فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 69، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صلاحیت های حرفه ای معلم از منظر رویکرد انتقادی با تاکید بر آراء پائولو فریره
    احترام ابراهیم، محمدحسین حیدری *، سید هاشم گلستانی صفحه 0

    هدف این مقاله واکاوی صلاحیتهای حرفهای معلمی از منظر رویکرد انتقادی با تاکید بر آراء پایولو فریره است. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با بهره‌گیری از روش تحلیل فرارونده انجام گرفته است. حوزه پژوهش شامل اسناد، متون و منابع مرتبط با موضوع است که به روش نمونه‌گیری نظری از کلیه متون در دسترس به صورت کل شمار مورد مطالعه قرار گرفته است. یافته ها نشان می‌دهند فریره نقش‌های متفاوتی برای معلمان رهایی بخش چون «پرسش‌گری»، «آگاهی‌سازی»، «آزادی بخشی» و «دگرگونی آفرینی» بر می‌شمارد. هم‌چنین صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان با توجه به اندیشه‌های فریره در سه حیطه شناختی (شامل آگاهی از تاریخی بودن دانش، کاربرد دانش برای رهایی بخشی، تسلط بر دانش درباره فرایند یاددهی یادگیری، توانایی طراحی برنامه درسی بومی، درک هویت سیاسی دانش، توانایی ایجاد هشیارسازی) حیطه مهارتی (شامل، مهارت استفاده از روش های تدریس، مهارت ایجاد توانایی نقادی در فراگیران، داشتن ارتباط متقابل با فراگیران) و حیطه نگرشی(شامل آموزنده مادام‌العمر، داشتن تواضع، بازیابی کرامت انسانی، تقویت امید در فراگیران برای رهایی، احترام به تفاوت‌های قومی، فرهنگی و مذهبی) است.

    کلیدواژگان: صلاحیت های حرفه ای معلم، نظریه انتقادی، پائولو فریره
  • صدیقه حیدری، مهرناز آزادیکتا*، مجید برزگر صفحات 1-20

    اختلالات تغذیه، که در سال های اخیر در جوانان رو به افزایش می باشد، برحسب آشفتگی شدید در رفتار خوردن مشخص می شوند. هدف این پژوهش بررسی روایی و اعتبار پرسشنامه پیروی از رژیم غذایی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه در نیم سال اول تحصیلی 97-96 بوده و نمونه آماری 540 نفر از این دانشجویان بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب گردیدند و سپس پرسشنامه پیروی از رژیم غذایی جورجیو-لوبرا (2014) بر روی آن ها اجرا گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تحلیل عاملی اکتشافی و آلفای کرونباخ تجزیه و تحلیل شدند. با توجه به یافته های پژوهش، این پرسشنامه از 3 عامل اشباع شده که برروی‎هم 4/56 درصد واریانس را تبیین کردند و از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است. بنابراین متخصصان سلامت، کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی می توانند از آن به عنوان ابزاری معتبر در اندازه گیری سبک های مختلف غذا خوردن و نیز در جهت بررسی علل چاقی مفرط و یا لاغری بکار گیرند و در نتیجه ی آن، رژیم های غذایی و مکمل های تغذیه ای مناسب را با بازده مفید به مراجعین خود ارایه نموده و به این ترتیب از ترویج رژیم های ناسالم تا حدودی جلوگیری به عمل آورند.

    کلیدواژگان: پیروی از رژیم غذایی، اختلالات تغذیه، اندازه گیری
  • مریم افضل خانی* صفحات 21-44

