فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 70-71 (بهار و تابستان 1400)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 70-71 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی سعادت*، سید مصطفی جدا صفحات 7-27
    در استان ایلام حدود 45 درصد از ازدواج‏ها بین افراد خویشاوند انجام می‏شود. شمار زیادی از بیماری‏ها که پایه ژنتیکی دارند در فرزندان حاصل از ازدواج‏های خویشاوندی بیشتر از فرزندان حاصل از ازدواج با افراد غریبه مشاهده شده است. بدیهی است که نگرش مثبت نسبت به این گونه ازدواج‏ها تاثیر قابل توجهی بر فراوانی آن در جامعه دارد. برای پژوهش پیمایشی حاضر، فرمی جهت جمع‏آوری اطلاعات، طراحی و در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر گردید و از مشاهده کنندگان درخواست شد تا به دقت به سوالات آن پاسخ دهند. سوال محوری پژوهش چنین بود: «آیا شما از ازدواج با خویشاوند در جامعه ایرانی حمایت می‏کنید؟»؛ پاسخ «بلی» و «خیر» به ترتیب نشان دهنده «نگرش مثبت» و «نگرش منفی» نسبت به ازدواج با خویشاوند است. در مجموع 476 نفر وارد مطالعه شدند. به منظور مطالعه همزمان ارتباط جنسیت، محل زندگی، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی خانواده و میزان تحصیلات با نگرش نسبت به ازدواج خویشاوندی، از «رگرسیون لجستیک چند متغیره» استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده‏ها نشان داد که مردان نسبت به زنان (58/2 برابر)، افراد متاهل نسبت به افراد مجرد (60/2 برابر)، کسانی ‏که حاصل ازدواج با خویشاوندان درجه سه هستند (نظیر ازدواج فرزندان عمو، عمه، خاله و دایی با یکدیگر) نسبت به آنانی که حاصل ازدواج با غیرخویشاوند هستند (81/1 برابر) و آنانی که وضعیت اقتصادی بالاتر از متوسط دارند نسبت به آنانی ‏که در حد متوسط یا کمتر از آن هستند (54/1 برابر)، نگرش مثبت‏تری نسبت به ازدواج با خویشاوند دارند
    کلیدواژگان: نگرش، ازدواج خویشاوندی، اینستاگرام، ایلام
  • ابوالقاسم حیدرآبادی*، روح الله قیطلاسی، علی رحمانی فیروزجاه صفحات 28-56

