فهرست مطالب

فصلنامه سیاستگذاری عمومی
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/23
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حمید بهلولی*، حمیدرضا جمشیدی، عاطفه عابدینی، علی ابرازه، فهیمه ربانی خواه صفحات 9-35

    داشتن اطلاعات و دانش کافی در مورد وضعیت همه گیری حاصل از (SARS-CoV-2)  ، یکی از موثرترین عوامل سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در کنترل این پدیده مخرب در کشورها است. مداخلات مناسب و به موقع برای کنترل آگاهانه شیوع بیماری ضروری است. این مقاله مداخلات دولتی (پشتیبانی ، اقتصادی ، امنیتی) و راهبردی پیشگیری 4  Tو مداخلات رفتاری در دوران قبل از واکسیناسیون و پس از واکسیناسیون را در کشورهای مختلف  بررسی می کند و واکسیناسیون را مهمترین و تاثیرگذارترین مداخله در حال حاضر می داند. با این حال، مداخلات غیردارویی (NPIs)، باید حداقل یک سال پس از واکسیناسیون کامل جمعیت مورد نظر ادامه یابد. قابل ذکر است که ایجاد جهش های جدید و فرار از واکسن، نگرانی های زیادی را برای ادامه کنترل بیماری ایجاد کرده است. روش پژوهش در این مقاله مبتنی بر شیوه مرور محدوده نظر ادبیات علمی برای یافتن منابع اصلی و مفاهیم کلیدی و شواهد موجود در شناخت انواع مداخلات حکومتی و غیردارویی - رفتاری در جهان و مدل سازی با رویکرد آینده پژوهی در کنترل پاندمی بیماری کوید-19 در ایران بوده است. باتوجه به مطالعات انجام شده و بررسی روند بیماری در نقاط مختلف دنیا، این مقاله مدل مداخله نقطه ای- اقتضایی مبتنی برموج سینوس را برای کنترل بیماری کوید-19 در ایران و کشورهای مشابه ارایه می نماید.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری، پاندمی کوید-19، آینده پژوهی، سناریو، مداخلات غیر دارویی، حکمرانی کوید-19
  • سید محمدصادق امامیان، علی ملکی*، نجم الدین یزدی صفحات 37-54

    مقاله پیش رو با تحلیل تجربی میزان و ابعاد تغییر سیاست های انرژی برق در انگلستان طی بیش از یک دهه اخیر به دنبال توسعه چارچوبی نظری برای اندازه گیری، مشخصه سازی و تحلیل تغییر سیاست های انرژی است. مبتنی بر مدل هال (1993)، عناصر پارادایم، اهداف، نهادها و ابزارهای سیاستی و راهبرد فناوری (پیکربندی فنی-اجتماعی) به عنوان چارچوب نظری تحقیق تعیین شدند. این تحقیق با استفاده از روش کیفی و طراحی موردکاوی، مصاحبه نیمه ساختاریافته، پیمایش و مطالعات ثانویه در خلال سال های 2000 تا 2012 صورت گرفته است. نتایج نشان دادند که علیرغم باور عامه مبنی بر تغییر بنیادین سیاست های مزبور، این سیاست ها هنوز در دو عنصر کاملا تغییر نکرده اند: یکی پارادایم سیاستی که وضعیتی مبهم میان پارادایم بازار و دخالت دولت را شاهدیم و دوم پیکربندی اجتماعی- فنی صنعت برق انگلستان که هنوز تمرکزگرا و در انحصار شرکت های بزرگ است و وابستگی مسیر بالایی دارد. این چارچوب می تواند در تحلیل تغییر سیاست های انرژی ایران مفید باشد و تصویری همه جانبه و تحلیلی از تغییرات ارایه دهد.

