فهرست مطالب

پژوهش های راهبردی سیاست - پیاپی 37 (تابستان 1400)

فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست
پیاپی 37 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدحسین قورچانی خوزانی، زهره دهدشتی شاهرخ* صفحات 9-42

    در نظام های سیاسی، رقابت میان بازیگران سیاسی با هدف دستیابی به قدرت و اثرگذاری بر تصمیمات رای دهندگان به نحوه بازاریابی فعالیت های سیاسی و اجتماعی آن ها در برابر افکار عمومی بستگی دارد. عدم شناخت عمیق ذهنیت و تصویر مردم نسبت به سیاست مداران و عوامل تاثیرگذار بر رفتارهای سیاسی و اجتماعی مردم باعث بوجود آمدن مشکلاتی در رسیدن به اهداف سیاسی می باشد. هدف پژوهش ایجاد یک تصویر روشن از عمق ذهن رای دهندگان ایرانی نسبت به برند ایده آل ریاست جمهوری است. این پژوهش با انجام مصاحبه های عمیق و با تکنیک زیمت، سازه های مرکزی را استخراج نموده است. جامعه آماری پژوهش؛ هدفمند و از ایرانیان بالای 18 سال است که حداقل در یک دوره ریاست جمهوری شرکت کرده اند. همچنین با انجام 14 مصاحبه، پژوهشگر به اشباع نظری رسیده و نقشه اجماعی برند ایده آل ریاست جمهوری استخراج شد. سازه های مرکزی احصا شده از نقشه اجماعی عبارتند از: ایران پیشرفته، بهبود اقتصادی، بهبود توسعه و فرهنگ، آرامش دهنده، توجه و توسعه گردشگری، متعهد، عدالتخواه، ارتباطات جهانی، توجه به محیط زیست و عملگرا که باید در کمپین های بازارهای سیاسی ریاست جمهوری برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات مد نظر قرار گیرند.

    کلیدواژگان: بازاریابی سیاسی، برند سیاسی، انتخابات ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران، تکنیک زیمت
  • باقر عسگرنژاد نوری*، قاسم زارعی، الله یار بیگی فیروزی، جاوید نوری نژاد صفحات 43-72

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی و تعیین تاثیر آمیخته بازاریابی سیاسی و ارزش ویژه برند احزاب سیاسی بر تعهد و وفاداری رای دهندگان در ایران است. جامعه آماری این پژوهش شهروندان واجد شرایط رای گیری در شهرستان تهران در سال 1396 می باشند. برای این منظور تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه بود که تعداد 14 پرسش برای سنجش آمیخته بازاریابی سیاسی، 24 پرسش برای سنجش ارزش ویژه برند، 2 پرسش برای سنجش تعهد و 2 پرسش به منظور وفاداری رای دهندگان بین پاس خ دهندگان توزیع شد. تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام گرفت و نتایج نشان داد که آمیخته بازاریابی سیاسی بر ارزش ویژه برند و تعهد و وفاداری رای دهندگان تاثیر مستقیم و معناداری دارد. همچنین مشخص شد که ارزش ویژه برند بالا می تواند بعنوان متغیر میانجی، ارتباط بین آمیخته بازاریابی سیاسی و تعهد و وفاداری رای دهندگان را تقویت نماید.

    کلیدواژگان: بازاریابی سیاسی، آمیخته بازاریابی سیاسی، ارزش ویژه برند احزاب سیاسی، تعهد رای دهندگان، وفاداری رای دهندگان
  • غلامرضا خواجه سروی، محمدباقر خرمشاد، عباسعلی رهبر، سید زکریا محمودی رجا* صفحات 73-112

