فهرست مطالب

پژوهش های بالینی دام های بزرگ - پیاپی 23 (پاییز 1400)

نشریه پژوهش های بالینی دام های بزرگ
پیاپی 23 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • غزاله ادهمی*، آرام پرویزی صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    توکسوپلاسما گوندی یکی از انگل های تک یاخته ای مشترک منتقله از گوشت می باشد که موجب عفونت مادرزادی، سقط جنین ومرده زایی در انسان و حیوانات می شود. بز یکی از مهمترین منابع تولیدات گوشتی در استان کردستان می باشد و مصرف گوشت خام یا نیم پخته یکی از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به عفونت توکسوپلاسمایی می باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع سرمی آلودگی به توکسوپلاسما گوندی در بزهای مرغز ماده سقز در استان کردستان در غرب ایران می باشد.

    مواد و روش ها

    دریک مطالعه مقطعی 188 نمونه سرمی (144 نمونه سرم متعلق به بزهای با سابقه سقط جنین و 44 نمونه متعلق به بزهای بدون سابقه سقط جنین) جهت ارزیابی آنتی بادی های  توکسوپلاسما گوندی به روش الایزا به کار گرفته شد.

    نتایج

    از مجموع 188 سرم بررسی شده در این مطالعه 38 سرم با استفاده از تکنیک الایزا از نظرآلودگی به توکسوپلاسما گوندی مثبت تشخیص داده شدند که در مجموع میزان آلودگی بزهای مورد مطالعه 2/20 درصد بود. از مجموع 56 بز مرغز زیر 2 سال، 2 مورد (57/3%) ازنظر آلودگی به توکسوپلاسما وازمجموع 132 بز مرغز بالای 2 سال، 36 مورد (27/27%) مثبت بودند. دربررسی های  آماری ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی وگروه های سنی دیده شد (05/0p<). از مجموع 144 بز مرغز باسابقه سقط جنین، 36 مورد (25%) از نظر آلودگی به توکسوپلاسما و از مجموع 44 بز مرغز بدون سابقه سقط جنین، 2 مورد (54/4%) مثبت بودند. در بررسی های آماری همچنین ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی و سقط جنین دیده شد(05/0p<).

    بحث و نتیجه گیری

    باتوجه به شیوع توکسوپلاسما در بزهای مرغز اطلاع رسانی در راستای پیشگیری و کنترل و نیز خودداری از مصرف گوشت نپخته یا کم پخته شده درکنار مطالعات مولکولی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، سقز، شیوع، الایزا، بز مرغز، کردستان
  • رسول رحیم زاده * صفحات 14-25

    بیماری برفک سم (Thrush) عامل درصد بسیار بالایی از لنگش اسب می باشد. در این بیماری افزایش رطوبت و ترشحات سیاه رنگ در محل شیارهای قورباغه سم وجود دارد. این مطالعه در مراکز سوارکاری روی اسب های کرد در استان های کردستان، کرمانشاه، و اصفهان انجام گرفت. در این تحقیق هر چهار اندام حرکتی 384 راس از اسب هایی که در مراکز نگهداری می شدند مورد معاینه بالینی قرار گرفت اسبانی که دارای ترشح سیاه رنگ در شکاف های قورباغه سم بودند ، به عنوان بیمار تشخیص داده شدند. فاکتورهای سن، جنس و تعداد سم مبتلا مورد ارزیابی قرار گرفت و میزان ابتلا از 1 تا 3 درجه بندی شد، که درجه 3 نشانگر حداکثر ابتلای قورباغه سم به بیماری و تغییرات استحاله ای در آن بود. از کل اسب تعداد 215 (84/55%) راس مبتلا به بیماری تشخیص داده شدند. میزان ابتلا بین محدوده سنی 7 تا 10 سال، و کمترین فراوانی مربوط به محدوده 4 تا 7 سال می باشند (P<0/05). میزان ابتلا به بیماری با جنس ارتباطی نداشت و اختلاف معنی داری مشاهده نشد (P<0/05). بیماری استحاله ای قورباغه در اندام حرکتی قدامی نسبت به اندام حرکتی خلفی به طور معنی داری بیشتر بود (P<0/05) و درجه های 2و3 بیماری در اندام حرکتی قدامی نسبت به اندام حرکتی خلفی بیشتر مشاهده شد. در بین نمونه های مورد بررسی، 120 مورد درگیری در اندام های قدامی و 95 مورد درگیری در اندام های خلفی مشاهده شده است. استفاده از بسترهای جاذب رطوبت ، بهبود تغذیه ، اصلاح سم منظم می تواند از بیماری برفک سم محافظت کرده و عملکرد را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: اسب کرد، برفک سم، لنگش، سم
  • مهدی مقیمی خیرآبادی، مهدی سخا*، شهاب الدین صافی، پژمان مرتضوی صفحات 26-39

