فهرست مطالب

مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی - پیاپی 18 (تابستان 1400)

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 18 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهزاد قاسمی، مسعود حسین زاده، ابراهیم محمدی پیرلر، فاطمه شمشیری صفحات 7-39

    امروزه دانش به عنوان یک منبع رقابتی و قدرت نظامی برای صنایع دفاعی است و یکی از مهم ترین نیازهای سازمان های دفاعی برای حفظ امنیت ملی در کشور و دفاع از مرزها، داشتن یک مدل اندازه گیری عملکرد مدیریت دانش است. هدف این مطالعه، ارایه مدل اندازه گیری عملکرد مدیریت دانش در یکی از سازمان های دفاعی است. بر اساس مطالعه عمیق تحقیقات گذشته و جرح و تعدیل نظرهای کارشناسان دفاعی، شاخص های مربوط به اندازه گیری عملکرد مدیریت دانش استخراج شدند و سپس سازه های مدل پیشنهادی با استفاده از تکنیک های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی تعیین شدند. در نهایت روابط علی سازه های مدل تحقیق با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری بررسی شدند. یافته ها نشان دادند که چهار معیار اصلی به نام های «کیفیت دانش»، «مطلوبیت دانش»، «نوآوری دانش» و «نتایج دفاعی» شناسایی و تایید شدند. همچنین روابط علی بین معیارهای مدل معنادار هستند. این مطالعه می تواند ادبیات مربوط به اندازه گیری عملکرد مدیریت دانش در سازمان های دفاعی را توسعه دهد. سیاست گذاران و مدیران ارشد سازمان های دفاعی می توانند از نتایج این مطالعه به منظور ارزیابی عملکرد مدیریت دانش و ارتقاء بهره وری پروژه های دفاعی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، اندازه گیری عملکرد مدیریت، مدل سازی معادلات ساختاری، سازمان دفاعی
  • اکبر رضایی، حسن خجسته باقرزاده صفحات 41-72

    مطالعه وضعیت جاری رسانه های کشور نشان می دهد که وضع موجود پاسخگوی انتظارات زمان حال نیست. مساله اصلی پژوهش پیش رو «فقدان نظام نامه ای مدون در خصوص سپهر رسانه ای جمهوری اسلامی ایران» است که برای دستیابی به الگوی راهبردی مهندسی نظام رسانه ای ج. ا. ا مبتنی بر نظرات خبرگان رسانه انجام شده است. این تحقیق اکتشافی بوده و با رویکرد کیفی با استفاده از نظریه داده بنیاد، با اخذ نظرات خبرگان رسانه ای در خصوص وضع موجود رسانه ها، راهکار ها و دیدگاه های آنها را در چگونگی خروج از وضع متشتت موجود جویا شده، بعد از تجزیه و تحلیل داده ها به ارایه تحلیل های تجویزی پرداخته است. بر اساس نتایج پژوهش، الگوی راهبردی مهندسی نظام رسانه ای جمهوری اسلامی ایران شامل ابعاد چهارگانه معنایی، محتوایی، ساختاری و زمینه ای و نیز هجده مولفه است که در ذیل آنها پنجاه و چهار شاخص در قالب الگوی راهبردی تعریف شده است. بدیهی است که برای بازمهندسی نظام رسانه ای باید ساختارهای موجود بر اساس اصول و مبانی فکری انقلاب و اقتضایات روز، باز طراحی و در رویکردهای آن در مواجهه با مخاطبان و نیز رسانه ها تجدید نظر اساسی صورت گیرد. برای این منظور لازم است ابتدا ساز و کارهای اجرایی نظام رسانه ای تدوین و بر اساس آن گام های عملی برداشته شود. اقداماتی که ناوبری رسانه ای را در جهت گیری های اجرایی تسهیل می کند.

