فهرست مطالب

مطالعات جامعه شناسی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 53، زمستان 1400)

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 53، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیمین دخت نعمت اللهی بناب* صفحات 7-23
    اخلاق شهروندی ، مجموعه ای از مبانی ، معیارها و هنجارهایی است که بر رفتار، روابط و مناسبات اجتماعی شهروندان حاکم است . اخلاق شهروندی بعنوان یک متغیر اجتماعی با عوامل مختلفی در ارتباط است که برخی ازاین عوامل می توانند در ارتقای اخلاق شهروندان نقش موثری داشته باشند . یکی از عوامل مهم ، سرمایه اجتماعی و ابعاد آن می باشد . مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه اخلاق شهروندی، مشارکت اجتماعی و اعتماد در بین شهروندان تبریز به انجام رسیده است . روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر زمان یک بررسی مقطعی بود .روش جمع آوری داده ها ، پیمایش از نوع همبستگی بود . جامعه آماری ، شهروندان منطقه سه شهرداری تبریز با64 هزار خانوار بود . بر اساس جدول مورگان ، حجم نمونه 330 نفر تعیین شد . نمونه گیری به روش تصادفی سیستماتیک انجام شد . ابزار گرد آوری داده ها ، پرسشنامه محقق ساخته بود . یافته های بدست آمده نشان داد که رابطه معنی داری بین اخلاق شهروندی ، مشارکت اجتماعی و اعتماد در بین شهروندان منطقه سه شهرداری تبریزوجود دارد . تفاوت معناداری در اخلاق شهروندی ، با توجه به سطح تحصیلات و شغل شهروندان وجود نداشت . با توجه به ارتباط معنی دار اخلاق شهروندی و مشارکت اجتماعی و اعتماد در بین شهروندان ، برقراری انسجام اجتماعی و اعتماد متقابل بین افراد جامعه ، تقویت نهادهای دموکراتیک وکارامدتر و پاسخگوتر کردن این نهادها ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: اخلاق شهروندی، سرمایه اجتماعی، شهروندان منطقه سه شهرداری تبریز
  • محمد محمدی، فریدون آزما*، علی اصغر بیانی، سامره شجاعی صفحات 25-45

    برای شهود کارآفرینی، داشتن یک الگو اهمیت دارد و می توان بر مبنای شاخص های مدل، به ارایه الگو برای شهود کارآفرینی سازمانی در بانک ملی ایران پرداخت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت اکتشافی می باشد. در این تحقیق با استفاده از مصاحبه و مطالعه مبانی نظری و تحقیقات انجام شده به استخراج شاخص های شهود کارآفرینی سازمانی پرداخته شد و با رویکرد دلفی فازی از اعضای خبرگان منتخب، الگوی شهود کارآفرینی سازمانی در بانک ملی ایران با چهل و دو شاخص شناسایی و با هفت بعد سبک شناختی شهودی، ریسک پذیری، تخصص شهودی، بینش شهودی، تشخیص فرصت، تحمل ابهام و قضاوت شهودی ارایه شده است. مدل ارایه شده می تواند به صورت بومی در بانک ملی ایران بکار گفته شود و زمینه را جهت توسعه کارآفرینی سازمانی در این بانک فراهم نموده و آنها را قادر سازد تا ضمن آسیب شناسی جامع سیستم مدیریت، طرح ها و اقدامات بهبود را استخراج نموده و موقعیت خود را در فرایند بلوغ سازمانی مورد ارزیابی قرار دهد .

