فهرست مطالب

مطالعات زن و خانواده - سال نهم شماره 2 (تابستان 1400)

نشریه مطالعات زن و خانواده
سال نهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین مهربانی فر*، مهدیه دژبرد، کبری امامی صفحات 9-33

    واسطه گری ازدواج ازجمله فرآیندهای سنتی در تشکیل خانواده است که احیاء و تقویت آن از طریق توانمندسازی آموزشی واسطه گران، نقشی موثر در تسهیل ازدواج و پیشگیری از آسیب طلاق دارد. از آنجا که پیش نیاز توانمندسازی موثر، فهم دقیق مسایل و نیازهای واسطه گری است، پژوهش حاضر با بهره گیری از یک روش ترکیبی، مساله شناسی و نیازسنجی واسطه گری در شهر مشهد و نسبت یابی آن را با توانمندسازی آموزشی از دید متخصصان خانواده دنبال نموده است تا درنهایت بتواند مبتنی بر اطلاعات به دست آمده، یک صورت بندی اولیه از الگوی توانمندسازی آموزشی واسطه گران ازدواج پیشنهاد دهد. اجرای گروه کانونی و به دنبال آن طراحی پرسشنامه محقق ساخته و انجام پیمایش در میان 600 نفر از 996 تن از واسطه گران ازدواج، ما را به این نتیجه رساند که مسایل و نیازهایی از قبیل «آگاهی های عقیدتی و تعهدپذیری واسطین، توانایی در ارزیابی آمادگی ازدواج دختر و پسر ازلحاظ بلوغ اجتماعی و عاطفی، ارتباط موثر، مساله راستی آزمایی و...» بیشترین فراوانی را داشته اند. همچنین مصاحبه با متخصصان به منظور تدقیق نیازهای آموزشی و نسبت یابی با توانمندسازی آموزشی، اولویت هایی از قبیل مهارت «کشف آمادگی و بلوغ فرد برای ازدواج، کفویت شناسی، الگوهای تعارف (آشنایی دادن) طرفین در واسطه گری، مهارت برقراری ارتباط موثر و فن بیان و...» را برجسته نمود. درنهایت بر اساس جمع بندی این اطلاعات «الگوی توانمند سازی واسطین در شهر مشهد در سه سطح مقدماتی، نیمه تخصصی و تخصصی» از سوی پژوهشگران ارایه شد.

    کلیدواژگان: واسطه گران ازدواج، نیازسنجی، توانمندسازی، آموزش
  • روشنک خدابخش پیر کلانی*، عارفه رنجبر، مریم جان فدا صفحات 34-57
    بیماری کووید-19 در اواخر دسامبر 2019 شروع شد و خیلی زود کل دنیا را فراگرفت. زندگی در قرنطینه خانگی و قطع ارتباطات با همسالان برای کودکان پیامدهای روان شناختی را به همراه داشت. پژوهش حاضر به بررسی نقش سبک های مقابله ای مادر در دوران همه گیری کرونا ویروس بر عملکرد فیزیکی و هیجانی کودکان می پردازد. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مادرانی که کودکان 1 تا 6 ساله دارند، بود که به صورت اینترنتی پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. حجم نمونه شامل 325 نفر در نظر گرفته شد. ابزار مورداستفاده در این پژوهش پرسشنامه سبک های مقابله با استرس اندلر و پارکر (CISS) و پرسشنامه کیفیت زندگی کودکان پیش دبستانی (TAPQOL) بود. جهت تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از روش رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد سبک های مقابله ای مادر می توانند عملکرد فیزیکی و هیجانی کودکان 1 تا 6 ساله را در بحران کرونا پیش بینی کنند. نتایج بیانگر این است که سبک های مقابله ای مادر می تواند 16 درصد از عملکرد فیزیکی و 15 درصد از عملکرد هیجانی کودکان را در بحران کرونا تبیین کنند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر رابطه آماری معناداری بین سبک های مقابله ای مادر با عملکرد هیجانی و فیزیکی کودکان وجود دارد؛ بنابراین پرداختن به وضعیت سبک های مقابله ای که مادران به کار می گیرند در جهت بهبود عملکرد فیزیکی و هیجانی کودکان در دوران شیوع کووید 19 بسیار ضروری است.
