فهرست مطالب

نشریه بیماریهای عفونی و گرمسیری
پیاپی 94 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/07
  • تعداد عناوین: 6
|
  • قادر جلیل زاده امین، وحید نجارنژاد، ناصر محمدی، عبدالغفار اونق صفحات 1-11
    سابقه و هدف

    در حال حاضر مساله مقاومت دارویی به شکل بسیار جدی پیگیری می گرردد یکری از براکتری هرای مقراوبره آنتری بیوتیکهاسودوموناسآیروژینوزااست که عامل بیماری زایها فرصت طلب و مهم در انسان و دامی باشدبه همین دلیل تحقیق برای به دست آوردن مواد ضد میکروبی از منابع جایگزین مانندگیاهان و اسانسهای گیاهی مرد نظرر بسریاری از محققرین مریباشردایرن مطالعه به بررسی پتانسیلهای ضد میکروبی و اثرات درمانی پولگون در سودومونیازیس جلدی تجربی میپردازد

    روش کار

    برای این مطالعه ازچهار راس بز ماده حدود دو ساله با وزن تقریبی 45 استفاده شرد جهرت آمراد کیلوگره سرازی موضرع تلقیحسودوموناسآیروژینوزا،موهای سمت راست و چپ قفسه سینه و گودی تهیگاهدر هر دو سمت حیوان، به مسراحت30سرانتی متر مربع در هر محل تراشیده شد بعد از تضعیف سیستم ایمنی با تزریق دگزامتازون، در هر محل درچهارنقطره و در هرر نقطره01  میلی لیتر ازسوسپانسیونسودوموناسآیروژینوزا با غلظت 810 درهرمیلیلیترCFU/ml ، به صورت داخل جلردی تلقریح گردیرد بعد از ایجاد سودومونیازیس جلدی، ضایعات موجرود در ناحیره قفسره سرینه سرمت راسرت برا پولگرون محلرول در گلیسررین 1250 میکروگربه ازای هرمیلیلیتر ، ضایعات موجود در ناحیه قفسه سینه سمت چرپ برا پمراد جنتامایسرین بعنروان داروی اسرتاندارد و ضایعات موجود در ناحیه تهیگاه راست با گلیسرین روزانه تا بهبود کامل درمان شدند ضایعات موجود در ناحیه تهی گراه چرپ بعنروان گروه شاهد تحت درمان قرار نگرفتند

    یافته ها

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پولگون دقیقا همانند داروی جنتامایسین، جراحات سرودومونیازیس جلردی برز را در مدتنه روز درمان کرده و باعث بهبود آنها میشود

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، سودومونیازیس تجربی، پولگون، مدل حیوانی
  • بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد، حسن برزگر صفحات 12-19
    سابقه و هدف

    سماق (Rhus coriaria) دارایترکیباتفنولیمتعددبا فعالیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میباشد. هدف ازاین پژوهش، بررسی خواص ضدمیکروبی عصاره اتانولی سماق بر میکروارگانیسمهای بیماریزا (اشرشیا کلی،استافیلوکوکوساپیدرمیدیس، انتروباکتر ایروژنز،باسیلوسسریوسوکاندیداآلبیکنس) در شرایط برونتنی بود.

    روش کار

    عصاره اتانولی سماق توسط روش خیساندن استخراج و سپس اثر ضدمیکروبی آن مطابق روش های ضدمیکروبی دیسک دیفیوژن آگار،چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگیرشد و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. با استفاده ازنرم افزارSPSS و آزمون چند دامنه ای دانکن (05/0<p) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    عصاره اتانولی سماق اثر ضدمیکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسم های مورد مطالعه نشان داد. مطابق روش های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، حساسترین و مقاومترین سویه های میکروبی نسبت به عصاره به ترتیباستافیلوکوکوساپیدرمیدیسو انتروباکتر ایروژنزبودند. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد عصاره برای سویه های میکروبی در محدوده8-32میلیگرم در میلیلیتر بود.