    کلیدواژگان: مشخصه سازی تغییر سیاست، پارادایم سیاست، نظام فنی-اجتماعی، راهبرد فناوری، نهادها
  • احمد کیخا*، جعفر توفیقی داریان صفحات 55-76
    هدف این پژوهش، باز تعریف نقش اعضای هییت علمی در سیاستگذاری آموزش عالی می باشد. این پژوهش کیفی، در دو گام تدوین شده است. نخست با استفاده از روش مروری نظام مند، کلیدواژه های تخصصی در پایگاه های بین المللی جستجو شدند. دوم، با استفاده از تحلیل تماتیک استربرگ به تحلیل تماتیک پرداخت شد. یافته های مولفه های نقش اعضای هییت علمی در حکمرانی دانشگاه شامل: جمع سپاری تصمیم سازی و تصمیم گیری (جمع گرایی در تصمیمات، نحوه اتخاذ تصمیمات و شفافیت و اطلاع رسانی) و حوزه و دامنه عمل تصمیمات (سیاستگذاری دانشگاه، مدیریت دانشگاه، مالیه دانشگاه، امور اداری و دانشجویی) می شد. مولفه های مورد توجه مدیران دانشگاه در مشارکت اعضای هییت علمی در بردارنده هشت مولفه اصلی حکمرانی همگانی دانشگاه؛ توسعه سرمایه انسانی؛ توسعه سرمایه اجتماعی؛ قوانین و مقررات دانشگاه؛ مکانیزم های تشویقی؛ فضاسازی رقابتی؛ ظرفیت های نرم؛ ظرفیت های سخت با 16 زیر مولفه فرعی می شود. مولفه های سیاستگذاران آموزش عالی نیز مشتمل بر حکمرانی چندسطحی آموزش عالی (سیاستگذاری هدفمند و مدیریت کارآمد) و قوانین و مقررات (قوانین فراآموزش عالی و قوانین آموزش عالی) می باشد.
    کلیدواژگان: حکمرانی دانشگاه، حکمرانی آموزش عالی، مدیریت دانشگاه، حکمرانی اعضای هیئت علمی، حکمرانی مشارکتی
  • سید محمدمهدی باکی هاشمی، سید عباس ابراهیمی*، محسن فرهادی نژاد، بهاره یزدی زاده صفحات 77-98

    هدف پژوهش حاضر، ارایه عناصر موثر بر شکل گیری، آثار بالقوه و راهکارهای مدیریت تعارض خط مشی است. برای پاسخ به سوال اصلی پژوهش که عبارت است از «عناصر موثر بر مدیریت تعارض خط مشی در فرآیند خط مشی گذاری نظام سلامت ایران چیست؟» از رویکردی کیفی و روش های دلفی و تحلیل مضمون استفاده شد. برای اجرای روش دلفی، نظر 13 نفر از خبرگان در قالب سه دور پرسش نامه دریافت شد. شبکه مضامین مدیریت تعارض خط مشی های نظام سلامت با 111 مضمون پایه، 14 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر شناسایی شد. یافته های پژوهش در خصوص عناصر موثر بر شکل گیری تعارض شامل نوع بازیگران، خصوصیات ایدیولوژیک نقش آفرینان، بسترهای اجرا، ویژگی های محیطی و طراحی عناصر درونی خط مشی استخراج شد. همچنین مضامین حاصل از آثار بالقوه تعارض شامل آثار اجتماعی، فرآیندی، حاکمیتی و انعکاسی شناسایی گردید. تصمیمات مبتنی بر شواهد، توسعه مشارکت پذیری، تعمیق شفافیت، تنظیم گری قانونی و مدیریت تعارض منافع نیز به عنوان راهکارهای مدیریت تعارض خط مشی مشخص شد.

