فهرست مطالب

نشریه روانشناسی اجتماعی
سال ششم شماره 48 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هاجر الهی، بهرنگ اسماعیلی شاد* صفحات 1-10
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ابعاد سرمایه روان شناختی و سرسختی ذهنی کارکنان شهرداری بجنورد میباشد. پژوهش حاضر توصیفی و ازنوع همبستگی بود. جامعه آماری تمامی کارکنان شهرداری بجنورد به تعداد 220 نفر بودند که طبق جدول کرجسی- مورگان از میان آنها 155 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها توسط دو پرسشنامه سرمایه روان شناختی لوتانز (2007) و سرسختی لانگ و گولت (1989) جمع آوری شد. پایایی آنها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب (89/0) و (84/0) برآورد گردید و روایی پرسشنامه ها از نوع صوری و محتوایی بود. برای تجزیه وتحلیل یافته ها از نرم افزار Lisrel نسخه 8 استفاده شد. نتیجه معادلات ساختاری برای فرضیه اصلی نشان داد با توجه به مقدار ضریب مسیر بدست آمده 72/0 و معناداری 73/5 بین سرمایه روان شناختی و سرسختی ذهنی رابطه معناداری وجود دارد. مقادیر ضریب مسیر میان خودکارآمدی و سرسختی ذهنی کارکنان 49/0 و آماره تی برای این ضریب نیز 67/6 حاصل شد که نشان داد بین خودکارآمدی و سرسختی ذهنی رابطه مثبت معناداری برقرار است. ضریب مسیر میان امیدواری و سرسختی ذهنی کارکنان 64/0 بدست آمد. آماره تی برای این رابطه 97/6 نشان داد بین امیدواری و سرسختی ذهنی رابطه مثبت معناداری برقرار است. مقدار ضریب مسیر میان تاب آوری و سرسختی ذهنی کارکنان 50/0 و مقدار تی برای این ضریب، 50/5 نشان دهنده رابطه مثبت معنادار بین تاب آوری و سرسختی ذهنی کارکنان بود. در نهایت ضریب مسیر رابطه بین خوش بینی و سرسختی ذهنی کارکنان 73/0 و مقدار آمار تی 17/7 نشان داد بین خوش بینی و سرسختی ذهنی کارکنان رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، سرسختی ذهنی، خودکارآمدی، خوش بینی، امیدواری، تاب آوری
  • رضیه بابا صفری، ایلناز سجادیان، محمدعلی نادی صفحات 11-22

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین نوعدوستی، نگرش ها و باورها با رفتار اجتماعی مطلوب مبتنی بر تحلیل مسیر در بین دانشجویان دختر شهر اصفهان بود. این پژوهش همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه های آزاد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در زمستان 1394 بود. با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای مبتنی بر سهم، 378 دانشجوی دختر انتخاب شدند. آزمودنی ها به ابزارهای پژوهش، شامل رفتار اجتماعی مطلوب جهانی راشتون و همکاران (1981)، باورهای عادلانه نسبت به جهان، خود و دیگران که شامل 3 زیر مقیاس باورهای عادلانه عمومی دالبرت و همکاران (1987)، باورهای دنیای عادلانه جهانی لایپکوس (1991) و باورهای دنیای ناعادلانه دالبرت و همکاران (2001) و پرسشنامه گرایشهای اجتماعی مطلوب تجدید نظر شده کارلو و همکاران (2003) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که بین نوعدوستی، نگرش کمک نسبت به دیگران، نگرش کمک نسبت به امور خیریه، باورهای عادلانه عمومی، باورهای عادلانه جهانی و باورهای ناعادلانه با رفتارهای اجتماعی مطلوب رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بعلاوه نتایج تحلیل مسیر مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری نیز از اثر مستقیم نوعدوستی بر نگرش ها، باورهای عادلانه جهانی و رفتارهای اجتماعی مطلوب و اثر غیر مستقیم نوعدوستی بر باورهای عادلانه عمومی، ناعادلانه جهانی و رفتارهای اجتماعی مطلوب حمایت کرد.

