فهرست مطالب

توسعه اجتماعی - سال پانزدهم شماره 4 (تابستان 1400)

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال پانزدهم شماره 4 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهرنوش فروتن، خدیجه سفیری*، طاهره میرساردو صفحات 1-38

    پژوهش حاضر کوششی است به منظور سنخ شناسی زنان کارآفرین و خود اشتغال دانش آموخته شاغل در شهر تهران که در حوزه پارادایم تحلیلی برساختی، با استفاده از روش پدیدارشناسانه، رویکرد «تفهمی تحلیلی» و رهیافت طبیعی گرایی زمینه ای (امیک اتیک)، به عبارتی حرکت از الگوهای خاص به الگوهای عام استفاده شده و در بخش سنخ شناسی از رویکرد «توصیفی تحلیلی» یا به عبارتی مردم نگاری تحلیلی بهره گرفته شده. و ابزار مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته، و مشارکت52 تن از زنان کارآفرین، خود اشتغال و مطلعین در این حوزه انجام شده است. لذا در طول این مسیر پس از دریافت تعریف مفهومی و عملی کارآفرینی و خود اشتغالی از منظر مشارکت کنندگان و سعی در ادراک نگرش آنها در خصوص شاخص های کارآفرینی، در مورد حصول سنخ بندی های ممکن براساس ویژگی های افتراقی نیز تلاش شده است. نتایج حاکی از این است که از نگاه مشارکت کنندگان، در جامعه ای با فرهنگ سنتی، زنان خود اشتغال به دلیل نوآوری در «کلیشه های نقش اشتغال» و پذیرش ریسک «حضور اجتماعی، فعالیت اقتصادی و تعارض نقش» کارآفرین محسوب می شوند. کارآفرینان نیز بر اساس شاخص های گوناگونی دسته بندی می شوند که عبارتند از: 1- بر حسب شرایط فرصتی، شامل «فرصت یاب، فرصت ساز و تبدیلی»، 2- بر حسب زمینه اشتغال شامل «صنعت، تجارت و خدمات»، 3- بر حسب حوزه فعالیت شامل «علمی فرهنگی» و «اقتصادی - اجتماعی»، 4- بر حسب نوع کارآفرینی، شامل «آموزشی پژوهشی» «اجتماعی اخلاقی»، «انگیزشی حمایتی»، «واسطه ای انتقالی»، «اقتصادی بهره ور»، «چندبعدی تکوینی» ، 5- بر حسب جهت انگیزه و هدف، شامل «خودمحور، دگرمحور، تعاملی، عام محور»، 6- بر حسب نتیجه کارآفرینی به دسته های «خود اشتغال و اشتغال زا» تقسیم می شوند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، خود اشتغالی، سنخ شناسی، پدیدارشناسی، زنان دانش آموخته
  • فاطمه بیات، شاپور بهیان بهیان*، اصغر محمدی صفحات 39-78

