فهرست مطالب

مجله پزشکی قانونی
سال بیست و هفتم شماره 2 (پیاپی 98، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره خاکبازان، آرزو مهدی زاده*، خدیجه عظیمی، ماندانا میرمحمدعلی صفحات 71-75
    مقدمه

    تجاوز جنسی سبب ایجاد عوارض بهداشتی مهم از جمله بیماری های مقاربتی برای قربانیان می شود. این مطالعه با هدف سنجش میزان آگاهی زنان و دختران شاکی از تجاوز جنسی درمورد بیماری های مقاربتی صورت پذیرفت، زیرا با شناخت نیازهای آموزشی افراد جامعه می توان به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کرد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی 100 نفر از زنان و دختران شاکی از تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی بابل از نظر میزان آگاهی از ماهیت و نحوه پیشگیری از بیماری های مقاربتی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شدند و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه پژوهشگرساخته بود که اعتبار و روایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    بیش از نیمی از واحدهای پژوهش (59درصد) هیچ گونه آگاهی درخصوص ماهیت و نحوه انتقال و پیشگیری از بیماری های مقاربتی نداشتند، 24درصد افراد از آگاهی ضعیف، 7درصد از آگاهی متوسط و فقط 10درصد افراد از آگاهی مطلوب برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    باتوجه به اهمیت پیشگیری از بیماری های مقاربتی در قربانیان تجاوز جنسی، باید در زمینه روش های پیشگیری از بیماری های مقاربتی و مراکز اریه دهنده خدمات بهداشتی، از طریق روش های نوین ومناسب فرهنگ جامعه، آموزش لازم به این افراد در مراکز پزشکی قانونی ارایه شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، بیماری های مقاربتی، تجاوز جنسی
  • محبوبه حجتی، امید ایروانی، سارا کریمی، علی سلیمانپور، جلال کریمی* صفحات 77-84
    مقدمه

    بررسی علل مرگ کودکان و جلوگیری از موارد قابل پیشگیری نقش مهمی در وضعیت سلامت و بهره وری خانواده و جامعه دارد، زیرا باتوجه به سن کودکان، می تواند بار مالی و روانی بزرگی برای خانواده و جامعه در پی داشته باشد. باتوجه به معدود مطالعات صورت گرفته در این زمینه در سطح کشور، هدف از مطالعه حاضر بررسی علل مرگ کودکان زیر 2 سال براساس یافته های کالبدگشایی است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی-تحلیلی و گذشته نگر، پرونده 57 کودک زیر 2 سال (26 پسر و 31 دختر) که طی سال های 1397 و 1398 به مرکز پزشکی قانونی اصفهان ارجاع شده اند، مورد بررسی قرار گرفت و علل مرگ و ویژگی های دموگرافیک و بالینی آنها استخراج شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون آماری χ2 و Fishers exact test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از نظر توزیع دلایل مرگ 46درصد مرگ طبیعی، 9درصد آسفکسی، 9درصد حوادث خانگی، 19درصد سوانح ترافیکی، 7درصد سندروم مرگ ناگهانی و 10درصد نیز به دلایل متفرقه اتفاق افتاده است. تفاوت معناداری آماری بین علت مرگ و گروه سنی، محل فوت، سابقه بیماری و نوع زایمان وجود دارد (05/0<P) اما بین علت مرگ و جنس، ملیت، سابقه بیماری مادر، سن مادر و شغل مادر تفاوت معنادار آماری وجود ندارد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    باتوجه به قابلیت انجام اقدامات پیشگیرانه مرگ های غیرطبیعی و روند آن در کشور، لازم است سیاست گذاری های آتی در راستای ارتقای بررسی های قانونی به منظور تامین سلامت و امنیت کودکان صورت گیرد.

