فهرست مطالب

آفاق امنیت - پیاپی 51 (تابستان 1400)

فصلنامه آفاق امنیت
پیاپی 51 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیامک باقری چوکامی*، رضا صارمی راد صفحات 5-36
    تقوا در ادبیات متعارف مطالعات دفاعی و سیاسی، مفهوم مهجوری است. از رنسانس به بعد، عنصر تقوا به طور کلی از حوزه سیاست، قدرت، امنیت و امور دفاعی کنار زده شد. اگرچه پس از نقدهای فراوان به گفتمان های سخت افزاری نظیر ریالیست ها به عنوان جریان اصلی حوزه قدرت و امنیت، در سه دهه اخیر شاهد ظهور گفتمان های نرم هستیم و در این راستا، مفهومی مانند هویت، جایگاه ویژه ای در حوزه قدرت و امنیت باز کرد؛ اما همچنان به مقوله های معنوی مانند اخلاق و تقوا، آن چنان که در گفتمان اسلامی ارزش راهبردی دارد، توجه نشده و تحقیقات در این زمینه هنوز از جایگاه برجسته ای برخوردار نیست. از این رو، مقاله حاضر به دنبال پاسخ این است که تقوا چگونه در استحکام و مقاوم سازی بعد ایجابی امنیت ملی تاثیرگذار است؟ روش استدلال در این پژوهش، قیاسی و در چارچوب نظری سنت های الهی است و از روش تحلیل ثانویه به عنوان مکمل بهره گرفته است. یافته اجمالی تحقیق این است که تقوا به مثابه دال مرکزی معنویت و ایمان به مثابه سنت اجتماعی الهی تاثیرگذار بر عناصر سرمایه اجتماعی واحد سیاسی بوده و از این رهگذر با حل مساله پاسخگویی (کارآمدی) و خواسته های شهروندان، بنیاد امنیت ایجابی را مستحکم می کند. عکس قضیه نیز صادق است؛ یعنی نتیجه محتوم زوال تقوا، زوال سرمایه اجتماعی است که در پی آن، بنیادهای بعد ایجابی امنیت ملی فروخواهد ریخت.
    کلیدواژگان: تقوا، اخلاق، معنویت، قدرت ملی، استحکام ملی
  • محمدحسن گلی شیردار، صالح منتظری، حامد مایلی* صفحات 37-71

    امروزه رسانه، نقشی بی بدیل و مهم در جوامع پیدا کرده و به دلیل کارکردهایی که دارد، می تواند تاثیر مستقیمی بر امنیت فرد و جامعه داشته باشد. چگونگی حفظ امنیت فرد و جامعه در خلال کارکردهای رسانه، دغدغه ای بسیار مهم و به جا است. با توجه به جایگاه فقه در تنظیم قوانین کشور، فقه توانایی لازم را برای حفظ امنیت فرد و جامعه در حوزه فعالیت رسانه ای داشته و گزاره های دستوری لازم را به دست می آورد. فقه امامیه با توجه به آموزه هایی که ارایه می کند، دستوراتی را تنظیم و ارایه نموده است که با رعایت آن ها، جامعه قادر به حفظ امنیت فردی و اجتماعی در حوزه رسانه بوده و شرایط مناسبی جهت اطلاع رسانی صحیح را در حوزه رسانه ایجاد می کند. از فقه امامیه می توان در مباحثی مانند ارتداد، نشر اکاذیب، تهمت، نشر محتوا علیه عفت عمومی و مقدسات اسلامی، حفظ کتب ضلال و... برای تبیین مبانی فقهی امنیت فردی و اجتماعی در حوزه رسانه بهره گرفت. در این بررسی، از چارچوبی سه وجهی که متکی بر مکتب فرهنگ گرای پیتر کاتزنشتاین، نظریه مسئولیت اجتماعی رسانه و قاعده فقهی لاضرر است، در اثبات این ادعا بهره گرفته می شود.