    گاو زمین گیر به گاوی که توانایی در بلند شدن را ندار د اتلاق می شود و این سندروم بیشتر در حوالی زایمان به وقوع می پیوندد. رایج ترین علت وقوع این سندروم، هیپوکلسمی و تب شیر می باشد. در این تحقیق تغییرات سرمی ماکرومینرالهای کلسیم و فسفر در گاوهای شیری مبتلا به سندروم زمین گیری که برای بیماری تب شیر درمان شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. از تعداد 30 راس گاو هلشتاین زمین گیر پس از گذشت 15 تا 18 ساعت از شروع زمین گیری و انجام درمانهای متداول پس از دریافت تاریخچه کامل و انجام معاینات بالینی، نمونه خون جهت بررسی تغییرات سرمی کلسیم و فسفر اخذ گردید. در این تحقیق در 11 راس از مبتلایان درمان شده هیپوکلسمی و هیپوفسفاتمی توامان مشاهده گردید. در 17 راس از مبتلایان مقادیرسرمی کمتر از 8 میلی گرم در دسی لیتر برای کلسیم و در 21 راس مقادیر سرمی کمتر از 5/5 میلی گرم در دسی لیتر برای فسفر ثبت گردید. مقادیر سرمی فسفر بالاتر از 5/6 میلی گرم در دسی لیتر در 7 راس از مبتلایان مشاهده گردید که در 6 راس از آنها هیپوکلسمی همراه با هیپرفسفاتمی وجود داشت. در این تحقیق در هیچ یک از مبتلایان، هیپرکلسمی پس از انجام درمانهای رایج تب شیر مشاهده نشد ولی هیپرفسفاتمی در 3/23% موارد وجود داشت.

    کلیدواژگان: سندروم گاو زمین گیر، بیماری تب شیر، کلسیم، فسفر
  • پژمان ناظم زمردی*، لقمان اکرادی، امیرفرهاد کوچک اسعدی صفحات 41-52
    زمینه و هدف

    وجود هر نوع ضایعه در دهان مانند جراحات، زخم و یا آفت های دهانی علاوه بر ایجاد درد در ناحیه و عدم تمایل دام به دریافت غذا و به دنبال آن کاهش وزن و تولید گردد. کلپوره یکی از گیاهان دارویی بوده که خواص درمانی موثری در التیام مخاطات دارد.

    روش بررسی

    در این مطالعه 36 خرگوش نیوزلندی به طور تصادفی به 3 گروه مساوی تقسیم شدند: 1- بدون تیمار (C)، 2- تیمار با کلرهگزیدین (T1)3- تیمار با عصاره کلپوره (T2).حیوانات پس از بی هوشی، به پهلوی چپ حالت گماری شده و دهان کاملا باز شد. با پانچ نمونه برداری زخمی به قطر 3 میلی متر بر روی مخاط لثه ایجاد شد. و دو بار در روز زخم با سوآپ آغشته به کلرهگزیدین (گروه T1) و عصاره کلپوره (گروه T2) آغشته گردید.در روزهای 1، 3، 7 و 14 از لثه نمونه برداری شده و معیارهای هیستوپاتولوژیک چون ارتشاح سلول های التهابی، آرایش رشته های کلاژن، حضور فیبروبلاست، عروق زایی و بازآرایی بافت پوششی و همچنین قطر ماکروسکوپی زخم لثه در روزهای فوق، اندازه گیری شد.

    یافته ها

    در گروه های T1 و T2 معیار ارتشاح سلول های التهابی، آرایش رشته های کلاژن و عروق زایی و بازآرایی بافت پوششی در روزهای 7 و 14 نسبت به گروه C تغییر معنی داری را نشان دادند (P < 0.05). در گروه های T1 و T2 قطر ماکروسکوپی زخم بافت لثه نسبت به گروه C کاهش معنی داری را نشان داد (P < 0.05).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که عصاره کلپوره و کلرهگزیدین می توانند سبب تسریع در بهبودی زخم تجربی گردند.