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه دو روش بازی و قصه گویی بر مهارت خودیاری و مهارت های اجتماعی کودکان پیش دبستانی شهرستان ورامین، انجام شده است. در این پژوهش از شیوه تحقیق شبه آزمایشی استفاده شده است که با طرح پیش آزمون - پس آزمون و با گروه کنترل صورت می پذیرد. همچنین جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمام کودکان پیش دبستانی در شهر ورامین است. در این پژوهش 64 کودکان پیش دبستانی به صورت در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل 32 نفری قرار گرفتند .ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه مهارت اجتماعی تراسکات (1989) و مهارت خودیاری اسپنس (1999) است. تحقیق حاضر به دو روش قصه گویی گروهی و بازی گروهی بر مهارت های خودیاری و مهارت های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت،. تجزیه تحلیل داده های پژوهش توسط نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت و از آزمون آماری تحلیل کوواریانس استفاده شد.یافته ها نشان داد که پس از تعدیل نمرات پیش آزمون، تفاوت بین گروه آزمایش و کنترل در متغیرهای مهارت خودیاری و مهارتهای اجتماعی، مهارت خودیاری و مهارت های اجتماعی کودکان با شیوه بازی گروهی و قصه گویی گروهی با توجه به میانگین ها افزایش یافته همچنین با کنترل پیش آزمون بین کودکان پیش دبستانی گروه آزمایش و گروه کنترل از لحاظ مهارت اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد ، بین اثربخشی برنامه های آموزش حل مسئله به شیوه بازی گروهی و قصه گویی بر بهبود مهارت های خودیاری و اجتماعی کودکان پیش دبستانی دختر و پسر تفاوتی وجود ندارد .

    کلیدواژگان: قصه گویی، بازی، کودکان پیش دبستانی
  • جهانبخش اورک*، فریبرز مرادی، یارعلی ممبینی صفحات 45-66

    هدف اصلی این پژوهش تعیین اثربخشی گذراندن مفید اوقات فراغت بر شادکامی، خود اثربخشی و سلامت روان دانش آموزان پسر متوسطه دوم شهرستان باغملک بود. پژوهش حاضر کاربردی و از نوع نیمه آزمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان باغملک در سال تحصیلی 97-1396 به تعداد 1456 نفر است. حجم نمونه پژوهش شامل 60 نفر (30 نفر گروه آزمایش و 30 نفر گروه کنترل) از دانش آموزان پسر پایه چهارم متوسطه شهر باغملک که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. در گروه آزمایش علاوه بر فعالیت های عادی مدرسه، هر هفته یک تا دو جلسه که معمولا هر جلسه یک نیم روز به طول می انجامید، فعالیت های مورد علاقه دانش آموزان اجرا گردید، و پس از 50 روز از هر دو گروه پس آزمون بعمل آمد. در این پژوهش از پرسشنامه های شادکامی آکسفورد، پرسشنامه خود اثربخشی شرر (1990) و سلامت عمومی (GHQ) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و از آزمون های لوین، گلوموگرف-اسمیرینف و تحلیل کواریانس استفاده شده است. نتایج نشان داد مقدار تاثیر نحوه گذراندن اوقات فراغت بر شادکامی (f=13/93)، 001/0=P و گذراندن اوقات فراغت 52 درصد از تغییرات شادکامی را تبیین می کند. میزان تاثیر گذراندن اوقات فراغت بر خود اثربخشی (f=17/64)، 001/0=P و مقدار تاثیر گذراندن اوقات فراغت بر سلامت روان(f=25/78)، 001/0=P بود. تاثیر نحوه گذراندن اوقات فراغت بر مشکلات جسمانی، اضطراب، نارسا کنش وری اجتماعی و افسردگی در سطح 05/0 <P معنادار بود.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، شادکامی، خود اثربخشی، سلامت روان، دانش آموزان
  • زهرا بهادری*، ابوالفضل بخشی پور، محمد محمدی پور صفحات 67-86

    هدف از این مطالعه بررسی رابطه راهبردهای تنظیم هیجانی و احساس امنیت اجتماعی با کیفیت زندگی دانشجویان بود. روش پژوهش حاضر توصیفی- از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی شهرستان بجنورد که در سال تحصیلی 98-1397 در مراکز آموزش عالی علمی کاربردی مشغول به تحصیل بودند. از بین این جامعه، نمونه ای به حجم 242 نفر (123 نفر دانشجوی دختر و 119 نفر دانشجوی پسر) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردید و با استفاده از ابزارهای: پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجانی گرانسفکی و همکاران (2001) ، پرسشنامه امنیت اجتماعی محقق ساخته و مقیاس کیفیت زندگی ویر و شربون (1992) ، اقدام به جمع آوری اطلاعات شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از میانگین، انحراف استاندارد و جدول توزیع فراوانی برای بررسی شاخص های آمار توصیفی و جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل رگرسیون و تحلیل واریانس یک راهه برای ارزیابی معناداری ضرایب رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS استفاد شد. نتایج همبستگی نشان داد متغیرهای راهبردهای تنظیم هیجان و احساس امنیت اجتماعی با کیفیت زندگی رابطه مثبت معنادار دارند. تحلیل رگرسیون نشان داد تنها راهبردهای مثبت می توانند تغییرات مربوط به کیفیت زندگی را با بتای 0.238 تبیین کنند. باتوجه به نتایج پژوهش، هرگونه اقداماتی که در راستای بهبود احساس امنیت اجتماعی و افزایش استفاده راهبردهای مثبت تنظیم هیجانی صورت گیرد، ارتقاء بیشتر کیفیت زندگی را در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، احساس امنیت اجتماعی، کیفیت زندگی
  • یوسف رضائی *، علی معقول، احمد اکبری، مسلم چرابین صفحات 87-114