    این تحقیق با هدف تحلیل تاثیر مصرف متظاهرانه بر مولفه های توسعه مدار پایدار انجام شد. در یک مطالعه پیمایشی در سال 1399، 502 نفر از شهروندان دارای تحصیلات عالی 20 تا60 سال شهر زنجان از جامعه آماری 463865 نفری با نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، انتخاب و با ابزار پرسش نامه (آلفای کرونباخ> 80/0) به شیوه خودایفا، مصاحبه شدند. داده ها در نرم افزارهای آماری SPSS و PLS در سطح معنی داری 05/0>P و خطای 95/0تحلیل شد. طبق یافته های توصیفی، وضعیت مصرف متظاهرانه در سطح متوسط رو به بالا و وضعیت مولفه های توسعه مدار در سطح بالا است. نتایج تحلیلی، همبستگی قوی و معکوس بین مصرف متظاهرانه و مولفه های توسعه مدار(05/0>P) و هر سه بعد مصرف متظاهرانه (مصرف پرستیژی، تظاهری و طبقاتی) با هر سه بعد مولفه های توسعه مدار پایدار (آگاهی، نگرش و رفتار توسعه مدار) را نشان داد. تحلیل رگرسیونی، بخشی از واریانس مولفه های توسعه مدار در جامعه را توسط ابعاد مصرف متظاهرانه تبیین نمود (403/0= R2). یافته ها، همبستگی معکوس بین طبقه اجتماعی اقتصادی با مصرف متظاهرانه و ابعاد آن را نشان داد (05/0>P) اما با مولفه های توسعه مدار نشان نداد (05/0<P). مدل اندازه گیری و مدل ساختاری، اثرگذاری های متغیرهای مدل را تایید می نماید. نتایج تحقیق، اثرگذاری مصرف متظاهرانه بر مولفه های توسعه مدار و  اثرپذیری کنش اقتصادی مصرف از عوامل غیر اقتصادی را نشان داد. مصرف متظاهرانه و رواج آن در تمامی طبقات اجتماعی، مساله ای است که علیرغم ماهیت اقتصادی آن، توسط فرهنگ جامعه، هدایت می شود. بنابراین، عمده ترین راهکارهای توسعه مدار، باید از روزنه اصلاحات فرهنگی، عبور کنند.

    کلیدواژگان: مولفه های توسعه مدار، مصرف متظاهرانه، وضعیت اجتماعی اقتصادی
  • محمود بسطامی نژاد، اکبر طالب پور*، خلیل میرزایی صفحات 77-112

    هدف این پژوهش دستیابی به یک اجماع نظری از دیدگاه های صاحب نظران علوم اجتماعی ایران درباره توسعه اقتصادی اجتماعی بود. با توجه به اهداف تحقیق از رویکرد کیفی و روش تحقیق دلفی استفاده شد. مطلعین این پژوهش شامل تمام کسانی بود که در حوزه توسعه صاحب نظر بوده و در این زمینه دارای کتاب، مقاله و یا اثر پژوهشی بودند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 15 نفر از این افراد به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند. برای تعیین میزان اتفاق نظر میان اعضای پانل دلفی از ضریب هماهنگی کندال استفاده شد که میزان آن 70 درصد تعیین گردید. نتایج تحقیق نشان دادند که اگر حاکمیت را ترکیبی از سه بخش دولت، قوه قضاییه و مردم بدانیم، با بکارگیری استراتژی حاکمیت خوب، آنها با هم در تعامل خواهند بود و دولت با شایسته سالاری، کاهش سهم نفت از بودجه کشور، اصلاح نظام اداری و مالیاتی، حمایت از بانک مرکزی مستقل و بودجه کارآمد و شفاف از یک طرف و قوه قضاییه با برقراری حاکمیت قانون، کنترل فساد و بهبود شاخص های شفافیت در کشور از طرف دیگر، بستر و امنیت لازم را برای بازار ایجاد می نمایند تا تولید، اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد شود. در این بین مشارکت مردم در حکومت سبب تحقق جامعه مدنی در قالب: مطبوعات آزاد، احزاب و رسانه های مستقل می شود که به عنوان پل ارتباطی بین دولت و اجتماع عمل نموده و زمینه را برای نظارت بیشتر بر عملکرد دولت و مسیولان و پاسخگویی آنها فراهم می کند. ترکیب و تعامل این بخش ها با هم زمینه را برای تحقق اهداف این استراتژی یعنی: تامین خدمات اساسی، تحقق عدالت اجتماعی، تقویت ساختارهای دموکراتیک، گسترش چتر تامین اجتماعی، بهبود کیفیت محیط زیست، افزایش بهره وری و... فراهم می کند که در چنین بستری زمینه برای دستیابی به توسعه اقتصادی اجتماعی تسهیل می شود.

