فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 61، پاییز 1400)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 61، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زینب قربانی، امید شکری*، جلیل فتح آبادی، مسعود شریفی صفحات 7-30

    مطالعه حاضر با هدف آزمون نقش واسطه ای رابطه بین فردی معلمان در رابطه نیرومندی های منشی آنها با خودکارآمدی ادراک شده معلمان برای آموزش اخلاقی دانش آموزان انجام شد. 200 معلم (100 مرد و 100 زن) به نسخه کوتاه ابزار نیرومندی های منشی، پرسشنامه تعامل معلم و مقیاس کارآمدی معلم بر آموزش اخلاقی دانش آموزان پاسخ دادند. نتایج نشان داد که رابطه نیرومندی های منشی با رفتار بین فردی مثبت معلم و خودکارآمدی معلم برای آموزش اخلاقی دانش آموزان مثبت و معنادار و با رفتار رابطه بین فردی منفی معلم، منفی و معنادار بود. همچنین، نتایج نشان داد رابطه رفتار بین فردی مثبت معلم با خودکارآمدی معلم برای آموزش اخلاقی مثبت و معنادار و رابطه رفتار رابطه بین فردی معلم با خودکارآمدی برای آموزش اخلاقی دانش آموزان منفی و معنادار بود. نتایج همچنین نشان داد که مدل مفروض واسطه مندی نسبی رابطه بین فردی معلم در رابطه نیرومندهای منشی و خودکارآمدی معلمان برای آموزش اخلاقی دانش آموزان برازش قابل قبولی با داده ها نشان داشت. همچنین، نتایج نشان داد که در مدل مفروض، 25 درصد از واریانس خودکارآمدی معلمان برای آموزش اخلاقی دانش آموزان از طریق نیرومندی های منشی و رابطه بین فردی انها تبیین شد. این نتایج نشان می دهد که بخشی از واریانس مشترک بین دوایر مفهومی نیرومندی های منشی و خودکارآمدی برای آموزش اخلاقی فراگیران، نتیجه تغییرپذیری در رفتار رابطه بین فردی معلم است.

    کلیدواژگان: نیرومندی های منشی، خودکارآمدی برای آموزش اخلاقی دانش آموزان، رفتار رابطه بین فردی معلم، تحلیل واسطه ای
  • فیروز محمودی*، حمدالله حبیبی، جعفر خانزاده صفحات 31-53

    این پژوهش با هدف تحلیل عوامل موثر بر انتخاب شغل معلمی در بین دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 97-1396 انجام گرفت. در این پژوهش توصیفی پیمایشی، تعداد 580 نفر از دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان استان آذربایجان شرقی با روش نمونه گیری تصادفی ساده از بین 2130 نفر دانشجو- معلم انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه عوامل موثر بر انتخاب شغل معلمی ریچاردسون و وات (2006) بود که دارای 58 گویه با مقیاس 7 درجه ای لیکرت بود. تحلیل داده ها، با بکارگیری آزمون آماری تحلیل عاملی در نرم افزار SPSS 25 انجام شد. با اجرای تحلیل عاملی بر روی 58 گویه، 15 عامل استخراج گردید. سهم هر یک از عامل ها به ترتیب: مشارکت اجتماعی، 79/21 درصد، توانایی و ارزش درونی،20/6 درصد، علاقه به کار با کودکان و نوجوانان، 65/5 درصد، وضعیت اجتماعی، 96/4 درصد، وقت گذاشتن برای خانواده، 46/4 درصد، تجربیات آموزشی و یادگیری قبلی، 94/3 درصد، تخصص، 23/3 درصد، دلسرد کننده اجتماعی، 68/2 درصد، تاثیرات اجتماعی، 53/2 درصد، درآمد و حقوق، 49/2 درصد، رضایت مندی از شغل، 10/2 درصد، شغل جایگزین، 00/2 درصد، امکان انتقال شغلی، 93/1 درصد، دشواری، 90/1 درصد و امنیت شغلی با 72/1 درصد می باشد. این 15 عامل در مجموع 64/67 درصد کل واریانس را تبیین کردند. با توجه به تنوع عوامل موثر بر انتخاب شغل معلمی در دانشجویان و وجود عواملی مانند امنیت شغلی، شغل جایگزین، درآمد که غیرمرتبط با ارتقاء کیفیت آموزش معلمان است،

