فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال نهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه سادات رضوی اناری، علی باقر نظریان، آذر آقایاری، اسماعیل مظفری پور* صفحات 165-176
    سابقه و هدف

    یافتن بهترین راهکار بهبود عملکرد ورزشکاران همواره از مهم ترین مسایل در تمامی رشته های ورزشی بوده است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر آنی ماساژ ورزشی پیش از مسابقه و تمرینات ثبات مرکزی و ترکیب آنها بر عملکرد کاراته‌کاران زن نخبه یود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون روی 60 کاراته کار زن نخبه که به طور تصادفی به یکی از چهارگروه (15 نفری) مورد مطالعه شامل گروه ماساژ ورزشی، گروه تمرینات ثبات مرکزی، گروه ترکیبی و گروه کنترل تخصیص یافتند، انجام گرفت. گروه ماساژ ورزشی یک جلسه ماساژ پیش از مسابقه را دریافت نمودند، گروه تمرینات ثبات مرکزی یک جلسه تمرین ثباتی را انجام داده و گروه ترکیبی نیز هردوی این مداخلات را اجرا نمودند. قبل و بعد از دریافت مداخله های مد نظر، عملکرد آزمودنی ها در قالب آزمون تعادلی Y، آزمون سه پرش تک پا و آزمون پرش هشت لاتین ارزیابی شد. از آزمون آماری تحلیل کووریانس و تی زوجی برای بررسی تفاوت های بین گروهی استفاده شد و سطح معناداری آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تمامی گروه های تجربی بهبود معناداری در آزمون های عملکردی بعد از دریافت مداخله را نشان دادند(05/0>P). بیشترین میزان بهبود عملکرد به ترتیب در گروه ترکیبی سپس گروه ماساژ ورزشی و گروه تمرینات ثبات مرکزی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده اثر بخشی اعمال مداخله های ماساژ ورزشی و تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد کاراته کاران بود، به نظر می رسد اعمال همزمان دو پروتکل بیشترین اثر بخشی را در بهبود عملکرد داشته باشد و این نتیجه می تواند در طراحی و برنامه ریزی مربیان و دست اندرکاران ورزش مورد توجه واقع شود.

    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، ماساژ ورزشی، عملکرد، کارته کاران زن
  • مصطفی پویاکیان، رضوان زنده دل *، زهرا مرادپور، فرح بخارایی سلیم، مهرداد حلمی کهنه شهری، زهرا طاهریان فر صفحات 177-182
    سابقه و هدف

    پرسنل بهداشت و درمان در خط اول تماس با بیماران کووید-19 می‌باشند. لذا حمایت های مناسب و پیشگیرانه از پرسنل درمانی در حفظ سلامت عمومی از اهمیت بالایی برخورداراست. از آنجایی‌که پوشیدن صحیح ماسک حفاظتی و نشت از حاشیه‌های ماسک به داخل نقش مهمی در کارآیی ماسک دارد، به همین دلیل در این مطالعه میزان آلودگی سطح داخلی ماسک N 95 استفاده شده توسط پرسنل درمانی به سارس-کووید 2 ارزیابی شد.

    روش بررسی

    سطح داخلی ماسک N 95 (شرکت JSP و مدل 882 ML) استفاده شده در پرسنل درمانی و مراقبتی یک بخش مراقبت‌های ویژه از بیماران بستری کووید 19 در یکی از بیمارستان‌های تهران برای تعیین سارس-کووید 2 ارزیابی شد. در این مطالعه ملاحظات اخلاقی همچون کسب مجوز انجام تحقیق، رعایت اصول بهداشتی و ایمنی رعایت گردید. بررسی پرونده بهداشتی پرسنل نشان داد، تست ابتلا به سارس-کووید-2 در پرسنل مطالعه شده منفی گزارش شده است. همه‌ی نمونه‌ها بعد از استفاده‌ی ماسک در انتهای یک شیفت کاری با کمک سوآپ استریل تهیه گردید. شناسایی ویروس سارس-کووید-2 با استفاده از روش RT-PCR برای شناسایی RNA ویروس در نمونه‌ها انجام شد.