    کلیدواژگان: نخبگان علوم اجتماعی، روش دلفی، دولت توسعه گرا، حاکمیت خوب، توسعه اقتصادی اجتماعی
  • علی تصدی کاری، حسن محدثی گیلوائی*، سعید معدنی صفحات 111-144

    پژوهش حاضر تغییرات ذهنی منجر به تحولات الگوهای دین داری با اشکال باور و رفتار را در بین گروهی از جوانان 21 تا 36 ساله ی شهر رشت مورد مطالعه قرار می دهد که با بهره گیری از رویکرد کیفی با روش پژوهش تحلیل روایت و ابزار مصاحبه ی روایی در بین 16 تن از جوانان شهر رشت با رعایت نسبت جنسیتی به سرانجام رسانیده است. چارچوب نظری پژوهش براساس آرای تنی چند از جامعه شناسان به صورت تلفیقی آمده است. مهم ترین نتایج پژوهش نشان دهنده ی تحولاتی مبتنی بر این است که اکثریت، یعنی از 16 تن مصاحبه شوندگان 15 تن آنان از فرهنگ دینی و از دین داری خانواده ی خاستگاه اصلی به نحو قابل توجهی دور شده اند و الگوی مسلط دین داری در میان جوانان تحت بررسی، دین داری از نوع عاطفی است. این امر حکایت از تحولات مبتنی با محوریت تجربه های زیسته و نظام های شناختی مشارکت کنندگان این پژوهش که از دین داری رسمی درون جامعه که همان شریعت مدارانه است و از برآیند الگوی دین داری حوزوی فقه شیعی نقش اساسی و شکل بنیادین می گیرد، نه تنها به نحو اساسی فاصله دارند بلکه ضمن پس زدن آن، منتقد آن نیز هستند. از همین رو، الگوی تحول دین داری در بین آنان حرکت از دین داری شریعت مدارانه به دین داری عاطفی است. در عین حال، روند تغییرات و تحولات با دیدگاه نظریه پردازان در چارچوب نظری نیز تطابق دارد.

    کلیدواژگان: دین داری، الگوی تحول، جوانان، بازاندیشی دینی
  • عصمت حسینی، ساسان ودیعه*، احسان رحمانی خلیلی صفحات 145-173

    تحقیق حاضر سعی نموده تا با روش کیفی تیوری زمینه ای، به پرسش "انتقال چمدانی کالا از قشم به تهران توسط زنان چه پیامدهای اجتماعی دارد؟ از طریق جمع آوری داده ها تا به اشباع نظری به وسیله ی 50 مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده در بین30 نمونه زن انتقال دهنده و20 نمونه کارشناس مطلع که به روش غیر تصادفی و هدفمند، از نوع گلوله برفی تعیین شده اند، پاسخ دهد. داده ها بر مبنای نظریه زمینه ای استروس و کوربین، تجزیه و تحلیل شده و درکدگذاری باز، 88 مفهوم، در کدگذاری محوری، 21 مقوله و در کدگذاری انتخابی، مقوله هسته ای "توانمندساز/فشارآور" تعیین گردید. پاسخگویان، پدیده انتقال چمدانی را با دو کارکرد متناقض پیامدهای مثبت و منفی اجتماعی برای زنان انتقال دهنده و خانوده هایشان، ساکنین قشم، همچنین برای جامعه در کنار پیامد مثبت کاهش آسیب های اجتماعی ارزیابی نموده اند. در مدل زمینه ای نیز مشکلات روحی و خانوادگی، حفظ زندگی آبرومندانه، ارتقا پایگاه اجتماعی، شرایط علی، عدم ترجیح کالای ایرانی، ترجیح کالای خارجی، فلج اجتماعی، شرایط زمینه ای، ویژگی های مثبت قشم و جذابیت انتقال، شرایط مداخله گر در فرآیند انتقال چمدانی شناخته شدند. اعتبار تفاسیر، بازتاب پذیری و ارزیابی همسانی در کنار مراحل نه گانه تیوری زمینه ای، به ویژه نمونه گیری نظری، اشباع اطلاعات و دستیابی به کفایت، روایی و پایایی را در این پژوهش به ثبوت رساند.