    نتیجه گیری

    عصاره اتانولی سماق اثر ضدمیکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسم های بیماری زا نشان میدهد. بنابراین، عصاره اتانولی سماق را میتوان بعنوان عامل ضدمیکروب طبیعی مورد استفاده قرار داد

    کلیدواژگان: اثر ضدمیکروبی، باکتریهای بیماریزا، عصاره اتانولی، سماق
  • حسام سالار، علیرضا داشی پور، ناصر کیخا صفحات 20-25
    سابقه و هدف

    کچلی سر یک عفونت شایع دوران کودکی در بسیاری از نقاط جهان است که درمان آن نیز با مشکلاتی برای بیماران همراه می باشد.با توجه بهشیوع بالای این بیماری در بچه های سنین مدرسه این مطالعه با هدفبررسی شیوعکچلی سر در مدارس ابتدایی شهر زاهدان درسال تحصیلی 1400-1399 انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه ی توصیفی-مقطعی که در مهر و آبان ماه سال1399 انجام گرفت از 2328 دانش آموزکه شامل 1407 پسرو921نفردختربودند از10مدرسه ابتدایی واقع در ناحیه یک زاهدانمورد معاینه و بررسیواقع شدند که از تعداد 36 نفر دانش آموز دارای علایم بالینی و مشکوک به کچلی سر نمونه برداری انجام گرفت. در آزمایشگاه نمونه های جمع آوریشده برایوجود یا عدم وجود کچلی سر مورد آزمایشواقع شدند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دادکه5/1 % دانش آموزان (35نفر) مبتلا بهکچلی سراز انواعاکتوتریکس و اندوتریکس بودند. میزان شیوع دردانش آموزان پسر92/1% و در دختران دانش آموز 25/0 درصد بود که این اختلاف ازنظر آماری معنی دار بود (05/0≤P.)

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد کهابتلای بهکچلی سراز انواع اکتوتریکس و اندوتریکسدردانش آموزان ابتدایی شهرزاهدان در ناحیه یکرقم قابل توجهی می باشدکه بیشترین شیوع مربوط به کچلی سر از نوع اکتوتریکس بوده و شیوع کچلی سر در دانشآموزان پسر نسبت به دانش آموزان دختر بیشتر است

    کلیدواژگان: کچلی سر، قارچ، درماتوفیت
  • مهسا سرائیان، فاتح رحیمی، علی قاسمی صفحات 26-33
    سابقه وهدف

    عفونتهای دستگاه ادراری به عنوان یک چالش جدی در سراسر جهان شناخته می شوند، که عمدتا ناشی از میزان بالای عود عفونت به واسطه توانایی سویه ها در تشکیل بیوفیلم است که منجر به مقاومت باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکهای خط مقدم درمان از قبیل آمینوگلیکوزیدها می شود. آمینوگلیکوزیدها آنتی بیوتیکهای وسیع الطیفی هستندکه از فعالیت ضدمیکروبی مناسبی علیهاغلبباکتریهای گرم منفیمانند اشرشیا کلای اوروپاتوژنیک برخوردار می باشند. این مطالعه با هدف تعیین الگوهای مقاومتی در میان سویه هایاشرشیا کلای اوروپاتوژنیک مولد بیوفیلم جداسازی شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در یک بیمارستان مرجع در شهر اصفهان انجام گرفته است.

    روش کار

    در سال 1396در مجموع 166جدایه اشرشیا کلای اوروپاتوژنیک از آزمایشگاه یک بیمارستان مرجع درشهر اصفهان جمع آوری شدند. جدایه ها پس از کشت بر روی محیطهای ژلوز مک کانکی و ژلوز ایوزین متیلن بلو با استفاده از آزمون PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. جهت تعیین توانایی تولید بیوفیلم در میان جدایه ها از آزمون کمی میکروتیتر پلیت استفاده شد و مقاومت سویه های مولد بیوفیلم نسبت به آنتی بیوتیکهای آمیکاسین، استرپتومایسین، توبرامایسین، جنتامایسین و کانامایسینبه روش انتشار از دیسکو بر اساس دستورالعمل CLSIتعیین گردید.

