فهرست مطالب

تعامل انسان و اطلاعات - سال هفتم شماره 4 (زمستان 1399)

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • صفیه طهماسبی لیمونی* صفحات 1-14
    هدف

    کشف مولفه های بسترساز و زمینه ای کاربردپذیری اینترنت اشیاء در کتابخانه های ایران با رویکرد کیفی و براساس نظریه ی داده بنیاد است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر به روش کیفی و بر اساس تیوری برخاسته از زمینه انجام شده است. اطلاعات از طریق مصاحبه ی نیمه ساختاریافته با 13 نفر از اعضای هیات علمی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی بر پایه روش هدفمند و زنجیره ای گردآوری شد. برای روایی پژوهش از روش پاسخگو و برای پایایی از روش بین دوکدگذار (شاخص تکرارپذیری) استفاده شده است.

    یافته ها

     با بررسی متون و گزاره های به دست آمده از مصاحبه ها تعداد 7 مولفه ی زمینه ای کاربردپذیری اینترنت اشیاء در کتابخانه های ایران از 36 مقولات و مفاهیم شناسایی شدند که عبارتنداز: ارتباط و تبادل اطلاعات، آگاهی و شناخت، هوشمند سازی، یافت پذیری اطلاعات، سواد اطلاعاتی، خوداتکایی و خودکارسازی و ساختارها و زیرساخت ها .

    نتیجه گیری

    مولفه های زمینه ای شناسایی شده بستر مناسب را برای حاکمیت و تحقق پدیده اصلی کاربردپذیری اینترنت اشیاء در کتابخانه های ایران مهیا می سازند. بر اساس نتایج حاصله مدل پارادایمی و نظری کاربردپذیری اینترنت اشیاء در کتابخانه های ایران ترسیم و ارایه می گردد. با مشخص شدن مولفه های زمینه ای و ارتباط آن ها در مدل نظری و بر اساس نگرش مصاحبه شوندگان کتابخانه های ایران می توانند از آن برای استقرار و پیاده سازی اینترنت اشیاء استفاده کنند.

    کلیدواژگان: کتابخانه های ایران، مولفه های زمینه ای، اینترنت اشیاء، کاربردپذیری، مدل
  • علی بیرانوند*، سازناز زارعی، مریم گلشنی صفحات 15-28
    هدف

    هدف نهایی رفتار نوآورانه، بهبود عملکرد فرد، گروه و در نهایت کل سازمان است. عوامل بسیاری در تحقق رفتارنوآورانه کارکنان یک سازمان تاثیرگذار هستند که در این تحقیق به تاثیر دو عامل جو سازمانی وتسهیم دانش پرداخته شده است.

    روش

    تحقیق حاضر بر اساس هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری اطلاعات، پیمایشی- توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان رسمی شرکت های دانش بنیان استان فارس می باشند که در زمان انجام تحقیق (1399) 373 نفر بوده اند. با روش نمونه گیری تصادفی ساده و به کمک فرمول کوکران 189 نفر به عنوان نمونه تعیین گردید. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد جو سازمانی بوک و همکارن (2005)، پرسشنامه تسهیم دانش هاف و ریدر (2004) و پرسشنامه رفتار نوآورانه جانسن و ولبا (2004) استفاده شده است. برای تحلیل داده از آزمون های تحلیل عامل تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار لیزرر و اس پی اس اس استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که جوسازمانی بر رفتار نوآورانه و تسهیم دانش تاثیر مستقیم و مثبت دارد. از طرفی تسهیم دانش نیز به صورت مستقیم و مثبت بر رفتار نوآورانه تاثیر دارد. تاثیر مستقیم جوسازمانی بر رفتار نوآورانه 52/0 است که این تاثیر گذاری به واسطه نقش تسهیم دانش تقویت و به میزان 83/0 افزایش پیدا می کند و این بدان معنی است که تسهیم دانش به میزان 31/0 تاثیرگذاری جوسازمانی بر رفتار نوآورانه را افزایش داده  است.

