34 نفره قرار گرفتند. گروه A ساکشن تراشه با 4 سی سی لیدوکایین 2% داخل تراشه و گروه B ساکشن تراشه با 4 سی سی نرمال سالین 9/0% داخل تراشه دریافت کردند و تغییرات پارامتر های همودینامیک (MAP، CVP، HR)، زورردن و Spo2 در 2 دقیقه قبل و حین و 2 دقیقه بعد از ساکشن در آی سی یو مطالعه شدند. داده ها با آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه گیری های مکرر (Two-way repeated measures ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در همه پارامترهای همودینامیک و زورزدن، تفاوت آماری معنی دار بین گروه لیدوکایین و گروه نرمال سالین حین و 2 دقیقه بعد از ساکشن مشاهده شد (05/0>p). اما در Spo2 هیچ تفاوت آماری معنی داری بین گروه لیدوکایین و گروه نرمال سالین وجود نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    از نتایج این مطالعه می توان چنین برداشت کرد که استفاده از لیدوکایین داخل تراشه هنگام ساکشن تراشه در بیماران جراحی قلب باعث کاهش تغییرات شاخص های همودینامیک و زورزدن حین ساکشن و پس از ساکشن می شود.

    کلیدواژگان: لیدوکائین، ساکشن تراشه، همودینامیک، زورزدن
  • الهام صابری نوغابی، جواد جمال رضا، بتول خاوری، اکرم عطار، فاطمه محمدزاده، رضا نوری صفحات 52-61
    مقدمه

    آندوسکوپی یکی از روش های تهاجمی پزشکی برای تشخیص اختلالات دستگاه گوارش است که باعث ایجاد اضطراب در بیماران می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تجسم هدایت شده بر اضطراب بیماران کاندید آندوسکوپی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهه، 60 بیمار کاندید آندوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن شهرستان گناباد به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی ساده به دو گروه مداخله (30نفر) و کنترل (30نفر) تقسیم شدند. قبل از مداخله پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و اضطراب اشپیل برگر تکمیل شد. برای بیماران گروه مداخله یک ساعت قبل از آندوسکوپی فایل صوتی تجسم هدایت شده به مدت 20 دقیقه از طریق هدفون پخش شد. گروه کنترل فقط مراقبت های روتین را دریافت کردند. بلافاصله قبل از مداخله مجدد پرسشنامه اضطراب تکمیل و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شدند

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد دو گروه مداخله و کنترل از نظر میزان اضطراب قبل از مداخله تفاوت آماری معنی داری نداشتند (05/0>P) اما بعد از مداخله این تفاوت معنی دار بود (001/0=P). همچنین میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان بعد از مداخله در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته بود (002/0=P).

    نتیجه‌گیری

    تجسم هدایت شده باعث کاهش اضطراب بیماران کاندید آندوسکوپی می شود. لذا می توان از این روش غیر دارویی در جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از انجام آندوسکوپی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، آندوسکوپی، تجسم هدایت شده
|
  • Fershteh Amiri*, Mahbobeh Rashidi, Laleh rezaei, Elham Maraghi Pages 3-11
    Introduction

    The aim of this study was to determine the effect of changes in respiration rate on the outcome of weaning from mechanical ventilation in patients admitted to the intensive care unit of Golestan Hospital in Ahvaz in 2020.

    Materials and Methods

    The present study was a cross-sectional and analytical study. The statistical population of the study was all patients under mechanical ventilation admitted to the intensive care unit of Golestan Hospital in Ahvaz from April to June 2020. The sample size in the present study was 135 people. SPSS 24.0 software was used for data analysis. The significance level for all tests was 0.05.

    Results

    The highest frequency of the need for mechanical ventilation in the studied patients was postoperative, acute brain injury and respiratory distress. Based on the findings of the present study, a total of 52.6% of patients under mechanical ventilation had successful separation. The cut-off rate of respiration for successful separation from mechanical ventilation was RR > 20. According to the findings, for approximately 67% of patients with RR <20, the result of separation from mechanical ventilation was successful, and for 60% of patients with RR> 20, the result of separation was unsuccessful. Sensitivity and specificity were obtained by determining the cut-off RR > 20 equal to 70% and 60%. In other words, 70% of patients with unsuccessful separation resulted in RR> 20 and 60% of patients with successful outcome had RR <20.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the respiratory rate had a significant relationship with the result of weaning from mechanical ventilation. Patients with high respiratory rate have deliberately had the result of weaning from poor mechanical ventilation. Also, the sensitivity in the present study was obtained with a cut of RR> 20 times 70%. 60 percent of patients who had more than 20 breaths had a successful separation outcome.