    یافته ها

    تمامی جدایه ها با استفاده از آزمونهای فنوتیپی و PCR به عنوان اشرشیا کلای مورد تایید قرار گرفتندو در مجموع 39 سویه (23 درصد) قادر به تشکیل بیوفیلم بودند که به ترتیب 18،24و 56 درصد سویه ها مولد بیوفیلم قوی، متوسط و ضعیف بودند. همچنین،28درصد سویه ها نسبت به تمامی آنتی بیوتیک های مورد بررسی حساسیت نشان دادند و 72درصد سویه ها نیز نسبت به استرپتومایسین مقاوم بودند. همچنین، مقاومت نسبت به کانامایسین و آمیکاسین نیز به ترتیب 36و10درصد بود. در مجموع7 الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی در میان سویه ها تعیین گردید که الگوی شماره1(مقاومت نسبت به استرپتومایسین) به عنوان الگوی غالب در این مطالعه انتخاب شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده حضور و دوام سویه های اشرشیا کلای اوروپاتوژنیک مولد بیوفیلم و مقاوم به آمینوگلیکوزیدها در میان بیمارانمبتلا به عفونت ادراری در بیمارستان مورد مطالعه در شهر اصفهان است. همچنین،آنتی بیوتیکهای توبرامایسین و جنتامایسین به عنوان موثرترین آنتی بیوتیکها بر علیه سویه های مولد بیوفیلم در این تحقیق انتخاب شدند

    کلیدواژگان: اشرشیا کلایاوروپاتوژنیک، عفونت ادراری، آمینوگلیکوزیدها، بیوفیلم، آزمون میکروتیتر پلیت، توبرامایسین، جنتامایسین
  • نسرین امین، فاتح رحیمی صفحات 34-41
    سابقهو هدف

    انتروکوکها از اعضای نرمال بایوتا روده انسان محسوب می شوند که از طریق فاضلاب وارد محیط شده ومی توانند به مدت طولانی در محیط باقی بمانند. این باکتریها قادر به کسب مقاومت نسبت به کلاسهای مختلف آنتی بیوتیکها هستند و نقش بسیار مهمی در انتشار مقاومت به ونکومایسین در میان کوکسیهای گرم مثبت ایفا می کنند. این مطالعه باهدف بررسی حضور گونه های مختلف انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین در فاضلاب شهری اصفهان به انجام رسیده است.

    روش کار

    در طی سال1397نمونه گیری از فاضلاب ورودی، لجن و پساب خروجی دو تصفیه خانه فاضلاب در شهراصفهان انجام گرفت. نمونه ها پس از آماده سازی بر روی محیط کشتM-Enterococcus agarواجد ونکومایسین و 2و3و 5تری فنیل تترازولیوم کلراید کشت داده شدند و کلنیهای انتخاب شده با استفاده از آزمونهای معمول بیوشیمایی به عنوان جنس انتروکوکوس و همچنین آزمون  multiplex- با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تا حد گونه مورد شناسایی قرار گرفتند. مقاومت سویه ها نسبت به آنتی بیوتیکیهای پنی سیلین، اریترومایسین، سیپروفلوکساسین، ریفامپین، تتراسایکلین، نیتروفورانتویین، کلرامفنیکل، لینزولاید و کینوپریستین-دالفوپریستین بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین گردید. جهت بررسی حضور ژنهای vanA-vanG در میان سویه ها نیز از آزمون multiplex-PCR استفاده شد.

    یافته ها

    در مجموع در این مطالعه 80 سویه انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین مورد شناسایی قرار گرفتند که96درصد انتروکوکوس فیسیوم و4درصد انتروکوکوس فکالیس بودند. تمامی سویه ها نسبت به آنتی بیوتیکهای پنی سیلین، اریترومایسین و سیپروفلوکساسین مقاومت نشان دادند و هیچکدام از سویه ها نیز مقاوم به لینزولاید و کینوپریستین-دالفوپریستیننبودند. علاوه بر این،5الگوی مقاومتی نیز در میان سویه ها شناسایی گردید و تمامی سویه ها حداقل نسبت به4آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند. تمامی سویه های انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین تنها واجد ژنvanAبودند و هیچکدام از ژنهای مقاومت دیگر در میان سویه ها شناسایی نشد.

    نتیجه گیری

    شیوع بالای سویه های انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین واجد مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه درپسابخروجی تصفیه خانه های فاضلاب شهر اصفهان نشان دهنده راندمان پایین سیستمهای تصفیه جهت حذف باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک است.