    کلیدواژگان: کلپوره، کلر هگزیدین، هیستوپاتولوژی، التیام، زخم
  • حمید سیفی، میثم مروجی*، صابر اسمعیلی، احسان مصطفوی صفحات 53-65
    زمینه و هدف

    بیماری تیلریوز یکی از بیماری های شایع در جمعیت نشخوارکنندگان کوچک استان کردستان می باشد که تشخیص بالینی و میکروسکوپیک آن با مشکلات جدی روبه روست؛ به طوری که وجود این نقیصه، خسارات مالی هنگفتی را سالیانه بر پیکره ی صنعت دامپروری این استان وارد می آورد. هدف از انجام مطالعه ی کنونی، مقایسه ی یافته های بالینی و میکروسکوپیک در گوسفندان و بزهای آلوده به کنه، ارزیابی ارزش تشخیصی میکروسکوپی بیماری تیلریوز و نهایتا شناسایی نقیصه های تکنیکی و یافتن راهکارهای مطمین به منظور کاهش خطاهای تشخیصی در هر دو روش بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، پس از ثبت علایم بالینی 250 راس از نشخوارکنندگان کوچک آلوده به کنه (230 راس گوسفند و 20 راس بز)، از خون محیطی و غده ی لنفاوی پیش کتفی هر یک گسترش تهیه شد.

    نتایج

    نتایج نشان دادند که فرم پیروپلاسمی تیلریا در گسترش خونی 229 راس و اجسام آبی کخ در گسترش لنفاوی 238 راس از دام ها وجود داشتند. آنالیزهای آماری نیز مبین آن بودند که میان نتایج حاصل از گسترش های خونی و لنفاوی، ارتباط آماری معنی داری وجود داشته (05/0<p) و همچنین ارتباط آماری معنی داری میان هر یک از گسترش های تهیه شده با تعداد ضربان قلب، تغییر در رنگ مخاطات ملتحمه و درجه ی حرارت به چشم خورد (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

    تطابق یافته های بالینی و آزمایشگاهی موید آن بودند که علت اصلی مشکل در تشخیص بالینی تیلریوز در استان کردستان، درگیری دام ها با فرم های غیرحاد بیماری (نظیر T. ovis) در اغلب جمعیت های نشخوارکنندگان کوچک بوده و بررسی گسترش لنفی به همراه گسترش خونی، کمک شایانی به کاهش چشم گیر خطای آزمایشگاهی می نماید.

    کلیدواژگان: تیلریوز، گوسفند، بز، پیروپلاسم، کخ
  • فاطمه توکلی راد، لقمان اکرادی*، مهدیه رئیس زاده صفحات 67-77

    در این تحقیق 30 سر خرگوش نر با میانگین وزنی 900 - 1000 گرم به طور تصادفی به 6 گروه (کنترل مثبت؛ کنترل منفی و تیمار) تقسیم شدند. بعد از اعمال بیهوشی عمومی با استفاده از تزریق مخلوط کتامینmg/kg 50 و زایلازین mg/kg 5 به صورت داخل صفاقی، توسط پانچ مدور 10 میلی متری زخم جلدی روی پشت ایجاد شد. قطر ناحیه زخم با کمک کاغذهای میلی متری در روزهای اول، سوم، ششم، نهم، دوازدهم، پانزدهم، هیجدهم و بیست و یکم بعد از عمل مورد اندازه گیری قرار گرفت. سپس در روز 21 از ناحیه زخم نمونه گیری شد و مورد مطالعات هیستوپاتولوژیک قرار گرفت.بر اساس نتایج به دست آمده بین گروه کنترل و گروه T1 تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0<P)؛ اما بین گروه کنترل و گروه T2، T3، T4، T5 تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P) و بیشترین اختلاف بین گروه کنترل و T5 می‎باشد. عصاره متانولی هل با دوزاژ 400 میلی گرم بر کیلوگرم موضعی و تغذیه با پلت فراوری شده با پودر هل نسبت به تمام گروه‎ها بیشتر تاثیر گذار بوده است. همچنین میزان مهاجرت بافت پوششی و کاهش قطر زخم در گروه T5 در روزهای 15 تا 21 بیشتر از گروه‎های دیگر بود. همچنین پودر هل به عنوان پلیت غذایی در روز آخر باعث کاهش معنی دار گلوکز در گروه‏های تحت تیمار دیابتی گردید (05/0>P). هل با داشتن آنتی‎اکسیدان‎هایی نظیر ترکیبات فلانوییدی باعث کاهش قند خون می‎گردد. طبق نتایج حاصله عصاره هل قابلیت بالایی در ترمیم زخم‎های تمام ضخامت پوستی و التیام آن‎ها در مقایسه با داروهای شیمیایی دارد.