    بحث و نتیجه گیری

    با شناخت مناسب از نوع رابطه و نحوه تاثیرگذاری جوسازمانی و تسهیم دانش بر عملکرد نوآورانه کارکنان در شرکت های دانش بنیان، مدیران این امکان را می یابند تا اقدامات مناسبتری جهت توسعه نوآوری در شرکت، در راستای بهره وری بیشتر سازمان، برنامه ریزی و مدیریت داشته باشند.

    کلیدواژگان: جوسازمانی، تسهیم دانش، رفتار نوآورانه، شرکت های دانش بنیان
  • عطیه باغستانی تجلی، اعظم صنعت جو*، حسن بهزادی، حمیدرضا جمالی مهمویی صفحات 30-44
    زمینه و هدف

    نقشه ذهنی یک نوع یادداشت‎برداری تمام رنگی و مصور است که در کانون نقشه، ایده و یا موضوع اصلی قرار دارد. سپس از این کانون شاخه‎هایی منشعب می‎شوند که نشان‎دهنده ایده‎های اصلی بوده و همه آن‎ها به ایده‎ای که در مرکز نقشه قرار دارد متصل هستند. نقشه‎های ذهنی در حوزه بازیابی اطلاعات مبحث نسبتا جدیدی است، پژوهش‎های اندکی در خصوص بررسی اثربخشی نقشه‎های ذهنی در این حوزه در دنیا انجام شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی نقشه های ذهنی در فرایند بازیابی اطلاعات است.

    روش 

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از جهت گردآوری اطلاعات در خصوص آشنایی و استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی از نقشه‎های ذهنی به روش پیمایشی است. همچنین پژوهش حاضر از جهت بررسی تاثیر ابزار نقشه ذهنی در بازیابی اطلاعات شبه آزمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) دانشگاه فردوسی مشهد سال 1395- 1396، در چهار حوزه علوم انسانی، علوم پایه، علوم مهندسی و علوم کشاورزی هستند. حجم نمونه آماری مرحله اول پژوهش شامل 224 نفر دانشجویان کارشناسی ارشد و 127 نفر دانشجویان دکتری است. حجم کل جامعه آزمایشگاهی 30 نفر می باشد. روش نمونه گیری مرحله اول پژوهش تصادفی طبقه ای نسبتی است. حجم نمونه مرحله دوم آزمایشگاهی به صورت هدفمند است. برای گردآوری داده‎ها در این پژوهش، از پرسشنامه استفاده شده است. آلفا کرونباخ پرسشنامه شماره یک بیش تر از 8/0 و پرسشنامه شماره دو و سه بیش تر از 7% است.

    یافته ها

    باتوجه به تحلیل های آماری، میزان آشنایی و استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد از نقشه های ذهنی کم تر از حد متوسط می باشد. میانگین میزان رضایت از کل فرایند جستجو مرحله دوم پژوهش (833/3) بیش تر از مرحله اول (704/3) می باشد و میانگین اثربخشی که از طریق سنجش میزان رضایت از کل فرایند جستجو سنجیده شد در مرحله دوم فرایند جستجو (با کمک نقشه ذهنی) (359/3) بیش تر از مرحله اول فرایند جستجو (بدون نقشه ذهنی) (332/2) می باشد.

    نتیجه گیری

    نقشه های ذهنی باتوجه به تحلیل های آماری ابزار اثرگذاری در فرایند بازیابی اطلاعات است که می توان با برنامه ریزی دقیق، هدفمند و با مشورت از متخصصان حوزه بازیابی اطلاعات و علم اطلاعات از این ابزار استفاده کرد. سیستم های اطلاعاتی، موتورهای جستجو، نیاز اطلاعاتی و... از جمله زمینه هایی است که می‎توان نقشه‎های ذهنی را در آن بررسی کرد.

    کلیدواژگان: نقشه ذهنی، بازیابی اطلاعات، جستجو، اثربخشی فرایند بازیابی اطلاعات، نرم افزار نقشه ذهنی
  • عفت حاجی حسینی، رسول ثانوی فرد*، علی حمیدی زاده صفحات 46-57
    زمینه و هدف

    محتوای اینستاگرام امروزه یکی از دغدغه های صاحبان کسب وکار محسوب می شود. اما مسئله مهم در تولید محتوای اینستاگرام فقط نوشتن یک متن نیست. بلکه نحوه انتقال و فهم مخاطب از متن نوشته شده مهم است. این مقاله  با هدف ارایه مدل بازاریابی محتوای دیجیتال برای بلاگرهای اینستاگرام سامان یافته است.