    کلیدواژگان: انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین، فاضلاب، vanA، اریترومایسین، سیپروفلوکساسین، اصفهان
  • محمد نوشاد، بهروز علیزاده بهبهانی صفحات 42-50
    سابقه و هدف

    ترکیبات موجود در گیاهان دارای خواص ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میباشند. بنابراین میتوانند جایگزین مناس بی برای داروهای شیمیایی باشند. گیاه کاهمکی به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده و درمان کننده معده درد اس تفادهم یش ود. درای ن پژوهش، میزان فنول کل، فلاونویید کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره اتانولی گیاه کاه مکی برتعدادی از میکروارگانیسمها بررسی گردید.

    روش کار

    پس از تهیه عصاره اتانولی گیاه، میزان فنول و فلاونویید کل، فعالیت آنتیاکس یدانی ب ه دو روش مه اررادیک الDPPHو  ABTSاندازه گیری شد. همچنین،از روش هایدیسک دیفیوژن،چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی جهت بررسی فعالیت ضدمیکروبی عااره اتانولی بر باکتریهایانتروباکتر ایروژنز، استافیلوکوکوس اوریوس وقارچه ایکاندیداآلبیکنس وپنیسیلیوم ایتالیکوماستفاده شد.

    یافته ها

    در روش دیسک دیفیوژن کمترین قطر هاله عدم رشد درانتروباکتر ایروژنزو بیشتر مق دار آن دراس تافیلوکوکوس اوری وسو کاندیدا آلبیکنس مشاهده شد.کمترین قطر هاله عدم در روش چاهک آگار مربوط به انتروباکتر ایروژن زو بیش ترین مق دار مرب وط به کاندیدا آلبیکنسبود. کمترین غلظت کشندگی و مهارکنندگی درکاندیدا آلبیکنس و بیشترین غلظ ت درانتروب اکتر ایروژن زمش اهده گردید.

    نتیجه گیری

    مشخص گردید که عااره اتانولی گیاه کاهمکی علاوه بر دارا بودن مقادیر قاب لتوجهی از ترکیبات فنولی، فلاونوییدی و خاصیت آنتیاکسیدانی، دارای اثرات ضدمیکروبی مناسبی در برابر انواع میکروارگانیسمه باکتری گرم م،ب ت، گرم منفی، کک کو مخمر) میباشد. بنابراین، میتوان از این گیاه به عنوان یک ترکیب ضد میکروبی قوی در مهار انواع میکروارگانیسم ها و جایگزینی جهت داروهای شیمیایی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: گیاه کاهمکی، عصاره اتانولی، خاصیت ضد میکروبی، ترکیبات فنولی
|
  • Ghader Jalilzadeh Amin, Vahid Najarnezhad, Nasser Mohammadi, Abdolghaffar Ownagh Pages 1-11
    Background and objective

    The issue of antibiotic resistance is currently being pursued very seriously. One of the drug-resistant bacteria is Pseudomonas aeruginosa. As an opportunistic and important pathogen in human and livestock, this bacterium can be resistant to various antibiotics in different ways. For thisreason, research to obtain antimicrobials from alternative sources such as plants and plant essential oils is considered by many researchers. This study investigated the antimicrobial potentials and therapeutic effects of pulegone in experimental cutaneous pseudomoniasis in goats clinically.

    Materials and methods

    Four two-year-old female goats weighing approximately 45 kg were used. To prepare the P. aeruginosa inoculation site, the right and left chest and the flank on both sides of the animal were shaved to an area of 30 cm2 at each site. After supressing the immune system by injection of dexamethasone, in each place at five points and at each point 0.4 ml of P. aeruginosa suspension, was injected intradermally. After cutaneous pseudomoniasis induction, lesions in the right thoracic region were treated with glycerol-soluble pulegone, lesions in the left thoracic region were treated with gentamicin ointment as standard treatment, and lesions in the right thoracic region were treated daily with glycerol. Lesions in the left flank were not treated as a control group.

    Results

    The results of this study showed that pulegone, just like gentamicin, treats goat cutaneous pseudomoniasis wounds in nine days and heals them effectively.

