فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال نهم شماره 32 (پاییز 1400)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال نهم شماره 32 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مصطفی پیمبری، محسن منصوبی فر، ناهید هواسی سومار*، آرزو تاری مرادی، محمدرضا بلیاد صفحات 6-17
    مقدمه

    شکست عاطفی از رنج آورترین مشکلاتی است که در طول یک رابطه عاطفی ممکن است برای هر فردی پیش آید. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر افکار خودآیند منفی، خودانتقادی و نشخوار فکری در دانشجویان دارای تجربه شکست عاطفی بود.

    روش کار

    به منظور انجام این پژوهش تعداد 30 نفر از بین کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در سال تحصیلی 1398 که دچار شکست عاطفی بودند، به روش تصادفی در دسترس انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش، جلسات شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی را به مدت هشت جلسه (5/1 ساعت) دریافت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماندند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه های افکار خودآیند منفی،سطوح خودانتقادی و پاسخ دهی نشخواری استفاده شد.

    یافته ها

    داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. نتایج حاکی از این بود که شرکت در جلسات شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش افکار خودآیند منفی، نشخوار فکری و خودانتقادی در دانشجویان دارای تجربه شکست عاطفی به طور معناداری اثربخش بوده است.

    نتیجه گیری

     ذهن آگاهی نیازمند بکار بستن راهبردهای شناختی، رفتاری و فراشناختی ویژه برای متمرکز کردن فرآیند توجه است، که به نوبه خود به پیشگیری از خلق و افکار منفی، گرایش به پاسخ های نگران کننده و رشد دیدگاه جدید و پدید آمدن افکار و هیجان های خوشایند منتهی می شود.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، افکار خودآیند منفی، خودانتقادی، نشخوار فکری، دانشجویان
  • سارا هاشمی*، مانا رشیدی صفحات 18-27
    مقدمه

    سیاست های وضع شده برای کنترل ویروس کرونا، می تواند سبب بروز اضطراب کرونا شود. اضطراب کرونا می تواند بر همه سطوح زندگی افراد تاثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر پیش بینی دل زدگی زناشویی براساس اضطراب کرونا ویروس با نقش واسطهای سبک های حل تعارض و تحمل پریشانی بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زوجین  متقاضی دریافت خدمات مشاوره ای مراجعه کننده به کلینیک های روانشناسی مناطق 5 تا 8 شهر تهران در سال 1400، تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 130 نفر (65 زوج) به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه دل زدگی زناشویی پاینز (CBM)، مقیاس اضطراب کرونا (CDAS)، پرسشنامه استاندارد سبک های حل تعارض رحیم (ROCI-II)  و مقیاس تحمل پریشانی (DTS) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه شماره 26 و AMOS نسخه 26 استفاده شد.

    یافته ها

     براساس یافته های پژوهش متغیر اضطراب کرونا دارای اثر مستقیم و معنادار بر دل زدگی زناشویی و قادر به پیش بینی 6/47 درصدی دل زدگی زناشویی بود. همچنین اضطراب کرونا به واسطه متغیرهای سبک های حل تعارض زناشویی و تحمل پریشانی به ترتیب 38 و 31 درصد از تغییرات دل زدگی زناشویی را تبیین کرد.     

    نتیجه گیری

     اضطراب کرونا می تواند سبب افزایش دلزدگی زناشویی شود و سبک های حل تعارض و تحمل پریشانی نیز می توانند نقش واسطه ای بر رابطه این دو متغیر داشته باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب کرونا، تحمل پریشانی، دل زدگی زناشویی، سبک های حل تعارض
  • محمد فتحی، مستوره صداقت، حسن احدی* صفحات 28-39
    مقدمه

    اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) بیماری نسبتا نادری است که می تواند با بار روحی، جسمی و روانشناختی متعددی همراه باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخلات مبتنی بر روانشناسی مثبت گرا بر رشد پس از سانحه، خود شفقتی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک انجام شده است.

    روش کار

     این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1399 انجام پذیرفت. جامعه آماری پژوهش شامل بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بود که تعداد 30 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب و در مطالعه شرکت داشتند. داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد جمع آوری و با آزمون کوواریانس چندمتغیره و رگرسیون خطی چندگانه در ‎‏ نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 تحلیل گردید.

