فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی
پیاپی 39 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/27
  • تعداد عناوین: 19
|
  • جواد نوری، تورج کریمی*، نجمه جوریان صفحات 2-22
    دولت ها سیاست های مختلفی را برای نوآوری و توسعه فناوری طراحی و پیاده می کنند که می توان آنها را در دو دسته: سیاست های سمت عرضه و سمت تقاضا دسته بندی نمود. یکی از مهمترین سیاست های سمت تقاضا، خرید دولتی می باشد. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل تاثیرگذار بر استفاده از خرید دولتی با هدف ارتقای سطح فناوری می باشد. روش پژوهش در این مطالعه کیفی و نوعی از فرامطالعه به نام فراترکیب است. جامعه ی مورد مطالعه ی شامل تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش است. پس از طراحی سوال پژوهش، جستجویی نظام مند بر اساس کلیدواژه های مرتبط در پایگاه های داده شامل Sage,Emerald,Siencedirect,Wos,Scopusبدون محدودیت زمانی انجام شد. با بررسی 42 مقاله نهایی، پژوهشگران 4 بعد و 12 مقوله را به عنوان عوامل تاثیرگذار بر استفاده از خرید دولتی با هدف نوآوری و توسعه فناوری شناسایی کردند. براین اساس، چارچوب عوامل تاثیرگذار بر استفاده از خرید دولتی با هدف نوآوری و توسعه فناوری ارایه شده است. این مقاله می تواند مبنایی برای برنامه ریزی و سیاست گذاری از سوی مدیران دولتی و سیاست گذاران حوزه علم، فناوری و نوآوری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سیاست فناوری، سیاست نوآوری، سیاست طرف تقاضا، خرید دولتی نوآورانه، فراترکیب
  • زهره کریم میان*، مهدی محمدی، سید سپهر قاضی نوری، محمدمهدی ذوالفقارزاده صفحات 22-45

    شبکه سیاستی را می توان مجموعه ی نقش آفرینان دولتی و غیردولتی در توسعه سیاست های عمومی دانست که با یکدیگر ارتباط نهادی داشته و روابط میان نقش آفرینان، وابستگی های و جریان منابع میان آن ها را نشان می دهد. تحلیل شبکه سیاستی می تواند الگوهای روابط، نقش ها، منابع، روابط و توزیع قدرت در تدوین و پیاده سازی سیاست ها را نشان دهد. شبکه های سیاستی کارکردهای مختلفی را نیز محقق می کنند و در تدوین و پیاده سازی سیاست ها می توانند حکمرانی خرده نظام سیاستی درگیر را بهبود بخشند. بر این اساس، این مقاله به دنبال آن است که شبکه سیاستی نقش آفرینان در پیاده سازی قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان را تحلیل نماید و عوامل مهم در سطح ساختار و کارکرد شبکه را به منظور ارایه دلالت هایی برای بهبود عملکرد شبکه ارایه کند. بدین منظور از تحلیل شبکه اجتماعی و نگاشت شناختی فازی بهره می گیرد و حمایت های گمرکی، مالیاتی و تامین مالی را هدف قرار می دهد. یافته ها نشان می دهد که کارکرد هماهنگی مهمترین مولفه در هر سه شبکه سیاستی است. بعد از آن در شبکه های مالی و گمرکی ساختار شبکه ی تبادل اطلاعات و در شبکه ی مالیاتی، ایجاد اهداف، هنجارها و ارزش های مشترک مهم ترین مولفه بوده است. کمترین اهمیت در هر سه شبکه نیز مربوط به کارکرد مشروعیت بخشی بوده است.

    کلیدواژگان: شبکه سیاستی، قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، تحلیل شبکه اجتماعی، نگاشت شناختی فازی
  • محمدرضا انصاری*، عباسعلی قیومی، سید رضا صالحی امیری، فاطمه عزیزآبادی فراهانی، محسن قدمی صفحات 46-66

    خط مشی گذاری برای تحقق اهداف سازمانی، بخشی، فرابخشی و ملی بسیار مهم وتعیین کننده است. به طوری که این مسئله در دانشگاه آزاد اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار است، چرا که مقوله فرهنگ و سیاست فرهنگی دارای ابعاد و زوایای پنهان و آشکار فراوانی است، که بدون خط مشی گذاری شایسته، تحقق این اهداف ممکن نیست. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی الگوی خط مشی گذاری فرهنگی با رویکرد تحول فرهنگی در آموزش عالی با رویکرد کیفی می کوشد تا فرایند خط مشی گذاری دانشگاه آزاد اسلامی را با بهره گیری از استراتژی داده بنیان مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. مقوله های تحقیق از مبانی نظری و متون در دسترس استخراج و کد گذاری شده و با نظر 10 نفر از خبرگان فرهنگی شامل مدیران، کارشناسان واساتید دانشگاه مورد تایید قرا گرفته است و تحلیل این داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کد گذاری انتخابی نشان می دهد که خط مشی گذاری فرهنگی در راستای تحول فرهنگی در آموزش عالی به عنوان مقوله محوری در مدل تحقیق، به همراه مقوله های زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها، الگوی خط مشی گذاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران را تبیین می کند. نتایج پژوهش حاضر علاوه بر ترسیم الگوی خط مشی گذاری در سازمان مورد اشاره، فرایند خط مشی گذاری در آموزش عالی ایران را نیز واکاوی و تبیین می نماید.

    کلیدواژگان: خط مشی فرهنگی، خط مشی گذاری، آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران
  • وجه الله قربانی زاده، رسول معتضدیان*، داود حسین پور، عباسعلی رهبر صفحات 68-92

    مشارکت مردم در تصمیمات سیاسی سا لهای اخیر از اهمیت بالایی برخوردار شده است. در ایران نیز این موضوع به تازگی مورد توجه خط مشی گذاران قرار گرفته است. از این رو، هدف این پژوهش طراحی الگوی مشارکت عمومی در خط مشی گذاری با رویکرد چند روشی است. پژوهش حاضر شامل دو مرحله است؛در مرحله اول از روش کیفی مطالعه موردی استفاده میشود. برای این منظور کشور سوییس به عنوان کشوری که تاریخچه طولانی در به کارگیری سازوکارهای مشارکت مستقیم دارد به عنوان نمونه انتخاب و مورد مطالعه عمیق قرار گرفت. نتایج به دست آمده از این مرحله وارد مرحله دوم پژوهش شد که از نظریه داده بنیاد برای طراحی الگوی مشارکت عمومی در خط مشی گذاری استفاده شد. بر اساس الگوی پژوهش، پدیده محوری، مشارکت عمومی در خط مشی گذاری است و شرایط علی که موجب ایجاد مفهوم مشارکتعمومی در خط مشی گذاری میشود از سه مقوله عوامل ساختاری، اقتصادی و رفتاری تشکیل شده است.شرایط زمینه ای دربرگیرنده دو مقوله میزان باز بودن فضای سیاسی و سطح فناوری است. شرایط مداخله گر از دو مقوله اراده سیاستمداران برای مشارکت و تقاضای عمومی برای مشارکت تشکیل شده است. راهبردها دربرگیرنده سازوکارهای مشارکت عمومی، مرحله و سطح خط مشی گذاری، نوع خط مشی و نحوه تعادل بین دیدگاه نخبگان و عامه مردم است. درنهایت، پیامدها، مشروعیت دموکراتیک دولت را ارتقا میدهد، نقش مهم مردم به رسمیت شناخته میشود و اعتماد عمومی را افزایش میدهد . فرهنگ سیاسی مشارکت مستقیم یک فرایند یادگیری جمعی است که برای توسعه نیاز به زمان و همچنین امکان هایی برای اصلاح خطاها دارد.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری، مشارکت، عمومی، رویکرد، چندروشی
  • طیبه نیک رفتار* صفحات 94-108

