فهرست مطالب

پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی - پیاپی 45 (زمستان 1400)

فصلنامه پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی
پیاپی 45 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید علی اسلامی نژاد*، اصغر ابوالحسنی هستیانی، عبدالعلی منصف، کامران ندری صفحات 15-30

    از دیدگاه اندیشمندان اقتصادی خصوصی سازی نه تنها ابزاری برای تغییر ساختار اقتصاد و افزایش رقابت، بلکه زیر بنای ضروری برای رشد و توسعه اقتصادی قلمداد می گردد. بر همین اساس اولین و مهم ترین هدف مطرح شده برای برنامه خصوصی سازی کشور در سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی نیز افزایش رشد اقتصادی می باشد. با این وجود، اغلب مطالعات انجام شده در این خصوص محدود به ارزیابی اثرات خصوصی سازی بر متغیرهای خرد اقتصادی بوده و این تحقیقات کمتر روی اهداف کلان برنامه، از جمله رشد اقتصادی تمرکز دارند. در این راستا و با توجه به ابهامات موجود در خصوص میزان دستیابی به این هدف در اثر اجرای برنامه مذکور، در مطالعه حاضر سعی شده است تاثیر خصوصی سازی بر رشد اقتصادی کشور طی دوره زمانی (96-1370) مورد ارزیابی قرار گیرد. بدین منظور از الگوی سرمایه انسانی و روش حداقل مربعات کاملا اصلاح شده (FMOLS) استفاده شده است. این روش محدودیت های مربوط به روش ARDL، مانند هم زمانی و برونزایی متغیرها و اشکالات حاصل از آن در برآورد، که در مطالعات پیشین استفاده شده است را ندارد. در این مطالعه متغیر خصوصی سازی بصورت درآمدهای حاصل از واگذاری در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل و انجام آزمون های آماری لازم در این زمینه، نشان می دهد که اثر خصوصی سازی بر رشد اقتصادی کشور در دوره زمانی مذکور مثبت و معنادار می باشد.

    کلیدواژگان: خصوصی سازی، اصل 44 قانون اساسی، رشد اقتصادی، سرمایه انسانی
  • هانیه صداقت کالمرزی*، شهرام فتاحی، کیومرث سهیلی صفحات 31-42

    در این مقاله اثرات متقابل رشد و شادی بر یکدیگر در قالب مدل پانل معادلات همزمان پویا در کشورهای اوپک در بازه زمانی 2016-2005 مدلسازی شده است. همچنین اثرات آستانه ای رانت نفت بر هر دو متغیر رشد اقتصادی و شادی در چارچوب فرضیه نفرین منابع آزمون شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل نشان داده است وقفه اول شادی تاثیر مثبت اما غیرمعنی داری بر رشد اقتصادی داشته است اما وقفه اول رشد اقتصادی تاثیری منفی و معنی-دار بر شادی داشته است. به عبارت دیگر می توان گفت که عواید حاصل از رشد اقتصادی در جوامع نفتی مورد بررسی بصورت یکسانی در جامعه توزیع نشده است. همچنین در چارچوب مدل مذکور، تاثیر رانت نفت بر شادی و رشد اقتصادی بصورت آستانه ای بوده است. به عبارت دیگر رانت نفت تا قبل از آستانه 25/26% از نسبت رانت نفت به تولید ناخالص داخلی، اثری مثبت بر رشد اقتصادی داشته اما پس از عبو از احد آستانه مذکور تاثیری منفی و معنی بر رشداقتصادی داشته است که حاکی از پدیده نفرین منابع در کشورهای صادرککنده نفت اوپک است. نتیجه مشابهی نیز بریا اثر رانت نفت بر شادی حاصل شده است بطوریکه تا قبل از آستانه 92/26% از نسبت رانت نفت به تولید ناخالص داخلی، رانت نفت تاثیری مثبت و معنی دار بر شادی داشته است اما پس از عبور از این حد آستانه، رانت نفت تاثیری منفی و معنی دار بر شادی برجای گذاشته است که می تواند منعکس کننده وجود پارادوکس استرلین در کشورهای اوپک باشد.