    در نظام های ناهمگون فرهنگی مذهبی، شناخت متغیرهای موثر در رفتار رای دهی و  مشارکت سیاسی شهروندان، برای سیاست گذاری و مدیریت مطلوب امری حیاتی است. مسئله پژوهش، تجزیه و تحلیل عوامل موثر در رای دهی قوم ترکمن به گفتمان اعتدال در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری است. این پژوهش از نظر جهت گیری، کاربردی و نوع پژوهش توصیفی و از روش پیمایش استفاده شد. جامعه آماری، شهروندان قوم ترکمن در گلستان می باشند که به صورت تصادفی ساده 344 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پایایی و روایی ابزار پژوهش با استفاده از آزمون های ضریب بارهای عاملی، پایایی ترکیبی، آلفای کرونباخ، روایی همگرا و روایی واگرا اندازه گیری شدند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار Smart- PLS وSPSS تجزیه و تحلیل شدند. از آزمون t تک نمونه و فریدمن برای سنجش فرضیه های پژوهش استفاده شد. یافته ها نشان می دهد ویژگی های شخصیتی نامزد، انتظارات انتخاباتی، اثرپذیری از معتمدان سیاسی دینی، قرابت با ایدیولوژی های مذهبی قومی، روند تحولات جهانی منطقه و شبکه های مجازی، بیشترین تاثیر را در رای دهی قوم ترکمن به گفتمان اعتدال در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری داشت. همچنین یافته های حاصل از رتبه بندی نشان می دهد به ترتیب، انتظارات انتخاباتی، قرابت با ایدیولوژی های مذهبی، عوامل تاریخی، روند تحولات جهانی منطقه، اثرپذیری از معتمدان سیاسی دینی، ویژگی های شخصیتی نامزد و شبکه های مجازی بیشترین نقش را در تمایل قوم ترکمن به گفتمان اعتدال داشت.