    کلیدواژگان: قاچاق، چترباز، تجارت چمدانی، کارکرد مثبت اجتماعی
  • احسان کاظمی صفحات 180-215

    نظام های سیاسی همواره بعد از تشکیل حکومت به دنبال تحقق اهداف و آرمان های خود هستند، با این حال صرف تشکیل حکومت ها نمی تواند منجر به تحقق اهداف و آرمان ها شود؛ لازمه تحقق اهداف و آرمان ها کسب اقتدار سیاسی و اقتدار ملی می باشد. هدف اصلی این مقاله شناسایی مولفه های تاثیرگذار سرمایه اجتماعی بر اقتدار ملی جمهور اسلامی ایران است که با روش پیمایشی و استفاده از ابزار پرسشنامه انجام گرفت. جامعه آماری مورد مطالعه اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز می باشند. تعداد 150 نفر بر اساس برآورد نمونه گیری با استفاده از نرم افزار SPSS Sample Power در مسیر تحلیل توان (Power) انتخاب گردید. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت. بر اساس یافته های به دست آمده، مولفه های سرمایه اجتماعی یعنی مشارکت سیاسی (0/35= r)، اعتماد سیاسی (0/45= r)، انسجام ملی (0/26= r)، حمایت اجتماعی (0/38= r)، امنیت اجتماعی (0/78= r) و مسئولیت پذیری اجتماعی (0/67= r) در تحقق اقتدار ملی تاثیرگذار می باشند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان می دهد که چهار متغیر اعتماد سیاسی، انسجام اجتماعی، امنیت اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی به ترتیب بیشترین اهمیت را در پیش بینی متغیر وابسته یعنی اقتدار ملی داشته اند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اقتدار ملی، امنیت اجتماعی، مشارکت سیاسی
  • امیرحسین زندی، شاپور بهیان بهیان*، رضا اسماعیلی صفحات 215-250

    در گذشته تنوع فرهنگ ها، زبان، اقوام و سایر عناصر زندگی اجتماعی کمتر بود و در نتیجه تحمل تفاوت ها و عقاید یکدیگر مساله مهمی به حساب نمی آمد؛ اما با رشد و گسترش فزاینده ارتباطات در همه زمینه ها، از سویی تنوع فرهنگی، قومی، زبانی و اعتقادی بیشتر شده و از سوی دیگر، میزان تعاملات میان افراد دوچندان شده است به طوری که بدون داشتن حداقلی از مدارای اجتماعی و تحمل عقاید متفاوت و مخالف، زندگی کردن در وضعیت عادی غیر ممکن خواهد بود. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر مدارای اجتماعی گروه های قومی شهر اهواز، تعداد 384 نفر از شهروندان را از طریق نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب و داده های گردآوری شده با استفاده از پرسشنامه را در نرم افزار SPSS 23 تجزیه و تحلیل نموده است. یافته های تحقیق نشان داد که بین متغیرهای قومیت و تنوع قومی با متغیر مدارای اجتماعی رابطه معناداری وجود ندارد. اما بین متغیرهای حقوق شهروندی (138/0) و مشارکت سیاسی (360/0) با متغیر مدارای اجتماعی رابطه معنادار و مستقیم و بین متغیر همگرایی گروهی (205/0-) و متغیر مدارای اجتماعی رابطه معنادار و معکوس وجود دارد.

