فهرست مطالب

نشریه روانشناسی اجتماعی
سال پنجم شماره 45 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا سورانی* صفحات 1-10

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارت های اجتماعی بر بهزیستی ذهنی، سازگاری بهداشتی و عملکرد اجتماعی دانش آموزان بود. این مطالعه نیمه-تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه منطقه پنج تهران در سال تحصیلی 96-1395 بودند که از میان آنان 60 نفر با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه آزمایش هشت جلسه 90 دقیقه ای به صورت گروهی مهارت های اجتماعی را آموزش دید. گروه ها پرسشنامه های بهزیستی ذهنی (کی یز و ماگیار-مو، 2003)، سازگاری بهداشتی (بل، 1961) و عملکرد اجتماعی (فورسیس و همکاران، 1999) را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند. یافته ها نشان داد آموزش مهارت های اجتماعی باعث افزایش معنادار بهزیستی ذهنی، سازگاری بهداشتی و عملکرد اجتماعی دانش آموزان شد (01/0<p). بنابراین نتایج حاکی از اهمیت آموزش مهارت های اجتماعی در افزایش بهزیستی ذهنی، سازگاری بهداشتی و عملکرد اجتماعی دانش آموزان می باشد. در نتیجه پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران بهبود ویژگی های روانشناختی دانش آموزان از روش آموزش مهارت های اجتماعی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، بهزیستی ذهنی، سازگاری بهداشتی، عملکرد اجتماعی
  • الناز کاظمی شفا*، الهه خوشنویس، پری ناز بنی سی صفحات 11-21

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر صمیمیت زناشویی، امیدواری و عملکرد اجتماعی خانواده انجام شد. این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش همه زنان خانه دار شهر تهران در سال 1395 بودند که از میان آنان 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش مهارت های مثبت اندیشی را آموزش دید. گروه ها پرسشنامه های صمیمیت زناشویی (باگاروزی، 2001)، امیدواری (اسنایدر و همکاران، 1991) و عملکرد ارتباطی و تعاملی خانواده (فورسیس و همکاران، 1999) را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش مهارت های مثبت اندیشی به طورمعناداری باعث افزایش صمیمیت زناشویی، امیدواری و عملکرد اجتماعی خانواده شد (01/0<p). بنابراین مشاوران و درمانگران برای بهبود صمیمیت زناشویی، امیدواری و عملکرد اجتماعی خانواده می توانند از روش آموزش مهارت های مثبت اندیشی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مهارت های مثبت اندیشی، صمیمیت زناشویی، امیدواری، عملکرد اجتماعی خانواده
  • نسرین ملکی*، محمدابراهیم مداحی، جواد خلعتبری، شهرام محمخانی صفحات 23-33

    هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی زوج درمانی شناختی رفتاری و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر ابعاد اجتماعی و روانی کیفیت زندگی زوجین آشفته بود. مطالعه حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش همه زوج های آشفته مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران در سال 1394 بودند. برای انتخاب نمونه 45 زوج با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (هر گروه 15 زوج) جایگزین شدند. گروه های آزمایش 12 جلسه 90 دقیقه ای با روش های زوج درمانی شناختی رفتاری و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد آموزش دیدند. گروه ها به پرسشنامه کیفیت زندگی (سازمان بهداشت جهانی، 2004) در مراحل پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS-19 و با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج نشان داد روش های زوج درمانی شناختی رفتاری و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در مقایسه با گروه کنترل به طورمعناداری باعث افزایش ابعاد اجتماعی و روانی کیفیت زندگی زوجین آشفته شدند. همچنین میان روش های زوج درمانی در بهبود ابعاد اجتماعی و روانی کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0<p). بنابراین نتایج حاکی از اثربخشی دو روش زوج درمانی شناختی رفتاری و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر ابعاد اجتماعی و روانی کیفیت زندگی زوجین آشفته بودند. در نتیجه مشاوران و درمانگران می توانند از روش های مذکور برای بهبود کیفیت زندگی زوجین آشفته استفاده کنند.