    مقاله حاضر با هدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی مجازی در میزان ارزش های خانوادگی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر ایلام انجام شده و جامعه آماری کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم شهر ایلام بوده است. حجم نمونه مورد بررسی بر اساس روش نمونه گیری کوکران به تعداد 377 نفر تعیین شده و روش تحقیق، پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده است. نتایج کلی تحقیق نشان داد که بین متغیرهای مستقل تحقیق (مدت زمان فعالیت، صمیمیت، فضای تعاملی شبکه های اجتماعی، عضویت کاربران در شبکه های اجتماعی مجازی، محتوای شبکه های اجتماعی، موقعیت اجتماعی - اقتصادی، گمنامی در شبکه های اجتماعی مجازی و سن) و ارزش های خانوادگی دانش آموزان، رابطه معنادار وجود دارد. نتایج ضرایب رگرسیونی استانداردشده حاکی از آن است که متغیرهای صمیمیت در شبکه های اجتماعی (32/0)، گمنامی (18/0-)، مدت زمان فعالیت در شبکه های اجتماعی (17/0-)، فضای تعاملی شبکه های اجتماعی (15/0-)، سن (1/0-) و موقعیت اجتماعی- اقتصادی (09/0-) به ترتیب، بیشترین تاثیر را در تغییرات ارزش های خانوادگی دارند. این متغیرها حدود 2/38 درصد از تغییرات ارزش های خانوادگی را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، ارزش های خانوادگی، دانش آموزان، ایلام
  • علی سایه میری*، مریم کریمی کندوله، صلاح ابراهیمی صفحات 57-76
    اقتصاددانان و دیگر دانشمندان علوم انسانی شواهد گسترده ای ارایه داده اند که آموزش افراد را مولدتر می کند و درنتیجه درآمد آنها را افزایش می دهد. آموزش و پرورش همچنین مزایای غیرمالی، از جمله بهبود سلامت و ادغام اجتماعی را فراهم می آورد. سرانه بودجه آموزشی عمومی، درآمد سرانه، مخارج صرف شده برای آموزش و تعداد معلم از اصلی ترین نهاده های توضیح دهنده تابع تولید آموزش هستند؛ بنابراین شناسایی عوامل موثر بر تابع آموزش از لحاظ کارکردهای اقتصادی و اجتماعی برای سیاست گذاران مهم و ضروری است. این مطالعه با هدف برآورد تابع تولید آموزش (ابتدایی و متوسطه) در استان ایلام طی دوره زمانی 1398-1382 انجام شد. روش شناسی این مقاله مبتنی بر تخمین تابع تولید با استفاده از روش اقتصادسنجی و تکنیک رگرسیون چندگی بود. نتایج این مطالعه نشان داد که در بین 7 متغیر مورد استفاده در تابع تولید آموزش برآورده شده برای استان ایلام، 5 متغیر مخارج آموزشی خانوار، نسبت معلم به دانش آموز، تعداد مدارس، درآمد سرانه و شاخص قیمت استانی از تعیین کننده های اصلی نرخ پوشش تحصیلی هستند. دو متغیر مخارج عمرانی استانی و نسبت دانش آموز به جمعیت نیز از تعیین کننده های نرخ پوشش تحصیلی در استان ایلام نیستند.
    کلیدواژگان: ایلام، تابع تولید آموزش، رگرسیون چندک
  • عاطفه سیفی*، صید مهدی ویسه صفحات 77-116

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش معنوی و هوش عاطفی مدیران بر عملکرد کارکنان با نقش میانجی اخلاق کاری انجام شده است. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی است. ابزار اصلی این بررسی، پرسشنامه های استاندارد است که برای سنجش هوش معنوی از پرسشنامه کینگ (2008)، برای سنجش هوش عاطفی از پرسشنامه گلمن (1995)، برای سنجش اخلاق کاری از پرسشنامه پتی (1990) و برای سنجش عملکرد کارکنان از پرسشنامه هرسی و همکاران (1981) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه مدیران و کارکنان سازمان های دولتی استان ایلام به تعداد 28 هزار و 997 نفر را شامل می شود که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 378 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. فرضیه های تدوین شده، با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار Smart PLS آزمون شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که هوش معنوی و هوش عاطفی مدیران بر عملکرد کارکنان، تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین مشخص شد که اثر اخلاق کاری بر عملکرد کارکنان، مستقیم، معنادار و مثبت است و هوش عاطفی و معنوی مدیران از طریق متغیر واسطه ای اخلاق کاری، تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد کارکنان دارد

    کلیدواژگان: هوش معنوی، هوش عاطفی، عملکرد کارکنان، اخلاق کاری
  • علی حسن سهراب نژاد، ادبیات*، نسرین کارزانی صفحات 117-147

    جلیل صفربیگی شاعر فعال و توانای ایلامی است. او بیشتر با رباعی سرایی به عنوان شاعری نوگرا و خلاق برای اهل ادب امروز شناخته شده و به خوبی توانسته است در این قالب با مخاطبان خویش ارتباط برقرار کند. یکی از جنبه های مهم و از شاخصه های شعر صفربیگی، به کارگیری طنز است. هرگونه بررسی و کند و کاو در طنز او، داده هایی ضروری و ارزشمند را در اختیار خواننده قرار خواهد داد. در این مقاله با هدف بررسی طنز در رباعیات صفربیگی، شواهد طنز در تمام رباعیات ایشان (10 مجموعه)، استخراج و از لحاظ مضمونی و ادبی، طبقه بندی و تحلیل شد. روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای و شیوه انجام پژوهش، توصیفی- تحلیلی بود. سوال کلی پژوهش نیز این بود که بازنمود طنز در رباعیات صفربیگی چگونه است؟ یافته ها حاکی از آن است که در رباعیات صفربیگی 34 مورد طنز اجتماعی، 32 مورد طنز شخصی، 19 مورد طنز مذهبی و 20 مورد طنز فلسفی وجود دارد و این به طور صریح بیانگر توجه خاص شاعر به طنز اجتماعی (فقر، خودکشی، بی عاطفگی و...) است. او به خوبی توانسته طنز را به مثابه شگردی هنری برای بیان مقاصد هنری و اجتماعی خود به کار گیرد و از هر فرصتی برای آفرینش طنز و گوشه و کنایه های مطایبه آمیز و گاه نیش دار استفاده کند.

