فهرست مطالب

توسعه ی آموزش جندی شاپور - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 40، پاییز 1400)

فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 40، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/18
  • تعداد عناوین: 23
|
  • محسن شیرپور، صدرالدین ستاری*، رسول وظیفه صفحات 690-702

    پژوهش حاضر باهدف بررسی چارچوب مفهومی صلاحیت های بازاریابی شخصی اعضای هییت علمی دانشگاه ها انجام شد. نوع پژوهش کیفی بود که از روش تحلیل محتوای اسنادی استفاده شد. جامعه پژوهش شامل کلیه کتب و مراجع و منابع مکتوب و الکترونیک موجود در زمینه بازاریابی و برند سازی می باشد. ابزارهای گردآوری اطلاعات فرم های فیش برداری بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل کیفی و کدگذاری استفاده شد. نتایج حاصل از بررسی نظرات صاحب نظران نشان داد که مهم ترین صلاحیت های مورد نیاز اعضای هییت علمی برای بازاریابی شخصی شامل صلاحیت های دانشی (مانند: خلاقیت و نوآوری، یافتن ایده های جدید، به روز بودن اطلاعات، متخصص بودن در یک حوزه مشخص و ایجاد برند شخصی، داشتن چشم انداز شخصی، هوش تجاری، هوش مالی)، صلاحیت های مهارتی (مانند: توانایی شناسایی فرصت های جدید و نیازهای بازار و مصرف کنندگان، توانایی و مهارت هدف گیری در بازار یا انتخاب بازار هدف، مهارت بین فردی، مهارتهای ارتباطی،توانایی انجام کارتیمی، توانایی کار با شبکه های اجتماعی و مجازی، کانال های تبلیغاتی) و صلاحیت های نگرشی و رفتاری (مانند: پاسخگویی صادقانه به نیازها و علایق مشتریان، مثبت اندیشی، نظم و انضباط، استقامت، مسئولیت پذیری، ریسک پذیری، قانون مداری، ویژگی های اخلاقی و رفتاری نیک و پسندیده اجتماعی، تواضع و فروتنی، انعطاف پذیری) می باشند.

    کلیدواژگان: بازاریابی شخصی، صلاحیت های بازاریابی شخصی، عضو هیئت علمی دانشگاه، آموزش عالی
  • الهام موحدکر* صفحات 703-714
    مطالعه حاضر با هدف تحلیل و بازنگری سیاستهای نظام آموزش عالی سلامت کشور جهت تاب آوری در همه گیری کرونا و بحرانهای مشابه انجام شد. مطالعه گذشته نگر با استفاده از مثلث تحلیل سیاست والت و گیلسون انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از مرور متون در پایگاه های داخلی و خارجی، تحلیل اسناد و مدارک مرتبط، و مصاحبه نیمه ساختاریافته با افراد مطلع استفاده شد. 45 شخص حقیقی و حقوقی نقش آفرین در نظام آموزش عالی سلامت در مواجهه با پاندمی کرونا بر حسب نوع نقش به تفکیک ارایه کننده خدمت، گیرنده خدمت، خریدار خدمت، سیاستگذار، متولی، ناظر بر حسن اجرا و تسهیل گر، 5 جزء ساختار سازمانی، 3 زیرساخت فنی-تکنولوژیکی، 14 قانون و مقررات، و 46 مستند با مضمون عمومی، آموزشی، بهداشت و درمان، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای شناسایی شد. ارگانهای مختلف اعم از سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت های بهداشت و درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونتهای آموزشی، بهداشتی و درمان دانشگاه های علوم پزشکی و معاونت آموزشی دانشکده های علوم پزشکی تدوین مستندات یادشده در قالب راهنما، شیوه نامه، دستورالعمل، پمفلت و محتوای آموزشی را بر عهده داشته اند. نهایتا بر 24 فرایند و 14 چالش پیش روی نظام آموزش عالی سلامت در مواجهه با کرونا و بحرانهای مشابه تاکید شد. نهایتا در خصوص بازنگری در نظام آموزش عالی سلامت در مواجهه با کرونا و بحرانهای مشابه پیاده سازی تغییرات بنیادین در حوزه های مختلف تاکید شد.
    کلیدواژگان: سیاست، نظام آموزشی، بخش سلامت، همه گیری
  • حسین تقوی*، مرتضی جاویدپور، سلیم کاظمی، عظیم امیدوار صفحات 715-725
    حمایت اجتماعی ادراک شده و کیفیت روابط استاد شاگردی از مهم ترین عوامل موفقیت در آموزش عالی به حساب می آید. پژوهش حاضر با هدف نقش حمایت اجتماعی ادراک شده و کیفیت روابط استاد شاگردی در درگیری تحصیلی دانشجویان تربیت بدنی انجام گرفت. روش پژوهش مورد استفاده در این مطالعه از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی-همبستگی بود جامعه آماری آن متشکل از کلیه دانشجویان تربیت بدنی مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیمسال اول سال تحصیلی 1399-1398 بودند. تعداد 170 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب شده و به صورت انفرادی به پرسش نامه های درگیری تحصیلی، حمایت اجتماعی ادراک شده و کیفیت روابط استاد شاگردی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد که درگیری تحصیلی با؛ نمره کل حمایت اجتماعی ادراک شده (35/0=r؛ 001/0< p)، مولفه های خانواده (32/0=r؛ 001/0< p)، دوستان (17/0=r؛ 05/0< p) و حمایت دیگران (32/0=r؛ 001/0< p) و کیفیت روابط استاد شاگردی (63/0=r؛ 001/0< p) رابطه مثبت و معنادار دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای پیش بین حدود 43 درصد واریانس درگیری تحصیلی را پیش بینی می کند. بر اساس یافته های ما، از لحاظ کاربردی برگزاری کارگاه های آموزشی در دانشگاه ها جهت آموزش چگونگی ایجاد محیط مناسب آموزشی و بروز رفتارهای حمایت گرانه در روابط استاد شاگردی توسط برنامه ریزان نظام آموزشی و کارگزاران تعلیم و تربیت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی، حمایت اجتماعی ادراک شده، کیفیت روابط استاد شاگردی، دانشجویان
  • مرضیه طهماسبی، زهرا فرزانگان*، محسن چکی، محمدصادق قاسمی صفحات 726-739