    یافته‌ها

    در زمان نمونه برداری 11 بیمار قطعی مبتلا به کووید 19 در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند. تمامی پرسنل مراقبتی و درمانی پروتکل‌های بهداشتی را به دقت رعایت نموده و ماسک‌ها را در یک شیفت کاری 12 ساعته به طور مداوم استفاده کردند. کارکنان مراقبتی و درمانی در فواصل کمتر از 0/5 متر رسیدگی‌های معمول در خصوص بیماران را انجام می‌دادند. بررسی‌های انجام یافته نشان داد سطح داخلی هیچ‌کدام از نمونه‌های تهیه شده آلوده نبود و نتایج شناسایی ویروس منفی گزارش شد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به منفی بودن تست ابتلا به سارس-کووید-2 در پرسنل مطالعه شده و عدم شناسایی ویروس در سطح داخلی ماسک‌ها می توان گفت در این مطالعه احتمال نشت از حاشیه‌ی ماسک به سطح داخلی آن قابل‌توجه نمی‌باشد. وسایل حفاظت فردی به عنوان آخرین اقدام حفاظتی در مشاغل مطرح است ولی استفاده مداوم و صحیح از ماسک N 95 به عنوان مهمترین راهکار در پروتکل‌های بهداشتی برای حفاظت از مسیر تنفسی در برابر سارس–کووید-2 پیشنهاد می‌گردد. همچنین توصیه می‌شود استفاده‌ی صحیح از ماسک‌های حفاظتی به کارکنان مراقبت‌های بهداشتی آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: ماسک N95، سارس کووید2، کارکنان مراقبت های بهداشتی، بخش مراقبت ویژه
  • امیرحسین بهرام زاده، غزاله منظمی تهرانی، سعیده ناطقی نیا، نادر اکبری دیلمقانی* صفحات 183-189
    سابقه و هدف

    آلودگی صوتی و کمبود روشنایی، بر میزان بهبود فعالیت‌های کارکنان تاثیر مستقیم دارند و باعث ایجاد فرسودگی شغلی و ایجاد رفتار‌های منفی در فرد می‌شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل میزان صدا، روشنایی موضعی محیط کار و میزان فرسودگی شغلی در بخش مراقبت‌ ویژه مغزی در بیمارستان لقمان حکیم انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و مشاهده‌ای – توصیفی بوده و جامعه آماری، کارکنان بخش مراقبت‌ ویژه مغزی بیمارستان لقمان حکیم بوده‌اند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (25)، دستگاه صداسنج و لوکس‌متر بوده است.

    نتایج

    میانگین صدا در محیط کار 44/3 دسی‌بل و بیش از حد استاندارد بود. وضعیت روشنایی موضعی 38 ایستگاه اندازه‌گیری شده در 20 ایستگاه (معادل 78/95 درصد) نامطلوب بود. پرسشنامه فرسودگی شغلی نشان داد تمام کارکنان داری افسردگی بوده و بیش‌ترین میزان فرسودگی شغلی در بعد خستگی عاطفی و عملکرد شخصی و کم‌ترین میزان در بعد مسخ شخصیت مشاهده ‌شد.

    نتیجه گیری

    افرادی که در بخش مراقبت‌ ویژه مغزی کار می‌کنند به دلیل ماهیت شغلی در مواجهه استرس بیش‌تری قراردارند و امکان بروز فرسودگی شغلی در سطوح بالا در آنان پیش‌بینی می‌شود که برگزاری دوره‌‌های آموزشی و ارتقای مهارت‌های مدیریت استرس در جهت پیشگیری از فرسودگی برای کارکنان این بخش می‌‌بایست مورد توجه قرارگیرد.