    کلیدواژگان: ایلام، صفربیگی، رباعی، طنز، طنز اجتماعی
  • غلامرضا تاج بخش*، محمدرضا پویافر صفحات 148-171

    تغییر الگوی سنی ازدواج و بالارفتن آن، به همراه پیامدهایی که در سطوح سه گانه فردی، خانوادگی و اجتماعی دارد، به یکی از مسایل مهم اجتماعی در دهه های اخیر تبدیل شده است. این پژوهش که از نوع کاربردی و از نظر روش، پیمایشی و از نظر نوع، توصیفی است، به بررسی عوامل موثر در تغییر الگوهای حاکم بر سن ازدواج روستادیان در شهرستان ایلام پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه زنان و مردان واقع در گروه سنی 18-40 سال روستاهای شهرستان ایلام بود. حجم نمونه به تعداد 375 نفر از طریق جدول مورگان انتخاب شد. در این پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای بهره گرفته شد. برای گردآوری اطلاعات نیز از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی آن از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید. شاخص های آماری توصیفی مورد استفاده، عبارت بودند از: جداول فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد (جهت عینی ترشدن نتایج به دست آمده). به منظور تایید یا عدم تایید فرضیه های پژوهش نیز از روش همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های سطح انتظارات افراد، ازدواج هراسی به واسطه وجود ناهنجاری های اجتماعی، قدرت تصمیم گیری در خانواده، مدرنیته و مادی گرایی، دسترسی به فضاهای همسرگزینی، ادامه تحصیل و وضعیت روانی در تحولات سنی ازدواج جوانان تاثیر دارند. یافته های استخراج شده همچنین حاکی از آن است که بالارفتن سن ازدواج و گرایش به زندگی مجردی و رویگردانی از امر ازدواج به صورت یک معضل و آسیب اجتماعی، روند فزاینده ای در جامعه دارد که ضرورت دارد برنامه ریزان و مسیولان به این مهم توجه نمایند.

    کلیدواژگان: الگوی سنی ازدواج، مدرنیته، جوانان، ایلام
  • مراد مرادی مقدم*، افسانه مرادی صفحات 172-204
    هدف

    جمعیت زیادی از اهالی پشتکوه ایلام در دوره قاچار و پهلوی به کشور عراق مهاجرت کردند که از آنها به «کرد فیلی[1]» یاد می شودآنها در ادوار مختلف از طریق فرستادن طومار به اولیای امور ایران و تعیین وکیل و مراجعه متعدد به کنسولگری ها و سفارت ایران در عراق در صدد بازگشت به وطن خود بودند. برخی از حاکمان پشتکوه و مسیولان ایرانی نیز در صدد بازگرداندن این دسته از مهاجرین به خاک ایران برآمدند؛ از این رو، مسئله نوشتار حاضر این است که بزرگان مهاجران ایلامی و مسیولان ایرانی چه اقداماتی برای بازگرداندن آنها انجام دادند و این اقدامات تا چه حد موثر بوده است؟   