    کلیدواژگان: قوم ترکمن، انتخابات، گفتمان اعتدال، رقابت انتخاباتی، ریاست جمهوری دوازدهم
  • فائز دین پرست*، سامره پاریاب صفحات 113-140
    انتخابات، اعم از ریاست جمهوری و مجلس نقش مهمی در صور ت بندی گفتمان های سیاسی و شکل گیری مطالبات شهروندی داشته است. هدف این پژوهش، تبیین طرح مطالبات قومی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دو شهر ارومیه و تبریز به عنوان مرکز استانهای آذربایجان غربی و شرقی در دوره دهم است. داده های مورد نیاز این پژوهش از طریق تصاویر، شعارها، سخنرانی ها و مصاحبه ها گردآوری شده اند. داده های گردآوری شده در این پژوهش، با روش ردیابی فرایند تحلیل شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد نخبگان قومی در یک فرصت سیاسی مانند انتخابات، با توسل به دو اقدام دست کاری نمادها و تقویت احساس محرومیت نسبی، هدف حفظ و صیانت از موقعیت ممتار خود و بسیج منابع برای پیروزی در انتخابات را دنبال می کنند.انتخابات، اعم از ریاست جمهوری و مجلس نقش مهمی در صور ت بندی گفتمان های سیاسی و شکل گیری مطالبات شهروندی داشته است. هدف این پژوهش، تبیین طرح مطالبات قومی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دو شهر ارومیه و تبریز به عنوان مرکز استانهای آذربایجان غربی و شرقی در دوره دهم است..
    کلیدواژگان: نمایندگان مجلس، ساختار فرصت سیاسی، دست کاری نمادها، رقابت انتخاباتی، بسیج منابع
  • علی باقری دولت ابادی*، سارا رضایی صفحات 141-172
    با توجه به موقعیت و جایگاه سیاسی شهید بهشتی در سال های اول انقلاب، پرسش اصلی پژوهش این است که شهید بهشتی چه نقش های ملی را برای سیاست خارجی ایران در نظر داشت؟ فرضیه پژوهش به نقش هایی همچون رهبری جهان اسلام، حامی مستضعفان و مبارزه با استکبار و استعمار اشاره دارد. برای پاسخ به این پرسش، از الگوی نظری کی.جی هالستی و نقش های مورد اشاره ایشان استفاده و این نقش ها با دیدگاه های شهید بهشتی انطباق داده شد. برای این منظور از دو روش تحلیل کمی (شمارش بسامد شاخص های مرتبط با نقش های ملی) و تحلیل کیفی (تفسیر یافته ها با روش توصیفی-تحلیلی) استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد از میان شانزده نقش ملی مورد اشاره هالستی، نقش های ملی دولت ضد امپریالیسم (بسامد 131)، دولت مدافع اسلام (بسامد 53) و سنگر انقلاب و رهایی بخش (بسامد 48) بیشترین انعکاس را در کلام شهید بهشتی داشته است. این در حالی بود که در هیچ کجا به نقش هایی همچون رهبر و حافظ منطقه اشاره ای نشده است؛ در عوض سه نقش از سوی شهید بهشتی برای سیاست خارجی ایران تجویز گردیده که در نقش های مورد اشاره هالستی قرار ندارند. این نقش ها عبارتند از: دولت ضد صهیونیسم، دولت عدالتخواه و دولت صلح طلب.
    کلیدواژگان: شهید بهشتی، سیاست خارجی ایران، هالستی، نقش های ملی
  • سعید وثوقی، حمید احمدی نژاد* صفحات 173-204
    سیستم سازه ‏های شخصی سیاستگذار یکی از مهمترین قالب‏ های شناخت رفتار، کنش و تصمیم‏گیری او می باشد. در واقع اگرچه عوامل متعددی در نوع فهم و تصمیم ‏گیری یک موضوع از سوی یک رهبر تاثیر دارند اما بدون شک سازه‏ های شخصی به معنای ادراک، ارزش و باورهای او نقش بی ‏بدیلی در این فرآیند دارد. بنابراین فهم بازنمایی پرونده هسته ‏ای ایران و الگوی تصمیم‏ گیری برآمده از این بازنمایی قطعا بدون شناخت سازه شخصیتی رهبران حاکم در سیاست خارجی ناقص خواهد بود. برپایه همین مساله هدف اصلی این مقاله شناخت تاثیر سازه شخصیتی احمدی نژاد در مسیر مناقشه هسته‏ای در مقابل غرب بعنوان طرف مقابل است. بر این اساس پرسش مقاله آن است که سازه شخصی احمدی نژاد چه تاثیری بر قالب‏بندی و سپس الگوی تصمیم‏ گیری پرونده هسته ‏ای داشته است؟ یافته های پژوهش در چارچوب تیوری جورج کلی و سپس انطباق این یافته ها با آزمون کمی نشان می‏ دهد که نقش سازه شخصی احمدی نژاد ضمن تاثیر اساسی بر پرونده هسته ‏ای، آن را در قالب یک موضوع امنیتی- هویتی بازنمایی و به تناسب این قالب، تصمیم ‏گیری ارزشی- روانشناختی را بر پایه پنج اصل تعبیر، دوگانگی، انتخاب، نوسان و جامعه ‏جویی به عنوان الگوی مطلوب در خصوص آن بکار گرفت. روش پژوهش با توجه به تحلیل موضوع در دو سطح، توصیفی و پیمایشی (پرسشنامه) است.
    کلیدواژگان: پرونده هسته ‏ای، بازنمایی، الگوی تصمیم‏ گیری، سازه شخصی، محمود احمدی نژاد
  • مهدی زیبائی* صفحات 205-233
    ناآرامی های اخیر در جهان عرب که به مانند موج پیشین از شمال افریقا آغاز شد و به طور محدود به دولت های عراق و لبنان در خاورمیانه عربی گسترش یافت، ضرورت توجه مجدد به مناسبات بین دولت و مردم در جهان عرب را برجسته می سازد. سیر ارتباط بین دولت و مردم در کشورهای عربی طی دوره پسااستقلال، مبین سه دوره تاریخی می باشد. صرف نظر از مشخصات و شرایط ظهور دوره های مذکور که در متن مقاله مورد اشاره قرار خواهد گرفت، تاثیر محیط بین الملل در تعیین کم و کیف رابطه دولت- جامعه در جهان عرب غیر قابل انکار است. بعبارت دیگر، قرارداد اجتماعی جهان عرب در دوران مدرن (پس از جنگ جهانی اول)، بیش از آنکه متاثر از مولفه های داخلی باشد تحت تاثیر منافع و سیاست های بازیگران بزرگ در محیط بین الملل بوده است. این مقاله قصد دارد در پرتو نظریه جامعه شناسی تاریخی روابط بین الملل، قرارداد اجتماعی جهان عرب را در یک چشم انداز تاریخی بررسی کند. در این ارتباط، ضمن تمرکز بر قرارداد اجتماعی منتهی بر ناآرامی های عربی، پاره ای از موانع شکل گیری قرارداد اجتماعی جدید و فراگیر در جهان عرب مورد اشاره قرار خواهند گرفت.
    کلیدواژگان: ناآرامی، قرارداد اجتماعی، دولت، جامعه، بین الملل
  • مجید عباسی* صفحات 235-266

