فهرست مطالب

خانواده پژوهی - پیاپی 67 (پاییز 1400)

فصلنامه خانواده پژوهی
پیاپی 67 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمد حیدرنیا*، هادی عباسی، سعیده صفری صفحات 328-351

    ازدواج رابطه منحصربه فردی است که غنی سازی روابط زوجین، نقش مهمی در تحکیم و رضایت مندی آن دارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مهارت های غنی سازی زندگی زناشویی مبتنی بر فرهنگ بر مبنای روش شناسی کیو انجام شد. برای ایجاد فضای گفتمان با 24 نفر از افراد عادی و 16 نفر از افراد متخصص در حوزه خانواده در استان خراسان شمالی، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. افراد نمونه به صورت هدفمند انتخاب شدند و نمونه گیری تا رسیدن به مرحله اشباع ادامه یافت. 34 عبارت توسط متخصصان به ترتیب اولویت دسته بندی شدند. تحلیل عاملی دسته کیو با چرخش واریماکس، حاکی از وجود شش عامل بود.  یافته ها نشان داد که از دید متخصصان حوزه خانواده، مهم ترین مهارت ها برای غنی سازی زندگی زناشویی به ترتیب عبارت اند از: خودشناسی و آگاهی از تفاوت های شخصیتی، مهارت های ارتباطی، واقع نگری، مهارت های دینی و معنوی، مدیریت هیجانی و آگاهی از چرخه تکاملی خانواده. براساس عامل های شناسایی شده، محتوای پروتکل آموزشی برای غنی سازی زندگی زناشویی در هشت گام ارایه شد. نتایج این پژوهش می تواند برای آموزش به زوج هایی که در آغاز مسیر زندگی زناشویی هستند مورد استفاده قرار گیرد. همچنین مشاوران خانواده و ازدواج می توانند از یافته های پژوهش برای آموزش های پیش از ازدواج و آموزش به زوجینی که در سال های اول زندگی مشترک هستند استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مهارت های غنی سازی زندگی زناشویی، روابط زوجین، فرهنگ و ازدواج
  • افسانه آریایی آذر*، منصوره سادات صادقی، فرشته موتابی صفحات 353-368

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تمایزیافتگی زوجین از خانواده اصلی شان در پیش بینی الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی در اقوام ایرانی بود. در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، جامعه آماری زوجین اقوام فارس، ترک، کرد، عرب و بلوچ بودند. 250 زوج (500 نفر) از جامعه آماری فوق که 50 زوج از هر قومیت را تشکیل میدادند، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و توسط پرسش نامه های تمایزیافتگی هافمن (1984)، نظام کدگذاری تعامل زوجین ایرانی 1389) و رضایت زناشویی انریچ (1998) ارزیابی شدند.)نتایج نشان داد که استقلال تعارضی در مردان و استقلال هیجانی در زنان، بیشترین سهم را در پیش بینی الگوهای ارتباطی و رضایت زناشویی زوجین به طور مستقیم دارد. همچنین در قومیت ها، فقط در مردان قوم بلوچ، استقلال تعارضی، پیش بینی کننده رضایت زناشویی آن ها بود. فرد تمایزیافته در برخورد با مسایل و مشکلات زندگی توانایی برخورد منطقی و عقلانی داشته و می تواند از برخورد با مسایل به صورت احساسی جلوگیری کند. بنابراین این افراد توانایی حل مسایل را به صورت مسالمت آمیز دارند. هرچه تمایز یافتگی فرد بیشتر باشد، به همان اندازه می تواند رفتار خویش را اندیشمندانه و مطابق با اصول صریح و جاافتاده هدایت کند.

    کلیدواژگان: تمایزیافتگی، الگوهای ارتباطی، رضایتزناشویی، قومیتهای ایرانی
  • پرستو گمرکی، فرناز ابهرزنجانی * صفحات 369-384