    کلیدواژگان: تعارض خط مشی، رویکرد کیفی، فرآیند خط مشی گذاری، مدیریت خط مشی، نظام سلامت
  • طیبه خدامرادی، مهناز حسین زاده* صفحات 99-115
    برنامه ریزی توسعه در ایران از گذشته مورد توجه بوده است، اما از منظر توسعه متوازن و توجه به عدالت منطقه ای پیشرفت چندانی نداشته است. پژوهش حاضر به تحلیل ساختار حکمرانی توسعه مناطق محروم کشور با توجه به قوانین و تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی پرداخته است. شبکه همکاری بر مبنای تکالیف قانونی نهادها و سازمان های موظف در محورهای برنامه ای توسعه پایدار و متوازن منطقه ای با استفاده از نرم افزار Ucinet و NetDraw بر مبنای شاخص های مرکزیت درجه، مرکزیت بینابینی، تراکم، فاصله ژیودزیک و نقاط برش تحلیل گردید. نتایج بدست آمده نشان می دهد فقدان نظام مدیریت توسعه منطقه ای و عدم تعریف نهادهای اجرایی و نظارتی و عدم توجه به پتانسیل های منطقه ای، دانش سرمایه انسانی بومی و توسعه کارآفرینی محلی، چالش اصلی ساختار حکمرانی توسعه منطقه ای است. با توجه به عدم تعادل در توزیع قدرت ذی نفعان در ساختار کنونی، توسعه همکاری برنامه ریزان استانی با سایر کنشگران کلیدی و شناسایی نقشه راه توسعه منطقه ای و تقویت نقش قانونگذاری مجلس، نقش نظارتی سازمان حفاظت از محیط زیست و نقش مشارکتی جوامع محلی از ظرفیت های توسعه حکمرانی توسعه متوازن منطقه ای در کشور است.
    کلیدواژگان: حکمرانی توسعه پایدار منطقه ای، توسعه متوازن منطقه ای، تحلیل شبکه های اجتماعی، مناطق محروم
  • سمیه داودی، محمد خوش چهره*، حسن دانایی فرد، مجتبی امیری صفحات 117-138

    این مقاله به ارایه چارچوب مفهومی نقش ه ای دولت جمهوری اسلامی ایران در تدوین خط مشی ملی در توسعه پایدار برق هسته ای با استفاده از ارکان سه گانه نظام نهادی یعنی تنظیمی، شناختی و هنجاری، برگرفته شده از دیدگاه اسکات پرداخته است. روش پژوهش کمی و کاربردی بوده که با استفاده از روش دلفی طی چهار دور، داده های مورد نیاز گردآوری شده است. بر اساس تحلیل نتایج، مشخص شد تمامی عناصر تشکیل دهنده نقش های تنظیمی، شناختی و هنجاری در تدوین خط مشی مورد مطالعه دخیل بوده و از اهمیت بالایی برخوردار هستند و به جز عناصر مرتبط با نقش هنجاری، سایر عناصر مرتبط با نقش ه ای تنظیمی و شناختی به لحاظ اولویت از تفاوت معنی داری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: تدوین خط مشی، نقش تنظیمی، نقش شناختی، نقش هنجاری، برق هسته ای
  • مریم کافی زاده کاشان*، عباس ملکی صفحات 139-152

    انرژی های تجدیدپذیر ضمن تامین تقاضای انرژی، به دلیل قابلیت اثرگذاری بر رشد و متنوع سازی اقتصاد به عنوان راه حلی در مواجهه با رکود اقتصادی و افزایش الزامات کاهش انتشار کربن مطرح می شوند. در این بین تولید تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر به عنوان گام ابتدایی در توسعه تجدیدپذیرها و عاملی اثرگذار بر رشد صنعتی و اقتصادی مطرح هستند. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیل هزینه-فایده ی سیستم های پویا به ارزیابی اثر توسعه صنایع تولید تجهیزات توربین بادی بر رشد اقتصادی و اشتغال در ایران پرداخته است. نتایج، بیانگر تاثیر مثبت ولی مشروط تولید داخلی تجهیزات توربین های بادی بر رشد اقتصادی و اشتغال است.

    کلیدواژگان: انرژی بادی، رشد اقتصادی، تولید داخلی، توربین بادی
  • مهدی کریمی*، احمد آفتاب صفحات 153-174

