فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 92، زمستان 1400)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 92، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد عترت دوست*، فریبا لباف صفحات 1-52
    زمینه و هدف

     مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب تاکیدی جدی بر نقش جوان مومن و انقلابی در شکل ‎دهی آینده درخشان جمهوری اسلامی ایران داشته اند. با توجه به این که بخشی عظیم از پلیس جمهوری اسلامی ایران را نیز جوانان تشکیل می دهند. پلیس جوان علاوه بر شایستگی های حرفه ای خود باید از شایستگی های عمومی مختلفی نیز بهره مند باشد. بر این اساس هدف پژوهش دستیابی به الگویی جامع از پلیس جوان مومن و انقلابی بر اساس فرمایش های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.

    روش

    پژوهش از نوع کیفی است که با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی عرفی استقرایی منابع مکتوب و سخنرانی های معظم له (از سال 1358 تا پایان 1398)، به صورت تمام شمار بررسی شد. برای بررسی اعتبار مولفه های احصاء شده توسط نگارندگان، نتایج در قالب جدولی به خبرگان ارایه و پس از انجام اصلاحات در دور دوم موافقت همگان با مولفه ها به دست آمد و روایی نیز با توجه به ماهیت تحقیق، روشن است.

    یافته ها

    امید و اعتماد به نفس، معنویت اسلامی و  مکارم اخلاقی، جهاد، مقاومت، وحدت، فعالیت سیاسی، هویت و استقلال، انقلابی گری، بصیرت سیاسی، کار علمی، حضور و پیشرفت علمی، جهاد علمی، منطق و استدلال و آگاهی، نخبگی، اقتصاد و سازندگی، خانواده، مسئولیت پذیری، نشاط، خط شکنی، امید، هوش و استعداد، کار و تلاش، کاردانی، آرمان گرایی و واقع بینی مهمترین مولفه های پلیس جوان مومن و انقلابی بر اساس بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.

    نتیجه گیری

    برای شکل گیری پلیس جوان مومن و انقلابی از نگاه معظم له، جوانان شاغل در پلیس باید در ابعاد مختلف دینی و اعتقادی، اجتماعی، سیاسی و علمی و گزاره های ذکر شده آنها در یافته ها ارتقاء یابند و به سطح مطلوب برسند.

    کلیدواژگان: مقکام معظم رهبری (مدظله العالی)، پلیس جوان، مومن، انقلابی، الگو، حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)
  • آیت الله فتحی، سعید شریفی رهنمو *، مجید شریفی رهنمو، سهیلا حسین پور صفحات 53-81
    زمینه و هدف

    پدیده سرقت به رعنوان یک عمل مجرمانه یکی از معضلات عمده جوامع بشری است که در این میان سرقت رهای خرد در مقایسه با سایر سرقت ها دارای فراوانی قابل توجهی می باشند. از این رو پلیس همواره به دنبال راهی بوده تا با شناخت عوامل اجتماعی ارتکاب به سرقت، راهکار هدفمندی جهت مقابله با آن ارایه کند. از این رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر پدیده سرقت خرد در شهر همدان انجام پذیرفت.

    روش تحقیق

    در این پژوهش، از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل سارقین دستگیر شده توسط آگاهی ف.ا.ا همدان می باشند که از طریق نمونه گیری در دسترس و کل شماری همه 76 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به روش محتوایی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه گردید. جهت تحلیل داده ها نیز از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی نظیر؛ میانگین، آزمون کالموگرف-اسمیرنوف، آزمون T  تک گروهی و فریدمن استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

    یافته ها نشان داد مهم ترین عوامل موثر بر سرقت عبارتنداز؛ بی نظمی فیزیکی با میانگین 92/38، کنترل اجتماعی 02/26، همنشینی با افراد خلافکار 19/21، دینداری 57/40 و آنومی (بی هنجاری) 42/18. بدین صورت که میانگین بی نظمی فیزیکی و کنترل اجتماعی براساس داده ها معنی دار نمی باشد و با توجه به مقایسه میانگین مشخص شد متغیرهای مذکور به اندازه ای نبوده که مانع از سرقت سارقان باشد. اما نتایج متغیرهای همنشینی با افراد خلافکار و میزان دینداری معنی دار می باشد لذا تاثیرگذاری آن ها تبیین شد و در نهایت تصریح گردید میانگین آنومی بیشتر از میانگین بوده و سارقان آنومی بالایی جهت اقدام به سرقت گزارش کرده اند.