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش پیوند ایمن، انعطاف پذیری شناختی و ابعاد شخصیتی هگزاکو در پیش بینی رفتارهای خودمراقبتی کرونا در زنان متاهل بود. روش این پژوهش همبستگی از نوع رگرسیون بود. تعداد 202 زن متاهل در شهر مشهد به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها با تکمیل پرسش نامه های پیوند ایمن جانسون، انعطاف پذیری شناختی مارتین و روبین، ابعاد شخصیتی هگزاکو و خودمراقبتی کرونا پویان فرد، در این پژوهش شرکت کردند. برای تجزیه تحلیل نتایج از روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به صورت همزمان استفاده شد. براساس نتایج رگرسیون چندگانه اثر متقابل خودمراقبتی کرونا و ابعاد شخصیتی هگزاکو معنادار نبود. همچنین پیوند ایمن رابطه معناداری با خودمراقبتی کرونا دارد، به این معنی که هرچه پیوند دو زوج ایمن تر باشد، رفتارهای خودمراقبتی کرونا در آنان بیشتر رعایت می شود. همچنین نتایج نشان داد که انعطاف پذیری شناختی مقدار اندکی به واریانس تبیین شده رفتارهای خودمراقبتی کرونا می افزاید که قابل توجه نیست، درنتیجه نمی توان رفتارهای خودمراقبتی کرونا را به میزان انعطاف پذیری شناختی، نسبت داد.

    کلیدواژگان: خودمراقبتی کرونا، پیوند ایمن، انعطاف-پذیری شناختی، ابعاد شخصیتی هگزاکو، زنان متاهل
  • ایرج مختارنیا، علی زاده محمدی*، لیلی پناغی، مونا چراغی صفحات 385-406

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مسایل پرتعارض در روابط والد-نوجوان در پاندمی کووید 19 انجام شد. نمونه پژوهش1590 نوجوان ساکن شهر تهران بودند که به صورت مجازی به چک لیست بازسازی شده مسایل تعارض آمیز والد-نوجوان (PACIC-R) پاسخ دادند. نتایج پژوهش نشان داد که 93/97 درصد از نوجوانان حداقل در یکی از 47 مسئله مطرح شده در PACIC-R با والدین خود اختلاف داشتند و 30/77 درصد از نوجوانان حداقل در یکی از این مسایل تعارض پر تکرار (یک یا چند بار در روز) با والدین خود داشتند.  استفاده از رسانه (گوشی، اینترنت و بازهای اینترنتی و رایانه) تعارض عمده نوجوانان با والدین در بین 13 حوزه تعارض آمیز بود و 50 درصد از نوجوانان حداقل در طول یک ماه، یک یا چندبار در روز درباره این مسایل با والدینشان بحث می کردند. همچنین اختلاف در حوزه های «رفتار والدین»، «مسایل انضباطی» و «مسایل تحصیلی» به ترتیب از بیشترین مسایل تعارض آمیز عمده نوجوانان با والدین بود. به طور کل در پژوهش حاضر به بررسی 13 حوزه تعارض آمیز والد-نوجوان و نقش تفاوت های سنی و جنسیتی در این حوزه ها پرداخته شد. با توجه به فراوانی بالای تعارضات روزانه در روابط والد-نوجوان در پاندمی کووید 19 و به دلیل عامل خطر تعارضات والد-نوجوان در حوزه استفاده از رسانه، در بروز آسیب های روان شناختی مانند وابستگی به اینترنت در نوجوانان باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تعارضات عمده، والد- نوجوان، کووید 19، حوزه های تعارض
  • مهدی شریفی *، محدثه قربانی صفحات 407-422

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش ویژگی های دموگرافیک، سبک دلبستگی و سرشت عاطفی در پیش بینی پریشانی روان شناختی در دوره کرونا بود. طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شهروندان شهر گنبد کاووس بود که از بین آن ها به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 370 نفر به ابزارهای پژوهش پاسخ دادند. پرسش نامه های مورد استفاده در پژوهش حاضر عبارت بودند از مقیاس پریشانی روان شناختی، مقیاس سبک دلبستگی بزر گ سالان، سرشت عاطفی و پرسش نامه ویژگی های دموگرافیک. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در گروه با پریشانی روان شناختی متوسط تا حاد در مقایسه با گروه بدون پریشانی سطح تحصیلات (12/1=OR)، متاهل  بودن 
     (87/0=OR)، خلق مضطرب (58/1=OR) به عنوان عوامل خطر پریشانی، متغیر وضعیت اقتصادی (03/1=OR)، جنسیت (58/0=OR)، اعتماد به نفس (98/0=OR) و سبک اجتنابی (92/0=OR) به عنوان عوامل محافظت کننده در دوره کرونا شناسایی شدند. به همین ترتیب، در گروه با پریشانی روان شناختی متوسط تا حاد در مقایسه با گروه پریشانی خفیف، افسرده خویی (32/1=OR) و خلق ادواری (17/1=OR) به عنوان عوامل خطر و جنسیت (15/1=OR)، وضعیت اقتصادی (23/0=OR) به عنوان عوامل محافظت کننده شناسایی شدند. لذا شایسته است این مهم مورد توجه روان شناسان و تصمیم گیرندگان این حوزه قرار گیرد. .