    کلیدواژگان: نظام رسانه ای، خبرگان رسانه، الگوی راهبردی
  • احمد بیطرف، حسین حسینی، محمدعلی ریاضی صفحات 73-108

    امروزه، آمادوپشتیبانی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت مدیریت بحران است. در زمان بحران، باید حجم وسیعی از اقلام، تجهیزات و امکانات آمادی که از قبل پیش بینی و آماده شده، در سریع ترین زمان به سمت مناطق و افراد حادثه دیده، روانه شود. این موضوع، باعث می شود تا کشورها به فکر استفاده از توانمندی های آمادی نیروهای مسلح کشورشان در زمان بحران باشند. مساله تحقیق عبارت از فقدان سازوکار منسجم و جامع برای استفاده از توانمندی های آمادی نیروهای مسلح ج.ا.ا. در زمان وقوع بحران است. از نظر روش نیز، این تحقیق را می توان از نوع موردی و زمینه ای قلمداد کرد. در ادامه هدف اصلی و سوالات تحقیق شامل فلسفه وجودی، ماموریت، ساختار، شرح وظایف و نحوه کارکرد و تعاملات مرکز با سایر عوامل ارایه شده است. در این تحقیق؛ با استفاده از تجارب و نظرات 38 نفر از متخصصین و خبرگان آمادی، الگوی تحقیق، در قالب چارچوب معماری سازمانی ایران و به روش دلفی طراحی شد تا در زمان وقوع بحران بتواند به نیازهای مطرح شده پاسخ گوید. ساختار مرکز طراحی شده مجازی بوده و تلاش شده تا با کمترین هزینه و بیشترین اثربخشی و با توجه به تمرینات قبلی بتوان با بیشترین هماهنگی، از توان آمادی نیروهای مسلح در امدادرسانی به آسیب دیدگان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مدیریت، بحران، آمادوپشتیبانی، نیروهای مسلح
  • مهدی نیکویه، شهریار شیرویه پور، حاکم قاسمی، ابراهیم ایجابی صفحات 109-138

    آینده نگاری راهبردی یکی از منابع حیاتی سازمانی است که سازمان ها را قادر می سازد تغییرات را شناسایی، تاثیرات این تغییرات را بر سازمان ها تجزیه وتحلیل و درنهایت برای پاسخگویی به این تغییرات، راهبردهای مناسب را ارایه کنند تا به مزیت رقابتی و خلق ارزش پایدار دست یابند. باوجوداینکه ارتباط مثبت بین آینده نگاری راهبردی و خلق ارزش تقریبا به طور شهودی قابل درک است؛ ولی اینکه چگونه آینده نگاری راهبردی می تواند در ایجاد نوآوری و خلق ارزش در سازمان ها نقش ایفا کند، هنوز مشخص نیست و به میزان درگیری آنها در فرآیند یادگیری سازمانی بستگی دارد. بنابراین، مقاله حاضر به دنبال بررسی رابطه پیاده سازی قابلیت های آینده نگاری راهبردی و خلق ارزش با در نظر گرفتن نقش یادگیری سازمانی است. برای این منظور، با بررسی ادبیات و پیشینه مرتبط با این سه حوزه، به بررسی ارتباط بین کاربست قابلیت های آینده نگاری راهبردی، یادگیری سازمانی و درنهایت خلق ارزش در سازمان ها با در نظر گرفتن سه عامل تعدیل کننده (ذهن آگاهی بازیگران، ساختار سازمانی و دوسوتوانی) این رابطه می پردازد. با استفاده از نرم افزار SPSS و تحلیل پرسشنامه های جمع آوری شده، ابعاد چارچوب، مورد تایید کمی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد آینده نگاری راهبردی از طریق افزایش یادگیری سازمانی (با ضریب توافق 6559/0) تاثیر معناداری بر خلق ارزش (با ضریب توافقی 6429/0) در سیاست گذاری سازمان های دفاعی دارد.

    کلیدواژگان: آینده نگاری راهبردی، یادگیری سازمانی، خلق ارزش، قابلیت های سازمانی
  • محمد محمدی الموتی، حسن دانایی فرد صفحات 139-176