    نظر به اینکه عمده ترین اثرگذاری دولت ها در فضای داخلی به واسطه آمایش سرزمین صورت می گیرد، این پدیده به عنوان یکی از ابزارهای دولت ها برای استقرار صلح دیده می شود. پژوهش حاضر با استفاده از روش آینده پژوهی و تحلیلی در پی پاسخ به این سوالات است: عوامل موثر در استقرار صلح پایدار در ایران با رویکرد آمایش سرزمین کدامند؟ سناریوهای محتمل و راهبرد های بهینه استقرار صلح پایدار در ایران با رویکرد آمایش سرزمین کدامند؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که آمایش سرزمین می تواند با تاکید بر مولفه های 12 گانه، نقشی کلیدی در استقرار صلح پایدار در ایران داشته باشد. اگر از میان سناریوهای 12 گانه، سناریوهای سوم و پنجم که با توجه به شرایط موجود کشور محتمل ترین سناریوها هستند، رخ دهد، ایران با کمرنگ شدن عدالت اجتماعی، درگیر شدن در چالش های زیست محیطی و بحران اقتصادی به عنوان عوامل تهدیدکننده صلح پایدار مواجه خواهد بود. در ادامه، با در نظر گرفتن محتمل ترین سناریوها با تاکید بر پیشران های کلیدی به ارایه راهبردها اقدام شد.

    کلیدواژگان: صلح پایدار، آمایش سرزمین، ایران، سناریونویسی، استراتژی
  • مهدی داودی، مهرنوش ابوذری* صفحات 175-191
    یکی از زمینه های مهم در تحقق حقوق شهروندی و شهروندی اجتماعی، برقراری عدالت آموزشی در سیاست های آموزشی می باشد. بررسی سیاست های آموزشی در کشور، نشان گر غلبه سیاست های نیولیبرال خاص ایرانی با تاکید برخصوصی سازی در سیاست های آموزشی و ایجاد نابرابری در این حوزه است و این، نشان گر تضاد بین فلسفه و اهداف سیستم با سیاست های موجود است. اجرای چنین سیاستی علیرغم تصریح اسناد بالادستی بر چنین حقی، دارای پیامدهای ناگواری بوده است و در نتیجه آن، بسیاری از کودکان که در بستر اقتصادی مناسبی قرار نداشتند از این حق به عنوان یکی از حقوق اولیه و بدیهی اجتماعی و شهروندی خود محروم شده و باعث ایجاد چرخه نابرابری در بلند مدت و تضعیف و عدم تحقق حقوق شهروندی گردیده است. این مقاله ضمن بررسی ابعاد مختلف این امر، درصدد پاسخ به این سوال می باشد که اجرای سیاست تعدیل اقتصادی، چه پیامدهایی بر تحقق حق آموزش به عنوان یکی از حقوق اساسی کودکان در ایران داشته است.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، کودکان، سیاست های آموزشی، سیاست تعدیل اقتصادی
  • سعید پیرمحمدی، سید امیر نیاکوئی*، رضا سیمبر صفحات 193-211
    از زمان وقوع تحولات اعتراضات مردمی خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2011، نقش بازیگران مسلح غیردولتی در سیاستگذاری کشورهای واقع در خاورمیانه افزایش پیدا کرده است. متغیرهای سیستمیک از جمله آنارشی بین المللی، بقامحوری، توزیع قدرت نسبی و عدم اطمینان نسبت به نیات و مقاصد سایرین و انعکاس آنها در الگوهای تعاملی کنشگران منطقه ای، انگیزه های لازم برای امنیت سازی و امنیت افزایی از طریق گروه های غیردولتی را به وجود می آورند. پرسش اصلی مقاله حاضر این است که سیاستگذاری خاورمیانه ای در بهره گیری از بازیگران مسلح غیردولتی از چه ماهیت و مختصاتی برخوردار است؟ یافته های مقاله حاکی از آن است که بازیگران شبه نظامی بنابر ساخت آشوب زده خاورمیانه و گسترش جنگ نیابتی در الگوی تقابلی ترکیه، ایران و عربستان از جایگاه ویژه ای برخوردار شده و در نهایت نیز بر مدار سیاست خارجی قدرت حامی خود گام بر می دارند. مقاله حاضر از نوع تبیینی بوده و اطلاعات موردنیاز نیز به روش کتابخانه ای و مراجعه به منابع اینترنتی معتبر گردآوری می شود.
    کلیدواژگان: بازیگران مسلح غیردولتی، ایران، عربستان، ترکیه، سیاستگذاری خاورمیانه ای
  • حیدر نجفی رستاقی، محمدمهدی ذوالفقارزاده*، مصطفی زمانیان صفحات 213-241

