فهرست مطالب

طب نظامی - سال بیست و سوم شماره 8 (پیاپی 105، آبان 1400)

مجله طب نظامی
سال بیست و سوم شماره 8 (پیاپی 105، آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حانیه سادات سجادی، مریم تاجور، علی اکبری ساری، ابراهیم جعفری پویان، الهام احسانی چیمه* صفحات 627-636
    زمینه و هدف

     مدیریت صحیح دنیاگیری کووید-19، مستلزم آن است که بیمارستان ها آمادگی لازم برای مواجهه با این بیماری داشته باشند. این مطالعه با هدف مروری بر ابزارهای موجود برای سنجش آمادگی بیمارستان ها و معرفی و ترجمه آن ابزارها به فارسی، جهت در دسترس قرار گرفتن برای مدیران نظام سلامت و سایر محققین انجام شد.

    روش ها

     این مطالعه با روش مرور سنتی یا نقلی انجام شد. ابزارهای موجود، با کمک جستجوی اینترنتی و با کلیدواژه های مناسب در گوگل، گوگل اسکولار و پابمد بازیابی شد. همچنین جستجوی دستی در وب سایت های سازمان های مهم مرتبط انجام شد. جستجوها بدون محدودیت زمانی اما با محدودیت زبانی به انگلیسی انجام شد. بعد از حذف موارد تکراری، 335 رفرنس وارد نرم افزار Endnote نسخه 5 شد. بعد از غربالگری اولیه و سپس بررسی متن کامل منابع با توجه به هدف مطالعه، ابزارهای مربوطه استخراج گردیده و محتوی و ساختار آن ها با همدیگر مقایسه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مجموع 3 ابزار برای سنجش آمادگی بیمارستان برای مقابله با بیماری کووید-19 شناسایی و ترجمه شده و متن کامل آن ها در این مقاله ضمیمه شدند. چک لیست آماده سازی بیمارستان ها برای پذیرش و مراقبت از بیماران کووید 19 مربوط به مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در اروپا، مشتمل بر 8 حیطه، 21 زیرحیطه و 135 گویه، چک لیست جامع آمادگی بیمارستان مربوط به مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در آمریکا، مشتمل بر 3 حیطه، 8 زیرحیطه و 80 گویه و چک لیست آمادگی بیمارستان مربوط به دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت، مشتمل بر 11 حیطه و 104 گویه بود.

    نتیجه گیری

     از نظر محتوایی مشابهت های زیادی میان ابزارهای موجود سنجش آمادگی بیمارستان برای مقابله با بیماری کووید-19 وجود دارد. تفاوت هایی اندکی هم بین آن ها دیده شد که می تواند در مراحل بومی سازی ابزار مورد توجه قرار گیرد. پیشنهاد می شود بر اساس نیاز و ویژگی های محیط مورد استفاده یکی از این چک لیست ها یا ترکیبی از آن ها انتخاب شود و پس از انجام مراحل مربوط به معتبرسازی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آمادگی، بیمارستان، چک لیست، کرونا ویروس، کووید-19، مطالعه مروری
  • اسماعیل حیدرانلو، مرتضی خاقانی زاده* صفحات 637-646
    زمینه و هدف

    امام خمینی (قدس سره) می فرمایند، هر قدمی که دانشجو برای کسب علم بر می دارد، می بایست قدمی هم برای کسب مکارم اخلاقی بر دارد. هدف از این مطالعه تبیین مفهوم اخلاق دانشجویی از دیدگاه دانشجویان علوم پزشکی بود. اخلاق دانشجویی یکی از مهمترین ابعاد حرف ه ای در حوزه علوم پزشکی می باشد. یافته های مطالعات مرتبط نشان می دهد با وجود اهمیت این موضوع، در تعریف و تبیین ابعاد این مفهوم مشکلات زیادی وجود دارد. این مطالعه به منظور تبیین شاخص های اخلاق دانشجویی مبتنی بر تجارب دانشجویان علوم پزشکی انجام شده است.