    یافته ها

     نتایج نشان داد در سطح معنی داری 5 درصد، مداخله مبتنی بر روانشناسی مثبت گرا بر متغیرهای رشد پس از سانحه، خودشفقتی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به ALS اثربخش بوده است (05/0P<)، بدین ترتیب که مداخلات مثبت گرا منجر به افزایش میانگین نمرات شرکت کنندگان گروه آزمایش در رشد پس از سانحه، خودشفقتی و کیفیت زندگی نسبت به گروه گواه شده است.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج؛ مداخله مبتنی بر روان شناسی مثبت گرا نیز برای بهبود و ارتقای سلامت روان بیماران مبتلا به ALS در کنار درمان های رایج برای این بیماران پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: اثربخشی، رشد پس از سانحه، خودشفقتی، کیفیت زندگی، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
  • مجتبی ساتکین، نعمت ستوده اصل*، سید ابوالقاسم مهری نژاد، حسن اسدزاده صفحات 40-53
    مقدمه

    غنی سازی زندگی زناشویی برنامه ای در جهت تقویت سلامت روابط زوجین متاهل است. با توجه به تاکیدات فراوان آموزه های اسلامی در مورد زندگی زناشویی، پژوهش حاضر با هدف طراحی، تدوین و روایی یابی بسته ی آموزشی غنی سازی زندگی زناشویی برمبنای آموزه های اسلامی انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر در دو مرحله کلی اجرا شد. در مرحله ی طراحی و تدوین بسته، روش پژوهش تحلیل محتوای کیفی قراردادی با رویکرد سیه و شانون بود و به روش استقرایی انجام شد. محتوای مورد پژوهش از طریق جستجوی الکترونیکی در پایگاه های جهاد دانشگاهی، مگیران، نورمگز، ایران داک و پایگاه جامع علوم-انسانی و معرفی لیستی از منابع مرتبط با موضوع توسط تیم تحقیق انتخاب شدند. در مرحله ی دوم نیز برای روایی یابی محتوای بسته ی آموزشی، از نظرات پنل تخصصی 15 نفره به روش دلفی استفاده شد و ضریب نسبی روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) محاسبه گردید.

    یافته ها

     نتایج بررسی روایی محتوایی بسته آموزشی توسط پنل متخصصان نشان داد CVR کل بسته ، جلسات حضوری و جلسات غیرحضوری، به ترتیب 0/91، 0/85 و 0/97 و همچنین CVI کل بسته ، جلسات حضوری و جلسات غیرحضوری به ترتیب 0/95، 0/92 و 0/99 می باشد که نشان دهنده دارا بودن حداقل مقدار مورد قبول است.

    نتیجه گیری

     بسته ی آموزشی غنی سازی زندگی زناشویی حاضر با وجود استفاده ی کاربردی از برخی مفاهیم معنوی مانند عقل، قلب، جهاد اکبر، حیا، شکر، صبر، غیرت، عبادت، توفیق الهی، ذکر، غیب و معنویت از روایی محتوایی قابل قبولی برخوردار است و برای کاربرد های آموزشی و پژوهشی مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: غنی سازی زندگی زناشویی، آموزه های اسلامی، معنویت، بسته آموزشی
  • حسین مراد مرادی، مرضیه محمدی*، مریم ادیب زاده صفحات 54-63
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر اعتماد و رضایت شغلی کارکنان نظامی با توجه به نقش متغیرهای جمعیت شناختی شکل گرفت. چرا که از میان همه مفاهیمی که متخصصان رفتار سازمانی در موقعیت های مختلف مورد بررسی قرار داده اند، اعتماد سازمانی و رضایت شغلی از مهم ترین زمینه های پژوهش بوده است.