    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، شادی، رانت نفت، مدل پانل معادلات همزمان پویا، کشورهای عضو اوپک
  • محمد جعفری، علی حسنوند، یونس گلی* صفحات 43-58

    شکاف رشد اقتصادی بین کشورها یکی از واقعیت های مهم اقتصادی است که شناخت دلایل اصلی آن از اهمیت بالایی برخوردار است.تحلیل و اندازه گیری عوامل موثر بر شکاف رشد اقتصادی در کشورهای مختلف یکی از مهم ترین زمینه های تحقیق در دنیای امروز می باشد. در همین راستا مطالعه حاضر با استفاده از شواهد آماری 91 کشور برای دوره زمانی 2017-2003 و تجزیه شاخص تایل فضایی به برآورد اجزای شکاف رشد اقتصادی کشورها می پردازد. نتایج نشان می دهد که سهم اثرات همسایگی در تعیین شکاف رشد اقتصادی بیش از سهم تفاوت بهره وری است. همچنین سهم اثرات فضایی در تفاوت رشد کشورهای اروپایی و سهم تفاوت بهره وری در تفاوت رشد کشورهای آسیایی بالاتر از سایر عوامل بوده است. علاوه بر این، رشد اقتصادی کشورهای اروپایی همگرا و کشورهای آسیایی واگرا است. براساس برآورد مدل به روش GMM، صنعتی شدن یکی از عوامل اصلی برای تفاوت رشد اقتصادی کشورها است لذا با توسعه صنعت و افزایش بهره وری زمینه همگرا شدن اقتصاد ایران به اقتصادهای برتر فراهم می شود.

    کلیدواژگان: اقتصاد سنجی فضایی، شاخص نابرابری تایل، نابرابری درآمدی منطقه ای، همگرایی رشد
  • مهدیه رضاقلی زاده*، حسنا رجب پور صفحات 59-74

    استرس مالی و ریسک سیاسی به عنوان نیروی موثر بر رفتار عاملان اقتصادی به صورت وجود نااطمینانی و تغییر در انتظارات، از اهمیت زیادی جهت تحلیل رشد اقتصادی کشور برخوردار می باشند. با توجه به اهمیت این موضوع، در مطالعه حاضر پس از ساخت شاخص استرس مالی و شاخص ریسک سیاسی در ایران، تاثیرات ناشی از این دو متغیر بر رشد اقتصادی کشور (رشد سرانه تولید ناخالص داخلی) طی دوره زمانی 1396-1388 با استفاده از داده های فصلی و آزمون خودرگرسیون برداری با وقفه های گسترده کرانه ای (ARDL Bounding Test) مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این به منظور بررسی تاثیر استرس مالی و ریسک سیاسی بر سایر متغیرهای عملکرد اقتصادی نظیر تشکیل سرمایه ناخالص ثابت و رشد هزینه مصرف نهایی خانوارها، این رابطه نیز در دو مدل جداگانه برآورد گردیده است. یافته های حاصل از برآورد مدل ها بیانگر این است که افزایش استرس مالی بر رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه و رشد هزینه مصرف نهایی کشور تاثیر منفی داشته و افزایش شاخص عددی ریسک اقتصادی که به معنای میزان کاهش ریسک در کشور است، تاثیر مثبت بر این متغیرها داشته است. به عبارت دیگر افزایش استرس مالی در کشور طی دوره زمانی مورد مطالعه، منجر به کاهش رشد اقتصادی، کاهش تشکیل سرمایه ناخالص ثابت و کاهش رشد هزینه مصرف نهایی شده و کاهش میزان ریسک سیاسی (یا افزایش عددی شاخص ریسک سیاسی) طی دوره مورد نظر منجر به بهبود این متغیرها شده است.

    کلیدواژگان: استرس مالی، ریسک سیاسی، رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص، رشد هزینه مصرف نهایی
  • الهه بهلولوند، سعید فراهانی فرد* صفحات 75-94