    یکی از روش های بسیار معمول در رشته های مختلف علوم انسانی، طبیعی، اجتماعی و هنر وام گرفتن ایده ها، مدل ها و رهنمودهایی از سایر رشته ها و مکاتب است که با هدف بسط و تدقیق مخزن دانشی صورت می پذیرد. هرچه رشته ایی از غنای ذاتی و ویژگی فلسفی بیشتری برخوردار باشد، بهره ی سایر رشته ها از آن رو به فزونی می رود. در این مسیر، ریالیسم انتقادی به مبدا فلسفی فراگیری تبدیل شده که رشته های مختلف برای افزودن به غنای دانشی خود از آن وام می گیرند. نوشتار حاضر با هدف بررسی دلالت های روش شناختی ریالیسم انتقادی، با ابتنای بیشتر بر دیدگاه های روی بسکار، برای مدیریت دانش تنظیم شده است. اما روشی که برای این منظور برگزیده شده، روشی با نام دلالت پژوهی است که تاکنون چند رساله ی دانشگاهی بر مبنای آن به رشته ی تحریر درآمده است. مباحث این مقاله نشان می دهد که ریالیسم انتقادی در حوزه ی روش شناسی برای مدیریت دانش سهم یاری هایی جدی دارد که پیامد آن دلالت های قابل توجهی برای این رشته است. از سویی، این مقاله می تواند به عنوان الگویی برای بررسی های دلالت پژوهانه چه در چارچوب ریالیسم انتقادی و چه سایر مکاتب فلسفی، به شمار آید.

    کلیدواژگان: رئالیسم انتقادی، مدیریت دانش، دلالت پژوهی، روش شناسی
  • حسین ظریف منش صفحات 177-199

    دفاع در برابر تهاجم احتمالی یک قدرت ناهمتراز، لجام گسیخته و بهره مند از فناوری فوق پیشرفته، دغدغه اصلی همه اندیشمندان و فرماندهان نظامی کشورهای جبهه مقاومت است. برهمین اساس در دیدگاه آنان، تقویت توانمندی های نیروهای مسلح با بهره‎مندی ازمولفه های قدرت ملی، پیشینه افتخارآمیز و بی نظیر دوران دفاع مقدس و با درنظر گرفتن الزامات مبتنی بر اقتضایات وم تکی بر اندیشه ورزی، هوشمندی و عملیات اثربخش ضرورتی انکارناپذیر است . با توجه به نقش سازمان و سازماندهی در کارایی و اثربخشی سازمان های نظامی، پرداختن به این مقوله از اهمیت به سزایی برخوردار است . در این مقاله ضمن بررسی ادبیات نظرات خبرگان نظامی، موضوع اخذ و سپس از طریق روش دلفی تلاش برای اجماع نظرات به‎عمل آمد و در پایان نتایج پژوهش، تحلیل و ارایه شد. براساس یافته های این تحقیق، سازمان اثربخش و نیز سازمان و سازماندهی باید امکان تمرکز توانایی های خودی را روی نقاط ضعف محوری دشمن فراهم کند و در این زمینه باید بر اساس نگرش سیستمی و حسب مورد اقتضایی و متکی بر عناصر قدرت ملی طراحی شود و همچنین ضروری است تا سازمان و سازماندهی به صورت سلولی، چابک، منعطف و حسب مورد تخصصی (تک منظوره) و یا چندمنظوره باشد .

    کلیدواژگان: سازمان، سازماندهی، جنگ، قدرت ناهمتراز
  • سید مصطفی حاج آقامیر*، حمیده رشادت جو، عطاء الله ابطحی، سید رضا صالحی امیری، فاطمه عزیز آبادی فراهانی صفحات 201-227

    با توجه به سهم رو به افزایش گردشگران فرهنگی در جهان و موقعیت ایران ازنظر گردشگری فرهنگی، توجه ویژه به گردشگری فرهنگی در کشور و درک علمی از امکانات و محدودیت ها، فرصت ها و تهدیدهای آن صورت نگرفته است و متاسفانه وضعیت ایران در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه، مطلوب و قابل توجه نمی باشد. با عنایت به موارد فوق، پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مطلوب توسعه گردشگری فرهنگی در ایران به رشته تحریر درآمده است. پژوهش از لحاظ کنترل متغیر های مورد مطالعه، از نوع غیر آزمایشی، از لحاظ راهبردی پیمایشی و از جهت ماهیت این پژوهش کاربردی است. در رابطه با روش پژوهش درپی شناخت روابط بین گردشگری فرهنگی و عوامل موثر برآن با استفاده از دستگاه معادلات ساختاری است. ماهیت تحقیق از نوع تحقیقات علی- ارتباطی می باشد. با توجه به کاربرد مدل یابی معادلات ساختاری برای بررسی و تحلیل مدل مفهومی تحقیق، روش این تحقیق همبستگی و از نوع تحلیل ماتریس واریانس- کوواریانس می باشد. جامعه آماری در بخش کمی، کلیه کارکنان و مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود. در بخش کمی، روش نمونه گیری طبقه ای است. برای تعیین حجم نمونه مورد مطالعه از فرمول کوکران استفاده شد. براین اساس 383 نمونه برآورد شد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته می باشد که برای تعیین روایی و اعتبار پرسشنامه از اعتبار محتوایی و همچنین از روایی سازه جهت تعیین اعتبارسنجی پرسشنامه استفاده گردید. پایایی تحقیق با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه گردید. نتایج تجزیه وتحلیل بخش کمی نشان داد که شاخص های اجتماعی دارای بیشترین تاثیر در بین شاخص های پیشبرنده گردشگری فرهنگی در کشور می باشند.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری فرهنگی، تحلیل معادلات ساختاری
  • محسن حسنی، علی لعل بار صفحات 229-261