    کلیدواژگان: مرگ غیرطبیعی، پزشکی قانونی، کالبدگشایی
  • علیرضا بادسار، رامیار فرزان، ابراهیم مسعودی، احسان کاظم نژاد، امیرمحمد قلیزاده* صفحات 85-92
    مقدمه

    باتوجه به اینکه ایران در زمینه انجام اعمال جراحی زیبایی از رتبه بالایی در جهان برخوردار است و نظر به افزایش تمایل بیماران و رقابت پزشکان با حیطه های تخصصی مختلف و سایر افراد فعال در زمینه مداخلات طبی زیبایی، این مطالعه با هدف بررسی فراوانی قصور پزشکی در این مداخلات انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی است. در این مطالعه یافته ها از پرونده های شکایات ارجاع شده به اداره کل پزشکی قانونی استان گیلان طی سال های 1390 الی 1397 مورد مطالعه قرار گرفت و فراوانی موارد قصور بر حسب مشخصات بیماران، نوع قصور و دلیل شکایات بررسی شد.

    یافته ها

    از 113 مورد شکایت ثبت شده، در 2/60درصد موارد رای به قصور پزشکی داده شد. 9/96درصد از بیماران مونث، 2/60درصد  متاهل و میانگین سن آنها 32/3±9/4 سال بوده است. در 7/37درصد موارد قصور از نوع بی مبالاتی و در5/43درصد ترکیبی از انواع قصور، اعلام شد. بیشترین تعداد شکایات (5/42درصد) مربوط به عمل جراحی راینوپلاستی بود و اکثریت شکایات به ترتیب مربوط به متخصصان گوش و حلق و بینی (2/37درصد) و پزشکان عمومی (5/26درصد) بوده است.

    نتیجه گیری

    در این گونه مداخلات جدا از رعایت موازین علمی، فرم و نتیجه برای بیمار از اهمیت بالایی برخودار است. به همین دلیل توجه به این امر و تعامل بهتر با بیمار و توجیه مناسب بیمار می تواند در کاهش میزان شکایات تاثیرگذار باشد. انجام مداخلات متناسب با حیطه تخصصی هر پزشک نیز حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: قصور پزشکی، پزشکی قانونی، جراحی زیبایی
  • آذر تابش*، رضا حاج منوچهری صفحات 93-104
    مقدمه

    شواهد تجربی در بسیاری از کشورها نشان می دهد که عوامل متعددی منجر به تصمیم افراد برای اقدام به خودکشی می شود. این پژوهش با هدف تعیین عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر نرخ خودکشی در 31 استان کشور در فاصله زمانی سال های 1391 تا 1398 انجام شد.

    روش بررسی

    در پژوهش حاضر اثر 16 متغیر توضیحی اجتماعی و اقتصادی بر نرخ خودکشی با به کارگیری روش میانگین گیری مدل بیزین (BMA) به صورت تحلیلی-توصیفی و با بهره گیری از نرم افزار آماری R مورد بررسی قرار گرفت. کلیه آمار و اطلاعات مورد نیاز از منابع کتابخانه ای و سالنامه های آماری مرکز آمار ایران، سازمان ثبت احوال و سازمان پزشکی قانونی کشور جمع آوری شده است.

    یافته ها

    در این مطالعه مشخص شد در ایران در فاصله زمانی موردمطالعه، نرخ باروری با احتمال حضور 997/0 با ضریب 972/4 دارای تاثیری بسیار قوی بر نرخ خودکشی است. همچنین متغیر نرخ سقط جنین با احتمال حضور 935/0 با ضریب 201/0 دومین متغیر نیرومند موثر بر نرخ خودکشی است. از بین 4 متغیر مستقل اقتصادی نیز تنها نرخ بیکاری با احتمال حضور 719/0 و با ضریب 393/0 به عنوان سومین متغیر موثر بر نرخ خودکشی شناخته شده است. متغیر نرخ بی سوادی نیز با احتمال حضور 758/0 نیز دارای اثر نسبتا قابل قبولی بر نرخ خودکشی است. در مقابل، سایر متغیرهای اجتماعی و اقتصادی تاثیر چندان زیادی بر نرخ خودکشی در ایران ندارند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این پژوهش، نرخ باروری، نرخ سقط جنین، نرخ بیکاری و نرخ بی سوادی 4 عامل اصلی تاثیرگذار بر نرخ خودکشی در ایران هستند.

