فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:13 Issue: 28, Summer-Autumn 2021

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:13 Issue: 28, Summer-Autumn 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/10/04
  • تعداد عناوین: 14
|
  • زهرا امیریان*، میترا شایان فر، محسن رضازاده صفحات 1-17
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه موجود میان نظریه های ضمنی هوش، احساس خودکارآمدی و تجربیات احساسی معلمان و تمایل به برقراری ارتباط و سیستم خودانگیزشی زبان دوم فراگیران زبان انگلیسی ایرانی است. شرکت کنندگان در این مطالعه صد معلم دبیرستانی بودند که در تعدادی از دبیرستان های استان اصفهان، ایران، زبان انگلیسی را به عنوان یک زبان خارجی تدریس می کنند. گروه دیگری از شرکت کنندگان در این تحقیق 501 دانش آموز حاضر در کلاس درس دبیران زبان انگلیسی ذکر شده در بالا، بودند. محدوده سنی آنها بین 12 تا 18 سال بود(دختر و پسر). شرکت کنندگان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از معلمان خواسته شد تا چهار پرسشنامه را برای سنجش نظریه های ضمنی هوش، احساس خودکارآمدی و تجربیات احساسی شامل علایم فرسودگی شغلی تکمیل کنند. همچنین دانش آموزان می بایست برای اندازه گیری تمایل خود به برقراری ارتباط و سیستم خود انگیزشی زبان دوم، دو پرسشنامه را تکمیل کنند. نتایج بررسی های آماری نشان داد که تمایل به برقراری ارتباط فراگیران با سیستم خودانگیزشی زبان دوم آنها رابطه معناداری دارد. رابطه معناداری نیز میان نظریه های ضمنی هوش، احساس خودکارآمدی و تجربیات احساسی معلمان شامل علایم فرسودگی شغلی آن ها وجود دارد. بنابراین نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که رابطه ساختاری موثری میان نظریه های ضمنی هوش، احساس خودکارآمدی و تجربیات احساسی معلمان و تمایل به برقراری ارتباط و سیستم خودانگیزشی زبان دوم فراگیران ایرانی زبان انگلیسی وجود دارد. در حقیقت نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که سیستم خود انگیزشی زبان دوم قویترین پیش بینی کننده مستقیم تمایل به برقراری ارتباط در دانش آموزان است. تمایل به برقراری ارتباط همچنین به صورت غیرمستقیم از طریق سیستم خود انگیزشی زبان دوم با نظریه های ضمنی هوش، احساس خودکارآمدی و تجربیات احساسی معلمان در ارتباط است.
    کلیدواژگان: نظریه های ضمنی هوش معلمان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی، خودکارآمدی، تجربیات احساسی، علائم فرسودگی شغلی، تمایل به برقراری ارتباط فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی، سیستم خودانگیزشی زبان دوم
  • محمد امیریوسفی*، معصومه سادات سید رضایی، منصور توکلی صفحات 19-37

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات آموزش نوشتاری از طریق اترپد (Etherpad) در مقایسه با آموزش نوشتاری چهره به چهره بر عملکرد نوشتاری و خودکارآمدی نوشتاری زبان آموزان ایرانی است. همچنین این مطالعه به بررسی نگرش زبان آموزان نسبت به تاثیرات اترپد و علل موفقیت یا شکست آن ها در عملکرد نوشتاری نیز پرداخته است. بدین منظور، 90 نفر از دانشجویان رشته زبان انگلیسی، برای شرکت در مطالعه به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه (اترپد و چهره به چهره) تقسیم شدند. علاوه بر آزمون نوشتاری آیلتس، پرسشنامه خودکارآمدی نوشتاری به عنوان پیش آزمون به دانشجویان داده شد. سپس در طی دوره آموزشی، به زبان آموزان نحوه نگارش مقالات استدلالی آموزش داده شد. و درنهایت، زبان آموزان به آزمون نوشتاری آیلتس و پرسشنامه خودکارآمدی نوشتاری به عنوان پس آزمون پاسخ دادند. پس از اتمام فرآیند پاسخگویی، با20 نفر از دانشجویان گروه اترپد به منظور بررسی نگرش آنان نسبت به علل موفقیت یا شکست و همچنین تاثیر اترپد بر عملکرد نوشتاری مصاحبه شد. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که گروه اترپد عملکرد نوشتاری بهتری و خودکارآمدی نوشتاری بالاتری نسبت به گروه چهره به چهره در پس آزمون داشتند. هم چنین، تجزیه و تحلیل داده های مصاحبه نشان داد که دانشجویان موفقیت خود را در این دوره آموزشی، به علل داخلی و خارجی نسبت دادند. در حالی که، آنها شکست خود را به عوامل داخلی بیشتر از عوامل خارجی نسبت دادند. علاوه بر این، دانشجویان به طور کلی اترپد را به عنوان یکی از مهمترین علل موفقیت خود در عملکرد نوشتاری، گزارش کردند.