    کلیدواژگان: زوج درمانی، شناختی رفتاری، پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی، زوجین آشفته
  • افتخار حمیدی*، حمیدطاهر نشاط دوست، هوشنگ طالبی صفحات 35-44

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی معنا درمانی بر مولفه های سلامت عمومی یعنی اضطراب، افسردگی، نشانه های جسمانی و اختلال عملکرد اجتماعی زنان دچار افسردگی پس از زایمان انجام شد. این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش همه زنان دچار افسردگی پس از زایمان مراجعه کننده به بخش زنان و زایمان شهر تهران در سال 1393 بودند که از میان آنان 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش 7 جلسه 90 دقیقه ای با روش معنا درمانی آموزش دید. گروه ها پرسشنامه سلامت عمومی (گلدبرگ و هیلیر، 1979) را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین گروه های آزمایش و کنترل در هر چهار مولفه سلامت عمومی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر معنا درمانی به طورمعناداری باعث کاهش اضطراب، افسردگی، نشانه های جسمانی و اختلال عملکرد اجتماعی زنان دچار افسردگی پس از زایمان شد (01/0<p). بنابراین مشاوران و درمانگران برای بهبود سلامت عمومی زنان دچار افسردگی پس از زایمان می توانند از روش معنا درمانی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: معنا درمانی، سلامت عمومی، اضطراب، افسردگی، نشانه های جسمانی، اختلال عملکرد اجتماعی، افسردگی پس از زایمان
  • الهه امیری*، فرهاد جمهری، فریبرز باقری صفحات 45-55

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی خانواده درمانی به روش واقعیت درمانی بر ابعاد اجتماعی تعارضات و دلزدگی زناشویی زوجین انجام شد. این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش همه خانواده های دچار ناسازگاری مراجعه کننده به مرکز مشاوره پیشرو شهر تهران در سال 1395 بودند. برای انتخاب نمونه از میان اعضای جامعه 30 خانواده با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 9 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش خانواده درمانی به روش واقعیت درمانی قرار گرفت. گروه ها پرسشنامه های تعارضات زناشویی (براتی، 1375) و دلزدگی زناشویی (پاینز، 1996) را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج نشان داد خانواده درمانی به روش واقعیت درمانی به طورمعناداری باعث کاهش ابعاد اجتماعی تعارضات و دلزدگی زناشویی شد. به عبارت دیگر این روش درمانی باعث افزایش همکاری و رابطه خانوادگی با خویشاوندان و دوستان همسر و کاهش رابطه فردی با خویشاوندان خود، دلزدگی روانی و دلزدگی عاطفی زوجین شد (01/0 <p). بنابراین خانواده درمانی به روش واقعیت درمانی یک روش موثر در بهبود ویژگی های روانشناختی زوجین می باشد.

    کلیدواژگان: خانواده درمانی، واقعیت درمانی، تعارضات زناشویی، دلزدگی زناشویی
  • نجمه حمید*، سلمان حاجی زاده، سید علی مرعشی صفحات 55-70

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه علی هویت سردرگم، خودکارآمدی و هوش اخلاقی با آمادگی به اعتیاد از طریق میانجی گری هیجان خواهی بود. نمونه پژوهش  شامل 300 دانشجوی پسر است که در دانشگاه شهید چمران اهواز مشغول به تحصیل بودند  و به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری متغیرهای پژوهش شامل پرسشنامه سبک های هویت بروزنسکی،  مقیاس خودکارآمدی عمومی  شوارتز و جروسلم، پرسشنامه هوش اخلاقی لنیک و کیل، پرسشنامه هیجان خواهی آرنت و مقیاس آمادگی به اعتیاد زرگر بود. آزمون مسیر های مستقیم و غیرمستقیم الگوی پیشنهادی پژوهش، به ترتیب با استفاده از روش های تحلیل مسیر و بوت استراپ انجام شد. نتایج نشان داد که مسیرهای مستقیم هویت سردرگم، خودکارآمدی، هوش اخلاقی و هیجان خواهی به آمادگی به اعتیاد به لحاظ آماری معنی دار بودند. هم چنین مسیرهای مستقیم هویت سردرگم، خودکارآمدی و هوش اخلاقی به هیجان خواهی نیز معنی دار بودند. از سوی دیگر، نتایج نشان داد رابطه غیرمستقیم هویت سردرگم، خودکارآمدی و هوش اخلاقی با آمادگی به اعتیاد از طریق هیجان خواهی معنی دار بودند.