    کلیدواژگان: نوعدوستی، نگرش ها، باورها، رفتارهای اجتماعی مطلوب
  • فریبا رستمی، بهروز کریمی*، محمدرضا کاظمی صفحات 23-31

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی تحریک الکتریکی مستقیم از روی جمجمه بر علایم افسردگی و اضطراب اجتماعی بیماران مرد دچار اختلال استرس پس از سانحه ناشی از جنگ بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی و جامعه پژوهش بیماران مرد دچار اختلال استرس پس از سانحه ناشی از جنگ مراجعه کننده به بیمارستان اعصاب و روان دلارام در سال 1396 بودند. نمونه پژوهش 15 نفر بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها 12 جلسه تحریک الکتریکی مستقیم از روی جمجمه دریافت کردند و قبل از آموزش و پس از هر چهار جلسه آموزش از نظر علایم افسردگی و اضطراب اجتماعی مورد بررسی قرار گرفتند. برای اندازه گیری علایم افسردگی و اضطراب اجتماعی به ترتیب از پرسشنامه های افسردگی بک و همکاران (1988) و اضطراب اجتماعی کانور و همکاران (2000) استفاده شد. داده ها با روش اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تحریک الکتریکی مستقیم از روی جمجمه باعث کاهش علایم افسردگی و اضطراب اجتماعی بیماران مرد دچار اختلال استرس پس از سانحه ناشی از جنگ در مقایسه با مرحله پیش از آموزش شد (001/0>P). بنابراین نتایج حاکی از اثربخشی روش مذکور بر کاهش علایم افسردگی و اضطراب اجتماعی بیماران مرد دچار اختلال استرس پس از سانحه ناشی از جنگ بود.

    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی مستقیم از روی جمجمه، علائم افسردگی، اضطراب اجتماعی، اختلال استرس پس از سانحه
  • اقبال زارعی، رضا برومند*، مریم صادقی فرد، سمانه نجارپوریان، مهین عسکری صفحات 33-44

    هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر نظریه انتخاب و نظریه گاتمن بر افزایش صمیمیت زناشویی و کاهش تعارضات زناشویی در زنان متاهل بود. پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش زنان متاهل دارای مشکلات زناشویی مراجعه کننده به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی مهر جنوب شهر بندرعباس در سال 1395 بودند که از میان آنها 45 نفر با روش نمونه گیری دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه مساوی (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. هر یک از گروه های آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با یکی از روش های مشاوره گروهی (مبتنی بر نظریه انتخاب یا مبتنی بر نظریه گاتمن) آموزش دیدند. گروه ها پرسشنامه های صمیمیت زناشویی (والکر و تامپسون، 1983) و تعارضات زناشویی (ثنایی، 1387) را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS-20 و با روش های تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی تحلیل شدند. نتایج نشان داد هر دو روش مشاوره گروهی مبتنی بر نظریه انتخاب و نظریه گاتمن بر افزایش صمیمیت زناشویی و کاهش تعارضات زناشویی در زنان متاهل موثر بودند. همچنین مشاوره گروهی مبتنی بر نظریه انتخاب در مقایسه با مشاوره گروهی مبتنی بر نظریه گاتمن در افزایش صمیمیت زناشویی در زنان متاهل موثر بود، اما میان این دو روش در کاهش تعارضات زناشویی در زنان متاهل تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0<p). بنابراین مشاوران و درمانگران می توانند از هر دو روش به ویژه روش مشاوره گروهی مبتنی بر نظریه انتخاب برای مداخلات روانشناختی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مشاوره گروهی، نظریه انتخاب، نظریه گاتمن، صمیمیت زناشویی، تعارضات زناشویی
  • فاطمه فراهانی*، فریده دوکانه ای فرد، علی دلاور صفحات 45-55

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی زوج درمانی به روش خودنظم بخشی و پذیرش و تعهد بر بهداشت روانی زوج ها انجام شد. پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه پژوهش زوج های مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه شش شهر تهران در سال 1396 بودند. در مجموع 45 زوج (90 نفر) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (هر گروه 15 زوج) جایگزین شدند. گروه های آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش های زوج درمانی به روش خودنظم بخشی و پذیرش و تعهد آموزش دیدند. گروه ها پرسشنامه بهداشت روانی را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند و داده ها با روش های تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که روش های زوج درمانی به روش خودنظم بخشی و پذیرش و تعهد در مقایسه با گروه کنترل به طورمعناداری باعث بهبود اضطراب، افسردگی، علایم جسمانی و عملکرد اجتماعی زوج ها شدند، اما میان روش های زوج درمانی در بهبود بهداشت روانی تفاوت معناداری وجود نداشت (001/0<p). بنابراین نتایج حاکی از اثربخشی دو روش زوج درمانی به روش خودنظم بخشی و پذیرش و تعهد بر بهداشت روانی زوج ها بود.