    یکی از روش های طراحی مدل برنامه درسی، استفاده از شاخص های ارزیابی کیفیت و اعتبارسنجی از برنامه های موجود است. در پژوهش حاضر، با استفاده از تحلیل میانجی بر اساس شاخص‌های فوق مدلی برای برنامه درسی دوره کارشناسی رشته علوم تربیتی در دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی تبیین و طراحی شده است. رویکرد پژوهش حاضر اکتشافی است و در زمره تحقیقات کاربردی طبقه بندی می شود و از روش ترکیبی (کمی-کیفی) بهره گرفته است. همه اساتید مشغول به تدریس در رشته مذکور به عنوان جامعه آماری، طور تمام شمار انتخاب شده و با آنها مصاحبه انجام گرفت و در ادامه به پرسشنامه پاسخ دادند. اعتبار پرسشنامه مذکور توسط 8 تن از اساتید متخصص تایید شد و ضریب پایایی آن برابر با 987/0 به دست آمد. داده های حاصل از پرسشنامه از طریق آزمون T یک نمونه‌ای مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت‌ مدل برنامه درسی و مدل تحلیل میانجی از طریق نرم‌ افزار آموس طراحی شد. یافته‌های این تحقیق عبارتند از: تدوین و استانداردسازی 12 عامل، 33 ملاک و 211 نشانگر، طراحی مدل دوازده عاملی برنامه درسی، مشخص نمودن متغییرهای میانجی و نهایتا طراحی مدل تحلیل میانجی.

    کلیدواژگان: مدل برنامه درسی، رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی، مدل تحلیل میانجی، مدل اکر
  • زهرا خوانین زاده*، ابراهیم نعیمی، کیومرث فرحبخش صفحات 115-136

    پژوهش حاضر با هدف تببین پیامدهای گرایش جوانان به تعدد روابط با جنس متفاوت صورت گرفت. برای درک تجربه مشارکت کنندگان، این تحقیق به روش کیفی از نوع نظریه زمینه ای انجام گرفت. جامعه آماری دختران و پسران مجرد 25 تا 35 ساله ساکن شهر تهران در سال 1396 بودند که از این تعداد با روش نمونه گیری هدفمند و تا اشباع اطلاعات، 24 نفر (13 دختر و 11 پسر) انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته استفاده شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش کلایزی (کدگذاری باز، کدگذاری محوری، کدگذاری انتخابی) صورت پذیرفت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که مهم ترین پیامدهای تعدد رابطه با جنس مخالف از دیدگاه افرادی که در این گونه روابط درگیر هستند، عبارتند از :کارکرد مثبت، بی ثباتی و ابهام در برقراری ارتباط اصلی در آینده، کاهش کارکرد روابط بین فردی، ازدواج های پرخطر، آسیب های احساسی و روحی و آسیب های جسمی. با توجه به تحقیق حاضر در رابطه با پیامدهای این گونه روابط می توان نتیجه گرفت، تعدد روابط باعث آسیب های درونی و بین فردی زیادی می شود که در نهایت منجربه ناکارآمدی خانواده و کیفیت پایین ارتباطات در خانواده می شود.