    کلیدواژگان: سبک های مقابله ‎ای، عملکرد فیزیکی و هیجانی کودکان، طرح واره های ناسازگار، کووید-19
  • زهرا رضازاده عسکری*، حمیدرضا حاجی بابایی، زینب ثمنی صفحات 58-79
    شناسایی چالش ها و موانعی که در مقابل توانمندسازی اجتماعی زنان، در تناسب با خلقت و هدف آفرینش زنان، از منظر قرآن کریم و روایات وجود دارد؛ هدف این نوشتار است. مساله اساسی اهمیت توانمندسازی زنان در برنامه های توسعه و اجرای این طرح ها در شهرها و روستاهای ایران اسلامی بر طبق مبانی غربی و فارغ از مبانی اسلامی است. در حالی که می توان راهکارهایی در جهت توانمندسازی اجتماعی زنان متناسب با ایجاد تمدن نوین اسلامی از منابع اسلامی ارایه نمود. صاحب نظران مسلمان در حکم تکلیفی فعالیت اجتماعی زنان، اختلاف دارند، که بعد از بررسی مبانی قرآنی و روایی، ضرورت مشارکت اجتماعی زنان و لزوم توانمندسازی اجتماعی زنان صحیح تر به نظر می رسد. تحقیق به روش تحلیل محتوای کیفی، به مشکلات زنان در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی زن برای مشارکت اجتماعی در منابع اسلامی پرداخته است. این مشکلات اعم از ضعف اعتقادی و شخصیتی یا عدم تبیین حقوق و تکالیف خانوادگی و یا اختلاط در جامعه، مورد شناسایی در متون اسلامی قرار گرفته اند. قرآن کریم و روایات راهکارهای توانمندسازی اجتماعی زنان را در قالب تبیین تکلیف و عبادت الهی، ارایه ی الگوهای مطلوب زنانه در مشارکت اجتماعی، تعیین شرایط حضور زنان، برجسته سازی اولویتها و... بیان نموده اند.
    کلیدواژگان: توانمند سازی اجتماعی، مسولیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی، خودباوری زنان
  • مرضیه محمدی آرام*، مجید حیدری فر، احمد سعدی صفحات 80-99
    عمر انسان، با خصوصیات بی مانندش، از نعمت های بسیار ارجمند خدای رحمان است که هماره در معرض حوادث و نابود شدن قرار دارد. از سوی دیگر، مدیریت زمان از شاخص های مهم در زندگی فردی و خانوادگی است؛ یعنی انسان های خردمند برای وصول به آرمان های فردی و خانوادگی خویش، باید با برنامه ریزی هدفمندانه، چگونگی استفاده از نعمت وقت را مدیریت کنند تا به سهولت و سرعت، به اهدافشان برسند. بر این اساس، باید انسان های مومن مدبر، روش های عینی و کاربردی خاصی را سرآمد امور زندگی خویش قرار دهند؛ یعنی نوعی تحول و دگردیسی در قلمرو اعمال و رفتارهایشان در شیون زندگی؛ به ویژه شیون خانوادگی پدیدآورند تا بتوانند از عمرشان استفاده بهینه و بیشینه کنند. پاسخگویی عالمانه به این پرسش: «روش های کاربردی مدیریت زمان در خانواده چیست؟» هدف پژوهش پیش روست که چهار شیوه را پیش می نهد. در مغرب زمین، نخستین کتاب درباره مدیریت زمان، اواخر دهه 1950 به بازار آمد؛ ولی بسیار پیش تر، در منابع اسلامی با عناوین استفاده بهینه از عمر و فرصت های گوناگون زندگی یا داشتن نظم، از آن یادشده بود. روش پژوهش این مقاله، از گونه نقلی وحیانی (گزارش و تحلیل محتوای آیات و روایات) است و گردآوری داده ها با شیوه کتابخانه ای و نرم افزاری و پردازش متن مقاله، به روش توصیفی و تحلیلی است.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، زندگی خانوادگی، روش های کاربردی
  • صباح عباسی، بهبود یاریقلی*، پیمان یارمحمدزاده صفحات 100-126
    پژوهش حاضر تجارب مدیران زن مدارس از تعادل بین کار و زندگی را موردبررسی قرار می دهد. این پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیل تم صورت پذیرفت. مشارکت کنندگان مدیران مدارس زن شهرستان پاوه می باشند که از 15 مشارکت کننده با روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور مصاحبه به عمل آمد. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته ضمن تشریح تجارب مدیران زن از کار در مدارس ادراک آنان را    تعادل بین کار و زندگی موردمطالعه قرار داده است؛ که جهت اعتبار از روش بازبینی نتایج توسط مشارکت کننده ها و برای افزایش اعتماد به نتایج از روش فن ممیز بیرونی استفاده شد است. سرانجام تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس روش کلایزی صورت گرفت؛ که هشت تم و بیست مقوله از مصاحبه های انجام گرفته با عناوین: فن مدیریت زمان، توانایی مدیریتی، متعهد بودن، شرایط مناسب خانواده، سبک سازی نقش، بهداشت روحی و روانی کار، بعد مادی کار، اعتدال در سطح انتظارات خود و دیگران استخراج شده است. نتیجه پژوهش نشان داد تعادل در کار و زندگی باعث سهولت در انجام مسئولیت های کاری و زندگی فردی - خانوادگی شده و باعث رضایت خاطر مدیران زن مدارس هم از کار و هم از زندگی می شود.