    کلیدواژگان: خودکشی، میانگی نگیری مدل بیزین، نرخ باروری، نرخ سقط جنین، نرخ بیکاری
  • سمیه رحیمی احمدآبادی*، حمید عطاران، زهرا رحیمی، اکرم فتوت صفحات 105-114
    مقدمه

    رشد در فقه و حقوق مدنی به آن ملکه و حالات نفسانی شخص اطلاق می شود که دارنده آن کیفیت نفسانی توانایی تشخیص نفع و ضرر را دارد. هدف این مطالعه، مقایسه هوش هیجانی و مهارت های مقابله با استرس در نوجوانان زیر 18 سال مراجعه کننده به پزشکی قانونی خراسان رضوی به منظور بررسی حکم رشد با افراد 18 ساله در سال 1398 بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع طرح های توصیفی است. جامعه پژوهش شامل کلیه افراد زیر 18 سال بوده که در سال 1398 به سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه کرده اند. 60 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه های هوش هیجانی بار-ان و مهارت های مقابله با استرس لازاروس را تکمیل کردند. بر روی گروه شاهد نیز این پرسشنامه ها اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزار21-SPSS و با روش آماری T و تحلیل کواریانس مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین دو گروه نوجوانان زیر 18 سال و 18 سال در متغیر هوش هیجانی و زیرمقیاس های آن تفاوت معناداری وجود دارد (001/0>P). همچنین بین دو گروه در متغیر مقابله با استرس و زیرمقیاس های آن تفاوت معناداری وجود دارد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    نظر به تفاوت معنادار هوش هیجانی و مهارت های مقابله در بین دو گروه، به نظر می رسد این عوامل تاثیر قابل توجهی در مواجهه و مقابله فرد با تنش ها و شرایط استرس زا، ضعف در کنترل تکانه ها و تصمیم گیری، انجام معاملات منجر به ضرر برای خود و یا دیگران دارد که صلاحیت آنها را برای احراز حکم رشد رد می کند.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مهارت مقابله با استرس، نوجوان، حکم رشد
  • زهرا بزاز بنیسی*، مهیندخت سعادتمند، منیژه حسن زاده، محسن خسروی صفحات 115-126
    مقدمه

    امروزه باوجود تلاش جامعه پزشکی، کادر بهداشتی درمانی و پیشرفت تکنولوژی درمانی، میزان نارضایتی و شکایت بیماران رو به افزایش است. به همین دلیل این مطالعه با هدف تعیین فراوانی، علل و عوامل قصور پزشکی در رشته زنان و مامایی ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی استان قم طی سال های 1396-1391 انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی و مقطعی بود. کلیه پرونده های شکایت در رشته زنان و مامایی موجود در اداره کل پزشکی قانونی استان قم از سال 1391 تا 1396 در آن بررسی شد. ابزار جمع آوری اطلاعات چک لیست بود که توسط پژوهشگر با استفاده از پرونده ها تهیه و تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    تعداد پرونده های شکایت در حیطه زنان و مامایی 93 مورد بود که 62 مورد آن تبریه و 31 مورد محکوم شده بودند. فراوانی قصور پزشکی، توسط ماما ها 7/26درصد، متخصصان زنان 4/44درصد و سایر کادر درمان 9/28درصد بود. علل و نوع قصور به ترتیب فراوانی شامل بی مبالاتی (5/51درصد)، بی احتیاطی (3/33درصد) و فقدان مهارت (2/15درصد) بود.

    نتیجه گیری

    باتوجه به افزایش شکایات قصور پزشکی در حیطه زنان و زایمان و مامایی، به منظور افزایش امنیت شغلی کادر درمان و در همان راستا افزایش امنیت بیماران و مراجعان، لازم است متخصصان زنان و ماماها، با انجام اقدامات، طبق موازین علمی و پروتکل ها و همچنین افزایش مهارت بالینی و در نتیجه کاهش انواع قصور پزشکی، سبب حفظ سلامت مادران و نوزادان شوند.