    روش ها

     در این مطالعه کیفی با 43 نفر از دانشجویان 4 دانشکده (پزشکی، پرستاری، داروسازی و بهداشت) دانشگاه علوم پزشکی منتخب نظامی مصاحبه نیمه ساختار به عمل آمد. نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع در پژوهش انجام شد. مصاحبه های انفرادی نیمه ساختار تا رسیدن به اشباع داده ها استفاده شد. سوالات کاوشی برای عمیق تر شدن مصاحبه ها و استخراج تجربیات استفاده شد. مصاحبه ها خط به خط دست نویس و مطابق رویکرد تحلیل محتوای کیفی جهت دار آنالیز شدند. رضایت نامه شفاهی برای شرکت در مطالعه و ضبط صدا اخذ گردید.

    یافته ها

     تعهد دانشجویی، مهارت حرفه ای و آرمانگرایی انقلابی، مضمون اصلی استخراج شده در این پژوهش بود. شرکت کنندگان مفهوم اخلاق دانشجویی را داشتن رفتار های انقلابی و جامعه پسند در محیط دانشگاه اعلام کردند و رفتار ناپسند از دید جامعه منافات با اخلاق دانشجویی بود. مشارکت کنندگان محیط دانشگاه را جامعه ای توصیف کردند که می بایست رفتارهای محترمانه از دانشجویان در آن محیط سر بزند، چون تاثیر رفتار اساتید و دانشجویان در شکل گیری شخصیت دانشجویان خیلی موثر است.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش می تواند در توسعه و ارتقای برنامه های آموزش علوم پزشکی و آموزش های مداوم مورد استفاده قرار گیرد. توجه به این شاخص ها در توسعه اخلاق دانشجویی می تواند سبب درک صحیح از وظایف دانشجو در راستای ارایه درمان و مراقبت های با کیفیت بهتر شده، از خطاها و اشتباهات پیشگیری کرده و در تامین حقوق دانشجو، استاد و مددجویان موثر باشد.

    کلیدواژگان: اخلاق دانشجویی، دانشجویان علوم پزشکی، تحلیل محتوا
  • زینب تابانژاد، سیده فاطمه حق دوست اسکوئی*، عباس عبادی، مهدی زارعی، مرتضی مصری، مصطفی شهابی نژاد صفحات 647-655
    زمینه و هدف

     تجارب پرتنش در محیط کار به دنبال ماموریت های سازمانی موجب فشار روانی و صدمات جسمی بر کارکنان پلیس می شود. تداوم این تنش ها بر کیفیت زندگی کاری کارکنان پلیس تاثیر خواهد ‎گذاشت. از این رو توجه به کیفیت زندگی کاری جهت ارتقای سلامتی کارکنان پلیس از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. این پژوهش با هدف واضح نمودن مفهوم "کیفیت زندگی کاری درکارکنان پلیس" طراحی شده است.

    روش ها

    این مطالعه کیفی با نمونه گیری هدفمند و حداکثر تنوع مشارکت کنندگان از 13 نفر از کارکنان پلیس از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته طی سال 1397 در سازمان پلیس انجام شد. مصاحبه های ضبط شده به صورت کلمه کلمه بر کاغذ ثبت و توسط روش تحلیل محتوای قراردادی و بر اساس روش پیشنهادی گرانهایم و لاندمن تحلیل شدند. جهت تحلیل و سازماندهی از نرم افزار MAXQDA استفاده شد.

    یافته ها

     عوامل زمینه ساز کیفیت زندگی کاری مناسب در کارکنان پلیس در قالب سه تم اصلی شامل "مدیریت و رهبری اثربخش"، "خوشایندسازی شرایط کاری" و "پذیرش شرایط کاری" استخراج شد.

    نتیجه گیری

    کیفیت زندگی کاری در کارکنان پلیس مفهومی بسترمند و نسبی است. به طوری که در صورت ایجاد جو‏سازمانی مطلوب از طریق خوشایندسازی شرایط کاری و توجه به خودشکوفایی از سوی مدیران و رهبران سازمان، علی‎رغم کار در تنگنا، ایفای وظیفه برای کارکنان پلیس تسهیل می‎گردد. برآیند این موقعیت‎ها منجر به شکل‎گیری سازمان اثربخش در نتیجه مدیریت و رهبری اثر بخش، پذیرش شرایط کاری و ارتقای بهره ‎وری کارکنان و سازمان خواهد داد.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، کیفیت زندگی کاری، کارکنان و پلیس
  • سلیمان حیدری، مهدی راعی، حامد قلی زاده* صفحات 656-662
    زمینه و هدف