    کلیدواژگان: تجارب زیسته، مدیران زن، تعادل کار و زندگی، مدرسه
  • فاطمه هاشمی گلپایگانی*، سیده منور یزدی صفحات 127-147
    هدف پژوهش تعیین ویژگی های روان سنجی مقیاس رفتارهای دلبستگی در افراد متاهل است. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری کلیه افراد متاهل ایران بود. با توجه به مسئله پژوهش، محقق جامعه هدف خود را افراد متاهل در مراکز دانشگاهی شهر تهران تعیین نمود که از میان آن ها به شیوه ی نمونه گیری در دسترس 271 نفر (اعم از کارکنان و دانشجویان) از دو مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه امام حسین و خوابگاه دانشگاه الزهراء (156 زن و 115 مرد) انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، مقیاس رفتار های دلبستگی سندبرگ، نووک، جانسون و یوشیدا (2012) و پرسشنامه ی زوجی اینریچ فورز و السون (1989) است. داده ها با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی تحلیل گردید. یافته ها نشان داد که رفتارهای دلبستگی خود و رفتارهای دلبستگی همسر، دو عامل جدا از هم هستند و شاخص های برازش تحلیل عاملی تاییدی نیز به جز، شاخص ریشه ی میانگین مربعات خطای برآورد در الگوی خود در محدوده ی قابل قبول بودند. ضریب آلفای کرونباخ برای زیرمقیاس خود و زیرمقیاس همسر، به ترتیب 71/0 و 82/0 بود. با توجه به ویژگی های روان سنجی مقیاس رفتارهای دلبستگی و تمرکز آن به رفتارهای عینی در روابط افراد متاهل، استفاده از این مقیاس در کارهای پژوهشی و طرح ریزی مداخلات دقیق تر و کارآمدتر به منظور تقویت پیوندهای دلبستگی در افراد متاهل به مشاوران و روا شناسان خانواده، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پاسخگوبودن، دردسترس بودن، رفتارهای دلبستگی، مشغولیت هیجانی
  • علی محمدیان، بتول سلحشور* صفحات 148-167
    یکی از چالش ها و شبهاتی که امروزه، فراروی آموزه های شرعی قرارگرفته، این است که گفتمان و الگوی اسلام، نگاهی جانب دارانه به حقوق مردان داشته و درزمینه ی حقوق زنان با نوعی تبعیض و جنسیت زدگی همراه است. مدعیان چنین دیدگاهی با پیش کشیدن مصادیقی از احکام فقهی که در بادی امر، موهم رواداشت تبعیض است، سعی در مدلل کردن نظریه خود نموده اند. جستار حاضر درصدد است تا در راستای رفع شبهه مزبور در حوزه حقوق کیفری، به تبیین سیستم حقوقی اسلام در تشریع کیفر برای زنان بپردازد. این پژوهش به شیوه توصیفی-تحلیلی بوده و ضمن بیان مبانی اخلاقی ناظر بر تشریع مجازات ها برای زنان در فقه امامیه به ارایه احکام کیفری خاص زنان در ارتباط با تشهیر، تبعید، هم جنس گرایی، ارتداد، کیفیت اجرای حد، محل نگهداری محکومان و تاخیر در مجازات در شرایط خاص که با عنایت به مبانی مزبور وضع شده اند پرداخته است. نتایج پژوهش حاکی از این است که تشریع مجازات برای زنان در اسلام بر پایه دو مبنای نگاه کرامت محور به زن و رعایت عدالت صورت گرفته و اسلام در حوزه حقوق کیفری، نه تنها نگاه جانبدارانه ای به مردان ندارد بلکه از برخی احکام وضع شده این گونه به دست می آید که سعی در تسهیل و تخفیف مجازات برای زنان است؛ قابل ذکر است که از منظر پژوهش فرارو، وجود چنین تفاوت هایی نه تنها حکایت از تبعیض در تشریع ندارند؛ بلکه از اخلاق و عدالت در قانون گذاری نشیت گرفته و با توجه به ویژگی های متفاوت ژنتیکی و روحی غیرقابل انکار موجود میان زن و مرد، در آموزه های شریعت ورود یافته اند.