    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، مامایی، متخصص زنان، قصور
  • میترا اخلاقی، فرناز اعتصام، محمدحسن حیدرینژاد، سمانه اکبرپور، فروغ گودرزی، محمدحسین صادقیان* صفحات 127-134
    مقدمه

    محیط دانشگاه با گسترش مشکلات یا فشارهای روانی، ممکن است در بالارفتن ناامیدی در میان دانشجویان نقش داشته باشد. در مطالعه حاضر سعی شده میزان امید به زندگی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان مقاطع مختلف رشته پزشکی ارزیابی شود.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی تحلیلی بر روی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال تحصیلی 1398-1399 انجام شده است. ناامیدی و وضعیت سلامت عمومی دانشجویان با استفاده از پرسشنامه های ناامیدی بک و پرسشنامه سلامت عمومی جمع آوری شد.

    یافته ها

    به صورت کلی 634 نفر دانشجو با میانگین سنی 50/22 سال وارد مطالعه شدند. از کل افراد شرکت کننده در مطالعه 270 نفر مرد بوده اند. تقریبا 3/40 درصد، 4/25 درصد و 6/4 درصد از دانشجویان به ترتیب میزانی از ناامیدی خفیف، متوسط و شدید داشتند. علاقه مندی به رشته، مصرف سیگار، رضایت از زندگی، سلامت عمومی و افکار خودکشی با ناامیدی در دانشجویان ارتباط معناداری نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتیجه مطالعه حاضر، حاکی از شیوع نسبتا بالای ناامیدی در دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. باتوجه به اینکه این دانشجویان معمولا از رتبه های برتر کنکور سراسری در سطح کشور هستند و از طرفی نیز در آینده عهده دار تامین، حفظ و ارتقا سطح سلامت جامعه خواهند بود، توجه بیش از پیش مسیولان و محققان به سلامت روحی این افراد لازم است تا علل زمینه ای این مشکلات بررسی شده و اقدامات مناسب برای رفع آن انجام شود.

    کلیدواژگان: ناامیدی، دانشجویان، سلامت عمومی، خودکشی
|
  • Zohre Khakbazan, Arezu Mehdizadeh*, Khadijeh Azimi, Mandana Mirmohammadali Pages 71-75
    Introduction

    Sexual assault causes significant health complications for victims, including sexually transmitted diseases. The aim of this study was to assess the awareness of women and girls who complain of rape about sexually transmitted diseases, because by recognizing the educational needs of people in the community can help improve the health of the community.

    Methods

    In this descriptive study, 100 women and girls complaining of rape referred to Babol Forensic Medicine Center were examined in terms of knowledge of the nature and prevention of sexually transmitted diseases. Samples were selected by convenience sampling and the data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity and reliability were confirmed. Data were analyzed by SPSS software.

    Results

    More than half of the research units (59%) had no knowledge about the nature and method of transmission and prevention of sexually transmitted diseases, 24% had poor knowledge, 7% had moderate knowledge and only 10% had good knowledge.

    Conclusion

    Considering the importance of prevention of sexually transmitted diseases in rape victims, the necessary education in the field of methods of prevention of sexually transmitted diseases and health care centers, through new and appropriate methods of community culture, should be provided to these people in forensic medicine centers.

    Keywords: Awareness, sexually transmitted diseases, Sexual assault
  • Mahboubeh Hojati, Omid Iravani, Sara Karimi, Ali Soleimanpour, Jalal Karimi* Pages 77-84
    Introduction

    Investigating the causes of child death and preventing preventable cases has an important role in the health and productivity of the family and society, because according to the age of children, it can have a great financial and psychological burden on the family and society. Due to the few studies conducted in this field in the country, the purpose of this study was to investigate the causes of death of children under 2 years of age based on autopsy findings.

    Methods

    In this cross-sectional and retrospective study, the cases of 57 children under two years old (26 boys and 31 girls) who were referred to Isfahan Forensic Medicine Center during 2018 and 2019 were examined and the causes of death and demographic and clinical characteristics were extracted. The obtained data were analyzed using χ2 statistical test and and Fishers exact test.