    روش پژوهش

    از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کمی و کیفی) است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان و افراد آگاه به امر در زمینه بازاریابی محتوای دیجیتال و در بخش کمی شامل تمام فالویرهای بلاگرهای اینستاگرام می باشد. نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (20 نفر) با استفاده از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 400 نفر به روش تصادفی طبقه ای برآورد گردید. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود که تقریبا 600 پرسشنامه به صورت آنلاین فرستاده شد و 400 پرسشنامه برای تحلیل برگشت داده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار lisrel و smartpls3 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده به شناسایی 36 مولفه و 95 شاخص منجر شد که 7 مولفه اثرگذار شامل انگیزه ها، هوش تجاری، تجربه مخاطب، ترجیحات و سلیقه ها، تحقیق و توسعه، خلاقیت و اینفلوینسرها که به ترتیب به میزان 0.119، 0.138، 0.105، 0.222، 0.128، 0.144 و 0.212 بر بازاریابی محتوای دیجیتال تاثیر داشتند. و 11 مولفه رقابت پذیری، ارتباطات، اعتماد مخاطب، خلق ارزش برای مخاطب، ارتقای فرهنگ یادگیری الکترونیک، وفاداری و ترغیب به خرید، آگاهی از برند، سلامت برند، اثربخشی بازاریابی الکترونیک، تبلیغات دهان به دهان و مشارکت از بازاریابی محتوای دیجیتال تاثیر می پذیرند. علاوه بر این، سازوکارها، تسهیلگرها و موانع پیش روی بازاریابی محتوای دیجیتال نیز ارایه شد.

    نتیجه گیری

     نتایج این پژوهش به عنوان گام اولیه در بررسی محتوای دیجیتال برای بلاگرهای اینستاگرام قابل استفاده بوده و برای متخصصان بازاریابی و رفتار مصرف کننده نیز کاربردی است. بر اساس نتایج، توجه به محتوای صفحات بلاگرها در اینستاگرام درزمینه بازاریابی، شرایط مطلوب را جهت بهبود نگرش مصرف کنندگان به تبلیغات و فروش آنلاین فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، محتوای دیجیتال، مخاطب، بلاگر، اینستاگرام
  • داود حاصلی، اکرم تقی پور، محمدرضا اسمعیلی گیوی*، رضا اکبرنژاد صفحات 59-73
    هدف

    هدف این پژوهش، طبقه‌بندی مولفه‌های کیفیت خدمات سروکوآل در کتابخانه‏‌های عمومی بر اساس ‌مدل رضایت مشتری کانو و اولویت‌بندی آنها براساس تحلیل تاثیر عملکرد نامتقارن است. همچنین تعیین طبقه‌بندی مولفه‌های سروکوآل برحسب گروه‌های کاربران نیز دیگر هدف این پژوهش است.

    روش

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده‌ها پیمایشی- توصیفی است. جامعه مورد مطالعه شامل اعضای فعال 15 سال و بالاتر در پنج کتابخانه عمومی شهری‌ شهرستان قایمشهر است که با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی تعداد 300 پرسشنامه وارد تحلیل شد. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه سنجش رضایت مشتری و پرسشنامه سروکوآل بود.

    یافته‌ ها

     اولویت اقدامات کتابخانه‌های عمومی شامل 1) افزایش سطح عملکرد ویژگی عملکردی پاسخ‌گویی، 2) افزایش سطح عملکرد ویژگی انگیزشی ابعاد فیزیکی، 3) حفظ سطح عملکرد ویژگی اساسی مسئولیت‌پذیری، 4) حفظ سطح عملکرد ویژگی انگیزشی قابلیت اعتماد، و 5) حفظ سطح عملکرد ویژگی انگیزشی همدلی‌وتوجه شناسایی شد. همچنین طبقه‌بندی ویژگی‌ها براساس ویژگی‌های جمعیت‌شناختی نشان داد رضایت زنان در همه ویژگی‌ها بیشتر از مردان جلب شده است، با افزایش سن و تحصیلات، رضایت کاربران از خدمات کتابخانه بیشتر شده است و با افزایش میزان سابقه استفاده از کتابخانه، میزان رضایت کاربران از ابعاد فیزیکی و قابلیت اعتماد افزایش و میزان رضایت از همدلی‌وتوجه کاهش یافته است.