    با توجه به نقش تکنولوژیست های رادیولوژی در کنترل تابش گیری بیماران و تهیه تصاویر با کیفیت و تاثیر مهارت و آگاهی در به ثمر رسیدن این امر، این مطالعه توصیفی - مقطعی جهت تعیین آگاهی و مهارت پرتوکاران و اولویت بندی نیازهای آموزشی آنان با استفاده از پرسشنامه طراحی شده توسط محققان که شامل مشخصات جمعیت شناختی و  سوالاتی  درخصوص  میزان آگاهی و  مهارت شغلی  تکنولوژیست ها از دیدگاه خودشان بود، در میان 94 نفر از پرتوکاران شاغل در مراکز رادیولوژی برخی بیمارستان های آموزشی شهر اهواز  انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 24 و آزمون ANOVA  و T دو نمونه مستقل صورت گرفت. بالاترین نمره خودارزیابی آگاهی و مهارت به ترتیب مربوط به انتخاب شرایط تابش مناسب و انجام رادیوگرافی پرتابل و پایین ترین نمرات مربوط به نحوه کار با نظام PACS بود. بر اساس نظرات پرتونگاران و میزان اهمیت در شغل، آگاهی از تکنیک های پرتونگاری و مهارت در آن، اهمیت بیشتری دارد. بین جنسیت و نمره آگاهی و نوع استخدام و نمره  مهارت، رابطه معنی دار آماری وجود داشت. به طور کلی سطح آگاهی و مهارت پرتوکاران شاغل در بخش های رادیولوژی شهر اهواز مطلوب بود. برگزاری دوره های آموزشی و آزمون های ارزشیابی و بهره گیری از اطلاعات علمی روز می تواند در بهبود ارایه خدمات و کیفیت تصاویر و کاهش دز دریافتی بیماران موثر باشد.

    کلیدواژگان: آگاهی، مهارت، اولویت بندی نیازهای آموزشی، تکنولوژیست های رادیولوژی
  • سعید بخشی زاده، حیدر تورانی*، علی خلخالی صفحات 740-750

    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت شاخصهای خط مشی گذاری آموزشی در موسسات مالی غیر دولتی انجام شد. روش تحقیق به لحاظ هدف توسعه ای و از نظر نوع داده ها آمیخته اکتشافی متوالی، در بخش کیفی به روش داده بنیاد و در بخش کمی به روش توصیفی از نوع پیمایشی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی تعدادی از خبرگان و در بخش کمی کلیه مدیران و معاونین و کارکنان ستادی موسسات شامل 3850 نفر بود. در بخش کیفی 12 نفر به روش گلوله برفی و در بخش کمی تعداد 384 نفر انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود. همچنین CVR با ضریب 846/0 تایید و پایایی آن با ضریب 871/0 تایید شد و یافته ها نشان داد که ابعاد و مولفه های خط مشی گذاری آموزشی عبارتند از 1-تاکید بر عوامل راهبردی (توانایی علمی و مهارتی سیاستگذاران آموزشی، تاکید بر واقع گرایی در تدوین خط مشی آموزشی، تاثیر احزاب سیاسی بر تدوین خط مشی آموزشی، تاثیر فرهنگ در تدوین خط مشی آموزشی) 2- تاکید بر عوامل حمایتی (استفاده از حمایتهای کشوری، استفاده از جامعه علمی، استفاده از حمایت ارگان ها دولتی) 3-توجه بر کیفیت آموزشی (تاکید بر ارزیابی در تدوین خط مشی آموزشی، توجه بر رشد کارکنان، تاکید بر عوامل آموزشی و پژوهشی) 4-توجه به زیرساخت ها و امکانات آموزشی (فراهم آوردن امکانات آموزشی، اصلاح ساختار سازمانی، توزیع عادلانه بودجه) 5-توجه بر توسعه چندگانه (توسعه اقتصادی، سیاسی،اجتماعی، فرهنگی و علمی) 6 -توجه برآثار اجرای خط مشی آموزشی (رشد آموزشی، رشد ارزش های انسانی و اخلاقی، ایجاد زمینه توزیع عدالت).

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری آموزشی، موسسات مالی غیر دولتی، توسعه اقتصادی، توسعه علمی، توسعه فرهنگی
  • مهدی محمدی*، قاسم سلیمی، رضا ناصری جهرمی، پریسا معارف، فاطمه میرغفاری، مریم صیدی، فروزان طاهری صفحات 751-767
    هدف پژوهش حاضر، ارایه چارچوب مفهومی الزامات آزمون های برخط در نظام آموزش پزشکی ویژه دوران همه گیری کرونا بود. با بهره گیری از روش مرور نظامند و فراترکیب در مطالعه کنونی 28 پژوهش که از سال 2018 تا سال 2020 انجام شده بود، مورد تحلیل  قرار گرفتند. یافته های مطالعه نشان داد که تدوین راهبرد های کاهش تقلب، نظام احراز هویت دانشجو، پشتیبانی فنی-فناوری، طراحی-ساختارها، توسعه سواد رسانه ای کنشگران، رابط یادگیرنده، رابط فناوری، مدل طراحی سوالات، ارزشیابی محتوایی و فنی، ملاحظات روانشناسانه در طراحی آزمون های برخط در نظام آموزش پزشکی نقش افرین است. مولفه های مذکور ضمن تبدیل شدن به شاخص عملکردی می تواند مورد توجه طراحان آزمون در دانشگاه های علوم پزشکی قرار گیرد. در راستای یافته های مطالعه باید اذعان نمود که توسعه حرفه ای و توجه به آموزش الزامات به کنشگران محیط های آموزش پزشکی از جمله اعضای هییت علمی، دانشجویان، طراحان و مدیران نظام های آزمون های الکترونیکی با رویکرد توسعه نگرش ها، دانش ها و مهارتها می تواند مکمل این مطالعه در محیط های آموزش عالی پزشکی باشد.
    کلیدواژگان: آزمون، آزمون های برخط، آموزش پزشکی، الزامات، چارچوبی مفهومی
  • پروین اسفندیاری نژاد، نگین مرادی، حاتم بوستانی، کاوه اسلامی، ماندانا ایزدپناه، ندا اورکی فر، فاطمه برازجانی، معصومه حسینی بیدختی، پرستو پارسایی محمدی، مینا ایروانی* صفحات 768-786