    روش کار

    تحقیق حاضر از نوع مطالعات توصیفی_پیمایشی و همبستگی بود که در سال 1398 انجام شد. حجم نمونه این تحقیق، با استفاده از جدول مورگان تعداد 360 نفر برآورد گردید و از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای، نمونه های مورد نیاز از بین کارکنان بیمارستان روان پزشکی 505 نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران انتخاب گردید. سپس داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه های اعتماد سازمانی، فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی گردآوری شدند. داده های بدست آمده از طریق شاخص های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی با استفاده از نرم افزار  SPSSنسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین فرهنگ سازمانی با اعتماد و رضایت شغلی ارتباط معناداری در سطح 01/0 وجود دارد. همچنین در بین متغیرهای دموگرافیک، متغیر تاهل نیز بین فرهنگ و اعتماد سازمانی نقش تعدیل گر داشته است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد با بالا بردن فرهنگ سازمانی در بین افراد، می توان رضایت شغلی و اعتماد سازمانی را تا حد قابل قبولی ارتقاء داد. در این بین افراد متاهل نیز بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند. با این وجود می توان با ایجاد شرایط مناسب برای افراد مجرد باعث بالا بردن اعتماد سازمانی در آن ها شد.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، اعتماد سازمانی، رضایت شغلی
  • سحر کوچکی، هاجر عباس زاده*، پروین فرزانگی صفحات 64-73
    مقدمه

    آزواسپرمی به عنوان عدم وجود اسپرم از مایع منی تعریف می شود. اسپرماتوژنز ممکن است بسیار حساس به ترکیباتی باشد که با متابولیسم انرژی میتوکندری و کنترل تنفس سلولی تداخل دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی بیان ژن های SIRT1 و PGC-1α در بافت بیضه موش های آزواسپرمی شده با بوسولفان متعاقب یک دوره تمرینات شنا بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 20 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار پس از ایجاد مدل آزواسپپرمی به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل سالم، شم، آزواسپرمی، تمرین+ آزواسپرمی دسته بندی شدند. گروه تمرین+ آزواسپرمی، یک ماه بعد از ایجاد آزواسپرمی، به مدت 8 هفته و هر هفته پنج روز و هر روز به مدت 30 دقیقه به انجام تمرین شنا با شدت پایین پرداختند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یکطرفه استفاده گردید.  

    یافته ها

    نتایج نشان داد که گروه آزواسپرمی نسبت به گروه کنترل سالم موجب کاهش معنادار سطح بیان ژن SIRT1 و PGC-1α می شود و 8 هفته تمرین هوازی شنا با شدت پایین موجب افزایش معنادار آن در گروه تمرین+ آزواسپرمی نسبت به گروه آزواسپرمی شده است.

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا با شدت پایین در مهار آثار ناشی از بیماری های ناباروری از طریق حفظ و توسعه بیوژنز میتوکندری در بهبود فرآیند اسپرماتوژنز کمک شایانی می کند.

    کلیدواژگان: شنا، SIRT1، PGC-1α، آزواسپرمی
  • مهدی اکبری*، شهرام محمدخانی، نیره السادات روحانی، ناعمه نوری صفحات 74-87
    مقدمه

    امروزه به دلیل استفاده از اینترنت و مشاوره های غیر حضوری ماهیت ارتباط درمانی دست خوش تغییرات شده است. در آینده شرایط جدیدی بر ارتباط حاکم می شود. برای غلبه بر این شرایط، مرور و مطالعه ارتباط، متغیرها و عوامل تاثیر گذار بر آن و نقشی که در تبعیت درمانی ایفا می کند ضروری خواهد بود.

    روش کار

     اکثر منابع در دسترس با استفاده از کلمات کلیدی مناسب در این مقاله مروری آورده شده است. اکثریت منابع به زبان انگلیسی و برخی به زبان فارسی بودند.

    یافته ها

    ارتباط موثر بیمار-پزشک ارزش درمانی دارد و رضایت بیماران را افزایش داده و آنان را به سمت تبعیت درمانی بیشتر سوق می‏دهد. ارتباط پزشکان با بیماران علاوه بر صلاحیت علمی آنان، تحت تاثیر مدل و سبک ارتباطی آنان، جنسیت، سن، داشتن یا نداشتن تخصص، ساعات کاری و محیط کار، مهارت های ارتباطی، همدلی، تصویر شایسته و حضور آرام وابسته است. رضایت از پزشک، حس اعتماد به نفس به دلیل اعتماد بالایی که بیماران از پزشکان دریافت می کنند و حس اطمینان به پزشکشان از موارد دیگر افزایش تبعیت درمانی ذکر شده است.