    کلیدواژگان: اترپد (Etherpad)، عملکرد نوشتاری، خودکارآمدی نوشتاری، اسناد ادراکی
  • فرزانه ارجمند، محمدباقر شعبانی*، رضا خانی، عباسعلی زارعی صفحات 39-59

    این مطالعه نتایج یک مرور سیستماتیک در ادبیات حوزه رشد حرفه ای معلمان را برای ترسیم روندهای تحقیق از طریق تجزیه و تحلیل متن 199 مقاله تحقیقاتی در زمینه رشد حرفه ای معلمان در 40 سال گذشته (از 1982 تا 2021) ارایه می دهد. مقالات تحقیقاتی کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند تا زمینه های محتوای تحقیق ، روش های تحقیق ، روش های جمع آوری داده ها و یافته های آنها مشخص شود. مرور گسترده مقالات، طیف وسیعی از موضوعات را که شامل 22 حوزه تحقیق بود ، آشکار کرد. تاثیر برنامه های رشد حرفه ای معلمان ، رشد حرفه ای معلمان و فناوری و رشد حرفه ای معلمان و زبان شناسی اجتماعی بیشترین زمینه های محتوایی مورد تحقیق بودند. همچنین مشخص شد که روش کیفی با 26/52 درصد، روش تحقیق غالب در حوزه رشد حرفه ای معلمان بوده است. در مورد روش های جمع آوری داده ها ، مشخص شد که مصاحبه ، پرسشنامه و مشاهده بیشترین روش های جمع آوری داده ها در مقالات حوزه رشد حرفه ای معلمان است. با تجزیه و تحلیل بخش یافته های مقالات مشخص شد که تغییرات در شیوه ها ، نگرش ها و دانش معلم ، پیشرفتهای دانش آموزان و تعیین اولویت ها برای برنامه های رشد حرفه ای معلمان بیشترین یافته ها در مقالات حوزه رشد حرفه ای معلمان گزارش شده است. این مرور سیستماتیک مبتنی بر مجموعه از این ایده پشتیبانی می کند که برنامه های رشد حرفه ای معلمان به تغییر تفکر و عملکرد معلمان کمک می کند و به دانش آموزان سود می رساند ، در صورتی که ویژگی های خاصی در طراحی و اجرای آن در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: رشد حرفه ای معلمان، بررسی سیستماتیک، حوزه های محتوایی، روش های تحقیق، روش های جمع آوری داده ها، یافته های تحقیق
  • محدثه اصغری، مینو عالمی*، صیاء تاج الدین صفحات 61-77

    از آنجاییکه معلمان مهارت های لازم را در زمینه تصمیم گیری و استدلال آموزشی ندارند، مطالعه موردی چندگانه فعلی ، تصمیم گیری چهار معلم تازه کار زبان آنگلیسی و استدلال آموزشی آنها را در مورد استراتژی های آموزشی استفاده شده در تدریس را مورد بررسی قرار داده است. نتیجه تجزیه و تحلیل محتوایی، مقایسه ای و طبقه بندی مداوم مشاهدات ده جلسه ای در کلاس درس و مصاحبه ها، محققین را به الگوهای مشترکی میان معلمین رساند، از جمله استفاده بیش از حد از زبان فارسی توسط معلمین ، استفاده بیش از حد از روش قیاسی در تدریس ، عدم استفاده از فناوری در عین حال استفاده از منابع موجود در کلاس در طول آموزش، استفاده از تکنیک های آموزشی فردی یا جمعی (کل کلاس)، و به ندرت تاکید بر دانش فراگیران از جهان. معلمان مورد نظر چنین تصمیماتی را برای انجام مسئولیت های از پیش تعیین شده، انتقال اطلاعات صحیح، ایجاد انگیزه در فراگیران، مدیریت زمان و کمک به فراگیران جهت دستیابی به اهداف زبانی خود اتخاذ کردند. این مطالعه برای معلمانی که مایل به تامل در تصمیمات آموزشی و استدلال آموزشی خود هستند، می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: معلمان تازه کار زبان انگلیسی، تصمیم گیری، استدلال آموزشی، آموزش زبان انگلیسی
  • هاجر غفارپور*، احمد معین زاده صفحات 79-94