    کلیدواژگان: شهود کارافرینی، کارآفرینی سازمانی، سازمان، بانک ملی ایران
  • محمدعلی امیرپورسعید*، بهناز سیفی، احمد رضایی صفحات 47-70

    تصویر بدن ساختاری چند بعدی است که به درک و نگرش فرد درباره اندازه و شکل بدن فرد اشاره دارد. مدیریت بدن و ظاهر امروزه اهمیت مطالعاتی خاصی را در بین پدیده های اجتماعی کسب کرده است. در دوران مدرن، نوع مدیریت کردن ظاهر بدن به منزله یک معرف هویتی، نقشی اساسی در قضاوت های دیگران از فرد و بازنمایی شخصیت افراد پیدا کرده است. اینگونه بازنمایی و نگرش ها نسبت به بدن و ظاهر افراد از سبک های خاص زندگی نشات میگیرد. در این پژوهش سعی شده است تا با بهره گیری از نظریات بوردیو، فوکو و گیدنز رابطه بین ابعاد مختلف سبک زندگی و مدیریت بدن مورد بررسی قرار گیرد. جامعه آماری پژوهش را زنان شهرستان رفسنجان تشکیل میدهند که براساس فرمول کوکران تعداد 383نفر به عنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی مورد مطالعه قرار گرفته اند. یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزارSpss  تحلیل شده اند. نتایج بدست آمده نشان میدهد که بین شاخص های سبک زندگی(مصرف فرهنگی، الگوهای خرید و اوقات فراغت) و مدیریت بدن رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج معنادار بودن رابطه بین مدیریت بدن و سن را نشان میدهد. تفاوت میزان مدیریت بدن بر حسب متغیر وضعیت تاهل معنی دار نیست. همچنین ضرایب رگرسیونی نشان می دهد که حدود30 درصد از واریانس مدیریت بدن توسط متغیرهای مستقل این تحقیق تبیین میشوند که متغیر الگوهای خرید بیشترین میزان پیش بینی را دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت بدن، سبک زندگی، الگوی خرید، مصرف فرهنگی، اوقات فراغت
  • میثم میریان، هومان اسعدی*، شهلا اسلامی صفحات 71-89
    نظریه صنعت فرهنگ به عنوان یکی از مهمترین دیدگاه های فلسفی فیلسوفان مکتب فرانکفورت با محوریت مفهوم کالایی شدن هنر در تولید اثر هنری و سطحی شدن فرهنگ در مقابل هنر و فرهنگ نخبه گرا و والا قرار گرفته است؛ از این منظر، شکل نو ظهوری از موسیقی عامه پسند به عنوان نمونه ای از کالاهای بی ارزش فرهنگی توانست بر زندگی توده ها تسلط یابد که از رهگذر آن هرگونه اهتمام به خرد ورزی را در درون طبقه ای از مردم که بنابر نظر آدرنو جامعه بدون طبقه هستند از بین خواهد رفت. آنچه در اینجا به عنوان موضوع اصلی پژوهش مد نظر قرار گرفته چگونگی روند تاثیر نظریه صنعت فرهنگ بر موسیقی ایرانی در جنبه های مختلف از جمله ردیف موسیقی ایرانی است که طی دهه های 60 میلادی و تحت تاثیر مارکسیست های نو در ایران شروع گردیده است. همچنین در این پژوهش سعی گردیده تا با ارایه تحلیلی ساختارمند در مورد روند کالایی شدن موسیقی عامه پسند ایرانی بر اساس نظریه صنعت فرهنگ، جنبه هایی چون استاندارد سازی و تولید و تکثیر انبوه آثار هنری توسط رسانه های جمعی و نظام سلطه بازار مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: صنعت فرهنگ، کالایی شدن، ردیف موسیقی ایرانی، موسیقی عامه پسند
  • حسن موثقی* صفحات 91-109
    با یک نگاه گذرا می توان فهمید که منافع صنعت گردشگری تنها گذراندن اوقات فراغت و تفریح و سیاحت نیست و گردشگری از نیرو و توانی برخوردار است که می تواند موجب تحول در فرهنگ ها و ارتقاء تمدن های بشری گردد و زمینه ساز تفاهم بین ملت ها و دولت ها و گروه های متنوع انسانی شود. وجود اقوام مختلف و فرهنگ های متمایز از هم نه تنها مشکل ساز نیست بلکه زمینه ساز و فرصتی است برای آشنایی بیشتر و تقرب انسان ها به یکدیگر که می تواند موجب بهبود حیات جوامع انسانی گردد که در این ارتباط نقش تاثیرگذار جامعه شناسی گردشگری در این زمینه بسیار ملموس است. با این حال صنعت رایج گردشگری هر روز بیشتر از قبل در حال رونق است و صلح و دوستی که گمشده انسان هاست با ترویج این صنعت استقرار خواهد یافت. پژوهش پیش رو ثابت خواهد کرد که نقش فرهنگ سازی و فرهنگ پذیری در گردشگری غیر قابل انکار است و برخورد دوستانه و توام با صمیمیت گردشگران با مردم بومی و محلی اثبات کننده ارزش های جامعه شناختی، اجتماعی و فرهنگی گردشگری است که می تواند به نیرویی برای ترویج موازین حقوق بشر مبدل شود.
    کلیدواژگان: گردشگری، تاثیرات اجتماعی، جامعه شناسی گردشگری، تفاهم ملت ها، فرهنگ سازی
  • حامد عبادی باربین، سعید صادقی بروجردی*، رضا صابونچی صفحات 111-128
    هدف پژوهش حاضر، تاثیر اخلاق حرفه ای و مسیولیت اجتماعی بر رضایتمندی ورزشکاران بوده است که از نظر هدف کاربردی و از نگاه روش، توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل ورزشکاران منتخب شاغل در باشگاه های ورزشی کشور در رشته های انفرادی کشتی، کاراته، تکواندو و رشته های تیمی والیبال، بسکتبال، هندبال (592 ورزشکار) بود که در سال 1397 به رقابت می پرداختند که به روش نمونه گیری احتمالی - تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه های اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002) با 16 گویه که 8 بعد مسیولیت پذیر، صادق بودن، عدالت و انصاف، وفاداری، برتری جویی رقابت، احترام به دیگران، همدردی با دیگران، رعایت و احترام نسبت به ارزش ها و هنجارهای اجتماعی. مسیولیت اجتماعی کارول (1991) با 25 سوال در 4 بعد اخلاقی، بعد قانونی، بعد بشردوستانه و بعداقتصادی و رضایتمندی ورزشکاران  ریمر و چلادورلی (1988) با 14 سوال صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پژوهش از روش حداقل مربعات جزیی با نرم افزار Smart pls نسخه 8/2/3 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که اخلاق حرفه ای اثری مثبت و معنی دار بر مسیولیت اجتماعی دارد (449/0=736/8،t=β). تاثیراخلاق حرفه ای بر رضایتمندی ورزشکاران مثبت و معنی دار بود (141/0=803/3،t=β). یافته ها نشان داد که مسیولیت اجتماعی بر رضایتمندی ورزشکاران اثر معناداری دارد (735/0=340/23،t=β). در نهایت اثر اخلاق حرفه ای بر رضایتمندی ورزشکاران با نقش میانجی مسیولیت اجتماعی تایید گردید (700/0=082/8،t=β). با توجه به نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت که مدیران باشگاه های کشور می توانند از فعالیت های مسیولیت اجتماعی ورزشکاران خود به منظور ترویج یک رفتار سازمانی مطلوب و افزایش رضایتمندی ورزشکاران در جهت کسب نتایج مثبت باشگاه ها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، رضایتمندی، مسئولیت اجتماعی، ورزشکار
  • سروش گرمسیری نژاد، احمدعلی خرم بخت*، مرضیه موغلی صفحات 129-143