    Keywords: Skin lesion, Pseudomonas Aeruginosa, Pulegone, Animal modle, antibioticresistance
  • Behrooz Alizadeh Behbahani, Mohammad Noshad, Hassan Barzegar Pages 12-19
    Background and objective

    Sumac (Rhus coriaria L.) contain various phenolic compounds with antimicrobial and antioxidant properties. The purpose of this research was to evaluate the in-vitro antimicrobial effect of ethanolic extract of sumac on some pathogenic microorganisms (Escherichia coli, Staphylococcus epidermidis, Enterobacter aerogenes, Bacillus cereus, and Candida albicans).

    Materials and methods

    The ethanolic extract of sumac was obtained by the maceration method and its antimicrobial effect was then investigated by the antimicrobial methods disc diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal/fungal concentration. SPSS software and Duncan test (p< 0.05) were used to analyze the data.

    Results

    The sumac ethanolic extract had a considerable antimicrobial effect on the microorganisms tested. According to the disc and well diffusion agar methods, the most sensitive and resistant bacterial species to the extract were S. epidermidis and E. aerogenes, respectively. The minimum inhibitory concentration for the microorganisms was in the range of 8-32 mg/ml.

    Conclusion

    The sumac ethanolic extract shows a considerable antimicrobial effect on the pathogenic microorganisms and high antioxidant activity. Therefore, the ethanolic extract of sumac could be used as a natural antimicrobial and antioxidant agent.

    Keywords: Antimicrobial effect, Pathogenic bacteria, Sumac, Ethanolic extract
  • Hesam Salar, Ali Reza Dashipour, Nasser Keikha Pages 20-25
    Background and objectives

    Tinea capitis is a common childhood infection in many parts of the world so that it has a challenging treatment for patients. Due to the importance of Tinea capitis in school-age children the aim of this study was to investigate the prevalence of Tinea capitis in primary schools in Zahedan.

    Materials and methods

    This descriptive cross-sectional survey was conducted during two months (October and November 2020). Ten primary schools of Zahedan city were examined in order to consist of 2328 students; 1407 boys and 921 girls. Samples were collected of 36 students with clinical signs and suspected Tinea capitis. In the laboratory, the collected samples were tested for the presence or absence of Tinea capitis.

    Results

    1.5% of students (n = 35) had Tinea capitis; Ectotrix and Endotrix types. The prevalence was 1.92% in male students and was 0.25% in female students, which was statistically significant (P ≤ 0.05).

    Conclusion

    The findings of this study showed that the incidence of Tinea capitis with various types of Ectotrix and Endotrix in students of Zahedan city is significant. The highest prevalence of Tinea capitis is related to Ectotrix type and the prevalence of Tinea capitis is higher in male students in comparison female students

    Keywords: Tinea capitis, Fungus, Dermatophytes
  • Mahsa Saraeian, Fateh Rahimi, Ali Qasemi Pages 26-33

    Backgroun and

    objective

    Urinary tract infections (UTIs) are known as a worldwide serious challenge, mainly because of higher recurrence rates due to the ability of strains to form biofilm which results in resistance to frontline antibiotics such as aminoglycosides. Aminoglycosides are broad-spectrum antibiotics that show appropriate bactericidal activity against most Gram-negative bacteria such as uropathogeneic Escherichia coli (UPEC). In this study we aimed to assess the antibiotic resistance patterns of biofilm producing UPEC strains isolated from patients with UTI in a referral hospital in Isfahan.

    Material and methods

    During 2017, a total of 166 Uropathogenic UPEC strains were collected from a referral hospital laboratory in Isfahan. All isolates were cultured on MacConkey agar and eosin methylene blue agar and identified using Polymerase Chain Reaction (PCR) assay. The ability of strains to form biofilm was tested by quantitative microtiter plate (MTP) assay and susceptibility of biofilm-producing strains to amikacin, gentamycin, kanamycin, streptomycin, and tobramycin was determined using disk diffusion method according to the recommendations of Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI).

    Results

    Using phenotypic methods & PCR test all isolates were confirmed as E. coli in which 39 strains (23%) were biofilm positive; and among all, 18, 26 and 56% of UPEC strains were able to form strong, moderate, and weak biofilm, respectively. Moreover, 28% of biofilm producing strains showed susceptibility to all antibiotics tested and 72% were resistant to streptomycin. Moreover, resistance to kanamycin and amikacin was also limited to 36 and 10% of strains, resptecively. A total of 7 resistance patterns were determined among the strains in which pattern 1 (resistance to streptomycin) was the most prevalent pattern.