    کلیدواژگان: تدریس به عنوان شغل، عوامل موثر، انگیزه، دانشگاه فرهنگیان
  • علی نوری*، هانیه کلانتری دهقی، فرزانه عباسی صفحات 54-80

    این مطالعه با هدف تدوین و اعتباربخشی یک طرح برنامه درسی برای آموزش ضمن خدمت معلمان دوره پیش دبستان انجام شد. شرکت کنندگان در این پژوهش حین عمل تعداد 24 معلم پیش دبستان شهرستان ملایر و 6 متخصص تربیتی بودند که در دو مرحله تدوین و و اعتباربخشی طرح مشارکت داشتند. نتایج تحلیل داده ها به شناسایی مجموعه ای از مضامین و مفاهیم منجر شد که در چهار مقوله اساسی اهداف، ساختار محتوا، راهبردهای تدریس و رویه های ارزشیابی سازماندهی شدند. اهداف اساسی این برنامه عبارتند از شناخت ماهیت رشد و ابعاد مختلف رشد کودکان، تشخیص و آموزش کودکان با نیازهای ویژه، طراحی بازی های آموزشی، برقراری ارتباط موثر با کودکان و والدین، شناخت حقوق کودکان، آشنایی با مبانی یادگیری و آموزش، تدریس هنرها و طراحی فضای یادگیری. این اهداف در چارچوب ساختار محتوایی با عناوین رشد و شخصیت کودک، بازی های آموزشی، یادگیری و آموزش، حقوق دانش آموز، آموزش هنرها و طراحی محیط یادگیری قابل تحقق هستند. در تدریس این مواد، معلمان شرکت کنندگان فعال تلقی می شوند و زمان و مکان دوره آموزش با نیازها و شرایط آنان متناسب می شود. ارزشیابی بعنوان ابزاری برای ارایه بازخورد سازنده و به هدف بهبود عملکرد معلم و ارتقای حرفه ای او قلمداد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، طرح برنامه درسی، پژوهش حین عمل، آموزش پیش دبستان
  • مهدی ملکی، محمدجواد لیاقتدار*، محمدرضا نیلی صفحات 81-102

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و تدوین کدهای اخلاقی برنامه درسی کار و فناوری دوره اول متوسطه از نگاه معلمان می باشد. برای دست یابی به این هدف از روش پدیدارشناسانه بهره گرفته شد. جامعه پژوهش، شامل معلمان سرگروه درس کار و فناوری بود که برای نمونه گیری آن از روش هدفمند از نوع معیاری استفاده شد و با مصاحبه نیمه ساختاریافته با 13 نفر از شرکت کنندگان در پژوهش، مصاحبه ها تا حد اشباع انجام شد. سپس برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش کدگذاری سه مرحله ای (باز، محوری و گزینشی) استفاده شد. یافته ها نشان داد که؛ در مجموع کدهای اخلاقی برنامه درسی کار و فناوری از نظر معلمان، دو مقوله اصلی و دوازده مقوله فرعی؛ کدهای اخلاقی کار (مسئولیت پذیری، عدل و انصاف، صداقت و درستکاری، امانتداری و کسب روزی حلال) و کدهای اخلاقی فناوری (مالکیت فکری، کپی رایت، امنیت اطلاعات، حریم خصوصی، دسترسی، صحت و درستی اطلاعات و آداب و معاشرت شبکه ای) را شامل می شود. لذا بنا به اهمیت موضوعات اخلاق کار و فناوری ضرورت دارد که کدهای اخلاقی اشاره شده در این پژوهش مورد توجه جدی برنامه ریزان درسی کار و فناوری در تدوین برنامه ای منسجم و همچنین معلمان در امر یاددهی- یادگیری قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: اخلاق، کار، فناوری، برنامه درسی
  • عطیه حسن آبادی، احمد خامسان، لیلا طالب زاده شوشتری* صفحات 103-119