    عدم دسترسی عادلانه به فضاهای شهری موجب ایجاد توانایی ها و حقوق متفاوت جنسیتی می شود. در این راستا، اگرچه ممکن است فضا به اشتراک گذاشته شود و جنسیت ها در آن سهیم شوند، ولی این مسئله بسته به مکان ها و زمان های مختلف متفاوت خواهد بود. در این بین، بیشتر زنان با محدودیت فضایی و زمانی سهیم شدن فضاهای شهری روبه رو می باشند. بنابراین سنجش نگرش جنسیتی از کیفیت فضاهای عمومی شهری و شناسایی نقاط ضعف این فضاها می تواند به ارتقای آنها و طراحی فضاهای مناسب برای آنها منجر گردد. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از تحقیق حاضر ارزیابی نگرش جنسیتی از کیفیت فضاهای عمومی شهر جدید عالیشهر بوده است. بنابراین روش تحقیق از نظر هدف کاربردی-توسعه ای و از نظر ماهیت تحلیلی-اکتشافی می باشد که به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T-test در نرم افزار SPSS استفاده شده است. جامعه ی آماری تحقیق نیز شامل شهروندان بالای 15 سال شهر جدید عالیشهر بوده که حجم نمونه بر مبنای مدل کوکران 384 نفر تعیین گردیده است. یافته های تحقیق با بررسی 15 متغیر در 4 شاخص اصلی عملکردی-کالبدی، انعطاف پذیری، اجتماعی-تعلق مکانی و امنیت و احساس آرامش روحی-روانی نشان می دهد که تنها 3 متغیر از نظر بانوان شهر جدید عالیشهر در فضاهای عمومی مناسب بوده و به طور کلی کیفیت فضاهای عمومی این شهر برای آنها مطلوب نمی باشد. همچنین بر مبنای آزمون دو نمونه ای مستقل t، فرض برابری میانگین ها (H0) رد می شود و قابل بیان است که تفاوت قابل ملاحظه ای از نظر رضایت از میزان کیفیت فضاهای عمومی شهر (رضایت بیشتر مردان) وجود دارد.