    کلیدواژگان: روابط با جنس متفاوت، جوانان، پیامدها، کیفی
  • رقیه باقرنژاد، علیرضا عراقیه*، عیسی برقی، امیرحسین مهدی زاده، بتول فقیه آرام صفحات 137-154

    هدف اصلی پژوهش حاضر این است که نخست وضعیت موجود مولفه های برنامه درسی چندفرهنگی برای دوره دوم متوسطه را بررسی کند و سپس، ابعاد مولفه ها و شاخص های آن را توصیف و تحلیل کند. این پژوهش ازنظر ماهیت داده ها از نوع آمیخته است و در دو بخش کیفی و کمی تنظیم شده است. در روش کیفی با 18 متخصص رشته برنامه درسی مصاحبه تا حد اشباع انجام گرفت. برای استخراج نتایج حاصل از مصاحبه ها از روش کدگذاری دومرحله ای استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کمی شامل معلمان نواحی پنج گانه تبریز بودند که در دوره دوم متوسطه در سال تحصیلی (98-99) تدریس می کردند. در تجزیه و تحلیل داده های کمی از روش های آماری جهت اعتباریابی شاخصه های برنامه درسی چندفرهنگی (به دست آمده از مرحله اول) با استفاده از روش های آلفا کرونباخ، محاسبه ضریب CVR و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شده است. یافته های ما چهار بعد کلی «اهداف»، «محتوا»، «روش ها»، و «اصول آموزشی» در تدوین برنامه درسی چندفرهنگی را شناسایی-کرد. هم چنین، یافته ها نشان داد که در مولفه اهداف چندفرهنگی در نظام فعلی آموزشی ایران، میانگین نمره تجربی به طور معناداری بیشتر از میانگین نظری است. بدین ترتیب، مشخص شد وضعیت هدف گذاری در خصوص آموزشهای چندفرهنگی، نظام فعلی در وضعیت مطلوبی قراردارد اما در خصوص سه بعد «محتوا»، «روش ها»، و «اصول برنامه درسی چندفرهنگی» میانگین به دست آمده، در حدود میانگین نظری است. بنابراین، میزان توجه و اجرای سه بعد مذکور در نظام آموزش فعلی در حال حاضر در وضعیت متوسط قرار دارد.

    کلیدواژگان: چندفرهنگی، برنامه درسی، مولفه های برنامه درسی، ابعاد مولفه ها، شاخص های مولفه ها
  • غدیر فاخر*، فریدون آزما، سامره شجاعی، محمود مستقیمی صفحات 155-185

    پژوهش حاضر با محوریت آموزشهای غیررسمی به ویژه مجموعه آموزشهای مهارتی ارایه شده در سازمان آموزش فنی و حرفه ای با رویکرد آمیخته به مرحله اجرا درآمد.روش پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات در دو سطح کیفی، رویکرد اشتراوس وکوربین(1998) و کمی(توصیفی از نوع پیمایشی) بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اساتید دانشگاهی حوزه کارآفرینی، فارغ التحصیلان ودانشجویان رشته کارآفرینی، مدیران سازمانی متولی اشتغال وکارآفرینی وهمچنین کارآفرینان می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه ساختاریافته بود که تحلیل اطلاعات آن به شیوه کد گذاری(باز، محوری و انتخابی) روی نمونه ای مشتمل بر15 نفر ، با روش نمونه گیری گوله برفی انتخاب و با آنها مصاحبه شد و در بخش کمی ابزار اصلی سنجش، پرسشنامه محقق ساخته بود. بر مبنای حداقلی نرم افزار کمترین مربعات جزیی هوشمند حجم نمونه در بخش کمی پژوهش 120 نفر در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که مولفه آموزشهای کلینیکی (مهارتی) فنی و حرفه ای با 5 مقوله (اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سازمانی،آموزشی) و با ضریب تاثیر (982/0) ، مولفه دانشگاه اینترنتی(مجازی)با 5 مقوله (بومی سازی، فناوری، حقوقی، پهنه علم و فناوری، تکنولوژی آموزشی) و ضریب تاثیر (761/0) و در نهایت مولفه آموزش خصوصی با 5 مقوله(فردی، بین فردی، مدیریت، رسانه،رفتاری-روانشناختی) و ضریب تاثیر (491/0) از مهمترین عوامل موثر بر آموزشهای غیر رسمی می باشند و نظریه اولیه تشکیل کلینیک کارآفرینی با محوریت آموزش های غیر رسمی بر اساس مقوله های یاد شده به صورت الگوی مفهومی تدوین و تفسیر گردید.