    بحران کرونا مرزهای کشورها را طی می کند و زندگی انسانها را تحت تاثیر قرار می دهد. کسب وکارها از این تاثیر بی نصیب نمانده اند و این بحران به صورت یک حادثه پیش بینی نشده منجر به ایجاد فرصت ها و تهدیدهایی برای کسب وکارها شده است. با توجه به اینکه در دوره بحران کرونا مصاحبه ها و گزارش ها و تحلیل های زیادی در کشور در مورد راهکارهای موجود برای برخورد با این ویروس مطرح شد. هدف مطالعه حاضر بررسی فضای گفتمان موجود در مورد این راهکارها و ارایه طبقه بندی از این گفتمان ها برای حمایت از کسب وکارهاست. روش پژوهش حاضر کیفی به صورت تحلیل تم است.  در پژوهش حاضر ابتدا گفتمان های موجود (یعنی دیدگاه های گوناگون در مورد موضوع پژوهش). مورد مطالعه قرار گرفت 70 شاهد گفتاری یا گزاره استخراج شد. این گزاره ها توسط محقق و 4 خبره دانشگاهی غربالگری شدند و مطالب تکراری و مشابه حذف شده و در نهایت 27 گزاره جمع آوری شد. که نمایانگر تنوع و گوناگونی پیشنهادها در فضای گفتمان است. سپس کدگذاری باز و محوری انجام شد. نتیجه این کدگذاری ها ایجاد 27 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی شامل راهکارهای ایجادی، حمایتی، تقویتی و بخشودگی برای تقویت مزیت کسب وکارها در دوران کوید 19 است. یافته های پژوهش نشان می دهد که در فاز اول بیماری سیاست های کاهش یا بخشودگی موثر است و در فاز دوم سیاست های حمایتی اهمیت می یابد چرا که بایستی شرایط به سمت بهبود برود. در فاز سوم بیماری بهتر است اقدامات تقویتی انجام پذیرد تا کسب وکارها به سمت ثبات پیش روند و در سازوکارهای ایجاد برای فاز چهارم بیماری مناسب است. در پایان این نوشتار راهکارهای بلندمدت برای حمایت از کسب وکارها در دوران کوید 19 پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: کسب وکار، راهکارهای دولت، کوید 19
  • مهدیه نجفی زاده*، علی ربیعی، علی اکبر فرهنگی صفحات 110-133
    امروزه استفاده از رسانه های اجتماعی در سازمانهای مردم نهاد ایران ، همانند سازمان های دولتی، عمومی گسترش و ضرورت آن مشخص شده است. به دلیل عواملی بیرونی سازمانی از قبیل زیرساخت های فن آوری ، سیاستگذاری ،سیاسی و فرهنگی ونیز عوامل داخلی از قبیل محدودیت های فن آوری ،آمادگی مدیریتی ،تنوع ذی نفعان با تفاوت های آنها، سازمانهای مردم نهاد نیازمند یک مدل مناسب استفاده از رسانه های اجتماعی هستند . این مطالعه در صدد ارایه الگویی برای مدیریت ذی نفعان و چگونگی تعامل با آنها در سازمان های مردم نهاد در رسانه های اجتماعی است.این مطالعه ترکیبی است. ابتدا با توجه به ادبیات تحقیق، سوالات مصاحبه های نیم ساخت یافته طراحی شد. تحلیل محتوای متون مصاحبه ها ، پرسشنامه ، شاخص ها و مقولات را مشخص نمود . جامعه آماری از میان ذی نفعان سمن ها انتخاب و پرسشنامه ها به صورت آنلاین توزیع گردید. نتایج رگرسون و تحلیل مسیر به روش کمی بعلاوه شاخص ها و مولفه های مستخرج از مصاحبه ها به روش کیفی، در اختیار گروه کانونی قرار گرفت و منجربه دستیابی الگو شد.براساس الگوی ارایه شده برای استفاده هدفمند از رسانه های اجتماعی ؛اصلاح ساختار سازمانی ،افزایش دانش جامع نگر ،شناخت ذینفعان متفاوت و انتخاب استراتژی مناسب از اطلاع رسانی ،گروه سازی ، بازاریابی برای تحقق شاخصهایکارکردی موفقیت سمن ها در رسانه های اجتماعی که شامل جذب (داوطلبان و کمک های مردمی) ،افزایش اعتماد و وفاداری ذی نفعان، ظرفیت سازی سمن ها ،نظارت و ارزیابی ،توانمندسازی میباشد.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، سازمانهای مردم نهاد، استراتژی رسانه ای، الگوی مدیریت ذی نفعان
  • مهدی نوری*، حامد نجفی جزه صفحات 134-158
    در سال های اخیر موضوع تنظیم گری فناوری های نوین، به یکی از چالش های مهم سیاستگذاران در هر کشوری تبدیل شده است؛ در این راستا یکی از حوزه هایی که اخیرا مورد توجه نهادهای ذی ربط قرار گرفته شده، نحوه فعالیت استخراج رمزارزها درکشور است. در این مقاله سعی شده پس از بیان فرصت های این صنعت برای اقتصاد ایران، با بهره گیری از رویکرد نظریه بازی ها و جمع آوری نظرات 58 نفر از صاحب نظران و فعالان رمزارزها در قالب پرسشنامه، به تحلیل مدل حکمرانی و سیاست گذاری در این حوزه پرداخته و پیشنهادهایی به سیاست گذاران بیان شود. به نظر می رسد طراحی مکانیزم دولت در تنظیم گری صنعت استخراج در کشور، به تعادل غیربهینه ای در اقتصاد منجر خواهد شد که دولت و فعالان این حوزه از منافع آن بهره مند نخواهند شد؛ لذا دولت می تواند با اصلاح سیاست های خود امکان رسیدن به یک تعادل بهینه را برای اقتصاد کشور ایجاد کند. در نهایت پیشنهاد می شود در فرآیند تنظیم گری فناوری های نوین در اقتصاد کشور، نظر ذینفعان مختلف مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فعالیت ماینینگ، تنظیم گری، طراحی مکانیزم، رمزارز
  • امیرحسین تمنایی*، سید مهدی شریفی، عباس نرگسیان صفحات 160-184

    خبر به مثابه کلیدی ترین نیاز هر جامعه پویا، مهمترین علت وجودی رسانه های جمعی به خصوص تلویزیون است اما در عین حال موضوعی پرمناقشه است. در برنامه های خبری امکان سوگیری، تحریف، بازسازی، جعل واقعیت، جانبداری و گزینش وجود دارد و تمامی این موارد در «فرآیند تولید خبر» ایجاد می شود. بنابراین برای آن که خبر تولیدی در یک خبرگزاری، کمتر مورد مناقشه و بیشتر مورد توافق و پذیرش باشد، لازم است تا عوامل موثر بر فرآیند تولید خبر را شناسایی کنیم. در این مقاله برای شناسایی عوامل موثر بر انتخاب رویدادها و تبدیل آن به خبر در خبرگزاری های داخلی با مدیران عامل/سردبیران/شخصیت های کلیدی خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، تسنیم، ایلنا و صداوسیما مصاحبه شد و با روش تحلیل موقعیت کلارک، تحلیل شد. تحلیل موقعیت خبرگزاری های داخلی نشان داد عرصه اصلی و تعیین کننده در فرآیند تولید خبر، «نظام جمهوری اسلامی/حاکمیت» است. این عرصه در دل خود «دولت» را دارد و دولت نیز متاثر از حاکمیت، عرصه تعیین کننده بعدی در فرآیند ساخت خبر است. عرصه سوم، خود «سازمان رسانه ای» و جهان های اجتماعی فعال در آن است که مشخص می کند که خبرنگار کدام رویداد را انتخاب و تبدیل به خبر کند. عرصه چهارم، «اصول حرفه ای ژورنالیسم» است که مشخص می کند که خبر چیست و کدام رویدادها واجد ارزش برای تبدیل شدن به خبر هستند. اما در گوشه این عرصه های متداخل، عرصه ی «مخاطب/جامعه» قرار دارد که محل قرارگیری آن در نقشه عرصه ها/جهان های اجتماعی بیان گر جایگاه تقریبا جداافتاده و کم اهمیت آن در فرآیند تولید خبر در خبرگزاری های دیداری-شنیداری ایران را دارد.