    با توجه به اینکه یکی از موارد حایز اهمیت در رفتار هزینه ها، چسبندگی آن است، بنابراین، از مباحث اصلی حسابداری مدیریت به شمار می‎آید و می تواند نقش اساسی در کیفیت سود داشته باشد. همچنین از آنجایی که مدیران توانمند درک عمیق‎تری از کسب و کار و صنعت، تخمین بهتر نیازمندی محصول، انتخاب بهتر پروژه ها و درک بهتری از ریسک دارند، مدیریت کارآمدتری ارایه می دهند. بنابراین، این مدیران می توانند با توانایی هایی که دارند و نیز راهبرد های مختلفی که در اختیار دارند، بر عملکرد واحد اقتصادی اثرگذار باشند. بر همین اساس در این پژوهش به بررسی تاثیر راهبرد های رقابتی (رهبری هزینه و تمایز) و توانایی مدیریت بر کیفیت سود و چسبندگی هزینه ها پرداخته می شود. در این پژوهش، تعداد 153 شرکت بورسی در دوره زمانی 1397-1390 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون لجستیک و پانلی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد چسبندگی هزینه های عمومی، اداری و فروش در راهبرد های مختلف رقابتی تفاوت معناداری دارد (شدت رابطه منفی راهبرد تمایز با چسبندگی هزینه های عمومی، اداری و فروش بیشتر از شدت رابطه منفی راهبرد رهبری هزینه با چسبندگی هزینه های عمومی، اداری و فروش است)؛ کیفیت سود در راهبرد های مختلف رقابتی تفاوت معناداری دارد (شدت رابطه مثبت راهبرد تمایز با کیفیت سود بیشتر از شدت رابطه مثبت راهبرد رهبری هزینه با کیفیت سود است) و توانایی مدیریت بر چسبندگی هزینه ها و کیفیت سود به ترتیب تاثیر منفی و مثبت، معنادار دارد.

    کلیدواژگان: راهبرد رهبری هزینه و تمایز، توانایی مدیریت، کیفیت سود، چسبندگی هزینه ها
  • سید سعید میررضائی، غلامرضا گودرزی، رضا طهماسبی صفحات 263-281

    با ظهور رسانه های نوین مرزهای حقوقی و اجتماعی دولت ها کمرنگ شده و حاکمیت آنها به عنوان تصمیم گیران مطلق در امور جامعه متزلزل شده و مفاهیمی چون احزاب، گروه های ذینفع و افکار عمومی، مد نظر قرار گرفته اند. هدف از تحقیق بررسی عوامل اثرگذار و اثرپذیر ناشی از افکار عمومی در تصمیم گیری های راهبردی است. روش تحقیق، استفاده از رویکرد ISM است که یک روش ساختاری - تفسیری به شمار می آید. این رویکرد از روش های ساخت دهی به مساله است که با عنوان SSIM شناخته می شود. همچنین برای استخراج عوامل ورودی در تحلیل ساختاری - تفسیری، از مطالعات کتابخانه ای و نیز مصاحبه عمیق بهره گرفته شد. بعد از شناسایی عوامل اثرگذار و اثرپذیر افکار عمومی که در تصمیم گیری راهبردی در نظر گرفته می شوند، اقدام به ارایه مدل و سطح بندی با استفاده از متدولوژی همان روش شده است. حاصل این پژوهش کمک بسیار زیادی در شناسایی نفوذ در افکار عمومی و تاثیرگذاری بر آنها به منظور حمایت از تصمیمات خاص در سطح عمومی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، راهبرد، افکار عمومی، مدلسازی ساختاری و تفسیری
  • مصطفی ایزدی صفحات 281-309