    ترومای قفسه سینه یکی از عوامل اصلی تهدیدکننده حیات بشر و از کار افتادگی و ناتوانی در مجروحین جنگی محسوب می شود. درصد بالای موارد مجروحین جنگی با ترومای قفسه سینه همراه با آسیب ریه و پلور است . هدف از انجام این مطالعه، بررسی تروما قفسه سینه با آسیب ریه و پلور و نتایج درمان و عوارض مربوط آن در مجروحین ارجاعی به بیمارستان بقیه الله (عج) تهران می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 154 بیمار مجروح جنگی دارای تروما قفسه سینه با تشخیص آسیب ریوی در سال های 1394 و 1395 انتقال یافته به بیمارستان بقیه الله (عج) تهران به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. پس از اخذ رضایت اگاهانه، جمع آوری اطلاعات چک لیست توسط محقق در زمینه دموگرافیگ، خصوصیات آسیب از نظر عامل ایجاد تروما، اقدامات درمانی قبل و بعد از انتقال، عوارض ترمیم و نتایج حاصل از اقدامات درمانی در دو مرحله صورت گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS-16 و با استفاده از آزمون کای دو تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     کل افراد شرکت کننده در این مطالعه مرد و میانگین سنی آن ها 8/69 ± 28/16 سال بود. شایع ترین عوارض تروما قفسه سینه با تشخیص آسیب ریوی و پلور، هموتوراکس 16 نفر (10/4%) بود. شایعترین علت تروما در بین مجروحین، ترکش 79 (2/%51) نفر بود. در بررسی اقدامات درمانی برروی کلیه مجروحین قبل از انتقال، 22 نفر (26/19%) نیاز به تعبیه مجدد لوله سینه ای و 11 نفر (13/09%) نیاز به  جراحی توراکوسکوپیک و 2 نفر (2/3%) توراکوتومی داشتند. درحالی که در اقدامات درمانی بعد از انتقال، 3 نفر (5/26%) نیاز به تعبیه مجدد لوله سینه ای و 5 نفر (8/77%) نیاز به توراکوسکوپیک در مرکز درمانی بقیه الله (عج) داشتند. بین زمان خارج کردن لوله سینه ای و نیاز به تعبیه لوله گذاری مجدد ارتباط معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، هموتوراکس از شایع ترین عارضه قفسه سینه با آسیب ریه وپلور بود. مجروحینی که بعد از انتقال از لوله سینه ای خارج شده بودند، نتایج درمانی بهتری نسبت به قبل از انتقال داشتند. با این وجود لازم است مسیولین سیستم های سلامت نظامی با مدیریت مداوم و گسترده در جهت ارتقای مراقبت های درمانی زخم های جنگی تا بهبودی کامل و کاهش عوارض ترومای بیماران و آموزش مهارت عمل جراحی لوله گذاری لوله سینه ای را برای تمامی افراد کادر پزشکی مراکز نظامی فراهم آورند.

    کلیدواژگان: تروما، لوله سینه ای، ریه، قفسه سینه
  • فیروز ولی پور، ابراهیم جعفری، محمدجواد شیخ مظفری، راضیه جانی زاده، داوود اسکندری، عمران احمدی* صفحات 663-671
    زمینه و هدف

    در سراسر جهان، کاهش آمادگی جسمانی افراد چالش مهمی را برای نیروهای مسلح به منظور بکار گرفتن نیروهای نظامی آماده از نظر جسمانی ایجاد کرده است. از این رو دانش بهینه سازی عملکرد و سازگاری جسمانی افراد از طریق تمرینات جسمانی بسیار مهم می باشد. مطالعه حاضر با هدف تاثیر 8 هفته آموزشی نظامی پایه بر توان هوازی و توان جسمانی انجام گرفت.