    کلیدواژگان: زوج درمانی، خودنظم بخشی، پذیرش و تعهد، بهداشت روانی، زوج ها
  • پریناز بنیسی* صفحات 57-65

    این پژوهش با هدف پیش بینی مدیریت دانش بر اساس خلاقیت و سرمایه اجتماعی انجام شد. این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آنها 500 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه های مدیریت دانش (پروبست و همکاران، 2000)، خلاقیت (تورنس، 1974) و سرمایه اجتماعی (پاژاک، 2006) را تکمیل کردند. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان با نرم افزار SPSS نسخه بیست و دوم تحلیل شدند. نتایج نشان داد خلاقیت و سرمایه اجتماعی با مدیریت دانش دانشجویان رابطه مثبت و معنادار داشتند. همچنین خلاقیت و سرمایه اجتماعی به طور معناداری توانستند 2/35 درصد از تغییرات مدیریت دانش دانشجویان را پیش بینی کنند که در این پیش بینی سهم خلاقیت بیشتر از سرمایه اجتماعی بود (001/0<p). با توجه به نتایج برنامه ریزان و مسیولان باید برنامه هایی برای بهبود مدیریت دانش طراحی و اجرا نمایند. برای بهبود مدیریت دانش دانشجویان به ترتیب باید خلاقیت و سرمایه اجتماعی آنان را افزایش داد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، خلاقیت، سرمایه اجتماعی، دانشجویان
  • جمیله منصوری* صفحات 67-76

    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر حمایت اجتماعی، اهمال کاری تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش دانش آموزان مقطع متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند. نمونه پژوهش 30 دانش آموز بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل (هر گروه 15 دانش آموز) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 60 دقیقه ای با روش آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی آموزش دید و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. گروه ها پرسشنامه های حمایت اجتماعی (زیمت و همکاران، 1988) و اهمال کاری تحصیلی (سولومون و راثبلوم، 1984) را تکمیل کردند و آزمون معلم ساخته به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکووا) تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل در متغیرهای حمایت اجتماعی، اهمال کاری تحصیلی و پیشرفت تحصیلی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به طور معناداری باعث افزایش حمایت اجتماعی، اهمال کاری تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شد (05/0<p). نتایج نشان داد که آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر بهبود حمایت اجتماعی، اهمال کاری تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثر بود.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، حمایت اجتماعی، اهمال کاری تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • هلیا طایفه مهدی خانی*، حسن احدی، مسعود دلخواه، هادی بهرامی، فریبرز باقری صفحات 77-85

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تیاتر پداگوژیک (تعلیم و تربیتی) بر هوش هیجانی و اجتماعی کودکان بود. این پژوهش تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش کودکان 12-7 ساله شهر تهران در سال 1396 بودند که از میان آنها 40 کودک با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 50 دقیقه ای با روش تیاتر پداگوژیک آموزش دید. گروه ها پرسشنامه های هوش هیجانی (شوت و همکاران، 1998) و هوش اجتماعی ترومسو (سیلورا و همکاران، 2001) را تکمیل کردند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS-20 و با روش مانکووا تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل در هر دو متغیر هوش هیجانی و اجتماعی کودکان تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر تیاتر پداگوژیک باعث افزایش معنادار هوش هیجانی و اجتماعی کودکان شد (05/0<p). نتایج حاکی از اهمیت تیاتر پداگوژیک در بهبود هوش هیجانی و اجتماعی کودکان بود.

    کلیدواژگان: تئاتر پداگوژیک، هوش هیجانی، هوش اجتماعی، کودکان
|
  • Hajar Elahi, Behrang Esmaeili Shad * Pages 1-10
    The purpose of the study is to consider the relationship between the dimensions of psychological capital and mental hardiness. The research method is descriptive and correlational. The statistical population consisted of 220 employees in Bojnourd municipality that according to the Kerjesi-Morgan (1970) table, 155 person were selected by simple random method. The data were collected by questionnaires. Lutans(2007) psychological Capital and hardiness Long and Gollet (1989) questionnaire which their reliability was estimated by Cronbach's alpha (89%) and (84%) and the validity were formal and content type.. The result showed with regard to the amount of path coefficient obtained, 72% and 5/73%, there is a significant relationship between psychological capital and mental hardiness. The coefficients of path between self-efficacy and subjective hardiness of employees were 49% and t-statistic for this coefficient was 6/67, which showed that there is a positive and significant relationship between self-efficacy and mental hardiness. The path coefficient between employees' mental hardiness and hopefulness is 64%. t-statistic for this relationship (6/97) showed that there is a significant and positive relationship between hope and mental hardiness. The amount of path coefficient among the resiliency and mental hardiness of the staff (50%) and the t-value for this coefficient ( 5.50 )showed that there were a positive and significant relationship between the resiliency and mental hardiness of the staff. the path coefficient of relationship between optimism and subjective hardiness of employees ( 73%) and the value of t (7/17) showed there is positive relationship between optimism and mental hardiness of employees.
    Keywords: psychological capital, hardiness, Self-efficacy, Optimism, hope, resilience
  • Razieh Babasafari, Ilnaz Sajjadian, MohammadAli Nadi Pages 11-22