    نتیجه گیری

    پزشکان خصلت ها و ویژگی هایی مانند جنسیت خود را نمی توانند تغییر بدهند، اما سبک ارتباطی و رفتارهایی که بر تبعیت بیماران تاثیر دارد را به دلیل اهمیت تبعیت درمانی می توانند تغییر بدهند. پرداختن به رفتار پزشکان و تغییر آن برای ایجاد تبعیت درمانی از الزامات سیستم درمانی و خدمات بهداشتی می‏باشد.

    کلیدواژگان: ارتباط بیمار- پزشک، تبعیت درمانی، مدل ارتباطی
  • احسان طاهری*، فرهاد طارمیان، بهروز دولتشاهی، نسرین سپهرنیا صفحات 88-99
    مقدمه

    خودجرحی بدون قصد خودکشی، آسیبی مستقیم و عمدی به بافتی از بدن، بدون قصد مرگ تعریف شده است. این رفتار می تواند پیامدهای منفی جسمانی، روان شناختی، و اجتماعی برای فرد ایجاد نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای باور داشتن به استحقاق درد و تنبیه و دسترسی به تداعی های ذهنی مرتبط با خودجرحی در دانش آموزان دارای سابقه ی خودجرحی بدون قصد خودکشی و دانش آموزان عادی انجام شد.

    روش کار

    نمونه پژوهش شامل 223 نفر از دانش آموزان مشغول به تحصیل در مقطع دبیرستان در مدارس دولتی استان تهران بود که 63 دانش آموز را افراد مبتلا به رفتارهای خودجرحی و 160 دانش آموز دیگر را افراد عادی تشکیل می دادند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند که افراد در دسترس بودند انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه آسیب به خود عمدی، مقیاس حالت های تنبیهی و آزمون تداعی های ضمنی با خودجرحی، گردآوری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین دو گروه در میانگین متغیر باور به استحقاق درد و تنبیه تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>p)، اما در متغیر تداعی های ذهنی مرتبط با خودجرحی بین دو گروه تفاوت معناداری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

     براساس نتایج پژوهش، میانگین نمره ی خود تنبیهی و باور به استحقاق درد و تنبیه در افراد خودجرح به طور معنی داری بیشتر از افراد غیرخودجرح است و می تواند رهنمود جدیدی برای طراحی برنامه های پیشگیری و درمانی رفتار خودآسیب رسان فراهم کند.

    کلیدواژگان: خودجرحی بدون قصد خوکشی، باور به استحقاق درد و تنبیه، تداعی های ذهنی مرتبط با خودکشی، نوجوانان
  • حسن رضایی جمالویی، بهزاد شوقی، اشرف باباخانلو* صفحات 100-112
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آرام سازی روانی حرکتی به شیوه دوسا بر علایم بهبودی سلامت جسمانی و بهزیستی روانی در بیماران مبتلا به ام. اس شهر تهران در سال 1396 انجام شد.

    روش کار

    روش تحقیق حاضر نیمه آزمایشی است و برای جمع آوری داده ها از طرح پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل و پیگیری استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه بیماران عضو جامعه ام. اس شهر تهران تشکیل دادند که از بین آن ها، 45 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (هر گروه 15 نفر) و یک گروه کنترل (15 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به مدت 8 جلسه 60 دقیقه ای و گروه آزمایش آرام سازی روانی حرکتی به شیوه دوسا نیز 11 جلسه 45 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل سلامت جسمانی ویکری و همکاران (1995) و بهزیستی روانی ریف (1989) بودند که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار SPSS نسخه 22 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که هر دو مداخله به کار رفته در این پژوهش می توانند به طور معناداری سلامت جسمانی و بهزیستی روانی، را در بیماران مبتلا به ام. اس بهبود بخشند (05/0<p)، با این تفاوت که مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد دارای تاثیر بیشتری بر سلامت جسمانی و بهزیستی روانی بود. به علاوه درمرحله پس آزمون-پیگیری تفاوت معنی دار مشاهده نشد (05/0<p) که بیانگر پایداری تغییرات مداخله است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آرام سازی به روش دوسا، مداخلات موثری در افزایش سلامت جسمانی و بهزیستی روانی بیماران ام. اس دارند اما تاثیر درمان پذیرش و تعهد بیشتر بود.