    کلیدواژگان: خبر، فرآیند تولید خبر، تحلیل موقعیتی، خبرگزاری
  • سید قاسم زمانی*، حامد اسمعیل پور صفحات 186-205

    با توجه به استمرار نابرابری در برخورداری انسان ها و ملت ها، بعد اقتصادی توسعه پایدار هم چنان نقش مهمی را ایفا می کند. ازاین رو جذب سرمایه گذاری خارجی به عنوان یکی از راهبردهای اقتصادی دولت ها جلوه ای دیگر می یابد. به رغم آن که دولت ها به طور سنتی طرف های اختلافات بین المللی بودند، اما جامعه بین المللی به منظور بهره مندی دولت ها از منافع جذب سرمایه گذاری خارجی و هم چنین حمایت از سرمایه گذار خارجی با الگوگیری از داوری تجاری به تاسیس «حل وفصل اختلاف سرمایه گذار -دولت» موسوم به «آی.اس.دی.اس» رهنمون گردید. در عمل، این تاسیس حقوقی بین المللی دچار تعارضاتی با «قدرت تنظیم گری دولت» شد. برخی سرمایه گذاران خارجی با مراجعه به نظام حل وفصل بین المللی اختلافات سرمایه گذاری توانستند برخی صلاحیت های حاکمیتی را در حوزه هایی هم چون حق سلامت، محیط زیست و... تحت الشعاع قرار دهند. این در حالی است که قدرت تنظیم گری دولت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار ضروری قلمداد می شود و ابزاری برای پیشبرد سیاست های عمومی است. در این پژوهش محدود شدن قدرت تنظیم گری دولت در رویه داوری بین المللی سرمایه گذاری بررسی گردید و تاثیر اهداف توسعه پایدار بر جایگاه قدرت تنظیم گری دولت به عنوان بنیانی برای فرایند اصلاح «حل وفصل اختلاف سرمایه گذار-دولت» مطالعه شد. این پژوهش می تواند زمینه ای برای بازاندیشی فرصت مدارانه در روند مذاکرات آنسیترال پیرامون اصلاح «حل وفصل اختلاف سرمایه گذار-دولت» از منظر سیاست گذاری عمومی باشد.

    کلیدواژگان: تنظیم گری، آی.اس.دی.اس، حل وفصل اختلاف سرمایه گذار-دولت، آنسیترال، اهداف توسعه پایدار
  • مهناز کشت کار رجبی*، اکبر اعتباریان، البرز قیتانی صفحات 206-229

    سیاست پژوهی یکی از روش های برقراری ارتباط بین دو حوزه سیاست گذاری و علم و دانش است که با ژرفانگری، توصیه های علمی و کاربردی به سیاست گذاران ارایه می نماید. لذا با عنایت به این مهم، تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل استفاده از سیاست پژوهی در حوزه سیاست گذاری به منظور ترغیب سیاست گذاران به استفاده از آن انجام گرفته است. روش تحقیق از نوع روش ترکیبی است که در مرحله اول با استفاده از تحلیل تم، در ابتدا مفاهیم و جنبه های استفاده از سیاست پژوهی، حاصل از مرور متون و مصاحبه، شناسایی و در ادامه با استفاده از روش نگاشت مفهومی، مدل مربوطه طراحی گردید. در مرحله دوم به منظور اعتبارسنجی مدل طراحی شده، از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید. جامعه آماری شامل سیاست گذاران و محققان بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که چگونگی انجام تحقیق و سایر ویژگی های آن به همراه دیدگاه سیاست گذار به مقوله تحقیق که ماحصل ویژگی های فردی و اکتسابی می باشد، بیشترین تاثیر را در تحریک سیاست گذار به استفاده از نتایج سیاست پژوهی دارند. ذینفعان سیاست نیز (اولویت سوم) می توانند از طریق مطالبه گری از سازمان های سیاست گذار، آنها را وادار به تعامل با محققان به منظور استفاده از گزارشات آنها نمایند.

    کلیدواژگان: سیاست پژوهی، سیاست گذاری مسکن، مدل استفاده از تحقیق، نگاشت مفهومی، تحلیل عاملی تاییدی
  • زهرا فتوره چی* صفحات 230-249