    نتیجه گیری

    بنابراین از آنجا که عوامل موثر احصاء شده باعث ایجاد انگیزه و کشش مجرمانه در فرد می شوند، شناخت دلایل ارتکاب سرقت می تواند در وهله اول به پیشگیری از سرقت کمک نموده و در وهله دوم، با ارایه مجموعه آموزش ها و آگاهی سازی اجتماعی و برنامه ریزی و طراحی صحیح شهری براساس نتایج بی ن ظمی فیزیکی و کنترل اجتماعی، موجب منفعل سازی کانون های جرم خیز شده و اقدامات پلیس را موثر گرداند.

    کلیدواژگان: جرم شناختی، عوامل، سرقت خرد، همدان
  • محمدحسین امیری، محمد بارانی*، شهرداد دارابی صفحات 83-111
    هدف

     حقوق نظامی یکی از گرایش های بسیار مهم در قلمرو حقوق کیفری و بحث برانگیز در مقایسه با آموزه های حقوق شهروندی است. حقوق جزای نظامی هنگامی که با آموزه های نوین حقوق شهروندی برخورد می کند، وجوه افتراق و اشتراک متعددی میان این دو حوزه پدیدار می شود که پرداختن به آن از نظر علمی دارای اهمیت است. ازآنجایی که ضابطان دادگستری به ویژه ماموران ناجا یکی از مشمولین اصلی حقوق نظامی به شمار می آیند و از سویی به عنوان بازوان اجرایی حقوق عامه با آموزه های حقوق شهروندی ارتباط پیدا می کنند، جهت تبیین حقوق و تکالیف آنان در چارچوب منشور، اقتضا دارد بایسته های حقوق شهروندی نسبت به حقوق نظامی مورد سنجش قرار گیرد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی - تحلیلی است که اطلاعات اولیه از طریق کتابخانه ای گردآوردی شده است. پس از تحلیل داده های اولیه نتایج حاصل از مطالعه نظری در مباحث حقوق شهروندی و حقوق نظامی به دست آمده است.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش حکایت از آن دارد که حقوق نظامی همواره تحت تاثیر آموزه های حقوق شهروندی قرار داشته است، بر این اساس با تلفیق بایسته ها و الزامات حقوق شهروندی نسبت به حقوق نظامی مشاهده می شود در برخی موارد بین این دو حوزه اشتراک ها و پیوندهایی وجود داشته و در برخی موارد تضادها و تزاحم هایی دیده می شود.

    نتیجه گیری

    اگرچه تحولات صورت گرفته در قوانین موضوعه، به نفع آموزه های حقوق شهروندی بوده و در این رابطه تدوین منشور حقوق شهروندی نهاد ریاست جمهوری و برخی قوانین مرتبط نیز بر حقوق نظامی تاثیر داشته، لکن شایسته است حقوق نظامی نیز در این حوزه بیشتر موردتوجه قانونگذار قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حقوق نظامی، ضابطان دادگستری، موزه های حقوق شهروندی، منشور حقوق شهروندی
  • فرهاد شاهیده، باقر شاملو * صفحات 113-146
    هدف

    تروریسم موجب گسترش خشونت، تهدید امنیت، اثرات منفی بر ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جوامع مختلف، رشد فزاینده ناامنی در جهان شده و در نتیجه، حساسیت کنش گران عدالت کیفری از جمله پلیس، به این موضوع را به دنبال داشته است. در سال های اخیر پلیس با رویکردی پیش بینانه در چارچوب مدیریت جرم شناختی خطر جرم، به صورت عمده به دنبال پیش بینی جرم تروریستی و شناسایی متغیرهای پرخطر؛ شامل افرادی یا مکان هایی است که بیشتر در معرض ارتکاب جرم قرار دارند.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است که اطلاعات اولیه آن از طریق منابع کتابخانه ای گردآوری شده اند. پس از تحلیل داده های اولیه، نتایج حاصل از مطالعه نظری به دست آمد. بر این اساس، سعی شده تا با ارایه برخی مدل ها موضوع به طور دقیق تری تبیین شود.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که پلیس با سیاست های کنترل جرایم تروریستی امروزه بیشتر به سمت پیش بینی از طریق مدل های آماری و اطلاعاتی و در شکل جدید آن از طریق هوش مصنوعی رفته است. هم چنین، گروه ها و مکان های پرخطر، مانند مهاجران و مکان های پرازدحام در اولویت رویکردهای پلیسی به جرایم تروریستی است.