    Results

    In terms of distribution of causes of death, 46% were natural deaths, 9% were asphyxia, 9% were home accidents, 19% were traffic accidents, 7% were sudden death syndrome and 10% were due to various causes. There is a statistically significant difference between cause of death and age group, place of death, history of disease and type of delivery (P<0.05) but there is no statistically significant difference between cause of death and sex, nationality, history of maternal disease, mother's age and mother's job (P>0.05).

    Conclusion

    Considering the ability to take preventive measures against abnormal deaths and its trend in the country, it is necessary to make future policies in order to promote legal investigations in order to ensure the health and safety of children.

    Keywords: Unnatural deaths, Forensic medicine, Autopsy
  • Alireza Badsar, Ramyar Farzan, Ebrahim Masoudi, Ehsan Kazem Nezhad Leilie, Amirmohammad Gholizadeh* Pages 85-92
    Introduction

    Considering that Iran has a high ranking in the field of cosmetic surgery in the world and due to the increasing desire of patients and competition of physicians with different specialized fields and other people active in the field of cosmetic medical interventions, this study aims to investigate the frequency of medical malpractice. In these interventions were performed.

    Methods

    The present study is a descriptive cross-sectional study. In this study, the findings of the complaints files referred to the General Department of Forensic Medicine of Guilan Province during the years 1390 to 1397 were studied and the frequency of cases of negligence according to patient characteristics, type of negligence and the reason for complaints were investigated.

    Results

    Out of 113 registered complaints, 60.2% of the cases were ruled as medical malpractice. 69.9% of female patients, 60.2% were married and their mean age was 4.9. 3.32 years. In 37.7% of cases, negligence was reported and in 43.5% a combination of negligence was reported. The highest number of complaints (42.5%) was related to rhinoplasty surgery and the majority of complaints were related to ENT specialists (37.2%) and general practitioners (26.5%), respectively.

    Conclusion

    In such interventions, apart from observing scientific standards, form and result are of great importance for the patient. Therefore, paying attention to this matter and better interaction with the patient and proper justification of the patient can be effective in reducing the number of complaints. It is also important to perform interventions appropriate to the specialty of each physician.

    Keywords: Medical errors, Forensic medicine, Cosmetic surgery
  • Azar Tabesh*, Reza Haj-Manoochehri Pages 93-104
    Introduction

    Empirical evidence in many countries shows that several factors lead to the decision of individuals to attempt suicide. The aim of this study was to determine the social and economic factors affecting the suicide rate in 31 provinces of the country between 2012 and 2017.

    Methods

    In the present study, the effect of 16 socio-economic explanatory variables on suicide rate was investigated using the Bayesian model mean (BMA) method in an analytical-descriptive manner using R statistical software. All required statistics and information have been collected from library sources and statistical yearbooks of the Statistics Center of Iran, the Civil Registration Organization and the Forensic Medicine Organization of the country.

    Results

    In this study, it was found that in Iran in the study period, the fertility rate with a probability of presence of 0.997 with a coefficient of 4.972 has a very strong effect on the suicide rate. Also, the abortion rate variable with a probability of 0.935 with a coefficient of 0.201 is the second strongest variable affecting the suicide rate. Among the 4 independent economic variables, only the unemployment rate with a probability of 0.719 and a coefficient of 0.393 is known as the third variable affecting the suicide rate. The illiteracy rate variable with a probability of 0.758 also has a relatively acceptable effect on the suicide rate. In contrast, other social and economic variables do not have much effect on the suicide rate in Iran.

    Conclusion

    Based on the results of this study, fertility rate, abortion rate, unemployment rate and illiteracy rate are the four main factors affecting the suicide rate in Iran.

    Keywords: Suicide, Bayesian model averaging, Fertility rate, Abortion rate, Unemployment rate
  • Somayeh Rahimi Ahmadabadi*, Hamid Attaran, Zahra Rahimi Ahmadabadi, Akram Fotovat Pages 105-114
    Introduction

    Growth in jurisprudence and civil law refers to the queen and the psychic states of a person whose possessor has the psychic quality of being able to recognize the benefits and harms. The aim of this study was to compare emotional intelligence and coping skills in adolescents under 18 years of age referred to forensic medicine in Khorasan Razavi in order to evaluate the growth rate with 18-year-olds in 2019.

