فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:27 Issue: 3, 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/05/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن صاحبان ملکی*، سپیده صداقتی انصاری، سیده فاطمه رضانیازاوه، علیرضا طلایی صفحات 288-301
    اهداف

     لرز بعد از عمل برای بیمار ناخوشایند و آزاردهنده است و در بیمارانی که بیهوشی عمومی می شوند تا 65 درصد موارد رخ می دهد. مکانیسم های گوناگونی برای بروز لرز بعد از عمل بیان شده است. لرز بعد از بیهوشی می تواند عوارضی از قبیل: عوارض قلبی عروقی، خونریزی و عفونی ایجاد کند. در این مطالعه تاثیر داروهای دگزامتازون، پتدین و کتامین در پیشگیری از بروز لرز بعد از بیهوشی عمومی مقایسه شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 164 بیمار با ASA کلاس یک و دو در محدوده 20 تا 60 سال بیهوشی عمومی با جراحی های ارتوپدی، اورولوژی و جراحی عمومی وارد مطالعه شدند. این مطالعه دوسویه کور تصادفی با گروه کنترل دارونما بود. بیماران به چهار گروه 41 نفری تقسیم شدند. بعد از القای بیهوشی و قبل از شروع عمل جراحی در گروه اول دگزامتازون 0/15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، گروه دوم کتامین 0/5 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه سوم پتدین 0/5 میلی گرم بر کیلوگرم و در گروه چهارم نرمال سالین 0/9 درصد، همگی با حجم 2 سی سی داده شد. پس از اتمام جراحی، پژوهشگر بیماران را از نظر لرز قابل دیدن کنترل کرد. داده ها به کمک نرم افزار Spss نسخه 22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    فراوانی و شدت بروز لرز در گروه دگزامتازون (0/009=P)، در گروه پتدین (0/004=P) و در گروه کتامین (0/000=P) کمتر از گروه کنترل بود و اختلاف آماری معنی داری بین هریک از این سه گروه با گروه کنترل وجود داشت. فراوانی و شدت بروز لرز در گروه دگزامتازون با گروه پتدین اختلاف آماری معنی داری نداشت (0/565=P). فراوانی و شدت بروز لرز در گروه دگزامتازون با گروه کتامین اختلاف آماری معنی داری نداشت (0/071=P). فراوانی و شدت بروز لرز در گروه پتدین با کتامین اختلاف آماری معنی داری نداشت (0/063=P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که داروهای دگزامتازون، پتدین و کتامین در پیشگیری از بروز لرز بعد از عمل موثرند. تفاوتی بین این سه دارو در پیشگیری از لرز بعد از عمل وجود ندارد.

    کلیدواژگان: لرز، پتدین، دگزامتازون، کتامین، بیهوشی عمومی
  • اعظم السادات محمودیان، میترا جرس*، امیر جرحی، عبدالجواد خواجوی، سید فرزین میرچراغی صفحات 302-317
    اهداف

     آنتی ژن های گروه های خونی (ABO) در سطح همه سلو ل ها، از جمله سلول های دستگاه ادراری موجودند و عامل زمینه ساز برای ایجاد عفونت در نقاط گوناگون بدن هستند. مطالعه حاضر برای تعیین شیوع باکتریوری و ارتباط باکتریوری با گروه های خونی گوناگون انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی (مقطعی) در سال 1398 روی 400 نفر از زنان باردار انجام شد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای هر زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان علامه بهلول گناباد فرمی شامل مشخصات بیمار، سابقه بیماری و نوع گروه خونی تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار Spss نسخه 20 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون همبستگی کای دو انجام شد و سطح معنی داری 0/05>P بود.

    یافته ها

    از 400 زن باردار با میانگین±انحراف معیار سنی 5/9±27/31 سال، 58 نفر از نظر باکتریوی مثبت بودند. بین باکتریوری و گروه های خونی ABO رابطه معناداری وجود داشت (0/001=P). زنان باردار دارای گروه خونی O (48/3 درصد) و B (29/3 درصد) در ریسک بالاتر باکتریوری قرار داشتند. بین باکتریوری و سن حاملگی (0/016=P) ارتباط معناداری وجود داشت، به طوری که 9/56 درصد زنان بارداری که باکتریوری داشتند، در 3 ماه سوم قرار داشتند. بین باکتریوری با سطح سواد (0/944=P) و محل سکونت (0/494=P) ارتباط معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    شیوع باکتریوری بین زنان باردار مراجعه کننده 14/5 درصد بود. زنان بارداری که در سه ماه سوم بارداری و دارای گروه خونی O و B بودند، در ریسک بیشتر باکتریوری قرار داشتند. بنابراین، ملاحظاتی همچون دادن مشاوره به این گروه درباره استعداد ابتلا به باکتریوری و عفونت ادراری، رعایت بهداشت فردی و مراجعه سریع تر برای اقدامات تشخیصی و درمانی در صورت داشتن علایم توصیه می شود. همچنین مراجعه به موقع موجب اطلاع پزشکان و متخصصین زنان و زایمان در این باره می شود و برای گرفتن تصمیمات سریع تر کمک کننده خواهد بود.