    نتیجه گیری

    پیش بینی جرم و شناسایی متغیرهای خطرزای تروریستی نقش موثری در شناخت زمینه های ارتکاب جرم تروریستی توسط پلیس دارند. بر این اساس، گسترش اعمال تروریستی و سپس، امنیت گرایی موجب نفوذ سیاست های عوام گرایانه در رویکردهای پلیسی برای شناسایی برخی متغیرها مانند قرار دادن مهاجران یا مکان های پر ازدحام در گروه متغیرهای پرخطر شده است. در نهایت، تمرکز پلیس ایران بایید با کاهش رویکردهای واکنشی به سمت پیش بینی و شناسایی خطرهای تروریستی با روش ها و مدل های اطلاعاتی و آماری حرکت نمایند که می تواند در کاهش جرایم تروریستی تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: پلیس، پیشبینی، شناسایی، امنیت، تروریسم
  • پایش سرمایه اجتماعی پلیس جمهوری اسلامی ایران و مولفه های پنج گانه آن؛ مطالعه شهر تهران
    رضا دوستدار * صفحات 147-148
    زمینه و هدف

    سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا نقش مهمی در پیشبرد اهداف نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران دارد، تلاش برای ارتقای این سرمایه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسیولان نیروی انتظامی ج.ا.ا را شکل داده است. این پژوهش درصدد پاسخ‌گویی به این سوال بوده که میزان سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا در شهر تهران چقدر است؟

    روش

    این پژوهش با روش پیمایشی به سنجش میزان سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا پرداخت. جامعه آماری کلیه شهروندان 18 سال به بالای ساکن شهر تهران بودند. حجم نمونه، با بهره‌گیری از روش کوکران 600 نفر انتخاب تعیین شد و از روش خوشه‌ای چند مرحله‌ای و از خوشه‌بندی ده‌گانه محلات شهر تهران استفاده شد و از هر خوشه یک محله و از هر محله بلوک‌هایی انتخاب و با روش نمونه‌گیری تصادفی به صورت حضوری پرسشنامه‌ها تکمیل شد. به منظور سنجش اعتبار سازه‌ای مولفه‌های سازنده سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا، از مدل معادلات ساختاری لیزرل استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج پژوهش حاکی از این بود که سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا در شهر تهران از متوسط بالاتر است. همچنین نتایج بررسی مولفه‌های سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا مانند میزان مشروعیت، مقبولیت و پذیرش مردمی پلیس، میزان اعتماد مردم به پلیس، میزان اقتدار پلیس و آمادگی مشارکت با پلیس و وجهه و منزلت پلیس نیز از نظر پاسخ‌گویان مورد مطالعه در حد متوسط اندکی رو به بالا ارزیابی شده است.

    نتیجه‌گیری

    سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا محصول تعامل سه جانبه نهادهای سیاسی (مشروعیت و مقبولیت قانونی پلیس)، نهادهای اجتماعی (مشارکت اجتماعی) و نهادهای فرهنگی (اعتماد به پلیس) است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی نیروی انتظامی ج.ا.ا، اقتدار، اعتماد، مشروعیت، منزلت
  • علی احتشامی*، یوسف محمدی مقدم، سلیمان منصوری محمدآبادی صفحات 149-174
    زمینه و هدف

    افزایش قاچاق در جامعه سبب آسیب های فراوانی به اقتصاد شده است. نیروی انتظامی از مهم ترین ارگان های جامعه است که در راستای حفظ امنیت و تعالی جامعه گام برمی دارد. با توجه به اهمیت پیشگیری از قاچاق، پژوهش حاضر به ارایه چارچوب مدیریت سیستم های نرم برای پیشگیری از قاچاق کالا پرداخته است.