    روش و رویکرد پژوهش

    داده ها با بهره گیری از اسناد آرشیوی و منابع کتابخانه ای گردآوری و تحلیل شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    با وجود اینکه آن بخش از مهاجرین پشتکوهی که بر تابعیت ایرانی خود باقی مانده بودند، به انحاء مختلف از اولیای امور ایران می خواستند که موانع مهاجرت آنها را در منطقه پشتکوه برطرف نمایند تا بتوانند بدون ترس و واهمه به وطن خود بازگردند، آنچه در عمل اتفاق افتاد حاکمان ایلامی و مسیولان دولت مرکزی ایران به اقدامات محدودی برای بازگرداندن این دسته از مهاجرین مبادرت ورزیدند؛ از این رو، آنها و بازماندگانشان همچنان در عراق ماندند تا اینکه حزب بعث بسیاری از آنها را با وضعیت بسیار رقت باری طی چندین مرحله به ایران اخراج نمود. [1]. کردهای فیلی عراق به دو دسته تقسیم می شوند: بخشی از آنها از ساکنان اصلی استان های دیاله، واسط و میسان هستند که بعد از تحدید حدود ایران و عثمانی در آن سوی مرزهای ایران قرار گرفتند و بخشی دیگر از تبار ایلات و طوایف استان ایلام می باشند که در دوره قاجار و پهلوی به علل مختلفی به عراق مهاجرت کردند و اکثریت آنها به تابعیت کشور عراق در آمدند.

    کلیدواژگان: مهاجرین پشتکوهی (ایلامی)، ایران، عراق، پهلوی، قاجار
  • عزیز کلانتری*، علی هاشمی صفحات 205-237
    فرهنگ کار را می توان مجموعه ارزش ها، باورها و دانش های مشترک و پذیرفته شده افراد درباره فعالیت های معطوف به تولید یا ایجاد ارزش افزوده دانست؛ درواقع یک مسئله بسیار مهم است که در صورت بهبود و درونی شدن می تواند آثار اجتماعی مثبت فراوانی را برای شهروندان و جامعه بیافریند. مطالعه حاضر با هدف پدیدارشناسی وضعیت فرهنگ کار در بین جوانان استان ایلام انجام شده است. جامعه هدف پژوهش شامل تمامی جوانان استان ایلام و تعداد اطلاع رسان ها بر اساس معیار اشباع نظری 50 نفر بوده است. از مصاحبه نیمه ساخت یافته برای گردآوری و از روش 7 مرحله ای کلایزی برای تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که فرهنگ کار جوانان ایلامی از وضعیت نسبتا مناسبی برخوردار است؛ به طوری که علاوه بر پیشینه قداست و اهمیت و ارزش کار و تلاش در فرهنگ ایلامی، امروزه نیز در ذهن جوانان ایلامی کار امری ضروری و بسیار مهم برای خود، خانواده و جامعه می باشد؛ اما این وضعیت به وسیله عوامل مختلفی تحت الشعاع قرار گرفته است که مهمترین آنها ضعف بنیه اقتصادی جوانان، عدم حمایت یا حمایت مالی نامناسب نهادهای اقتصادی و رفاهی از کار و کارآفرینی، ضعف نهادی و سازمانی و ضعف زیرساخت ها، ضعف فرهنگ عمومی، نگرش خانوادگی نامناسب به کار و هژمونی فرهنگی مرکز - پیرامون است. در نهایت با توجه به نتایج پژوهش، پیشنهادات سیاستی برای بهبود فرهنگ کار جوانان ایلامی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: بستر فرهنگی، فرهنگ کار، جوانان، ایلام، توسعه
|
  • Mostafa Saadat *, Seyed Mostafa Jadda Pages 7-27
    In Ilam province (west Iran) about 45 percent of marriages are consanguineous marriages. Consanguinity is an important risk factor in genetic diseases. Positive attitude toward consanguinity has very important impact on frequency of consanguineous marriages. The study aimed to explore the attitudes towards consanguineous marriage and its associations with some socio-demographic characteristics in a sample of Iranian adults living in Ilam province. It was a survey study using a self-administered questionnaire which distributed by Instagram. A key question was used for measuring attitude towards supporting consanguineous marriage in Iran, in the form of "Are you a supporter of consanguineous marriages in Iran?" with the answer of "yes" or "no". A total of 476 participants which completed the questionnaire were included in the study. In order to study the correlation of gender, place of living, marital status, economic status, educational level and parental consanguineous marriages with the positive attitude toward consanguinity, we used multivariable logistic regression analysis. Our present results indicated that males versus females, married versus unmarried, and participants whom were offspring of consanguineous marriages versus to whom that their parents had non-consanguineous marriages had significantly more positive attitude towards consanguinity.
    Keywords: Consanguineous Marriage, Instagram, Attitude, Iran
  • Abolghasem Heidarabadi *, Gheitasi Roohullah, Ali Rahmani Pages 28-56