    کلیدواژگان: فقه امامیه و امنیت، فقه امامیه و رسانه، رسانه و امنیت، امنیت و قاعده لاضرر
  • احسان کیانی، هادی تاجیک* صفحات 73-95
    در شرایطی که اهمیت نبردهای اطلاعاتی در منازعات بین المللی بر کسی پوشیده نیست، دست یابی به تعریفی نسبتا دقیق از رویکرد تهاجمی به اطلاعات، می تواند تصمیم سازان امنیت ملی کشور را هم ازمنظر پدافندی در شناسایی هجمه های اطلاعاتی و هم ازمنظر آفندی در طراحی راهبردهای تهاجمی یاری کند. در راستای تولید ادبیات فارسی زبان درخصوص اطلاعات تهاجمی، این پژوهش برمبنای ارزیابی پژوهش های آشکار لاتین با روش توصیفی تحلیلی برمبنای گردآوری کتابخانه ای، به تبیینی از مساله تهاجم اطلاعاتی مبادرت می ورزد. ارزیابی تعاریف این رویکرد در منابع غربی نشان می دهد می توان تهاجم اطلاعاتی را، نوعی حمله پیش دستانه به چرخه اطلاعاتی منتج به تصمیم سازی دولت/سازمان های متحد، موتلف، رقیب یا متخاصم دانست که با هدف مدیریت ادراک و تغییر محاسبات آن، زمین بازی را مطابق منافع خودی طراحی می کند تا به مهار یا تغییر رفتار طرف مقابل بینجامد. در رویکرد تهاجمی به اطلاعات برای تغییر موازنه نیروها، لازم است نبض داده های کاربردی حریف در دست قراربگیرد تا بدین وسیله بتوان طراحی ها و برنامه ریزی های دشمن را تحت تاثیر قرارداده و حتی به آن ها مطابق منافع خودی، جهت داده شود.
    کلیدواژگان: تهاجم اطلاعاتی، برتری اطلاعاتی، آگاهی بر میدان، دانش مسلط
  • یاسر امین الرعایا*، مریم احمدی نژاد، محسن متاجی صفحات 97-124
    در عصر حاضر حق دسترسی به اینترنت ابزاری برای دستیابی به حق آزادی بیان تلقی می شود و دولت ها وظیفه دارند از دسترسی گسترده به اینترنت اطمینان حاصل کنند. البته تاکید بر حق به دسترسی به اینترنت به معنای نادیده گرفتن و احترام به حاکمیت دولت ها در شرایط اضطراری نمی باشد به دیگر سخن در نظام بین الملل حقوق بشر در هنگام تزاحم میان حفظ امنیت ملی و نظم عمومی با حق های بشری مانند حق دسترسی به اینترنت ، حمایت از امنیت ملی و نظم عمومی ، هرچند با محدود و تعلیق نمودن موقت حق های بشری همراه باشد ، مقدم داشته شده است. پرسشی که در این مقاله مطرح می گردد این است که با توجه به رویه و قواعد بین المللی، اقدام جمهوری اسلامی در قطع اینترنت در آبان ماه 1398 چگونه تحلیل می شود ؟ در پاسخ به این پرسش، نوشتار حاضر که با رویکردی توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسناد و رویه های قضایی معتبر بین المللی نگارش یافته است، بر این فرض استوار است که قواعد بین المللی اعمال »محدودیت« و »تعلیق »دسترسی به اینترنت را به هنگام اضطرار و بحران برای تمامی کشورها و ازجمله جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته ‏است.
    کلیدواژگان: آزادی بیان، امنیت ملی، دسترسی به اینترنت، شرایط اضطراری
  • ابراهیم برزگر، تهمینه بختیاری* صفحات 125-145
    آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 با ازدست دادن یکی از بزرگترین متحدان خود در منطقه غرب آسیا، همه توان خود را برای تضعیف هویت اسلامی انقلابی جمهوری اسلامی به کار گرفت. مهم ترین اقدام آمریکا، امنیتی کردن ایران در صحنه جهانی بوده است. آمریکا در این فرایند به عنوان بازیگر امنیت ساز، از رسانه به عنوان یک بازیگر کارکردی و تسهیل کننده برای دستیابی به اقناع افکار عمومی، اجماع در میان بازیگران رسمی و اقدام علیه ایران استفاده کرده است. پرسش این است که آمریکا چگونه از ابزار رسانه برای امنیتی کردن ایران استفاده کرده است؟ فرضیه این است که آمریکا با وضع قوانین و سیاست گذاری های کلان و تعیین خط مشی برای رسانه ها و حمایت های مالی از آن ها، فرایند امنیتی کردن ایران را تسهیل کرده است. در دهه اول انقلاب، اقناع افکار عمومی آمریکا و جهان در دستور کار بود؛ در دهه دوم، این ابزار برای اقناع افکار عمومی با هدف اجماع علیه ایران به کار گرفته شد؛ در دهه سوم، اجماع سازی به منظور اقدام و تغییر باورها و نگرش های مردم ایران با هدف همراه کردن آن ها برای تغییر نظام و اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران انجام شد و در دهه چهارم، از ابزار رسانه برای تثبیت و تقویت فرایند امنیتی کردن در سه مرحله اقناع، اجماع و اقدام به کارگرفته شد. در این پژوهش از چارچوب نظری مکتب کپنهاگ با تکیه بر کنش گفتاری و تحلیل مضمون استفاده شده است.