    روش

    پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و با رویکرد توصیفی - تحلیلی است که با دریافت نظرات 15 نفر از خبرگان دانشگاهی و انتظامی با ابزار مصاحبه انجام شده و تحلیل یافته ها بر مبنای «روش شناسی سیستم های نرم» صورت گرفته است.

    یافته ها

    پژوهش حاضر ضمن شناخت و معرفی مسئله قاچاق کالا به عنوان مسئله مهم موجود درون جامعه، با اتکا به روش شناسی موصوف، با تعیین تعاریف ریشه ای، تدوین مدل مفهومی، مقایسه دنیای واقعی با دنیای مفهومی و تعیین راهکارها به تدوین چارچوب مدیریت با رویکرد روش شناسی سیستم های نرم برای مقابله با مسایل موجود پرداخته است.

    نتیجه گیری

    استفاده از روش شناسی سیستم های نرم موجب ارایه چارچوبی جامع در راستای مدیریت پیشگیری از قاچاق کالا در نیروی انتظامی گردید و بر اساس آن مفهومی نو از جهان بینی، مشتریان، فرآیندها، مالکان و محدودیت ها ارایه شد. این مدل شامل مولفه هایی در دنیای مفهومی و دنیای واقعی است. مولفه های دنیای مفهومی عبارت است از: شناسایی مبادی ورودی و خروجی قاچاق - تدوین قوانین مستحکم و قوی - تقویت تجهیزات ورودی - نیروی انسانی متعهد - تقویت فرهنگ و اعتقادات مردم و کارکنان - شناسایی جاذبه های مالی - عدالت اقتصادی - مدیریت نرم - کنترل قاچاق. این مولفه ها در دنیای واقعی نیز بررسی و با یک پایش و ارزیابی و مقایسه، مدل نهایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: پیشگیری از قاچاق، قاچاق کالا، روش شناسی سیستم های نرم، ناجا
  • اسکندر مومنی، ابراهیم داودی*، علی زرینی صفحات 175-202
    زمینه و هدف

    باتوجه به گسترش رویکردهای مشارکت محوری در رفع عوامل آسیب زای محلی، شورای معتمدان پلیس از سال 1393 برابر دستورالعمل معاونت اجتماعی ناجا فعال شد؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر فعالیت های شورای معتمدان پلیس در پیشگیری از توزیع مواد مخدر در قزوین انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل: 1. فرماندهان و مدیران لایه یک شهرستان و استان، کلانتری های سطح شهر قزوین و مسیولان استان و شهرستان قزوین بالغ بر 54 نفر و 2. شهروندان قزوینی به تعداد 673000 نفر»، حجم نمونه جامعه اول به صورت تمام شمار و جامعه دوم، براساس رابطه کوکران، 384 نفر به صورت نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، دو پرسش نامه محقق ساخته «فعالیت های شورای معتمدان» و «پیشگیری از توزیع مواد مخدر» است. برای بررسی روایی ابزار از روایی صوری و پایایی با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و مقدار 87/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در بخش توصیفی از آماره های فراوانی، میانگین و نسبت و در بخش استنباطی از آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف و رگرسیون ساده و چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

     با توجه به یافته های پژوهش، ارتباط معناداری بین متغیر مستقل فعالیت های معتمدان محلی و متغیر پیشگیری از توزیع مواد مخدر در شهر قزوین وجود دارد و به صورت معناداری با افزایش فعالیت های شورای معتمدان، توزیع مواد مخدر کاهش پیدا می کند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش، با افزایش یک واحد بر فعالیت های معتمدان محلی، پیشگیری از توزیع مواد مخدر در شهر قزوین به میزان 828/0 واحد افزایش می یابد، بنابراین اهتمام و حمایت بیشتر از فعالیت های شورای معتمدان پلیس، پیشگیری از توزیع مواد مخدر در سطح شهر قزوین را تقویت خواهد کرد.

    کلیدواژگان: پلیس، شورای معتمدان، پیشگیری از جرم، توزیع مواد مخدر، شهر قزوین
  • قدیر بخشی جغناب، مهربان پارسا مهر *، حسین امامعلی زاده، سعید دشتی زاد صفحات 203-227
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر، اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر به دلیل پیامدهای سویی که در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، روانی و حتی سیاسی داشته، به یکی از مهم ترین مسایل اجتماعی کشور بدل شده و به تبع آن و با هدف برنامه ریزی و سیاست گذاری در جهت حل بحران، با جمع بندی و ترکیب یافته های پژوهش ها این حوزه با هدف شناسایی و تبیین مهمترین عوامل موثر، همراه با ارایه راهکارهای مرتبط به دنبال رفع مساله است.