    در پژوهش حاضر اثربخشی بسته آموزشی تنظیم هیجانی گروس بر تعلل ورزی دانشجویان دختر بررسی شده است. جامعه پژوهش دانشجویان دختر دانشگاه بیرجند در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در سال تحصیلی 1397-1396 را شامل می شود. نمونه پژوهش شامل 30 نفر از دانشجویان دختر است که نمره تعلل ورزی و دشواری در تنظیم هیجان آن ها در پرسشنامه های تعلل ورزی و دشواری در تنظیم هیجان بالا بوده است و در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شده اند. روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و یک مرحله پیگیری است. برای آموزش تنظیم هیجانی از بسته آموزش تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گروس استفاده شده است. ابزار مورد استفاده پرسشنامه تعلل ورزی شوارز و دیهل (2000) و مقیاس دشواری در تنظیم هیجانی گراتز و رومر (2004) است. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. یافته ها نشان داد نمره آزمودنی ها در مرحله پس آزمون در متغیر تعلل ورزی و دشواری در تنظیم هیجان کاهش یافته و بیانگر این است که آموزش تاثیرگذار بوده است. بر مبنای نتایج، آموزش تنظیم هیجانی می تواند اثربخش باشد و علاوه بر اینکه میزان تعلل ورزی را در دانشجویان دختر کاهش می دهد، از طریق کاهش دادن دشواری در تنظیم هیجان، باعث تسهیل تنظیم هیجان نیز در دانشجویان می شود.

    کلیدواژگان: تعلل ورزی، هیجان، تنظیم هیجان، دانشجویان
  • وهاب بخش آزادی، اصغر سلطانی* صفحات 120-146

    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط ساختاری میان رشته تحصیلی و نتایج یادگیری دانشجویان، با میانجی سطوح مختلف درگیری دانشجویان شامل تفکر سطح بالا، تلاش های درسی، یادگیری مشارکتی، تعامل استاد - دانشجو، روابط میان فردی و حمایت های دانشگاهی انجام شد. نوع پژوهش توصیفی و طرح آن همبستگی بود. جامعه آماری شامل 5759 نفر از دانشجویان کارشناسی رشته های جستجوگرانه دانشگاه شهید باهنر کرمان بود که از این میان 360 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی از 4 دانشکده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه درگیری دانشجویان (اقتباس از پایک و همکاران، 2012) بود. پایایی این ابزار 78/0 برآورد گردید و روایی سازه ابزار نیز با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی تایید شد. تحلیل داده های پژوهش با نرم افزار لیزرل و از طریق مدل سازی معادله ساختاری انجام شد. نتایج نشان داد که مدل ارایه شده به خوبی با داده ها مطابقت دارد و رابطه بین متغیرها را به درستی تببین می کند. همچنین بر اساس نتایج حاصل، رابطه رشته تحصیلی جستجوگرایانه با تفکر سطح بالا، تلاش های درسی دانشجویان، یادگیری مشارکتی و تعامل استاد - دانشجو مثبت و معنادار بود. علاوه بر این، اگرچه اثر مستقیم رشته تحصیلی بر نتایج یادگیری معنادار نبود، اما اثر غیرمستقیم آن، با میانجی یادگیری مشارکتی، مثبت و معنادار بود. با این حال، سایر اثرات میانجی مولفه های مربوط به سطوح درگیری نیز معنادار نبودند.

    کلیدواژگان: رشته تحصیلی جستجوگرانه، سطح درگیری، نتایج یادگیری، دانشجو، دانشگاه
  • فهیمه کاشانی، مجید صدوقی*، مسعود کیانی صفحات 147-169

    عوامل درون فردی و برون فردی متعددی در یادگیری و عملکرد دانش آموزان در درس ریاضی به عنوان یکی از اهداف مهم آموزش وپرورش نقش دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه حمایت معلم ادراک شده در رابطه با عملکرد درس ریاضی با توجه به نقش میانجی گر انگیزه درونی، اضطراب و خودکارآمدی ریاضی انجام شد. این پژوهش از نوع کمی، با روش همبستگی و با استفاده از روش معادلات ساختاری انجام شده است. تعداد 408 دانش آموز (204 پسر، 204 دختر) به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شده و به پرسشنامه های حمایت معلم عاطفی و ابزاری اسکالویک (2013)، حمایت ابزاری وانگ، تااو و کونیشی (2018)، خودکارآمدی و اضطراب ریاضی می (2009) و انگیزه درونی فدریسی و اسکالویک (2014) پاسخ دادند. برای سنجش عملکرد در درس ریاضی از میانگین سه امتحان دانش آموزان در درس ریاضی استفاده شد. نتایج نشان داد که الگوی مفهومی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. همچنین، بین حمایت معلم ادراک شده و عملکرد دانش آموزان در درس ریاضی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد و حمایت معلم ادراک شده با واسطه سه متغیر اضطراب ریاضی، انگیزش درونی و خودکارآمدی ریاضی توانسته عملکرد تحصیلی در درس ریاضی را به صورت معنی داری تبیین کند. بعلاوه، خودکارآمدی ریاضی توانسته دو متغیر میانجی دیگر را تحت تاثیر قرار داده و از این طریق بر عملکرد در درس ریاضی تاثیرگذار باشد. نتایج تلویحا نشان میدهند توجه به انواع حمایتهای معلم و طراحی و اجرای مداخله های آموزشی در جهت افزایش رفتارهای حمایتی معلمان میتواند از طریق افزایش خودکارآمدی و انگیزش ریاضی و کاهش اضطراب ریاضی دانش آموزان به بهبود عملکرد ریاضی آنان کمک نماید.