    در این پژوهش مبتنی بر  نظریه های کلان سازمان بورل و مورگان  به دنبال بررسی سازوکارهای مدارس حکمرانی در جهان از منظر نقش این مراکز در توانمندسازی حاکمیت خواهیم بود. در این پژوهش با جست وجو و بررسی دانشکده های حکمرانی مطرح جهان، حدود 40 دانشکده شناسایی شد و  14 مورد به صورت ویژه مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت بر اساس چهار پارادایم توانمندسازی کارکردگرا، ساختارگرا، تفسیرگرا و انسان گرا، مضامین و رویکردهای مستخرج از دانشکده های منتخب جهان ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: حکمرانی، خط مشی گذاری، توانمندسازی، مدیریت منابع انسانی ملی، کارآمدی
  • میثم قراباغی*، سید محمد مقیمی، میثم لطیفی صفحات 243-260

    در پژوهش حاضر تلاش شده است مطالعات اجرای خط مشی در ایران، مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان به مدلی ترکیبی از عوامل موثر بر اجرای خط مشی در ایران دست یافت. بدین منظور انتخاب و مطالعه پژوهش ها با روش فراترکیب صورت پذیرفت که دارای هفت گام اساسی می باشد. در این میان 37 پژوهش که توسط اندیشمندان مختلف ارایه شده بود و قابلیت مقایسه داشتند، مورد بررسی قرار گرفت که از مجموع 37 پژوهش بررسی شده 286 مولفه شناسایی و در نهایت یک مدل ترکیبی ارایه شد. یافته ها نشان می دهد که از میان مقوله های مستخرج، مقوله «مجریان ناکارآمد و ناتوان»، بیشترین اشاره را در بین منابع بررسی شده داشته است و پس از آن به ترتیب مقوله های «عدم شکل گیری فهم صحیح از مسیله»، «فقدان نگرش یکپارچه و کلان به مسیله»، «ضعف های ساختاری و درونی» و «ضعف پشتیبانی و حمایت در اجرا» قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری عمومی، اجرای خط مشی، موانع اجرا خط مشی، خط مشی ایران، فراترکیب
  • محمد ثناگویی زاده* صفحات 261-277

    هدف از این مطالعه، شناسایی عوامل مرتبط با پایداری ازدواج با استفاده از مرور پژوهش های ده سال گذشته است. روش پژوهش در این مقاله به صورت یک مطالعه توصیفی از نوع مرور سیستماتیک بود و جامعه آماری نیز کلیه مقالات پژوهشی مرتبط با پایداری ازدواج در ایران در ده سال گذشته است. روش نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد که پس از جستجو و انجام فرایند غربالگری و ارزیابی کیفیت مقالات، تحلیل نهایی بر یازده مقاله صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که چهار عامل تفاوت های جنسیتی، تفاوت های نسلی، نظام ارزشی حاکم بر جامعه و سیاست های خانواده محور می تواند بر عوامل پایداری ازدواج تاثیر گذار باشد. دستیابی به پایداری ازدواج مبتنی بر الگوی پیشنهادی این پژوهش، نیازمند برنامه ریزی  موثر و مفید سیاستگذاران و فعالان در عرصه خانواده است که  باید مبتنی بر تفاوت های جنسیتی و نسلی، نظام ارزشی و سیاست های خانواده محور باشد.

    کلیدواژگان: پایداری ازدواج، مرور سیستماتیک، فراتحلیل کیفی، ایران
|
  • Hamid Bohloli *, HamidReza Jamshidi, Atefeh Abedini, Ali Ebraze, Fahimeh Rabbani Khah Pages 9-35

    Having sufficient information and knowledge about the pandemic situation of (SARS-CoV-2) is one of the most effective evidence-based policy factors in controlling this destructive phenomenon in countries. Proper and timely interventions are essential for conscious control of the disease outbreak. This article examines governmental interventions (logistical, economic, security) and strategic health (4T) and behavioral interventions in different countries' pre-vaccine and post-vaccination eras. It considers vaccination the most critical and influential intervention.  However, Non-Pharmaceutical interventions (NPIs) should be continued for at least one year after the complete vaccination of the target population. It is noteworthy that the development of new mutations and escape from the vaccine has raised many concerns for continued control of the disease. The research method in this article is based on the Scope review of scientific literature to find the main sources and key concepts in recognizing various governmental interventions and NPIs in the world and modelling a novel intervention formula with a futuristic approach in pandemic disease control. Based on the studies conducted and the disease trend in different parts of the world, this article presents the sine wave-based point-contingency intervention model for controlling Covid-19 disease in Iran and similar countries.