    The purpose of the study was to determine the relationship between altruism, attitudes and beliefs with prosocial behaviors based on path analysis among female students of Isfahan city. The method was correlation, and population was included of the whole female students of Islamic Azad University Isfahan (Khorasgan), Isfahan university, and university of medical sciences in winter 2015. For this purpose, among them 378 students were selected by stratified random sampling based on the distribution of population in each university according to their field of study. Subjects answered to research instruments including global prosocial behavior scale (altruistic self-report scale) by Rachton et al(1981), the questionnaire of just beliefs about one’s own world and others Which contains three subscales, General just World beliefs by Dalbert et al(1987) , Global just World beliefs by Lipkus(1991) and Belief in an unjust world by Dalbert et al(2001), and questionnaire of prosocial attitudes scale questionnaire, the revised version of Carlo et al(2003).The data were analyzed by Pearson coefficient correlation and path analysis. The findings showed that there is significant relationship between altruism, helping attitude towards others, attitudes toward charitable assistance, General just beliefs, just and unjust World beliefs prosocial behavior. The results of the analysis results based on structural equation modeling showed that altruism. In addition, the results of path analysis based on SEM supported from the direct effect of Altruistic on attitudes, just world beliefs and prosocial behavior, and Indirect effect of altruism on unjust and general just world beliefs and prosocial behaviors.

    Keywords: altruism, attitudes, beliefs, pro social behavior
  • Pages 23-31

    The aim of present research was determine the effectiveness of transcranial direct current stimulation on depression symptoms and social anxiety of male patients suffering from post-traumatic stress disorder caused by war. This research design was an experimental and research population was male patients suffering from post-traumatic stress disorder caused by war that referring to the Delaram psychiatric hospital in 2017 year. Research sample was 15 people that were selected by available sampling method. Participants received 12 sessions transcranial direct current stimulation and before training and after all four training sessions were studied in terms of depression symptoms and social anxiety. To measure depression symptoms and social anxiety, respectively used from the questionnaires of Beck and colleagues depression symptoms (1988) and Connor and colleagues social anxiety (2000). Data were analyzed by repeated measurement method. The findings showed that the transcranial direct current stimulation led to decrease the depression symptoms and social anxiety of male patients suffering from post-traumatic stress disorder caused by war in compared to pre-training stage (P<0/001). Therefore, the results showed the effectiveness of this method on reducing the depression symptoms and social anxiety in male patients suffering from post-traumatic stress disorder caused by war.

    Keywords: transcranial direct current stimulation, depression symptoms, social anxiety, post-traumatic stress disorder
  • Eghbal Zarei, Reza Borumand *, Maryam Sadegifard, Samaneh Najarpourian, Mahin Askari Pages 33-44

    This research aimed to comparison the effectiveness of group counseling based on choice theory and Gottman theory on increasing marital intimacy and decreasing marital conflicts in married women. Present research was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design with control group. Research population was included married women with marital problem referred to counseling and psychological services center of Mehr Jonoob in BandarAbbas city in 2016 year that from them 45 people were selected through available sampling method and randomly assigned to three equal groups (each group 15 people). Each of the experimental groups trained 8 sessions of 90 minutes with one of the group counseling methods (based on choice theory or based on Gottman theory). Groups completed the questionnaires of marital intimacy (walker & Thompson, 1983) and marital conflicts (Sanaee, 2007) in the pre-test and post-test stages. Data was analyzed with using SPSS-20 software and with multivariate analysis of covariance and post-hoc test methods. The findings showed both methods of group counseling based on choice theory and Gottman theory was effective on increasing marital intimacy and decreasing marital conflicts in married women. Also group counseling based on choice theory in comparison the group counseling based on Gottman theory was effective on increasing marital intimacy in married women, but there wasn’t any significant differences between both methods on decreasing marital conflicts in married women (P<0/05). Therefore, counselors and therapists can use from both methods especially the group counseling based on choice theory method to psychological interventions.