    با شروع عصر فناوری اطلاعات، نظام های آموزشی نیز دچار تحول شدند و نیاز به تجدید نظر در روش های سنتی آموزش و استفاده از روش های نوین یادگیری از سوی برنامه ریزان نظام های آموزشی احساس شده است. از آنجا که حدود نیمی از زمان برنامه آموزشی دانشجویان علوم پزشکی را آموزش بالینی تشکیل می دهد، محققان در مطالعه حاضر، با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، مطالعات مختلف مداخله ای، توصیفی و مروری انجام شده به زبان های انگلیسی و فارسی که در بازه زمانی 2020-2000  در مورد یادگیری از راه دور در آموزش بالینی دانشجویان رشته های پرستاری، مامایی و اتاق عمل چاپ شده بودند در پایگاه های اطلاعات علمی معتبر Science direct ، PubMed ، Web of Science ، Scopus ، Sid ، Elsevier ، Google Scholar ،Magiran  جستجو کردند و مقالاتی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های این مقالات نشان داد که استفاده از روش های مختلف یادگیری از راه دور، در بهبود مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری، مامایی و اتاق عمل نقش ویژه ای دارد، زمانی که آموزش الکترونیک با آموزش حضوری ترکیب می شود، می تواند تاثیر مثبتی را در ارتقای مهارت و صلاحیت بالینی دانشجویان ایفا نماید. مطالعات بیشتر با روش های دقیق تر برای ارتقای کیفیت و اثبات اثر بخشی این روش ها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: یادگیری از راه دور، یادگیری الکترونیکی، یادگیری ترکیبی، آموزش بالینی، پرستاری، مامایی، اتاق عمل
  • یوسف خنیا*، سجاد بشرپور، نیلوفر میکائیلی، سیف الله آقاجانی صفحات 787-798

    تحقیقات قبلی نشان داده است که یادگیری موثر تنها با عوامل شناختی قابل توضیح نیست. هدف این مطالعه تعیین نقش عواملی همچون حس عاملیت انسانی،  معنای تحصیل و چشم انداز زمان در پیش بینی انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانشجویان رشته پزشکی بود. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- همبستگی رگرسیون بود. تعداد 200 نفر دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نیمسال اول تحصیلی 99-98 چهار مقیاس  انگیزه پیشرفت تحصیلی، حس عاملیت انسانی، معنای تحصیل و چشم انداز زمان را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها با استفاده از ابزار spss24   از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان داد انگیزه پیشرفت تحصیلی با مولفه های عاملیت انسانی و معنای تحصیل رابطه معنی داری دارد. 22/0 کل واریانس انگیزه پیشرفت تحصیلی را  این سه مولفه پیش بینی کردند. در نتیجه یافته های به دست آمده می تواند به مسیولین دانشگاه کمک نماید تا با  طراحی برنامه های مداخله ای در ارتقا و حفظ انگیزش دانشجویان اقدامات موثری  انجام دهند.

    کلیدواژگان: حس عاملیت، چشم انداز زمان، معنای تحصیل، انگیزه پیشرفت، دانشجوی پزشکی
  • نسیم عشقی، اصغر صرافی زاده قزوینی*، اکبر عالم تبریز، حسام زندحسامی صفحات 799-810
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی مولفه های رهبری کارآفرینانه با بهره گیری از روش فراترکیب بود. روش به صورت پژوهشی با رویکرد کیفی و با پارادایم تفسیرگرا انجام شد. در این راستا 852 پژوهش مرتبط در حوزه رهبری کارآفرینانه شناسایی، ارزیابی و غربال شد و در نهایت بر اساس پروتکل های ورود و خروج تعداد 27  مطالعه در سبد پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوا کدگذاری شد و در قالب 6 مقوله، 13 مفهوم و 69 کد اولیه دسته بندی شدند و مقدار پایایی آنها بر اساس ضریب کاپا مقدار 795/0 به دست آمد و سپس کدهای پژوهش با استفاده از تکنیک آنتروپی شانون اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد که مطابق وزن ترکیبی شاخص ها که ترکیبی از فراوانی آن ها در اسناد مختلف و وزن تخصیص داده شده توسط خبرگان مسلط به موضوع بود، به کارگیری سبک رهبری معتبر توسط رهبران کارآفرین رتبه ی اول، و پس از آن سبک های رهبری حمایتی و توانایی هدایت زیردستان رتبه های بعدی را کسب کردند.  در نهایت پس از طی گام های پژوهش، پیشنهاداتی مطابق با نتایج به دست آمده به پژوهشگران آتی ارایه گردید.
    کلیدواژگان: رهبری، کارآفرینی، رهبری کارآفرینانه، فراترکیب
  • نسرین جودیان، فاطمه پورنقی آذر، صابر اعظمی آغداش، احمد موسوی* صفحات 811-817

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و مقایسه عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت. نمونه پژوهش متشکل از  310 نفر از دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1398 بود که وارد مرحله آموزش های بالینی شده بودند.. داده ها در  5 حیطه اهداف و برنامه آموزشی، مربی، برخورد با دانشجو، محیط آموزشی و نظارت و ارزشیابی جمع آوری و با نرم افزار SPSS16 و آمارهای توصیفی و آزمون آماری T-testتجزیه و تحلیل شد. از دیدگاه شرکت کنندگان حیطه های محیط آموزشی و نظارت و ارزشیابی مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی و حیطه مربی کم اهمیت ترین عامل بود. نتایج حاصل از مقایسه میانگین نمرات دو رشته نشان داد که اختلاف نظرات دانشجویان در حیطه اهداف و برنامه آموزشی و مربی معنی دار بود (P<0.05).

    کلیدواژگان: عوامل موثر، کیفیت، آموزش بالینی، دانشجویان بالینی
  • محمد برزویی، لادن سلیمی*، سیده عصمت رسولی، وحید فلاح صفحات 818-828
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی در راستای توسعه آموزش به منظور استخراج استلزامات تربیتی انجام شد. این تحقیق به روش آمیخته انجام شده است. در بخش کیفی و با استفاده از نظر خبرگان از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته و بر اساس نتایج حاصل از تحلیل محتوا مصاحبه پرسشنامه ای تدوین گردید. بعد از انجام تحلیل عاملی اکتشافی تبیین واریانس عوامل موثر و ماتریس عوامل چرخش یافته، در نهایت 54 شاخص با 18 عامل برای ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی شناسایی گردید و در قالب پرسشنامه در اختیار اعضای هییت علمی دانشگاه قرار گرفت. این پرسشنامه ها به روش معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفته و پس از مشخص شدن وزن هر عامل تاثیر مولفه ها و شاخص ها مورد بررسی قرار گرفت و مدل پیشنهادی پژوهش جهت شناسایی مولفه های ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی به منظور استخراج استلزامات تربیتی ارایه شد؛ و درجه تناسب مدل ارایه شده با توجه به مولفه های پژوهش مورد تایید قرار گرفت. همچنین نتایج نشان داد مولفه های ریالیسم اسلامی با رویکرد انسان شناسی در توسعه آموزش اعضای هییت علمی نقشی مهم و تاثیرگذار دارد.
    کلیدواژگان: رئالیسم اسلامی، انسان شناسی، تعلیم و تربیت
  • یسنا داودی، مهدی سیاح برگرد* صفحات 829-836