    کلیدواژگان: کلینیک کارآفرینی، آموزشهای غیر رسمی، آموزشهای مهارتی
  • الهام فروزنده*، مهسا کدخدایی صفحات 187-209

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارای تعلل تحصیلی دوره متوسطه شهر اصفهان براساس تیپ های شخصیتی و چشم انداز زمان بود. جامعه آماری پژوهش، دانش آموزان دارای تعلل تحصیلی دوره دوم متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 1398-1399بودند که تعداد 100 نفر از آنها از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه های تعلل تحصیلیسولومون و راث(1984)، چشم انداز زمان زیمباردو و بوید(1999)، تیپ های شخصیت مایرز بریگز(فرم M)(1993) و معدل کل نمرات سال تحصیلی گذشته دانش آموزان جهت ارزیابی پیشرفت تحصیلی آنها جمع آوری و با روش های ضریب همبتگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری در نرم افزار SPSS-24 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین تیپ شخصیتی برونگرا- شهودی- عقلانی-ادراکی(ENTP) با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه منفی معنادار وجود داشت. همچنین، از بین ابعاد چشم انداز زمان، ابعاد گذشته منفی، لذت گرا در زمان حال، و منفعل در زمان حال با پیشرفت تحصیلی رابطه منفی معنادار؛ و بین ابعاد آینده نگر، و گذشته مثبت با پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت معنادار وجود داشت. علاوه براین، نتایج دیگر این پژوهش نشان داد که از بین انواع تیپ های شخصیتی، تیپ شخصیتی ENTP ؛ و از بین ابعاد چشم انداز زمان، ابعاد گذشته منفی، لذت گرا در زمان حال، آینده، و منفعل در زمان حال پیش بینی کننده معنادار پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان دارای تعلل تحصیلی بودند. بنابراین می توان با ارایه مداخلات به موقع و مناسب جهت بهبود چشم انداز زمان آینده با درنظر گرفتن تیپ های شخصیتی، نسبت به افزایش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارای تعلل تحصیلی اقدام نمود.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، تعلل تحصیلی، تیپ های شخصیتی، چشم انداززمان
  • حبیب الله گودرزی دورکی، حسین مهرداد*، ابراهیم پور حسینی صفحات 211-229

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی رابطه بین متغیرهای زمینه ای(جنسیت، تحصیلات، سن و سنوات خدمت) با توانمندسازی مدیران متوسطه دوم شهر اصفهان در سال تحصیلی 98-1397بود. روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی و از نظر نوع نیز تحقیقی کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران متوسطه دوم شهر اصفهان به تعداد 908 نفر بودند که بر اساس فرمول کوکران 270 نفر از آنان به عنوان حجم نمونه و با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود و پایایی آن بر اساس آزمون آلفای کرونباخ 79/0 حاصل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد. یافته ها نشان دادند متغیرهای زمینه ای جنسیت، تحصیلات، سن و سنوات خدمت با توامندسازی مدیران رابطه مثبت و معناداری داشتند(05/0≥p). نتایج رگرسیون همزمان نیز حاکی از این بود که متغیرهای زمینه ای می توانند حدود 34/0 واریانس متغیر ملاک یعنی توانمندسازی را پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی مدیران مدارس، آموزش و پرورش، متغیرهای زمینه ای
|
  • Teachers' Professional Qualifications from a Critical Approach with Emphasis on Paulo Freire's Views
    ebrahem ebrahem, mohammad Hossein Hedari *, seyed Hashem Golestani Page 0

    This article aims to analyze teachers' professional qualifications from a critical approach with emphasis on Paulo Freire's views. This study was conducted using the qualitative approach and the transcendental analysis method. Its sample consists of documents, texts and related resources collected through theoretical sampling of all available texts as full census. Findings show that Freire considers different roles for liberatory teachers, such as "questioning", "raising awareness", "liberation" and "transformation". Moreover, teachers' professional qualifications, based on Freire's views can be divided into three domains, including the cognitive domain (historical knowledge, knowledge of the teaching/learning process, ability to design a native curriculum, understanding of the political identity of knowledge, and ability to create consciousness); the psychomotor domain (ability to use teaching methods, creating the critical ability in learners, interacting with learners; and the affective attitude (lifelong teaching, having humility, restoring human dignity, enhancing learners' hope for liberation, and respect for ethnic, cultural, and religious differences).