    Keywords: Policy making, Covid-19 pandemic, Futurology, Scenario, Non- Pharmaceutical Intervention, Covid-19, Governance
  • Seyed MohammadSadegh Emamian, Ali Maleki *, Najmoddin Yazdi Pages 37-54

    By empirical analysis of the extent and aspects of UK electricity policy change over more than a decade, the present article attempts to develop a theoretical framework for policy change characterisation and measurement. Based on Hall’s (1993), components of policy paradigm, objectives, institutions, instruments and technology preference (socio-technical configuration) were chosen as the theoretical framework. The research is of qualitative methodology and case-study design, utilising semi-structured interviews, survey and secondary studies during 2000-2012. The results showed that despite common belief on fundamental changes of the policies, UK electricity policy has not been completely changed in two components: policy paradigm which still depicts an ambivalence between market paradigm and state interventionism, and the socio-technical configuration which is yet locked as centralised and large-scale in hand of the Big Six. The framework could benefit analysis of Iran’s energy policy changes to yield a comprehensive and analytical view.

    Keywords: Characterisation of Policy Change, Policy Paradigm, Socio-technical System, Technology Strategy (preference), Institutions
  • Ahmad Keykha *, Jafar Towfighi Pages 55-76
    The purpose of this study is to redefine the role of faculty members in higher education policy. This qualitative research has been compiled in two steps. First, specialized keywords were searched in international databases using a systematic review method. Second, thematic analysis was performed using Sterberg thematic analysis. Findings of the components of faculty members' role in university governance included: collective decision-making and decision-making (collectivism in decisions, decision-making, transparency and information) and scope of decision-making (university policy-making, university management, university finance, administration and student affairs). . The components considered by university administrators in the participation of faculty members include the eight main components of public governance of the university; Human capital development; Social capital development; University rules and regulations; Incentive mechanisms; Competitive atmosphere; Soft capacities; Hard capacities were subdivided into 16 subcomponents. Components of higher education policy makers also include multilevel governance of higher education (targeted policy-making and efficient management); Rules and regulations (higher education laws and higher education laws).
    Keywords: University Governance, Higher Education Governance, University Management, Faculty Governance, Participatory Governance
  • Seyed MohammadMehdi Baki Hashemi, Seyed Abbas Ebrahimi *, Mohsen Farhadinejad, Bahareh Yazdizadeh Pages 77-98

    The purpose of this study is to present the elements affecting the formation, potential effects and strategies of policy conflict management. To answer the main research question, which is the elements affecting the management of policy conflict in the policy-making process of the Iranian health system? A qualitative approach and Delphi methods and content analysis were used. To implement the Delphi method, the opinions of 13 experts were received in the form of three rounds of questionnaires. The network of general policy conflict management themes was identified with 111 basic themes, 14 organizing themes and 3 comprehensive themes. The research findings were extracted from the Elements of conflict formation including the type of actors, ideological characteristics of the role-makers, performance contexts, environmental characteristics and design of internal elements of the policy. Findings from the effects of conflict including social, process, governance and reflection effects were also identified. Evidence-based decision making, participatory development, deepening transparency, legal regulation and conflict of interest management were also identified as policy conflict management solutions.