    کلیدواژگان: صدا، روشنایی، فرسودگی شغلی، مراقبت های ویژه، جراحی مغز و اعصاب، بیمارستان لقمان حکیم
  • محمد کلانتریان*، رضا رجبی صفحات 190-200
    سابقه و هدف

    تمرینات تعلیقی- مقاومتی با رویکرد پیشگیری از آسیب به عنوان روشی جدید برای جلوگیری از بروز آسیب اندام تحتانی در ورزشکاران معرفی شده است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات پیشگیرانه تعلیقی- مقاومتی بر برخی آزمون‌های پیشگوی بروز آسیب اندام تحتانی دانشجویان ورزشکار مستعد آسیب بود.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بر روی 24 دانشجوی ورزشکار مستعد آسیب که بر اساس معیارهای ورود و خروج و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تمرینی تقسیم‌بندی شدند، اجراشد. در مرحله پیش‌آزمون آزمون‌های جهشی شامل جهش جانبی، جهش 8 لاتین و سه جهش تک‌پا و آزمون عملکرد تعادلی Y و همچنین آزمون خطای فرود به عنوان آزمون‌های پیشگوی بروز آسیب اندام تحتانی اجرا شدند. سپس گروه تمرینی به مدت 6 هفته و 3 جلسه در هفته تمرینات پیشگیرانه تعلیقی- مقاومتی با استفاده از TRX را انجام دادند. از گروه کنترل نیز خواسته شد تا در این مدت فعالیت ورزشی خاصی انجام ندهند. پس از پایان 6 هفته تمرینات، تمامی آزمون‌هایی که در مرحله پیش‌آزمون اجرا شده بودند، در مرحله پس‌آزمون نیز اجرا شدند. از روش‌های آماری تی مستقل و آنالیز کوواریانس در سطح معنی‌داری 05/P≤0 جهت تجزیه و تحلیل یافته‌های تحقیق استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج آزمون آماری آنالیز کوواریانس نشان داد که انجام تمرینات TRX موجب بهبود معنی‌دار نتایج آزمون‌های جهش جانبی، جهش 8 لاتین، سه جهش تک‌پا، آزمون عملکرد تعادلی Y و آزمون خطای فرود در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل شد (001/P≤0). به طوری که آزمودنی‌های گروه تمرینی در پس‌آزمون عملکرد بهتری را نسبت به پیش‌آزمون داشتند. اما بهبود معنی‌داری در عملکرد آزمودنی‌های گروه کنترل در هیچ‌یک از آزمون‌های مورد بررسی مشاهده نشد(05/P≥0).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به اثرگذاری تمرینات TRX بر آزمون‌های پیشگوی بروز آسیب اندام تحتانی در ورزشکاران مستعد آسیب، پیشنهاد می‌شود از این شیوه تمرینی در قالب پروتکل‌های پیشگیرانه از بروز آسیب، در تیم‌های ورزشی و بخصوص تیم‌های ورزشی دانشگاهی استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرینات TRX، آسیب، پیشگیری، اندام تحتانی، دانشجو
  • رامین شادی، ناصر فقهی فرهمند*، کمال الدین رحمانی صفحات 201-211
    سابقه و هدف

    بروز حوادث صنعتی و بیماری‌های شغلی در بیشتر موارد به تحمیل زیان‌های قابل‌توجه انسانی، زیست‌محیطی و اقتصادی می‌انجامد؛ بر همین اساس هدف این پژوهش تدوین الگوی عوامل موثر بر توسعه ایمنی و بهداشت شغلی بود.

    روش بررسی

    این پژوهش از منظر هدف کاربردی و بر اساس روش انجام کار توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه شرکت‌های کوچک و متوسط تولیدی شهر تبریز بود. مقدار تمامی بارهای عاملی بزرگتر از 5/0 و از نظر آماری معنی‌دار بود که نشان دهنده روایی مناسب پرسشنامه بود. همچنین مقدار آلفای کرونباخ برای تمامی مولفه‌های اصلی بزرگتر از 7/0 محاسبه شد که نشان دهنده پایایی مناسب پرسشنامه بود. به‌منظور تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها ضمن استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، از مدل‌سازی ساختاری- تفسیری در جهت تدوین الگوی عوامل موثر بر توسعه ایمنی و بهداشت شغلی استفاده‌شد.