    اخلاق حرفه ای به عنوان یکی از عوامل موفقیت سازمان، امروزه مورد توجه قرارگرفته است و یک مزیت رقابتی شناخته می شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه وضعیت رعایت اخلاق حرفه ای در دستیاران سال اول و آخر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور صورت گرفت. در این مطالعه توصیفی - مقطعی کلیه دستیاران سال اول (100 نفر) و سال چهارم (35 نفر) پرسشنامه اخلاق حرفه ای و اطلاعات دموگرافیک را تکمیل نمودند. پرسشنامه اخلاق حرفه‎ای مشتمل بر 25 سوال بوده و محدوده نمره آن 25 تا 125 است. اطلاعات با آزمون های آمار توصیفی و تحلیلی با نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد.  نتایج نشان داد که میانگین نمره رعایت اخلاق حرفه ای دستیاران سال اول 40/12 ± 79/89 و دستیاران سال چهارم 43/13 ± 23/92 بود که تفاوت معنی‎داری داشتند (05/0<p). آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که نمره رعایت اخلاق حرفه‎ای با سن دستیاران سال اول (097/0 - = r، 335/0 = p) و  سال چهارم (195/0 - = r، 270/0 = p) ارتباط معنی‎داری ندارد. رعایت اخلاق حرفه‎ای دستیاران سال اول به تفکیک رشته تحصیلی اختلاف معنی داری داشت و رشته‎های پوست و چشم پزشکی بیشترین میزان رعایت اخلاق حرفه‎ای را داشتند (05/0<p). رعایت اخلاق حرفه‎ای دستیاران سال چهارم به تفکیک رشته تحصیلی اختلاف معنی داری نداشت. در مجموع یافته‎ها نشان داد که دستیاران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور از شایستگی اخلاقی برخوردارند ولی باید جهت بهبود آن راهکارهایی ارایه و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، دستیاری، دانشگاه جندی شاپور
  • سمیه علیمحمدی معدنویی، امینه احمدی*، مجتبی معظمی صفحات 837-848
    هدف تحقیق حاضر، ارایه مدل آینده پژوهی براساس سبک رهبری تحول گرا با رویکرد توسعه دانشگاه های کارآفرین است. جامعه آماری این تحقیق، 72 نفر از مسیولین و مدیران و معاونان دانشگاه های کارآفرین و مهارتی شامل دانشگاه تهران، تربیت مدرس، فرهنگیان، فنی و حرفه ای و فردوسی مشهد بود. مولفه های تحقیق، از طریق مصاحبه با خبرگان استخراج گردید. برای تعیین رتبه بندی و تاثیرگذاری و تاثیرپذیری مولفه های تحقیق از نرم افزار MicMac استفاده گردید و سناریوهای مناسب به دست آمد. نتایج نشان می دهند سبک رهبری تحول گرا تاثیر زیادی بر توسعه کارآفرینی در دانشگاه ها دارد. بعد از مشخص شدن عوامل تاثیرگذار، دو وجهی، مستقل و تاثیر پذیر، سه سناریو برای توسعه کارآفرینی در دانشگاه ها نوشته شد. همچنین نتایج نشان می دهند شناخت عوامل موثر در توانمندسازی کارکنان به عنوان عامل زیر بنایی در بهبود و توسعه فعالیت های کارآفرینی موجب پرورش منابع انسانی کارآمد، تولید دانش و فناوری، آرمان های توسعه ملی، همراه با آینده نگری در آموزش عالی در جهت برنامه ریزی بهتر و توسعه کارآفرینی و رشد اقتصادی و اجتماعی می گردد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سبک رهبری تحول گرا، دانشگاه کارآفرین، توسعه کارآفرینی
  • حمیدرضا اسد، امیرحسین محمودی*، فاطمه حمیدی فر، بهارک شیرزاد کبریا صفحات 849-864

    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی توسعه مهارت های مدیریتی مدیران با روش داده بنیاد به عنوان یک حوزه مطالعاتی مدیریتی در مدیریت آموزشی بود. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی بود که با رویکرد پیمایشی مقطعی انجام گرفت. جامعه آماری شامل خبرگان، متخصصین و افراد آگاه درزمینه مهارت های مدیریتی مدیران بود. روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند بود که30 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها به صورت سند پژوهی و میدانی و ابزار گردآوری داده ها شامل مصاحبه نیمه سازمان یافته بود و پرسشنامه گردآور ی داده ها از طریق روش داده بنیاد بارهیافت نظام مند انجام شد. روایی پژوهش از روش سه سویه سازی و پایایی آن نیز به روش توافق بین کدگذاران تعیین شد. برای تحلیل داده های کیفی از فراترکیب، تحلیل مضمون و نرم افزار MAXQDIA استفاده شد. درنهایت 3 بعد، 13 مولفه و 65 شاخص نهایی شد. یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که ابعاد مهارتهای مدیریتی مدیران شامل بعد فردی (خودآگاهی، مدیریت استرس، مدیرت حل اثربخش مسیله) بعد میان فردی (مهارت ارتباطات سازنده، مهارت انگیزش اثربخش، مهارت تاثیرگذاری، مهارت مدیریت تضاد) و بعدگروهی (مهارت تفویض اختیار،مهارت تیمی،مهارت هدایت تغییرمثبت،به کارگیری فناوری، به کارگیری الزامات مدیریتی) بود. بر اساس یافته های به دست آمده الگوی ارایه شده از برازش نسبتا قابل قبولی برخوردار بود و مورد تاییدقرارگرفت.