    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره هل، خرگوش، آلوکسان
  • رضا سلیمانی دهکردی، احسان احمدی اردکانی* صفحات 79-85

    عفونتهای حاصل از هرپس ویروسها در جمعیت تک سمیان در اکثر مناطق دنیا پراکنده میباشند و از میان آنها، هرپس ویروس تیپ1 (EHV-1) اسبی مهمترین علت خسارات اقتصادی در صنعت اسبداری میباشد. دو مورد اسب مشکوک به میلوانسفالوپاتی با علایمآتاکسی و فلجی اندام خلفی، علایم تنفسی و ضایعات هرپس ویروس روی واژن در یکی اسبداریهای شهرستان شهرکرد-چهار محالبختیاری، گزارش گردید. نمونه خون از مادیان مبتلا گرفته شد. جهت شناسایی هرپس ویروس تیپ 1 اسبی در نمونه ها، از روش PCRاستفاده شد. بافی کوت استخراج شده از آنها در حفرهی آلانتوییک تخممرغ جنیندار و تیرهی سلولی RBK ، تزریق شد. بعد از تزریقنمونه های آماده شده در تخممرغ جنیندار و کشت سلولی مشخص شد که ویروس در جنین تخممرغ قادر به رشد میباشد و باعثمرگ جنین میشود. یکی از مادیانهایی که تلف شد بود جهت ارزیابی ضایعات مغزی از نظر ماکروسکپی کالبدگشایی شد. در هنگامبررسی بافت مغز از نظر ماکروسکپی، میزان پروتیین مایع مغزی بیشتر از حد طبیعی بود شیارهای مغز نیز نرم شده بودند. در نهایتمطالعه حاضر وجود هرپس ویروس تیپ 1 اسبی را که از عوامل اصلی ایجاد میلوانسفالوپاتی در اسب میباشد در شهرکرد استانچهارمحال بختیاری تایید میکند.

    کلیدواژگان: هرپس ویروس، میلوانسفالوپاتی، EHV-1، اسب
|
  • Ghazaaleh Adhami *, Aram Parvizi Pages 1-13
    Background & Purpose

    Toxoplasma gondii is a meat-borne zoonotic parasitic protozoan that causes congenital infection, miscarriage, and stillbirth in the human and animals. Goat is an important resource of meat production in Kurdistan Province, and the consumption of its raw or half-cooked meat is a major risk factor for infection with Toxoplasma. The present study aimed to investigate the seroprevalence of Toxoplasma gondii infection in Markhoz goats of Saqqez City of Kurdistan province in western Iran.

    Materials & Methods

    In a cross-sectional study, we utilized 188 serum specimens ( 144 serum samples belonging to goats with a history of abortion and 44 samples belonging to goats without a history of abortion ) for the evaluation of Toxoplasma gondii antibodies by ELISA. 38 samples out of 188 serum specimens in the study were positive for Toxoplasma gondii using ELISA, and the infection rate of the goats was 20.2%.

    Results

    Two (3.57%) out of 56 Markhoz goats under 2 years of age were positive for Toxoplasma infection and 36 (27.27%) out of 132 Markhoz goats over two years of age were positive for the infection. The statistical examination indicated significant relationships between the pollution and age groups (p<0.05). 36 (25%) out of 144 Markhoz goats with a history of abortion were positive for Toxoplasma infection, and 2 (4.54%) out of 44 goats without a history of abortion were positive for the infection. The statistical studies indicated a significant correlation between the rates of infection and abortion (p<0.05).

    Conclusion

    Given the prevalence of Toxoplasma gondii in Markhoz goats, we suggest providing information about prevention and control, refraining from eating uncooked or undercooked meat, and performing molecular studies.