    نتیجه‌ گیری

     سنجش رضایت کاربران با استفاده از مدل کانو و تحلیل تاثیر عملکرد نامتقارن در مقایسه با ضریب رگرسیونی خطی قادر به تعیین اولویت اقدامات براساس عملکرد مثبت و منفی است. همچنین این پژوهش نشان داد میزان رضایت از خدمات کتابخانه‌های عمومی براساس گروه‌های مختلف کاربران می‌تواند متفاوت باشد و لازم است کتابخانه‌های عمومی و کتابداران در ارایه خدمات به گروه‌های مختلف کاربران از نظر جنسیت، سن، تحصیلات و سابقه استفاده استفاده از کتابخانه و رفتار با آنها، اقدامات ویژه و منحصربه‌فردی را مد نظر قرار دهد.

    کلیدواژگان: تاثیر عملکرد نامتقارن، رضایت مشتری، سروکوآل، کتابخانه های عمومی، مدل کانو
  • محمد غفاری*، احسان سلطانی فر، فربد رنجبر مطلق، مینا خوشرو صفحات 74-88
    زمینه و هدف

    گسترش روزافزون فناوری ها، مشتریان را توانمند ساخته و از طرفی باعث تسهیل ارتباط شرکت ها با مشتریان شده است. بنابراین بازاریابان باید به دنبال تغییر در مسیرهای قبلی خرید مشتریان و خلق مسیرهای جدید منطبق با این تغییرات باشند. مسیر جدید خرید مشتریان در عصر ارتباطات، به صورت مدل 5A (شامل اگاهی، جذب، پرسش، اقدام و حمایت)، باز طراحی شده است و هدف این پژوهش، شناسایی فرصت های سفر مشتری در مدل 5A در صنعت گردشگری است.

    روش

    رویکرد پژوهش حاضر کیفی و جامعه آن خریداران آنلاین بلیط و تور گردشگری در استان تهران در بازه زمانی بهمن ماه 1397 تا مرداد ماه 1398است؛ که تعداد 12 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه پژوهش تا رسیدن به اشباع نظری، انتخاب شده اند. داده های مورد نیاز پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری و با استفاده از تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     از تحلیل متن مصاحبه ها، 35 شاخص و 17 مفهوم در قالب 5 مقوله اصلی شناسایی شدند. یافته های پژوهش نشان می دهد که مقوله آگاهی شامل مفاهیم تبلیغات شفاهی (توصیه ای)، تبلیغات رسانه ای (رسانه های اجتماعی، محیطی، رسانه های جمعی) و بهبود سیو می شود. مقوله جذب، مفاهیم جایگاه یابی برنامه ریزی شده و موردانتظار، استفاده از جاذبه های منطقی و ارتباطات بازاریابی (تبلیغات ترغیب کننده) را در بر می گیرد. در مقوله پرسش، مفاهیم تقویت مرکز ارتباط با مشتریان، بازاریابی گروه های اجتماعی، بازاریابی محتوایی و بازاریابی رسانه های اجتماعی می گنجد. مقوله اقدام شامل مفاهیم تسهیل خرید برندها از طریق برنامه های کاربردی (اپلیکیشن های) تلفن های همراه، سهولت در پرداخت الکترونیکی از طریق درگاه پرداخت، ارایه آپشن هایی متفاوت از دیگر برندها و  یکپارچگی کانال های افلاین و آنلاین از طریق تلفن همراه هوشمند را در بر می گیرد. و در نهایت، مقوله حمایت، مفاهیم برنامه های مراقبت از مشتریان، برنامه های وفاداری شامل ارایه پاداش و امتیازات و مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی (ایجاد و برانگیختن گفتگو میان مشتریان به منظور حل مسایل آنان) را در بر می گیرد.