    کلیدواژگان: مهارت، مهارت های مدیریتی مدیران، داده بنیاد، رهیافت نظام مند
  • محمدرضا خناری، سعید صفاریان همدانی*، کلثوم غلام حسین زاده صفحات 865-881

    پژوهش حاضر با هدف مدلسازی برندینگ، پاسخ های رفتاری دانشجویان، تصویرذهنی  و اعتبار برند دانشگاه در نظام آموزشی ایران از طریق روش تحقیق مدل آمیخته اکتشافی انجام شد. جامعه آماری آن در بخش کیفی، گروهی از اساتید مدیریت بازرگانی و آموزشی و مدیران عالی دانشگاه های آزاد کشور و در بخش کمی اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در 14 واحد دانشگاهی این دانشگاه در استان مازندران به تعداد 1487 نفر (328 نفر زن و 1159 مرد) بودند. در بخش کیفی از روش نمونه گیری گلوله برفی، تعداد 20 نفر و در بخش کمی با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی بر اساس فرمول کوکران، تعداد 305 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی از طریق اجرای تکنیک دلفی با پرسشنامه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از طریق اجرای پرسشنامه ه ای محقق ساخته 65 گویه ای در میان  نمونه آماری استخراج و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد، مدل نهایی دارای چهار سطح و سیزده بعد بود که سطح اول (رفتار مشارکتی دانشجو، رفتار شهروندی دانشجو و کیفیت ادراکی دانشجو) بر سطح دوم (آگاهی برند، هویت برند، شهرت برند و جایگاه رقابتی برند)، سطح دوم بر سطح سوم (رضایت دانشجو، وفاداری دانشجو و تبلیغات شفاهی دانشجو) و سطح سوم بر سطح چهارم (ارزش برند دانشگاه، تصویر ذهنی از برند در جامعه و اعتبار برند در جامعه) تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: پاسخ های رفتاری دانشجویان، تصویرذهنی، اعتبار برند دانشگاه. نظام آموزشی
  • زهرا کهرودی، پریسا ایران نژاد*، رمضان جهانیان صفحات 882-893

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر خود-توسعه ای اعضاء هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استانهای مازندران، گیلان و گلستان بود. روش تحقیق از نظر روش کمی کیفی یا آمیخته از نوع اکتشافی، در بخش کمی توصیفی پیمایشی و در بخش کیفی توصیفی از نوع نظریه زمینه ای است. جامعه آماری نیز کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استانهای مازندران، گیلان و گلستان که در سال 1398 مشغول به انجام وظایف شغلی می باشند و تعدادشان 2789 نفر می باشد. همچنین در پژوهش حاضر از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی، متناسب با حجم هر یک از سه استان استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه های استاندارد خود توسعه ای، پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران، پرسشنامه تعهد حرفه ای ایمر، پرسشنامه درگیری شغلی شوفلی و همکاران، پرسشنامه نیاز به موفقیت عسگری نژاد، پرسشنامه انگیزش شلی رایت، پرسشنامه حمایت سازمانی آیزنبرگ، پرسشنامه مسئولیت پذیری برزگر، پرسشنامه تاب آوری شغلی کانر و دیویدسون ، پرسشنامه خودشکوفایی کری جری، پرسشنامه پایگاه اقتصادی اجتماعی، پرسشنامه سرمایه فرهنگی بوردیو، پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون، پرسشنامه حمایت سازمانی آیزنبرگر و همکاران، پرسشنامه عدالت سازمانی  نیهوف و مورمن، پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و مایر، پرسشنامه یادگیری گروهی بوده اند. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از روش های آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزارهای آماری SPSS استفاده شده است. عوامل موثر بر خود توسعه ای اعضاء هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استانهای مازندران، گیلان و گلستان عبارتند از عوامل فردی (خودکارامدی، درگیری شغلی، انگیزش شغلی، تعهد حرفه ای، نیاز به موفقیت، مسئولیت پذیری، توانمندسازی روان شناختی، تاب آوری شغلی، خودشکوفایی، پایگاه اقتصادی/اجتماعی، سرمایه فرهنگی)، عوامل سازمانی (فرهنگ سازمانی، حمایت سازمانی، عدالت سازمانی، تعهد سازمانی) و عوامل گروهی (یادگیری گروهی).

    کلیدواژگان: الگوی خود-توسعه ای، عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل گروهی، هیات علمی دانشگاه
  • مرجان پورصفوی، کرم الله دانش فرد*، ناصر میرسپاسی، رضا نجف بیگی صفحات 894-908

    تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی انطباق فرهنگی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های روسیه به انجام رسیده است. این تحقیق از نظر هدف توسعه ای - کاربردی، از نظر داده ها آمیخته- اکتشافی و از نظر ماهیت پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق در مرحله کیفی خبرگان حوزه انطباق فرهنگی دانشجویان بودند که از بین آنها با روش نمونه گیری هدفمند 29 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه آماری دانشجویان پزشکی دانشگاه سیچنوا روسیه در سال 2020 بودند که از بین آن ها 278 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های تحقیق در مرحله اول کیفی، تحلیل تم (مصاحبه) و مرحله دوم کمی (پرسشنامه) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی با استفاده از نرم افزار Maxqda و در بخش کمی از مدل معادلات ساختاری از نرم افزار Smart-PLS استفاده شد. نتایج نشان داد به ترتیب ابعاد عوامل فردی، عوامل تحصیلی، عوامل روانی و عاطفی، عوامل فرهنگی، عوامل حمایتی، عوامل اجتماعی، چالش های ارتباطی، عوامل تعاملی، تجربیات قبلی و مداخلات دولتی و بوروکراتیک بیشترین تاثیر را بر انطباق فرهنگی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های روسیه دارند. با توجه به نتایج به دست آمده الگوی پیشنهادی انطباق فرهنگی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های روسیه ارایه شد.

    کلیدواژگان: انطباق فرهنگی، مهاجرت، دانشجویان ایرانی، دانشگاه های روسیه، دانشجویان خارجی
  • مرضیه امیری، فاطمه طهماسبی بلداجی، فاطمه طاهری، آرش بیات، پریسا حیدری، نسرین خواجه علی* صفحات 909-917

    آزمون بالینی ساختار یافته گروهی TOSCE  به عنوان یک روش موثر بر منابع ارزیابی تکوینی گزارش شده است.  هدف ازطراحی TOSCE ارزیابی عملکرد فراگیران در یک تیم می باشد و ابزاری جهت ارزیابی مهارت کار گروهی در محیط های بالینی می باشد که می تواند سبب افزایش انگیزه و سطح یادگیری فراگیران شود. مطالعه حاضر نیمه تجربی از نوع مداخله ای است. این مطالعه بر روی دانشجویان ترم هفتم شنوایی شناسی دانشگاه جندی شاپور اهواز در نیمسال اول تحصیلی 1401-1400 اجرا گردید. برای سنجش سطح دانش دانشجویان، آزمونی طراحی گردید و چک لیست هایی نیز برای آن تهیه شده و روایی و پایایی آنها بررسی گردید. نمره کلی دانشجویان در پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب برابر با 0.50±6.25 و  0.99±  8.51 بود. با مقایسه نتایج پیش آزمون و پس آزمون، مشخص شد که تفاوت آماری معناداری بین این دو آزمون وجود نداشته است (068/0 P:). اما یافته ها حاکی از آن بودند که میانگین نمرات پس آزمون در همه گروه های مورد بررسی بالاتر از پیش آزمون بوده است.  میزان رضایتمندی دانشجویان نیز در پایان آزمون مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که میزان رضایتمندی دانشجویان به طور متوسط بالاتر از سطح متوسط بوده است (میانیگنبیشتر از 3). نتیجه مطالعه حاضر نشان داد که اجرای آزمون  توانسته است تاثیر مثبتی بر ارتقای دانش و رضایت دانشجویان رشته شنوایی شناسی داشته باشد و لذا می تواند باعث بهبود مهارتهای بالینی آنان گردد