    روش ها

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی قبل و بعد می باشد که در جامعه آماری 39 نفر دانشجوی مرد سالم دانشگاه افسری نظامی انجام شد. توان هوازی و جسمانی در شروع وپایان دوره آموزش نظامی بر اساس پروتکل بروس مورد سنجش قرار گرفت. برنامه آموزشی نظامی شامل 8 هفته فعالیت جسمانی با تواتر پنج روز در هفته و هر جلسه به مدت 120 دقیقه بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونt  زوجی در محیط نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

     بین میانگین وزن بدن و توده بدنی قبل و بعد از برنامه آموزش کاهش معنی داری وجود داشت. همچنین قبل و بعد از دوره آموزش نظامی بین حداکثر توان هوازی (5/09±56/81 و 1/76±71/65 میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه)، ظرفیت کار جسمانی (0/85±6/93 و 1/01±8/42 کیلوکالری بر دقیقه)، اکسیژن مصرفی (0/50±4/08 و 0/59±4/95 لیتر بر دقیقه)، حداکثر توان جسمانی (2/51±20/40 و 2/98±24/79 کیلوکالری بر دقیقه) و مدت زمان فعالیت (1/27±15/35 و 0/86±20/04 نیز تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001>P).

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد که 8 هفته تمرینات دوره آموزشی نظامی پایه میزان توان هوازی و توان جسمانی را نسبت به قبل از شروع دوره آموزشی بهبود و ریسک فاکتورهای قلبی عروقی را کاهش داده است. همچنین این برنامه آموزشی مهم ترین فاکتور در گسترش ظرفیت جسمانی افراد قبل از بکارگیری آن ها برای انجام وظایف مورد نظر می باشد.

    کلیدواژگان: حداکثر توان هوازی، حداکثر توان جسمانی، ظرفیت کار فیزیکی، تمرینات آموزشی نظامی پایه (BMT)
  • فرزین باقری شیخانگفشه، علی فتحی آشتیانی* صفحات 672-674
  • مهین عادلی، محمد غلامی فشارکی* صفحات 675-683
    زمینه و هدف

     به دنبال پاندمی کرونا و مواجهه سیستم خدمات درمانی و بیمارستانی نظامی و دولتی ایران با این بیماری در این مطالعه قصد داریم به بررسی پیامدهای درمانی بیماری کووید-19 در یک بیمارستان نظامی و مقایسه آن با یک بیمارستان غیرنظامی بپردازیم.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی یک نمونه 535 نفره (155 پرونده در بیمارستان غیرنظامی و 380 پرونده در بیمارستان نظامی) از  بیماران مبتلا به کووید-19 بستری شده در یک بیمارستان نظامی و یک بیمارستان غیرنظامی شهر تهران در سال 1399 که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند انجام شده است. پیامد درمان در این مطالعه مرگ، بستری در بخش مراقبت های ویژه و مدت زمان بستری در نظر گرفته شده است. در این مطالعه جهت جمع آوری داده ها از چک لیست استاندارد و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه میزان مرگ، بستری در بخش مراقبت های ویژه و مدت زمان بستری در بیمارستان غیرنظامی به ترتیب برابر با 20.6%، 40.6% و 5.15±8.23 روز بود. میزان این سه پیامد (میزان مرگ، بستری در بخش مراقبت های ویژه و مدت زمان بستری) در بیمارستان نظامی به ترتیب برابر با 8.9%، 15.3% و 4.30±7.56 روز گزارش گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان مرگ (0.001>P)، بستری در بخش  مراقبت های ویژه (0.001>P) از نظر آماری در بین دو بیمارستان متفاوت بوده اما دو بیمارستان از نظر متوسط زمان بستری بیماران مشابه با یکدیگر بودند (0.125=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به تفاوت نوع درمان استفاده شده (مصرف کورتن بیشتر و آنتی ویروس کمتر) در بیمارستان نظامی نسبت به بیمارستان غیرنظامی می توان از عملکرد بهتر درمانی در این بیمارستان نظامی نسبت به بیمارستان دولتی اطمینان حاصل نمود.

    کلیدواژگان: بیماری COVID-19، بیمارستان، مرگ، طول مدت بستری
  • حمید سعیدنیا، محمد بابامیری، رضا اسمعیلی، فیروز ولی پور، غلامحسین پورتقی* صفحات 684-692
    زمینه و هدف