    ایجاد امنیت فردی و اجتماعی(حکمرانی امنیتی) می تواند در جوامع مختلف مبتنی بر تفکرات حاکم بر آن مجموعه، دارای رویکردهای متفاوتی باشد. بنابراین، وقوف بر «مرجع امنیت» یکی از مسایل اصلی حکمرانی برای اعمال امنیت پایدار است. حکمرانی درمکتب امنیتی انقلاب اسلامی براساس مبانی توحیدی و انسان شناسی مبتنی بر آن استوار است؛ این مکتب قایل به این است که اگر انسان ها و جامعه اسلامی، ایمان اسلامی را همراه با عمل تعقیب کنند از رفاه، آرامش وامنیت همراه با تکامل و پیشرفت و عروج معنوی و نورانیت و لذات روحی برخوردار خواهند شد. براین اساس لازم است، مبانی و اصول حکمرانی امنیتی را معین کرد که با اتکاء بدان می توان نسبت به ایجاد نظام وساختار متناسب برای نیل به امنیت همه جانبه مبتنی بر «ایمان» اقدام کرد. دراین مقاله به این موضوع پرداخته شده است. نحوه گردآوری داده ها مبتنی بر روش مطالعه اسنادی و کتابخانه ای است که با استفاده از روش تحلیل توصیفی و استفاده از دیدگاه صاحب‎نظران حوزه حکمرانی امنیتی، یافته ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته و نتیجه گیری شده است. این مقاله با استناد به مطالعه اسنادی و توصیفی و با تکیه بر مکتب انقلاب اسلامی و بر اساس اصول و مبانی اسلام ناب محمدی به دنبال آن است که نشان دهد حکمرانی امنیتی که بر اساس جهان بینی توحیدی بنا نهاده شده، متفاوت از مکاتب امنیتی متاثر از اومانیسم و... است و مبتنی بر توحید و ولایت استوار بوده و اساس آن بر ایمان و عدالت است.

    کلیدواژگان: نظام سیاسی، فلسفه سیاسی امنیت، حکمرانی امنیتی، مبانی و اصول حکمرانی، مکتب امنیتی تهران
|
  • Behzad Ghasemi, Masoud Hoseinzadeh, Ebrahim Mohammadipirlar, Fatemeh Shamshiri Pages 7-39

    Today, knowledge is a competitive source and military power for the defense industry and one of the most important needs of defensive organizations to maintain national security in the country and defend borders is to have a Knowledge Management (KM) performance measurement model. The purpose of this study is to provide a causal model for measuring KM performance in one of the defensive organizations. Based on an in-depth review of previous studies and adjustment of defensive experts' opinions, indicators related to measuring the KM performance were extracted, and then, the constructions of the proposed model were determined using exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis techniques. Finally, the causal relationships of the research model constructs were investigated using the structural equation modeling technique. The findings revealed that the four main criteria were identified and verified, namely "knowledge quality", "knowledge utility", "knowledge innovation" and "defensive results". Causal relationships between model criteria are also significant. This study could develop literature on KM performance measurement in defensive organizations. The obtained results could be utilized by policymakers and senior managers of defensive organizations to evaluate KM performance and improve the productivity of defensive projects.