    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد، آرام سازی روانی حرکتی دوسا، سلامت جسمانی، بهزیستی روانی، ام. اس
|
  • Mostafa Peyambari, Mohsen Mansoobifar, Nahid Havassi Somar*, Arezo Tari Moradi, MohammadReza Belyad Pages 6-17
    Introduction

    Emotional failure is one of the most painful problems that can occur to anyone during an emotional relationship. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on negative automatic thoughts, self-criticism and rumination in students experiencing emotional failure.

    Methods

    In order to conduct this study, 30 students from all undergraduate students of the Islamic Azad University of Hamadan in 2019 who suffered from emotional failure were selected by Random available method and divided into experimental and control groups. The experimental group received mindfulness-based cognitive therapy for eight sessions (1.5 hours) and the control group remained on the waiting list. To measure the variables, questionnaires of negative automatic thoughts, self-critical levels and rumination response were used.

    Results

    Data were analyzed using Statistical method of repeated measures analysis of variance. The results showed that participation in mindfulness-based cognitive therapy sessions was significantly effective in reducing negative automatic thoughts, rumination and self-criticism in students experiencing emotional failure.

    Conclusion

    Mindfulness requires the use of special cognitive, behavioral and metacognitive strategies to focus the attention process, which in turn, lead to prevents negative moods and negative thoughts, tends to worrying responses and the growth of new perspectives and the development of thoughts and Pleasant excitement.

    Keywords: Mindfulness based on cognitive therapy, Negative automatic thoughts, Self-criticism, Rumination, Students
  • Sara Hashemi*, Mana Rashidi Pages 18-27
    Introduction

    Corona virus control policies can lead to coronary anxiety disorder. Coronary anxiety disorder can affect all levels of life. The aim of this study was to predict couples marital based on coronavirus anxiety with the mediating role of Organizational Conflict Inventory and distress tolerance.

    Methods

    The present study was a correlational study. The statistical population of the study consisted of all couples applying for counseling services referring to psychology clinics in areas 5 to 8 of Tehran in 2021. Using purposive sampling method, 130 people (65 couples) were selected as a statistical sample. In order to collect data, were used questionnaires of couple burnout Measure Pines (CBM), Corona Anxiety Scale (CDAS), Rahim Organizational Conflict Inventory-II (ROCI-II) and Distress Tolerance Scale (DTS). Pearson correlation coefficient, regression analysis and path analysis were used to analyze the data. SPSS and AMOS software version 26 was used for data analysis.

    Results

    According to the research findings, coronary anxiety variable had a direct and significant effect on couples marital and was able to predict 47.6% of couples marital. Corona anxiety also explained 38% and 31% of the changes in couples marital due to the variables of Organizational Conflict Inventory and distress tolerance, respectively.

    Conclusion

    Coronary anxiety can increase couples marital, and of Organizational Conflict Inventory and Distress Tolerance can also mediate the relationship between the two variables.

    Keywords: Corona Anxiety, Distress Tolerance, Couples Marital, Organizational Conflict Inventory
  • Mohammad Fathi, Mastooreh Sedaghat, Hasan Ahadi* Pages 28-39
    Introduction

    Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) is a relatively rare disease that can be associated with various mental, physical and psychological burdens. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of interventions based on positive psychology on post-traumatic growth, self-compassion and quality of life in patients with amyotrophic lateral sclerosis.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed in hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences in 2020. The statistical population of the study included patients with amyotrophic lateral sclerosis that 30 people were selected as the sample size and participated in the study. Data were collected through standard questionnaires and analyzed by multivariate analysis of covariance and multiple linear regression in SPSS23 statistical software.

    Results

    The results showed that at a significant level of 5%, the intervention based on positive psychology was effective on post-traumatic growth, self-care and quality of life variables in patients with ALS (P <0.05).Thus, positivist interventions have led to an increase in the mean scores of participants in the experimental group in post-traumatic growth, self-efficacy and quality of life compared to the Goa group.

    Conclusions

    According to the results; Intervention based on positive psychology is also recommended to improve the mental health of patients with ALS along with common therapies for these patients.