    کلیدواژگان: امنیتی کردن، افکار عمومی، مخاطبان، اجماع سازی، تحریم های بین المللی
  • الهام امین زاده، امیر لهراسبی* صفحات 147-172
    تاریخ، همواره با ظهور فناوری های بدیعی که تطورات معنتابهی را در دنیا رقم زده اند، کامل شده است. موشک بالستیک دریچه ای از قرایح نظامی و سیاسی کشور ها را به روی آنان می گشاید و بر دامنه قدرت و اقتدار بین المللی آنان می افزاید. وجه ممیزات موشک های بالستیک از بعد تسلیحاتی نظیر برد، دقت و سرعت شگرف در حمل کلاهک های سنگین و همچنین کاربرد غیرتسلیحاتی آن در صنعت فضایی و پرتاب ماهواره، رجحان آن را نسبت به سایر پرتابه های مشابه رقم زده است. حساسیت دولت های متنفذ بین المللی بر سر مساله موشکی، معلول مختصه ممتاز این فناوری در افزایش توان دفاعی و فضایی کشورها است. به همین سبب در میان فقدان هنجارهای لازم الاجرای بین المللی، مبادرت به تصمیم گیری های خودسرانه سیاسی و انحصاری کرده اند. آنچه در این تحقیق ازنظر گذرانده می شود، بایسته های حقوقی دفاع و صیانت از موضوع موشکی جمهوری اسلامی ایران در جولانگاه جهانی است. یافته های تحقیق مبین آن است که برخلاف ادعا های طرح شده، فعالیت های مشروع و صلح آمیز موشکی کشور در سال های بعد از انقلاب اسلامی، نمایانگر احراز حق ذاتی ایران در نظام بین الملل است که اعزاز آن و به رسمیت شناختن حق دفاع موشکی، از تعهدات جامعه بین المللی در قبال جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
    کلیدواژگان: دفاع مشروع، شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه 2231، کلاهک هسته ای، ماهواره بر، موشک بالستیک
  • علیرضا رحیمی، کابک خبیری*، علیرضا سلطانی، ابراهیم متقی صفحات 173-197
    هدف اصلی پژوهش حاضر تبیین فردگرایی در سیاست خارجی آمریکا در دوران ترامپ و تاثیر آن بر امنیتی‎‎سازی منطقه غرب آسیا است. متناسب با این هدف، نگارنده به دنبال پاسخ به این سوال اصلی است که فردگرایی در دوران ترامپ چه تاثیری بر امنیتی‎‎سازی منطقه غرب آسیا داشته است؟ نگارنده تلاش می‎‎کند تا با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و با استناد به نظریه پیوستگی روزنا از یک‎‎سو و نظریه امنیتی‎‎سازی مکتب کپنهاگ از سوی دیگر به عنوان چارچوب نظری، فردگرایی در سیاست خارجی ترامپ را بررسی و تاثیر آن بر امنیتی‎‎سازی منطقه راهبردی غرب آسیا را تحلیل کند. روزنا منابع سیاست خارجی را به پنج دسته تقسیم می کند: فردی، وابسته به نقش، اجتماعی، حکومتی و خارجی. درخصوص اولویت هر کدام از این متغیرها، روزنا معتقد است که نقش متغیر فرد در آمریکا به عنوان کشوری با وسعت زیاد، اقتصاد توسعه یافته و با جامعه باز در پایین ترین سطح قرار دارد. بررسی سیاست خارجی آمریکا در دوران ترامپ از بعد روان شناسی شخصیتی و عملکرد، برخلاف نظریه روزنا نشان می دهد که متغیر فرد بالاتر از چهار مورد دیگر قرار گرفته است. هرچند امنیتی سازی منطقه غرب آسیا به دولت جرج دبلیو بوش برمی گردد؛ اما آنچه این مقاله به عنوان فرضیه درنظر گرفته است، تاثیری است که فردگرایی ترامپ به عنوان بازیگر امنیتی ساز در سیاست خارجی دولت در تشدید امنیتی سازی منطقه غرب آسیا و اقدامات تنش آفرین انجام داده است. پژوهش حاضر اثبات می کند که اقداماتی ازقبیل ممنوع کردن اتباع شش کشور اسلامی از ورود به آمریکا، خروج از برجام، ترور سپهبد قاسم سلیمانی و انتقال سفارت رژیم صهیونیستی از تل آویو به بیت المقدس، به عنوان اقدامات خاص و نتیجه تشدید امنیتی سازی این منطقه، قابل ارایه است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی آمریکا، نظریه پیوستگی روزنا، فردگرایی، امنیتی سازی، غرب آسیا