    روش

    پژوهش حاضر به روش فراتحلیل کمی صورت گرفته است. جامعه آماری، شامل کلیه پژوهش های انجام شده از سال 1383 تا پایان سال 1399 شمسی در زمینه موضوع مورد مطالعه است. از طریق نمونه گیری هدفمند، 28 پژوهشی که دارای ویژگی های مناسب برای ورود به فراتحلیل بودند، انتخاب شدند. 

    یافته ها

    اندازه اثر برآورد شده در نمونه های مورد پژوهش 44/0 بود که بر اساس نظام تفسیری کوهن</em> در محدوده اطمینان سطح متوسط ارزیابی می شود. در نهایت، می توان گفت فارغ از تفاوت جوامع آماری مورد مطالعه تحقیقات، معاشرت با دوستان معتاد بر سوءمصرف مواد مخدر یا گرایش بر آن، تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری

    افراد معتاد به دلیل محیط زندگی خود و نیز افرادی که با آنها در ارتباط (معتادین) هستند، در معرض یادگیری رفتارهای انحرافی (اعتیاد) قرار می گیرند و بر این اساس، نزدیکان و همسالانی که اعتیاد داشته باشند، تشکیل خرده فرهنگی می دهند که در مقابل فرهنگ حاکم ایستادگی کرده و تاثیر زیادی بر تشکیل و تقویت نگرش افراد در اعتیادشان گذاشته و احتمال نجات فرد از اعتیاد را به شدت کاهش می دهد. 

    کلیدواژگان: سوءمصرف مواد مخدر، همنشینی، فراتحلیل، اندازه اثر
|
  • Mohammad Etratdoost* Pages 1-52
    Background Objective

    In the second step statement, the Supreme Leader placed serious emphasis on the role of the young believer and revolutionary in shaping the bright future of the Islamic Republic. A large part of the police of the Islamic Republic is also made up of young people. In addition to their professional competencies, young police officers should also have a variety of general competencies. On this basis, it is necessary to comprehensively study his orders about the young believer and the revolutionary, to achieve a comprehensive model in this regard, based on it and with a comprehensive knowledge of the criteria of the young believer and revolutionary in order to further train the young faithful and revolutionary police. And taking more advantage of them to achieve the lofty ideals of the holy Islamic system.

    Method

    This is a qualitative study that was reviewed in full using the method of qualitative content analysis, written sources and speeches of the Supreme Leader (from 1979 to the end of 1398). To check the validity of the components counted by the authors, the results were presented to the experts in the form of a table, and after making corrections in the second round, everyone agreed with the components.

    Results

    The selected religious and belief codes were the most common and the social, political, scientific codes were in the next order.

    Keywords: Supreme Leader, young policeman, believer, Revolutionary, role model
  • saeid sharifirahnmo *, majid sharifirahnmo, sohila hossenpour Pages 53-81
    Background and Aim

    The phenomenon of theft as a criminal act is one of the major problems of human societies, and the police are always looking for a way to identify effective measures in the field of theft prevention to provide a targeted solution. Therefore, identifying the root causes and contexts of this criminal act with applied studies can be effective in preventing theft. Therefore, the present study was conducted to identify the factors affecting the phenomenon of petty theft in the city of Hamadan.

    Research Method

    In this research, a descriptive survey method has been used. The statistical population of this study includes thieves arrested by the knowledge of the Disciplinary Command of Hamadan Province, which were selected through available sampling and a total of 76 people were selected as a sample. Data collection tool was a researcher-made questionnaire of 115 questions whose validity was calculated by content method and its reliability was calculated by Cronbach's alpha of 0.92. To analyze the data, descriptive and inferential statistics such as; Mean, Kalmogorov-Smirnov test, one-group t-test and Friedman test were used.