    کلیدواژگان: زن، مرد، جنسیت، احکام فقهی، اخلاق
  • افسون ملازاده نوران*، مهرانگیز شعاع کاظمی، محسن بدره صفحات 168-192

    شادی یا شادکامی یکی از نیازهای اساسی انسان هست که در مطالعات اخیر موردتوجه روانشناسان مثبت نگر بوده است. شادی و شادکامی اهمیت اساسی در سلامت روحی و روانی و جسمانی انسان ها دارد. با توجه به این که کودکان به عنوان عضو مهم جامعه هستند شادی کودکان زمینه ساز یک جامعه باکیفیت زندگی بالا خواهد بود. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین کیفیت روابط زناشویی والدین با شادکامی کودکان بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، والدین کودکان 7 تا 12 ساله شهر اردبیل بودند. حجم نمونه این پژوهش را 154 نفر از والدین کودکان 7 تا 12 ساله ساکن شهر اردبیل تشکیل داد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورداستفاده در این تحقیق، پرسشنامه کیفیت رابطه ی زناشویی باسبی و همکاران (1995) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد آرگایل و لو (1989) بود. پس از جمع آوری پرسشنامه ها داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل پیرسون و رگرسیون تحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین کیفیت روابط زناشویی والدین با شادکامی کودکان رابطه ی مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین هرکدام از ابعاد کیفیت رابطه زناشویی والدین یعنی انسجام، توافق و رضایت زناشویی والدین با شادکامی کودکان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بنابراین یکی از عواملی که می تواند در شادکامی کودکان نقش مثبتی داشته باشد مسئله کیفیت روابط زناشویی والدین است که باید بیش تر به این مسئله پرداخته شود.

    کلیدواژگان: کیفیت روابط، والدین، شادکامی، کودکان
|
  • Hossein Mehrabanifar *, Mahdieh Dezbord, Kobra Emami Pages 9-33

    Marriage mediation is one of the traditional processes in starting a family. Revival and strengthening of marriage meditation through educational empowerment of mediators has an effective role in facilitating marriage and preventing the harm of divorce. Accurate understanding of marriage mediation problem and needs is a one of the main prerequisites of the effective educational empowerment. Therefore, this study by using a mixed method seeks to identify problems and needs of marriage mediation in Mashhad and its relationship with educational empowerment from the perspective of family experts. At the first, the focus group was conducted and then a researcher-made questionnaire was designed and was distributed between 600 of 996 marriage meditators. According to the results, needs such as "the ideological awareness and commitment of the marriage mediator, the ability to assess the readiness of the girl and the boy for marriage in terms of social and emotional maturity, effective communication, the issue of verification, etc." were most prevalent. Also, interview to experts in order to more accurate examination of educational needs and its relationship to educational empowerment highlighted priorities such as "the skill of detecting the readiness and maturity of the individual for marriage, being in the same level, the patterns of introducing the girl and the boy in the marriage mediation, the skills of effective communication, art of expression, etc." Finally, according to the obtained information, an initial model for empowerment of marriage mediators in three level introductory, semi-specialized and specialized were suggested by the present study researchers.