    کلیدواژگان: فضای شهری، فضای عمومی، جنسیت، شهر جدید عالیشهر
  • فاطمه قیومی، تورج مجیبی*، جواد رضاییان، علی مهدیزاده اشرفی صفحات 145-163

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل ارتقاء سرمایه اجتماعی در وزارت نیرو و در دو مرحله طراحی چارچوب مفهومی پژوهش و  اعتبارسنجی چارچوب مفهومی انجام شد. بخش اول جامعه آماری پژوهش عبارت بود از اساتید، مدیران و کارشناسان در زمینه سرمایه اجتماعی، که تعداد 11 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. بخش دوم جامعه آماری شامل کلیه کارکنان به  تعداد 244 نمونه انتخاب شد. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه دلفی و پس از شناسایی مولفه ها، شاخص ها و معیارها به منظور تایید آنها از پرسشنامه ای با طیف 5 گزینه ای لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه با استفاده از شاخص CVR و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و  پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده هابا استفاده از تکنیک دلفی، آزمون t تک نمونه ای و مدل معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و Lisrel انجام شد.

    کلیدواژگان: ارتقای سرمایه اجتماعی، ارائه مدل، وزارت نیرو
  • تیلا اصغرزاده منصوری، محمد عارف*، پرناز گودرزپروری صفحات 163-187

    هدف از پژوهش حاضر کشف رابطه ی بین علامت (به عنوان یک نمونه از صنایع دستی فلزی ایرانی- اسلامی) با هنرهای تجسمی حیطه ی مذهبی در سال های اخیر کشور است. طوق (توغ) از دیرباز یکی از ابزارهای مخصوص عزاداری سیدالشهدا در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است. در سده ی نهم و دهم ه.ق شاهد حضور توغ در نگارگری های ایرانی هستیم. و بعدها در دوران پهلوی نیز حضور چشمگیری در نقاشی مکتب سقاخانه به عنوان عنصری از هنر عامیانه مردم ایران داشته است. اما بعد از انقلاب اسلامی ایران بخصوص در سال های اخیر شاهد حضور گسترده علامت در طراحی زیر شاخه های مختلف ارتباط تصویری (همچون پوستر، تصویرسازی، آرم و لوگو و...) نقاشی، دکوراسیون، طراحی زیورآلات و مد و لباس بوده ایم. پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی سعی دارد به پاسخ سیوالاتی همچون چگونگی حضور علامت در این آثار و معناشناسی صورت های مختلف این علامت ها در ترکیب با دیگر آثار هنرهای تجسمی بپردازد. شیوه جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بوده و نتیجه ی حاصله نشان می دهد در سال های اخیر علامات عاشورایی علاوه بر کاربرد اصلی خود (ابزار عزاداری) دچار دگرگونی هایی نیز شده و کارکردهای جدیدی به خود گرفته است و در گرافیک مذهبی بارزتر از بقیه موارد خودنمایی می کند. در ضمن یکی از اصلی ترین عناصر طراحی زیورآلات مذهبی با عنوان «پلاک مذهبی» بوده و در کل به عنوان یکی ازنمادهای اصلی هنر شیعی در جهان به شمار می رود.