    کلیدواژگان: عملکرد ریاضی، حمایت معلم ادراک شده، اضطراب ریاضی، خودکارآمدی ریاضی، انگیزه درونی ریاضی
  • مریم شیربیگی*، زهره اسمعیلی، بهمن سعیدی پور، محمدرضا سرمدی صفحات 170-201

    برنامه جامع آموزش جنسی یکی از برنامه های جهانی که توسط یونسکو طراحی و اجرا می گردد. نتایج پژوهش های مختلف نشان از اهمیت و استفاده از مزایای این برنامه در برنامه های آموزشی مدارس کشورهای مختلف است. بنابراین با توجه به فقدان پژوهش در این زمینه، هدف کلی پژوهش حاضر ارایه الگوی تربیت جنسی در ایران بر مبنای برنامه جامع آموزش جنسی می باشد. پژوهش حاضر از نوع کیفی می باشد که جهت نیل به هدف پژوهش از تحلیل محتوای استقرایی استفاده گردید. داده های جمع آوری شده شامل مطالعه اسناد بالادستی نظام آموزشی کشور، منابع علمی موجود، اسناد بین المللی مرتبط با موضوع پژوهش مانند برنامه جامع آموزش جنسی جمع آوری می باشد. نتایج پژوهش حاضر حاکی از آنست که برنامه جامع آموزش جنسی، یک برنامه جامع است که با بسیاری از اعتقادات و باورهای دینی و ارزش ها و هنجارهای جامعه کنونی ایران همخوانی دارد، هر چند در بعضی از موارد نیز اختلافاتی مشهود می باشد. همچنین الگوی نهایی تربیت جنسی در ایران در قالب اهداف(در حیطه شناختی، نگرشی و مهارتی)، اصول، محتوا (رشد انسان، ارتباط، مهارت های فردی، رفتار جنسی، سلامت جنسی، فرهنگ و اجتماع) و روش های آموزشی (مستقیم و غیر مستقیم) تنظیم شد.

    کلیدواژگان: تربیت جنسی، ایران، آموزش جامع جنسی
  • سعید صفدری* صفحات 202-222

    موضوع رهبری معلم، با وجود اهمیت بسیار، در حوزه آموزش زبان چندان مورد توجه نبوده است. پژوهش کیفی حاضر بر اساس روش پدیدارشناسی و با هدف بررسی دیدگاه زبان آموزان درباره رهبری معلمان زبان انگلیسی و درک دقیق تری از مفهوم رهبری معلم در این رشته انجام شد. تعداد 21 دانشجوی دوره کارشناسی رشته آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس در این تحقیق شرکت کردند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با شرکت کنندگان درباره ویژگیها و صفاتی که رهبر-معلمان را متمایز می کنند، جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس کدگذاری و تحلیل مضمونی انجام شد و نشان داد که مجموعه ای از ویژگیهای گوناگون در قالب پنج مضمون شامل تسلط حرفه ای، قابلیتهای شخصیتی، توانمندی ارتباط، هدفمندی و انعطاف پذیری از نظر دانشجویان، خصوصیات اساسی رهبری معلمان زبان انگلیسی است. نتایج حاکی از این واقعیت هستند که نظر دانشجویان درباره رهبری معلم از سطح دانش و تسلط معلم بر فنون تدریس فراتر می رود و شامل عناصری است که نه تنها ویژگیهای فردی و رفتاری معلم را شامل می شوند، بلکه خود ممکن است محصول تعامل و کنش متقابل معلم و شاگردان باشند. می توان گفت که مفهوم رهبری معلم از دید زبان آموزان با دیدگاه های سنتی موجود تفاوتهایی نیز دارد.