    در این تحقیق، به بررسی همزمان فرضیه نفرین منابع طبیعی و فرضیه منحنی محیط زیست کوزنتس درکشورهای با وفور انرژیهای تجدیدناپذیربالا طی دوره زمانی 2005-2018 با روش سیستم معادلات همزمان غیر خطی پرداختیم. نتایج، حاکی از عدم رد فرضیه نفرین منابع و رد فرضیه منحنی U معکوس محیط زیست کوزنتس، یعنی تحقق پارادوکس وفور منابع طبیعی و تخریبات محیط زیستی می باشد. به عبارت دیگر، علیرغم کاهش رشد اقتصادی بدلیل وفور انرژیهای تجدیدناپذیر به جای کاهش تخریبات محیط زیستی با افزایش آن مواجه هستیم. همچنین، نتایج بیانگر تاثیر مثبت و معنادار توسعه انسانی و سرمایه گذاری خصوصی بر رشد اقتصادی و تاثیر منفی و معنادار سرمایه انسانی و شاخص سلامت بر تخریبات محیط زیستی می باشد. بنابراین، جهت رشد اقتصادی پایدار سیاستهایی از قبیل جلوگیری از تهی سازی بیش از حد ذخایر انرژیهای تجدیدناپذیر، اعمال سرمایه گذاری به منظور جبران و حفظ انرژیهای تجدیدناپذیر موجود و تسریع سرمایه گذاری در انرژیها و تکنولوزیهای تجدیدپذیر به همراه ترویج آموزشهای محیط زیستی جهت آگاهی از مشکلات محیط زیستی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: وفور منابع طبیعی، رشد اقتصادی، تخریبات محیط زیستی
  • هادی یوسفی*، جمیله علم الهدی، علی خورسندی طاسکوه، غلامرضا ذاکرصالحی صفحات 250-275
    نظام آموزش عالی به جهت ماهیت پویای آن در معرض تحولات سریع قرار دارد و این تحولات اغلب با منشاء متفاوت نظام های آموزش عالی را تحت تاثیر قرار می دهند، از این رو آگاهی از این تحولات و شناخت عوامل به وجود آورنده آن می تواند در تنظیم گری این حوزه بسیار موثر باشد. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل محرک اصلاحات در حکمرانی نظام های آموزش عالی کشورهای اروپایی است. دلیل انتخاب کشورهای اروپایی، تغییرات گسترده نظام های آموزش عالی این کشورها بعد از دهه 1990 است. انتخاب کشورهای این قاره براساس تقسیم سنتی به اروپای شرقی و غربی صورت گرفته است. رویکرد پژوهش حاضر کیفی بوده و با استفاده از روش تطبیقی بردی در چهار مرحله انجام شده است. به این ترتیب پس از بررسی و تحلیل محتوای اسناد مربوط به کشورها، عوامل محرک در دو دسته کلی «عوامل درونی و بیرونی» شناسایی شد. برای کشورهای اروپای شرقی عواملی نظیر ایجاد، تغییر یا اصلاح قوانین و ابزارهای مالی به عنوان عوامل فرعی درونی؛ و عوامل اقتصادی، قوانین، تحولات سیاسی - اجتماعی در سطح ملی و تحولات و فشارهای فراملی به عنوان عوامل فرعی بیرونی محرک اصلاحات شناسایی شد. همچنین برای کشورهای اروپای غربی ایجا، تغییر یا اصلاح قوانین، تشکیل یا حذف شوراها، اتحادیه ها و صنف ها، و ابزارهای مالی به عنوان عوامل فرعی درونی؛ و قوانین، تصمیمات و سیاست های دولت، تحولات سیاسی - اجتماعی در سطح ملی، و تحولات و فشارهای فراملی به عنوان عوامل فرعی بیرونی محرک در اصلاحات حکمرانی نظام های آموزش عالی شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: حکمرانی آموزش عالی، اصلاحات آموزش عالی، عوامل محرک اصلاحات، نظام های آموزش عالی
  • سعید ودادی کلانتر*، امیرعلی سیف الدین، احمد حاجی نژاد صفحات 276-298
    افزایش تقاضای مصرف برق در زمان پیک شبکه برق و عدم تناسب تولید و تقاضا در این لحظه منجر به خاموشی های متعدد در تابستان 1397 شد.کاهش سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی به واسطه خصوصی-سازی غیر اصولی نیروگاه ها، پایین بودن قیمت فروش برق نسبت به قیمت تمام شده، عدم اجرای فازهای بعدی طرح هدفمند کردن یارانه ها و عدم پرداخت مابه التفاوت قیمت تکلیفی و تمام شده توسظ دولت منجر به کاهش تولید برق شده است. آن چیزی که باعث افزایش بار شبکه در تابستان نسبت به سایر فصول شده، بار سرمایشی است. با توجه به اینکه 65 درصد ساختمان های کشور از کولر آبی استفاده می کنند، یکی از راه های کنترل رشد پیک بار شبکه سراسری برق، افزایش بهره وری مصرف انرژی کولر آبی است. در این پژوهش به کمک مدل سازی مهندسی پایین به بالا و لحاظ کارکردهای رفتاری، تاثیر افزایش راندمان کولرهای آبی بر پیک شبکه برق تهران بررسی شده است. با افزایش راندمان کولرهای آبی از درجه G به A، B و C به ترتیب 21.08، 19.83 و 17.72درصد پیک شبکه برق شهر تهران کاهش می یابد. این اقدام راهبردی در زمینه کارایی تجهیزات سرمایشی، یه اندازه 2.5 سال بودجه توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور موثر است. این پژوهش ضمن تدقیق برآورد بار سرمایشی تاثیرگذار در پیک شبکه برق شهر تهران، تاثیر افزایش راندمان پرکاربردترین تجهیز سرمایشی (کولر آبی) در پیک شبکه برق تهران را برآورد کرده است. دست آورد مزبور می تواند به عنوان ابزاری برای سیاست گذاری بهتر در زمینه پیک سایی و بالتبع آن جلوگیری از بحران خاموشی مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: بحران خاموشی، پیک بار سرمایشی، رویکرد پائین به بالا، افزایش کارائی کولر آبی، رفتار ساکنین
  • احمد کیخا*، جعفر توفیقی صفحات 300-325
    هدف از این پژوهش، تاکسونومی ذی نفعان و نقش آن ها در حکمرانی دانشگاه می باشد. برای دست یابی به این هدف، دو پرسش؛ ذی نفعان تصمیم ساز و تصمیم گیر در حکمرانی درون دانشگاه با توجه به کارکردها به چند دسته تقسیم می شوند؟ مولفه های تشکیل دهنده مدل دانشگاهی با ساختار خودحکمرانی چیست؟ بیان شد. در این پژوهش کیفی از روش فراترکیب استفاده شد. یافته های بدست آمده در قالب 10 مقوله فرعی اولیه با 24 مقوله های فرعی ثانویه: حمکرانی مشارکتی (رهبری دانشگاه، مدیریت دانشگاه)، کنشگری هییت امنا (ساختار هییت امنا، کارکردهای هییت امنا)، کنشگری اعضای هییت علمی (مدیریت فعالیت های اعضای هییت علمی، توسعه سرمایه انسانی اعضای هییت علمی، حمایت از اعضای هییت علمی)، کنشگری دانشجویان (مدیریت فعالیت های دانشجویی، توسعه سرمایه انسانی دانشجویان، حمایت از دانشجویان)، کنشگری کارکنان دانشگاه (مدیریت منابع انسانی، توسعه سرمایه انسانی کارکنان، حمایت از کارکنان،)، نظام آموزشی و پژوهشی (برنامه های آموزشی و درسی کارآمد، مدیریت تحقیقات دانشگاهی)، سازوکارهای قانونی (تدوین قوانین جدید برای دانشگاه، بازنگری در قوانین دانشگاه)، سازوکارهای مالی (سازوکارهای تامین منابع مالی، سازوکارهای تخصیص منابع مالی، مدیریت و برنامه ریزی مالی)، کارآفرینی دانشگاه (ارتباط دانشگاه با صنعت، نهادسازی کارآفرینی) و ظرفیت سازی (توسعه ظرفیت های نرم و توسعه ظرفیت های سخت) دسته بندی شدند.
    کلیدواژگان: تاکسونومی، حکمرانی دانشگاه، مدیریت نوین دانشگاه، ذی نفعان دانشگاه
  • وحید آرائی*، ابوالفضل قاسمی، مرتضی علویان صفحات 326-350
    امروزه مسایل محیط زیستی از چنان گستردگی و پیچیدگی برخوردار گردیده اند که به ندرت کشوری را می توان یافت درگیر این موضوعات نباشد. بر همین اساس مشکلات زیست محیطی نقشی اساسی را در حوزه مطالعات سیاست گذاری ایفا نموده اند و به عنوان یکی از مسایل بدخیم مورد توجه قرار گرفته است. این مسایل حاکی از موضوعاتی مقاوم، پیچیده، تکراری می باشد. سوال اصلی مقاله حاضر این است: اصول لازم برای سیاست گذاری جنگل های شمال و دلالت های راهبردی آن چیست؟ با کاربست نظریه مسایل بدخیم ریتل و وبر و حکمرانی جنگل و استفاده از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی به دنبال پاسخ آن هستیم. مسایل سیاستی ناشی از تعامل محیط داخلی و خارجی و بر اساس مشارکت همگانی در دستورکار سیاست گذاری جنگل قرار می گیرند. اصول راهبردی چنین سیاست گذاری برای ایران باید با رهیافت همکاری جویانه در مواجه با مسایل بدخیم و با رویکرد حکمرانی جنگل (دولت، جامعه مدنی، بخش خصوصی و سازمان های محلی) باشد. رویکرد حکمرانی جنگل (دولت، جامعه مدنی، بخش خصوصی و سازمان های محلی) باشد.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری جنگل، حکمرانی جنگل، مسئله بدخیم، دلالتهای راهبردی
  • وحید قربانی*، ابوالحسن فقیهی صفحات 352-379
    مقاله حاضر به بررسی چگونگی تاثیر سیاست های دولتی بر مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان با فناوری پیشرفته، بایدها و الزاماتی که دولت در سیاست گزاری حمایتی یا نظارتی جهت مدیریت دانش در این شرکتها باید رعایت کند و نقد و بررسی سیاستهای دولت در این شرکتها می-پردازد. هدف مطالعه حاضر، طراحی مدل تجربی از ارتباط سیاستهای حمایتی، بر مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان با فناوری پیشرفته است. به این منظور، پس از تحلیل محتوای اسناد مرتبط و طراحی مدل مطالعه، برای ارزیابی اثرات مستقیم و متقابل میان ابزارهای سیاستی، از تحلیل عاملی نیز استفاده شد.روش تحقیق این پژوهش از نظر استراتژی و هدف یک پژوهش توصیفی، ازنظر مخاطب استفاده از تحقیق یک پژوهش کاربردی، و از نظر بعد زمانی پژوهش مقطعی می باشد. در این راستا سوال اصلی تحقیق این است که میزان تاثیرگذاری سیاستهای حمایتی دولت بر میزان موفقیت مدیریت دانش شرکتهای دانش بینان و دارای فناوری پیشرفته چگونه است ؟ضمن آنکه کدام یک از این سیاستها بیشترین تاثیر را بر موفقیت استراتژیهای مدیریت دانش شرکتهای دانش بینان و دارای فناوری پیشرفته چگونه است ؟ و کدام نداشته است؟جامعه آماری این پژوهش متشکل از 51 مدیرخبره در 7 شرکت دانش بنیان که داده ها بر اساس روش نمونه گیری غیراحتمالی قضاوتی گردآوری گردید و اثربخشی چگونگی تاثیر سیاست های حمایتی دولت در قالب انتقال دانش، به اشتراک گذاری تجربیات، معماری، شبکه سازی، هدایت گری مورد نیاز در این شرکت ها پرداخته شد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سیاست دولتی، فناوری پیشرفته
  • حسین صفری، میرمحمود سادات، امیرعلی کتابی* صفحات 380-402