  • سید حسین موسوی فر*، مهناز رشیدی، کیوان اقبالی صفحات 199-216
    در پی توافق صورت گرفته در سال 2015 پیرامون برنامه هسته ای ایران و تنظیم برجام، مقرر گردید اعمال کلیه تحریم های شورای امنیت علیه ایران با تصویب قطع نامه ای ازسوی این نهاد ملغی شود؛ ولی در آگوست 2020، کشور آمریکا که پیش تر با خروج رسمی از برجام، به عضویت خود در این سند خاتمه بخشیده بود، مدعی نقض اساسی تعهدات برجامی توسط ایران شد و با این ادعا، خواستار فعال کردن مکانیسم ماشه و بازگرداندن مجدد تحریم های بین المللی گردید. این اقدام آمریکا، مباحثی را درخصوص میزان مشروعیت قانونی آن برانگیخت. براین اساس، پژوهش حاضر در راستای پاسخ گویی به این سوال به نگارش درآمد که اقدام آمریکا در فعال سازی مکانیسم ماشه تا چه اندازه از نقطه نظر اصول و قواعد حقوق بین الملل مشروعیت دارد؟ حاصل مطالعات توصیفی تحلیلی نگارندگان، مبتنی بر منابع کتابخانه ای و تحلیل اسناد مربوطه، موید آن است که برجام، یک توافق نامه سیاسی و مستقل از قطع نامه 2231 بوده و آمریکا با خروج از این سند، دیگر «عضو مشارکت کننده در برجام» نبوده و درنتیجه، فاقد صلاحیت قانونی برای فعال کردن مکانیسم ماشه است. هم چنین ادامه یک جانبه گرایی این کشور، جز تضعیف سازمان ملل متحد و ایجاد فضای هرج ومرج در محیط بین المللی، دورنمای دیگری را پیش روی جامعه بین المللی قرار نخواهد داد.
    کلیدواژگان: مکانیسم ماشه، برجام، قطع نامه شورای امنیت، تحریم، حقوق بین الملل
|
  • Siamak Bagheri Choukami *, Reza Sarmeirad Pages 5-36
    Piety in the conventional literature of defense and political studies is the concept of abandonment. From the Renaissance onwards, the element of piety was generally removed from politics, power, security, and defense. However, after many criticisms of hardware discourses such as realists as the mainstream of power and security, in the last three decades we have seen the emergence of soft discourses, and in this regard, concepts such as identity have opened a special place in power and security. Nevertheless, spiritual issues such as ethics and piety, which have strategic value in the Islamic discourse, are still not considered and research in this field is not yet prominent. Hence, the main question of the present article seeks to answer how piety is effective in strengthening and strengthening the positive dimension of national security? The method of reasoning in this research is deductive and in the theoretical framework of divine traditions and the method of secondary analysis has been used as a complement. The  findings of the research indicated that  that piety as a central sign of spirituality and faith as a divine social tradition affect the elements of social capital of a political unit and thereby strengthens the foundation of positive security by solving the problem of accountability (efficiency) and citizens' demands . The reverse is also true; That is, the inevitable result of the decline of piety is the decline of social capital, after which the foundations of the positive dimension of national security will collapse.