    Keywords: Toxoplasma gondii, Markhoz goats, Prevalence, Elisa, Kurdistan
  • Rasoul Rahimzadeh * Pages 14-25

    Degenrative injury of the frog (Thrush) is one of the diseases of the locomotor system in horses and despite paying special attention to this disease. This study was performed in equestrian centers on Kurd horses. In this study, all four motor limbs of 384 horses kept in care centers were clinically examined. Factors such as age, sex and number of infected venoms were evaluated and the incidence rate was graded from 1 to 3, with grade 3 indicating maximum frog disease examined to see if the horses had a black discharge in the frog's cleft. From all the studied horses, 215 (55.84%) heads were diagnosed with the disease. The prevalence of most research samples is between 7 to 10 years of age, and the lowest frequency is in the range of 4 to 7 years (P <0.05). The incidence of the disease was not related to the sex of the animal and no significant difference was observed (P <0.05). Transformed frog disease in the anterior motor limb of the studied horses was significantly higher than the posterior motor limb (P <0.05) and grades 2 and 3 of the disease in the anterior motor limb were more than the posterior motor limb was observed. Among the studied samples, 120 cases of anterior limb involvement and 95 cases of posterior limb involvement were observed. The quality of the litter, the use of moisture-absorbent litter for horses, improved nutrition, and regular venom modification can protect against poisonous frog thrush and improve performance.

    Keywords: Kurd horse, Frog Degenrative Injury, Trush, Hoof, lameness
  • Mahdi Moghimi Kheirabadi, Mahdi Sakha *, Shahabeddin Safi, Pejman Mortazavi Pages 26-39

    Downer cow syndrome refers to cows that become recumbent and fail to rise; this is a major concern in dairy farms worldwide. The syndrome occurs mainly in the early postparturient period and is caused by several diseases. The most common cause of downer cow syndrome is hypocalcemia (milk fever). This study evaluated the serum concentration of macrominerals(Ca, P) in downer dairy cows that they had treated for milk fever. Blood samples were collected from 30 Holstein downer cows that could not rise 15-18 hours after recumbency and after first treatments. Serum concentration of macrominerals (Ca, P) were determined. In this study the 11 downer cows were hypocalcemic with hypophosphatemic. In the 17 downer cows calcium concentration was below 8mg/dl and in the 21 downer cows phosphorus concentration was below 5.5mg/dl. The serum phosphorus concentratio above 6.5 mg/dl observed in the 7 downer cows that the 6 cows had hyperphosphatemia with hypocalcemia. In this study, hypercalcemia was not in any cases but the 23.3% downer cows had hyperphosphatemia

    Keywords: Downer cow syndrome, Milk fever, Calcium, phosphorus
  • Pejman Nazem Zomorodi *, Loghman Akradi, Amir Farhad Kochak Asa’Adi Pages 41-52
    Background and Aim

    The presence of any type of lesion in the mouth, such as injuries, sores or oral pests, in addition to causing pain in the area can cause the animal to not want to receive food as result, reduces weight and production. Teucrium is one of the medicinal plants that have effective healing properties in healing the mucosa. Therefore, the aim of this study was to compare comparative plant extract of Teucrium and chlorhexidine in the healing of experimental oral ulcers. 

    Materials and Methods

    In this experimental study, 36 New Zealand male rabbits were randomly divided into 3 equal groups: control without treatment (C), treatment group with 0.2% chlorhexidine (T1) and treatment group with hydroalcoholic extract of Teucrium (T2).  In the beginning after anesthesia, the animals were placed in a supine position on the left side and the mouth of the animals was opened as much as possible by the mouth opener. Then, wound with a diameter of 3 mm was made on the gingival mucosa. Twice a day, the right gingival lesion was impregnated with a swab soaked in chlorhexidine solution (T1 group) and hydroalcoholic extract of Teucrium (T2 group). On days 1, 3, 7, and 14, the gums were sampled and the histopathological criteria for inflammatory cell infiltration, collagen filament arrangement, fibroblast cell presence, vascular formation, and epithelial tissue rearrangement were assessed. Also, the macroscopic diameter of the gingival tissue wound was measured on the mentioned days.

    Results

    In T1 and T2 groups, the criteria for inflammatory cell infiltration, arrangement of collagen and vascular formation and rearrangement of epithelial tissue on days 7 and 14 showed a significant change compared to C group (P < 0.05). In the C group, the criteria of inflammatory cell infiltration increased during the study. In T1 and T2 groups, the macroscopic diameter of gingival tissue ulcer showed a significant decrease compared to C group (P < 0.05).

    Conclusion

    This study showed that Teucrium extract can accelerate experimental wound healing.