    Keywords: Knowledge management, Knowledge Management Performance Measurement, structural equation modeling, Defensive Organization
  • Akbar Rezaei, Hasan Khojasteh Bagherzadeh Pages 41-72

    The study of the current state of the national media is showing that the existing media system does not meet expectations. The main issue of the present research is “Lack of Codified Regulations on the Sphere of the Media of the Islamic Republic of Iran” with aim of achieving the Strategic Model of Media-System Engineering of the Islamic Republic of Iran. Selected method for this paper is Exploratory, with a qualitative approach using data Grounded Theory for analysis, provided prescriptive analisys and then by referring to the media experts, while seeking their opinions on the current status of the media sought out their strategies and viewpoints on how to exit the current disarray. Based on the research results, the strategic model of media engineering of the Islamic Republic of Iran includes four dimensions of semantic, content, structural and contextual, as well as eighteen components, below which fifty-four indicators are defined in the form of strategic model. It is obvious that in order to re-engineer the media system, the existing structures should be redesigned based on the principles and intellectual foundations of the Islamic Revolution and the requirements of the day,and its approaches should be fundamentally revised in the face of the audience and the media. For this purpose, firstly it is necessary to formulate the executive mechanisms of the media system and take practical steps based on it. Actions, which facilitate media navigation in executive directions.

    Keywords: System, Media experts, strategic model
  • Ahmad Bitaraf, Hosein Hoseini, MohamadAli Riazi Pages 73-108

    Today, logistics is one of the most important factors influencing the success of the crisis management process. In times of crisis, a large volume of items, equipment and facilities must be prepared and prepared in advance and sent to the affected areas and people as soon as possible. This makes countries think about using the logistical capabilities of the armed forces in times of crisis.The problem of research is the lack of a coherent and comprehensive mechanism for using the logistical capabilities of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran. It is time for a crisis. In terms of method, this research can be considered as a case study and contextual. In the following, the main purpose of the research is defined and based on it, the research questions including existential philosophy, mission, structure, job description and how it works and its interactions with other factors are presented. In this research, using the experiences and opinions of 38 specialists and experts, the Iranian organizational architecture framework and the Delphi method have been used so that in times of crisis, by using the capabilities of all defense logistics factors in the country, the needs can be met. Says. The structure of the center is designed to be virtual and an attempt has been made to use the logistical capacity of the Armed Forces in providing assistance to the injured with the least cost and the most effectiveness, and according to the previous exercises, with the most coordination.

    Keywords: management, Crisis, logistics, Armed forces
  • Mahdi Nikooye, Shahriar Shirooye Pour, Hakem Ghasemi, Ebrahim Ijabi Pages 109-138

    Strategic foresight is one of the vital organizational resources that enables organizations to identify changes, analyze the effects of these changes, and finally provide appropriate strategies to respond to these changes to achieve competitive advantage and create sustainable value. Although the positive relationship between strategic foresight and value creation is almost intuitive; But how strategic foresight can play a role in value creation for organizations is still unclear and depends on how involved they are in the organizational learning process. Therefore, the present article seeks to investigate the relationship between the implementation of strategic foresight capabilities and value creation using the role of organizational learning. For this purpose, by reviewing the literature and background related to these three areas, this study investigates the relationship between the application of strategic foresight capabilities, organizational learning and value creation in organizations by considering three moderating factors (actors mindfulness, Organizational context and ambidextrity) deals with this relationship. Using SPSS software and analysis of the collected questionnaires, the dimensions of the framework were quantitatively confirmed. The results show that strategic foresight has a significant effect on value creation in defensive organizations' policy making by increasing organizational learning.

    Keywords: Strategic Foresight, Organizational learning, Value Creation, organizational capabilities
  • Mohammad Mohammadi Alamouti, Hasan Danayi Fard Pages 139-176

    It's quite common that various academic disciplines such as humanities, natural sciences, social sciences and arts borrow theories ideas, models and guidelines from other disciplines and schools to make their knowledge repository more precious The more intrinsic richness and philosophical features a discipline has, the more the interest of other disciplines increases. In this regard, Critical Realism has become a pervasive philosophical source that others can borrow and take from to add to their knowledge richness. The purpose of this study is to identify and extract methodological implications of CR, mostly based on Bhaskar's version. There is focus on Knowledge Management which is explored through the knowledge cycle, based on Nonaka's view. The research is conducted using the Implication Research Method; a novel method that has been used in some academic theses. This article shows CR in the field of methodology has serious contributions to knowledge management, which results in significant implications for the field. Additionally, this article can be considered as a model of an Implication Research investigation, as well as other philosophical schools.