    کلاس های درس را می توان سیستم هایی پویا در نظر گرفت که در آن رفتار معلمان و دانش آموزان بر یکدیگر متقابلا و به صورت مارپیچ تاثیر می گذارد. در این مطالعه تفاوت رفتارهای بین فردی یک معلم محبوب در مقایسه با معلم کمتر محبوب در سطوح خرد و کلان بررسی می شود. برای تجزیه و تحلیل تعامل کلاس به صورت پویا و در زمان واقعی، از تکنیک State Space Grid استفاده شد. در سطح کلان ، نمایه معلمان بر اساس روش "بردار" تعیین شد. 211 دانش آموز در شش کلاس رفتار معلم خود و یک معلم ایده آل فرضی را ارزیابی کردند. نزدیکترین و دورترین معلم نسبت به آن ایده آل مشخص شد و کلاسهای آنها ضبط ویدیویی شد. دو ارزیاب رفتارها را با یک جوی استیک کدگذاری کردند و سپس محتوا و ساختار تعامل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تفاوت در سطح خرد به ویژه در قدرت رفتارهای جاذب مشهود بود، نه در مکان آنها. از نظر ساختاری، رفتار معلم محبوب تر دارای تنوع بیشتر و پیش بینی پذیری کمتری بود. در سطح کلان ، معلم محبوب تر دارای نمایه "مقتدر" و معلم کمتر محبوب نمایه "آمرانه" داشت. از نتایج این مطالعه می توان در ارتقاء زمینه تعاملی کلاس و برنامه های آموزش معلم استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سیستم پویای پیچیده، مدل رفتار بین فردی معلم، تکنینک شبکه فضا حالت، تحلیل خرد و کلان رفتار، عاملیت و صمیمیت
  • محمدرضا قنبری، آرام رضا صادقی* صفحات 95-111
    موثر ترین روش برای جلب توجه به یک مقاله در جامعه عملی منتشر کردن مقاله در ژورنال های معتبر است، هرچند، نوشتن به زبان انگلیسی میتونه برای نویسندگان بی تجربه بخصوص انگلیسی زبانان غیر بومی چالش برانگیز باشه. بر این اساس، با اینکه تحقیقات بسیار در بعضی رشته ها انجام شده، نیاز بسیار زیادی برای تحقیقاتی که ساختار گفتمانی و ساختار حرکتی مقاله های نوشته شده توسط محققان بومی و غیر بومی را مقایسه میکنند تا نویسندگان بومی را با الگوهای نوشتاری علمی به همراه روش های مورد نیاز برای انتشار مقاله در رشته مدیریت بازرگانی مورد نیاز است فراهم کند. از این سو، مدل پنج-حرکتی هایلند (2000) برای شناسایی گونه کلام به همراه روش "پایین-به-بالا" برای پی بردن به نشان های زبانی در فصل های چکیده، مقدمه و نتیجه گیری سی مقاله از ژورنال های بین المللی و ملی مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق مطابقت بیشتر مقالات بین المللی با مدل هایلند، گرایش به نوشتن چکیده های اطلاع دهند، در کنار وجود و استفاده همه حرکت ها در فصل های مقدمه و نتیجه گیری آشکار بود. بررسی جنبه زبانشناسی مقالات تفاوت قابل توجه ی در استفاده از ویژگی های زبانی بین محققان بومی و غیر بومی آشکار ساخت. یافته های این تحقیق میتواند برای افرادی که وابسته به تحلیل ژانر هستند در کنار آموزش دهندگان نوشتار علمی و مولفان آموزشی کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: ساختار گفتمانی، گونه های کلام، گفتمان مقابله ای، تحلیل ژانر، تحلیل گونه های حرکت کلام، آموزش زبان انگلیسی
  • ارسلان گلفام*، متین نهاوندی صفحات 113-126
    در پژوهش حاضر، تاثیر آموزش استعاره های چندشیوه را در بهبود مهارت های شنیداری و گفتاری برای فراگیران زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی، مورد بررسی قرار می دهیم. در این پژوهش، برای بررسی تاثیرات استفاده از استعاره های مفهومی در کلاس های زبان انگلیسی و ارزیابی توانایی استعاری زبان آموزان، از دو ابزار اندازه گیری: پیش آزمون و پس آزمون برای دو گروه (کنترل و آزمایش) را در هر دو مهارت شنیداری و گفتاری استفاده کردیم. نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش که در طول این پژوهش در معرض آموزش مستقیم استعاره های چندشیوه قرار گرفتند، با نمرات گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفت. یافته های پژوهش می تواند در زمینه ی استفاده از استعاره ها در فراگیری یک زبان خارجی مفید و روشنگر باشد. یافته ها نشان می دهد، زبان آموزانی که در معرض آموزش مستقیم استعاره های چندشیوه قرار گرفتند، نمرات بهتری نسبت به زبان آموزان گروه کنترل کسب کردند. به عبارت دیگر، این پژوهش دریافت که آموزش مستقیم استعاره های چندشیوه می تواند منجر به پیشرفت های شایان توجه ای در درک و تولید استعاره های زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی شود.
    کلیدواژگان: زبان شناسی شناختی، استعاره مفهومی، استعاره چندشیوه، فراگیری زبان خارجی
  • علی هاشمی*، فاطمه مهدوی راد، گلنار مزدایسنا صفحات 127-146
    نوشتن یک مرور کتاب نمونه ای از نوشتن ارزیابی آکادمیک است که در آن نویسنده درگیر تعامل با نویسنده و خواننده است ، دیدگاه های بیان شده در کتاب را ارزیابی می کند و موقعیت و موضع خود را در گفتگو با خواننده ابراز می کند. کار در چارچوب نظریه ارزیابی مارتین و وایت (2005) به عنوان ابزاری موثر در تامین منابع اساسی نویسنده برای انجام این تعامل و ارزیابی ، مطالعه حاضر 60 بررسی کتاب از علوم انسانی نوشته شده توسط نویسندگان زن و مرد بومی را بررسی کرد ، و سعی در بررسی نوع و فراوانی سه گروه ارزیابی (نگرش ، تعامل ، فارغ التحصیلی) داشت. یافته ها نشان می دهد که هر دو گروه نویسندگان در نوشته های خود از این منابع استفاده گسترده کرده اند. با این حال ، نویسندگان مرد نقد کتاب در هر سه دسته از نویسندگان زن فراتر رفتند. علاوه بر این ، بیشترین استفاده از منابع Attitude و منابع Engagement کمترین منابع استفاده شده بوده است. مفاهیم مطالعه برای آموزش مهارت های نوشتاری و تهیه مواد و وظایف برای دوره های نوشتن در سطوح دانشگاهی به تفصیل ذکر شده است.
    کلیدواژگان: نظریه ارزیابی، بررسی کتاب، علوم انسانی، جنسیت، نویسنده بومی
  • بهناز حسینقلی پور*، زری سععیدی، اسمعیل علی سلیمی، سارا کشکر صفحات 147-171

    پیش درامد و پیش نیاز نوشتن موثر و نافذ مقالات به زبان انگلیسی، بالاخص بخش چکیده، جهت ارسال به مجلات برتر انگلیسی زبان که در ایران یا خارج چاپ میشوند، داشتن دانش و مهارت بالا است که متاسفانه به نظر میرسد نویسندگان غیر بومی انگلیسی در کشورهایی که زبان رسمی و اصلی آنها انگلیسی نیست ، فاقد آن باشند. لذا محققان باید مشکلات و چالشهای پیش روی دانشجویان نویسنده این مقالات بالاخص بخش چکیده، را شناسایی کنند. هدف از این تحقیق شناسایی نیازهای دانشجویان دکتری تربیت بدنی نویسنده این مقالات است. بدین منظور ، مصاحبه هایی با گروهی از کارشناسان و دانشجویان دکتری تربیت بدنی بعمل آمد. داده ها ، با استفاده از تیوری تحلیل محتوی و داده بنیان بر اساس نظریه کرس ول (2012، 2014، 2018) و گلیزر و استراس (1967) تحلیل شد که به مشکلات زبانی و غیرزبانی این گروه نویسندگان اشاره داشت. از جمله این مشکلات، عدم تبحر در استفاده از فنآوری بود که باید به عنوان ویژگی نوین و منحصربفرد این مقاله قلمداد شود. یافته ها می تواند برای طراحان مواد درسی و اساتید زبان انگلیسی برای اهداف علمی خاص (ESAP) و سایر مقامات برای ارایه آموزش های مناسب به دانشجویان تربیت بدنی مفید باشد.