    نتیجه گیری

     در پژوهش حاضر فرصت های شناسایی شده در هر مرحله از مدل 5A در صنعت گردشگری مشخص شدند که بر اساس آن ها می توان ادعا کرد که شرکت ها با به کارگیری این فرصت ها، راهکارهایی را ایجاد می کنند که مشتریان از برندها آگاه می شوند، جذب برندها می شوند، به پرسش های آنها پاسخ داده می شود، محصولات و خدمات برندها را خریداری می کنند و در آخر هم از برندها حمایت می کنند و به تبلیغ کنندگان برندها تبدیل می شوند. مهمترین فرصت ها یا نقاط تماس سفر مشتری در مسیر 5A در صنعت گردشگری از نظر افراد مصاحبه شونده شامل: پیشنهاد دوستان و اشنایان، طراحی زیبای سایت، کسب اطلاعات از وب سایت شرکت ، پرداخت از طریق درگاه الکترونیکی، ارسال پیامک، هستند. در ادامه به پژوهشگران پیشنهاد می شود به منظور تکمیل مدل پیشنهادی پژوهش حاضر، تحقیقاتی نیز در صنایع دیگر یا در همین صنعت گردشگری، با جامعه آماری گردشگران خارجی و یا در بافت سایر شهرها، با روش های کمی یا کیفی نیز انجام دهند.

    کلیدواژگان: مدل5A، نقشه سفر مشتری، نقاط تماس مشتری، گردشگری، رویکرد کیفی، تحلیل مضمون
|
  • Safiyeh Tahmasebi Limooni* Pages 1-14
    Objective

    The aim is to discover the underlying context components of IOT usability in Iranian libraries: A qualitative approach consistent with grounded theory.

    Method

    This qualitative study was conducted based on grounded theory. Data were collected through semi-structured interviews with 13 faculty members of knowledge and information science based on purposeful and chain methods. Responsive and inter-docking method (repeatability index) had been used for validity and reliability.

    Findings

    By reviewing the texts and propositions obtained from the interviews, 7 basic components of IoT usability in Iranian libraries were identified from 36 categories and concepts. These include communication and exchange of information, awareness and cognition, intelligences, Information findability, information literacy, self-reliance and automating, and structures and infrastructures.

    Conclusion

    The identified underlying components provide a suitable platform for the rule and realization of the main phenomenon of IoT usability in Iranian libraries. Based on the results, the paradigm and theoretical model of IoT usability is drawn and presented in Iranian libraries. By identifying the underlying components and their relationship in the theoretical model and based on the attitudes of interviewees in Iranian libraries, libraries could use it to establish and implement IoT.

    Keywords: Iranian Libraries, Contextual Components, IoT, Usability, Model
  • Ali Biranvand*, Sanaz Zareei, Maryam Golshani Pages 15-28
    Purpose

    The ultimate goal of innovative behavior is to improve performance of the individual, group, and ultimately organization all together. Many factors are influential in the realization of innovative behavior of employees of an organization. In this study, the influence of two factors of organizational climate and knowledge sharing has been reflected.

    Method

    The study uses an applied descriptive survey method. Population includes all official 373 employees of knowledge-based companies in Fars province (1399). Sample was189 individuals selected by simple random sampling method using Cochran's formula. Data collection was conducted by: Standard Questionnaires of Organizational Climate ( Book et al., 2005), Knowledge Sharing Questionnaire (Hoff and Reader, 2004), and Innovative Behavior Questionnaire (Johnson and Welba, 2004). Confirmatory factor analysis and structural equation modeling tests were used for data analysis.

    Findings

    The results show that organizational climate has a direct and positive effect on innovative behavior and knowledge sharing. Conversely, knowledge sharing also has a direct and positive effect on innovative behavior. The direct effect of organizational climate on innovative behavior is 0.52, which is strengthened by the role of knowledge sharing and increases by 0.83, which means that knowledge sharing by 0.31 has increased the organizational climate effect on innovative behavior.