    Keywords: Critical Realism, Knowledge management, implication research, methodology
  • Hossein Zarifmanesh Pages 177-199

    Defense against the possible invasion of an unequal power, unbridled and benefiting from high-tech technology, is the main concern of all thinkers and military commanders of the countries of the Resistance Front. Proud of the Web, as in the era of sacred defense, and by ignoring the requirements of the requirements and relying on thinking, intelligence and effective operations is an undeniable necessity. Considering the role of organization and organization in the efficiency and effectiveness of military organizations, it is very important to address this issue. Has been. According to the findings of this study, the effective organization of the organization and organizing should be able to focus its capabilities on the central weaknesses of the enemy, act based on a systemic approach and act as appropriate or situational, based on elements of national power. Be cellular, agile, flexible and, depending on the case, specialized (single-purpose) or multi-purpose. flexible and, depending on the case, specialized (single-purpose) or multi-purpose.

    Keywords: organization, organizing, War, unequal war
  • Seyed Mostafa Hajaghamir *, Hamideh Reshadatjoo, Ataollah Abtahi, Seyed Reza Salehi Amiri, Fatemeh Azizabadi Farahani Pages 201-227

    Due to the increasing share of cultural tourists in the world and Iran's position in terms of cultural tourism, special attention has not been paid to cultural tourism in the country and scientific understanding of its facilities, limitations, opportunities and threats. Unfortunately, Iran's situation compared to other countries , Is not desirable and noteworthy. in terms of strategic survey and in terms of the nature of this research is applied. In relation to the research method, it seeks to identify the relationships between cultural tourism and the factors affecting it using the structural equation system. In terms of controlling the studied variables, the research is non-experimental, in terms of strategic survey and in terms of the nature of this research is applied. The statistical population in the quantitative section was all employees and managers of the Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Organization. In the quantitative part, the sampling method is stratified. Cochran's formula was used to determine the sample size. Based on this, 383 samples were estimated. The research tool is a researcher-made questionnaire that content validity was used to determine the validity and validity of the questionnaire and also the construct validity was used to determine the validity of the questionnaire. The reliability of the study was calculated using Cronbach's alpha test of 0.92. The results of quantitative analysis showed that social indicators have the greatest impact among the indicators of cultural tourism in the country.

    Keywords: tourism, Cultural Tourism, Structural Equation Analysis
  • Seyed Saeed Mirrezaei, Gholamreza Goodarzi, Reza Tahmasby Pages 263-281

    The emergence of modern media in the age of communication, along with the developments that have been made with the expansion of their sphere of influence, has challenged many of the earlier assumptions and principles in the structure of relations between statesmen and rulers with the people. The legal and social boundaries of governments are diminished, and their sovereignty is shaken as absolute decision makers in the affairs of society, and concepts such as parties, interest groups and public opinion form the policy area. The formation of strategic decisions at the public level and their dependence on public opinion, on the one hand, the importance and position of public opinion management in achieving goals and convergence in the adoption of strategic decisions and supporting these decisions, focusing on general decision making The community was discussed and discussed. For this purpose, after reviewing the processes of strategic decision-making, it is to identify the role and position of public opinion management in reaching the decision in this area and identify the main axis of the effect of public opinion management on strategic decisions and presenting the model and leveling using the ISM methodology. This research will be of great help in identifying public influence and influencing them in order to support specific public-level decisions.

    Keywords: Decision making, strategy, decisions, managenet, Public opinion, Structural-Interpretative Modeling (ISM)
  • Mostafa Izadi Pages 281-309

    Creating individual and social security (security governance) can have different approaches in different societies, based on the ideas that govern that set. Therefore, knowing the "security authority" is one of the main issues of governance for sustainable security. Governance in the security school of the Islamic Revolution is based on the principles of monotheism and anthropology based on it. And they will enjoy enlightenment and spiritual pleasures. Based on the principles of security governance, which can be relied on to create a system and appropriate structure to achieve comprehensive security based on "faith". The data collection method is a library study method and using the method of interpretive and documentary analysis from the perspective of experts in the field of security governance and qualitative content analysis, the content has been analyzed and concluded. In this article, citing the analysis of the content of texts and relying on the school of the Islamic Revolution and the principles of pure Muhammadan Islam, seeks to show that security governance based on a monotheistic worldview and different from security schools influenced by humanism What is its basis and what are the principles of its security governance?

    Keywords: Political System, Political Security Philosophy, Security Governance, Principles of Governance, Tehran School of Security