    توسعه مالی از جمله عوامل مهم و موثر بر فرایند توسعه اقتصادی است و مورد توجه برنامه ریزان و سیاستگذاران قرار دارد. توسعه مالی مفهومی چند وجهی است که علاوه بر بعد پولی و بانکی، ابعاد دیگری چون آزادی بخش مالی، کیفیت مقررات و نظارت حاکم بر این بخش، پیشرفت های فن آوری و ظرفیت های نهادی موجود را نیز شامل می شود. بر این اساس مطالعه حاضر، ضمن شناسایی 16 متغیر موثر بر شاخص توسعه مالی، به رتبه بندی آن ها در کشور ایران با استفاده از روش متوسط-گیری بیزینی (BMA) طی سال های (1396-1370) می پردازد.نتایج مبنی بر احتمال شمول متغیرها در الگو حاکی از آن است که نسبت نقدینگی و ریسک اعتباری از جمله موثرترین عوامل اقتصادی بر توسعه مالی ایران هستند. اندازه دولت، نرخ تورم، باز بودن تجاری، نسبت اوراق مشارکت و اندازه بازار بانکی نیز به ترتیب رتبه سوم تا هفتم را در الگوی توسعه مالی به خود اختصاص داده اند. متغیرهای مذکور شاخص توسعه مالی را در جهت مثبت تحت تاثیر قرار داده اند.همچنین متغیرهای رتبه کنترل فساد و رتبه اثر بخشی دولت به ترتیب با احتمال وقوع 44% و 36% موثرترین عوامل غیر اقتصادی و نهادی در الگوی توسعه مالی کشور ایران می باشند و شاخص توسعه مالی را در جهت منفی متاثر می سازند.از سوی دیگر رابطه با اهمیتی بین کسری بودجه دولت و توسعه مالی در ایران با توجه به احتمال پایین حضور این متغیر در الگو مشاهده نمی شود؛ به نظر می رسد که این متغیر تنها از کانال سایر متغیرهای لحاظ شده در الگو می تواند بر توسعه مالی تاثیر گذار باشد.

    کلیدواژگان: توسعه مالی، بازارهای مالی، میانگین گیری مدل بیزینی(BMA)، حداقل مربعات متوسط وزنی(WALS)
  • علیرضا برهانی پور*، غلامرضا گرائی نژاد، علیرضا دقیقی اصلی، منیژه هادی نژاد صفحات 95-114

    هدف اصلی این مطالعه ارزیابی تاثیر غیرخطی حکمرانی خوب بر رشد اقتصادی کشورهای با درآمد سرانه متوسط و بالا طی سال های 2018-1996 می باشد. برای این منظور از الگو رگرسیونی انتقال ملایم تابلویی (PSTR) استفاده شده است. نتایج حاصل از برآورد الگو با رد فرضیه خطی بودن، وجود یک تابع انتقال پیوسته با دو رژیم متفاوت و حد آستانه ای 94/0- و سرعت انتقال 74/1 را برای شاخص حکمرانی خوب در کشورهای مورد بررسی را نشان می دهند. علاوه بر این، نتایج مطالعه بیانگر شدت یافتن تاثیر مثبت شاخص های حکمرانی خوب، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص، درجه باز بودن اقتصاد و مخارج تحصیل در مقادیر بالاتر از حد آستانه ای محاسبه شده برای حکمرانی خوب می باشند. همچنین ضریب تاثیرگذاری متغیر نرخ تورم در هر دو رژیم منفی و معنی دار می باشد که البته در رژیم دوم از شدت تاثیرگذاری آن کاسته شده است. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان بیان کرد ارتقای شاخص حکمرانی خوب و ایجاد نهادهای کارآمد در کشورهای با درآمد سرانه متوسط و بالا به بهبود رشد اقتصادی این کشورها منجر می شود. علاوه بر این، سه مولفه شفافیت و پاسخگویی، اثربخشی دولت و کنترل فساد اداری نیز دارای تاثیرگذاری مثبت و معنی دار بر رشد تولید ناخالص داخلی حقیقی می باشند.

    کلیدواژگان: شاخص حکمرانی خوب، رشد اقتصادی، رهیافت غیرخطی انتقال ملایم در داده های تابلویی، کشورهای با درآمد سرانه متوسط و بالا
  • بابک اسماعیلی* صفحات 115-130