    Keywords: Group counseling, choice theory, Gottman theory, Marital Intimacy, marital conflicts
  • Fatemeh Farahani *, Farideh Dokaneifard, Ali Delavar Pages 45-55

    This research aimed to comparison the effectiveness of couple therapy by method of self-regulated and acceptance and commitment on mental health of couples. Present research was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design with two experimental group and one control group. Research population was referring couples to counseling centers of six region in Tehran city in 2017 year. Totally 45 couple (90 people) selected through available sampling method and randomly assigned to three groups (each group 15 couple). The experimental groups trained 8 sessions of 90 minutes by methods of self-regulated and acceptance and commitment. Groups completed the mental health questionnaire in the pre-test and post-test stages and Data was analyzed with multivariate analysis of covariance and Bonferroni post-hoc test methods. The findings showed that the methods of couple therapy by method of self-regulated and acceptance and commitment in comparison with the control group significantly led to improve the anxiety, depression, somatic symptoms and social function of couples, but there was no significant difference between the methods of couple therapy in improve the mental health (P<0/001). Therefore, the results indicated the effectiveness of the two methods of couple therapy by method of self-regulated and acceptance and commitment on mental health of couples.

    Keywords: couple therapy, self-regulated, acceptance, commitment, mental health, Couples
  • Parenaz Banisi * Pages 57-65

    This research aimed to investigate predicting the knowledge management based on creativity and social capital. This study was a cross-sectional from type of correlation. Research population was all Islamic Azad University students of Tehran city in 2017-18 academic years that from them 500 people selected by multistep cluster sampling method. All of them completed the questionnaires of knowledge management (Probst & et al, 2000), creativity (Torrance, 1974) and social capital (Pajak, 2006). Data was analyzed by Pearson correlation coefficients and multiple regression with enter model methods with SPSS-22 software. The findings showed creativity and social capital had a positive and significant relationship with knowledge management of students. Also creativity and social capital significantly could predict 35/2 percent of variance of knowledge management of students that in this predicting the share of creativity was higher than social capital (P<0/001). Regarded to the results, planners and authorities must design and implement programs to improve knowledge management. In order to improve knowledge management of students should increase their creativity and social capital, respectively.

    Keywords: Knowledge Management, Creativity, Social capital, Students
  • Jamileh Mansoori * Pages 67-76

    The aimed of this research was determined the effectiveness of training mindfulness-based cognitive therapy on social support, academic procrastination and academic achievement of students. Present research was a semi experimental with a pre-test and post-test design and with an experimental and control groups. The research population was included high school students of Tehran city in 2017-18 academic. Research sample was 30 student whitch selected through available sampling method and randomly assigned to experimental and control groups (each group 15 student). The experimental group trained for 8 sessions of 60 minutes by mindfulness-based cognitive therapy and the control group doesn’t receive any training. Groups completed the questionnaires of social support (Zimet) and academic procrastination (Solomon & Rothblum, 1984) and teacher-made test was considered as an indicator of academic achievement. Data was analyzed with multivariate analysis of covariance method (MANCOVA). The findings showed that there was a significant difference between experimental and control groups in variables of social support, academic procrastination and academic achievement of students. In the other words training mindfulness-based cognitive therapy significantly increased the social support, academic procrastination and academic achievement of students (P<0/05). The results showed that training mindfulness-based cognitive therapy was effective on improving social support, academic procrastination and academic achievement of students.

    Keywords: mindfulness-based cognitive therapy, social support, Academic Procrastination, Academic Achievement
  • Helia Tayefeh Mehdikhani *, Hasan Ahadi, Masoud Delkhah, Hadi Bahrami, Fariborz Bagheri Pages 77-85

    The aim of present research was study of the effectiveness of pedagogical theater (educational and training) on emotional and social intelligence of children. This research was an experimental with a pre-test and post-test design with control group. The research population was children aged 7-12 years old in Tehran city in 2017 year that from them 40 child were selected through random sampling method and randomly assigned to two experimental and control groups. The experimental group educated 10 sessions of 50 minutes by pedagogical theater. Groups completed the questionnaires of emotional intelligence (Schutte & et al, 1998) and Tromso social intelligence (Silvera & et al, 2001). Data was analyzed with using SPSS-20 software and with MANCOVA method. The findings showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in both variable of emotional and social intelligence of children. In the other words pedagogical theater significantly led to increase the emotional and social intelligence of children (P<0/05). The results indicate the importance of pedagogical theater on improving the emotional and social intelligence of children.

    Keywords: pedagogical theater, Emotional intelligence, Social intelligence, Children