    Keywords: marriage meditators, needs assessment, empowerment, education
  • Roshanak Khodabakhsh Pirkalany *, Arefah Ranjbar, Maryam Janfada Pages 34-57
    The purpose of this study was to investigate the role of Stress Coping Strategies of mothers on the Physical and Emotional performance of children 1 to 6 years old during the COVID-19 Epidemic The purpose of this study was to investigate the role of Stress Coping Strategies of mothers on the quality of life of Preschool Children during the COVID-19 Pandemic. The method of this study is descriptive-correlational. The statistical population of the study included all mothers with children aged 1 to 6 years. The sample consisted of 325 mothers who completed the questionnaires online. Data were collected using Coping Inventory for Stressful Situation (Ciss), TNO-AZL Preschool Children Quality of Life Questionnaire (TAPQOL), Early Maladaptive Scheme (YSQ- SF). The analysis of research data was performed by path analysis method and LISREL The results of the fitting indices confirmed the theoretical model assumed in the research and showed that in addition to the direct relationship between the mother's coping styles and the child's physical and emotional performance, between these two variables through liberation and distrust schemas. There is an indirect relationship (p <0.01). The findings indicate that maternal coping styles in times of corona crisis affect the physical and emotional functioning of children aged 1 to 6 years through release and distrust schemes. Thus, training of appropriate strategies for mothers to reduce the maladaptive schemas and to teach proper coping strategies for increase quality of life of children is essential.
    Keywords: coping strategies, Maladaptive Scheme, Quality of life of children, COVID 19
  • Zahra Rezazadeh *, Hamidreza Hajibabaeei, Zeinab Samani Pages 58-79
    Identify the challenges and obstacles to women's social empowerment in relation to the creation and purpose of women's creation, from the perspective of the Holy Quran and Islamic traditions; The purpose of this article is. The main issue is the importance of women's empowerment in development programs and the implementation of these projects in the cities and villages of Islamic Iran according to Western principles and independent of Islamic principles. While it is possible to provide solutions for the social empowerment of women in accordance with the creation of a new Islamic civilization from Islamic sources. Muslim scholars differ on the obligatory ruling on women's social activity, which after examining the Qur'anic principles and narration, the need for women's social participation and the need for women's social empowerment in the Islamic society seems more correct. Research using qualitative content analysis has addressed the problems of women in the individual, family and social dimensions of women for social participation in Islamic sources. These problems, including weakness of belief and personality or lack of explanation of family rights and duties or mixing in society, have been identified in Islamic texts. The Holy Quran and Islamic traditions have stated the strategies of women's social empowerment in the form of explaining the duty and worship of God, presenting desirable female role models in social participation, determining the conditions of women's presence, highlighting priorities, and so on.
    Keywords: social empowerment, Social responsibility, Social Participation, Women's self-confidence
  • Marzihe Mohammadi Aram *, Majid Heidarifar, Ahmad Saade Pages 80-99
    Human life, with its unique characteristics, is one of the most precious blessings of God the Merciful, which is always exposed to events and destruction. On the other hand, time management is of particular importance; That is, in order to achieve one's lofty ideals, a believer must increase the quality of productivity of his life with purposeful and intelligent planning in order to reach his goals sooner.Accordingly, the believer must put certain objective and practical methods at the forefront of his affairs; That is, he created a kind of transformation in the realm of his actions and behaviors so that he could make the most of his life.The wise answer to this question: "What are the practical methods of time management?" Inspired by the verses, the aim of the research is to show the practical life of the Prophets in four ways.In the West, the first book on time management was published in the late 1950s; But much earlier, in Islamic sources, it was referred to as the optimal use of life and the various opportunities of life or order.The research method of this article is one of the narrative types of revelation (reporting and analyzing the medals of verses and narrations) and collecting data in a library and software method and processing the text of the article is descriptive and analytical.
    Keywords: ’time management’, ‘family life’, ‘practical methods’
  • Sabah Abbasi, Behboud Yarigholi *, Peyman Yarmohammadzadeh Pages 100-126
    This study is about and examines experiences of female school principals from the balance between work and life. The current research uses a qualitative approach with thematic analysis research method. Contributors are 120 female school principals of the city of Paveh whom, by purposeful criterion-oriented sampling method fifteen people of school female principals of Paveh city were selected and their experiences from the balance between work and life have been examined with semi-structured interviews. For the sake of validation, review method of results by participants, and to increasing trust in results, method of External audit technique has been used. Finally, a Colaizzi methods for eight themes and twenty categories has been extracted by analysis method with titles including: time management technique, management ability, commitment, good family conditions(education and appropriate growing and cognitive conditions of children, family conditions, selection and sincerity in family relationships and their understanding of vocation conditions), role lightening (gain experiences, organization, colleagues and help desk service’s cooperation, change in conditions of service), mental and spiritual health of job (appreciate and feeling the pleasure and peace of work and serving the people, cheerful spirit and vitality, psychological refinement), the importance of the monetary dimension, moderation at the level of your and others expectations (fit the expectations according to the conditions, creating fitness at the level of others expectations and convincing them about the conditions).