    کلیدواژگان: هویت سردرگم، خودکارآمدی، هوش اخلاقی، هیجان خواهی و آمادگی به اعتیاد
  • رابطه مقایسه اجتماعی و عزت نفس بر تصور بدن دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور اهواز
    کریم سواری* صفحات 71-81

    در مقاله حاضر اثر علی مقایسه اجتماعی و عزت نفس بر تصور بدن مورد مطالعه قرار گرفت. جمعی از دانشجویان دختر و پسر رشته های روان شناسی و علوم تربیتی و مشاوره دانشگاه پیام نور اهواز، جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل داده بودند که از بین آنها 124 نفر (47 پسر و 77 دختر) به صورت داوطلبانه انتخاب شده بودند. به منظور جمع آوری داده های تحقیق، از پرسش نامه های مقایسه اجتماعی سواری (1393) و تصور از بدن ساخته سواری (1393) و عزت نفس روزنبرگ (1965) استفاده گردید. روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. نتایج حاصل از تحلیل مسیر حاکی از برازش بسیار خوب مدل پیشنهادی تحقیق حاضر حکایت می کند. نتایج حاصل از پژوهش حاضر همچنبن نشان داد که مقایسه اجتماعی بر تصور بدن اثر منفی مستقیم (17/0-) و عزت نفس بر تصور بدن اثر مثبت مستقیم (2/0) دارد. از آنجایی که مقایسه اجتماعی و عزت نفس به ترتیب روی تصور بدن اثر منفی و مثبت دارند لذا تحقیق حاضر پیشنهاد می کند برای جلوگیری تصور منفی از بدن بایستی از مقایسه اجتماعی پرهیز و در عوض به نکات مثبت عزت نفس توجه نمود.

    کلیدواژگان: مقایسه اجتماعی، عزت نفس، تصور بدن
  • حمیدرضا صمدی فرد*، محمد نریمانی صفحات 83-94

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط درک تعامل اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و پذیرش اجتماعی با قلدری در بین دانش آموزان پسر صورت پذیرفت. روش اجرای پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مطالعه کلیه دانش-آموزان پسر مقطع متوسطه شهر اردبیل در سال 95-1394 بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای 128 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزارهای درک تعامل اجتماعی گلاس (1994)، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت (1988)، پذیرش اجتماعی کراون و مارلو (1996) و مقیاس قلدری (2001) استفاده شد. داده های پژوهش با روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد بین درک تعامل اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده و پذیرش اجتماعی با قلدری در بین دانش آموزان رابطه معناداری وجود داشت. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که درک تعامل، حمایت و پذیرش اجتماعی در مجموع 47/0 از واریانس قلدری را در دانش آموزان پیش بینی می کنند (05/0<p). بنابراین می توان نتیجه گرفت که درک تعامل، حمایت و پذیرش اجتماعی در زمره متغیرهای مرتبط با قلدری دانش آموزان بوده و توانایی پیش بینی آن را دارند.

    کلیدواژگان: درک تعامل اجتماعی، حمایت اجتماعی ادراک شده، پذیرش اجتماعی، قلدری، دانش آموزان پسر
|
  • Reza Sourani * Pages 1-10

    The aim of this research was investigate the effect of social skills training on subjective well-being, health adjustment and social function of students. This study was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design and with experimental and control groups. The population of study was all boy secondary school students in Tehran 5th region in 2016-17 academic years that from them 60 person selected by voluntary sampling method and randomly divided to two equal group. The experimental group trained eight 90-minute sessions to group social skills. Groups completed the questionnaires of subjective well-being (Keyes & Magyar-Moe, 2003), health adjustment (Bell, 1961) and social function (Forsyth & et al, 1999) in the pre-test and post-test steps. Data was analyzed with multivariate analysis of covariance method. The findings showed social skills training led to significant increase subjective well-being, health adjustment and social function of students (P<0/01). Therefore, the results indicate the importance of social skills training in increasing subjective well-being, health adjustment and social function of students. As a result, it is suggested that counselors and therapists use from social skills training method to improve the psychological characteristics of students.