    کلیدواژگان: مدارای اجتماعی، مشارکت سیاسی، همگرایی گروهی، گروه های قومی، اهواز
  • غلامرضا جعفری نیا صفحات 251-276

    وجود گروه ها و خرده فرهنگ های متفاوت در کنار هم و به خصوص در بافت های قدیم شهر نوعی ناسازگاری اجتماعی با همدیگر و با فرهنگ غالب به وجود می آورد که منجر به شکل گیری خرده فرهنگ های انحرافی در حاشیه ها و بافت های قدیم شهر می شود. هدف اساسی این مقاله بررسی نقش بافت های قدیم و نو در گرایش جوانان خرده فرهنگ های انحرافی در شهر بوشهر با رویکردی آینده نگر برای سال 1404 مورد ارزیابی قرار گیرد. این پژوهش با استفاده از روش پیمایش و از طریق ابزار پرسشنامه انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه جوانان بین سنین 15 تا 29 سال شهر بوشهر می باشد. تعداد 300 نفر جوان از جامعه آماری به عنوان نمونه معرف به شیوه تصادفی سیستماتیک برای مطالعه انتخاب شدند. از اعتبار صوری برای روایی و آلفا کرونباخ برای پایایی ابزار تحقیق استفاده به عمل آمد و از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مقایسه میانگین ها برای آزمون فرضیات و تکنیک رگرسیون برای سنجش مدل تحقیق استفاده شد. بر اساس یافته های تحقیق رابطه معناداری بین چهار دسته متغیر: متغیرهای خانوادگی، گروه های دوستی، عوامل فردی و ویژگی های سکونتی با گرایش به خرده فرهنگ های انحرافی در میان جوانان وجود دارد. این فرضیه ها حداقل در سطح 95 درصد، معنادار بوده و تایید شده اند. آزمون T نشان می دهد که هفت متغیر وابستگی به محل سکونت، جنسیت، سال های اقامت، تعداد افراد خانواده، صمیمت بین اعضای خانواده، گسیختگی خانوادگی و میزان آشنایی و ارتباط با همسایگان از لحاظ آماری معنی دار است. این متغیرها به ترتیب میزان اهمیتی در تبیین متغیر وابسته داشته اند، وارد معادله رگرسیونی شده اند و در مجموع توانسته اند 62/0 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین و توضیح کنند (62/0=R²).

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، گرایش به خرده فرهنگ انحرافی، وابستگی های دوستی، خانوادگی، عوامل فردی
  • ساجده علامه صفحات 277-311

    مطالعات موردی نقش مهمی در توسعه بنیادی و روش شناسی علوم اجتماعی داشته است. از سوی دیگر، سردرگمی و شبهات بسیاری درباره چیستی مطالعات موردی و کاربرد آنها وجود دارد. از آنجا که به نظر می رسد بسیاری از پژوهش های اجتماعی، از مطالعه موردی استفاده می کنند، روشن کردن چیستی و چگونگی کاربرد مطالعات موردی اهمیت می یابد. به ویژه آنکه این روش در پژوهش های جامعه شناسی در ایران به مثابه یک روش شناسی مستقل کمتر به کار گرفته می شود. این مقاله، در دو بخش تنظیم شده است. در بخش اول، تلاش می شود که ضمن شرح فرآیند انجام مطالعه موردی به مثابه یک روش شناسی «چیستی» و «چگونگی» آن روشن گردد. در این بخش، دو رویه مهم انجام مطالعات موردی یعنی مطالعه موردی توصیفی استیک (1379) و مطالعه موردی تبیینی ین (1378) که در ادبیات بسیار مورد توجه است، شرح داده می شود. در بخش دوم، پیشینه 28 پژوهش که با عنوان مطالعه موردی در فصلنامه جامعه شناسی ایران از سال 1381 تا 1395 صورت گرفته با استفاده از روش مرور سیستماتیک بررسی می گردد. نتایج نشان داد از میان 28 پژوهشی که با عنوان مطالعه موردی ارایه شده است، فقط 71/10 درصد مطالعه موردی را به مثابه یک روش شناسی به کار گرفته است. در واقع، مطالعه موردی در اغلب این پژوهش ها به عنوان یک روش شناسی مستقل به کار گرفته نشده است بلکه عمدتا انتخاب آنچه باید مطالعه شود، در دیگر روش شناسی ها به ویژه پیمایش بوده است.