    Keywords: Teachers' professional qualifications, Critical Theory, Paulo Freire
  • Sadigheh Heydari, Mehrnaz Azadyekta *, Majid Barzegar Pages 1-20

    Eating disorders, which have been on the rise in young people in recent years, are characterized by severe eating disorders. The aim of this study was to evaluate the validity and reliability of the Dietary Compliance Questionnaire among students of Islamic Azad University, Izeh Branch. The statistical population of the present study was the students of Izeh Islamic Azad University in the first semester of the academic year of 2017-2018 and the statistical sample consisted of 540 students who were selected by multi-stage cluster sampling and then, The Jáuregui-Lobera (2014) diet adherence questionnaire was administered to them. The data were analyzed by descriptive statistics, exploratory factor analysis and Cronbach's. According to the research findings, this questionnaire has been saturated with 3 factors that Together explained 56.4% of the variance and has acceptable reliability and reliability. Therefore, health professionals, nutritionists, and dietary therapists can use it as a valid tool in measuring different eating habits and also in investigating the causes of overweight or slimming, and as a result, diets and supplements Provide adequate nutrition to the benefit of their clients and thus to some extent prevent the promotion of unhealthy diets.

    Keywords: Dietary following, Eating Disorders, Measurement
  • Maryam Afzalkhani * Pages 21-44

    The present study was conducted to compare the two methods of play and storytelling on self-help skills and social skills of preschool children in Varamin. Trascott (1989) and Spence (1999) Self-Help Skills Questionnaire were used to collect data. In order to conduct the research, the present study examines self-help skills and social skills through two methods of group storytelling and group play. Therefore, in this research, a quasi-experimental research method has been used with a pre-test-post-test design and It is done with the control group. Also, the statistical population of the present study includes all preschool children in Varamin. In the present study, 64 preschool children were selected by convenience sampling and randomly assigned to two experimental groups including: 1- Games 2- Storytelling (each containing 16 people) and a control group of 32 people. The analysis of research data was performed by SPSS statistical software to describe the data of mean statistical indices and standard deviation and frequency distribution tables and bar graphs and in research hypotheses to keep the effect of scores from the statistical test of analysis of covariance used. The results showed that after adjusting the pre-test scores, the difference between the experimental and control groups in the variables of self-help skills and social skills is as follows. Increased There is also a significant difference between the preschool children of the experimenta.l group and the control group in terms of social skills with pre-test control. And boy, there is no difference, and both methods are equally effective

    Keywords: Storytelling, Play, Preschool Children
  • Jahanbakhsh Orak *, Fariborze Moradi, Yarali Mombini Pages 45-66

    The main purpose of this study was to determine the effectiveness of leisure time usefulness on happiness, self-efficacy and mental health of secondary school students in Baghmalek city. The present study is a quasi-experimental one. The statistical population of this study included all high school male students in Baghmalek city in the academic year 2017-18 with 1456 students. The sample size of the study consisted of 60 students (30 experimental and 30 control group) from fourth grade high school students in Baghmalek city who were selected by cluster random sampling. In the experimental group, in addition to the normal school activities, one to two sessions per week, which usually lasted one half-day each week, were performed by the students' favorite activities, followed by 50 days of post-test in both groups. The Oxford Happiness Questionnaire, Scherrer Self-Efficacy Questionnaire (GHQ) and General Health Questionnaire (GHQ) were used in this study. Data were analyzed using SPSS software version 23 and Levin, Glomogorov-Smirnov and covariance tests. The results showed that the effect of leisure time on happiness (f = 13.93), P = 0.001 and leisure time accounted for 52% of happiness changes. The effect of leisure time on self-efficacy (f = 17.64) was P = 0.001 and the effect of leisure time on mental health (f = 25.78) was P = 0.001. The effect of leisure time on physical problems, anxiety, social dysfunction and depression was significant at P <0.05.