    کلیدواژگان: باکتریوری، گروه های خونی ABO، زنان باردار
  • لیلا شاکری منش، فاطمه حاجی اربابی*، آرش پیوندی یزدی صفحات 318-341
    اهداف

     با توجه به افزایش روزافزون مراجعین دندان پزشکی کودکان و از طرفی پرهزینه و ترس آور بودن استفاده از شیوه های التیام بخش، برای درمان اضطراب دندان پزشکی کودکان به روش های روان شناختی نیاز است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر برنامه Coping Cat بر کاهش نشانه های اضطرابی و افزایش نظم جویی شناختی هیجان و تاب آوری کودکان 7 تا 12 ساله مشهد است. این کودکان در اردیبهشت ماه سال 1398 به کلینیک دندان پزشکی مراجعه کردند.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، طرح مطالعه موردی همراه با خط پایه چندگانه و پیگیری یک ماهه به کار برده شد. نمونه پژوهش چهار نفر بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها 16 جلسه درمانی (هفته ای 2 جلسه) آموزش مبتنی بر برنامه Coping Cat را دریافت کردند. از پرسش نامه نظم جویی شناختی هیجان فرم کودکان و پرسش نامه اضطراب کودکان اسپنس و تاب آوری کودک و نوجوان انگار و لیبنبرگ (2009) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل نگاره ای و تعیین درصد بهبودی استفاده کردیم. اطلاعات پرسش نامه ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 21 بررسی، تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نمرات اضطراب در پیش آزمون و پس آزمون در کودک اول از 62 به 44 با نرخ بهبودی (0/29)، در کودک دوم از 57 به 37 با نرخ بهبودی (0/35)، در کودک سوم از 48 به 35 با نرخ بهبودی (0/27) و در کودک چهارم از 55 به 25 با نرخ بهبودی (0/54) کاهش یافت. نمرات تاب آوری در پیش آزمون و پس آزمون در کودک اول از 52 به 75 با نرخ بهبودی (0/44)، در کودک دوم از 43 به 66 با نرخ بهبودی (0/53)، در کودک سوم از 58 به 74 با نرخ بهبودی (0/27) و در کودک چهارم از 64 به 89 با نرخ بهبودی (0/39) افزایش یافت. همچنین مولفه های نظم جویی هیجانی نیز در کودکان بهبود چشمگیری داشت.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مبتنی بر روش Coping Cat در کاهش علایم اضطرابی، افزایش نظم جویی شناختی هیجان و تاب آوری کودکان 7 تا 12ساله مراجعه کننده به دندان پزشکی اثربخش بوده است و از این روش می توان برای کاهش نشانه های اضطرابی و افزایش نظم جویی شناختی هیجان و تاب آوری استفاده کرد. این روش به کودک کمک می کند تا بر افکار منفی آگاهی پیدا کند، بین فکر و فکرهای منفی خود شواهد پیدا کند، برای مقابله با اضطرابش، مهارت هایی را بیاموزد و این مهارت ها را تمرین و تکرار کند.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر برنامه Coping Cat، اضطراب، نظم جویی شناختی هیجان، تاب آوری، دندان پزشکی
  • شرمین رشه، مژگان احمدی* صفحات 342-357
    اهداف

     بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شایع ترین بیماری مزمن کبدی است که اغلب در بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده گزارش می شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات تناوبی شدید (HIIT) و مصرف پروبیوتیک بر بیان ژن اینترلوکین 10 و اینترفرون گامای بافت روده در مدل حیوانی کبد چرب بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، تعداد 40 سر رت نر نژاد ویستار (200 تا 250 گرم) انتخاب و به طور تصادفی در پنج گروه شامل کنترل سالم، کبد چرب، کبد چرب + HIIT، کبد چرب + پروبیوتیک و کبد چرب +HIIT + پروبیوتیک قرار گرفتند. رت ها با تجویز داروی تتراسایکلین خوراکی با دوز 140میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن (به صورت محلول در 2 میلی لیتر آب) به مدت 7 روز مبتلا به کبد چرب شدند. HIIT، پنج جلسه در هفته و به مدت پنج هفته روی نوارگردان اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 0/05>P تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد بیان ژن اینترلوکین 10 و اینترفرون گاما بافت روده موش های مدل استیاتوزیس در گروه کبدچرب نسبت به گروه کنترل سالم به طور معنی داری بالاتر بود (0/001=P). تمرینات تناوبی شدید (HIIT) و مصرف پروبیوتیک منجر به کاهش معنی دار بیان ژن اینترلوکین 10 و اینترفرون گاما بافت روده نسبت به گروه کبد چرب شد (0/01=P). 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، مداخله تمرین تناوبی شدید و مصرف پروبیوتیک می تواند به تعدیل بیان ژن های درگیر در سیستم ایمنی ذاتی بافت روده ناشی از کبد چرب کمک کند.