    کلیدواژگان: مقاله، نوشتن و چاپ مقاله، علوم ورزشی، مشکلات
  • شاداب مصلحی*، سید آیت الله رزمجو صفحات 173-200

    هدف اصلی مطالعه حاضرکه بر اساس روش تحلیل محتوا و با بهره گرفتن از تحلیل های کیفی و کمی بوده است ، مقایسه مهارت های های چهارگانه (گفتاری ، شنیداری ، خواندن و نوشتن) دو آزمون بین المللی آیلتس آکادمیک و تافل آی بی تی از لحاظ ابعاد شناختی و دانشی طبقه بندی اصلاح شده بلوم می باشد. این آزمونها به طور تصادفی از مجموعه آزمونهای معتبر موجود در منابع موثق انتخاب شدند. محتویات این آزمون ها با استفاده از یک طرح کدگذاری تدوین شده توسط رزمجو و کاظم ‍پورفرد (2012) کدگذاری شد. در این شیوه کدگذاری، سطوح شناختی در نمودار افقی با حروف انگلیسی و سطوح دانشی در نمودار عمودی با اعداد انگلیسی نشان داده شده اند که برایند ترکیب هر کدام از این حروف و اعداد به عنوان یک کد مشخص حاصل شده است. نتایج نشان داد که به طور کلی کدهای به دست آمده در آزمون تافل آی بی تی بیشتر به سمت سطوح بالاتر شناختی و دانشی متمایل هستند. این درحالی است که کدها به طور محسوس واگرا نیستند. اما اکثر کدها در آزمون آیلتس آکادمیک به سطوح پایین تری در طبقه بندی اصلاح شده بلوم متمایل هستند که این موضوع نشان دهنده جایگاه بالاتر آزمون تافل آی بی تی در ارتباط با سطوح شناختی و دانشی در طبقه بندی اصلاح شده بلوم است. همچنین تفاوت معنی داری بین آزمونهای آیلتس آکادمیک و تافل آی بی تی در مورد بالاترین و پایین ترین سطوح طبقه بندی اصلاح شده بلوم مشاهده شد.

    کلیدواژگان: تافل آی بی تی، آیلتس آکادمیک، تجزیه و تحلیل محتوا، کدگذاری، طبقه بندی اصلاح شده بلوم
  • مجید نعمتی، مهران غفوری*، پرویز بیرجندی، سیروس ایزدپناه صفحات 201-216
    در این تحقیق تاثیر خودسنجشی، همکلاس سنجشی و مدرس سنجشی بر روی کاربرد استراتژی های نوشتن به زبان خارجه انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 60 زبان آموز سطح متوسطه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین انتخاب شده و در چهار گروه (سه گروه تجربی و یک گروه کنترل) مورد مطالعه قرار گرفتند. بعد از تایید هم ترازی نسبی سطح افراد آزمودنی از طریق آزمون ANOVA، یادداشت ها و ثبت عملکردهای جلسات آموزشی جهت گردآوری داده ها استفاده گردید. تحلیل توصیفی و توضیحی جهت تحلیل و طبقه بندی استراتژی های انتخابی فراگیران در نوشتن به زبان انگلیسی بکار گرفته شد و از این طریق محقق نوع، بسامد و درصد کاربرد استراتژی ها را مشخص نمود. نتایج نشان داد که گروه های تجربی (خودسنجشی، هم کلاس سنجشی و مدرس سنجشی) از استراتژی های شناختی و فراشناختی بیشتری نسبت به گروه کنترل استفاده نموده اند. تمرکز بر انتخاب کلمات، ساختارهای پیچیده بعنوان مدل و کاربرد ساختارهایی که مورد علاقه فراگیران بوده و مطلوب دانسته شده، پر بسامدطرین استراتژی ها بود. آموزش استراتژی هایی که بیشترین کاربرد را در بین آزمودنی های این تحقیق داشتند میتواند در مراکز آموزش زبان خارجه انگلیسی باعث سرعت فراگیری مهارت نوشتن شود.
    کلیدواژگان: خود، همکلاس و مدرس سنجشی، استراتژی های نوشتن
  • رحمان صحراگرد*، ساناز مهذبیه، احسان رسایی، مصطفی زمانیان صفحات 217-242