    کلیدواژگان: مطالعه موردی، مطالعه موردی توصیفی، مطالعه موردی تبیینی
|
  • Mehrnoush Foroutan, Khadijeh Safiri *, Tahereh Mirsardo Pages 1-38

    The present study is a phenomenological effort for the typology of entrepreneurship and self-employment of working graduated women in Tehran, which has been done with phenomenological approach and in-depth and semi-structured interview tools, with the participation of 50 women entrepreneurs, self-employed and experts in this field. Therefore, after receiving a conceptual and practical definition of entrepreneurship and self-employment from the perspective of participants and trying to understand their attitude towards entrepreneurship indicators, efforts were made to obtain possible classifications based on differential characteristics. The results indicate that from the participants' point of view, in a society with a traditional culture, self-employed women are considered entrepreneurs due to innovation in "employment role stereotypes". Entrepreneurs are also categorized according to various categories, which 1- in terms of the opportunity conditions falls into the categories of "opportunity finding, opportunity building and conversion", 2- in terms of the field of employment falls into "industry , Trade and services”, 3- in terms of field of activity falls into" scientific, cultural, economic and social ", 4- in terms of entrepreneurship type falls into", educational-research, social-ethical, motivational-supportive, intermediary-transitional, economic-productive, multidimensional-developmental", 5- in terms of  motivation and purpose, they were divided into "self-centered, Other axis/heterogeneous, interactive/ Bilateral, general-oriented", and finally 6- in terms of entrepreneurial result falls into "self-employed and job-creating" categories.

    Keywords: Entrepreneurship, Self-Employment, Typology, Phenomenology, Graduated
  • Fatemeh Bayat, Shapour Behyan *, Asghar Mohammadi Pages 39-78
    Introduction

    The aim of this study was to analyze the effect of demonstrative consumption on the components of sustainable development.

    Method

    In a survey study in the year 2020, 502 citizens with higher education 20 to 60 years in Zanjan from the statistical population of 463865 people multi-stage clusters were selected by sampling they were interviewed using a questionnaire (Cronbach's alpha> 0.80) by self-administered method. Data in SPSS and PLS statistical software at the significance level, P <0.05 and with an error of 0.95 was analyzed.

    Results

    According to the descriptive results, demonstration consumption is moderately upward and the status of development-oriented components is at a high level. Analytical results showed a strong and inverse correlation between demonstrative consumption and developmental components (P <0.05) and showed the correlation of all three dimensions of demonstrative consumption (prestige, demonstrative and class consumption) with all three dimensions of sustainable development components (awareness, attitude and development-oriented behavior). Regression analysis explained part of the variance of developmental components in society by demonstrative consumption dimensions (R2 = 0.403). Findings showed an inverse correlation between socio-economic class with demonstrative consumption and its dimensions (P <0.05) but did not show with developmental components (P <0.05). The measurement model and the structural model confirm the effects of the model variables.

    Conclusion

    The results of the study show the effect of demonstrative consumption on developmental components (inference of the first hypothesis) and showed the effectiveness of the economic action of consumption from non-economic factors (inference from the second hypothesis). Demonstrative consumption and its prevalence in all social classes, it is an issue that, despite its economic nature, is influenced by the culture of the society. Therefore, the most important development strategies must go through cultural reforms.

    Keywords: Developmental Components, Demonstrative Consumption, Socio-Economic Status
  • Mahmood Bastaminezhad, Akbar Talebpour *, Khalil Mirzaei Pages 77-112