    مواجهه با ارتعاش دست-بازو از جمله عوامل زیان آور فیزیکی رایج است. مشاغل شناوری و کار در قایق های کوچک از جمله مشاغلی هستند که افراد همواره در معرض ارتعاش بسیار بالا همراه با سر و صدا هستند. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثرات حاصل از  ارتعاش بر رانندگان قایق های تندرو نظامی انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است. در این مطالعه 52 نفر از رانندگان قایق های تندرو نظامی به عنوان گروه مورد و 27 نفر گروه شاهد از نیروهای ستادی انتخاب شده اند. در این مطالعه از پرسشنامه متغیرهای دموگرافیک، پرسشنامه DASH و آزمون قدرت گرفتن (چنگش و نیشگون) انگشتان و دستان استفاده شد. تمامی تحلیل ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 23 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد علایم اختلالات ناشی از ارتعاش در گروه مورد بیش از گروه شاهد است. گروه مورد با توجه به امتیاز بالاتری که دارند در شرایط بدتری از لحاظ توانایی نداشتن بازو، شانه و دست در مقایسه با گروه شاهد قرار دارند. میانگین قدرت چنگش دستان و انگشتان در هر دو دست در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کمتر بود (0/05<p).  از نظر آماری ارتباط معناداری بین قدرت چنگش دو گروه مورد و شاهد وجود دارد (0/05<p).

    نتیجه گیری

     عملکرد فیزیکی در افراد دارای مواجهه با ارتعاش کاهش یافته است. سطح امتیاز DASH و قدرت چنگش می تواند به عنوان پیش بینی کننده کاهش ناتوانی عملکرد فیزیکی باشد.

    کلیدواژگان: ارتعاش، چنگش، ناتوانی، قایق های تندرو
|
  • Haniyeh Sadat Sajadi, Maryam Tajvar, Ali Akbarisari, Ebrahim Jaafaripooyan, Elham Ehsani Chimeh* Pages 627-636
    Background and Aim

    Proper management of Coronavirus Disease 2019 pandemic requires that hospitals be prepared to face the disease. The aim of this study was to review the existing tools to access the preparedness of hospitals in confrontation with COVID-19 and make their Persian translation available to health policymakers and researchers.

    Methods

    This was a narrative review study. The existing tools were retrieved by online searching with suitable keywords in Google, Google Scholar and PubMed, in addition to hand searching in the websites of the relevant international organizations. Searches were limited to English documents, but no time limitation was considered. After removing duplications, 335 references were entered in Endnote-5. After screening for titles and abstracts, the full texts of the remaining referencing were screened and the required information was extracted. Finally, the structure and content of the found tools were compared and analysed.

    Results

    In general, three checklists compatible with the purpose of this study were found and their translations were attached to this article.
    One was the Checklist developed by the CDC of Europe containing 8 domains, 21 sub-domains and 135 items. The second was developed by the CDC of the US including 3 domains, 8 sub-domains and 80 items and the last one was developed by the WHO containing 11 domains and 104 items.

    Conclusion

    With regard to the content, there was a high similarity between the checklists. The minor differences on the checklists should be considered in localizing the tools. The next step should be choosing one checklist or making a checklist with combination of the available checklists and then making validation and localization of that checklist to be able to use it in different contexts.

    Keywords: Hospital, Preparedness, Checklist, Coronavirus Disease 2019, COVID-19, Review study
  • Esmail Heidaranlu, Morteza Khaghanizadeh* Pages 637-646
    Background and Aim

    Imam Khomeini says that every step that a student takes to acquire knowledge must also take a step to acquire moral virtues. The purpose of this study was to explain the concept of student ethics from the perspective of medical students. Student ethics is one of the most important professional dimensions in the field of medical sciences. Findings of related studies show that despite the importance of this issue, there are many problems in defining and explaining the dimensions of this concept. This study was conducted to explain the indicators of student ethics based on the experiences of medical students.

    Methods

    In this qualitative study, 43 students from 4 faculties (medicine, nursing, pharmacy and hygiene) of the selected military university of medical sciences were interviewed semi-structured. Purposeful sampling was performed with maximum diversity in the research. Semi-structured individual interviews were used to achieve data saturation. Exploration questions were used to deepen the interviews and extract experiences. The interviews were handwritten line by line and analyzed according to the qualitative content analysis approach. Oral consent was obtained to participate in the study and recording of the sound.

    Results

    Student commitment, professional skills and revolutionary idealism were the main themes extracted in this research. Participants described the concept of student ethics as having revolutionary and socialist behaviors on campus, and that community-unfavorable behavior was contrary to student ethics. Participants described the university environment as a society in which respectful behavior of students should take place, because the influence of the behavior of professors and students is very effective in shaping the personality of students.