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، TOSCE، OSCE، رضایتمندی
  • حامد ریگی، محمد حاجی زاد*، لادن سلیمی صفحات 918-929
    پژوهش حاضر به بررسی مبانی فلسفی الگوی پرورش تفکر راهبردی دانشگاه سیستان و بلوچستان می پردازد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع پیمایشی است که به روش آمیخته (کیفی و کمی) انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 14 نفر از اساتید خبره و برجسته با مرتبه علمی دانشیار و استاد شاغل در دانشگاه سیستان و بلوچستان می باشد. که با تکنیک گلوله برفی بصورت هدفمند انتخاب شدند؛ و در بخش کمی جامعه آماری شامل 369 نفر از اعضای هییت علمی 12 دانشکده دانشگاه سیستان و بلوچستان با مرتبه علمی مربی، استادیار، دانشیار و استاد می باشند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان به تعداد 188 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب دانشکده و مرتبه علمی انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاری و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. یافته های نشان داد مبانی فلسفی الگوی پرورش تفکر راهبردی مدیران دانشگاه سیستان و بلوچستان شامل 18 مولفه اصلی نگرش فلسفی، نگرش سیستمی و مفهومی، دوراندیشی و آینده نگری، ویژگی های رفتاری، عوامل انگیزشی، عوامل ساختاری، فرهنگ دانشگاهی، یادگیری سازمانی، تفکر انتقادی، محیط پیرامونی، محیط سازمان، تعارض سازمانی، تصمیم گیری هوشمندانه، اصلاح ساختارهای سازمانی، استعدادیابی و شایسته پروری، طراحی استراتژی های خلاقانه، پرورش مدیران استراتژیست، ایجاد مزیت رقابتی می باشد. نتایج پژوهش نشان داد که مدیران دانشگاهی، باید دارای درکی کلی از محیط دانشگاه باشند، آنها باید خلاق بوده و دارای چشم اندازی برای آینده سازمان باشند.
    کلیدواژگان: پرورش تفکر، تفکر راهبردی، تصمیم گیری هوشمندانه
  • مرضیه حسن پور، مهربان شهماری* صفحات 930-942

    پیشرفت انسان در جهت کشف ناشناخته های جهان و استفاده از دانش حاصل برای تکامل فردی و اجتماعی، در گرو ارتباط و تعامل با همدیگر است. زمینه ساز این ارتباط همان وجه تمایز انسان با حیوان یعنی زبان است. این مطالعه با هدف بررسی مروری موانع زبان در موفقیت دانشجویان انجام شده است. در این مطالعه مروری دامنه ای، مطالعات انجام شده با هر نوع طراحی در زمینه موانع زبان در موفقیت دانشجویان به دو زبان فارسی و انگلیسی، محدوده زمانی 2020-2010 و در بانک های اطلاعاتی PubMed، Embase، Scopus، Web of Science، ProQuest، Science Direct، Springer، Cochrane library، Google Scholar، MagIran، SID، Iran Doc، Iran Medex و Elmnet جستجو شد. در مجموع 2347 مطالعه یافت شد و در نهایت 13 مطالعه وارد این مطالعه شد. با توجه به نتایج مطالعات بررسی شده موانع زبان باعث ایجاد سه دسته کلی مشکلات آموزشی، تحقیقی و ارتباطی می شود. یک سری راهکارهای حمایتی و مشاوره ای جهت غلبه بر این مشکلات در برخی از مطالعات اشاره شده است. با توجه به تاثیر موانع زبان تقریبا در تمام حیطه های موفقیت دانشجویان، تنوع قومیتی و گویشی در ایران و جهان و تنوع زبان در محیط های آموزشی، نتایج این بررسی زمینه ای را در خصوص بررسی مشکلات زبان دانشجویان جهت شناسایی هر چه بهتر راهکارهایی غلبه بر این مشکلات فرآهم می آورد.

    کلیدواژگان: موانع زبان، دانشجو، موفقیت
  • آزیتا درخشش، رضا یوسفی سعیدآبادی*، سعید صفاریان همدانی صفحات 943-953
    پژوهش حاضر با هدف طراحی چهارچوبی به منظور تاثیر عوامل موثر بر مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران انجام شد. روش پژوهش از حیث هدف کاربردی، و از نظر روش توصیفی از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیات علمی، استادان مدعو و حق التدریس و کارکنان دارای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران در سال 1400 بود. حجم نمونه به روش غیر تصادفی دردسترس، با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 153 نفرتعیین شد. روش جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر کتابخانه ای، و ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخته بود، که روایی سازه آن، با استفاده از روش تحلیل عاملی و مقدار پایایی آن از طریق ضریب آزمون آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کلموگوروف- اسمیرنوف K-S جهت نرمال بودن متغیرهای پژوهش و جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش از تحلیل رگرسیونی و معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و LISREL استفاده شد. نتایج نشان داد بین ابعاد مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران اثر مثبت و معنیداری وجود دارد. بر این اساس مشخص شد که 69 درصد مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران به ابعاد مدیریت تجربه که شامل چهار بعد بشرح: 1. اکتساب تجربه 2. تشکیل تیم مستندسازی تجربه ، 3. انتشار تجربه 4. تداوم مستندسازی تجربه در سازمان. میباشد، وابسته است. که این ابعاد میتوانند مدیریت تجربه در دانشگاه های علوم پزشکی مازندران را تبیین و پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت تجربه، انتشار تجربه، اکتساب تجربه
  • علی هدایتی، سعید صفاریان همدانی*، مریم تقوایی صفحات 954-964