    Keywords: Teucrium, Chlorhexidine, Wounds, Healing, Histopathology
  • Hamid Seifi, Meysam Moravedji *, Saber Esmaeili, Ehsan Mostafavi Pages 53-65
    Background and purpose

    Theileriosis is one of prevalent diseases among small ruminant population in Kurdistan province which is encountered serious problems both clinical and microscopic. The disease imposes heavy damages to the livestock industry. The aim of the study is to compare the clinical and microscopic features in sheep and goats infested with ticks, evaluation of microscopic method to identify Theileriosis and finally identification of technical impairments and finding confident approaches for diminished diagnostic errors in both methods.

    Material and methods

    in this study, after recording the clinical findings of 250 tick infested small ruminants (230 sheep and 20 goats), blood and lymphatic smears were taken.

    Results

    the results have shown that Piroplasms and Koch blue bodies were presented in 229 blood samples and in 238 lymphatic smears respectively. Statistical analyses declared that there was a meaningful correlation between blood and lymphatic smears and also between clinical findings such as: heart rate, conjunctiva discoloration and temperature variation with both blood and lymphatic smears.

    Conclusion

    coordination of clinical and laboratory findings have confirmed that the main problem in clinical diagnosis of theileriosis in Kurdistan province was the involvement of animals with none-acute form of the disease (for i.e. T. ovis) in most population of small ruminants. Thus investigation of parasite both in blood smears and in lymphatic smears could lead to diminish laboratory errors.

    Keywords: Theileriosis, Sheep, Goat, Piroplasms, Koch
  • Fatemeh Tavakoli Rad, Loghman Akradi *, Mahdieh Raeeszadeh Pages 67-77

    In this study, 30 male rabbits weighing 900 - 1000 g were randomly divided into 6 groups (positive control, negative control and test). After general anesthesia using a combination injection of ketamine 50 mg / kg and xylazine 5 mg / kg intraperitoneally to create ulcers in the rabbit skin a 10 mm circular punch was made. The wounds was measured with the aid of millimeter papers on the first, third, sixth, ninth, twelfth, fifteenth, eighteenth, and twenty-first days after surgery. This measurement is made at a specific time of day by a specific person. Complete recovery time was measured in negative, positive control and test samples. Then, on day 21, the wound was sampled. The specimens were subjected to histopathological studies after fixation of dewatering and staining.According to the results, there was no significant difference between control group and T1 group (P <0.05), but there was a significant difference between control group and T2, T3, T4, T5 group (P <0.05). The highest difference was between T5 and control group. It can be said that methanolic extract of cardamom at a dose of 400 mg / kg topical and feeding on cardamom powder pellets was more effective than all groups. Also, migration of epithelial tissue and reduction of wound openings in group T5 on days 15 to 21 were higher than other groups. Also, cardamom powder as the last plate of food significantly decreased glucose in diabetic groups (P <0.05). Cardamom lowers blood sugar by antioxidants such as flanoids. According to the results of this study, cardamom extract has a high ability to heal full-thickness wounds compared to chemical drugs.

    Keywords: Wound healing, Cardamom extract, Rabbit, Alloxan
  • Reza Soleymani Dehkordi, Ehsan Ahmadi Ardakani * Pages 79-85

    Herpes virus infections are prevalent in the monocotyledonous population in most parts of the world, and among them, equine herpesvirus type 1 (EHV-1) is the most important cause of economic losses in the horse supplies. Two cases of horses suspected of myeloencephalopathy with symptoms of ataxia and paralysis of the hind limbs, respiratory symptoms and herpes virus lesions on the vagina were reported in one of the horse supplies of Shahrekord-Chaharmahal Bakhtiari. Blood samples were taken from infected horses to identify herpes virus type 1 in the samples, PCR method was used. Samples extracted bufly-coat were used for inoculation in allantoic cavity of embryonated eggs and RBK cell culture. After injecting the prepared samples into the embryonated egg and cell culture, it was found that the virus is able to grow in the egg embryo and causes the death of the embryo. When the brain tissue was examined macroscopically, the protein content of the cerebrospinal fluid was higher than normal. The grooves in the brain were also softened. Finally, the present study confirms the presence of equine herpes virus type 1, which is one of the main causes of myeloencephalopathy in horses in Shahrekord, Chaharmahal Bakhtiari province.

    Keywords: Herpes virus, Myeloencephalopathy, EHV-1, horse