    The aim of this study was to achieve a theoretical consensus of the view of Iranian social scientists on socio-economic development. According to the research objectives, the qualitative approach and Delphi research method have been used. The participants of this research included all those who were in the field of development and had a book, article or research effect. Using a targeted sampling method, 15 of these people were selected as contributors. Kendall coordination coefficient was used to determin the degree of consensus among Delphi panel members and 70 percent was set as level of consensus. The results indicated that if we consider the government as a combination of the three parts of the government , judiciary and the people if they use a good governance strategy they will interact with each other and government with meritocracy , reducting the share of oil in the country’s budget , reform of administrative and tax system and establish key financial institutions such as an independent central bank and strong budget management on the other hand and judiciary by establishing the role of law, controlling corruption and improving transparency indicators in the country on the other hand , creates the environment and security for the market to create production, employment and economic prosperity. Meanwhile the participation of the people in the government has led to the realization of civil society, including a free press, parties and independent media, which act as a bridge between government and society and provide the basis for further monitoring of the performance of government and officials and their accountability. The combination and interaction of these parts together pave the way for achieving the goals of this strategy that’s mean: providing basic services, realization of social justice, strengthen democratic structures, extending the social security umbrella , improving the quality of the environment , increase productivity and, … to provide. In such a context, it will be easier to achieve socio-economic development.

    Keywords: : Social Science Elites, Delphi method, Development-Orient Government, Good Governance, socio-economic development
  • Ali Tassaddi Kaari, Hassan Mohaddesi Gilvaee *, Saeed Maadani Pages 111-144

    The present research studies the subjective changes leading to transformations in religiosity patterns with forms of belief and behavior among a group of 21 to 36-year-old youth in Rasht, utilizing a qualitative approach with the research method of narrative analysis and narrative interview tools among 16 young people in Rasht, it has ended with respecting the gender ratio. The theoretical framework of the research is based on theoretical synthesis the views of several sociologists of religion. The most important results of the research show that transformations are based on the description that the majority, ie 15 of the 16 interviewees, have significantly moved away from religious culture and family religiosity of the main origin and the dominant pattern of religiosity among this group of young people. Participants religiosity in this research is emotional religiosity. This indicates the transformations based on lived experiences and cognitive systems of the participants of this research, which play a fundamental role in religious changes of people. The formal religiosity within the society is the same as Sharia-oriented, and as a result of the theological religiosity model of Shiite jurisprudence. Not only are they fundamentally distant, even they are also critical of it. Hence, the pattern of the transformation of religiosity among them is the movement from Sharia-oriented religiosity to emotional religiosity. Meanwhile, the process of changes and transformations are in line with the approaches of theorists in the theoretical framework.

    Keywords: religiosity, Transformation Pattern, Youth, Rethinking of Religion
  • Esmat Hosseni, Sasan Vadiea *, Ehsan Rahmani Khalili Pages 145-173

    This study addresses the question "What are the social ramifications of women's luggage transport from Qeshm to Tehran?”, with qualitative approach and grounded theory methodology, by theoretical data saturation by 50 half-structured interviews conducted among 30 transporter women and 20 experts who have been assigned through non-random, targeted and snowball sampling. The data are analyzed based on Strauss and Corbin’s grounded theory. In open coding, 88 concepts, in axial coding, 21 categories, and in the selective coding, the core category of "empowering / pressuring" were determined. Respondents have assessed baggage transport with two contradictory functions; positive and negative social consequences for women and their families, residents of Qeshm, as well as for the community alongside the positive effect of reducing social harm. In the grounded model, Mental problems, family problems, maintaining a decent life, upgrading social status, causal conditions, Iranian commodity dislike, foreign commodity preference, social paralysis, contextual conditions, Qeshm positive features and transport attraction, were considered as interfering conditions in the luggage transport process. The validity of interpretations, reflectivity, and homology assessment alongside the nine stages of the grounded theory, in particular, theoretical sampling, information saturation, and attainment of adequacy, validity, and reliability, were confirmed in this study.