    The aim of this research article is to investigate the role of virtual social networks on the family values ​​of high school students in Ilam. The statistical population is all first and second grade high school students in Ilam. The sample size was 377 based on Cochran sampling method. The method used was survey and the data collection tool was a researcher-made questionnaire.The general results of the research showed that between the independent variables of the research (duration of activity, intimacy, interactive space of social networks, membership of users in virtual social networks, content of social networks, economic community status, anonymity in virtual social networks And age). There is a significant relationship between students' family values. The results of standardized regression coefficients show, respectively, the variables of intimacy in social networks (-0.32), anonymity (-0.18), duration of activity in social networks (-0.17), space of the interaction of social networks (-0.15), age (-0.1) and socio-economic status (-0.09) has the greatest impact on changes in family values. These variables explain about 38.2% of changes in family values.

    Keywords: Family Values, virtual social networks, High school students in Ilam
  • Ali Sayemiri *, Maryam Karimi Kandoleh, Salah Ebrahimi Pages 57-76
    Economists and other humanities scholars have provided extensive evidence that educating people is more productive and thus increasing their income. Education also provides non-financial benefits, including improved health and social integration. Per capita general education budget, per capita income, expenditure on education, and the number of teachers is the main inputs explaining the production of education. Therefore, identifying the factors affecting the education function in terms of economic and social functions is important and necessary for policymakers. The purpose of this study was to estimate the production function of education (primary and secondary) in Ilam province during the period 2003-2019. The methodology of this paper was based on estimating the production function using econometric methods and multiple regression techniques. The results of this study showed that among the 7 variables used in the function of education production for Ilam province, 5 variables of household education expenditures, teacher to student ratio, number of schools, per capita income and provincial price index are the main determinants. Education coverage rates. The two variables of provincial development expenditures and the ratio of scholars to population were not among the determinants of educational coverage in Ilam province.
    Keywords: Education Function, Ilam, quantile regression
  • Atefeh Seify *, S.Mehdi Vayseh Pages 77-116

    The aim of this study was to investigate the effect of spiritual intelligence and emotional intelligence of managers on employee performance with the mediating role of work ethics. This research is an applied one in terms of purpose and descriptive survey in terms of data collection method. The main tools of this study are standard questionnaires used to measure spiritual intelligence from King Questionnaire (2008), to measure emotional intelligence from Gelman Questionnaire (1995), to measure work ethics from Petty Questionnaire (1990) and to measure employees performance from Questionnaire Hershey et al. (1981). The statistical population of this study includes all managers and employees of governmental organizations in Ilam province in the number of 28 thousand 997 people, using the Cochran's formula 378 people were selected as a sample. The developed hypotheses were tested using structural equation modeling method and Smart PLS software. Findings indicate that the spiritual intelligence and emotional intelligence of managers have a positive and significant effect on employee performance; it was also found that the effect of work ethics on employees performance is direct, meaningful and positive, and managers' emotional and spiritual intelligence has a positive and significant effect on employees performance through the mediating variable of work ethic.

    Keywords: Spiritual intelligence, Emotional intelligence, employee performance, work ethics
  • Ali Hassan Sohrabnejad *, Nasrin Karzani Pages 117-147

    Jalil-e-Safarbeigi is an active and capable Ilami poet who is mostly known as a modernist and creative poet for Iranian contemporary literary figures with quatrains and has been able to communicate well with his adressees in this format. One of the important aspects and characteristics of Safarbeigi's poetry is the use of irony. Any study of his irony will provide the reader with necessary and valuable data. The importance of zero-sum humor is not only in its humorous aspect, but also it includes many social events.In this article, in order to study irony in his quatrains - ten collections - have been examined, satirical evidences have been extracted, and they have been categorized and analyzed thematically.The findings indicate that there are 34 cases of social satire, 32 cases of personal satire, 19 cases of religious satire and 20 cases of philosophical satire in zero-verse quatrains, and this clearly indicates the poet's special attention to social satire (poverty, suicide, apathy). He has been able to use humor as an artistic technique to express his artistic and social goals, and he has used every opportunity to create humor and humorous and sometimes biting ironies.