    کلیدواژگان: کبد چرب، تمرین تناوبی شدید، پروبیوتیک، اینترلوکین 10، اینترفرون گاما
  • کوکب بصیری مقدم، زهرا صادقی نوقابی*، سید حسین ناظمی صفحات 358-367
    اهداف

     زنجبیل از خانواده Zingiberace به وفور در رژیم غذایی مردم جهان دیده می شود و دارای خواص شناخته شده ای است؛ از جمله: تنظیم سیستم ایمنی، ضد سرطان، ضد التهاب، مهارکننده افزایش قند و چربی در خون، ضدتهوع و خاصیت آنتی اکسیدان. علی رغم این خواص بر اساس تحقیقات جدید آثار افزایش خونریزی و ضدانعقاد دیده شده است؛ بنابراین، مصرف بیش از حد این دارو می تواند در بیهوشی و جراحی ها اثرات منفی بر جا گذارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی و عملکرد پرسنل و دانشجویان هوش بر نسبت به عوارض زنجبیل در جراحی و بیهوشی است.

    مواد و روش ها

    این یک مطالعه توصیفی و مقطعی است که در آن میزان آگاهی و عملکرد 68 نفر از پرسنل و دانشجویان هوش بر بیمارستان علامه بهلول گنابادی در برابر عوارض زنجبیل خوراکی در جراحی و بیهوشی با پرسش نامه ای خودساخته مشتمل بر دو بخش (برای تعیین آگاهی و عملکرد افراد) بررسی شد. روایی ابزار بر اساس روایی محتوایی و صوری تعیین شده و پایایی ابزار با آلفای کرانباخ (0.078=α) تایید شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 19 انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سنی واحدهای پژوهش 11/6± 23/42 با سابقه کار 1 تا 22 سال بود. 7/66 درصد واحدهای پژوهش زن، 70/5 درصد متاهل و اکثرا (97/4 درصد) لیسانس بودند. نتایج تحلیل آماری نشان داد که 83/3 درصد واحدهای پژوهش آگاهی کمی داشتند و در زمینه عملکرد همچنین 2/78 درصد عملکرد نامطلوبی در بررسی قبل از عمل بیمار نشان دادند. سطح دانش واحدهای پژوهش با تحصیلات ارتباط معناداری داشت (P=0/033). همچنین عملکرد افراد با سابقه کارشان ارتباط معناداری داشت (P=0/029).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که پرسنل هوش بر نسبت به اثرات و عوارض زنجبیل بر بیهوشی و جراحی بیماران آگاه نبوده و در ارزیابی بیمار درباره مصرف بیش از حد زنجبیل و رژیم غذایی بیماران عملکرد مناسبی نداشتند؛ بنابراین، با توجه به اهمیت داروهای گیاهی و اثرات آن ها بر روند جراحی و درمان بیماران، برگزاری کارگاه آموزشی و آگاهی دادن به پرسنل لازم است.

    کلیدواژگان: زنجبیل، آگاهی، عملکرد، بیهوشی، جراحی
  • حسین همتی*، مانی معیری فر، سیده مارال موسوی، غزاله همتی، الهه رفیع، محمدتقی آشوبی صفحات 368-383
    اهداف

     مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان موفقیت و عوارض بعد از سوزاندن رگ به کمک رادیوفرکانس (RFA) در بیماران مبتلا به نارسایی صافن کوچک که در رشت RFA شدند، انجام شد.

    مواد و روش ها

    بیماران مبتلا به نارسایی ورید صافن کوچک که RFA شده بودند، از نظر میزان موفقیت و عوارض احتمالی نظیر درد، هماتوم، نوروپاتی، ترومبوز وریدی ناشی از اقدامات اندووسکولار (EHIT) و سوختگی پوست 2 هفته بعد از پروسیجر و نیز از نظر ریکانالیزاسیون با سونوگرافی در 2 هفته، 3 تا 6 ماه و سال اول بعد از RFA پیگیری شدند.

    یافته ها

    دراین مطالعه 62 بیمار بررسی شدند. میزان موفقیت 100 درصد گزارش شد و موردی از ریفلاکس در اولین سونوگرافی کنترل 2 هفته بعد از RFA مشاهده نشد. میانگین نمره درد به صورت معنی داری کاهش پیداکرد (0/001>P) و طی یک سال 3 مورد ریکانالیزاسیون، 7 مورد EHIT، 9 مورد نوروپاتی و یک مورد ترومبوفلبیت سطحی گزارش شد و موردی از سوختگی پوست مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به میزان موفقیت 100 درصد و عوارض اندک این روش از قبیل درد و ریکانالیزاسیون، سوزاندن وریدهای واریسی به کمک رادیوفرکانس روشی پذیرفتنی است. از طرفی به نظر می رسد به میزان بروز EHIT نیز باید توجه کرد.