    Conclusion

    The results of this study indicated the presence and persistence of aminoglycoside resistant and biofilm producing UPEC strains among patients with UTI in the studied hospital in Isfahan. Also, tobramycin and gentamicin were selected as the the most effective antiobiotcs against biofilm producing strains in this research.

    Keywords: UPEC, UTI, aminoglycosides, biofilm, microtiter plate assay, tobramycin, gentamicin
  • Nasrin Amin, Fateh Rahimi Pages 34-41
    Background and objective

    Enterococci are members of human and animal gastrointestinal tract normal microbiota that enter the environment via sewage and can survive for a long period of time. These bacteria have the ability to acquire resistance to different classes of antibiotics and play an important role in spread of vancomycin resistance among Gram positive cocci. The aim of this study was to assess the presence of different enterococcal species in sewage treatment plants (STPs) in Isfahan.

    Material and methods

    During 2018 and 2019 sampling was carried out from incoming raw sewage, sludge and effluent of 2 sewage treatment plants in Isfahan. Samples were prepared and cultured on M-Enterococcus agar supplemented with vancomycin and 2,3,5-triphenyltetrazolium chloride. Selected colonies were identified as enterococcus genus using common biochemical tests and at the species level by multiplex-PCR assay using specific primers. Antibiotic resistance of strains to penicillin, erythromycin, ciprofloxacin, rifampin, tetracycline, nitrofurantoin, chloramphenicol, linezolid and quinupristin-dalfopristin was determined according to the guidelines of CLSI. The presence of vanA-vanG genes among the strains was assessed using multiplex-PCR assay.

    Results

    A total of 80 vancomycin resistant enterococci (VRE) strains were identified in which 96 and 4% were Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis, respectively. All strains showed resistance to penicillin, erythromycin and ciprofloxacin, and none of the strains were resistant to linezolid and quinupristin-dalfopristin. Moreover, 5 antibiotic resistance patterns were identified among the isolates and all strains were resistant to at least 4 antibiotics. All VRE strains were only positive for vanA gene and the other resistance genes were not detected.

    Conclusion

    The high prevalence of multiresistant VRE strains in effluent of STPs in Isfahan indicating the low efficiency of sewage treatment process for removing of antibiotic resistant bacteria

    Keywords: VRE, sewage, vanA, erythromycin, ciprofloxacin, Isfahan
  • Mohammad Noshad, Behrooz Alizadeh Behbahani Pages 42-50
    Background and objective

    The plant compounds have antimicrobial and antioxidant properties. Therefore, they can be used as a good alternative to chemical drugs. Kah Makki (Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor) is used as a disinfectant and to treat stomach pain. In this study, the total phenolics and flavonoids content, antioxidant properties, and antimicrobial activity of ethanolic extract of Kah Makki plant on some microorganisms were investigated.

    Materials and methods

    The ethanolic extract of the plant was prepared and its total phenolic and flavonoid contents, and antioxidant activity (DPPH- and ABTS-radical scavenging) were measured. Moreover, disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal/fungicidal concentration methods were used to evaluate the antimicrobial activity of the ethanolic extract on Enterobacter aerogenes, Staphylococcus aureus, Candida albicans, and Penicillium italicum.

    Results

    In disk diffusion agar method, the smallest growth inhibition zone was observed for Enterobacter aerogenes and the highest one was observed for Staphylococcus aureus and Candida albicans. The lowest inhibition zone in well diffusion agar method was related to Enterobacter aerogenes and the highest value was related to Candida albicans. The lowest inhibitory and bactericidal/fungicidal concentration was observed for Candida albicans and the highest concentration was observed for Enterobacter aerogenes.

    Conclusion

    It was found that the ethanolic extract of Kah Makki has an appropriate antimicrobial effect against a wide range of pathogenic microorganisms (gram-positive, gram-negative bacteria, mold, and yeast), in conjugation with its considerable levels of phenolic and flavonoid compounds, and high antioxidant properties. Therefore, the plant can be used as a strong antimicrobial compound to inhibit a wide range of microorganisms and as an alternative to chemical drugs.

    Keywords: Kah Makki, Ethanolic extract, Antimicrobial property, Phenolic compounds