    یافته‌ها

    یافته‌های پژوهش در بخش تحلیل عاملی تاییدی برای مولفه‌های اصلی نشان می‌دهد که مقدار ریشه میانگین مربعات خطا کوچکتر از 05/0، خی‌دو نسبی کمتر از 3 و شاخص‌های نیکویی برازش، برازش تطبیقی و برازش هنجارشده بزرگ‌تر از 9/0 محاسبه شد که بر همین اساس هفت مولفه اصلی به‌عنوان مولفه‌های الگوی توسعه ایمنی و بهداشت شغلی تایید شد. یافته‌های بخش مدل‌سازی ساختاری- تفسیری نیز نشان می‌دهد که مولفه سازمان و مدیریت به‌عنوان تاثیرگذارترین مولفه و کیفیت ایمنی کارکنان به‌عنوان تاثیرپذیرترین مولفه الگوی توسعه ایمنی و بهداشت شغلی تلقی می‌شود که به شکل مستقیم و غیر‌مستقیم از سایر مولفه‌ها تاثیر می‌گیرد.

    نتیجه‌گیری

    بر اساس الگوی تدوین شده مدیران می‌توانند با تمرکز بر مولفه‌های اصلی تاثیرگذار مانند سازمان و مدیریت و اقدامات مدیریتی باعث بهبود مولفه‌های تاثیرپذیر شده و با افزایش کیفیت ایمنی کارکنان، تاب‌آوری سازمان را در مقابل حوادث و بیماری‌های شغلی افزایش دهند.

    کلیدواژگان: ایمنی، بهداشت شغلی، مدلسازی ساختاری- تفسیری
  • علی محمدزاده ابراهیمی*، خدیجه علوی صفحات 212-220
    سابقه و هدف

    تخلفات و سوانح رانندگی در اکثر جوامع به عنوان یک مشکل جدی مدیریت اجتماعی و عمومی مطرح است. علیرغم انجام پژوهش های زیادی در مورد سبب شناسی و عوامل انسانی مرتبط با تخلفات و حوادث رانندگی، نقش عوامل روانشناختی به ویژه عوامل شخصیتی و شناختی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه حساسیت به تنبیه، حساسیت به پاداش و ادراک خطر رانندگی در دو گروه رانندگان متخلف و غیر متخلف انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی نمونه آماری 80 شرکت کننده از رانندگان شهر بجنورد (42 نفر در گروه متخلف و 38 نفر در گروه غیر متخلف)، به صورت هدفمند و با روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های حساسیت به تنبیه و حساسیت به پاداش- تجدید نظر شده و تصریح شده (SPSRQ-RC) و پرسشنامه ادراک خطر رانندگی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین دو گروه رانندگان متخلف و غیر متخلف در حساسیت به تنبیه تفاوت آماری معنی داری وجود داشت و گروه متخلف از حساسیت به تنبیه کمتری نسبت به گروه غیر متخلف برخوردار بود (0/05>p). در متغیر حساسیت به پاداش تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه وجود نداشت (0/05<p). همچنین، بین دو گروه در ادراک خطر تفاوت آماری معنی داری وجود داشت و میزان ادراک خطر رانندگی در رانندگان متخلف کمتر از رانندگان غیر متخلف بود (0/05>p).

    نتیجه گیری

    حساسیت به تنبیه پایین و ادراک خطر پایین در تخلفات رانندگی نقش دارند. بر این اساس، می توان در برنامه های آموزشی و مداخلات مورد نظر از راهبردهای متمرکز بر تنبیه برای کاهش تخلفات و رفتارهای قانون گریز رانندگی بهره جست. همچنین، میزان خطر ادراک شده می تواند به عنوان یک فاکتور مهم در غربالگری و تایید متقاضیان اخذ گواهی نامه رانندگی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: حساسیت به پاداش، حساسیت به تنبیه، ادراک خطر رانندگی، رانندگان
  • مانیا سلیمانی پیام، افشین مقدسی* صفحات 221-229
    سابقه و هدف

    زمین خوردن یکی از شایع‌ترین و جدی‌ترین مشکلات دوران سالمندی است که بسیار تکرار می‌شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر قدرت عضلات اندام تحتانی، قابلیت حرکتی، عملکرد تنفس و کیفیت زندگی زنان سالمند بود.