    این مطالعه کمی با هدف بررسی اثرات ترکیبی دو نوع برنامه ریزی استراتژیک، یعنی شرایط برنامه ریزی مشارکتی و برنامه ریزی به رهبری معلم و پیچیدگی کار بر تولید شفاهی زبان آموزان ایرانی از نظر پیچیدگی، دقت و روانی انجام شد. برای دستیابی به این هدف، 90 زبان آموز زبان انگلیسی از طریق نمونه گیری در دسترس از یکی از موسسات زبان شیراز انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و چهار گروه آزمایشی قرار گرفتند. این پژوهش یک طرح نیمه تجربی در قالب پیش آزمون، اصلاح و پس آزمون بود. در مرحله اول، همه شرکت کنندگان در یک پیش آزمون صحبت کردن شرکت کردند که در آن از آنها خواسته شد تا داستانی را بر اساس یک سری وظایف توصیف تصویر روایت کنند. در حالی که گروه های آزمایشی تحت 10 جلسه اصلاحی عملکرد تکلیف توصیف تصویری همراه با دو نوع برنامه ریزی یعنی شرایط برنامه ریزی به رهبری معلم و مشارکتی قرار گرفتند، گروه های کنترل مجاز به برنامه ریزی عملکرد تکلیف نبودند. در آخرین جلسه، زبان آموزان پس آزمون گرفتند که نتایج آن با پیش آزمون مقایسه شد. یافته ها نشان داد که زبان آموزان در گروه های برنامه ریزی مشارکتی از نظر روانی و پیچیدگی بهتر از سایر گروه ها عمل کردند. علاوه بر این، گروه های تحت رهبری معلم از نظر دقت بهتر از سایر گروه ها عمل کردند. این مطالعه پیامدهای مهمی برای معلمان زبان انگلیسی، توسعه دهندگان مطالب، طراحان برنامه درسی و آزمون دهندگان مهارت گفتاری دارد.

    کلیدواژگان: پیچیدگی کار، برنامه ریزی استراتژیک، تولید شفاهی، دقت، روان بودن، پیچیدگی، زبان آموزان زبان انگلیسی
  • نجمه طلایی، احسان رضوانی، احسان نمازیان دوست* صفحات 243-260

    ارتباط دانش فرازبانی در تدریس موثر چهار مهارت زبان مشهود است. به همین ترتیب، مطالعه حاضر با تمرکز بر نقش درجه دانشگاهی در آموزش زبان انگلیسی (ELT) و تجربه تدریس، درصدد تعیین میزان دانش فرازیانی زبان معلمان EFL در ایران بود. این مطالعه از یک تحقیق با روش های مختلط استفاده شده است و داده ها از طریق یک پرسشنامه و یک مصاحبه نیمه ساختاری جمع آوری شده اند، و در آن به بررسی ادراکات و ارزیابی دانش معلمین زبان پرداخته اند. علاوه بر این، به منظور ارزیابی دانش اعلامی معلمان در مورد آگاهی دستوری آنها، آزمون دانش دستور زبان انگلیسی بین 94 معلم مبتدی و باتجربه EFL با و بدون مدرک دانشگاهی در آموزش ELT در موسسات زبان خصوصی اجرا شد. نتایج پرسشنامه و مصاحبه نشان داد که گرچه اهمیت داشتن دانش دستوری برای شرکت کنندگان مشهود بود، معلمان باتجربه دیدگاه های مثبت تری نسبت به آگاهی از دستور زبان نشان دادند. علاوه بر این، عملکرد معلمان در آزمون گرامر نشان داد که اگرچه آموزش رسمی به معلمان کمک می کند تا دانش خود را ارتقا دهند، اما این تنها عامل تعیین کننده برای سطح بالای دانش اعلامی زبان نیست. برعکس، دانش پیشینه معلمین منجر به سطح بالایی از دانش زبان شناسی متال می شود. علاوه بر این، نتایج نشان داد که سالها تجربه تدریس، سطح دانش زبان شناسی معلمان را تعیین نمی کند. این مطالعه پیامدهایی را برای معلمان و مربیان EFL فراهم می کند.

    کلیدواژگان: آگاهی از زبان معلم، دانش زبان شناسی، شناخت معلم، تجربه تدریس
  • امیررضا وکیلی فرد*، احمد عابدینی صفحات 267-283
    به کارگیری راهبردهای فراشناختی منجر به درک مطلب شنیداری بهتر و استفاده بهینه از دیگر کنش های شناختی فراگیران می شود. هدف این پژوهش، پاسخ به این پرسش است که فارسی آموزان غیرایرانی کدام راهبردهای فراشناختی را در درک مطلب متن های شنیداری زبان فارسی به کار می برند و آیا جنسیت و زبان مادری در آن تاثیری دارد.. روش پژوهش میدانی است و پس از محاسبه پایایی کل قسمت های پرسش نامه، داده های آماری با استفاده از پرسش نامه راهبردهای فراشناختی شنیداری وندرگریفت و همکاران (2006) جمع آوری گردید.. در این پژوهش، یکصد و نوزده یادگیرنده بزرگسال زبان فارسی از 8 کشور شرکت کردند. واکاوی داده ها نشان می دهد که ترتیب بکارگیری راهبردهای فراشناختی در درک مطلب شنیداری برای یادگیری زبان فارسی در میان فارسی آموزان غیرایرانی به صورت راهبرد حل مساله، توجه مستقیم، برنامه ریزی و ارزیابی، دانش شخصی و ترجمه ذهنی است. علاوه بر آن، یافته های پژوهش نشان می دهد که فارسی آموزان پسر بیشتر از فارسی آموزان دختر از راهبردهای فراشناختی استفاده می کنند، اگرچه این اختلاف خیلی معنا دار نیست و هم چنین، نتایج نشان می دهد که درحالت کلی، زبان مادری در استفاده از راهبردها تاثیری ندارد، به جز در مورد دانش شخصی که فارسی آموزان عربی زبان بیشتر از این راهبرد استفاده می کنند. نتایج مشروح این پژوهش به مدرسان زبان فارسی کمک می کند که راهبردهای فراشناختی را با توجه به راهبردهای ترجیحی هر یک از گروه های زبان آموزان و میزان بکارگیری آنها و نیز با در نظر گرفتن متغیرهایی چون جنسیت و ملیت آموزش دهند.
    کلیدواژگان: راهبرد فراشناختی، راهبرد یادگیری، درک شنیداری، فارسی آموز، آموزش زبان فارسی
|
  • Zahra Amirian *, Mitra Shayanfar, Mohsen Rezazadeh Pages 1-17
    This study aimed at investigating the interrelationships between EFL teachers' mindsets, self-efficacy, and emotional experiences and Iranian EFL learners' willingness to communicate (WTC) and L2 motivational self system (L2MSS). The participants of this study were 100 Iranian teachers and 501 students of the same EFL teachers, both male and female randomly selected from high schools. To fulfill the purpose of the study, teachers were asked to complete four questionnaires to measure their implicit theories of intelligence, efficacy, and emotional experiences including their burnout symptoms. Learners were required to complete two questionnaires to measure their willingness to communicate and L2 motivational self system. The results of Structural Equation Modeling (SEM) revealed a significant structural relationship among all variables. Results also indicated that motivation was the strongest direct predictor of willingness to communicate. WTC was also indirectly correlated with teachers' implicit theories, efficacy, and emotional experiences through the mediating effect of L2MSS.
    Keywords: EFL Teachers', Implicit Theories of Intelligence, Self-efficacy, Emotional Experiences, EFL Learners', Willingness to Communicate, L2 Motivational Self System
  • Mohammad Amiryousefi *, Masumeh Sadat Seyyedrezaei, Ana Gimeno Sanz, Manssor Tavakoli Pages 19-37