    کلیدواژگان: رهبری معلم، زبان آموزان، تحلیل مضمون، پدیدارشناسی
  • داود باوفا، مرضیه دهقانی*، محمد جوادی پور، رضا محمدکاظمی صفحات 223-242

    مطالعه حاضر با هدف "سنتز یک الگوی برنامه درسی کارآفرینی در رشته علوم تربیتی مبتنی بر شبکه تار عنکبوتی اکر" انجام شده است. دست یابی به یک برنامه درسی مطلوب و حرکت در جهت نیل به دانشگاه های کارآفرین، یکی از راهکارهای اصلی برای حل معضل بیکاری، فقر و اقتصاد به کما رفته کشور است. یکی از کامل ترین الگوهای برنامه درسی، شبکه تارعنکبوتی اکر است؛ که منطق را به عنوان عنصر اصلی و رسالت مرکزی برنامه درسی معرفی کرده است. مطالعه حاضر به روش سنتزپژوهی انجام شده و 183 مقاله (75 مقاله فارسی و 108 مقاله انگلیسی)، به فرایند سنتزپژوهی وارد شده اند. پس از دست یابی به عناصر برنامه درسی کارآفرینی منطبق بر ده عنصر مدل اکر، روایی محتوایی عناصر به دست آمده بررسی و الگوی به دست آمده با روش دلفی اعتباربخشی شد و الگوی نهایی طراحی و تدوین گردید. یافته های مطالعه حاضر نشان داد، منطق برنامه درسی کارآفرینی، توسعه روحیه کارآفرینی در دانشگاه ها و جامعه است. ارتقاء شایستگی های کارآفرینی در دانشجویان و تقویت قصد کارآفرینی در آنها از مهمترین اهداف برنامه درسی کارآفرینی است. محتوا بایستی رویکردی منعطف و مبتنی بر نیاز داشته باشد. اختصصاص زمان و مکان مناسب، حمایت از ایده های کارآفرینانه، کار گروهی دانشجویی بر روی پروژه های واقعی کارآفرینی و استفاده از روش های مختلف ارزشیابی از دیگر ضروریات برنامه درسی کارآفرینی هستند. در چنین فرآیندی، دانشجو نقشی فعال داشته و استاد تسهیل کننده یادگیری است.

    کلیدواژگان: سنتز، برنامه درسی، کارآفرینی، علوم تربیتی، شبکه تار عنکبوتی اکر
|
  • Zeynab Ghorbani, Omid Shokri *, Jalil Fathabadi, Masoud Sharifi Pages 7-30

    This study examined the mediating effect of interpersonal teacher behavior on the relationship between character strengths and teachers' self-efficacy beliefs for students' moral education. In a sample consisting of 200 teachers (100 male 100 female), the Short Measure of Character Strength, the Questionnaire on Teacher Interaction and Teacher Efficacy for Moral Education Scale were administered. Results showed that the partially mediated model of interpersonal teacher behavior on the relationship between character strengths and teachers' self-efficacy beliefs for students' moral education had acceptable fit to data. In these hypothesized model, character strengths and interpersonal teacher behavior accounted for 25% of the variance in self-efficacy beliefs for students' moral education. These finding show that the part of available variance in teachers’ self-efficacy beliefs for students’ moral education in the context of prediction the teachers' beliefs by character strengths, accounted for interpersonal teacher behavior.

    Keywords: Character Strengths, Interpersonal Teacher Behavior, Mediation Analysis, Teachers' Self-Efficacy Beliefs for Students' Moral Education
  • Firooz Mahmoodi *, Hamdollah Habibi, Jafar Khanzadeh Pages 31-53