    Conclusion

    Findings of this research can be used in the development and promotion of medical education programs and continuing education. Paying attention to these indicators in the development of student ethics can lead to a correct understanding of the student's duties in order to provide better quality treatment and care, prevent mistakes and be effective in ensuring the rights of students, professors and clients.

    Keywords: Student ethics, Medical students, Content analysis
  • Zeinab Tabanejad, Fatemeh Oskouie*, Abbas Ebadi, Mahdi Zareei, Morteza Mesri, Mostafa Shahabi Nejad Pages 647-655
    Background and Aim

    Stressful experiences related to the workplace and organizational missions cause stress, psychological burden, and physical injuries in police officers. The continuation of these experiences will affect the quality of work-life of police officers. This study aimed to explain the concept of quality of police work-life and factors behind it based on the lived experiences of police officers.

    Methods

    This qualitative study was conducted in 2018–2019 the police organization using the conventional content analysis approach. Participants were police officers who were selected through purposeful sampling with maximum variation. Data were collected from 13 police officers through in-depth semi-structured face-to-face interviews. Interviews were recorded, transcribed verbatim, and analyzed through the conventional content analysis method proposed by Graneheim and Lundman. MAXQDA software was used for analysis and organization.

    Results

    The factors behind police officers’ quality of work-life were categorized into three main themes namely, "effective management and leadership", "working in bottleneck", and "accepting the working conditions". Each theme consisted of two to six subthemes.

    Conclusion

    Quality of work-life of police is a contextual, multidimensional concept affected by the type of management and leadership, existence of refreshment and supportive facilities, and the degrees the staff accept their working conditions. Authorities are responsible to improve the police staff’s quality of work-life so that they enjoy their organization and work. Improving the organizational atmosphere by creating pleasant working conditions can help improve the police staff’s quality of work-life despite their difficult working conditions.

    Keywords: Content analysis, Quality of work-life, Police, personnel
  • Soleyman Heydari, Mehdi Raei, Hamed Gholizadeh* Pages 656-662
    Background and Aim

    Chest trauma is a major threat to human life and disability for war wounded. A high percentage of war-wounded are associated with chest trauma, lung and pleural damage. The purpose of this study was to evaluate complications and treatment results of chest trauma with lung and pleural damage in the wounded referred to Baqiyatallah hospital in Tehran.

    Methods

    In this cross-sectional study, during 2015 and 2016, 154 war-wounded patients were transferred to Baqiyatallah Hospital in Tehran with diagnosis of lung damage. They were selected using the census sampling method. After obtaining informed consent, collection of demographic questionnaire information, wound formation factor, the time from wound formation to initial repair and treatment measures before and after transfer were done in two stages. Data were analyzed by SPSS-24 software using Chi-square test.

    Results

    In this study, the total number of people was male. Their mean age was 28.16 ± 8.69 years. The most common complications of chest trauma with the diagnosis of lung and pleural damage, Hemothorax was 16 (10.4%) patients. The most common cause of trauma between the injured, the fragments were 79 (51.2%). In the evaluation of medical measures on all injured before transfer, 22 (26.19%) patients required re-implantation of a chest tube and 2 patients (2.3%) thoracotomy, while in post-transfer treatment measures, 3 (5.26%) patients required re-implantation of a chest tube and 5 (8.77%) patients VATS in Baqiyatallah Medical Center. There was significant relationship between the time of removal of the chest tube required re-implantation of a chest tube.

    Conclusion

    The most common complication of chest trauma with the diagnosis of lung and pleural damage was Hemothorax. The wounds that came out of the chest tube after the transfer had better treatment It is necessary for the military medicine officials to pay attention to the management and appropriate measures in order to improve the medical care of war wounds and the proper repair and reduction of the complications of patients’ trauma and training in chest tube implantation skills for all medical staff in military centers.

    Keywords: Chest tube, Lung, Chest, Trauma
  • Firouz Valipour, Ebrahim Jafari, MohammadJavad Sheikhmozafari, Raziyeh Janizadeh, Dovood Eskandari, Omran Ahmadi* Pages 663-671
    Background and Aim

    Declining physical fitness has posed a significant challenge for the armed forces to employ physically fit military personnel around the world. Therefore, knowledge of optimizing the performance and physical fitness of individuals through physical exercise is critical. The present study was performed to investigate the effects of an 8-weeks basic training program on the aerobic and physical capacities of the military forces.