    The present study examined the comparative effects of Etherpad-based writing instruction and face-to-face writing instruction on EFL learners' writing quality and writing self-efficacy. It also aimed at finding the learners' attitude towards the influence of Etherpad and their reason for success/ failure in this writing course. To this end, ninety students were selected through convenience sampling and randomly assigned to one of the two instruction groups. In addition to an IELTS writing task, Self-efficacy in Writing Scale (SWS) was administered. During the course, the students received instruction on writing an argumentative essay. After the treatment, the SWS and another IELTS writing task were given. Subsequently, a semi-structured interview was conducted with twenty Etherpad-based learners to find their attitudes towards the reason for their success/ failure and the effectiveness of Etherpad. The results revealed that the Etherpad-based group significantly outperformed the face-to-face group in the writing posttest and demonstrated a higher level of writing self-efficacy. The interview data showed that the students attributed their success to both internal and external factors. Whereas, they ascribed their failure to internal factors rather than external ones. It was also revealed that the students found Etherpad as a predictor of their success in writing performance.

    Keywords: Etherpad, Writing Performance, Writing Self-efficacy, Perceived Attribution
  • Farzaneh Arjmand, Mohammad Shabani *, Reza Khani, Abbas Zarei Pages 39-59

    This study represents the findings of a systematic review (SR) of literature in the teacher professional development (TPD) domain to outline the research patterns through content examination of 199 research articles (RAs) in the area of TPD over the previous 40 years (1982 -2021). RAs were investigated and their research content areas, utilized research methods, data collection procedures, and findings were analyzed and coded. The broad investigation of the RAs showed a wide variety of themes that corresponded to 22 research areas. TPD program effects, TPD & technology, and TPD & Sociolinguistics were the most searched content areas. It was also found that the qualitative method with 52.26% of occurrences appeared to be the dominant research method used in RAs. Exploring data collection procedures, it was uncovered that interview, questionnaire and observation were the main data collection strategies utilized within the TPD RAs. Analyzing the findings, changes in teacher practices, attitudes and knowledge, learner achievements, and determining priorities for TPD programs were the most reported findings in TPD RAs. This corpus-driven SR underpins the notion that TPD makes a difference in altering teachers’ practices and attitudes and improves learner abilities if specific characteristics are taken into account in the planning and administration of TPD programs.

    Keywords: Teacher professional development, systematic review, content areas, Research Methods, data collection procedures, research findings
  • Mohadeseh Asghari, Minoo Alemi *, Zia Tajeddin Pages 61-77

    Teachers' decision-making and pedagogical reasoning and their improvement are key to the effectiveness of teaching. Although a number of studies have been conducted on these issues, there is still not enough information about teachers' interactive decision-making and pedagogical reasoning, and teachers also do not have the necessary skills in this area. To address this gap, the current multiple case study investigated four novice EFL teachers' decision-making and their underlying pedagogical reasoning in implementing instruction. The result of the constant comparative and categorical content analysis on the ten-session classroom observations and the transcribed stimulated recall interviews indicated common themes, including teachers' overusing of learners' L1, excessively using the deductive approach to teaching, failing to incorporate technology but using available resources in class during instruction, using whole-class or individual instructional techniques, and rarely emphasizing on learners' knowledge of the world. The targeted teachers made such decisions to perform their predetermined responsibilities, transfer the correct information, motivate learners, manage time, and help learners toward their language achievement. This study has implications for teachers to reflect on their instructional decisions and pedagogical reasoning, and for managers to provide them with opportunities for reflection.

    Keywords: Novice EFL teachers, decision-making, pedagogical reasoning, English language instruction
  • Hajar Ghafarpour *, Ahmad Moinzadeh Pages 79-94

    Classrooms can be regarded as dynamic systems in which behaviors of teachers and students affect each other mutually and in a spiral manner. In this study it was intended to investigate differences in interpersonal behaviors of a more vs. a less favorable teacher at micro- and macro-levels. To analyze classroom interaction dynamically and in real-time, State Space Grid technique was applied. On the macro-level, teacher profiles were determined based on vector method. 211 students of six classes rated the behavior of their own teacher and an imaginary ideal one. One teacher who was closest to and one farthest from that ideal were identified and their classes were video-taped. Two raters coded behaviors with a joystick and then content and structure of interaction were analyzed. Differences on the micro-level were especially noticeable in the strength of attractors, not in their position. Structurally, the behavior of the more favorable teacher had higher variability and less predictability. On the macro-level, the more favorable teacher had Authoritative, and the less favorable one had Directive profiles. The results of this study can be used in promoting interactive ground of the class and in teacher education programs.