    کلیدواژگان: توغ، علامت عاشورایی، معناشناسی، هنر دینی معاصر ایران، کارکرد نشانه
|
  • Simin Dokht Nematollahi * Pages 7-23
    Citizenship ethics is a set of principles, criteria and norms that govern the behavior, relationships and social relations of citizens. Citizenship ethics as a social variable is associated with various factors, some of which can play an effective role in promoting citizens' ethics. One of the important factors is social capital and its dimensions. The present study was conducted to determine the relationship between citizenship ethics, social participation and trust among the citizens of Tabriz. The research method was applied in terms of purpose and a cross-sectional study in terms of time. The data collection method was correlational survey. The statistical population was the citizens of the third district of Tabriz municipality with 64,000 households. According to Morgan's table, the sample size was 330 people. Sampling was done by systematic random method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. Findings showed that there is a significant relationship between citizenship ethics, social participation and trust among the citizens of the three municipalities of Tabriz. There was no significant difference in citizenship ethics according to the level of education and occupation of citizens. Due to the significant relationship between citizenship ethics and social participation and trust among citizens, it is necessary to establish social cohesion and mutual trust between members of society, strengthen democratic and more efficient institutions and make these institutions more accountable.
    Keywords: Citizenship Ethics, Social capital, Citizens of Region Three of Tabriz Municipality
  • Mohammad Mohammadi, Fereydoun Azma *, AliAsghar Bayani, Samereh Shojaei Pages 25-45

    For entrepreneurship intuition, having a model is important and based on the model indicators, it is possible to provide a model for organizational entrepreneurship intuition in Bank Melli Iran. This research is applied in terms of purpose and exploratory in terms of nature. In this study, using interviews and studying the theoretical foundations and researches, the indicators of organizational entrepreneurship intuition were extracted and with the fuzzy Delphi approach from the members of selected experts, the pattern of organizational entrepreneurship intuition in Bank Melli Iran was identified with forty-two indicators Intuitive cognitive style, risk-taking, intuitive expertise, intuitive insight, opportunity recognition, tolerance of ambiguity, and intuitive judgment are presented. The proposed model can be used locally in Bank Melli Iran and provide the basis for the development of organizational entrepreneurship in this bank and enable them to extract comprehensive plans and measures of improvement of the management system pathology and their position. Evaluate the organizational maturity process.

    Keywords: : Entrepreneurship Intuition, Organizational Entrepreneurship, Organization, Bank Melli Iran
  • MohammadAli Amirpoorsaeed *, Behnaz Seifi, Ahmad Rezaii Pages 47-70

    Body image is a multidimensional structure that refers to a person's perception and attitude about the size and shape of a person's body. Body and appearance management has gained the importance of special studies among social phenomena today. In modern times, the way of managing the appearance of the body as an identifier has played an essential role in others' judgments of the individual and the representation of the personality of individuals. Such representations and attitudes towards the body and appearance of people originate from certain lifestyles. In this study, an attempt has been made to investigate the relationship between different aspects of lifestyle and body management using the theories of Bourdieu, Foucault and Giddens. The statistical population of the study consists of women in Rafsanjan, which according to Cochran's formula, 383 people have been studied as a statistical sample. The research findings were analyzed using Spss software. The results show that there is a significant relationship between lifestyle indicators (cultural consumption, shopping patterns and leisure) and body management. The results also show the significance of the relationship between body management and contextual variables (age, marital status and economic and social status). Regression coefficients also show that about 30% of the variance of body management is explained by the independent variables of this study that the variable of purchasing patterns has the highest predictability..