    کلیدواژگان: ویژگیهای دموگرافیک، سبک دلبستگی، سرشت عاطفی، کرونا، کووید-19
  • حسن شاه ملک پور *، رضا دریائی صفحات 423-438

    بیماری کوید 19 زندگی اجتماعی در عصر حاضر را دستخوش تحولات زیادی نمود و پیامدهای خطرناک این بیماری بر جان افراد، تبدیل به یک دغدغه اجتماعی جدی شده است. از جمله ویژگی های برجسته این بیماری قدرت بالای سرایت آن از شخصی به شخص دیگر است. بدیهی است در کانون خانواده که با محوریت زوجین تشکیل می شود، نظر به سکونت آن ها در منزل مشترک و تماس مستقیم یا غیرمستقیم زیاد آن ها با هم، احتمال سرایت این بیماری در صورت ابتلای یکی از زوجین، به دیگری بسیار بالا است. این موضوع صرف نظر از جنبه های پزشکی، ابعاد حقوقی مهمی نیز به همراه دارد. نوشتار حاضر به صورت مشخص به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا در صورت انتقال این بیماری از سوی یکی از زوجین به دیگری، انتقال دهنده ضامن جنایت است؟ برای مثال آیا در فرض فوت انتقال گیرنده، می توان حسب مورد ناقل را قصاص یا او را ملزم به پرداخت دیه نمود؟ مطالعه فقهی و حقوقی حکایت از آن دارد که در فرض علم ناقل، با حصول شرایطی می توان جنایت را عمدی و مستوجب قصاص یا دیه دانست؛ البته در فرض جهل نامبرده، حکم به ضمان او به پرداخت دیه همراه با اشکالاتی است.

    کلیدواژگان: زوجین، کرونا، مباشرت، تسبیب
  • راضیه ارجمند داورانی، سید محمدحسین موسوی نسب*، آناهیتا تاشک صفحات 439-453

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای پرخاشگری و ناگویی خلقی در رابطه بین شیوه های فرزندپروری و آمادگی به اعتیاد مواد انجام پذیرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی از نوع رگرسیون ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش، تمامی دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان و پیام نور رفسنجان بودند که از بین آن ها 250 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسش نامه های شیوه های فرزندپروری بامریند، گرایش به اعتیاد، ناگویی خلقی تورنتو و پرخاشگری را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و رگرسیون ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که رابطه افزایشی (مستقیم) و و ناگویی خلقی (p=0/ معن ادار بین پرخاشگری (013 با آمادگی به اعتیاد مواد وجود دارد و (p=0/015) سبک های فرزندپروری علاوه بر تاثیر مستقیم، به طور غیرمستقیم و از طریق پرخاشگری و ناگویی خلقی نیز بر آمادگی به اعتیاد مواد تاثیر می گذارند. بر اساس محاسبات انجام شده فاصله اطمینان معنی داری از روش بوت استرپ برای بررسی نقش میانجی متغیرهای پرخاشگری و ناگویی خلقی در رابطه سبک فرزندپروری (مقیاس آزادگذاری، مقیاس آمرانه و مقیاس اقتدار منطقی) به دست آمد. بر این اساس، اثر میانجی گری پرخاشگری و ناگویی خلقی بر رابطه بین سبک فرزندپروری و آمادگی به اعتیاد مواد تایید می گردد.