    Keywords: Complex Dynamics System, Model of Interpersonal Teacher Behavior, State Space Grid Technique, Micro, Macro-Level Analysis of Behavior, Agency, Communion
  • Mohammadreza Ghanbari, Aram Reza Sadeghi * Pages 95-111
    The most effective means of directing attention to an article in the academic community is to publish it in credential journals, however, writing in English can be challenging for novice writers especially non-native speakers (NNS) of English. Thus, despite the ample research in some fields, there is a great need for studies comparing the rhetorical features together with move structure of sections of Research Articles (RA) written by native scholars with non-native (NN) scholars’ RAs to provide NN writers with academic writing patterns beside procedures needed for publishing in the field of Business Management. To this end, Hyland’s (2000) five-move model was employed for identifying rhetorical moves along with a “bottom-up” approach for realizing linguistic signals in the Abstract, Introduction and Conclusion sections of thirty articles from international and national journals. The study revealed correspondence of most international articles to Hyland’s move model, a tendency for writing informative Abstracts was apparent with the presence of all the moves in Introduction and Conclusion sections. Analysis of linguistic aspects of articles illustrated a striking difference in the use of language features between native and NN scholars. The findings of this study have some implications for people involved in genre analysis as well as teaching academic writing and material design.
    Keywords: Rhetorical moves, Contrastive rhetoric, genre analysis, Move analysis, TEFL
  • Arsalan Golfam *, Matin Nahavandi Pages 113-126
    In this paper, we argue the effects of explicit multimodal metaphor training in developing speaking and listening skills in an EFL context. To examine the effects of using conceptual metaphors in English language classrooms and assess the metaphorical ability of EFL students, we directed two measuring instruments: pre-test and post-test for control and experimental groups in both listening and speaking skills. The pre-test and post-test scores of the experimental group who were exposed to explicit multimodal metaphor training were compared with the control group's scores through this bipartite study. The outcomes of this paper can shed light on teaching and learning the multimodal language in an EFL context. The findings showed that learners who were exposed to multimodal metaphors and received explicit instruction from their teacher resulted in better scores. In other words, this paper found that explicit multimodal metaphor instructions can lead to some improvements in metaphor comprehension and production in an EFL context.
    Keywords: Cognitive Linguistics, Conceptual Metaphor, Multimodal Metaphor, Foreign language learning
  • Ali Hashemi *, Fatemeh Mahdavirad, Golnar Mazdayasna Pages 127-146
    Writing a book review is an instance of evaluative academic writing where the writer is involved in an interaction with the author and the reader, evaluates the viewpoints stated in the book, and voices his own position and stance in a dialogue with the reader. Working within the framework of Martin and White’s (2005) Appraisal theory as an effective tool in providing the writer with essential resources for this interaction and evaluation to take place, the present study examined 60 book reviews from the Humanities written by native male and female writers, and tried to investigate the type and frequency of the three Appraisal categories (Attitude, Engagement, Graduation). The findings indicate that both writer groups made extensive use of these resources in their writings. However, the male book review writers exceeded the female writers in all the three categories. In addition, the Attitude resources were used the most and The Engagement resources were the least employed resources. The implications of the study for teaching writing skills and preparing materials and tasks for writing courses at academic levels are mentioned in detail.
    Keywords: appraisal theory, Book review, Humanities, gender, Native writer
  • Behnaz Hosseingholipour *, Zari Saeedi, Esmaeel Ali Salimi, Sara Keshkar Pages 147-171

    Writing effective and persuasive manuscripts for submission to the high-indexed Iranian and international English-medium journals for the purpose of publication deserves having to-the-point knowledge and proficiency, which the Non-Native English writers of the non-English speaking countries seem to be lacking. Therefore, researchers need to identify problems and challenges that the group of writers encounter in the field of English for Research Publication Purposes (ERPP). Therefore, this study aims to identify the ERPP needs of the Physical Education Ph.D. students and writers. Hence, interviews were conducted with a group of Physical Education content experts and Ph.D. students to identify the writers’ problems and challenges. The interviews were tape recorded as the participants had already been informed of the recordings and research aim. The tape recordings were then transcribed and analyzed in the thematic analysis and the grounded theory methods. The data analysis came up with four major themes (gained in the selective coding stage), 20 sub-themes (gained in the axial coding stage) and 83 themes (gained in the initial/open coding stage). The four major themes were `problem with language,’ `problem with content,’ `problem with journals,’ and `the demotivating factors.’ The fourth major theme, i.e., `the demotivating factors’, consisted of the sub-heading the technological illiteracy problem, which should be regarded as the novelty feature of this paper. The research is useful for material designers and instructors of the English for Specific Academic Purposes (ESAP) and others to offer tailor-made education to the tertiary level Physical Education students.

    Keywords: Article, ERPP, ESAP, Manuscripts, Perceptions, Sports, Technology, Writers
  • Shadab Moslehi *, Seyyed Ayatollah Razmjoo Pages 173-200

    The main objective of this qualitative-quantitative content analysis study was to compare IELTS Academic and TOEFL iBT four modules in terms of the cognition and knowledge dimensions of Revised Bloom’s taxonomy. To this end, two authentic tests including all major modules of speaking, listening, reading, and writing in each domain, namely iBT TOEFL and IELTS Academic exams were analyzed qualitatively and quantitatively. These tests were randomly selected from the collection of authentic tests available in trustworthy resources. The contents of these tests were codified using a coding scheme developed by Razmjoo and Kazempourfard (2012). In this coding scheme, English alphabets and numbers were assigned to levels of cognition and knowledge, respectively. The results indicated that in general TOEFL iBT codes are more inclined toward the higher orders of thinking and knowledge and the codes are not noticeably divergent; while, the majority of the codes in the IELTS Academic test are skewed toward the lower codes of the BRT. This shows the higher stance of the TOEFL iBT test concerning the higher orders of thinking and knowledge in the BRT. A significant difference was also found between the TOEFL iBT and IELTS Academic tests concerning the highest and the lowest levels of BRT.