    روش بررسی

    این مطالعه‌ از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی‌سازی شده با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 زن سالمند در دامنه سنی 80-60 سال از منطقه 2 شهر مشهد بر اساس معیارهای ورود به مطالعه به عنوان نمونه‌ی آماری انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. برای اندازه‌گیری قدرت عضلات اندام تحتانی، قابلیت حرکتی، عملکرد تنفس و کیفیت زندگی به ترتیب از آزمون‌های30 ثانیه نشست و برخاست از روی صندلی، زمان برخاستن و رفتن، تعداد تنفس در دقیقه و میزان حبس نفس در حالت دم و بازدم و پرسشنامه کیفیت زندگی لیپاد استفاده شد. گروه تجربی، برنامه تمرینات پیلاتس را به مدت 6 هفته، هر هفته 6 جلسه و هر جلسه حدود 45 تا 60 دقیقه انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس برای اندازه‌های تکراری در سطح اطمینان 95% انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که میزان قدرت عضلات اندام تحتانی، قابلیت حرکتی، عملکرد تنفس و کیفیت زندگی گروه تجربی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون به طور معناداری بهبود یافت (P<0/05). همچنین تفاوت معناداری در تمامی متغیرها بین دو گروه تجربی و کنترل در پس آزمون مشاهده شد(P<0/05).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده، انجام 6 هفته تمرینات روزانه پیلاتس قدرت پاها، قابلیت حرکتی، عملکرد تنفسی و به دنبال آن کیفیت زندگی را در زنان سالمند بهبود می‌دهد. بنابراین، انجام این تمرینات را به عنوان یک مداخله ایمن با هدف پیشگیری از زمین خوردن در دوران سالمندی و بهبود قابلیت حرکتی، عملکرد تنفسی و کیفیت زندگی به افراد سالمند توصیه می‌کنیم.

    کلیدواژگان: پیلاتس، تحرک پذیری، سالمند، عملکرد تنفسی، کیفیت زندگی
  • ابراهیم ابوالفتحی، هومن مینونژاد *، محمد کریمی زاده اردکانی، کمال محمدخانی صفحات 230-237
    سابقه و اهداف

    امروزه دانستن تغییرات کینماتیک زوایای مفاصل اندام تحتانی در تکالیف پرش فرود، می‌تواند اطلاعات مفیدی برای پیشگیری از بروز آسیب‌های اندام تحتانی در افراد دارای کف‌پای صاف فراهم آورد. لذا هدف تحقیق حاضر، بررسی کینماتیک فرود ورزشکاران دارای کف‌پای صاف و طبیعی با استفاده از سیستم امتیازدهی خطای فرود بود.

    روش‌ بررسی

    تحقیق حاضر از نوع علمی مقایسه ای بود. در پژوهش حاضر 26 مرد ورزشکار دارای کف پای صاف و 26 مرد ورزشکار دارای قوس طبیعی پا شرکت کردند. میزان قوس کف پا از طریق شاخص استاهلی اندازه‌گیری شد. براساس این شاخص مقادیر 0/89 > SI> 0/53 به عنوان کف پای طبیعی و SI> 0/89 به عنوان کف پای صاف بررسی و ارزیابی کمی شد. داده‌های کینماتیکی با استفاده از دوربین‌های ثبت حرکتی ثبت شد. آزمون‌ مورد استفاده در تحقیق حاضر سیستم امتیازدهی خطای فرود(LESS) بود. جهت بررسی تفاوت میانگین در متغیرهای وابسته بین دو گروه سالم و مبتلا به ناهنجاری کف‌پای صاف از آزمون t تست مستقل و برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها با آزمون شاپیرو ویلک استفاده شد. تمامی بررسی‌های آماری به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 20 در فاصله اطمینان 95 درصد با آلفای کوچکتر یا مساوی 0/05 انجام شد.

    نتایج

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد بین گروه‌های پژوهش در آزمون پرش-فرود تفاوت معناداری وجود داشت به این صورت که گروه دارای کف‌پای صاف نمرات بیشتری (عملکرد ضعیف‌تری) را نسبت به گروه کف‌پای طبیعی نشان داد (p<0/05).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل از آزمون پرش-فرود می‌توان نتیجه گرفت که تغییر در وضعیت قوس پا و در نتیجه در راستای بدن، احتمالا زوایای مفاصل اندام تحتانی را طی فعالیت‌های روزانه و ورزشی تحت تاثیر قرار می‌دهد که می‌تواند الگوی آسیب را تغییر دهد.