    هدف از پژوهش حاضر ارایه چارچوبی به منظور آموزش تاثیرات تکنیک هوشین کانری بر مهارت های مدیریتی (مطالعه موردی: دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران) بود. روش پژوهش از حیث هدف کاربردی، و از نظر روش توصیفی از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بود. حجم نمونه به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای به تعداد 274 نفرتعیین شد. روش جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر کتابخانه ای، و ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخته بود، که روایی سازه آن، با استفاده از روش تحلیل عاملی و مقدار پایایی آن از طریق ضریب آزمون آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کلموگوروف- اسمیرنوف K-S جهت نرمال بودن متغیرهای پژوهش و جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش از تحلیل رگرسیونی و معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و AMOS استفاده شد. یافته ها نشان داد که 55 درصد مهارت های مدیریتی در دانشگاه های آزاد استان مازندران به آموزش تاثیرات تکنیک هوشین کانری که شامل چهار بعد (1. روابط تامین کننده ، 2. بهبود فرآیند، 3. اندازه گیری کیفیت 4. الگو گیری) می باشد، وابسته است. که این ابعاد می-توانند مهارت های مدیریتی در دانشگاه های آزاد استان مازندران که دارای شش بعد بشرح: 1(1. فنی ، 2. انسانی ، 3. ادراکی ، 4. ارتباطی ، 5. مهارت کار تیمی ، 6. مهارت ابتکاری).می باشد. را تبیین و پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: مهارت های مدیریتی، هوشین کانری، دانشگاه های آزاد اسلامی
  • جواد کهن سال، محبوبه سلیمان پور عمران *، رویا افراسیابی صفحات 965-975

    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی تدریس مبتنی بر هوش هیجانی در آموزش عالی استان‌های خراسان(شمالی، رضوی، جنوبی) بود. این پژوهش با رویکرد آمیخته اکتشافی (کیفی و کمی) انجام گرفت. جامعه در بخش کیفی اعضاء هیات علمی آموزش عالی استان‌های خراسان(شمالی، رضوی و جنوبی) بودند. روش نمونه گیری از نوع در دسترس بود و حجم نمونه با رسیدن به اشباع نظری به 15 نفر رسید. جامعه آماری در بخش کمی شامل دانشجویان کارشناسی تمام رشته‌ ها در آموزش عالی استان‌های خراسان بودند. و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 350 نفر به دست آمد. گردآوری داده ها در بخش کیفی از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته انجام شد و یافته های کیفی با روش تحلیل مضمون و به وسیله نرم افزار لیزرل حاصل شد. گردآوری داده ها در بخش کمی از طریق پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 26 گویه و 5 عامل بود که روایی محتوایی آن با استناد به نظر اعضاء هیات علمی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0.75 ارزیابی و مورد تایید واقع شد. سپس پرسشنامه توزیع شد و پس از جمع آوری، داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون t تک نمونه برای شناسایی مولفه‌ها، از تحلیل عاملی برای مدل پیشنهادی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی تدریس مبتنی بر هوش هیجانی دارای 5 عامل؛ خودشناسی، تعامل عاطفی، روابط جمعی، خودمدیریتی و خود انگیختگی می‌باشد. که مجموعا 77 درصد از کل واریانس سازه تدریس مبتنی بر هوش هیجانی را تبیین می‌کنند.

    کلیدواژگان: تدریس، هوش هیجانی، مدیریت کلاس درس
|
  • Mohsen Shirpour, Sadraddin Sattari *, Rasoul Vazifeh Pages 690-702

    The aim of this research was to investigate the conceptual framework of personal marketing competencies of university faculty members. The research design was qualitative, and data were analyzed using content analysis. The research population included all books, references, and written and electronic resources related to marketing and branding. Data collection tools were receipt forms. Qualitative analysis and coding were used to analyze the data. The results of the analysis of the experts’ opinion showed that the most important competencies required by faculty members for personal marketing include knowledge competencies (e.g., creativity and innovation, finding new ideas, updating information, specializing in a specific field, creating a personal brand, having a personal vision, business intelligence, and financial intelligence), skills competencies (e.g., the ability to identify new opportunities and needs of the market and consumers, the ability and skill to target the market or target market selection, interpersonal skills, communication skills, the ability to do carte blanche, and the ability to work with social and virtual networks as well as advertising channels) and attitudinal & behavioral competencies (e.g., honest response to customer needs and interests, positive thinking, discipline, perseverance, responsibility, risk-taking, law-abiding, ethical and behavioral characteristics of social good behavior, humility, and flexibility).

    Keywords: Personal marketing, Personal marketing competencies, Faculty Member, Higher education
  • Elham Movhed * Pages 703-714
    The aim of the current study was to analyze the policies of the higher health education for dealing with Covid-19 pandemic and the other crises. It was a retrospective study conducted in the first six-months of 2020. Walt and Gilson’ policy analysis triangle was used. The data was collected by reviewing the national and international databases, analyzing the obtained documents, and conducting semi-structured interviews with informants. The following items were identified based on data analysis: 1) forty-five actors, 2) five constituencies of the organizational structure, 3) three technical substructures, 4) fourteen laws and regulations, 5) twenty-four practical steps, 6) twenty-four processes, and 7) forty-six documents. The documents were compiled by WHO, Iranian Ministry of Health, Treatment and Medical Education, universities of medical sciences, and the faculties of medical sciences. According to the findings of this study, it is necessary to revise the higher education system.
    Keywords: Policy, educational system, Health care sector, Pandemic
  • Hossein Taqavi *, Morteza Javidpour, Salim Kazemi, Azim Omidvar Pages 715-725
    Perceived social support and the quality of student-teacher relationships are among the most important factors of success in higher education. The present study investigated the role of perceived social support and the quality of student-teacher relationships in academic involvement of physical education students. This study was a descriptive study, and its statistical population included all physical education students studying at Mohaghegh Ardabili University in the first semester of the academic year 2020. A total of 170 of these students were randomly selected by stratified sampling and were requested to answer the questionnaires of academic engagement, perceived social support, and the quality of student-teacher relationships. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression tests. The results showed that academic engagement has a positive significant relationship with: total score of perceived social support (r = 0.35; p <0.001), family components (r = 0.32; p <0.001), friends (r = 0.17; p <0.05), support of others (r = 0.32; p <0.001), and the quality of student-teacher relations (r = 0.63; p <0.001). The results of regression analysis showed that predictive variables predict about 43 percent of the variance of academic engagement. Based on our findings, educational system planners and education practitioners are recommended to hold hands-on educational workshops in universities to teach ways of creating a suitable educational environment and promoting supportive behaviors in student-teacher relationships.
    Keywords: academic engagement, perceived social support, Quality of student-teacher relationships, Students
  • Marziyeh Tahmasbi, Zahra Farzanegan *, Mohsen Cheki, MohammadSadegh Ghasemi Pages 726-739

    Radiology technologists have an important role in controlling patients' radiation dose and providing images with proper quality, and the effect of their skills and knowledge in achieving this is hardly disputable. Therefore, this descriptive cross-sectional study was performed on 94 radiologists working in radiology centers of Ahvaz university hospitals in 2019. The data collection tool was a researcher-made questionnaire which included: demographic characteristics and questions related to the professional knowledge and skills of technologists. Data were analyzed based on ANOVA and independent paired-sample T-test using SPSS ver. 24. According to self-assessment responses, the highest scores of knowledge and skills were related to selecting the appropriate exposure factors and performing portable radiography, respectively. Also, the lowest scores of knowledge and skills were related to working with PACS system. According to the technologists’ viewpoints, knowledge of radiography techniques and being skillful in it are more important considerations. There was a statistically significant relationship between gender and knowledge score and between type of employment and skill score. In general, the level of knowledge and skills of radiologists working in the studied radiology departments is desirable. Holding training courses, performing appraisal tests, and using up-to-date scientific information can be effective in improving service delivery, image quality, and reducing the dose received by patients.