    Methods

    The present research has been performed based on the before and after trial method with a statistical population of 39 healthy male students of the military officers’ university. According to the Brus protocol, aerobic and physical capacities were evaluated at the beginning and end of the training course. The military training program included eight weeks of physical activity with a frequency of five days a week, and each session lasted 120 minutes. The paired t-test was utilized for data analysis in SPSS software.

    Results

    There was a significant decrease between the average weight and body mass index before and after the training program. Also, there was a significant difference (P<0.001) between maximum aerobic capacity (56.81±5.09 and 71.65±1.76 ml/kg/min), consumed oxygen (4.08±0.50 and 4.95±0.59 L/min), maximum physical capacity (20.40±2.51 and 24.79±2.98 kcal/min), and duration of activity (15.35±1.27 and 20.04±0.86 min) before and after the training program.

    Conclusion

    The present study results showed that the 8-weeks of basic military training (BMT) program improved the aerobic capacity, physical capacity and reduced the cardiovascular risk factors in comparison with the before-training period. Also, this training program is the most crucial factor in expanding the physical capacity of individuals before employing them to perform the desired tasks.

    Keywords: Maximum aerobic capacity, Maximum physical capacity, Physical work capacity, Basic military training
  • Farzin Bagheri Sheykhangafshe, Ali Fathi Ashtiani* Pages 672-674
  • Mahin Adeli, Mohammad Gholami Fesharaki* Pages 675-683
    Background and Aim

    Following the COVID-19 pandemic and the exposure of Iran's military and government services and hospital system to this disease, in this study we intend to the evaluation of COVID-19 treatment outcomes in a military hospital and its comparison with a nonmilitary hospital.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on a sample of 535 patients (155 cases in a nonmilitary hospital and 380 cases in a military hospital) with COVID-19 patients admitted to the military and the nonmilitary hospital in Tehran city in 2021 who were selected using random sampling. Death, hospitalization in the Intensive Care Unit (ICU) and Average Length of Stay in Hospital (ALSH) were considered as treatment outcomes in this study. The standard checklist was used to collect data and SPSS software version 24 was used to analyze the data.

    Results

    In this study, the death rate, hospitalization in ICU and ALSH in the nonmilitary hospital were 20.6%, 40.6% and 5.15±8.23 days, respectively. These three outcomes (death rate, hospitalization in ICU and ALSH) in the military hospital were 8.9%, 15.3% and 4.30±7.56 days, respectively. The results of this study showed that the death rate (P<0.001) and ICU hospitalization (P<0.001) were statistically different between the two hospitals, but the two hospitals were similar in terms of ALSH (P=0.125).

    Conclusion

    Due to the difference in the type of treatment used (more corticosteroids and fewer antiviruses) in the military hospital than the nonmilitary hospital, it is possible to ensure better treatment performance in the military hospital rather than the nonmilitary hospital.

    Keywords: COVID-19, Hospital, Death, Length of stay
  • Hamid Saeidnia, Mohammad Babamiri, Reza Esmaeili, Firouz Valipour, Gholamhossein Pourtaghi* Pages 684-692
    Background and Aim

    Exposure to hand-arm vibration is a common physical harmful factor. Floating jobs and working in small boats are among the jobs that people are always exposed to a high level of vibration and noise. Therefore, this study was conducted to investigate the effects caused by vibration on the drivers of military speedboats.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental study. In this study, 52 drivers of military speedboats were selected as the case group and 27 as the control group. In this study, demographic variables questionnaire, DASH questionnaire and grip strength test (grip and pinch) of fingers and hands were used. All analyzes were performed using SPSS software version 23.

    Results

    The results showed that the symptoms of vibration disorders in the case group are more than the control group. The case group, due to their higher score, is in a worse situation in terms of inability to arm, shoulder and hand compared to the control group. The mean grip strength of hands and fingers in both hands was lower in the case group than in the control group. There is a statistically significant relationship between the grip strength of the case and control groups.

    Conclusion

    Physical function is reduced in people exposed to vibration. Dash score level and grip strength can be used as a predictor of reduced physical disability.

    Keywords: Vibration, Grip, Disability, Speedboats