    Keywords: Piety, National Security: National Strength, national power, Divine Tradition
  • MohammadHasan Goli Shirdar, Sleh Montazeri, Hamed Mayeli * Pages 37-71

    Today, the media plays an important and unprecedented role in societies and, because of its functions, it can have a direct impact on individual and community security. How to maintain personal and social security during media operations is a very important and relevant concern. According to the position of jurisprudence in regulating the laws of the country, Jurisprudence has the necessary ability to maintain the security of the individual and society in the field of media activity and obtains the necessary grammatical statements. The Imamiyyah jurisprudence is based on the provided evidence, has set up and issued instructions  through which  Society is able to maintain individual and social security in the media and creates the right conditions for proper information in the media. Imamiyyah jurisprudence on topics such as apostasy, false propaganda, slander, dissemination of content against public chastity and Islamic sacredness, preservation of oral books and ... explaining the legal principles of personal and social security in the field of media. In this study, the three-pronged framework relies on the Peter Katzenstein School of Culturalism, the theory of social responsibility, the media, and the legal jurisprudential principle, used to prove this claim.

    Keywords: Imamieh Jurisprudence, Security, Media, Rule of Lazarar
  • Ehsan Kiani, Hadi Tajik * Pages 73-95
    While the importance of intelligence battles in international conflicts is not obscured, achieving a relatively accurate definition of offensive approach to intelligence can help national security decisionmakers both defensively identify intelligence’s attacks and design offensive strategies. In order to produce Persian-language literature on offensive intelligence, this study based on the evaluation of explicit Latin research with a descriptive-analytical method from library collection, attempts to explain the issue of offensive intelligence. Assessing the definitions of this approach in Western sources shows that offensive intelligence can be considered as a preemptive attack on the intelligence cycle resulting in the decision of the rival government or groups to design the playground according to its own interests. And leads to control or change the behavior of the rival. In an offensive approach to intelligence to change the balance of power, it is necessary to capture the pulse of the opponent's functional data in order to influence the enemy's plans and even direct them according to their own interests.
    Keywords: Offensive Intelligence, Intelligence Superiority, Field Awareness, Dominant Knowledge
  • Yaser Aminoroaya *, Maryam Ahmadinezhad, Mohsen Mataji Pages 97-124
    Nowadays, the right to access the Internet is considered as a tool to achieve the right to freedom of expression, and governments have a duty to ensure widespread access to the Internet. Of course, emphasizing the right to access the Internet does not mean ignoring and unrespecting the sovereignty of states in emergencies. In other words, in International Human Rights System, when there is confrontation between maintaining national security and public order and human rights, such as the right to access the Internet, Support for national security and public order is a priority, although it leads to the restriction and temporary suspension of human rights. The question that arises in this article is how to analyze the action of the Islamic Republic of Iran in disconnecting the Internet in November 2017.In response to this question, the present study has been conducted with a descriptive-analytical approach and using library resources and valid international documents and judicial procedures. It is based on the premise that the International Rules for the Imposition of Restrictions and Suspensions on Internet access in the event of crisis for all countries, including the Islamic Republic of Iran.
    Keywords: Freedom of Expression, National Security, Internet Access, Emergency
  • Ibrahim Barzegar, Tahmineh Bakhtiari * Pages 125-145
    Media as a tool to securitize the Islamic Republic of Iran based on the US Congressional Documents.After the victory of the Islamic Revolution in 1978, the United States did its utmost to undermine the Islamic-revolutionary identity of the Islamic Republic. The most important US action is to securitize Iran on the world scene. In this process, the United States, as a security actor, has used the media as a functional and facilitating actor to persuade public opinion, consensus among official actors, and take action against Iran. The question is, how has the United States used media tools to secure Iran? The hypothesis is that the United States has facilitated the process of securitizing Iran by enacting policies for the media and their financial support. In the first decade of the revolution, persuading American and world public opinion was on the agenda. In the second decade, this tool was used to persuade public opinion to reach a consensus against Iran. In the third decade, a consensus was formed to act and change the beliefs and attitudes of the Iranian people with the aim of bringing them together to change the system and impose international sanctions on Iran. In the fourth decade, media tools were used to consolidate and strengthen the security process in persuasion, consensus and action. After the victory of the Islamic Revolution in 1978, the United States did its utmost to undermine the Islamic-revolutionary identity of the Islamic Republic. The most important US action is to securitize Iran on the world scene. In this process, the United States, as a security actor, has used the media as a functional and facilitating actor to persuade public opinion, consensus among official actors, and take action against Iran. The question is, how has the United States used media tools to secure Iran? The hypothesis is that the United States has facilitated the process of securitizing Iran by enacting policies for the media and their financial support. In the first decade of the revolution, persuading American and world public opinion was on the agenda. In the second decade, this tool was used to persuade public opinion to reach a consensus against Iran. In the third decade, a consensus was formed to act and change the beliefs and attitudes of the Iranian people with the aim of bringing them together to change the system and impose international sanctions on Iran. In the fourth decade, media tools were used to consolidate and strengthen the security process in persuasion, consensus and action.