    کلیدواژگان: ورید صافن کوچک، رادیوفرکانس، واریس
  • مینا محمدپور، مجید حسینی ابریشمی*، سهند سمیعی راد، جهانشیر توکلی زاده صفحات 384-399
    اهداف

     اضطراب ناشی از مداخلات دندان پزشکی و عوارض آن در مواردی نظیر جراحی دندان عقل شایع است. درمان های دارویی در این موقعیت با عوارض جانبی و مشکلاتی همراه بوده و برخی بیماران آن را نمی پذیرند. یک پیشنهاد در این زمینه می تواند واقعیت مجازی، از تکنولوژی های نوین و غیرتهاجمی باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر واقعیت مجازی بر اضطراب بیماران قبل از جراحی دندان انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی 60 بیمار کاندیدای جراحی دندان در دانشکده دندان پزشکی مشهد به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش (هر گروه 30 نفر) تقسیم شدند. در ابتدا علاوه بر مشخصات جمعیت شناختی، سطح اضطراب بیماران با استفاده از پرسش نامه اشپیل برگر اندازه گیری شد، سپس گروه آزمایش با استفاده از دستگاه صوتی تصویری مدل Remax-RT-V03 به مدت 12 دقیقه در فضای واقعیت مجازی قرار گرفتند و در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. قبل از شروع جراحی، مجددا اضطراب با پرسش نامه در دو گروه با فاصله زمانی یکسان (15 دقیقه بعد از مرحله اول) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSpss و آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و مجذور کا در سطح معنی داری (05/0P≤) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران 4/9± 26/5 بود.53/3 درصد افراد زن، 46/7 درصد مرد و دو گروه از نظر ویژگی های جمعیت شناختی همگن بودند. میانگین نمره و سطح اضطراب واحدهای پژوهش قبل از مداخله در گروه آزمایش 7/08± 55/56 و در گروه کنترل 10/53±53/70 بود که تفاوت معناداری نداشت، اما بعد از مداخله اضطراب در گروه آزمایش (10/52±45/56) نسبت به گروه کنترل (9/83±54/53) کاهش یافت که از نظر آماری تفاوت دو گروه معنی دار بود .0/001

    نتیجه گیری

    استفاده از واقعیت مجازی در کاهش اضطراب بیماران قبل از جراحی دندان موثر است و استفاده از آن در کلینیک های دندان پزشکی، پس از مطالعات تکمیلی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دندان پزشکی، جراحی دهان، دندان عقل، اضطراب، واقعیت مجازی، بیماران
  • رضا معظمی، حسن میرزاحسینی، فاطمه ندافی، فاطمه دوامی* صفحات 400-417
    اهداف

     آنتی بادی های دوخصیصه ای قادر به هدف گیری هم زمان دو مارکر سطحی هستند. بلیناتومومب یک آنتی بادی علیه C19/CD3 از خانواده BiTE(Bispecific T cell engager antibody) است و سازمان غذا و داروی ایالات متحده آن را برای مصارف بالینی تایید کرده است. این آنتی بادی به نحو موثری سلول های بدخیم را در بیماران مبتلا به لوکمی انفوبلاستیک حاد هدف قرار می دهد. در تولید مقادیر زیاد از چنین آنتی بادی هایی در مقیاس صنعتی انتخاب میزبان مناسب یک مسئله مهم و حیاتی است. سلول های پستانداری و سویه های باکتری E.coli به ترتیب از رایج ترین میزبان ها برای تولید آنتی بادی و قطعات آنتی بادی در مقیاس صنعتی هستند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه برای بیان آنتی بادی دوخصیصه ای در سیستم پستانداری پلاسمید pcDNA3.1 (+) و برای بیان در سیستم باکتریایی پلاسمید pET22b استفاده شد. آنتی بادی تولیدشده در هر دو سیستم با استفاده از رزین افینیتی نیکل در شرایط مشابه تخلیص شد و در مرحله بعد آنالیز SDS-PAGE و وسترن بلات روی هر دو نمونه صورت پذیرفت و نهایتا ویژگی های اتصالی آنتی بادی ترشح شده از هر دو سیستم با آزمون الایزا سنجیده شد.

    یافته ها

    نتایج بیانگر این بود که آنتی بادی تولید شده سیستم بیانی پستانداری دارای ویژگی های اتصالی بهتری نسبت به سیستم بیانی در باکتری است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که در آنتی بادی های دو ویژگی از خانواده BiTE، مانند Blinatombe، سلول های پستانداران یک سیستم بیان کارآمدتر و موفق تر تولید می کنند. اگرچه باکتری می تواند مقادیر بیشتری از آنتی بادی را تولید کند.