    Keywords: social skills, Subjective well-being, health adjustment, social function
  • Elnaz Kazemishafa *, Elaheh Khoshnevis, Parenaz Banisi Pages 11-21

    This research aimed to investigate the effectiveness of positive thinking skills training on marital intimacy, hope and family social function. This was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design. The statistical population of research were included all housewife in Tehran in 2016 year that from them 30 person were selected through available sampling method and randomly assigned to two experimental and control groups (each group 15 person). The experimental group trained 8 sessions of 90 minutes by positive thinking skills methods. Groups completed the questionnaires of marital intimacy (Bagarozzi, 2001), hope (Snyder & et al, 1991) and communication and interaction function (Forsyth & et al, 1999) in the pre-test and post-test stages. Data was analyzed with multivariate analysis of covariance method and with using SPSS-21 software. The findings showed there is a significant difference between the experimental and control groups. In the other words training of positive thinking skills significantly led to increase marital intimacy, hope and family social function (P<0/01). Therefore, counselors and therapists can use the method of positive thinking skills training to improve the marital intimacy, hope and family social function.

    Keywords: positive thinking skills, Marital Intimacy, hope, family social function
  • Nasrin Maleki *, MohammadEbrahim Madahi, Javad Khalatbarii, Shahram Mohammadkhani Pages 23-33

    The aim of this research was comparison the effectiveness of cognitive behavioral couple therapy and acceptance and commitment couple therapy on social and mental dimensions of quality of life in distressed couples. Present study was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design and with experimental and control groups. The research population was all distressed couples referring to counseling centers in Tehran city in 2015 year. To select sample 45 couple through available sampling method and randomly assigned to three groups (each group 15 couple). The experimental groups trained 12 sessions of 90 minutes by cognitive behavioral couple therapy and acceptance and commitment couple therapy methods. Groups responded to the questionnaire of quality of life (World Health Organization, 2004) in the pre-test and post-test stages. Data was analyzed with multivariate analysis of covariance method. The results showed the methods of cognitive behavioral couple therapy and acceptance and commitment couple therapy in comparison with the control group significantly led to increase the social and mental dimensions of quality of life in distressed couples. Also, there was a no significant difference between the two groups of couple therapy in improving the social and mental dimensions of quality of life (P<0/05). Therefore, the results indicated the effectiveness of the two methods of cognitive behavioral couple therapy and acceptance and commitment couple therapy on the social and mental dimensions of quality of life distressed couples. As a result, counselors and therapists can use the mentioned methods to improve the quality of life in distressed couples.

    Keywords: couple therapy, cognitive behavioral, acceptance, commitment, quality of life, distressed couples
  • Eftekhar Hamidi *, Hamid Taher Neshat Doost, Hooshang Talebi Pages 35-44

    This research aimed to investigate the effectiveness of logo therapy on components of general health means anxiety, depression, somatic symptoms and social function disorder of women with postpartum depression. This was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design. The statistical population of research were included all women with postpartum depression that referring to the part of obstetrics and gynecology in Tehran city in 2014 year, that from them 30 person were selected through available sampling method and randomly assigned to two experimental and control groups (each group 15 person). The experimental group trained 7 sessions of 90 minutes by logo therapy method. Groups completed the questionnaire of general health (Goldberg & Hillier, 1979) in the pre-test and post-test stages. Data was analyzed with multivariate analysis of covariance method and with using SPSS-21 software. The findings showed there is a significant difference between the experimental and control groups in all four components of general health. In the other words logo therapy significantly led to decrease anxiety, depression, somatic symptoms and social function disorder of women with postpartum depression (P<0/01). Therefore, counselors and therapists can use the method of logo therapy to improve the general health of women with postpartum depression.