    Keywords: effectiveness, post-traumatic growth, self-care, quality of life, amyotrophic lateral sclerosis
  • Mojtaba Satkin, Nemat Sotodehasl*, Seyed Abolghasem Mehrinejad, Hassan Asadzadeh Pages 40-53
    Introduction

    The marital enrichment is a program for strengthen the whole some of married couple's relations. As the Islamic teachings emphasizes numerously on the marital life, the present research aims to design, development and validation of educational package of marital enrichment based on islamic teachings.

    Method

     This study accomplished in two general phases. In the design phase and educational package development, the contractual qualitative content analysis applied as the theoretical framework considering Hsieh & Shannon approach and inductive method. The research content chose by the research team from the web sources such as irandoc, noormags, sid, magiran, comprehensive database of humanities and also reviewing list of resources related to the topic of the research. In the second phase, 15 experts validated the contents of educational package in professional panel using the delphi method to calculate the content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI).

    Results

     the result of content validity analysis of educational package scrutinized by the professional panel. The CVR of the package in general, face-to-face sessions and online sessions respectively scored 0.91, 0.86 and 0.97. The CVI of the package in general, face-to-face sessions and online sessions respectively scored 0.96, 0.93 and 0.99 which shows the possession of least acceptable amounts.

    Conclusion

     Alongside with being applied usage of spritual concepts such as wisdom, tolerance (Sadr), the Great Jihad (Jihad-akbar), modesty (Haya), being thankful (Shokr), jealousy (Ghirat), patience, worshiping, divine grace, Zekr, Ghaib, and spirituality, the present educational package of marital life enrichment enjoys acceptable content validity and it is appropriate for research and educational usage.

    Keywords: Marital Enrichment, Islamic Teachings, Spirituality, Educational package
  • Hosein Morad Moradi, Marzieh Mohammadi*, Maryam Adibzadeh Pages 54-63
    Introduction

    The present study was conducted to investigate the effect of organizational culture on Confidence and Job Satisfaction of Military Personnel with regard to the role of demographic variables, because among all the concepts examined by organizational behavior specialists, organizational trust and job satisfaction have been the most important research areas.

    Method

    This study was a descriptive-survey and correlational study and it was done in 2020. The sample size of this study was 360 people and Morgan table was used to determine the sample size. Then, the stratified random sampling method was used. Then, the required data were collected through questionnaires of organizational trust, organizational culture and job satisfaction. After extraction and classification data, statistical analyses were carried out by SPSS24 software.

    Findings

    The results showed that there is a significant relationship between organizational culture with confidence and Job satisfaction (P<0.01). Also, among demographic variables, marital variables have moderated the relationship between culture and organizational trust.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it seems that by enhancing organizational culture among the people, job satisfaction and organizational trust can be significantly improved. In the meantime, married people are also most affected. However, we can enhance organizational confidence by providing the right conditions for single people.

    Keywords: Organizational Culture, Organizational Trust, Job Satisfaction
  • Sahar Koochaki, Hajar Abaszade*, Parvin Farzanegi Pages 64-73
    Introduction

    Azoospermia is defined as the absence of sperm from semen. Spermatogenesis may be highly sensitive to compounds that interfere with mitochondrial energy metabolism and control of cellular respiration. The aim of this study was to evaluate the expression of SIRT1 and PGC-1α genes in testicular tissue of azoospermic rats treated with busulfan after a period of swimming training.

    Methods

    In this experimental study, 20 adult male wistar rats were randomly divided into four groups of healthy control: sham, azoospermia, exercise + azoospermia after azoospermia model was created. Exercise + azoospermia group, one month after azoospermia, performed low-intensity swimming exercises for 8 weeks, five days a week for 30 minutes each day. One-way analysis of variance was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that azoospermia group significantly reduced the expression level of SIRT1 and PGC-1α genes compared to healthy control group and 8 weeks of low intensity aerobic training caused a significant increase in Azoospermia + exercise group compared to azoospermia group. Has been.

    Conclusion

    In general, the results of the present study indicate that regular aerobic exercise such as low-intensity swimming in controlling the effects of infertility through the maintenance and development of mitochondrial biogenesis helps to improve the process of spermatogenesis.