    Keywords: contemporary poetry, Quatrains, jalil-e-Safarbeigi .irony, social irony
  • Gholamreza Tajbakhsh *, Mohamadreza Pouyafar Pages 148-171

    Changing the age pattern of marriage and its rise, along with its consequences at individual, familial and social levels, has become one of the most important social issues in recent decades. This study investigates the effective factors in changing the patterns governing the age of marriage of villagers in Ilam city. The present study is of applied type and in terms of method, survey and descriptive level. The statistical population of the present study included all men and women in the age group of 18-40 years in the villages of Ilam city. A sample size of 375 people was selected through Morgan table. In this study multi-stage cluster sampling was used. A researcher-made questionnaire was used to collect information for this study; its validity was measured by content validity and the reliability was calculated by calculating Cronbach's alpha coefficient. Descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data. Descriptive statistical indicators used are: frequency tables, percentage, mean, standard deviation to make the results more objective; on the other hand, in order to prove or disprove the research hypotheses, Pearson correlation method was used. Findings showed that the components of people's expectations, marriage phobia due to the presence of social anomalies, family decision-making power, modernity and materialism, access to spouses, continuing education and youth psychological status have an impact on youth marriage age changes. The extracted findings indicate that increasing the age of marriage as well as the tendency to live single and turning away from marriage as a problem and social harm has an increasing trend in society that planners and officials need to pay attention to this important issue.

    Keywords: age pattern of marriage, modernity, Youth, Ilam
  • Morad Moradi Moghadam *, Afsaneh Moradi Pages 172-204

    A large number of people from Poshtekooh Ilam immigrated to Iraq during the Qajar and Pahlavi periods. They are referred to as "Feili Kurds". At various times, they sought to return to their homeland by sending petitions to the Iranian authorities and appointing lawyers and numerous references to the Iranian consulates and embassies in Iraq. Some of the rulers of Poshtekooh and Iranian officials also sought to return this group of immigrants to Iran; therefore, the issue of the present article is: What measures did the elders of the immigrants and the Iranian officials take to bring them back, and to what extent have these measures been effective? The data of the study were collected and analyzed using archival documents and library resources.Despite the fact that the part of Poshtekooh immigrants who remained on their Iranian citizenship asked the Iranian authorities to remove the obstacles to their migration in Poshtekooh area so that they could return to their homeland without fear, what happened in practice was that the rulers and officials of the central government of Iran took limited measures to repatriate this group of immigrants; hence, they and their survivors remained in Iraq until the Ba'ath party expelled many of them to Iran in a very pathetic situation in several stages.

    Keywords: : Poshtekoohi (Ilami) immigrants, Iran, Iraq, Pahlavi, Qajar
  • Aziz Kalantari *, Ali Hashemi Pages 205-237
    Work culture can be considered as a set of common and accepted values, beliefs and knowledge of individuals about activities aimed at producing or creating added value. Work culture is a very important issue which, if improved and internalized, can create many positive social effects for citizens and society. The present study was conducted with the aim of phenomenology of work culture among the youth of Ilam province. The target population of the study included all youth in Ilam province and the number of informants based on the theoretical saturation criterion were 50 people. Semi-structured interviews were used to collect data and the 7-step Colaizzi method to data analysis. The results showed that the work culture of Ilam youth is relatively good, so that in addition to the background of holiness, importance and value of work and effort in Ilam culture, today in the minds of Ilam youth; work is a necessary and very important factor for themselves, family and society. However, this situation is under-effect by various factors, the most important of which are: weak economic strength of youth, lack of adequate financial support or support of economic and welfare institutions for work and entrepreneurship, weak institutional and organizational infrastructure, weak public culture, family attitude unsuitable for work, and center-perimeter cultural hegemony. Finally, according to the research results, policy proposals to improve the work culture of Ilam youth are presented.
    Keywords: cultural context, Work Culture, Ilam Youth, Development