    با توجه به اهمیت جهش تولید و ترقی اقتصادی در کلام مقام معظم رهبری (مدظله ‏العالی) در مبحث اقتصاد مقاومتی، یافتن بازارها و اقدامات استراتژیک نوین درآمدزا برای کشور ج.ا.ا امری اجتناب ناپذیر است. از این رو به نظر می‏رسد ارایه مدل‏های استراتژیک خلاقانه و در راستای نظرات مقام معظم رهبری (مدظله ‏العالی) در جهت رسیدن به جهش تولید،اشتغال‏زایی پویا و رسیدن به منابع درآمدزایی نوین برای کشور امری حیاتی است. در این پژوهش، ابتدا به بررسی سیاست‏های ابلاغی اقتصاد مقاومتی ‏ مقام معظم رهبری (مدظله‏ العالی) پرداخته شد و ظرفیت‏های راهبردی اقتصاد مقاومتی مبتنی بر فرمایشات گرانقدر رهبر ج.ا.ا مرور گشت. سپس به مدل اقیانوس آبی به عنوان ابزاری کاربردی و خلاقانه در جهت شناسایی زمینه‏های جدید اقتصادی و درآمدزایی ، پرداخته شد؛ و با استفاده از مطالب فوق، به منظور شناسایی اقدامات‏ راهبردی اقتصادی در جهت نیل به جهش تولید و درآمدزایی، مدلی خلاقانه ارایه شد. سپس در جهت بررسی قابلیت اجرایی مدل ارایه شده، چارچوب پیشنهادی در طراحی برخی اقدامات اقتصادی استراتژیک با رویکرد ایجاد شرایط جهش تولید و درآمدزایی ملی به کار گرفته شد و نتایج آن ارایه گردید و در نهایت به منظور تحقیقات آتی، پیشنهاد هایی ارایه گشت.

    کلیدواژگان: سیاست&rlm، های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، استراتژی اقیانوس آبی، جهش تولید
  • محمدسعید ذکائی*، مریم ابراهیمی صفحات 404-424

    قرارداشتن در کانون خطر و تقبل مسئولیت مراقبت از بیماران کرونا، توجه رسانه ای و حرفه ای زیادی را معطوف پرستاران و حرفه پرستاری ساخت و به برساخت تصویری جدید از آنها در همه کشورهای درگیر بحران کمک کرد. اخلاق حرفه ای و اخلاق پزشکی در امتداد این بحران مورد بازاندیشی مستمر قرار گرفت و پرستاران را به درک متفاوتی از اهمیت نقش های حرفه ای خویش رهنمون ساخت. مقاله حاضر بدنبال شناخت تجربه زیسته پرستاران ایرانی در بحران کووید19 است. در این مطالعه از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته با شانزده نفر از پرستاران درگیر خدمات رسانی و تحلیل مضمونی نتایج، مقولاتی چون احساسات منفی و استرس بالا در مراحل اولیه ، تغییرات نگرشی مثبت و تجربه ورزی استخراج شد. اهمیت بازاندیشی در گفتمان زیست-پزشکی و تاثیرات چندجانبه و تعمیم یافته آن بر برساخت وضعیت حرفه پرستاری از دیگر نتایج این مطالعه بود. این مطالعه به اهمیت تخصص و دانش فنی پرستاران در کنار ماهیت چندبعدی این حرفه به عنوان حرفه ای نیازمند دانشی فنی و تفهمی اشاره می کند. این مطالعه اهمیت حمایت های روانی و قانونی و لزوم توجه چندجانبه به وضعیت پرستاران و نقش آنان در وضعیت کلان نظام سلامت به ویژه در وضعیت پاندمیک، اقدامات چندجانبه و اهمیت تحولات سطح گفتمانی در حوزه سلامت را مورد تاکید قرار می دهد.