    هدف این مقاله، بررسی اثرات غیرخطی و آستانه ای متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم در اقتصاد ایران با استفاده از داده های سری زمانی فصلی دوره 1370 تا 1397 مبتنی بر رگرسیون انتقال ملایم (STR) بود. در مدل برآورد شده، رشد نقدینگی به عنوان متغیر آستانه با مقدار تقریبی 4.5 درصد (18 درصد سالانه) به عنوان حد آستانه انتخاب شد.بر اساس نتایج به دست آمده، تقریب خطی نمی تواند اثرات غیرخطی درآمدهای نفتی و دیگر متغیرها را به صورت رضایت بخشی در رژیم های مختلف توضیح دهد. بر اساس نتایج به دست آمده، بسته به وضعیت رژیمی سایر متغیرهای کلان مانند مخارج جاری و مخارج عمرانی و رشد اقتصادی، تورم را تشدید می کنند. به علاوه در رژیم بالا انحراف سطح قیمت ها از رابطه ی تعادلی بلندمدت، عامل بسیار با اهمیتی در شتاب تورمی بوده، به طوری که تورم به این شکاف بیش از حد واکنش نشان می دهد. تولید ناخالص داخلی و وقفه ی آن در اکثر رژیم ها اثرات ضد تورمی دارد. براساس نتایج حاصله، به نظر می رسد که رشد نقدینگی مهم ترین عامل تغییر رژیم در رابطه ی میان تورم و متغیرهای کلان در اقتصاد ایران به حساب آید. سیاست گذار قادر است با کنترل رشد نقدینگی و انتقال آن به رژیم رشد پایین، اثر بسیاری از متغیرهای دیگر از جمله مخارج جاری و عمرانی را بر تورم عقیم کرده یا کاهش دهد.

    کلیدواژگان: تورم، رشد اقتصادی، مخارج دولت، مدل STR
  • مهران حافظی بیرگانی، علیرضا دقیقی اصلی*، محمدقلی یوسفی، مرجان دامن کشیده، تیمور محمدی صفحات 131-140

    هدف اصلی این پژوهش بهینه یابی ظرفیت تولیدی صنایع کوچک و بزرگ در مسیر توسعه اقتصادی؛رهیافت زنجیره مارکف - سوییچینگ است. در این پژوهش با کمک تکنیک های اقتصاد سنجی و با استفاده از رهیافت زنجیره مارکوف - سوییچینگ به تخمین هر یک از ظرفیت تولیدی صنایع کوچک و بزرگ در طی سال های (1397-1380)، پرداخته شد. به منظور تعیین سطح بهینه ظرفیت تولید در صنایع کوچک و بزرگ با کد دو رقمی ISIC.Rev.2 و ISIC.Rev.3 که بوسیله مرکز آمار ایران در نشریات مربوط به طرح های آمارگیری از کارگاه های بزرگ صنعتی پانزده نفر کاری و بیشتر استفاده گردید. در این روش پس از گردآوری داده ها و تبدیل قیمت های جاری به ثابت از تکنیک های اقتصادسنجی مخصوصا از روش تابع هزینه ترانسندنتال لگاریتمی استفاده می گردد. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها در صنایع بزرگ نشان داد که؛ سطح تولید واقعی 97645.6 میلیون ریال در سال است. و از نظر تحلیل قابل قبول بوده و بیانگر سطح بهینه تولید و نقطه حداقل کننده تابع هزینه متوسط کل است. متوسط ارزش ستانده واقعی بنگاه های صنعتی در صنایع بزرگ در سطح تولید کمتر از مقدار بهینه است. به عبارت دیگر، میزان استفاده از ظرفیت تولیدی در این صنایع 59 درصد بوده است. همچنین نتایج حاصل از تحلیل در صنایع کوچک نشان داد که؛ سطح تولید واقعی 614213.8 میلیون ریال در سال است،که بیانگر نقطه حداقل کننده تابع هزینه متوسط کل صنایع کوچک است. متوسط ارزش ستانده واقعی هر بنگاه های صنعتی در بخش تولید صنایع کوچک 654213.8 میلیون ریال در سال بوده است.

    کلیدواژگان: بهینه یابی، ظرفیت تولیدی، صنایع کوچک و بزرگ، توسعه اقتصادی
|
  • Seyyed Ali Islaminezhad *, Asqhar Abolhasani Hastiani, Abdolali Monsef, Kamran Nadri Pages 15-30

    From the point of view of scholars in economics, privatization is not only considered as a tool for restructuring the economy and increasing competition, but also an essential base for economic growth and development. According to that, the first and most important goal of privatization program in the General Policies of Principle (44) of the constitution, is to increase the economic growth. However, most studies have assessed the effects of privatization just on micro variables in economy, and only a few of them are focused on macro objectives such as economic growth. In this regard and due to uncertainties in the rate of achievement of this goal, as the result of the implementation of the mentioned program, this study is focused on evaluation of the privatization effect on economic growth of the country for the period 1991-2017. For this purpose, the human capital model and also the fully modified least squares (FMOLS) has been used. This method does not have the limitations of the ARDL method, such as the synchronization and exogenous variables and the resulting errors in estimation, which has been used in previous studies. In this study, privatization variable is considered as income from the transferring. Estimating the model and performing statistical tests, findings show that the impact of privatization on economic growth is positive and significant during the mentioned period.