    کلیدواژگان: بلیناتومومب، آنتی بادی دوخصیصه ای، لوکمی لنفوبلاستک حاد
  • زهرا لطفی، مجید مروتی شریف اباد*، الهام صالحی، فاطمه سرکارگر، غلامحسین پورقنبری صفحات 418-433
    اهداف

    سرطان تخمدان شایع ترین بدخیمی کشنده ی دستگاه تناسلی زنان است که اغلب در هنگام تشخیص در مرحله ی پیشرفته است. زنجبیل یکی از شناخته شده ترین گیاهان دارویی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی می باشد. ژن  SORT1در رده های سلولی سرطان تخمدان بیش از حد بیان می شود. مطالعه ی حاضر اثرات ضدسرطانی عصاره ی زنجبیل را بر میزان بیان ژن SORT1 و زیست پذیری سلول های سرطانی تخمدان، رده ی A2780s مورد ارزیابی قرار می دهد.

    مواد و روش ها

    درصد زنده مانی سلول های سرطان تخمدان رده A2780S  با عصاره ی زنجبیل در غلظت های 40، 60، 80 و 100 μg/ml   نسبت به گروه کنترل، در مدت زمان 24 ساعت با روش لام نیوبار مورد ارزیابی قرار گرفت و IC50 عصاره ی زنجبیل در مدت زمان 24 ساعت تعیین گردید. سپس درصد زنده مانی سلول ها با غلظت μg/ml 60 عصاره ی زنجبیل در زمان های 24، 48 و 72 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. پس از تیمار سلول ها با غلظت μg/ml 60  عصاره ی زنجبیل در زمان های 24 و 48 ساعت ، RNA سلول ها استخرج شده و cDNA سنتز گردید. در ادامه میزان بیان ژن SORT1 نسبت به ژن GAPDH (ژن مرجع) با استفاده از روش Real Time PCR بررسی شد.

    یافته ها

    عصاره ی زنجبیل به صورت وابسته به دوز و زمان موجب مهار زنده مانی سلول های سرطانی تخمدان شد. IC50 عصاره ی زنجبیل در مدت زمان 24 ساعت برابر با μg/ml 76.8 بود. عصاره ی زنجبیل بیان ژن SORT1 را در سلول های رده ی A2780s کاهش داد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق بیان گر آن است که عصاره ی زنجبیل فعالیت مهاری بسیار مهمی در برابر سلول های سرطان تخمدان، رده ی A2780S دارد. بنابر این می توان با تحقیقات بیش تر در آینده از این ترکیب جهت توسعه ی داروهای ضد سرطان تخمدان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، سلول های A2780s، زنجبیل، ژن SORT1
|
  • Mohsen Saheban Maleki*, Sepide Sedaghati Ansari, Fateme Rezaniazave, Alireza Talai Pages 288-301
    Aims

     Postoperative shivering is unpleasant and annoying for the patient, occurring in up to 65% of cases undergoing general anesthesia. Various mechanisms were suggested for postoperative shivering. Shivering after anesthesia can cause complications, such as cardiovascular conditions, bleeding, and infection. This study compared the effects of dexamethasone, pethidine, and ketamine on the prevention of shivering after general anesthesia.

    Methods & Materials

     In total, 164 patients with ASA classes one and two in the age range of 20-60 years under general anesthesia with orthopedic surgery, urology, and general surgery were included in the study. This study was a double-blind, randomized, placebo-controlled study. The study patients were divided into 4 groups of 41 subjects. After the induction of anesthesia and before surgery, in the first group, dexamethasone 0.15 mg/kg body weight, in the second group, ketamine 0.5 mg/kg, in the third group, pethidine 0.5 mg/kg, and in the fourth group, normal saline 0.9% were all given in 2 cc volume. After surgery, the examined patients were monitored for visible shivering by the researcher. The obtained data were analyzed using SPSS.

    Findings

     The frequency and severity of shivering were lower in the dexamethasone (P=0.009), pethidine (P=0.004), and the ketamine (P=0.000) groups, compared to the control group. Besides, there was a significant difference between each of these 3 groups and the controls. The frequency and severity of shivering in the dexamethasone group were not significantly different from those of the pethidine group (P=0.565). The frequency and severity of shivering in the dexamethasone and ketamine groups were not statistically significant (P=0.071). The frequency and severity of shivering in the pethidine group with ketamine were not statistically significant (P=0.063).

    Conclusion

     The obtained results indicated that dexamethasone, pethidine, and ketamine were effective in preventing postoperative shivering. There was no difference between these medications in the prevention of postoperative shivering.