    تحولات سیاسی موسوم به بیداری اسلامی که از سال 2011 خاورمیانه عربی را فراگرفت، در یک مورد با دخالت نظامی غرب به سرنگونی رژیم حاکم در لیبی منجر شد. این دخالت نظامی در حالی بود که رژیم قذافی در سیاست ‎خارجی خود از جهت‎گیری ضدغربی به سمت مشارکت داوطلبانه با غرب متمایل شده و روابط علی الظاهر عادی گردیده بود. اما علی رغم این تغییرات، آغاز بحران داخلی لیبی به واکنش عملی و فوری ایتلاف کشورهای غربی با هدف سرنگونی قذافی منجر شد. این پژوهش ضمن مطالعه نظری سیاست خارجی لیبی در چارچوب پیش‎نظریه جیمز روزنا و با استفاده از روش توصیفی-تبیینی، در پی پاسخ به این پرسش اصلی است که چرا علی رغم اینکه قذافی در دهه آخر حکومت خود سیاست خارجی تعامل گرا و مشارکت جویانه با غرب را در پیش گرفت اما در پی آغاز خیزش مردمی، کشورهای غربی در قالب سازمان ناتو به دخالت نظامی در این کشور مبادرت کردند؟ فرضیه اصلی عبارت از این است که علی رغم در پیش گرفتن سیاست تعامل گرایی با غرب؛ عدم اعتماد میان طرفین و فقدان اصلاحات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و تداوم نارضایتی های داخلی موجب شد که با آغاز بحران در لیبی، کشورهای غربی از سقوط قذافی حمایت کنند.

    کلیدواژگان: شورش داخلی، ایدئولوژی، سیاست خارجی، مشارکت داوطلبانه، مداخله نظامی
  • مرضیه سادات الوند*، ابوالفضل قاسمی صفحات 267-303
    فهم سلامت یک مساله زیستی، روانی - اجتماعی است و به اقدامات پیچیده سیاستی و حضور ذی نفعان متنوع آن در فرآیند سیاست گذاری سلامت نیاز دارد. برخلاف رویکرد سنتی فهم سلامت که تقلیل گرا و پزشکی بود؛ رویکرد جدید، چندبعدی و چندسطحی است و به عبارتی نگرش به سلامت را پدیده ای می بیند که وابسته به متغیرهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، فردی و زیستی است. بیماری های جدید همه گیر از جمله کووید 19 (کرونا) نیز به حوزه پزشکی منحصر نمی شوند و بایستی به عنوان موضوعی چندسطحی؛ در قالب اقدامات پیچیده سیاستی و متغیرهای اشاره شده نگریسته شوند. پرسش اصلی تحقیق این است که اصول راهبردی سیاست گذاری مقابله با کرونا چیست؟ بر اساس روش توصیفی- تحلیلی بر مبنای چارچوب نظری مسایل بدخیم، یافته های تحقیق نشان می دهد طراحی سیاست مقابله با کرونا را بایستی در چارچوب رویکرد همکاری جویانه در قالب حکمرانی سلامت اعمال کرد. دولت ها باید نوع نگاه خود را نسبت به مسایل پیچیده و بدخیم تغییر بدهند. یعنی باید از فرماندهی و مدیری به رویکرد رهبری و هدایت گر تغییر کند. دلالت های راهبردی سیاست گذاری کرونا مبتنی بر رویکرد همکاری جویانه، توجه به بستر تاریخی- اجتماعی، تغییر رفتار ذی نفعان و بازیگران، تعیین مرجعیت بخش، استفاده از دیپلماسی سلامت، نظام حمایتی فراگیر، افزایش سرمایه سیاسی- اجتماعی و استفاده از فناوری می باشد.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری سلامت، حکمرانی سلامت، کرونا، مساله بدخیم، رویکرد همکاری جویانه
|
  • Mohammad Hossein Ghourchani Khouzani, Zohreh Dehdashti Shahrokh * Pages 9-42

    In the political systems, competition between political actors with the aim of gaining power and influencing voters ‘decisions, depends on how they market their political activities. The lack of deep understanding of the people image towards the politicians and factors influencing public political and social behaviors create problem in achieving political goals. The purpose of the present study is to create a clear picture of the depth of the minds of the Iranian voters towards the ideal brand of the president in Iran. This research is conducted by a phenomenological approach and in order to determine the conceptual map of the ideal brand of the president has conducted in-depth interviews along with the ZMET technique. It should be noted that the statistical population of the present study is targeted from Iranian over the age of 18 who have at least participated in one presidential election. Also, after conducting 14 interviews, the researcher reached theoretical saturation and a consensus map of the ideal presidential brand was extracted. The central structures included in the consensus plan are: Advanced Iran, Economic Improvement, Development and Culture Improvement, Relaxation, Tourism Attention and Development, Committed, Justice-seeking, Global Communication, Environmental and Pragmatic, which should be included in market campaigns. Presidential policy to increase public participation in elections.