    Keywords: Privatization, Principle (44) of the constitution, Economic Growth, Human Capital
  • Haniyeh Sedaghat Kalmarzi *, Shahram Fatahi, Kiomars Sohaili Pages 31-42

    In this article, the interaction effects of growth and happiness in the framework of a dynamic simultaneous equations panel data model have been considered in the OPEC countries during the period of 2005–2016. Also, according to the resource curse hypothesis, the threshold effects of oil rent on both economic growth and happiness have been tested. The estimation results have indicated that the first lag of happiness has had an insignificant impact on growth but the first lag of growth has had a significant negative impact on happiness. In other words, it can be argued that the benefits of economic growth in the oil oriented countries under this study are not uniformly distributed across all parts of society. Also, in the framework of the mentioned model, the effect of oil rent on happiness and growth has been threshold. In other words, before the threshold of 26.25% of the ratio of oil rents to GDP, the oil rent had a positive effect on economic growth, but after the threshold, it had a negative effect on growth, which indicates the phenomenon of resource curse in OPEC countries. A similar result has been obtained on the effect of oil rent on happiness, so that before the threshold of 26.92% of the ratio of oil rent to GDP, oil rent has had a positive and significant effect on happiness, but after exceeding this threshold, Oil rents have had a negative effect on happiness, which could reflect the existence of the Easterlin paradox in the countries.

    Keywords: Economic Growth, happiness, Oil Rent, Dynamic Simultaneous Equations Panel Model
  • Mohamad Jafari, Ali HASANVAND, Younes Goli * Pages 43-58

    The economic growth gap between countries is one of the most important economic realities, and it is important to recognize the main causes. In this regard, the present study uses the statistical evidence of 91 countries over 2003-2007 and the analysis of the spatial theil index to estimate the components of the economic growth gap of countries. The results show that the share of neighborhood effects in determining the economic growth gap is more than the share of productivity difference. Also, the share of spatial effects in the growth difference of European countries and the share of productivity difference in the growth difference of Asian countries has been higher than other factors. In addition, the economic growth of European countries is convergent and Asian countries are divergent. According to the estimated model by GMM approach, industrialization is one of the main factors for the difference in economic growth of countries. Therefore, with the development of industry and increasing productivity, Iranian economy can be to converge to the top economies.

    Keywords: Spatial Econometric, theil inequality index, Regional Income Inequality, Growth Convergence
  • Mahdieh Rezagholizadeh *, Hosna Rajabpour Pages 59-74

    Financial stress and political risk as effective factors on the behavior of economic agents lead to uncertainty and changes in expectations and they have important role for analyzing the country's economic growth. According to the importance of this issue, in present study after construction of the financial stress and political risk index in Iran, the effects of these two variables on the country's economic growth (per capita GDP growth during the period 1396 - 1388 have been investigated using seasonal data with ARDL Bounding Test. Also we will estimate the effect of financial stress and political risk on the other economic performance including gross fixed capital formation and final consumption expenditure growth in two separate models.The results of models showed that the increase in the financial stress will has a negative impact on the economic growth, gross fixed capital formation and final consumption expenditure growth,and an increase in the political risk index which means reducing in the political risk in country, will has a positive impact on these variables. In other words, increasing financial stress in the country during the period 2009 - 2018 will lead to a decrease in per capita GDP growth, a decrease in the gross fixed capital formation and a decrease in the final consumption expenditure growth and decreasing in the political risk leads to improvement in the economic performance.

    Keywords: Financial Stress, Political Risk, Economic Growth, Gross Fixed Capital Formation, Final Consumption Expenditure Growth
  • Elahe Bohloolvand, Saeed Farahanifard * Pages 75-94

    Financial development is one of the important and effective factors on the countries economic development and it is considered by planners and policymakers. Financial development is a multifaceted concept that, in addition to the monetary and banking dimension, includes other dimensions such as financial freedom, quality of governance and oversight, technological advances and existing institutional capacity. So this study, identifies 16 effective variables on financial development index and ranks them using the Bayesian model averaging (BMA) in Iran during 1991-2017.Inclusion probability indicates that liquidity Ratio and Credit Risk are the most effective economic factors on Iran's financial development. Inclusion probability indicates that the size of the government, the rate of inflation, the openness of trade, the ratio of participation bonds and the size of the banking market take third to seventh rank regarding their effects on financial development model of Iran respectively. These variables have positively affected on the financial development index. Also, corruption control rank and government effectiveness rank with 44% and 36% probability of occurrence are the most effective non-economic and institutional factors in the financial development model of Iran, respectively, and affect the financial development index in a negative direction.On the other hand, there is no significant relationship between government budget deficit and financial development in Iran, due to the low probability of this variable in the model; it seems that this variable can affect financial development only through the channel of other variables included in the model.