    Keywords: Shivering, Postoperative, General anestesia
  • Azam Sadat Mahmoudian, Mitra Jaras*, Amir Jarhi, Abdoljavad Khajavi, Seyyed Farzin Mircheraghi Pages 302-317
    Aims

     Blood Group Antigens (ABO) are present on the surface of all cells, including urinary tract cells. Besides, they are a predisposing factor for infection in various parts of the body. The present study aimed to determine the prevalence of bacteriuria and its relationship with different blood groups.

    Methods & Materials

    This descriptive-analytical (cross-sectional) study was performed in 2019 on 400 pregnant women who were selected by convenience sampling method. For each pregnant woman referring to Allameh Behlool Hospital in Gonabad City, Iran, a form including patients’ demographic characteristics, medical history, and blood type was completed. Data analysis was performed in SPSS using descriptive statistics and the Chi-squared test. The significance level of the tests was considered P<0.05.

    Findings

     Of the explored 400 pregnant women with a Mean±SD age of 27.31±5.9 years, 58 were bacterially positive. There was a significant relationship between bacteriuria and ABO blood groups (P=0.001). The examined pregnant women with blood groups O (48.3) and B (29.3) were at higher risk of bacteriuria. There was a significant relationship between bacteriuria and gestational age (P=0.016); accordingly, 56.9% of the study subjects with bacteriuria were in the third trimester. There was no significant relationship between bacteriuria and educational level (P=0.944), and place of residence (P=0.494).

    Conclusion

     The prevalence of bacteriuria among referred pregnant women was measured to be 14.5%. Moreover, pregnant women in the third trimester of pregnancy with blood types O and B were at higher risks for bacteriuria. Therefore, considerations, such as advising this group about the susceptibility to bacteriuria and urinary tract infections, personal hygiene, and faster referral for diagnostic and therapeutic measures if presenting symptoms, as well as informing doctors and obstetricians about this condition and help to make faster decisions are recommended in this respect.

    Keywords: Bacteriuria, ABO blood groups, Pregnant women
  • Liela Shakerimanesh, Fatemeh Hajiarbabi*, Arash Peivandi Yazdi Pages 318-341
    Aims

     The number of pediatric dental clients is on the rise. Besides, the relevant methods are costly and concerning; therefore, psychological methods are required to treat pediatric dental anxiety. The current study aimed to evaluate the effects of the Coping Cat Program (CCP) on anxiety, Emotion Regulation (ER), and resilience among 7- to 12-year-old children. 

    Methods & Materials

     This was a case study with multiple baselines and a one-month follow-up design. The research sample included 4 subjects referring to the dental clinic in Mashhad City, Iran, in May 2017. The study participants were selected by the purposive sampling method. The study subjects received 16 therapy sessions (2 weekly sessions) based on the CCP. The child version of the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ-k) and Spence Children’s Anxiety Scale-Child (SCAS-Child) were used to collecting the required data. For data analysis, the graphical analysis method and the determination of recovery percentage were applied. The obtained data were analyzed using SPSS v. 21.

    Findings

     Anxiety scores in the pretest and posttest in the first child ranged from 62 to 44 with the recovery rate of 0.29; in the second child, it ranged from 57 to 37, with a recovery rate of 0.35; in the third child, it ranged from 48 to 35, with a recovery rate of 0.27, and in the fourth child, this rate decreased from 55 to 25 with a recovery rate of 0.54. Resilience scores in the pretest and posttest in the first child ranged from 52 to 75, with a recovery rate of 0.44, in the second child, it was from 43 to 66, with a recovery rate of 0.53; in the third child, it ranged from 58 to 74, with a recovery rate of 0.27, and in the fourth child, it increased from 64 to 89, with a recovery rate of 0.39. ER components also significantly improved in the examined children.

    Conclusion

     The present study data indicated that CCP was effective in reducing anxiety symptoms as well as increasing ER and resilience among children aged 7 to 12 years referring to dentistry. Thus, this method can be used to reduce anxiety symptoms and increase ER and resilience in this population. This method helps the child to become aware of negative thoughts, find evidence respecting their negative thoughts, cope with anxiety, learn skills, and practice and repeat these skills.

    Keywords: Coping cat program, Anxiety, Emotion regulation, Resilience, Dentistry
  • Sharmin Rasheh, Mozhgan Ahmadi* Pages 342-357
    Aims

     Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD) is the most common chronic liver disease, often reported in patients with inflammatory bowel disease. This study aimed to investigate the effects of High-Intensity Interval Training (HIIT) and probiotic use on the expression of interleukin-10 and interferon-gamma genes in intestinal tissue in an animal model of fatty liver.