    Keywords: Islamic Republic of Iran, political brand, Political Marketing, presidential election, ZMET technique
  • Bagher Asgarnezhad Nouri *, Ghasem Zarei, Allahyar Beigi Firoozi, Javid Nourinezhad Pages 43-72

    The purpose of this study is to investigate and determine the effect of political marketing mix and brand equity of political parties on voter commitment and loyalty in Iran. The statistical population of this study is eligible citizens in Tehran in 1396. The statistical population of this study is citizens eligible to vote in Tehran. For this purpose, 384 people were selected by available random sampling method. The instrument used in this research was a questionnaire that 14 questions were distributed to measure the political marketing mix, 24 questions to measure brand equity and 2 questions to measure voter commitment and 2 questions to measure voter loyalty were distributed among respondents. The findings were analyzed using LISREL software and the results showed that the political marketing mix has a direct and significant effect on brand equity and voter commitment and loyalty. It was also found that high brand equity can, as a mediating variable, strengthen the relationship between political marketing mix and voter commitment and loyalty.

    Keywords: Political Marketing, Political Marketing Mix, brand equity of political parties, voter commitment, voter loyalty
  • Gholamreza Khajehsarvy, Mohammadbager Khorramshad, Abbas Rahbar, Seyed Zakaria Mahmoodi Raja * Pages 73-112

    In heterogeneous cultural-religious systems, recognizing the variables affecting citizens' voting behavior and political participation is vital for good policy-making and management. The issue of research is the analysis of the factors influencing the Turkmen people to vote for the discourse of moderation in the twelfth presidential election. This research was descriptive in terms of orientation, application and type of research and the survey method was used. The statistical population is the citizens of Turkmen ethnic group in Golestan and 344 people were randomly selected as the statistical sample. Reliability and validity of the research instrument were measured using factor load coefficient, combined reliability, Cronbach's alpha, convergent validity and divergent validity. The data were analyzed using Smart-PLS and SPSS software. One-sample t-test and Friedman test were used to test the research hypotheses. Findings show that candidate personality traits, electoral expectations, influence of political-religious trustees, closeness to religious-ethnic ideologies, regional developments in the region and virtual networks had the greatest impact on the Turkmen people's vote for moderation in the twelfth presidential election. The findings of the ranking also show, respectively, election expectations, closeness to religious ideologies, historical factors, global-regional developments, the influence of political-religious trustees, candidate personality traits and virtual networks play the most important role in the tendency of the Turkmen people to the discourse of moderate.