    Keywords: policy conflict, qualitative approach, Policy-making Process, policy management, Health System
  • Tayebeh Khodamoradi, Mahnaz Hosseinzadeh * Pages 99-115
    Development planning in Iran has been considered in the past, but has not made much progress in terms of balanced development and attention to regional justice. Lack of appropriate conditions for governing regional development is the reason for the failure of balanced regional development policies in Iran from the perspective of institutional approach. The present study aimed at evaluating and analyzing the governance structure of development for deprived areas of the country according to the laws and legal duties of the Sixth Economic and Social Development Plan. The cooperation network was analyzed based on the legal duties of the institutions and organizations in charge of sustainable and balanced development programs in the regions using Ucinet and Netdraw software as to the indicators of degree centrality, betweenness centrality, density, geodetic distance and cutting points. The results show that the lack of a regional development management system, the absence of a definition of executive and supervisory institutions, and the nonexistence of attention to regional potentials, indigenous human capital knowledge and local entrepreneurship development are the main challenges of regional development governance structure. Due to the imbalance in distribution of power among the key the stakeholders in the current structure, development of cooperation between provincial planners and other key actors, identifying the regional development roadmap, strengthening the legislative role of parliament, the oversight role of the Environmental Protection Organization, and the participatory role of communities local development are counted as the capacities of balanced regional development governance in the country.
    Keywords: Sustainable Regional Development Governance, Balanced Regional Development, Social Network Analysis (SNA), Deprived, Less Developed Areas
  • Somayeh Davoodi, Mohammad Khoshchehreh *, Hasan Danaeefard, Mojtaba Amiri Pages 117-138

    One of the functions of governments in the field of energy supply is the roles they play in formulating policy, as the first link in the public policy-making system. Therefore, this article provides a conceptual framework for the roles of the Government of the Islamic Republic of Iran in formulating a national policy in the sustainable development of nuclear power using the three pillars of the institutional system, namely; The regulatory, cognitive, and normative elements are taken from Scott's point of view. The research method is quantitative and applied, which has been collected using the required data in four rounds using the Delphi method. Therefore, using the prepared questionnaire, in the first and second rounds, 38 opinions, in the third round, 35, and in the fourth round, 33 experts who had expertise, knowledge and experience on the subject under study were obtained. Statistical techniques used in the descriptive section; Mean, exponential and standard deviation indices in inferential section; The sign test was the binomial test and the Friedman test. Based on the analysis of the results, it was found that from the perspective of research experts, all elements of regulatory, cognitive and normative roles are involved in formulating the policy under study and are of great importance. Elements related to regulatory and cognitive roles are significantly different in terms of priority.

    Keywords: Formulating a national policy, Regulative role, Cognitive role, Normative role, nuclear power
  • Maryam Kafizadeh Kashan *, Abbas Maleki Pages 139-152

    Renewables, while meeting the energy demand, due to their ability to affect on growth and diversification of the economy as a solution of recession and increase carbon emission reduction requirements is proposed. In the meantime, the production of renewable power plant equipment is considered as an initial step in the development of renewables and a factor affecting industrial and economic growth. The present study has evaluated the effect of the development of the wind turbine equipment manufacturing industry on economic growth and employment in Iran using the dynamic systems cost-benefit analysis method. The results show the positive but conditional impact of domestic production of wind turbine equipment on economic growth and employment.

    Keywords: Wind Energy, economic growth, Domestic Production, Wind Turbine
  • Mahdi Karimi *, Ahmad Aftab Pages 153-174

    Regarding that the spatial planning is the states’ most important mechanism to manage the space, this phenomenon is one of the states’ tool to create peace. The current research is intended to find answer to these questions using future studies methods what are the most important future wheels and also the possible scenarios in establishment of perpetual peace in Iran? And what strategies can be codified to establish perpetual peace in Iran with spatial planning approach? The research findings shows that spatial planning can be effective in establishment of peaceful life situation in Iran using the main 12-factors. If scenarios 3 and 5 which are the most possible scenarios are happened, Iran will be faced with more social injustice, environmental challenges and economic crisis threatening perpetual peace. So, regarding the most possible scenarios some strategies are suggested with emphasis on key divers of peace establishment with spatial planning approach.