    Methods & Materials

     In this experimental study, 40 male Wistar rats (weighing 200-250 g) were selected. The study rats were randomly divided into 5 groups, including healthy control, fatty liver, fatty liver + HIIT, fatty liver + probiotic, and fatty liver + HIIT + Probiotics. Oral tetracycline was administered at a dose of 140 mg/kg of body weight (as a solution in 2 mL of water) for 7 days with fatty liver. HIIT was performed on tape 5 times a week for 5 weeks. The obtained data were analyzed using One-way Analysis of Variance (ANOVA) and Tukey post-hoc test at the significant level of P<0.05.

    Findings

     The present research results suggested that the expression of interleukin-10 and interferon-gamma genes in the intestinal tissue of steatosis mice in the fatty liver group was significantly higher than in the healthy control group (P=0.001). HIIT and probiotic use significantly reduced the expression of interleukin-10 and interferon-gamma genes in the intestinal tissue, compared to the fatty liver group (P=0.001).

    Conclusion

     According to the obtained data, HIIT and probiotic consumption can help modulate the expression of genes involved in the innate immune system of intestinal tissue caused by fatty liver.

    Keywords: Fatty liver, High-Intensity Interval Training (HIIT), Probiotics, Interleukin-10, Interferon-gamma
  • Kokab Basiri Moghadam, Zahra Sadeghi Noghabi*, Seed Hosein Nazemi Pages 358-367
    Aims

     Ginger of the Zingiberaceae family is abundant in individuals’ diets globally. It has well-known properties, including regulating the immune system, anti-cancer, anti-inflammatory, inhibiting hyperlipidemia, anti-nausea, and antioxidant features. Despite these properties, research suggested its increased bleeding and anticoagulation effects. Thus, the excessive use of this drug can adversely impact anesthesia and surgery. This study aimed to determine the knowledge and practice of anesthesia staff and students about the complications of ginger in surgery and anesthesia.

    Methods & Materials

     This descriptive cross-sectional study examined the level of knowledge and practice of 68 anesthesiologists and students of Allameh Bohlol Gonabadi Hospital about the effects of oral ginger in surgery and anesthesia by a two-part researcher-made questionnaire (to determine knowledge and the performance of individuals). The validity of the instrument was determined based on content and face validity methods and the reliability of the instrument was confirmed by Cronbach’s alpha coefficient (α = 0.078). Data analysis was performed using SPSS v. 19.

    Findings

     The Mean±SD age of the research units were 23.42±11.6 years, with a work experience of 1 to 22 years. In total, 66.7% of the research units were female, 70.5% were married, and most (97.4%) them had a bachelor’s degree. The obtained results suggested that 83.3% of the research units had poor knowledge; concerning performance, 78.2% of the study subjects had poor performance in the preoperative examination of the patient. The level of knowledge of research units was significantly related to education (P=0.033). Furthermore, the examined individuals’ performance was significantly related to their work experience (P=0.029).

    Conclusion

     The present study findings indicated that anesthesiologists were unaware of the beneficial and adverse effects of ginger on anesthesia and surgery of patients and failed to well assess the patient respecting ginger overdose and diet. Therefore, considering the importance of herbal medicines and their effects on the surgical process and treatment of patients, it is suggested to provide training workshops and informing the staff.

    Keywords: Ginger, Knowledge, Function, Anesthesia, Surgery
  • Hossein Hemmati*, Mani Moayeri Far, Seyyedeh Maral Mousavi, Ghazaleh Hemmati, Elahe Rafiee, MohammadTaghi Ashoobi Pages 368-383
    Aims

     This study aimed to determine the success rate and complications occurring after Radiofrequency Ablation (RFA) in patients with small saphenous insufficiency who underwent RFA in Rasht.

    Methods & Materials

      Patients with small saphenous vein insufficiency who underwent RFA were explored respecting success rate and potential complications, such as pain, hematoma, neuropathy, Endothermal Heat-Induced Thrombosis (EHIT), and skin burns. The study subjects were assessed 2 weeks after the procedure. Reconanalysis was followed up in the study participants by ultrasound at 2 weeks, 3-6 months, and the first year after RFA.

    Findings

     This study examined 62 patients. A 100% success rate was reported and no case of reflux was observed in the first control ultrasound 2 weeks after RFA. The mean pain score significantly decreased (P<0.001). Besides, in one year, 3 cases of recanalization, 7 cases of EHIT, 9 cases of neuropathy, and 1 case of superficial thrombophlebitis were reported; no case of skin burn was observed.

    Conclusion

     Considering the 100% success rate and slight adverse effects of this method, such as pain and recanalization, RFA is an acceptable approach. Furthermore, the incidence of EHIT should be considered.

    Keywords: Small saphenous vein, Radiofrequency, Varicose veins
  • Mina Mohammadpour, Majid Hosseini Abrishami*, Sahand Samiei Rad, Jahanshir Tavakolizadeh Pages 384-399
    Aims

     Anxiety due to dental interventions and its complications are common in cases, like wisdom tooth surgery. Related pharmacotherapy is also associated with adverse effects and are not accepted by some patients. Virtual Reality (VR) is one of the new and non-invasive technologies proposed in this regard. This study aimed to determine the effects of VR on patients’ anxiety before dental surgery.