    کلیدواژگان: کووید 19، پرستاری، نظام سلامت، تجربه زیسته، همه گیری
  • مانی کلانی* صفحات 426-445
    چرا و چگونه تونس برخلاف دیگر کشورهای عربی، چرا و چگونه گذار دمکراتیک نسبتا موفقی درپس از انقلاب های بهار عربی داشت؟ به این سوال هرچند کوتاه و روشن، اما نمی توان پاسخی سریع و مختصر داد و لازم است ازخلال اتخاد چهارچوب نظری زمینه گرا، آرشیو تلاش نخبگان و مردم عادی تونس - درطول تاریخ این سرزمین کهن - از نو کاوش شود تا مشخص گردد که موفقیت تونس و انقلاب 2011 آن یک شبه و تصادفی حاصل نشده بود و پشت این موفقیت، انباشتی از تجربه زیسته و تاریخی تونسی ها وجود داشت. پس بعنوان ملاحظه ای روش شناسانه، زمینه تاریخی/فرهنگی تساهل و طلح طلبی در کشور تونس، در این مقاله مورد تحلیل قرارگرفت تا ازخلال آن، نشان داده شود کدام سیاست گذاری های عمومی در دولت های پیش از انقلاب، روبنایی حقوقی/سیاسی را بر روی این زمینه فرهنگی نهادینه کرده بودند که باعث شد تا دستاوردهای انقلاب تونس همچنان باقی بمانند. درنهایت بعنوان نتیجه گیری تشکیل معاونتی در نهاد ریاست جمهوری برای گفتگو و تمرین توافق کردن پیشنهاد می گردد بخصوص که سیاست گذاران عمومی این معاونت، حین سیاست گذاری های خود لازم است به یافته اصلی این پژوهش - و همچون اصلی روش شناختی - توجه کنند که تنها ازخلال یک زمینه فرهنگی صلح آمیز و معتقد به همکاری جمعی (همچون کشور تونس)، شکوفایی اقتصادی و رفاه عمومی در ایران محقق خواهد شد.
    کلیدواژگان: اسلام گرایی میانه رو، آشتی ملی، دمکراسی گفت وگومحور، کنشگران مرزی
|
  • Javad Noori, Tooraj Karimi *, Najme Jooriyan Pages 2-22
    Ggovernments implement different policies for technology development and innovation. Innovation policy can be classified into two categories: supply-side and demand-side policies. One of the most important of demand-side policies is public procurement. The purpose of this study is to identify the factors affecting the use of government procurement with the aim of improving the level of technology. The research method is qualitative and a kind of meta-study known Meta-Synthesis. The study population consisted of all relevant papers with research topics. After designing research questions, a systematic search was carried out based on relevant key words from databases Sage, Emerald, Siencedirect, Wos, Scopus without time limit. By reviewing 42 final articles, researchers identified 4 dimensions and 12 categories as the factors affecting the use of government procurement with the aim of innovation and technology development. Based on these factors is presented an integrated framework of factors affecting on public procurement for innovation. This article can be used for planning and policy making by government managers and policy makers in the field of science, technology and innovation.
    Keywords: Technology Policy, Innovation Policy, Demand Side Policy, public procurment for Innovation, Meta-synthesis
  • Zohreh Karimmian *, Mehdi Mohammadi, Seyed Sepehr Ghazinoory, MohammadMahdi Zolfagharzadeh Pages 22-45

    The policy network can be considered as a set of governmental and non-governmental actors in the development of public policies that have institutional relations with each other and show the relationships between actors, the dependencies and the flow of resources between them. Policy network analysis can show patterns of relationships, roles, resources, relationships, and power distribution in policy formulation and implementation. Policy networks also have different functions, and they can improve the governance in policy-making. Accordingly, this paper seeks to analyze the policy network of actors the implementation of the Law on Supporting Knowledge-Based Companies and to provide important factors at the level of network structure and network function in order to provide implications for improving network performance. For this purpose, it uses social network analysis and fuzzy cognitive mapping and targets customs, tax and financing incentives. The findings show that coordination function is the most important component in all three policy networks. After that, in financing and customs networks, the structure of the information exchange network and in the tax network, the creation of common goals, norms and values has been the most important component. The least important thing in all three networks was the legitimacy function.

    Keywords: Policy Network, Law on Supporting Knowledge-Based Companies, Social Network Analysis, Fuzzy Cognitive Mapping
  • Mohammadreza Ansari *, Abbasali Ghaiyoomi, Seyed Reza Salehi Amiri, Fatemeh Azizabadi Farahani, Mohsen Ghadami Pages 46-66

    Policy-making is very important and decisive for achieving organizational, sectoral, cross-sectoral and national goals. So that this issue is more important in the Islamic Azad University, because the category of culture and cultural policy has many hidden and obvious dimensions and angles, which without proper policy, the realization of these goals is not possible. The present study tries to study the policy-making process of Islamic Azad University using a data-based strategy with a qualitative approach. The research categories have been extracted and coded from theoretical foundations and available texts and have been approved by 10 cultural experts, including administrators, experts and university professors. And Analysis of this data in three stages of open coding, axial coding and selective coding shows that cultural policy-making in the direction of cultural transformation in higher education as a central category in the research model, along with contextual categories, interventionist, strategies and the consequences explain the policy model of the Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran. The results of the present study, in addition to drawing a policy model in the organization, also analyzes and explains the policy-making process in Iranian higher education.

    Keywords: Cultural Policy . Policy Making, Higher Education, Islamic Azad University . Science, Research Branch, Tehran
  • Vajholah Ghrbanizadeh, Rasoul Motazedian *, Davoud Hosseinpour, AbbasAli Rahbar Pages 68-92

    People’s participation in political decisions has become increasingly important in recent years.Also, this issue has recently come to the attention of policymakers in Iran. Hence, this studyaims to design a public participation pattern in policy making with a multi-method approach.The research consists of two stages: the first stage used the qualitative method of the casestudy. For this purpose, Switzerland has been selected and studied as a country with a longhistory of using direct participation mechanisms. The results of this stage entered the secondstage of the research, which used the Grounded Theory to design a public participation patternin policy making. According to the research pattern, the central phenomenon is public participationin policy-making, and the causal conditions that cause the concept of public participationin policy-making are composed of three categories of structural, economic, and behavioralfactors. The contextual conditions come into two categories: the openness of the political spaceand the level of technology. Interventional conditions consist of two classifications: politicians’willingness to participate and public demand for participation. Strategies include public participationmechanisms, stage, level, and type of policy making, as well as how to balance theviews of the elite and the public. Ultimately, the consequences will enhance the democraticlegitimacy of the state, recognize the significant role of the people, and increase public trust.Political culture of direct participation is a collective learning process that takes time to develop,as well as opportunities to correct mistakes.

    Keywords: PolicyMaking, Public, Participation, Multi-Method, Approach
  • Tayebeh Nikraftar * Pages 94-108

    The coronavirus crosses countries’ borders and affects human life. Businesses have notbeen spared from this impact, and this crisis, as an unforeseen event, has created opportunitiesThe coronavirus crosses countries’ borders and affects human life.and threats for businesses. Businesses in Iran have not been spared from this impact, and the existence of oppressive sanctions has narrowed the circle for businesses. Due to the fact that during the Corona crisis, many interviews, reports and analyzes were conducted in the country about the available solutions to deal with this virus. The aim of the present study is to investigate the existing discourse space on these strategies and to provide classification of these discourses to support businesses. The present research method is qualitative, which was obtained after studying the discourse space of 70 speech witnesses, which after open and pivotal coding became 27 sub-categories and 4 main categories, including creative, supportive, reinforcement and forgiveness strategies. The present research method is qualitative, which was obtained after studying the discourse space of 70 speech witnesses, which after open and pivotal coding became 27 sub-categories and 4 main categories, includes creating, supporting, empowering and forgiving strategies to boost business advantages during Covid 19. Research findings show that in the first phase of the disease, reduction or remission policies are effective, and in the second phase, supportive policies are important, because the situation must improve. In the third phase of the disease, it is better to take strengthening measures so that businesses can move towards stability and the mechanisms of development are appropriate for the fourth phase of the disease. At the end of this manuscript, long-term solutions for supporting businesses during the Covid-19 pandemic has been suggested.