    Findings

    The findings showed that the most important factors affecting theft are; Physical disorder with an average of 38.92, social control 26.02, companionship with criminals 21.19, religiosity 40.57 and anomie (abnormality) 18.42. Thus, the mean of physical disorder and social control based on the data was not significant, and according to the comparison of the mean, it was found that the mentioned variables w

    Keywords: criminology, Factors, Petty theft, Hamedan
  • Mohammad Hussain Amiri, Muhammad Barani*, Shahrdad darabi Pages 83-111

    Military law is one of the emerging issues in the field of criminal law and controversial in comparison with civil rights and human rights teachings. When military law deals with the teachings of civil rights, many commonalities and differences between the two are crystallized in legal discussions.Due to the antiquity in the legislation of military law and its lack of up-to-date and non-compliance with the new teachings of civil rights, especially the Charter of Civil Rights, which has used the latest human rights standards, military law does not have this feature and requires Transformation is felt more than everIn addition, military law has so far resisted the developments of civil rights, and therefore, those entitled to military law have shown the greatest friction in the face of dry and inflexible military law.In the present study, by examining the legislative background and its compliance with modern legal teachings, the innovations of the Charter of Civil Rights and the resulting developments have been identified, as well as the variable effectiveness of the Charter teachings in military law in order to harmonize with the components and criteria of the Charter of Civil Rights.

    Keywords: military law, judicial officers, civil rights teachings, charter of civil rights
  • farhad shahideh, bagher shamloo * Pages 113-146

    The growth of terrorist crimes in recent years has resulted in the government with a management approach to provide security to economic - technological to reduce the risk of committing terrorist acts. However, risk management does not only reduce or prevent risks, but also include management of the risks, conflicts between them and opportunities and conflicts of risks.The growth of terrorist crimes in recent years has resulted in the government with a management approach to provide security to economic - technological to reduce the risk of committing terrorist acts. However, risk management does not only reduce or prevent risks, but also include management of the risks, conflicts between them and opportunities and conflicts of risks. therefore, in recent years, criminal policy of criminal risk management within the framework of crime risk management is mainly in pursuit of terrorist crime and identification of high - risk variables, including people or places that are more prone to crime. these discussions, which reflect new penology approaches and measurement justice in the criminology realm, finally aim to eliminate and control the risk situations by focusing on the risk situations.

    Keywords: crime prediction, Identification, Security, terrorism
  • Social Capital Monitoring of the Police Force of the Islamic Republic of Iran (Case Study: Tehran)
    Reza Doostdar Pages 147-148
    Background and objectives

    The social capital of the police force of the Islamic Republic of Iran has an important role in advancing the goals of the police force of the Islamic Republic of Iran. Efforts to promote this capital have formed one of the most important concerns of the officials of the police force of the Islamic Republic of Iran. In this study, the social capital of the I.R.I. police force is: "A set of capacities and capabilities and social resources of the police, including public trust in the police, public participation in the police, authority, acceptance and legitimacy of the police (in other words, public acceptance of the police) and the social prestige of the police in such a way that the use of these resources provides the ground for the production and reproduction of order and security in the community and the protection of the values of that community." This study seeks to answer the following question: how much is the social capital of the I.R.I. police in the city of Tehran?

    Methodology

    In order to obtain the answer to the research question, the amount of social capital of the police of the Islamic Republic of Iran was measured by a survey method. The statistical population of the study included all citizens aged 18 and over living in Tehran. To determine the sample size, 600 people were selected using Cochran's method and multi-stage clustering method and decuple clusters. One neighborhood was selected from each cluster, and some blocks were selected from each neighborhood in Tehran using random sampling method4. Open questionnaires were completed in person. Based on this, 60 individuals from each neighborhood were randomly selected regardless of the population size of each neighborhood. In this study, in order to assess the validity of the constituent components of the social capital of the police force of the Islamic Republic of Iran, the LISREL structural equation model was used and also the collected data were analyzed using SPSS software.

    Findings

    The results of the study indicate that the social capital of the police in the city of Tehran is higher than average. Also, the results of the study of the components of social capital of the police force of the Islamic Republic of Iran, such as the level of legitimacy, acceptance of the police by the people, the level of public trust in the police, the level of police authority and readiness to cooperate with the police, the social prestige and dignity of the police were evaluated as slightly upwards average.