    Methods & Materials

    In this clinical trial, 60 patients who were candidates for dental surgery in Dental School in Mashhad City, Iran, were randomly assigned to two groups of control and intervention (n=30/group). Initially, in addition to demographic characteristics, patients’ anxiety levels were measured using the Spielberger State-Trait Anxiety Inventory (STAI). Then, the intervention group was placed in VR space for 12 minutes using the Remax-RT-V03 audio-visual device; however, no intervention was performed in the control group. Before surgery, anxiety was re-measured by a questionnaire in two groups with the same time interval (15 minutes after the first stage). The obtained data were analyzed in SPSS by Independent Samples t-test, Paired Samples t-test, and Chi-squared test at a significant level of P≤0.05.

    Findings

     The Mean±SD age of the examined patients was 26.5±4.9 years. In total, 53.3% and 46.7% of the study participants were female and male, respectively. The research groups were homogeneous concerning demographic characteristics. The Mean±SD scores of anxiety in the research units before the intervention were 55.56±7.08 in the experimental group and 53.70±10.53 in the control group, i.e., not significantly different. However, after the intervention, anxiety decreased in the experimental group (45.56±10.52), compared to the control group (54.53±9.83); the difference between the study groups was significant (P<0.001).

    Conclusion

     Applying VR was effective in reducing patients’ anxiety before dental surgery; thus, its use in dental clinics is recommended after additional studies.

    Keywords: Dentistry, Oral surgery, Wisdom teeth, Anxiety, Virtual reality, Patients
  • Reza Moazzami, Hasan Mirzahosaini, Fatemeh Naddafi, Fatemeh Davami* Pages 400-417
    Aims

     Dual-Character antibodies can simultaneously target two surface markers. Blinatumomab is a C19 / CD3 antibody from the BiTE family (Bispecific T cell engager antibody) and was approved by the US Food and Drug Administration for clinical use. This antibody effectively targets malignant cells in patients with acute infoblastic leukemia. In the production of large quantities of such antibodies on an industrial scale, selecting the appropriate host remains a critical issue. Mammalian cells and strains of E.coli are the most common hosts for producing antibodies and antibody components on an industrial scale, respectively.

    Methods & Materials

     In this study, a dual-specific antibody was used in the mammalian system of plasmid pcDNA3.1 (+) and for expression in the bacterial system of plasmid pET22b. The antibody produced in both systems was purified using nickel affinity resin under similar conditions. Next, SDS-PAGE and Western blot analysis was performed on both study samples. Finally, the binding properties of the antibody secreted from both systems were assessed by the ELISA test.

    Findings

     The present study results suggested that antibodies produced by the mammalian expression system provided better binding properties than the expression system in bacteria.

    Conclusion

     This study indicated that in the case of antibodies to two traits of the BiTE family, like Blinatombe, mammalian cells generate a more efficient and successful expression system; although the bacterium can produce much larger amounts of the antibody.

    Keywords: Blinatomomb, Dual-character antibody, Acute lymphoblastic leukemia
  • Zahra Lotfi, Majid Morovati Sharifabad*, Elham Salehi, Fatemeh Sarkargar, Gholamhosein Pourghanbari Pages 418-433
    Aims

    Ovarian cancer is the most common fatal malignancy of the female genital tract, often at an advanced stage when diagnosed. Ginger is one of the most well-known medicinal plants that has antioxidant and anticancer properties. SORT1 gene is overexpressed in ovarian cancer cell lines. The present study evaluates the anticancer effects of ginger extract on SORT1 gene expression and viability of ovarian cancer cells A2780s cell line.

    Methods & Materials

     The viability percentage of A2780S ovarian cancer cells with ginger extract at concentrations of 40, 60, 80 and 100 μg/ml compared to the control group was evaluated by neubauer slide method for 24 hours and IC50 of ginger extract was determined within 24 hours. Then, the viability percentage of the cells with 60 μg/ml of ginger extract at 24, 48 and 72 hours was investigated. After treatment of cells with concentration of 60 μg/ml of ginger extract at 24 and 48 hours, cells RNA was extracted and cDNA was synthesized. Then, the expression of SORT1 gene compared to GAPDH gene (reference gene) was evaluated using Real Time PCR.

    Findings

    Ginger extract in dose and time-dependent form inhibited the viability of ovarian cancer cells. Ginger extract reduced SORT1 gene expression in A2780s cells.

    Conclusion

    The results of this study indicate that ginger extract has a very important inhibitory activity against ovarian cancer cells A2780s. Therefore, with further research in the future, this compound can be used for the development of ovarian anticancer drugs.

    Keywords: ovarian cancer, A2780s cells, Zingiber Afficinale, SORT1 gene