    کلیدواژگان: کف پای صاف، سیستم امتیازدهی خطای فرود، زنجیره های حرکتی
|
  • Atefesadat Razavee Anari, Alibagher Nazarian, Azar Aghayari, Esmaeeil Mozafaripour* Pages 165-176
    Background and Objectives

    Finding the best way for improving performance is one of the most critical aims of sport activities. So the aim of this study was the comparison of the immediate pre-competition message, core stability exercises and combination of them on performance in elite women karate player.

    Material and Methods

    This was a semi-experimental study (pre and post-test). 60 elite women karate player involved in this study and randomly divided into 4 groups (ie sport massage group, Core stability exercises, combined and control (number of each group was 15). The massage group received one session of sport massage, and core stability group performed one session of core stability exercise and the mixed group performed both of this intervention. Before and after applying interventions, performances were tested by the following tests: Y balance test, Triple Hop and Figure-eight Hop tests. ANCOVA and paired t-test were used to examine the differences between groups.

    Results

    The results show that all three intervention groups reach a significant improvement in all performance tests (p<0.05). Also, between three interventions' effect, the most improvement was found in the mixed group, Massage and core stability exercise group, respectively.

    Conclusion

    finally results of this study show that combined training (i.e. Massage therapy and core training) has the best way to improve karate players' performance, so coaches and trainers should pay more attention to them during training sessions.

    Keywords: functional stability, Musculoskeletal manipulations, Athletic performance, Martial arts
  • Mostafa Pouyakian, Rezvan Zendehdel *, Zahra Moradpour, Farah Bokharaei-Salim, Mehrdad Helmi-kohnehshahri, Zahra Taherianfar Pages 177-182
    Background and Objectives

    Healthcare workers in the hospitals are in front line of contact with SARS-CoV-2. Then protection of healthcare workers is a critical point for maintenance of public health. Since correct use of mask and leakage of virus from the sides into the mask play an important role for mask efficiency, in this study inner surface of N95 mask with SARS-COV-2 was evaluated.

    Materials and Methods

    The inner surface of N95 (JSP 822ML model) masks in the health workers of an intensive care unit from Tehran for SARS-COV-2 contamination was determined. Ethics was emphasized by research license receiving, health and safety caring.SARS-COV-2 test was presented negative in studied subjects based on the heath records. All of samples was evaluated after a shift work use of mask by a sterile swab. The RNA of SARS-CoV-2 in samples was surveyed based on the real time reverse transcription-PCR.

    Results

    Studied intensive care unit was contaminated by eleven confirmed COVID-19. All of health workers performed health hygiene protocols and used N95 mask in a shift (12 hours) continuously. Health workers monitor patients in the distance lower than o.5 m. However, all of swab samples from inner surface of used N95 face mask were presented negative results for SARS-CoV-2 detection.

    Conclusion

    Due to the negative SARS-COV-2 test in subjects and results of virus detection in inner surface of masks, there are not considerable leakages into the masks. Personal protective equipment is the last suggestion in the occupational safety, continuous and correct use of N95 mask has been recommended as the most important part of health protocol for respiratory protecting against SARS-COV-2. Moreover, training of health care workers for correct use of protective mask has been recommended.

    Keywords: N95-mask, SARS-COV-2, Health working, Intensive care unit
  • Amirhosein Bahramzadeh, Ghazaleh Monazami -Tehrani, Saeedeh Nateghinia, Nader Akbari Dilmaghani* Pages 183-189
    Background and Objectives

    Noise pollution and lack of light directly affect the activities of employees and cause burnout and negative behaviors in the individual. The aim of this study was to investigate the physically harmful factors of noise and local illumination of the workplace and the rate of burnout in the intensive care unit of the brain in Loghman Hakim Hospital. Method and Materials: The present study is a cross-sectional and observational-descriptive study and the statistical population was the staff of the intensive care unit of Loghman Hakim Hospital. The study instruments included the Maslach burnout questionnaire (25), sound meter, and luxometer.

    Results

    The average noise in the workplace is 44.3 decibels and exceeds the standard. The local lighting condition of 38 stations measured in 20 stations (equivalent to 78.95%) was unfavorable. The burnout questionnaire showed that all employees had depression and the highest rate of burnout was observed in the dimension of emotional fatigue and personal performance and the lowest rate was observed in the dimension of depersonalization.