    Keywords: Weaning from mechanical ventilation, Intensive care unit, Respiratory rate
  • Reza Akhondzadeh*, Ahmad-Reza Mohtadi, Azin Karimi Birkani Pages 12-19
    Introduction

    Surgery and anesthesia cause a number of physiological disorders that affect the organs of the body and may appear as complications during recovery after anesthesia. Therefore, these cases must be evaluated and identified.

    Materials and Methods

    This is a descriptive-analytical epidemiological study designed on 385 patients transferred to the recovery ward of Imam Khomeini Hospital in Ahvaz who underwent general surgery during a 4-month study in 1399. Done. Patients from different age groups and genders were included in the study considering the inclusion and exclusion criteria. After attaching the monitors to the patients, first the basic vital signs including systolic and diastolic blood pressure, heart rate and blood oxygen saturation were measured and recorded in the information form.

    Results

    In this study, the sex distribution of patients undergoing surgery in 57.66% were male and 42.34% were female. According to the results, 53.2% of patients underwent epidural anesthesia, 43.1% under general anesthesia, 1.6% under local anesthesia, 1.3% under block sedation and 0.8% under anesthesia bed. The most common complications observed in the operating room were pain, chills, and nausea, so that 40.52% of patients in the recovery room had pain, 19.5% had chills, and 16.4% had nausea. Other complications included changes in blood pressure (8.4%) and vomiting (1.6%).

    Conclusion

    The results of this study showed that the most common complications observed in the operating room were pain, chills and nausea. Also, these complications were more common in general anesthesia than epidural anesthesia, while in other anesthesia methods, no complications were observed during recovery.

    Keywords: Anesthesia, Postoperative complications, Recovery
  • Mohammad Bagherzadeh, Rayhaneh Tabarraee, Seyyed Hassan Adeli, Rasool Shajari, Mostafa Vahedian, Sara Nasiri*, Jamshid Vafaeemanesh Pages 20-28
    Introduction

    In December 2019, a disease of unknown cause broke out in Wuhan and spread rapidly throughout the world. The disease was officially named -19 COVID by the World Health Organization (WHO). Recent evidence has shown that inflammation and hyperthyroidism play an important role in disease progression, especially in patients with severe involvement. Therefore, treatments that can reduce the inflammatory load or stop the cytokine production process are likely to be effective for patients with severe involvement. Therefore, in this study, we investigated the effect of dexamethasone in patients with coronary heart disease and hypoxemia . This study was performed as a clinical trial with a control group, with parallel groups, without blinding, phase 3. The study on the effect of dexamethasone for corona treatment in Shahid Beheshti and Forghani hospitals in Qom province was performed by reviewing the records of patients hospitalized with Covid-19 in March 1998 and April 1999 . This study was performed through random sampling method, block allocation. In this study, a number of patients who had received dexamethasone at a dose of 12 to 16 mg daily for at least 3 days were randomly selected and another group of patients with coronary artery disease in terms of underlying disease, sex, age and severity were selected. Pulmonary involvement was almost identical and the results were evaluated .

    Results

    According to the results and considering the results of damping outcomes, disease severity and length of hospital stay after treatment, 28.9% died in the intervention group and 49.4% in the control group. The difference was significant. (pv = 0.04) In terms of length of hospital stay and mean hospital stay in the intervention group was significantly higher than the control group. (pv = 0.00)

    Conclusion

    Based on the results of this study, the use of corticosteroid drugs in the treatment of these patients is effective in controlling the disease process and reducing its severity .

    Keywords: Dexamethasone, Covid-19, Hypoxemia
  • Reza Akhondzade*, Reza Baghbanian, Sheida Kia Mohammadi Pages 29-39
    Introduction

    Gastrointestinal endoscopy is an essential method for evaluating and treating gastrointestinal disorders. Sedation in endoscopy aims to safely and effectively control pain and anxiety, to provide an appropriate degree of amnesia or to reduce consciousness, and to improve endoscopy, especially in medical cases,always been a critical issue. Propofol is an effective sedative but does not cause adequate analgesia. To overcome the side effects of lidocaine and ketamine in different doses has been used to increase anxiety, sedation and recovery, but different results have been obtained from different studies. Therefore, the aim of this study was to compare the sedative effect of propofol-ketamine with propofol-ketamine with lidocaine spray in endoscopy.

    Materials and Methods

    A clinical trial study was performed on 144 patients who were candidates for outpatient endoscopy in the endoscopy ward of Imam Khomeini Hospital and the patients were randomly divided into two groups. After taking the patient's history, in the first group 0.5 kg / mg propofol with 0.5 kg / mg ketamine and in the second groupin the second group, 2 puffs of 10% lidocaine spray equal to 20 mg were sprayed on the oropharynx. Then 0.5 mg / kg propofol and 0.5 mg / kg ketamine were injected. Then sedation, apnea, nausea and clinical findings in patients were evaluated and compared.