    Keywords: securitization, public opinion, Audience, Consensus Making, International Sanctions
  • Elham Aminzadeh, Amir Lohrasbi * Pages 147-172
    History has always been complete with the advent of new technologies that have brought about so much change in the world. The ballistic missile opens a window on countries' military and political talents and adds to their scope of international power, and authority. The weapons characteristics of ballistic missiles such as range, accuracy and speed in carrying heavy warheads, as well as its non-weapons use in the space industry and satellite launch, have made it superior to other similar rocket. The sensitivity of the international powers over the missile issue is due to the features of this technology in increasing the defense and space capabilities of countries. For this reason, in the absence of the international enforcement rule, they have resorted to arbitrary political and monopolistic decisions. What is considered in this study is the legal requirements for the defense and protection of the missile issue of the Islamic Republic of Iran in the global arena. The findings of the study indicated that the legitimate and peaceful missile activities of the country over the years show the realization of Iran's inherent right in the international system that respects and recognizes the right to missile defense is one of the obligations of the international community against the Islamic Republic of Iran.
    Keywords: United Nations Security Council, Resolution 2231, Nuclear warhead, launch vehicle, Ballistic missile
  • Alireza Rahimi, Kabak Khabiri *, Alireza Soltani, Ebrahim Motaghi Pages 173-197
    The main purpose of this study is to explain individualism in US foreign policy during the Trump era and its impact on security in the region of the Western Asian. In line with this goal, the author seeks to answer the main question t; What effect has Trump’s individualism had on the security the region of the Western Asian? The author tries to examine the individualism in Trump's foreign policy by using a descriptive-analytical method and quoting the theory of Rosenau continuity, on the one hand, and the theory of security of the Copenhagen school, on the other hand, as a theoretical framework and analyzes its impact on security in the strategic region of the Western Asia. Contrary to Rosenau's theory, a study of American foreign policy under Trump in terms of personality psychology and performance shows that the individual variable is higher than the other four. Although the security of the region of the Western Asian goes back to the George W. Bush administration, what this article hypothesizes is the effect that individualism in the Trump administration's foreign policy is on intensifying the security of the region of the Western Asian and the extraordinary actions that Trump has taken as a security player. The present study proves that measures such as banning citizens of six Islamic countries from entering the United States, leaving JCPOA, assassinating General Qassem Soleimani and moving the Israeli embassy from Tel Aviv to Jerusalem can be presented as special measures and as a result of intensifying security in the region.the documents through library technique.
    Keywords: The US Foreign Policy, Rosena Relevance Theory, Individualization, securitization, West of Asiademocracy
  • Seyyed Hossein Mousavifar *, Mahnaz Rashidi, Keyvann Eghbali Pages 199-216
    Following an agreement reached in 2015 on Iran's nuclear program and the regulation of the joint comprehensive plan of action(JCPOA), it was decided that all Security Council sanctions against Iran would be lifted with the adoption of a resolution by this body. However, in August 2020, the United States of America which had previously terminated its membership in the JCPOA by formally withdrawing from it, claimed that Iran had violated its JCPOA commitments and called for the activation of the Snapback and reimposition of International sanctions. This US action, sparked debates about its legal legitimacy. Accordingly, the present study was conducted in order to answer the question of how legitimate is the US action in activating the snapback from the perspective of the principles and rules of international law? The results of the authors descriptive-analytical study, based on library sources and the analysis of relevant documents confirm that JCPOA is a political agreement independent of Resolution 2231 and the United States is no longer a participating State of JCPOA after being withdrawn from this document and as a result, it lacks the legal authority to activate the snapback mechanism. In addition, the continuation of unbridled unilateralism in this country offers no other perspective to the international community, other than weakening of the United Nations and the creation of international anarchy.
    Keywords: The US Foreign Policy, Rosena Relevance Theory, Individualization, securitization, West of Asia