    The present study aimed to analyzing the “Factors Influencing Teaching Choice (FIT-Choice) Scale” by Richardson and Watt (2006) among the student- teachers of Farhangian University of East Azerbaijan in the academic year 2017-2018. In this descriptive survey study, 580 student- teachers of Farhangian University of East Azerbaijan were included by simple random sampling. The data collection tool was FIT-Choice Scale by Richardson and Watt (2006) that has 58 questions with a 7-point Likert scale. Data analysis was performed using factor analysis statistical test in SPSS 25 software. By performing exploratory factor analysis on 58 items, 15 factors were extracted. The share of each factor was as follows: social participation 21.79%, ability and intrinsic value 6.20%, willingness to work with children and adolescents 5.65%, social status 4.96%, time for family 4.46%, prior teaching and learning experiences 3.94%, expertise 3.23%, social dissuasion 2.68%, social influences 2.53%, income and salary 2.49%, satisfaction with occupation 2.10%, fallback career 2.00%, job transferability, 1.93%, high demand 1.90%, and job security, 1.72%. These 15 factors together explain 67.64% of the total variance. Given the diversity of factors affecting the choice of teacher profession in students and the existence of factors such as job security, alternative job, income that is not related to improving the quality of teacher education, it seems to develop scientific and practical strategies to select and attract talented and motivated students.

    Keywords: Farhangian University, Motivation, Teaching profession, The effective factors
  • Ali Nouri *, Haniyeh Kalantari Dehaghi, Farzane Abbasi Pages 54-80

    The aim of this study was to develop and validate a curriculum design for in-service training of preschool teachers using practical action research method through participation of 24 preschool teachers and 6 experts in educational sciences. The results showed that the in-service training program need to extend teachers’ understanding, skills and attitudes about child development, children with special needs, educational games, effective communication, children's rights, foundations and principles of learning, arts education and design of learning environments. These objectives could be achieved through selecting and organizing six key syllabus with their specific content headlines. Throughout this course, teachers need to be considered as active participants and the time and the place of the training course should be tailored to their needs and situation. Likewise, teachers’ performance should be evaluated by authentic methods and its results need to be considered as a tool to provide constructive feedback and to improve the performance of teachers and their professional promotion.

    Keywords: Action Research, Curriculum design, In-service Training, Pre-school education
  • Mehdi Maleki, MohammadJavad Lyaghatdar *, MohamadReza Nili Pages 81-102

    The present study aims to explore and develop the ethical codes for the work and technology curriculum of the junior high school from the teachers' point of view. This qualitative research used phenomenological methodology. The findings showed that teachers identify two main categories and twelve subcategories for work and technology curriculum ethical codes: work ethical codes of responsibility, fairness, honesty and integrity, trustworthiness and halal earning, and technology ethical codes of intellectual property, copyright, information security, privacy, access, information accuracy and networking etiquette).

    Keywords: curriculum, ethics, Technology, Work
  • Atiyeh Hasan Abadi, Ahmad Khamesan, Leila Talebzade Shoshtari * Pages 103-119

    The present study was conducted to investigate the effectiveness of Gross emotional regulation education package on female students’ procrastination. The study population included all students of University of Birjand in the academic year 2017-18, and the sample included 30 female students who scored high in the Schwarzer and Diehl procrastination scale (2000) and the Gratz and Roemer (2004) difficulties in emotion regulation scale (DERS), and were placed in trial and control groups. The study method was quasi-experimental with pre-test and post-test design, a control group, and follow-up. Emotion regulation was taught using Gross emotion regulation training package. Students’ post-test score reduced in the procrastination and difficulty in regulating emotion, which suggests effectiveness of training. According to the results, emotion regulation training reduces procrastination and facilitates emotion regulation by reducing the difficulties in regulating emotions.

    Keywords: Emotion, emotion regulation, Procrastination, Students
  • Vahhab Bakhsh Azadi, Asghar Soltani * Pages 120-146

    The purpose of current study was to investigate the structural relationships between the investigative courses and students’ learning outcomes, mediated by students’ engagement levels including high-level thinking, classroom efforts, participatory learning, faculty-student interaction, interpersonal relationships, and institutional supports. Research method was descriptive with a correlational design. The results showed that the model fitted the data well and explained the relationship between the variables. Also, based on the results, the relationship of investigative courses with high-level thinking, student classroom efforts, participatory learning, and faculty-student interaction was positive and significant. In addition, although the direct effect of the investigative courses on learning outcomes was not significant, its indirect effect, mediated by of participatory learning, was positive and significant. Furthermore, other mediating effects of the components related to levels of engagement were not significant.