    Keywords: Lived experiences, principals, balance between work, life
  • Fatemeh Hashemi Gplpayegani *, Seyedeh Monavar Yazdi Pages 127-147
    The current study aimed to determine the psychometric properties of the attachment behaviors scale in Iranian married people. The research method was correlational, and the statistical population is all married people in Iran. According to the research problem, the researchers have determined their target population as married people among the university centers of Tehran, which among whom (from staff and students) 271 individuals (156 women and 115 men) were selected through convenience sampling from Imam Hussein University Center of Strategic Studies and Alzahra University dormitory. The research instruments were the Attachment Behaviors Scale by Sandberg, Novak, Davis, & Busby (2012) and the Four ENRICH Couple Scales by Fowers and Olson (1989). Data were analyzed using confirmatory factor analysis. Results showed that Attachment Behaviors-Self and Attachment Behaviors-Partner were two distinct factors. The confirmatory factor fitness indicators except for RMSEA of Self subscale were in the accepted range. Cronbach's alpha coefficients for Attachment Behaviors-Self and Attachment Behaviors-Partner were respectively.71 and .82. Considering the psychometric properties of the attachment behavior scale and its focus on objective behaviors in married relationships, using this scale in research work and planning more accurate and efficient interventions to strengthen secure attachment bonds in married people is recommended to family counselors and psychologists.
    Keywords: Accessibility, attachment behaviors, Emotional engagement, responsiveness
  • Ali Mohamadian, Batoul Salahshour * Pages 148-167
    one of the challenges that sharia is facing is the claim that Islam has a biased view towards men's rights. and there is gender discrimination against women in Islamic law. The claimants have tried to justify their theory by presenting examples of jurisprudential rulings that at first seem to be discriminatory. In order to respond to this challenge in the field of criminal law, the Islamic legal system in the field of legislation to punish guilty women has been explained. This study has been conducted using a descriptive-analytical method and after explaining the moral principles of legislation to punish guilty women in Islamic jurisprudence, women's specific criminal sentences in the field of public disclosure, expulsion, homosexuality, apostasy, the quality of the Hadd, the place of detention and delay in punishment in special circumstances have been stated. It,s found that the legislation of punishment for women in Islam is based on the two principles: a dignified view of women and the observance of justice. it is found that Islamic Criminal law not only does not have a biased view of men but it can be seen from some of the rulings that this law seeks to facilitate and mitigate punishment for women. The purpose of the study is to show that differences and distinctions in the rulings don't indicate that the rulings of the Shari'a are discriminatory; rather, what can be acknowledged is that some Shari'a rulings are different between men and women because they differ in biological and psychological characteristics.
    Keywords: woman, man, Gender, jurisprudential rules, ethics
  • Afsoon Mollazadehnooran *, Mehrangiz Shoaakazemi, Mohsen Badreh Pages 168-192

    Happiness or joyfulness is one of the basic human needs that has been considered by positive psychologists in recent years.Happiness and joyfulness are of fundamental importance to the mental, psychological, physical, and social health of humans.Since children are the important members of society, their happiness will be the context and foundation of a society with a high quality of life. this study has been aimed at investigating the relationship between the quality of marital relationship between parents and children’s joyfulness.This research is conducted by descriptive-correlational method.The statistical population of the study includes the parents of children aged 7 to 12 in Ardabil city, Iran.The sample size of this study is 154 parents of children aged 7 to 12 years in Ardabil city chosen by simple random sampling. The tools used in the present study include the Marital Relationship Quality Scale of Basby et al. (1995) and the Oxford Happiness Questionnaire by Argyle and Lue (1989). Data were analyzed by means of Pearson analysis as well as regression tests.The data confirmed , there is a positive and significant relationship between the quality of parents’ marital relationships and children’s happiness. Moreover, there is a positive and significant relationship between each of the aspects of the quality of the parents’ marital relationship, i.e. cohesion, agreement, besides marital satisfaction of the parents with the children’s happiness. Conclusion Therefore, one of the factors that can play a positive role in children's happiness is the quality of parents' marital relationships.Therefor it is necessary to address the issue.

    Keywords: Quality of Relationships, parents, Happiness (Joyfulness), Children