    Results

    The social capital of the police force of the Islamic Republic of Iran is the link between the society and the rule of the system. Just as the promotion of legitimacy by the government increases police trust, so does social partnership with the police increase police authority. In other words, the social capital of the police force is a product of the tripartite interaction of political institutions (legitimacy and legal acceptance of the police), social institutions (social participation) and cultural institutions (trust in the police). 

    Keywords: Social capital of the police force, Authority, Trust, Legitimacy, Prestige, Participation
  • ali ehteshami * Pages 149-174
    Background and Aim

    Increased trafficking in society has caused many harms to youth and the economy. The police force is one of the most important organs of the Islamic society that takes steps to maintain the security and excellence of the society. Due to the importance of smuggling prevention, in the present study, a soft systems management framework for the prevention of smuggling of goods has been presented.Research

    Method

    In terms of purpose, the present study is an applied research with a descriptive-analytical approach. In this regard, using the opinions of experts, the seven steps of soft systems have been implemented.

    Results

    In the present study, while recognizing the issue of smuggling as an important issue within the society, by determining the root definitions, developing a conceptual model, comparing the real world with the conceptual world and determining solutions, formulating a management framework with a soft systems methodology approach to deal with existing issues. .

    Conclusion

    The use of soft systems methodology provided a comprehensive framework for managing the prevention of smuggling of goods in the police force, and based on it, a new concept of worldview, customers, processes, owners and constraints was presented.

    Keywords: Prevention of smuggling, smuggling of goods, soft systems methodology, law enforcement of the Islamic Republic of Iran
  • eskandar Momeni, Ebrahim Davoodi *, Ali Zarrini Pages 175-202
    Objective

    this study was conducted to investigate the impact of the activities of the Council of Police Trustees on the prevention of drug distribution in Qazvin.

    Method

    The present study was applied in terms of purpose and descriptive in terms of method, which was conducted by survey method in 1998. based on Cochran relation, 384 people by random sampling Were. Data collection tools are two researcher-made questionnaires "Activities of the Council of Trustees" and "Prevention of drug distribution". The validity of the instrument was calculated based on face validity and Cronbach's alpha coefficient was used to evaluate the reliability and the value was 0.87. Analysis of research data In the descriptive part, frequency, mean and ratio statistics were used and in the inferential part, Kolmogorov-Smirnov statistical tests and simple and multiple regression tests were used.

    Findings

    According to the research findings, with 95% confidence and less than 5% error, there is a significant relationship between the activities of local trustees and prevention of drug distribution in Qazvin, and significantly with the increase of the activities of the Board of Trustees, prevention of distribution. Drugs are on the rise.

    Conclusion

    According to the research findings, with an increase of one unit on the activities of local trustees, the prevention of drug distribution in Qazvin increases by 0.828 units, so more effort and support for the activities of the Police Trustees Council, prevention of distribution Drugs will strengthen the city of Qazvin.

    Keywords: Police, Trust Council, Crime Prevention, drug distribution, Qazvin Province
  • mehraban parsamehr*, ossein emamalizadeh, saeed dashtizadeh Pages 203-227
    Objective

    The present study with a meta-analysis approach seeks to summarize and combine the findings of these studies with the aim of identifying and explaining the most important factors, along with providing relevant solutions to solve the problem.

    Method

    The present study was conducted by quantitative meta-analysis. The statistical population includes all researches conducted from 2004 to the end of 2015 in the field of study. Through purposive sampling, 28 studies were selected that had the appropriate characteristics to enter the meta-analysis. Comprehensive meta-analysis software (CMA) was used to analyze the data.

    Results

    The estimated effect size in the studied samples was 0.44 which is evaluated in the medium level of confidence based on Cohen's interpretive system. Finally, although the type of statistical population variable has been used as a moderating variable based on the differences in research results, but it can be said that regardless of the differences in the statistical populations studied, socializing with addicted friends has a positive effect on drug abuse or addiction.

    Conclusion

    Addicted people are exposed to learning deviant behaviors (addiction) due to their living environment and also the people with whom they are in contact (addicts). They show that they resist the prevailing culture and have a great impact on the formation and strengthening of people's attitudes in their addiction and greatly reduce the chances of rescuing a person from the mire of addiction.

    Keywords: addiction, Drug abuse, companionship, meta-analysis, Effect size