    Keywords: Swimming, SIRT1, PGC-1α, Azoospermia
  • Mehdii Akbar*, Shahram Mohammadkhani, Nayyere Rowhani, Naemeh Nouri Pages 74-87
    Introduction

    Today, due to the use of the Internet and in-person counseling, the nature of medical communication has changed dramatically. In the future, new conditions will govern the relationship. To overcome these conditions, it will be necessary to review and study the relationship, variables and factors affecting it and the role it plays in adherence therapy.

    Method

    Most of the available resources using appropriate keywords are given in this review article. Most of the sources were in English and some in Persian.

    Results

    Effective patient-physician communication has therapeutic value. Increases patients' satisfaction and leads them to more therapeutic adherence. Physicians' relationship with patients, in addition to their scientific competence, is influenced by their communication model and style, gender, age, having or not having specialization, working hours and work environment, communication skills, empathy, good image and quiet presence. Patient’s satisfaction, a sense of self-confidence due to the high trust that patients receive from physicians, and a sense of confidence in their physician are other factors mentioned in increasing adherence to treatment.

    Counclusion

    Physicians can not change traits such as their gender, but they can change communication styles and behaviors that affect patient compliance because of the importance of follow-up therapy. Addressing the behavior of physicians and changing it to create adherence to treatment is a requirement of the medical system and health services.

    Keywords: physician-patient relationship, therapeutic adherence, communication
  • Ehsan Taheri*, Farhad Taremian, Behrooz Dolatshahee, Nasrin Sepehrnia Pages 88-99
    Introduction

    No suicidal self-injury is defined as direct and intentional damage to body tissue without intent to die. This behavior can have negative physical, psychological, and social consequences for the person. The aim of this study was to compare believing in deserving of pain and punishment and access to self-harm-related mental associations in students with no suicidal self-injury and normal students.

    Methods

    The study sample consisted of 223 students studying in high school in public schools of Tehran province that 63 students were self-injured and 160 students were non-self-injured. Subjects were selected by the purposive sampling method. Data were collected using Self-Punishment Scale (SPS), and self-injury Implicit Association Test (SI-IAT).

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the two groups, in believing in deserving of pain and punishment (p<0.05), But there was no significant difference between the two groups in the variable of mental associations related to self-injury.

    Conclusion

    Based on the results of this study, the mean score of self-punishment and believing in deserving of pain and punishment in self-injured people was significantly higher than non-self-injured people and can provide a new guideline for designing prevention and treatment programs for self-harming behavior.

    Keywords: No suicidal self-injury, Believing in deserving of pain, punishment, Access to self-harm-related mental associations, Adolescents
  • Hasan Rezaei Jamaloei, Behzad Shoghi, Ashraf Babakhanlou* Pages 100-112
    Introduction

    The purpose of this study was to Comparison of the Effectiveness of Based on Acceptance and Commitment Therapy and Psycho-motor relaxation using Dohsa-Hou on Signs of improvement in physical health and psychological well-being in MS patients in Tehran city in 1396.

    Methods

    The research method is semi-experimental and for data collection, a pre-test and post-test design with two experimental groups and one control group and follow up was used. The statistical population of the study was all patients in my community. In Tehran 45 of them were selected by the available sampling method and randomly assigned to two experimental groups (each group was 15) and one control group (15). The experimental group received acceptance and commitment therapy for 8 sessions of 60 minutes and the Psycho-motor relaxation using Dohsa-Hou group was trained in 11 sessions of 45 minutes, and the control group remained on the list. The instruments used in this study were Physical Health Wickeri et al (1995) and (1995) and Reef Psychological Well-being (1989), which were used in two stages of pre-test and post-test. Data analysis was performed using descriptive and inferential (covariance analysis) questionnaires using spss22 software.

    Results

    The findings showed that both of the interventions used in this study can significantly improve physical health and psychological well-being in patients with MS. (p<0.05), with the difference that acceptance and commitment interventions had a greater impact on physical health and psychological well-being. In addition, there was no significant difference in the post-test-follow-up stage (p<0.05), which indicates the sustainability of interventional changes.

    Conclusion

    Based on the results of this study, treatment based on Acceptance and Commitment and Psycho-motor relaxation using Dohsa-Hou, effective interventions to increase physical health and mental well-being of patients. But the effect of treatment was more Acceptance and Commitment Therapy.

    Keywords: Acceptance, Commitment, Psycho-motor relaxation Dohsa-Hou, physical health, psychological well-being, MS