    Keywords: Leisure Time, happiness, Self-efficacy, mental health, Students
  • Zahra Bahadori *, Abolfazl Bakhshi, Mohamad Mohamadi Por Pages 67-86
    Background and Aim

    The aim of this study was to investigate the relationship between emotional regulation strategies and social security sense with the quality of life among university students. The research method was descriptive-correlational. The statistical population of this study consisted of all students of Applied Science and Technology University of Bojnord city who were students in 2018-2019. Out of this population, 242 students (123 female and 119 male) were selected as target group by stratified random sampling method. The data were collected by using the Gransfeck et al (2001) emotional regulation strategies, researcher-made social security sense questionnaires and the Weir & Sherbun (1992) quality of life scale. For data analysis, the criteria used included the average values, standard deviation, and frequency distribution table by the help of SPSS software in order to analyze descriptive statistics, regression analysis and one-way analysis of variance. Correlation results showed that variables of emotion regulation strategies and sense of social security had a positive significant relationship with the quality of life. Regression analysis showed that only positive strategies could explain the changes in the quality of life with a beta of 0.238. According to the results of the study, any action taken to improve the sense of social security and increase the use of positive emotion regulation strategies will improve the quality of life.

    Keywords: Emotional regulation, sense of social security, Quality Life
  • Yosef Rezaei *, Ali Maghool, ahmad akbari, Moslem Chrabein Pages 87-114

    One of the methods of designing the curriculum model is to use quality evaluation indicators and validation of existing programs. In the present study using mediation analysis based on the above indicators. a model for the undergraduate curriculum in educational sciences at Farhangian University of North Khorasan has been explained and designed. The approach of the present study is exploratory and is classified as applied research and has used a combined (quantitative-qualitative) method. All the professors teaching in the mentioned field were selected as a statistical population and they were interviewed and then answered the questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by 8 expert professors and its reliability coefficient was 0.987. The data obtained from the questionnaire were analyzed by one-sample t-test and finally the curriculum model and mediator analysis model were designed through Amos software. The findings of this research are: development and standardization of 12 factors, 33 criteria and 211 indicators, design of a twelve-factor curriculum model, identification of mediating variables and finally designing a mediating analysis model.

    Keywords: Curriculum model, educational sciences, Farhangian University of North Khorasan, Mediator analysis model, Ecker model
  • Zahra Khavaninzade *, Ebrahim Naeimi, Kiomars Farahbakhsh Pages 115-136

    The aim of this study was to explain the consequences of young tendency to have multiple relationships with the opposite sex. To understand the experience of the participants, this research was conducted using a qualitative method of contextual theory. The statistical population was single girls and boys aged 25 to 35 years old living in Tehran in 1396, from which 24 people (13 girls and 11 boys) were selected by purposive sampling method until information saturation. Semi-structured in-depth interviews were used to collect data and data analysis was performed by Colaizzi method (open coding, axial coding, selective coding). The research findings indicate that the most important consequences of multiple relationships with the opposite sex from the perspective of people involved in such relationships are: positive function, instability and ambiguity in the main relationship in the future, reduced interpersonal function, High-risk marriages, emotional and physical injuries, and physical injuries. According to the present study, the consequences of such relationships can be concluded that the multiplicity of relationships causes a lot of internal and interpersonal damage that ultimately leads to family inefficiency and poor quality of communication in the family.

    Keywords: Relationships with the opposite sex, Young, outcomes, qualitative
  • Roghaieh Bagher Nezhad, Alireza Araghieh *, Isa Barghi, Amirhossien Mehdizadeh, Batul Faghih Aram Pages 137-154

    The present study intended to answer the following two questions: (a) What is the current state of the multicultural curriculum components of the senior secondary schools? (b) What are the dimensions and indicators of a multicultural curriculum of the senior secondary schools? This research is mixed in terms of the nature of the data and is organized in two parts: qualitative and quantitative. interviews were conducted with 18 experts in the curriculum to the point of saturation. Two-stage coding method has been used to extract the results of the interviews. The statistical population in the quantitative part included teachers from the five districts of Tabriz who taught in the senior secondary schools in the school year. In the analysis of quantitative data, statistical methods have been used to validate the characteristics of a multicultural curriculum (obtained from the first stage) using Cronbach's alpha methods, CVR coefficient calculation, and exploratory and confirmatory factor analysis. Our findings identified four general dimensions of "goals", "contents", "methods", and "educational principles" in developing a multicultural curriculum.in the component of multicultural goals in the current Iranian educational system, the average experimental score is significantly higher than the theoretical average. Thus, it is clear that the current system is in a good position for targeting multicultural education, but regarding the three dimensions of "contents", "methods", and "principles of multicultural curriculum", average achieved is near to the theoretical average. the level of attentionof these three dimensions in the current education system is currently in the average situation.