    Results

    In this study, the sex distribution of patients undergoing surgery was 46.75% female and 53.25% male. In this study, the mean age of patients was 49.40 years and the two groups were matched for age and gender. The mean duration of anesthesia was 15.84 minutes and the mean endoscopic duration of patients was 13.34 minutes. There was no significant difference between the distribution of anesthesia duration and endoscopic duration in the two groups. According to the study, sedation was higher among patients receiving propofol, ketamine, and lidocaine spray.There is no significant difference in systolic blood pressure levels between the two groups. Heart rate was significantly lower during the duration of anesthesia in the propofol, ketamine, and lidocaine groups. Blood oxygen levels were significantly higher in the propofol, ketamine and lidocaine group. There is no significant difference between apnea and nausea in patients in the two groups and the recovery time in patients receiving propofol and ketamine and lidocaine is longer than the propofol and ketamine groups.

    Conclusion

    Adding topical lidocaine spray to the propofol-ketamine drug combination for endoscopic procedures increases the degree of sedation in endoscopy.

    Keywords: Propofol, Lidocaine, endoscopy
  • Fateme Shima Hadipourzade, Hoda Abedi*, Fidan Shebani, Ali Sadeghi, Evaz Heydarpour, Akbar NikPzhoh, Mahmoud Sheikollahi Pages 40-51
    Background

    Stability of hemodynamics and physiological parameter after open heart surgery is one of the most important reasons for success in surgery. Tracheal suctioning causes hemodynamics and physiological instability. Patients should be sedated after open heart surgery, so they need tracheal suctioning. Therefore, in this study we aimed to investigate the effect of carina anesthesia by topical administration of lidocaine in endotracheal suctioning on hemodynamic parameters and bucking in adult patients after heart surgery.

    Materials and Methods

    In a double-blind randomized clinical trial, adult patients undergoing coronary and valve surgery through the fall 2020 in Rajaie Cardiovascular Medical and Research Center were randomly assigned in two groups of 34 patients. Group A received tracheal suction with 4 cc of 2% lidocaine in intratracheally and group B received tracheal suction with 4 cc of 0.9% normal saline intratracheally. Changes in hemodynamic parameters (HR, CVP, MAP), bucking and Spo2, at 2 Minutes before, during and 2 minutes after suctioning were studied at intensive care unit (ICU). Data were analyzed using two-way repeated measures ANOVA.

    Results

    There was a statistically significant difference between lidocaine group and normal saline group in all hemodynamic parameters and bucking during and 2 minutes after suctioning (p <0.05), but there was no statistically significant difference between the two groups in Spo2 (P>0.05).

    Conclusion

    According to the results of the study, it can be concluded that the use of intratracheal lidocaine during endotracheal suctioning in cardiac surgery patients reduces changes in hemodynamic parameters and bucking during and after endotracheal suctioning.

    Keywords: FatemeShima Hadipourzade, MDHoda AbediFidan Shebani, MDAli Sadeghi, MDEvaz Heydarpour, MDAkbar NikPzhoh, MDMahmoud Sheikollahi, MD
  • Elham Saberi Noughani, Javad Jamal Reza, Batool Khavari, Akram Attar, Fateme Mohammadzade, Reza Nouri Pages 52-61
    Introduction

    Endoscopy is one of the invasive medical methods for diagnosing gastrointestinal disorders that cause anxiety in patients. The aim of this study was to determine the effect of guided imagery on anxiety in patients undergoing endoscopy.

    Methods & Materials

    In this two-group clinical trial study, 60 endoscopic candidate patients referred to 22 Bahman Hospital in Gonabad were selected by convenience sampling and randomly divided into two groups of intervention (n = 30) and control (n = 30). At the beginning of the study, the Spielberger Anxiety Inventory and demographic Information, were completed. For patients in the intervention group, one hour before endoscopy, the guided imagery audio file was played through headphones for 20 minutes. The control group received only routine care .Immediately before the intervention, the anxiety questionnaire was completed again and the data were analyzed using SPSS 16 software and statistical tests.

    Results

    The results of the study showed that there was no statistically significant difference between the intervention and control groups in terms of anxiety before the intervention (P> 0.05) but there was a significant difference after the intervention (P = 0.001). Also, the mean scores of hidden and obvious anxiety after the intervention in the intervention group was significantly reduced compared to the control group (P = 0.002).

    Conclusion

    Guided imagery reduces the anxiety of endoscopic candidate patients. Therefore, this non-pharmacological method can be used to reduce patients' anxiety before endoscopy.

    Keywords: Anxiety, Endoscopy, Guided imagery