    کلیدواژگان: فرزندپروری، آمادگی به اعتیاد مواد، پرخاشگری، ناگویی خلقی
  • فاطمه شهامت ده سرخ *، الهام نجار شهری صفحات 455-466

    از ناباروری به عنوان یک تجربه درماندگی یاد می شود که سلامت روان عمومی زنان را دچار مشکل می کند. نظریه روانکاوی ناباروری را یک پاسخ دفاعی به دوسوگرایی مرتبط با مادرگری و اهداف فردی می داند. پژوهش پیش رو با هدف بررسی قدرت تمایزگذاری دو متغیر تعارض کار- خانواده و مکانیسم های دفاعی در گروه زنان بارور و نابارور شاغل انجام شد. به منظور بررسی مسیله، دو پرسش نامه تعارض کار- خانواده و پرسش نامه سبک های دفاعی (DSQ) بر 47 نفر (%8/52) زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک ناباروری و 42 نفر (%2/47) زنان بدون مشکل باروری اجرا شد.  نتایج اجرای تحلیل تابع تشخیص نشان داد که  7/67 درصد از گروه مورد بررسی بر اساس متغیرهای انتخاب شده قابل تمایز هستند (05/0>p، 14/10=2</sup>X، 85/0= Wilks’ Lambda). نتیجه به دست آمده حاکی از آن است که زنان نابارور در مقایسه با زنان بارور تعارض های بیشتری در زمینه کار و نقش های زنانه دارند و در مقایسه با زنان بارور کمتر از مکانیسم های دفاعی رشدیافته استفاده می کنند. از دیدگاه روانکاوی می توان این نتیجه را به صورت سرکوب روان شناختی باروری تبیین کرد. عدم تحمل دوسوگرایی و تعارض بین اهداف و آرزوهای شغلی و مادرگری می تواند بر باروری اثر سرکوب کننده داشته باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، مکانیسمهای دفاعی، زنان شاغل، تعارض کار- خانواده
  • پروین رفیعی نیا*، محمدآقا دلاورپور، محمد ابراهیمی صفحات 467-482

    این پژوهش با هدف مقایسه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ذهن آگاهی در افراد دارای تجربه و فاقد تجربه رابطه فرازناشویی انجام شد. طرح پژوهش، توصیفی از نوع مقایسه ای بود. از بین کلیه افراد متقاضی طلاق در دادگاه های شهر مشهد، تعداد 100 نفر (50 فرد دارای تجربه و 50 فرد فاقد تجربه رابطه فرازناشویی) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.  داده ها با پرسش نامه های راهبردهای تنظیم شناختی- هیجان و ذهن آگاهی گردآوری و با آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که در راهبردهای تنظیم هیجان و مهارت های ذهن آگاهی بین دو گروه تفاوت وجود دارد، به نحوی که در راهبردهای تنظیم شناختی مثبت، تمرکز مثبت مجدد، ارزیابی مثبت، برنامه ریزی، دیدگاه وسیع تر، پذیرش، عمل همراه با آگاهی، توصیف، مشاهده، قضاوت نکردن و واکنش نشان ندادن، نمرات افراد فاقد روابط فرازناشویی بالاتر از افراد دارای تجربه روابط فرازناشویی بود. از طرفی، گروه فاقد تجربه فرازناشویی در تنظیم شناختی منفی، سرزنش خود، سرزنش دیگران، نشخوار فکری و فاجعه آمیزی نمرات پایین تری کسب کردند. نتایج این پژوهش نشان داد مهارت های ذهن آگاهی و تنظیم هیجان می تواند به عنوان عاملی بازدارنده در روابط فرازناشویی عمل کند و آموزش این مهارت ها برای زوجین پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: روابط فرازناشویی، تنظیم شناختی هیجان، ذهنآگاهی
  • موسی چوپانی، مریم فاتحی زاده*، فرامرز اسنجرانی، آلبرتو ماریو دی کاسترو کوریا صفحات 483-513