    Keywords: financial development, financial Markets, Bayesian Model Averaging (BMA), Weighted Average Least Squares(WALS)
  • Alireza Borhanipour *, Gholamreza Geraeinejad, Alireza Daghighi Asli, Manijeh Hadinejad Pages 95-114

    The main aim of this paper is to investigate the threshold effects of good governance index on economic growth for upper middle income countries and presence of other variables, including education expenditures, gross capital formation, and inflation rate and trade openness over the period 1996-2018. For this purpose, the Panel Smooth Transition Regression (PSTR) model has been utilized for model estimation. The estimation results of model reject the linearity hypothesis, and estimate a continuous transition function with two regimes that gives a threshold at good governance of -0.94 with speed of transition 1.74 for investigated countries. Moreover the study results indicate good governance, trade openness, education expenditures and gross capital formation have a positive impact on economic growth that their impacts are increased in the values above a threshold is calculated for good governance. The other results indicate that the influencing coefficient of the inflation rate variable is positive and significant in two regimes. Though, its impact is declined in second regime. Hence, improving the quality of governance and efficient institutions promote the economic growth and development in the selected countries. Moreover, the transparency, government effectiveness and control of corruption indices have positive and significant impacts on the real GDP growth in selected countries.

    Keywords: Good Governance Index, Economic Growth, Panel Smooth Transition Regression (PSTR), Upper Middle Income Countries
  • Babak Esmaeili * Pages 115-130

    This paper aims to study the non-linear and threshold effects of the macroeconomics variables on inflation in Iran's economy using the sequential seasonal periodic data from 1991 to 2018 based on the Soft Transition Regression (STR).In the developed model, the cash growth was selected as threshold variable with the approximate sum of 6 percent (24 percent a year) as the threshold limit. The results show that the linear approximation cannot satisfactorily explain the non-linear effects of the oil incomes and other variables in different regimes. In other words, the sequential non-linear pattern, having considered the regime changes and the changing indices during time, The results show that, depending on the regime conditions, other macro variables such as current expenditures, construction expenditures and economic growth exacerbate inflation. Moreover, in high regime, the price level deviation from the long-term balanced relation, is a very significant factor in inflation acceleration, to such extent that inflation exorbitantly reacts to this gap.In different regimes the oil incomes have not had meaningful or significant effects on inflation, as it seems that the effect of this variable on inflation is controlled to a very great extent by other variables. The legislation authority, by controlling the cash growth and transferring it to the low growth regime, is able to abort or reduce the effect of many other variables such as current or construction expenditures.

    Keywords: Inflation, Economic Growth, Government Spending, STR Model
  • Mehran Hafezi Birgani, Alireza Daghighi Asli *, Mohammad Gholi Yousefi ., Marjan Daman Keshideh, Mohammad Teymour Pages 131-140

    The main purpose of this study is to optimize the production capacity of small and large industries in the path of economic development; Markov-switching chain approach. In this study, with the help of econometric techniques and using the Markov-switching chain approach, the production capacity of each small and large industry during the years (2001-2016) was estimated. In order to determine the optimal level of production capacity in small and large industries with two-digit code ISIC.Rev.2 and ISIC.Rev.3 It was used more. In this method, after collecting data and converting current prices to fixed, econometric techniques, especially the logarithmic transcendental cost function method are used. The results of data analysis in large industries showed that; The actual production level is 97645.6 million rials per year. And is acceptable in terms of analysis and indicates the optimal level of production and the minimization point as a function of the average total cost. The average value of real output of industrial enterprises in large industries at the production level is less than the optimal value. In other words, the utilization of production capacity in these industries has been 59%. Also, the results of analysis in small industries showed that; The actual production level is 614213.8 million rials per year, which indicates the minimizing point as a function of the average cost of all small industries. The average value of real output of each industrial enterprises in the production sector of small industries was 654213.8 million rials per year,

    Keywords: Optimization, production capacity, small, large industries, Economic Development