    Discussion and conclusion

    Appropriately understanding - the type of relationship and how to influence organizational climate and knowledge sharing on the innovative performance of employees in knowledge-based companies - managers will be able to take more appropriate measures to instigate innovation in the company to increase organizational productivity, planning and management.

    Keywords: Organizational Climate, Knowledge Sharing, Innovative Behavior, Knowledge-based Companies
  • Atiyeh Baghestani Tajali, Azam Sanatjoo*, Hassan Behzadi, HamidReza Jamali Pages 30-44
    Background and Aim

    Mind map is a full-color illustrated note-taking in which, main idea or subject is situated. The main ideas then branch out from the center, which are linked to the central idea. This is a relatively new topic, and slight research has been conducted to show its effectiveness worldwide. The aim is to examine the effectiveness of mind maps in the information retrieval process.

    Method

    This is an applied in terms of purpose and in order to collect information about the familiarity and use of graduate students with mind maps by survey method. The present study also investigates the effect of mental map tools on quasi-experimental information retrieval. The statistical population of the present study includes all graduate students (Master and PhD) of Ferdowsi University of Mashhad in 2016-2017, in four areas: humanities, basic sciences, engineering and agricultural sciences. The statistical sample size of the first phase of the research includes 224 graduate students and 127 doctoral students. The total size of the laboratory population is 30 people. The sampling method of the first stage is stochastic research of relative classes. The sample size of the second stage of the laboratory is purposeful. A questionnaire was used to collect data in this study. Cronbach's alpha of questionnaire number one is more than 0.8 and questionnaire number two and three is more than 7%.

    Results

    Analysis show that the level of familiarity with mind maps and its use by graduate students at Ferdowsi University is below average. The average overall level search satisfaction with the whole search process in the second stage (3.833) is higher than the first stage (3.704). The average effectiveness of the whole search process in the second stage - with the help of mental map (359/3) is more than the first stage of the search process - without mental map (2.332).

    Conclusion

    Mind maps are effective tools in the process of information retrieval that can be used with careful, purposeful planning and in consultation with experts in the field of information retrieval and information science. Information systems, search engines, information needs, etc. are among the areas in which mind maps can be examined.

    Keywords: Mind Map, Information Retrieval, Search, Information Retrieval process Effectiveness, Mind Map Software
  • Effat Hajihoseini, Rasoul Sanavifard*, Ali Hamidizadeh Pages 46-57
    Background and Aim

    Instagram content is of concerns to business owners today. Nevertheless, the central problem in the production of Instagram content is not just writing a text. But how the audience conveys and comprehends it. This article aims to provide a digital content marketing model for Instagram bloggers.

    Research Method

    This is an applied mixed research (quantitative and qualitative). Population of qualitative part includes experts in the field of digital content marketing. Sample for this section consisted of 20 individuals using purposive sampling method.   In the quantitative part population consisted of all Instagram bloggers. Sample of 400 individuals selected based on Cochran's formula by stratified random method. Instruments were interviews and researcher-made questionnaires that approximately 600 questionnaires were sent online and 400 were returned. Lisrel and smartpls3 software were used to analyze the data.

    Findings

    Results identified 36 components and 95 indicators that 7 effective components including:  Motivation, business intelligence, audience experience, preferences and tastes, research and development, creativity and influencers which respectively 0.119, 0.138, 0.105, 0.222, 0.128, 0.144 and 0.212 had an impact on digital content marketing. Furthermore, 11 components of competitiveness, communication, audience trust, value creation for the audience, promoting e-learning culture, loyalty and persuasion to buy, brand awareness, brand health, e-marketing effectiveness, word of mouth and participation influenced by digital content marketing. In addition, mechanisms, facilitators and barriers to digital content marketing were presented.

    Conclusion

    Results could be used as a first step in the study of digital content for Instagram bloggers and are also applicable to marketing and consumer behavior professionals. Paying attention to the content of bloggers' pages on Instagram in the field of marketing provides favorable conditions for improving consumers' attitudes towards online advertising and sales.