    تبیین چرایی گرایش به خیانت زناشویی به ویژه در افراد دارای بنیه های دینی و مذهبی، صرفا با تاکید بر عواملی نظیر نارضایتی عاطفی _ جنسی و یا تعارض زناشویی، نوعی سطحی نگری است. هدف این پژوهش واکاوی پدیدارهای وجودی در خیانت زناشویی مردان بود. روش پژوهش حاضر کیفی از نوع پدیدارشناسی تفسیری است. پژوهشگر از میان مردان متاهل دارای تجربه خیانت زناشویی در شهرستان شاهین دژ 18 نفر را برای مشارکت در پژوهش با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب و مورد مصاحبه قرار داد. مصاحبه ها با استفاده از روش تحلیل پدیدارشناسی تفسیری دیکلمن و همکاران تحلیل شدند. 
    واکاوی تجربیات زیسته این افراد منجر به شناسایی شش زیرمضمون (درنگ گریزی، سرنوشت ناپذیری، کشمکش با تنهایی وجودی، عشق توخالی و میل محور، استحاله ارزشی و پوچی گریزی) و یک مضمون اصلی (از خودبیگانگی وجودی) شد. آشکارسازی این عوامل ضمن افزایش اطلاعات و آگاهی درباره چرایی شکل گیری و تشدید خیانت زناشویی از دیدگاه وجودی، نشان داد که افزایش بینش فرد نسبت به ماهیت خود و کاهش بیگانگی با ابعاد آن، از جمله لازمه هایی است که تحقق آن می تواند تا حد زیادی از تمایل فرد به تجربه خیانت زناشویی بکاهد.

    کلیدواژگان: زندگی زناشویی، خیانت، پدیدارهای وجودی
|
  • S. Safari, A. Heydarnia*, H. Abbassi Pages 328-351

    Marriage is a unique relationship that enriches the relationship between the couples, and plays an important role on stability and satisfaction. The purpose of this study is to identify marital life enrichment skills based on Q methodology. Semi-structured interview was conducted to create the concourse with 24 ordinary people and 16 family experts in Bojnord, North Khorasan Province. Sample subjects were selected purposefully and the sampling continued until the saturation stage was completed. Thirty four sentences were categorized by experts in order of priority. The factor analysis of the Q group with the varimax rotation showed that there were six factors. The findings showed that, from the viewpoint of family experts, the most important skills for enriching marital life are respectively: self-knowledge and awareness of personality differences, comm.- unication skills, realism, religious and spiritual skills, emotional management, and awareness of the family's evolutionary cycle. The findings of this study can be used to educate couples who are at the beginning of their marital life. Family and marital counselors can also use these findings for premarital education as well as for teaching couples who are in the early years of their life.

    Keywords: Marital Life Enrichment Skills, Couple Relationships, Culture andMarriage
  • A. Ariyaee*, M. S. Sadeghi, F. Mootabi Pages 353-368

    The purpose of this study is to investigate the role of differentiation of couples from the original family in predicting the communication patterns and marital satisfaction in ethnic groups in Iran. In this descriptive-correlational study, the statistical population of the couples was Persian, Turkish, Kurd, Arab and Baluch. 250 couples (500 individuals) of the above statistical population who were composed of 50 couples of each ethnicity were selected through available sampling method and with the research tools including Hoffman's differentiation questionnaire (1984), Iranian Couple Interaction Coding System (2010) and ENRICH marital satisfaction questionnaire (1998) and were evaluated. The results showed that conflictual independence in men and emotional independence in women have demonstrated the largest contribution in theprediction of communication patterns and marital satisfaction of couples. Also in ethnicities, only in the Baluch men, conflictual independence was the predictor their marital satisfaction. A differentiated person in dealing with life's problems and has the ability to deal logically and rationally and can avoid emotional confrontation with issues. So these people have the ability to solve problems peacefully. The more differentiated a person is, the more he can lead his behavior thoughtfully and in accordance with the explicit principles.

    Keywords: Differentiation, Communication Patterns, Marital satisfaction, IranianEthnicities
  • F. Abhar Zanjani*, P. Gomroky Pages 369-384

    The present study aims to study the role of secure marriage, cognitive flexibility, Hexaco personality dimensions on predicting covid-19 self-care behavior in married women. The method of this study was regression correlation analysis. 202 women were selected through Sampling method available. The subjects took part by filling Johnson Secure Marriage Index, Martin & Rubin Cognitive Flexibility Index, Hexaco Personality Dimensions Index and Pouyan Fard Covid-19 Self-Care Index. Statistical analysis included Pearson's correlation coefficient and Multiple Linear Regression. Based on Multiple Linear Regression test there was not a significant relationship between covid-19 self-care behavior and Hexaco personality dimensions. Also the results showed that cognitive flexibility slightly at defined variance of covid-19 self-care behavior which was not considerable. So, it can be concluded that we cannot attribute covid-19 self-care behavior to cognitive flexibility. Also, secure marriage has a significant relationship with covid 19 self-care behavior, and it can be mentioned that the more secure a marriage is, the more covid-19 self-care behavior.