    Keywords: TOEFL iBT, IELTS Academic Module, Content Analysis, Codification, Revised Bloom&rsquo, s Taxonomy
  • Majid Nemati, Mehran Ghafoori *, Praviz Birjandi, Siros Izadpanah Pages 201-216
    The effect of assessment types (self, peer, and teacher) on the EFL writing strategies development was examined in this study. Sixty upper-intermediate EFL learners at Qazvin Islamic university in four groups (one control and three experimental groups) were studied. One-way ANOVA checked homogeneity of the groups prior to the treatments and, then, the participants’ records and diaries were employed to gather data. Explanatory and descriptive analyses were implemented to analyze and classify the strategies the EFL learners picked up. This provided the type, frequency, and percentage of the strategies the participants mostly employed. The results revealed that the experimental groups, namely, self-assessment group, peer assessment group, and teacher assessment group employed more cognitive and meta-cognitive strategies than the control group. Affective strategies were more appealing to the control group. Focusing on the diction of the words, concentrating on the complex structures used by different writers, and making use of the structures the participants became interested in or found suitable were the most frequently referred to strategies. Teaching strategies the participants more picked up in this study might enhance EFL learners’ writing development at TEFL centers.
    Keywords: Peer, self, and Teacher Assessment, Writing Strategies
  • Rahman Sahragard *, Sanaz Mohazabieh, Ehsan Rassaei, Mustafa Zamanian Pages 217-242

    This quantitative study aimed to investigate the combined effects of two types of strategic planning, namely collaborative and teacher-led planning conditions and task complexity on Iranian intermediate language learners' oral production in terms of complexity, accuracy, and fluency. To achieve this purpose, 90 EFL learners were selected through convenience sampling from a language institute in Shiraz, Iran, and randomly assigned to two control and four experimental groups. The study adopted a quasi-experimental design in the form of pretest, treatment, and posttest. In the first step, all participants took part in a speaking pretest in which they were required to narrate a story based on a series of picture description tasks. While the experimental groups underwent 10 treatment sessions of picture description task performance along with two planning types i.e., teacher-led and collaborative planning conditions, the control groups were not allowed to plan the task performance. In the last session, the language learners took a posttest whose results were compared with those of the pretest. The findings revealed that the language learners in the collaborative planning groups outperformed the other groups in terms of both fluency and complexity. Further, teacher-led groups did better than the other groups in terms of accuracy. This study carries crucial implications for EFL teachers, material developers, syllabus designers, and speaking skill examiners.

    Keywords: task complexity, Strategic planning, Oral Production, accuracy, fluency, complexity, EFL learners
  • Najmeh Talaie, Ehsan Rezvani, Ehsan Namaziandost * Pages 243-260

    The relevance of metalinguistic knowledge in effective teaching of the four language skills is evident. As such, the present study sought to determine the degree of Iranian EFL teachers’ metalinguistic knowledge by focusing on the role of academic degree in English Language Teaching (ELT) and teaching experience. The study drew on a mixed-methods research design, and the data were collected through a questionnaire and a semi-structured interview, exploring teachers' perceptions and evaluations of metalinguistic knowledge. Additionally, in order to evaluate the declarative knowledge of teachers regarding their grammatical awareness, a test of English Grammar Knowledge was administered among 94 novice and experienced EFL teachers with and without an academic degree in ELT teaching in private language institutes. The results of the questionnaire and interview indicated that while the importance of having grammatical knowledge was evident for participants, experienced teachers displayed more positive views toward grammar awareness. Furthermore, the teachers' performance on the grammar test showed that while formal education helps teachers improve their knowledge, it is not the only determining factor for high levels of declarative knowledge of language. On the contrary, teachers' background knowledge was found to result in high levels of metalinguistic knowledge. Additionally, the results revealed that years of teaching experience does not determine the levels of teachers’ metalinguistic knowledge. The study provides implications for EFL teachers and teacher trainers.

    Keywords: Teacher Language Awareness, Metalinguistic Knowledge, Teacher Cognition, teaching experience
  • Amirreza Vakilifard *, Ahmad Abedini Pages 267-283
    Applying metacognitive strategies leads to better listening comprehension and optimal use of learners’ other cognitive skills. The purpose of the present study is to investigate the metacognitive strategies that non-Iranian Persian learners employ to comprehend oral texts and whether gender and mother tongue have any effect on it. This research is a field study in which after calculating the item reliability of the questionnaire, data were collected quantitatively through Metacognitive Awareness Listening Questionnaire (MALQ) developed by Vandergrift, Mareschal, and Tafaghodtari (2006). One hundred nineteen adult Persian learners from eight countries participated in this study. Data analysis indicated that non-Iranian Persian learners use problem-solving, direct attention, planning-evaluation, personal knowledge, and mental translation strategies respectively. Furthermore, the findings showed that male Persian learners employ metacognitive strategies more than female learners, even though this difference was not very significant, and that mother tongue has no effect on the use of these strategies. Research findings will help Persian language teachers to take into consideration each group of learners’ preferences and extent of their use, as well as variables such as gender and nationality.
    Keywords: metacognitive strategies, learning strategies, listening comprehension, Persian language learner, Persian language teaching