    Keywords: Body Management, lifestyle, shopping pattern, Cultural consumption, leisure
  • Meisam Mirian, Hooman Asadi *, Shahla Eslami Pages 71-89
    The theory of the culture industry as one of the most important philosophical views of the philosophers of Frankfurt School philosophers has been considered with The focus on the concept of commodification of Art in the production of art works and the superficiality of culture versus elite and sublime art and culture. from this point of view, the emerging forms of popular Music as an example of worthless cultural goods were able to dominate the life of the mass; hence, any attempt for rationality within a class of people who, according to adorno, are a classless society, will be failed. what is considered as the main subject of the present research is the impact analysis of culture industry theory on Iranian Music in various aspects, including Iranian Music, as well as the growing influence of popular culture on Iranian Music rows which during 60s and under the influence of Neo Marxists has increased in iran. Also, in the present study, an attempt has been made of present a structured analysis of the culture industry theory in the process of commodification in popular Iranian Music, through which aspects such as standardization and mass production of art works under the influence of mass media and market domination system are considered.
    Keywords: Culture industry, Commodification, Iranian Music rows, Popular music
  • Hassan Movassaghi * Pages 91-109
    With a brief glimpse ,we can find that interests of tourism industry isn’t only spending of leisure time , funny and traveling ,but the tourism has a power that lead to evolution in cultures and promote the human civilizations, it creates a background for good understanding between nations , states and different human groups .Not only the existence of different races and distinct cultures isn’t problematic, but creates a chance for more familiarity and closeness of humans together that it improves the life of human societies and in this regard, the effective role of tourism sociology in this connection is very tangible. However, prevalent tourism industry is expanding today more than the past, thus the peace and friendship will establish by promotion of this industry. The present research will approve that the role of building culture and Acculturation in tourism is undeniable and the friendly and heartfelt meeting of tourists with native and local people approves the sociology, social and cultural values of tourist that could convert to a power for promoting of human rights standards.
    Keywords: Tourism, Social effects, tourism sociology, nations understandings, building culture
  • Hamed Ebadi Barbain, Saeid Sadegehi Burojerdi *, Reza Saboonchi Pages 111-128
    The purpose of this study was the effect of professional ethics and social responsibility on athletes' satisfaction, which in terms of practical purpose and methodological, descriptive-survey of correlation. The statistical population of the study included selected athletes working in the country's sports clubs in individual disciplines of wrestling, karate, taekwondo and team disciplines of volleyball, basketball, and handball (592 athletes) who competed in 1397. Simple probabilistic random sampling was selected. To collect research data from Kadozir (2002) Professional Ethics Questionnaire with 16 items that have 8 dimensions of responsibility, honesty, justice and fairness, loyalty, competitiveness, respect for others, empathy with Others, respect for social values ​​and norms. Carol (1991) with 25 questions in 4 dimensions of ethics, legal dimension, humanitarian dimension and economic dimension and satisfaction of athletes Barimer and Chaladorli (1988) with 14 questions. To analyze the data obtained from the research, the partial least squares method was used with Smart pls software version 2.8 / 3. Findings showed that professional ethics has a positive and significant effect on social responsibility (t=β, 8.736=0,449) the effect of professional ethics on athletes' satisfaction was positive and significant (t=β, 3.803=0,141). Findings showed that social responsibility has a significant effect on athletes' satisfaction (t=β, 23.340=0,735). Finally, the effect of professional ethics on athletes' satisfaction with the mediating role of social responsibility was confirmed (t=β, 8.082=0,700). According to the research results, it can be concluded that the managers of the country's clubs can use the social responsibility activities of their athletes in order to promote a desirable organizational behavior and increase the satisfaction of athletes in order to achieve positive results in the clubs.  "According to the authors of this article, there was no conflict of interest."
    Keywords: Athletes, Professional Ethics, satisfaction, Social Responsibility
  • Sorosh Gharmsirinezhad, Ahmadali Khorrambakht *, Marzieh Mogholi Pages 129-143