    Keywords: Covid-19 Self-Care Behavior, Secure Marriage, Cognitive Flexibility, Hexaco Personality Dimensions, MarriedWomen
  • I. Mokhtarnia, A. Zadeh Mohammadi*, L. Panaghi, M. Cheraghi Pages 385-406

    This study aims to identify the major conflicts of parent-adolescent relationships during the COVID-19 pandemic. The sample consisted of 1590 adolescents living in Tehran who virtually answered the Revised Parent-Adolescent Conflict Checklist (PACIC-R). The results showed that 97.93% of adolescents disagreed with their parents on at least one of the 47 issues raised inPACIC-R, and 77.30% of adolescents had a frequent conflict (once or several times per day) with their parents about at least one of these issues. Media use (phones, internet, gaming, and computer use) was the major conflict between parents and adolescents in 13 conflict domains, and 50% of adolescents argued with their parents about these issues at least once or several times per day during the COVID 19 Pandemic. Also, the areas of "parental behavior," "disciplinary issues," and "educational issues" were other major dimensions of parent adolescent conflict, respectively. In general, the present study examined 13 conflict dimensions of parent-adolescent and the role of age and gender differences in these dimensions.Due to the high frequency of daily conflicts in parent-adolescent relationships in the Covid- 19 pandemic and the risk factor of parent-adolescent conflicts in the area of media use in the occurrence of psychological harms such as Internet dependence in adolescents should beconsidered.

    Keywords: Major Conflict, Parent-Adolescent, COVID-19, Conflict Dimensions
  • M. Sharifi*, M. Ghornabi Pages 407-422

    This study aims to investigate the role of demographic characteristics, attachment style, and emotional nature in predicting psychological distress during the COVID- 19 period. The research design was des criptive and correlational. The statistical population included all citizens of Gonbad Kavus, of which 370 people responded to the research tools by available sampling method. The questionnnaires were the psychological distress, adult attachment style, affective temperament, and demographic characteristics questionnaires. Finally, the data were analyzed using SPSS-24 software. Data were analyzed using the statistical method of chi squared test, Wald test, odds ratio, and logistic regression. Data analysis showed that in the group with moderate to severe psychological distress compared to no distress, the level of education (OR: 1.12) and marital status (OR: 0.87), anxious mood (OR: 1.58) and also need for approval (OR: 1.08) were risk factors for psychological distress, while the gender (OR: 0.85), economic status (OR: 1.03), self-esteem (OR: 0.98), and discomfort with closeness(OR: 0.92) were protective. Similarly, in the group with moderate to severe psychological distress compared to the group with mild distress, cyclothymic (OR: 1.17) and depressive (OR: 1.32) were risk factors and gender (OR: 1.15), economic status (OR:0.23), were protective. Psychologists and decision makers should pay attention to this issue.

    Keywords: Demographic Characterristics, Attachment Style, Affective Temperament, Coronavirus, Covide-19
  • H. Sahmalekpour*, R. Daryaee Pages 423-438

    COVID-19 has greatly affected the social life in the present era and its dangerous consequences on people’s lives have been a serious social concern. One of the most important characteristic of this disease is that it is highly contagious. Obviously in families, which the couples are at the center, living in the same house and having many direct and indirect contacts, the possibility of transmission of this disease is high if one member contracts the disease. Despite the medical aspects of this issue, there are also important legal aspects. This article specifically seeks the answer to the question that whether the disease carrier is liable if they transmit the disease to their partner. For example, if the receiver dies, is it possible to hold the carrier responsible? Jurisprudence and legal studies show that if the carrier knows that they are carrying the virus, in some situations it constitutes a deliberate crime which can be punished but if the carrier does not know about it, it is not accepted that they are liable for compensation.