    Keywords: Investigative course, Learning outcomes, Level of engagement, University, university student
  • Fahime Kashani, Majid Sadoughi *, Masood Kiani Pages 147-169

    Several intrapersonal and external factors could affect students’ learning and performance in mathematics. This study aimed to explore the relationship between students’ perceived teacher support and mathematics performance by considering the mediating roles of mathematics self-efficacy, internal motivation, and anxiety. Multi-stage sampling was used to choose 408 students. The SEM findings suggested that the proposed model had a good fit. Additionally, there was a significant, positive relationship between perceived teacher support and mathematics performance. Moreover, perceived teacher support could explain students’ mathematics performance via the mediating roles of mathematics self-efficacy, anxiety, and internal motivation. Furthermore, mathematics self-efficacy affected the other two mediating variables and thereby influenced mathematics performance. The findings implied that mathematics performance could significantly be improved by paying especial attention to different types of teacher support and making educational interventions for increasing teachers’ supportive behaviors, which can consequently increase mathematics self-efficacy and motivation and decrease mathematics anxiety.

    Keywords: mathematics anxiety, mathematics internal motivation, Mathematics Performance, mathematics self-efficacy, perceived teacher support
  • Maryam Shirbaigy *, Zohreh Esmaeili, Bahman Saeidipoor, Mohammadreza Sarmadi Pages 170-201

    Comprehensive Sexual Education (CSE) is one of the global programs designed by UNESCO. Therefore, due to the lack of research in this field, purpose of this study is to provide a model of sexual education in Iran based on CSE.Data collection include of many resource: documents of the country's education system, Studying available scientific resources, and reviewing international research related documents such as the CSE. Results show that CSE is a comprehensive program that is consistent with many of the current religious beliefs, values, and norms of current Iranian society, although some differences are also evident.Also the final model of sexual education in Iran is stetted in sections of goals (cognitive, attitude and skill), principles, content (human development, communication, personal skills, sexual behavior, sexual health, culture and society) and educational methods (direct and indirect).

    Keywords: CSE, Iran, Sexual Education
  • Saeed Safdari * Pages 202-222

    Teacher leadership has been overlooked in language teaching. This phenomenological study examined language learners’ views on EFL teacher leadership to provide an accurate understanding of teacher leadership concept in this field. Twenty-one BA candidates in TEFL at Islamic Azad University, Chalous Branch took part in the study. The data were collected from the participants through semi-structured interviews about the qualities that distinguish teacher-leaders. The data were analyzed by coding and thematic analysis revealing that a collection of various characteristics including the five themes of professional command, personal capacities, rapport capacities, purposefulness, and flexibility constitute the traits of EFL teacher leadership. Results suggest that learners' views transcend teachers' knowledge and teaching techniques and incorporate elements that not only include teachers' behavioral characteristics, but those that are constructed via interaction between teachers and pupils. It can be extrapolated that in learners' views, the concept of teacher leadership differs from the traditional perspectives.

    Keywords: language learners, Phenomenology, teacher leadership, Thematic analysis
  • Davud Bavafa, Marzieh Dehghani *, Mohammad Javadipour, Reza Mohammad Kazemi Pages 223-242

    The present study was done with the aim of “synthesis a curriculum model of entrepreneurship in the field of education based on Akker’s spider web”. Achieving a desirable curriculum and entrepreneurial universities is one of the key solutions in order to remove unemployment, poverty and comatose economy of the country. One of the most complete curriculum’s models is Akker’s spider web that presented the logic as main element and the core mission of curriculum. The present study was done through Research Synthesis method and 183 articles including 75 Persian and 108 English articles were entered in the synthesis process. After obtaining the elements of entrepreneurship curriculum in accordance with the ten elements of the Akker’s model, the content validity of the elements was assessed and the model was validated by Delphi method and the final model was designed and formulated. The findings of the present study indicated that the rational of the entrepreneurship curriculum is developing entrepreneurial spirit in the universities and society. Promoting entrepreneurship competencies in students and enhancing their entrepreneurial intention are the most important goals of entrepreneurship curriculum. Content should have a flexible and need-based approach. Allocating adequate time and space, supporting entrepreneurial ideas by institutes, student working in groups on real entrepreneurial projects and using various methods of assessment are other necessities of the entrepreneurship curriculum. In such a process, students play an active role and teachers facilitate learning.

    Keywords: Akker’s spider web, curriculum, education, entrepreneurship, Synthesis