    Keywords: Turkmen People, political participation, elections, Moderation Discourse, Twelfth Presidency
  • Faez Dinparast *, Samere Paryab Pages 113-140
    Elections, both for the presidency and the parliament, have played an important role in shaping political discourses and shaping citizenship demands. The purpose of this study is to explain the plan of ethnic demands by members of the Islamic Consultative Assembly in the two cities of Urmia and Tabriz in the tenth term. The data required for this study were collected through images, slogans, lectures and interviews. The data collected in this study were analyzed by process tracking method. Findings show that in a political opportunity such as elections, ethnic elites pursue the goal of maintaining their privileged position and mobilizing resources to win elections by resorting to two measures of manipulating symbols and strengthening the feeling of relative deprivation.
    Keywords: Structure of Political Opportunity, Manipulation of Symbols, electoral competition, Mobilization of Resources, Azerbaijan
  • Ali Bagheri Dolatabadi *, Sara Rezaie Pages 141-172
    The main question of the present study is what kind of national roles did martyr Beheshti consider for Iranian foreign policy? The research hypothesis refers to roles such as Islamic world leadership, supporter of the oppressed, and the struggle against arrogance and colonialism. To answer this question, we used K.J Holsti's theoretical framework and the roles of foreign policy that Holsti identified in his book applied with the views of the martyr Beheshti. For this purpose, two methods of quantitative analysis (frequency counting of indexes related to national roles) and qualitative analysis (interpretation of findings with descriptive-analytical method) were used. The findings showed that among the 16 national roles mentioned by Holsti, the national roles of the anti-imperialist State (131 frequency), the defender of Islam (53 frequency), and the revolution and liberation stronghold (48 frequency) had the highest reflection in martyr Beheshti's interviews and lectures. However, there were no mention of the roles such as regional leader and regional protector; instead, three roles have been assigned by martyr Beheshti for Iran's foreign policy that there was not in the roles mentioned by Holsti. These roles include the anti-Zionist state, the justice-seeking state and the peace-loving state.
    Keywords: Martyr Beheshti, Iran's Foreign Policy, Holsti, National Roles
  • Saeed Vosoughi, Hamid Ahmadinejad * Pages 173-204
    recognition his behavior, action and decision making. In fact, although many factors influence a leader's understanding and decision-making process, personal construction undoubtedly have a unique role in the process of understanding, value, and beliefs. Therefore, understanding the representation of the Iranian nuclear case and the decision-making model of this representation would be incomplete without recognizing the personality structure of the leaders in foreign policy. Based on this same issue, the main focus of this article is to identify the influence of Ahmadinejad's personality construction on the path of nuclear confrontation with the West as the opposite. According to this, the question of this article is that, how did Ahmadinejad's personal construction influences the formation and then influences the modeling of the nuclear case? Qualitative research findings in the framework of George Kelly's theory and then applying these findings to the quantitative test, shows that the role of Ahmadinejad's personal construction, while substantially influencing the nuclear case, represents it as a security-identity issue and, accordingly, forms the psychological-value decision based on five principles of construction, dichotomy, choice, modulation, and sociality served as the model of choice. The research method is qualitative and statistical, descriptive and survey (questionnaire).
    Keywords: Nuclear Case, Representation, Decision Model, Personal Construct, Mahmoud Ahmadinejad
  • Mehdi Zibaei * Pages 205-233
    The recent uprisings in the Arab world that alike the previous ones were started from North Africa (Sudan and Algeria) have limitedly spilled over into Iraqi and Lebanese states; it made one more time necessary for scholars to consider the relations between state and society. In general, the social contract within the Arab world since the post-independence era to Arab uprisings is included in three sections in which the quality of relations between state and society are varied. In other words, the social contract of the Arab world in the modern era (after the First World War) was influenced more by the interests and policies of the major actors in the international environment than by the internal components. In the light of the historical sociological theory of international relations, this article intends to examine the social contract of the Arab world in a historical perspective. In this regard, while focusing on the social contract leading to the Arab unrest, some of the obstacles to the formation of a new and comprehensive social contract in the Arab world will be mentioned.
    Keywords: Uprisings, Social contract, States, Society, relation
  • Majid Abbasi * Pages 235-266

    The political upheaval known as the Islamic Awakening, which has gripped the Arab Middle East since 2011, in one case led to the overthrow of the ruling regime in Libya through Western military intervention. The military intervention came as Gaddafi's foreign policy shifted from an anti-Western orientation to voluntary engagement with the West, and relations seemingly normalized. But despite these changes, the onset of the internal Libyan crisis led to a practical and immediate response by the Western coalition aimed at overthrowing Gaddafi. This study, while theoretically studying Libyan foreign policy in the framework of James Rosena's theory and using a descriptive-explanatory method, seeks to answer the main question of why Gaddafi pursued an interactive and participatory foreign policy with the West in the last decade of his rule. But after the beginning of the popular uprising, the Western countries in the form of NATO began to intervene militarily in this country? The main hypothesis is that despite pursuing a policy of interaction with the West; Lack of trust between the parties and the lack of social, economic and political reforms and the continuation of internal discontent led the Western countries to support the fall of Gaddafi as the crisis in Libya began.

    Keywords: Domestic Insurgency, Ideology, foreign policy, voluntary participation, military intervention, Counterinsurgency
  • Marzieh Sadat Alvand *, Abolfazl Ghasemi Pages 267-303
    Understanding health is a biological, psychological - social problem and requires complex policy actions and present of a variety of stakeholders in health policy process. In Contrary to the traditional approach to understanding health which was reductionist and medical, new approach is multi-dimensional and the attitude toward health is seen a phenomenon that depends on political, social, economic, cultural, individual and biological variables. New epidemic diseases including Covid-19 are not limited to medicine and must be seen as multi-level issue in a complicated format policy action. The main question of the present article is: what are the strategy principal policy making of confronting with corona? According to descriptive-analytic method and based on malign problem, research findings indicate policy design of confronting with corona must be applied at collaborative approach framework and at health governance frame. Governments must change the way they look at complex and malignant problems. It must change from command and control to leadership. The strategic implications of Corona policy-making are based on a collaborative approach, attention to the socio-historical context, changing the behavior of stakeholders and actors, determining authority, using health diplomacy, inclusive support system, increasing socio-political capital and using technology.
    Keywords: Health Policy, Health Governance, Corona, Malignant Problem, Collaborative Approach