    Keywords: Couple, COVID-19, Perpetration, Indirect cause
  • R. Arjomand Davarani, S. M. Hossein Mousavi Nasab*, A. Tashk Pages 439-453

    The aim of this study is to investigate the mediating role of aggression and alexithymia in the relationship between parenting styles and tendency to drug addiction. The method of the present study is descriptive-correlation of structural reg ression. The statistical population of the study are all students of Bahonar University of Kerman and Payame Noor of Rafsanjan, from which 250 people were selected by convenience sampling. Participants completed the Baumrind parenting styles questionnaire, Addiction tendency, Toronto alexithymia scale, and Aggression. Data were analyzed using descriptive statistics and structural regression. The results show that there is an increasing (direct) and significant relationship between aggression (p= 0.013) and alexithymia (p= 0.015) with tendency to drug addiction and parenting styles, in addition to direct effect, indirectly also affect tendency to drug addiction through aggression and alexithymia. Based on the calculations, a significant confidence interval was obtained from the Bootstrap method to investigate the mediating role of aggression and alexithymia variables in the relationship between parenting style (liberation scale, authoritarian scale and rational authority scale). Accordingly, the mediating effect of aggression and alexithymia on the relationship between parenting style and tendency to drug addiction is confirmed.

    Keywords: Parenting Styles, Tendency toDrug Addiction, Alexithymia, Aggression
  • F. Shahamat Dehsorkh*, E. Najar Shahri Pages 455-466

    According to the academic literature,infertility is a feeling of helplessness thataffects the general Psychological health inwomen. Psychoanalytic theories believethat infertility is a defensive response toambivalent feelings about maternity andindividual goals. This research aims toinvestigate the discriminating power ofwork family conflicts questionnaire andDefensive Styles Questionnaire (DSQ) ininfertile and fertile women. Work family conflicts questionnaire andDSQ, were administered on a sample of47 working infertile women (52.8%) inNovin infertility clinic and 42 (47.2%)fertile women. Discriminant functionanalysis result showed that 67.7% ofsamples can be differentiated accordingthese two variables (Wilks’ Lambda=0.85, X2= 10.14, p<0.05). Results showedthat infertile women, compared to fertileones have more conflicts and more defensivemechanisms. According to psychoanalytictheories these results can beexplained as psychological suppression offertility. Intolerance of ambivalence andconflict between career goals and desiresfor parenthood has a psychologicalsuppressing impact in fertility.

    Keywords: Infertility, Defensive Mechanisms, Working Women, Work-FamilyConflicts
  • M. Ebrahimi, P. Rafieinia*, M. Delavarpour Pages 467-482

    The aim of this study is to compare the strategies of cognitive emotion regulation and mindfulness in people who have or have not committed infidelity which was done using a descriptive comparative research method. From all divorce applicants in Mashhad courts, 100 people (50 people who have engaged and 50 people who have not engaged in extramarital relationships) were selected by available sampling method. Data were collected by cognitive emotional regulation strategies and mindfulness skills questionnaires and analyzed by multivariate analysis of variance. The results showed that there are differences between emotion regulation strategies and mindfulness skills between the two groups, so that in positive cognitive regulation, positive refocusing, positive evaluation, planning, broader perspective, acceptance, action with awareness, description, observation, non-judgment and non-reaction, the scores of people who had not committed extramarital relations were higher than those with experience of extramarital relationship. On the other hand, the group who had engaged in extramarital relationships had scored lower on negative cognitive regulation, self blame, blaming others, rumination, and catastrophizing. This study showed that mindfulness and emotion regulation skills can act as a deterrent to extramarital relationships and training these skills can be useful for couples.

    Keywords: Infidelity, Emotion Regulation, Mindfulness
  • M. Choupani, M. Fatehizade*, F. Asanjarani, A. M. D. C. Correa Pages 483-513

    Explaining the cause of tendency to marital infidelity, especially among people with religious backgrounds, merely focusing on elements such as emotional-sexual dissatisfaction or marital conflict, is a sort of superficial. The purpose of this study is to analyze the phenomena in men's marital infidelity. The method of the current study is based on the interpretive phenomenological method. The researcher selected and interviewed 18 married men who had committed infidelity in Shahindaj city, West-Azerbaijan, Iran to participate in the study using purposive sampling. Interviews were analyzed using the interpretive- phenomenological analysis method of Dickelman & et al. The analysis of these people led to the identification of six sub-themes (escape from contemplation &pause, escape from destiny, struggle with existential loneliness, hollow and desireoriented love, value transformation and escape from existential emptiness) and a major theme (of existential alienation). Revealing these factors not only increases information and awareness about the how cues of marital infidelity is formed and intensified from an existential point of view, but also showed that increasing one's awareness toward one's nature and leads to reducing alienation from its dimensions; these issues are things that can reduce a one's desire to the experience of marital infidelity.

    Keywords: Marital Life, Infidelity, Existential Phenomena