    Keywords: businesses, government solutions, COVID 19
  • Mahdieh Najafizadeh *, Ali Rabiei, Aliakbar Farhangi Pages 110-133
    Today, the use of social media in Iranian non-governmental organizations, such as government and public organizations, has expanded and its necessity has been identified. Due to external organizational factors such as technological infrastructure, policy, political and cultural, as well as internal factors such as technological constraints, managerial readiness, diversity of stakeholders with their differences, NGOs need a suitable model for using social media. are . This study seeks to provide a model for stakeholder management and how to interact with them in NGOs on social media.This study is a combination. First, semi-structured interview questions were designed according to the research literature. Content analysis identified interview texts, questionnaires, indicators and categories. The statistical population was selected from the stakeholders of Saman and the questionnaires were distributed online. The results of regression and path analysis by quantitative method plus indicators and components extracted from interviews by qualitative method were provided to the focus group and led to the achievement of the model.Based on the proposed model for targeted use of social media; reforming the organizational structure, increasing holistic knowledge, identifying different stakeholders and choosing the appropriate strategy of information, grouping, marketing to achieve functional indicators of success of social media in social media, including attraction ( Volunteers and public donations), increase the trust and loyalty of stakeholders, capacity building, monitoring and evaluation, empowerment.
    Keywords: Social Media, NGOs, Media Strategy, stakeholder management model
  • Mahdi Nouri *, Hamed Najafi Jezeh Pages 134-158
    In recent years, the issue of regulating new technologies has become one of the major policy challenges in any country. cryptocurrency mining activity is one of the areas that have recently been considered by the relevant institutions in our country. In this article, after presenting the opportunities of this industry for the Iranian economy, using game theory approach and collecting the opinions of 58 experts and activists of cryptocurrencies in the form of a questionnaire, we analyze the governance and policy making model in this field and make suggestions to policy makers. It seems that the design of the government mechanism for regulating the mining industry will not lead to an optimal equilibrium in the country that the government and its activists will not benefit from, so the government can modify its policies to allow the country to achieve an optimal equilibrium. Finally, in the process of regulating new technologies in the country's economy, it is suggested that the views of various stakeholders be considered by policymakers.
    Keywords: Mining activity, Regulation, Mechanism Design, Cryptocurrency
  • Amirhosyn Tamanaee *, Seyyed Mehdi Sharifi, Abbas Nargesian Pages 160-184

    In this article, in order to identify the factors influencing the selection of events and turn it into news in domestic news agencies, the managers of Iranian news agencies were interviewed and analyzed by situational analysis. Analysis of the situation of Iranian news agencies showed that the main and decisive field in the news production process is the "Islamic Republic / Sovereignty" system. The second area is the government, which is influenced by the government, is the next determining area in the news production process. The third area is the "media organization" and the active social worlds in which it determines which event the reporter should select and turn into news. The fourth area is the "Principles of the Journalism Profession", which defines what news is and what events are worthwhile to become news. But in the corner of these overlapping areas, there is the "audience / community" area, which is located in the map of areas / social worlds, indicating its almost isolated and insignificant position in the process of producing news in Iran's audio-visual news agencies.

    Keywords: News, news production process, Situational Analysis, News Agency
  • Seyyed Ghasem Zamani *, Hamed Esmaeilpour Pages 186-205

    According to continuing of the inequality of the people and nations, the economic dimension of sustainable development still plays an important role in it. Therefore the absorbing of foreign investment appears as one of the economic strategies of the states. Although the states traditionally were been the parties of international disputes, but international Community, following the example commercial arbitrary, has established ‘investor-state dispute settlement’ (ISDS) in order to enjoyment of states from benefits of foreign investment and protection of investors. Practically, this international institution clashed with the Regulatory Power of states. Some investors could affect on some sovereign authority about right to health, environment and suchlike. While regulatory power of states is necessary to achieve sustainable development goals and it seems as a tool for expanding the public policies. In this study, reducing and limitations of state’s regulatory power were examined in international investment arbitration practice. Also the affects of sustainable development goals on the situation of the regulatory power of State examined as a fundamental approach for ISDS reform. This research could be a ground for opportunistic rethinking in the UNCITRAL negotiation on ISDS reform from a public policy perspective.

    Keywords: Regulatory, ISDS, UNCITRAL, Sustainable development goals
  • Mahnaz Keshtkarrajabi *, Akbar Etebarian, Alborz Gheitani Pages 206-229

    Policy research is one of the methods of establishing a relationship between the two areas of policy making and science, which provides scientific and practical advice to policy makers. Accordingly, due to the importance of the issue, the present study has been conducted with the aim of designing a model for using policy research in the policy-making in order to encourage policymakers to use it. The research method is a combined method that in the first stage using theme analysis, first the concepts and aspects of using research policy, resulting from reviewing texts and interviews, were identified and then using the conceptual mapping method, the relevant model was designed. In the second stage, in order to validate the designed model, the method of confirmatory factor analysis was used. The statistical population included policy makers and researchers who were purposefully selected. Research findings indicate that doing research and its other features is conducted, and the policymaker perspective of the research category, which is the product of individual and acquired characteristics, have the greatest impact on motivating policy makers to use policy research. Policy stakeholders (third priority) can also force policy makers to engage with researchers to use their reports.

    Keywords: Policy Research, Housing policy making, usage model of research, Conceptual Mapping, Confirmatory Factor Analysis
  • Zahra Fotourehchi * Pages 230-249

    In this research, we simultaneously examined the natural resource curse hypothesis and the environmental Kuznets curve hypothesis in countries with high abundance of non-renewable energy during the period 2005-2018 by the method of non-linear simultaneous equations system. The results indicate that the resource curse hypothesis is not rejected and the inverse U-shaped environmental Kuznets curve hypothesis is rejected, ie the paradox of the abundance of natural resource and environmental degradation is realized. In other words, despite the decline in economic growth due to the abundance of non-renewable energy, instead of reducing environmental degradation, we are facing an increase in it. Moreover, the results indicate a positive and significant impact of human development and private investment on economic growth and a negative and significant impact of human development and health index on environmental degradation. Therefore, for sustainable economic growth, policies such as preventing excessive depletion of renewable energy resources, investing to compensate and conserve existing renewable energy and accelerating investment in renewable energy and technologies along with promoting environmental education to raise awareness of the environmental problems is recommended.