    Methods

    The present study is a descriptive design. The study population included all persons under 18 years of age who referred to the Khorasan Razavi Forensic Medicine Organization in 1398. Sixty people were selected by convenience sampling method and completed the Bar-On Emotional Intelligence Questionnaire and Lazarus Stress Coping Skills. These questionnaires were also administered to the control group. Data were analyzed using SPSS-21 software and T-test and analysis of covariance.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the two groups of adolescents under 18 and 18 years in the variables of emotional intelligence and its subscales (P<0.001). Also, there is a significant difference between the two groups in the variable of coping with stress and its subscales (P<0.001).

    Conclusion

    Considering the significant difference between emotional intelligence and coping skills between the two groups, it seems that these factors have a significant impact on coping with stress and stressors, poor impulse control and decision making, transactions that lead to self-harm and Or has others who deny them the qualification to grow.

    Keywords: Emotional intelligence, Stress coping skills, Adolescent, Emancipation Decree
  • Zahra Bazaz Benisi*, Mahindokht Saadatmand, Manijeh Hassanzadeh, Mohsen Khosravi Pages 115-126
    Introduction

    Today, despite the efforts of the medical community, health care staff and the advancement of medical technology, the rate of patient dissatisfaction and complaints is increasing. For this reason, this study was conducted to determine the frequency, causes and factors of medical malpractice in the field of gynecology and obstetrics referred to the General Directorate of Forensic Medicine in Qom province during the years 1391-1391.

    Methods

    This study was a descriptive and cross-sectional study. All complaint files in the field of gynecology and midwifery in the General Directorate of Forensic Medicine of Qom Province from 1391 to 1396 were reviewed. The data collection tool was a checklist that was prepared and completed by the researcher using the files. Data were analyzed using SPSS software version 24.

    Results

    The number of complaints in the field of gynecology and midwifery was 93, of which 62 were acquitted and 31 were convicted. The frequency of medical malpractice was 26.7% by midwives, 44.4% by gynecologists and 28.9% by other medical staff. Causes and types of negligence were high frequency (51.5%), carelessness (33.3%) and lack of skills (15.2%), respectively.

    Conclusion

    Considering the increase in complaints of medical malpractice in the field of obstetrics and gynecology, in order to increase the job security of medical staff and in the same direction increase the safety of patients and clients, gynecologists and midwives are required to take measures according to scientific standards and protocols. Also, increase clinical skills and thus reduce the types of medical malpractice, to maintain the health of mothers and infants.

    Keywords: Forensic medicine, Midwifery, Women specialist, Failure
  • Mitra Akhlaghi, Farnaz Etesam, Mohammad Hassan Heidarinejad, Samaneh Akbarpour, Forough Goudarzi, Mohammad Hossein Sadeghian* Pages 127-134
    Introduction

    The university environment may play a role in increasing frustration among students by spreading problems or stress. In the present study, we tried to evaluate the level of life expectancy and its related factors in students of different medical fields.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed on medical students of Tehran University of Medical Sciences in the academic year of 1998-99. Students' frustration and general health status were collected using Beck frustration questionnaire and general health questionnaire.

    Results

    A total of 634 students with a mean age of 22.50 years were included in the study. Of the total participants in the study, 270 were male. Approximately 40.3%, 25.4% and 4.6% of students had mild, moderate and severe levels of frustration, respectively. Interest in the field, smoking, life satisfaction, general health, and suicidal ideation were significantly associated with frustration among students.

    Conclusion

    The results of the present study indicate a relatively high prevalence of frustration among medical students of Tehran University of Medical Sciences. Given that these students are usually among the top ranks in the national entrance exam in the country and on the other hand in the future will be responsible for providing, maintaining and promoting the health of society, officials and researchers need to pay more attention to the mental health of these people. These problems should be investigated and appropriate measures should be taken to solve them.

    Keywords: Hopelessness, Student, General health, Suicide