    Keywords: multicultural, Curriculum, components, Dimensions, Indicators
  • ghadir fakher *, fereydoon azma, samereh shojaee, mahmood mostaghimi Pages 155-185

    The present study was conducted with the focus on non-formal education, especially the set of skills training provided in the Technical and Vocational Education Organization with a mixed approach. The statistical population of the study includes all university professors in the field of entrepreneurship, graduates and students in the field of entrepreneurship, organizational managers in charge of employment and entrepreneurship, as well as entrepreneurs. The data collection tool was structured in the qualitative part of the interview, the data analysis of which was coded (open, axial and selective) on a sample of 15 people, selected by snowball sampling method and interviewed, and in the quantitative part the main tool Assessment was a researcher-made questionnaire. Based on the minimum software, the smallest partial intelligent squares of the sample size in the quantitative part of the research were considered to be 120 people. The results showed that the component of clinical (skill) technical and professional education with 5 categories (economic, cultural, social, organizational, educational) and with an impact factor (0.982), the component of Internet (virtual) university with 5 categories (localization). , Technology, law, science and technology, educational technology) and impact factor (0.761) and finally the component of private education with 5 categories (individual, interpersonal, management, media, behavioral-psychological) and impact factor (491 / 0) are the most important factors affecting non-formal education and the initial theory of establishing an entrepreneurship clinic with a focus on non-formal education based on the above categories was developed and interpreted as a conceptual model.

    Keywords: Entrepreneurship Clinic, Informal Education, Skills training
  • Elham Foroozandeh *, Mahsa Kadkhodaei Pages 187-209

    The purpose of this study was to predict the academic achievement of students with academic procrastination in Isfahan high school based on personality types and time perspective. The statistical population of the study was students with academic procrastination in the second year of high school in Isfahan in the academic year 1398-1399 who 100 of them were selected through multi-stage cluster sampling as sample. Data were collect by Solomon and Roth academic procrastination questionnaire (1984), Zimbardo and Boyd time perspective(1999), Myers Briggs personality types (Form M) (1993), and the average grade point of students in the previous academic year to assess their academic achievement, and were analyzed by Pearson correlation coefficient and multivariate regression in SPSS-24 software. The results showed that extraverted-Intuitive-rational-perceptual personality type (ENTP) had a significant negative relationship with students' academic achievement. Also, there was a significant negative relationship between the dimensions of the negative past, pleasure present and passive in the present with academic achievement; and there was a significant positive relationship between prospective and positive past with academic achievement. In addition, the other results of this study showed that among the types of personality, ENTP personality type and among the dimensions of the time perspective, Negative past, pleasure present and passive present variables were significant predictors of academic achievement in students with academic procrastination. Therefore, it is possible to increase the academic achievement of students with academic procrastination by providing timely and appropriate interventions to improve the prospect of future time by considering personality types.

    Keywords: Academic Achievement, Academic Procrastination, personality types, time perspective
  • Habibollah Goudarzi Douraki, Hossein Mehrdad *, Ebrahim Pourhoseini Pages 211-229

    The present paper mainly aims to study the background variables relationship (gender, education, age and service life years) with empowerment of the secondary intermediate-level directors of Isfahan during schooling year of 1397-98 (2018-2019). The research is being conducted descriptively and is of a correlational type and an applied one. The statistical population size includes 908 of all secondary intermediate-level directors of Isfahan, of whom 270 were selected as the sample size by applying multi-phased cluster sampling method based on Cochran formula Data collection tools included researcher-made questionnaire, dimensions and indices of which were obtained according to theoretical sources and interview with the elite; finally, empowerment of directors was established in 5 main dimensions and 10 components through exploratory factor analysis.Two educational administration professors (one male and one female) and one psychology professor approved of questionnaire validity and the reliability was obtained based on 0.79 Cronbach Alpha Test. Pearson correlational test and linear regression were applied for data analysis. Findings showed that background variables of gender, education, age and service life years built positive and a meaningful regression results relationship with empowerment of directors (p≤0.05). They simultaneously indicated that background variables can predict about 0.34 variance measure, that is empowerment.

    Keywords: Empowerment of Directors, education, Background Variables