    Keywords: Perpetual Peace, spatial planning, Iran, Scenario writing, Strategy
  • Mehdi Davoudi, Mehrnoosh Abouzari * Pages 175-191
    The study of educational policies in the country shows the dominance of specific Iranian neoliberal policies with emphasis on privatization in educational policies and creating inequality in this area. This shows the contradiction between the philosophy and the goals and the existing policies. The result of such a policy, many children who were not in a suitable economic context were deprived of this right and have created a cycle of inequality and have weakened to realize citizenship rights. This article, while examining the various dimensions of this issue, seeks to answer the question of what consequences the implementation of the economic adjustment policy has had on the realization of the right to education as one of the basic rights of children in Iran
    Keywords: Citizenship rights, Children, educational policies, economic adjustment policy, Neoliberalism
  • Saeed Pirmohammadi, Seyed Amir Niakooee, *, Reza Simbar Pages 193-211
    Since the outbreak of popular protests in the Middle East in 2011 t,he role of non-state armed actors in Middle East policy making has increased. Systemic variables such as international anarchy, centrality, relative power distribution and uncertainty about the intentions and intentions of others and their reflection in the interactive patterns of regional actors, the necessary motivations for security and enhancement through group They create non-governmental organizations. The main question of the present article is what is the nature and characteristics of Middle East policy in the use of non-governmental armed actors? The findings indicate that the paramilitary actors have a special place in the confrontation pattern of Turkey, Iran and Saudi Arabia due to the turmoil in the Middle East and the spread of proxy war, and finally step on the foreign policy orbit of their supporting power. The article is of explanatory type and the required information is collected by library method and referring to valid internet sources.
    Keywords: Non-State Armed Actors, Iran, Saudi Arabia, Turkey, Middle East Policy
  • Heidar Najafi Rastaghi, MohammadMahdi Zolfagharzadeh *, Mostafa Zamanian Pages 213-241

    Entering the field of governance training has been seriously considered in recent years.In this study, based on the macro theories of the organization, we will seek to examine the mechanisms of governance schools from the perspective of the role of these centers in empowering governance. And by examining the world's leading government colleges, about 40 government schools were identified and 14 cases have been specifically analyzed. based on the four paradigms of functionalist, structuralist, interpretive and humanistic empowerment, the approaches of the selected governing schools are reviewed and policy recommendations regarding the governing requirements of t Iran are presented.

    Keywords: Governance, Policy making, Empowerment, national human resource management, Efficiency
  • Meysam Gharabaghi *, Sayed Mohammad Moghimi, Meysam Latifi Pages 243-260

    In order to achieve goals and aspirations, the way policies are implemented has a high impact on the development of a society. Successful policy implementation indicates the progress of the country's administrative system; On the other hand, the lack of proper implementation of the established policies will limit the evaluation and actual feedback of that policy and will also pose a serious challenge to the development of a new policy; In the present study, an attempt has been made to Meta-analysis on the policy implementation in Iran, in order to achieve a model of a combination of factors affecting the policy implementation in Iran. For this purpose, the research was selected and studied by the Meta-analysis method, which has seven basic steps. Among these, 37 studies that were presented by different thinkers and were comparable were reviewed, of which 286 components were identified from a total of 37 studies; finally, a hybrid model was presented from the total work done. Findings show that among the extracted categories, the category of "inefficient and incompetent executors" has the most reference among the sources reviewed, followed by the categories of "lack of correct understanding of the problem", "lack of integrated and macro attitude", respectively. To the problem "," structural and internal weaknesses "and" weakness of support and support in implementation ".

    Keywords: Public Policy, policy implementation, Policy Obstacles, Iran Policy, Meta-synthesis
  • Mohammad Sanagoei Zadeh * Pages 261-277

    The aim of this study, identifying the factors related to the stability of marriage using systematic review of research over the past ten years can provide a clear perspective for the stability of marriage. The research method was a descriptive systematic review and the statistical population is all research articles related to the stability of marriage in Iran in the last ten years. The sampling method was purposeful that after searching and performing the screening process and evaluating the quality of articles, the final analysis was performed on eleven articles. The findings showed that four factors of gender differences, generational differences, value system governing society and family-oriented policies can affect the factors of marriage stability. Achieving marriage stability based on the model's propose in this study requires effective and useful planning of policy makers and activists family be based on gender and generational differences. , Value system and family policies.

    Keywords: Stability marriage, Systematic review, Qualitative meta-analysis, Iran