    Lack of fair access to urban spaces leads to different gendered abilities and rights. In this regard, although the space may be shared and the genders may share, this will vary depending on the place and time. In the meantime, most women face the space and time constraints of sharing urban spaces. Therefore, measuring the gender attitude of the quality of urban public spaces and identifying the weaknesses of these spaces can lead to their promotion and design of suitable spaces for them. Due to the importance of the subject, the purpose of this study was to evaluate the gender attitude of the quality of public spaces in the new city of Alishahr. Therefore, the research method is applied-developmental in terms of purpose and analytical-exploratory in terms of nature, which in order to analyze the data, t-test was used in SPSS software. The statistical population of the study also included citizens over 15 years old in the new city of Alishahr, whose sample size was determined based on the Cochran model of 384 people. Findings of the research by examining 15 variables in 4 main indicators of functional-physical, flexibility, social-spatial belonging and security and feeling of peace of mind show that only 3 variables are suitable for women in the new city of Alishahr in public spaces and in general the quality of the public spaces of this city is not favorable for them. Also, based on the test of two independent samples t, the hypothesis of equality of means (H0) is rejected and it can be stated that there is a significant difference in terms of satisfaction with the quality of public spaces in the city (more satisfaction of men)..

    Keywords: Urban Space, public space, gender, Alishahr new city
  • Fateme Ghayomi, Toraj Mojibi *, Javad Rezaeian, Ali Mehdizade Pages 145-163

    The aim of this study was to present a model for promoting social capital in the Ministry of Energy and in two stages of designing a conceptual framework for research and validation of a conceptual framework. The first part of the statistical population of the study was professors, managers and experts in the field of social capital, of which 11 people were selected as a sample. The second part of the statistical population, including all employees, was selected from 244 samples. In order to collect information, the Delphi questionnaire was used and after identifying the components, indicators and criteria, a questionnaire with a 5-point Likert scale was used to confirm them. The validity of the questionnaire was evaluated using CVR index and exploratory and confirmatory factor analysis and its reliability was evaluated using Cronbach's alpha. Data analysis was performed using Delphi technique, one-sample t-test and structural equation modeling in SPSS and Lisrel software. Conflict of interest: According to authors, the article didn’t have any  Conflict of interest.

    Keywords: Social capital promotion, model presentation, Ministry of Energy
  • Tila Asgharzadeh Mansoury, Mohammad Aref *, Parnaz Goodarzparvari Pages 163-187

    The aim of the present study is to discover the relationship between the Alamat (as an example of Iranian-Islamic metal handicrafts) and the religious visual arts in recent years. The Toogh (collar) has long been one of the special tools for mourning the Seyyed al-shohada in Iranian Islamic culture and civilization. In the ninth and tenth centuries AH, we can see the Toogh in Iranian paintings. Later in the Pahlavi era, it was so prominent in the paintings of the Saqakhaneh school as an element of the folkloric art of the Iranian people. But after the Islamic Revolution of Iran, especially in recent years, we can see the Alamat in the drawings of various sub-branches of visual communication (such as posters, illustration, logos, etc.), paintings, decoration, jewelry designs and fashion and clothing.The present study tries to answer questions such as how the Alamat is presented in these art works and the semantics of the different forms of these symbols in combination with other works of visual arts.The data is collected through library and field research method and the result shows that in recent years, Ashura symbols have had some changes, in addition to their main uses (mourning tools), and have taken on new functions and are more prominent in religious graphics than other items. In addition, it has been one of the main elements in designing religious jewelry called "religious plaque" and is generally considered as one of the main symbols of Shiite art in the world.

    Keywords: Togh, Ashura&rsquo, s Alamat, semantics, Contemporary Iranian religious art, Sign function