    Keywords: Marketing, Digital Content, Audience, Blogger, Instagram
  • Davoud Haseli, Akram Taghipour, MohammadReza Esmaili Givi*, Reza Akbarnejad Pages 59-73
    Purpose

    The purpose is to classify the components of SERVQUAL services quality in public libraries based on Kano's customer satisfaction model, prioritize them based on the Asymmetric Impact-Performance Analysis and, determining the classification of SERVQUAL components according to users’ groups.

    Methodology

    This is an applied descriptive survey. Population included active members aged 15 and older in the five public libraries of Qaemshahr, Iran.  Stratified random sampling was used. Instruments included customer satisfaction and SERVQUAL questionnaires.  Multiple regression analysis conducted, creating two Dummy Variables of penalty and reward. SERVQUAL components were classified into three groups of: Basic, performance and excitement services. Asymmetric Impact-Performance Analysis on overall users’ satisfaction was   calculated.

    Findings

    Shows that accountability features of the group of basic services with high-performance, characteristics of responsiveness in the group of performance services with low-performance, and the three characteristics of physical dimensions with low performance, reliability and empathy, and attention with high-performance are in the group of excitement services. Prioritization features identified increasing and maintaining level of performance of: 1) responsiveness; 2) physical dimension; 3) responsibility; 4) reliability; and 5) empathy and attention.  Moreover, demographic features exhibited that women were more satisfied. Age, education, and history of using the library has increased users' satisfaction. With the surge of the level of users' satisfaction with the physical dimensions and reliability has increased then the level of satisfaction with empathy and attention has decreased.

    Conclusion

    This study was first to enter the literature of nonlinear analysis of users' satisfaction by Kano's model and Asymmetric Impact-Performance Analysis measuring service quality of public libraries. Nonlinear analysis enabled the determination of priority of actions based on positive/negative performance compared to linear regression coefficient. Also, disclosed the variation of level of satisfaction of diverse groups of users in terms of gender, age, education and history of use.

    Keywords: Asymmetric Impact-Performance (AIP), Customer Satisfaction, Public libraries, Kano's Model, SERVQUAL
  • Mohammad Ghaffari*, Ehsan Soltanifar, Farbod Ranjbar Motlagh, Mina Khoshroo Pages 74-88
    Purpose

    Growing development of technologies helped stronger customers with better relationship with companies. Consequently, marketers should pursue new ways of attracting customers and pathway. Modern customer buying path in the age of communication has been redesigned as 5A model (Aware, Appeal, Ask, Act, Advocate). The purpose is to identify customer opportunities of 5A model in tourism industry.

    Methodology

    The method is applied exploratory research. Population includes online tickets buyers of tours in Tehran province between February 2016 to August 2017. Sample consist of 12 targeted individuals selected to achieve theoretical saturation. Research data were collected through semi-structured interviews and analyzed using contextual analysis.

    Results

    Interview analysis identified, 35 indicators and 17 concepts in the form of 5 main categories: 1) Awareness, includes the concepts of word of mouth - recommendations, advertising - social media, environmental, mass media and SEO improvement; 2) Attraction includes the concepts of planned and expected positioning, the use of logical attractions, and marketing communications - persuasive advertising; 3) Question, includes the concepts of strengthening the customer relationship center, social group marketing, content marketing and social media marketing. Action categories, concepts of facilitating the purchase of brands through mobile applications (applications), ease of electronic payment through the payment gateway, offering different options from other brands and the integration of offline and online channels through Includes smartphone. The category of support includes the concepts of customer care programs, loyalty programs, including the provision of rewards and privileges, and the management of social customer relations (creating and stimulating dialogue between customers to solve their problems).

    Conclusion

    Opportunities in each of the stages of the 5A model in the tourism industry were identified. It is safe to say that companies using these opportunities could generate solutions where customers become aware of brands, be attracted to them, their questions are answered, buy brands' and services, and finally support brands and become their advertisers.  Foremost opportunities of 5A model offers include: Friends suggestions, attractive site design, inclusive company website, e- payment portal, a message system.

    Keywords: 5A model, Customer Journey Mapping, Customer Touchpoints, Tourism, Qualitative Approach, Thematic Analysis