    Keywords: logo therapy, General Health, Anxiety, Depression, somatic symptoms, social function disorder, postpartum depression
  • Elaheh Amiri *, Farhad Jomehri, Fariborz Bagheri Pages 45-55

    Present research aimed to investigate the effectiveness of family therapy via reality therapy method on social components of marital conflicts and burnout of couples. This study was a quasi-experimental with a pre-test and post-test design. The statistical population of the study was all families with incompatibility that referring to Pishro counseling center in Tehran city in 2016 year. To select sample from population selected 30 family through available sampling method and randomly assigned to two equal groups. The experimental group trained 9 sessions of 90 minutes undergoing family therapy via reality therapy method. Groups completed the questionnaires of marital conflicts (Barati, 1996) and marital burnout (Pines, 1996) in the pre-test and post-test stages. Data was analyzed with multivariate analysis of covariance method. The findings showed family therapy via reality therapy method significantly led to decrease social components of marital conflicts and burnout. In the other words this therapy method led to increase cooperation and family relationship with relatives and friends of spouse and decrease individual relationship with relatives, mental burnout and emotional burnout of couples (P<0/01). Therefore, family therapy via reality therapy method is an effective method to improve the psychological characteristics of couples.

    Keywords: family therapy, reality therapy, marital conflicts, marital burnout
  • Najmeh Hamid *, Salman Hajizadeh, Seyed ali Marashy, Salman Hajy Pages 55-70

    The purpose of this study was to examine the sample of casual relationship of diffuse-avoidant style, self-efficacy and moral intelligence with addiction potential by the intermediation of sensation seeking within male students of Shahid Chamran University in Ahvaz. The population of the study included all the male students of Shahid Chamran University in Ahvaz. A sample of 300 subjects was selected by using the multi-stage ratio random sampling method. Berzonsky Identity Styles Inventory, Schwarezer & Jerusalem Self-Efficacy Scale, Lennick & Kiel Moral Intelligence Scale, Arnett Inventory of Sensation Seeking and Iranian Addiction Potential Scale were used to measure the variants. Evaluation of the proposed model was made by path analysis. The results showed that all coefficients of the path between variants were statistically significant in the sample totally. Moreover, the direct paths of diffuse-avoidant style, self-efficacy, moral intelligence and sensation seeking to addiction potential were statistically significant. The direct paths of diffuse-avoidant style, self-efficacy and moral intelligence to sensation seeking were significant, as well. On the other side, the results revealed that the indirect relationship of diffuse-avoidant style, self-efficacy and moral intelligence with addiction potential also were significant through sensation seeking.

    Keywords: diffuse-avoidant style, Self-efficacy, Moral intelligence, sensation seeking, addiction potential
  • Causal effect of social comparison & self-esteem on body image of male and female students of psychology and education sciences and counseling of Payame Noor University in Ahvaz
    Karim Sevari * Pages 71-81

    Causal effect of social comparison & self-esteem on body image of male and female students of psychology and education sciences and counseling of Payame Noor University in Ahvaz. In this article, the effect of causal comparison of social and self-esteem on body image was studied. A sample of male and female students of psychology and education sciences and counseling of Payame Noor University in Ahvaz consisted of 124 students (47 boys and 77 girls) who were voluntarily selected. The questionnaires of social comparison(sevari,1393) , body image(sevari,1393) and self-esteem Rosenberg (1965) were applied. The method of the present study is descriptive and kind of correlation. The findings represent good model of research and showed that social comparison has direct negative impact on body image(-0.17) & and self-esteem has a direct positive effect on body image(0.2). As social comparison and self-esteem affect the body image negatively and positively, the present study suggests that, in order to prevent negative body image, the positive points of self-esteem should be taken and regarded instead of making social comparison.

    Keywords: Social Comparison, body image, self-esteem
  • HamidReza Samadifard *, Mohammad Narimani Pages 83-94

    The present study was conducted to investigate the relationship between perception of social interaction, perceived social support and social acceptance with bullying among male students. Study method was descriptive and correlational. The study population included all high school male students in Ardabil city during 2015-16, which 128 of them were selected using multistage cluster sampling method. For data collection, the Glass's perception of social interaction scale (1994), Zimet's perceived social support scale (1988), Crowne & Marlowe social acceptance scale (1996) and bullying scale (2001) was used. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression. Results showed that is a significant relationship between perception of social interaction, perceived social support and social acceptance with bullying among students. The results of multiple regression showed that perception of interaction, support and social acceptance predict 0.47 of the bullying variance in student (p<0.05). Thus, we can conclude that perception of interaction, support and social acceptance the variables associated with students bullying and the ability to predict it.

    Keywords: Perception of Social Interaction, perceived social support, social acceptance, bullying, male students