    Conclusion

    People who work in the intensive care unit of the brain are more exposed to stress due to the nature of the job and the possibility of burnout at high levels is predicted in them to hold training courses and improve stress management skills to prevent burnout. The staff of this department should be taken into consideration .

    Keywords: Maslash burnout questionnaire, Lighting, Voice, Brain Intensive Care
  • Mohammad Kalantariyan *, Reza Rajabi Pages 190-200
    Background and Objectives

    TRX exercises with injury prevention approach have been introduced as a new way to prevent lower extremity injury in athletes. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of TRX preventive exercises on some predictor tests of lower extremity injury in athletes at risk of injury.

    Materials and Methods

    24 student Athletes were randomly divided according to the inclusion and exclusion criteria in to the control and training groups. In the pretest, jump tests such as side hop, figure 8, and three single-leg hop and Y balance functional test and also LESS were performed as predictive tests for lower extremity injury. The training group then performed TRX exercises for 6 weeks and 3 sessions per week. The control group was also asked to do not any special sport activities. After 6 weeks training, All tests performed in the pre-test phase were also performed in the post-test phase. Independent T-test and analysis of covariance methods at a significant level of P≤0.05 were used to analyze the research findings.

    Results

    The results of the covariance analysis test showed that doing the TRX exercises significantly improved the results of side hop, figure 8, three single-leg hop, Y balance tests and LESS in the training group rather than control (P≤0.001). So that subjects of the TRX training group had better performance in post-test than in pre-test. However, there was no significant improvement in the performance of control group subjects in any of the tests (P≥0.05).

    Conclusion

    Given the impact of TRX exercises on predictive tests for lower extremity injury in athletes prone to injury, it is recommended that this exercises method be used in the form of preventive injury protocols in sport teams, especially university sports teams.

    Keywords: TRX Exercises, Prone to Injury, Prevention, Landing Error Scoring System, Function
  • Ramin Shadi, Naser Feghi- Farahmand *, Kamaleddin Rahmani Pages 201-211
    Background and Objectives

    Industrial accidents and occupational diseases mostly lead to considerable human, environmental, and economic losses. Hence, the present study aims at determining the pattern of the influential factors in the development of occupational safety and health.

    Methods and Matereal

    The statistical population of the study included all the small and medium-sized enterprises in Tabriz. Two questionnaires were used for data collection. All the load factors were greater than 0.5 and statistically significant, which shows the good validity of the questionnaire. In addition, Cronbach’s alpha for all the major components was greater than 0.7, which shows the good reliability of the questionnaire. In order to determine the pattern of the influential factors in the development of occupational safety and health, confirmatory factor analysis and Interpretive Structural Modeling (ISM) were used for data analysis.

    Result

    Research findings at the confirmatory factor analysis for the major components indicates that the RMSEA is smaller than 0.05, the GFI, CFI, and NFI are greater than 0.9. As a result, the seven major components are confirmed as the components of the pattern of the development of occupational safety and health. Finding of the Interpretive Structural Modeling showed that the “organization and management” is the most influential component and the “employee safety quality” is the most impressible component in the pattern of safety and health development directly and indirectly affected by other components.

    Conclusion

    According to the determined pattern, managers can focus on the major influential components such as the organization and management, and managerial measures to improve the impressible components and increase the organization resilience against occupational disasters and diseases by increasing the employees’ safety.

    Keywords: Occupational Accidents, Occupational Health, Safety Management
  • Ali Mohammadzadeh Ebrahimi*, Khadije Alavi Pages 212-220
    Background and Objectives

    Traffic violations and accidents are serious problems of social and public management in most societies. While much research has been done on the etiology and human factors associated with traffic violations and accidents, the role of psychological factors, especially personality and cognitive variables, less attention has been paid. This study aimed to compare the sensitivity to punishment, sensitivity to reward, and driving risk perception in two groups of offending and non- offending drivers.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 80 drivers (42 individuals in the offending group and 38 individuals in the non-offending group) from Iran, bojnord, in 2020 were selected by purposeful and available sampling. Data was collected using the Sensitivity to Punishment and Sensitivity to Reward Questionnaires -Revised and Clarified (SPSRQ-RC) and the Driving Hazard Perception Questionnaire. Data analysis was performed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    There were statistically significant difference in sensitivity to punishment between the two groups of offending and non-offending drivers, and the offending group had less sensitivity to punishment than the non-offending group (p<0.05). There was no statistically significant difference between the two groups in sensitivity to reward (p>0.05). also, results showed that there were significant difference between the two groups in driving risk perception; driving risk perception in offending drivers was less than non- offending drivers (p<0.05).