    Keywords: Smuggling, Runner, Luggage Business, Positive Social Function
  • Ehsan Kazemi Pages 180-215

    Political systems have always pursued their goals and aspirations since the establishment of the state, however, the mere formation of governments cannot lead to the attainment of their goals and aspirations; the main purpose of this article is to identify the influential components of social capital on the national authority of the Islamic Republic of Iran. The study population is the professors of Shahid Chamran University of Ahvaz. 150 individuals were selected based on sampling estimation using SPSS Sample Power software in Power analysis path. Statistical analysis was performed using SPSS software. According to the findings, the components of social capital include political participation (r = 0.35), political trust (r = 0.45), national cohesion (r = 0.26), social support (r = 0.38), social security (r = 0.38). R = 0.78 and social responsibility (r = 0.67) are effective in realizing national authority. The results of regression analysis also show that the four variables of political trust, social cohesion, social security and social responsibility were respectively the most important predictors of the dependent variable namely national authority.

    Keywords: social capital, National Authority, Social Security, Political Participation
  • Amirhosein Zandi Darehgharibi, Shapour Behyan *, Reza Esmaeili Pages 215-250

    In the past, the diversity of cultures, languages, ethnicities and other elements of social life was less, and as a result, tolerating each other's differences and beliefs was not an important issue; But with the increasing growth and development of communication in all fields, on the one hand, cultural, ethnic, linguistic and religious diversity has increased, and on the other hand, the amount of interactions between people has doubled so that without a minimum of social tolerance and tolerance of different opinions. Otherwise, it will be impossible to live normally. Accordingly, the present study aimed to investigate the social and cultural factors affecting the social tolerance of ethnic groups in Ahvaz, selected 384 citizens through multi-stage sampling and collected data using a questionnaire in SPSS23 software has analyzed. Findings showed that there is no significant relationship between ethnicity and ethnic diversity variables with social tolerance. But there is a significant and direct relationship between the variables of citizenship rights (0.138) and political participation (0.360) with the variable of social tolerance and between the variable of group convergence (-0.205) and the variable of social tolerance.

    Keywords: Social Tolerance, Political Participation, Group Convergence, Ethnic Groups
  • Gholam Reza Jafari Nia Pages 251-276

    Groups and diffrent culture together and specially in old shap typisall social coflict with to gether and with dominat small culture that cause for mation conflict culture in old shape town. Basic goal article  analysisrole  new and old shape in attitude's youth perverse small culture in asaloye city with regard future for year 2025 the methoel of consider .research consider with we from the  method  of surveying and by way of tod ouestionnaire, statistic society of studying youth is between 15 to asaloye city numbers 300 persons youth select from statistic society for sample systematic random for studying .use from important for mmal for justifiability and alfa for stability research and use method of statistics prison's correlation and com parison factor of averages for testing theory rgrsiuon,s technique measurement of research. Result result research relation of meaning between four diverse groups. There is family's diverses, friend ship groups, and personal causes in habitable specialties with attitude perverse small culture. It theory atleast in 45./.level meaning and accept .t-test show that seven diffrent suchas dependence of local in habi t ancy, sexuality, years of in habitansy, number of family intimacy between member of family, dis connection of family and rate connection with neighbors meaning from statistic and it different had import familiarity rate and intrant  rgrsiuon,s and intotal and success to comment 0/62 from variyans.

    Keywords: social, Safety, Attitude to Perverse Small Culture, Dependences, Friend Ship, Family Personal in Gradient
  • Sajedeh Allameh Pages 277-311

    Case Study has a significant role in both fundamental development and methodology of social sciences. On the other hand, there are a plenty of confusions and misgivings about it. Since it seems that the most of social researches have accomplished through this method, clarification of case study is worthy. In particular, this methodology is used less frequently in sociological research in Iran as an independent methodology. This article has been written in 2 sections. in the first section, we tries to elaborate the process of case study as a method meanwhile some of its obscurities and questions about it will be answered. In this section, two principal procedures of case study which are very noticeable in literature means descriptive case study by Stake and explanatory case study by Yin will be explained. Reviewing 28 backgrounds entitled “case study” in Iranian Sociological association’s journal from 2002 to 2016, second section devoted to reevaluation and meta-analysis of case study as a method.

    Keywords: case study, Descriptive case study, Explanatory case study