    Keywords: Natural Resource Abundance, economic growth, Environmental Degradation
  • Hadi Yousefi *, Jamileh Alamolhoda, Ali Khorsandi, Gholamreza Zakersalehi Pages 250-275
    The higher education system is subject to rapid change due to its dynamic nature and these developments are affecting higher education systems with different origins, therefore, knowing these developments and recognizing the factors that cause them can be very effective in regulating this area. To this end, the present study examines the drivers of governance reform in European higher education systems. Because comparative studies are considered as one of the ways to achieve the existing knowledge in this field, which promotes the views of policy makers. Therefore, the aim of this study is to investigate the factors driving the reforms in the governance of higher education systems in European countries. The reason for choosing European countries is the extensive changes in the higher education systems of these countries after the 1990s. The countries of this continent have been selected based on the traditional division into Eastern and Western Europe. After reviewing scientific and policy documents on governance reform, three countries, Germany, France, and Italy were selected from Western Europe, and Poland, Romania, and Bulgaria from Eastern Europe, which had more complete documents. The approach of the present study is qualitative research and has been performed in four stages using the comparative method of Bereday. Thus, after reviewing and analyzing the content of documents related to countries, the driving factors were identified in two general categories of "internal and external factors", each of which had a number of sub-factors. Finally, approaches to examining reforming the Iran's higher education system were provided.
    Keywords: Higher Education Governance, Higher Education Reform, Factors driving reform, Higher Education Systems
  • Saeed Vedadi Kalantar *, AMIRALI SEFODDIN, Ahmad Hajinezhad Pages 276-298
    The demand increasing for electricity during the peak of the electricity grid led to several blackouts in the summer of 1397 . Reduction of investment in the power plant sector due to unprincipled privatization of power plants, failure to implement the next phases of the plan to target subsidies and non-payment of the difference between the obligatory and cost price leading to government Reduced electricity production. Cooling loads increase network loads in summer compared to other seasons. Considering that 65% of the country's buildings use water coolers, one of the ways to control the growth of the peak load of the national electricity grid is to increase the energy efficiency of water coolers. In this study with the help of bottom-up engineering modeling and behavioral functions, As the efficiency of water coolers increases from G to A, B and C, the peak of Tehran's electricity grid peak decreases by 21.08, 19.83 and 17.72%, respectively. This strategic act is effective in the efficiency of cooling equipment, as much as 2.5 years of the budget for the development of the country's power plant capacity. This study, while investigating the estimation of the effective cooling load in the peak of Tehran's electricity network, has estimated the effect of increasing the efficiency of the most widely used cooling equipment (water cooler) in the peak of Tehran's electricity network. The achievement can be used as a tool for better peak policy and, consequently, to prevent a blackout crisis.
    Keywords: Cooling load Peak, Bottom-up Approach, increasing the efficiency of water cooler, Occupant Behavior
  • Ahmad Keykha *, Jafar Towfighi Pages 300-325
    The purpose of this study is the taxonomy of stakeholders and their role in university governance. To achieve this goal, two questions; Decision-makers and decision-makers in governance within the university are divided into how many categories according to the functions? What are the components of a university model with a self-governing structure? Expressed. In this qualitative study, the Meta-synthesis method was used. Findings obtained in the form of 10 primary sub-categories with 24 secondary sub-categories: Participatory Partnership (University Leadership, University Management), Board Activities (Board Structure, Board Functions), Faculty Members Activity (Management of Faculty Members Activities, Human Capital Development of Board Members) Academic, faculty support), student activism (student activity management, student human capital development, student support), university staff activism (human resource management, staff human capital development, staff support), educational and research system (programs Efficient teaching and learning, academic research management), legal mechanisms (drafting new rules for the university, reviewing university rules), financial mechanisms (financial resources mechanisms, financial allocation mechanisms, financial management and planning), university entrepreneurship (university-industry relationship, Entrepreneurship institutionalization) and capacity building (soft capacity development and hard capacity development) were categorized.
    Keywords: Taxonomy, University governance, New University Management, University Stakeholders
  • Vahid Araei *, Abolfazl Ghasemi, Mortaza Alavian Pages 326-350
    Today, environmental issues are so widespread and complex that it is rare to find a country that is not involved. Accordingly, environmental problems have played a major role in the field of policy studies and have been considered as one of the malignant issues. These issues are resilient, complex, and repetitive. The main question of the present article is: What are the necessary principles for policy-making in the northern forests and its strategic implications? We are looking for the answer by applying the theory of Rittel and Weber's malignant issues and good forest management and using descriptive-analytical research methods and exploratory approaches. Policy issues arising from the interaction of the internal and external environment and based on public participation are on the agenda of forest policy. The strategic principles of such a policy for Iran must be a collaborative approach to malignant issues and a forest management approach (government, civil society, the private sector and local organizations).
    Keywords: forest policy-making, good forest governance, wicked problem
  • Vahid Ghorbani *, Abolhasan Faghihi Pages 352-379
    The Main Purpose of This Article Is Study Knowledge Management with public policies in Knowledge Based and High Technology Companies.Main Problem of Research is Survey of Supportive policies in government on Knowledge Based and High tech companies and their Requirements.this article describe challenges in implementation of effectiveness policies.This Article Refer to Supportive Policies and effects on Knowledge management Success. , any supportive Policy effect on effectiveness KM Management. Main Variables Of Research Are Public Policiy As Independent Variable And Knowledge management As Dependent variable .Hypothesy is:• There is positive relationship between Supportive Public Policies with Knowledge management . In Terms Of Methodology, This Is a Fundamental Descriptive Research, Which Uses Survey to Find an Accurate Interaction Between The Effectiveness Of KM Strategies with Public policies.Data Collection Tools Include, Standard Questionnaire For public policies By Rhods and for KM ffectiveness Is Based On A Work By Hanssen & Nohria and Nonaka Is 0.993.Data Is Collected From five Companies, With Knowledge Based or high technologies .For Analysis, According To Data Gathering, Statistical Software And Inferential Statistics And Spierman Correlation Coefficients To Find Out The Relationship Between Knowledge Management (Dependent Variable) And public policies (InDependent Variable.Finally Conclusion shows that from among of Public policies( Financial and tax Incentives, transforming, Sharing experiences, Structuring, networking and Dircting); Structuring, networking and Dircting have more effect on KM effectiveness in Knowledge Based and High Tech Companies.
    Keywords: Public Policies, Knowledge Management, high technology
  • Hossen Safari, M. Sadat, Amirali Ketabi * Pages 380-402

    Considering the importance of the leap of production and economic progress in the words of Imam Khamenei on the issue of resistance economy, finding new markets and strategic income-generating actions for the Islamic Republic of Iran is inevitable. In this study, the communicated policies of Resistance Economy of the Imam Khamenei were first examined and the strategic capacities of the Resistance Economy based on the valuable orders of the Supreme Leader of the Islamic Republic of Iran were reviewed. The Blue Ocean model was then used as a practical and creative tool to identify new economic and income-generating areas. And using the above materials, a creative model was presented to identify strategic economic actions to achieve the leap in production and income generation. Then, in order to examine the feasibility of the proposed model, the proposed framework in designing some strategic economic actions was used with the approach of creating conditions for jump in production and national income generation, and its results were presented and finally, suggestions were made for future researches in this area.

    Keywords: communicated policies of Resistance Economy, Blue Ocean Strategy, Production Leap
  • MohamadSaeed Zokaei *, Maryam Ebrahimi Pages 404-424

    Being at the center of risk and taking responsibility for caring of covid 19 patients has attracted a lot of media and professional attention to nurses and the nursing profession and has helped to create a new image of them in all countries in crisis. Professional ethics and medical ethics were constantly rethought during this crisis, leading nurses to a different understanding of the importance of their professional roles. The present article seeks to recognize the lived experience of Iranian nurses in the Covid 19 crisis. For this purpose, through semi-structured interviews with sixteen nurses involved in service delivery and thematic analysis of the results, categories such as negative emotions and high stress in the early stages, positive attitude changes and empirical experience were extracted. The importance of rethinking the biomedical discourse and its multifaceted and generalized effects on the status of the nursing profession were other results of this study. This study points to the importance of nurses' expertise and technical knowledge along with the multidimensional nature of this profession as a profession that requires technical and cognitive knowledge. It also emphasizes the importance of psychological and legal support and the need for multifaceted attention to the situation of nurses and their role in the overall health system, especially in pandemics, multilateral measures and the importance of discourse developments in the field of health.

    Keywords: COVID 19, nursing, Health system, Lived Experience, Epidemic
  • Mani Kalani * Pages 426-445
    Tunisia in contrast with the other Arabic countries, why and how has a democratic transition (and relatively successful) after the revolutions of Arab Spring? To this short and simple answer, it couldn’t make the fast and brief response and necessarily, via contributing to a contextual theoretical framework, the archive consists of Tunisian endeavors (elites and the ordinary people) must be explored to specify the achievement of Tunisia and its 2011 revolution had not been gained instantly and accidentally. Moreover behind it, being of cumulative lived/historical experiences would be existing. So, as a methodological remark, the historical/cultural context of Tunisia - as a tolerating and peaceful context - is analyzed in this article to be shown which public policy makings of pre-revolutionary governments had institutionalized the political/legal superstructures on this cultural base to keep the achievements of Tunisia revolution. Finally, as a result, establishing of vice-presidential administration is suggested to practice dialogue and negotiating compromise; in particular consideration should be given by its public policy-makers to the main outcome of this research – as a methodological axiom – in which just through the peaceful cultural context with a communal cooperative sense (like Tunisia), then economical rising and public welfare in Iran will be ascertained.
    Keywords: Moderate Islamist, National Reconciliation, Dialogic Democracy, Liminal Activists