    Conclusion

    Lower sensitivity to punishment and driving risk perception is associated with more driving violations. Accordingly, Strategies generating campaigns that focus on negative sanctions that could activate the BIS may be particularly effective in reducing illegal and risky driving behaviors. Also, the driving risk perception can be considered an essential factor in screening drivers for a driver's license.

    Keywords: Sensitivity to Reward, Sensitivity to Punishment, Driving Risk Perception, Drivers
  • Mania Soleimani Payam, Afshin Moghadasi* Pages 221-229
    Background and Objectives

    Falling is one of the most common and serious problems in old age that happens a lot. The aim of this study was to investigate the effect of Pilates exercises on lower limb muscle strength, mobility, respiratory function and quality of life in elderly women.

    Methods and Materials

    This study was a randomized controlled trial. Thirty elderly women in the age range of 60-80 years from District 2 of Mashhad based on the inclusion criteria were selected as a statistical sample and were randomly divided into experimental (n = 15) and control (n = 15) groups. The 30- Second Chair stand test, time up and go, breathing rate per minute, and the rate of breath holding and exhaling and quality of life questionnaire were used for measure the lower limb muscle strength, mobility, respiratory function, and quality of life, respectively. The experimental group performed a Pilates exercise program for 6 weeks, 6 sessions per week and about 45 to 60 minutes per session. Data analysis was performed using statistical analysis of variance for repeated measures at 95% confidence level.

    Results

    The results showed that lower extremity muscle strength, mobility, respiratory function and quality of life of the experimental group significantly improved in the post-test compared to the pre-test (P <0.05). Also, a significant difference was observed in all variables between the experimental and control groups in the post-test (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results, 6 weeks of daily Pilates exercises improved leg strength, mobility, respiratory function and consequently the quality of life in elderly women (P <0.05). Therefore, we recommend these exercises as a safe intervention to prevent falling and improve mobility, respiratory function and quality of life in the elderly.

    Keywords: Aging, Mobility, Pilates, Quality of Life, Respiratory Function
  • Ebrahim Abolfathi, Homan Minoonejad *, Mohammad Karimizadeh Ardakani, kamal Mohammadkhani Pages 230-237
    Background and Objectives

    Nowadays, knowing the kinematic changes of lower limb joint angles in jump-landing tasks can provide useful information to prevent lower limb injuries in people with flat foot. Therefore, the aim of the present study was to investigate the kinematics of landing of athletes with flat and natural soles using landing error scoring system.

    Materials and Methods

    In the present study, 26 male athletes with flat foot and 26 male athletes with normal arch of the foot participated. The arch of the foot was measured by using the staheli index. Based on this index, values of 0.89> SI > 0.53 as normal foot and SI > 0.89 as flatfoot were evaluated and quantified. Kinematic data were recorded using motion capture cameras. The test used in the present study was landing error scoring system. Independent t-test was used to evaluate the mean difference in dependent variables between the two groups of healthy and flat-footed anomalies and Shapiro-Wilk test was used to evaluate the normality of the distribution of variables. All statistical tests were performed by SPSS software version 20 at 95% confidence interval with P value less than or equal to 0.05.

    Results

    The results of the present study showed that there is a significant difference between the research groups in the jump-landing test (LESS) in that the flat-bottomed group showed higher scores (poorer performance) than the normal arch of the foot group(P> 0.05).

    Conclusion

    Based on the results of the jump-landing test (LESS), it can be concluded that changes in the position of the arch of the foot and therefore in the alignment of the body, probably affect the angles of the lower limb joints during daily activities and sports, which can change the pattern of damage.

    Keywords: flat foot, Landing error scoring system, Kinetic chains, postural deformities