    Keywords: Knowledge, skill, Prioritizing training needs, Radiology technologists
  • Saead Bakhshizade, Heydar Toorani *, Ali Khalkhali Pages 740-750

    The aim of this study was to investigate the status of educational policy indicators in non-governmental financial institutions. The research method was developmental based on its purpose and in terms of the type of data, it used a mixed-methods sequential exploratory design. The qualitative phase was based on grounded theory, while the quantitative phase used a descriptive survey method. The statistical population in the qualitative phase included a number of experts while the quantitative phase involved all 3850 managers, deputies, and staff members of institutions. In the qualitative phase, 12 experts were selected using snowball method whereas the quantitative phase involved 384 individuals. The research tool was a researcher-made questionnaire. Also, CVR was confirmed with a coefficient of 0.846, and its reliability was confirmed with a coefficient of 0.871. Findings showed that the dimensions and components of educational policy-making are: 1- Emphasis on strategic factors (Being realistic in formulating educational policy, the effect of political parties on formulating educational policy, and the effect of culture on formulating educational policy) 2- Emphasis on supportive factors (using national support, using scientific community, using support from government bodies) 3 - Paying attention to educational quality (emphasis on evaluation in formulating educational policy, attention to staff growth, and emphasis on educational and research factors) 4- Paying attention to educational infrastructure and facilities (providing educational facilities, reforming the organizational structure, and fair distribution of budget) 5 -Paying attention to multiple development (economic, political, social, cultural and scientific development) 6- Paying attention to the effects of implementing educational policy (educational growth, growth of human and moral values, creating the ground for distribution of justice).

    Keywords: educational policy making, Non-Governmental Financial Institutions, Economic Development, Scientific Development, cultural development
  • Mehdi Mohammadi *, Ghasem Salimi, Reza Naseri Jahromi, Parisa Maaref, Fatemeh Mirqafari, Maryam Saidi, Foruzan Taheri Pages 751-767
    The aim of the present study was to provide a conceptual framework for the requirements of online exams in the medical education system amidst the Covid-19 epidemic. Using systematic review and meta-analysis methods, the current study analyzed 28 studies conducted from 2018 to 2020. Findings of the study showed that the following play an important role in developing online exams in the medical education system: the development of strategies to reduce cheating, student authentication system, technical-technological support, design-structures, media literacy development of practitioners, learning interface, technology interface, question design model, content and technical evaluation, and psychological considerations. In addition to having the potential of becoming performance indicators, these components can be considered by test authors in medical universities. In line with the findings of the study, it should be acknowledged that professional development and attention to training requirements for medical education practitioners, including faculty members, students, and designers and managers of electronic exam systems. Developing attitudes, knowledge, and skills can complement the findings of this study as far as online examinations in medical higher education settings are concerned.
    Keywords: Exam, Online exams, medical education, Requirements, Conceptual Framework
  • Parvin Esfandyari Nejad, Negin Moradi, Hatam Bostani, Kaveh Eslami, Mandana Izadpanah, Neda Orakifar, Fatemeh Borazjani, Masoume Hosseini Beidokhti, Parastoo Parsaei Mohammadi, Mina Iravani * Pages 768-786

    With the advent of information technology, educational systems changed accordingly, and the need for revisiting traditional teaching methods and using new learning methods have been felt by educational system planners. Since nearly half of the time medical students spend in university is devoted to clinical education, this education is of paramount importance. Therefore, by using relevant keywords, various interventional, descriptive, and review studies on distance learning in clinical education of nursing, midwifery and operating room technology students that were conducted in English or Persian and published in the scientific databases such as science direct, PubMed, Web of Science, Scopus, SID, Elsevier, Google Scholar, and Magiran between 2000-2020 were searched. The articles which met the inclusion criteria were selected and assessed. The findings of these articles showed that the use of different distance learning methods has a special role in improving the clinical skills of nursing, midwifery and operating room technology students. When combined with face-to-face training, e-learning can have a positive effect on promoting students' clinical skills and competence. Of course, further studies with more accurate methods are needed to improve the quality of these methods and prove their effectiveness.

    Keywords: Distance learning, E-learning, Combined learning, Clinical Education, Nursing, Midwifery, Surgery room technology
  • Yousef Khonya *, Sajjad Basharpoor, Niloufar Mikaeili, Seifullah Ahghajani Pages 787-798

    Previous research has shown that effective learning cannot be explained by cognitive factors alone. The aim of this study was to determine the role of factors such as sense of human agency, meaning of education, and time perspective in predicting academic achievement motivation among medical students. This study was a descriptive-regression correlational study. It included 200 medical students of Tabriz University of Medical Sciences in the first semester of the 99-98 academic year. The students completed four scales of academic achievement motivation, sense of human agency, meaning of education, and time perspective. Pearson correlation and multiple regression methods were used to analyze the data using SPSS ver. 24. Findings showed that the motivation for academic achievement has a significant relationship with the components of human agency and the meaning of education. Also, 0.22 of the total variance of academic achievement motivation was predicted by these three components. As a result, the findings can help university officials to design effective intervention programs to promote and maintain student motivation to take effective action.

    Keywords: Sense of Agency, time perspective, Meaning of Education, Progress motivation, Medical Student
  • Nasim Eshghi, Asghar Sarrafizadeh Qazvini *, Akbar Alam Tabriz, Hessam Zandhessami Pages 799-810
    The aim of the current study was to analyze the policies of the higher health education for dealing with Covid-19 pandemic and the other crises. It was a retrospective study conducted in the first six-months of 2020. Walt and Gilson’ policy analysis triangle was used. The data was collected by reviewing the national and international databases, analyzing the obtained documents, and conducting semi-structured interviews with informants. The following items were identified based on data analysis: 1) forty-five actors, 2) five constituencies of the organizational structure, 3) three technical substructures, 4) fourteen laws and regulations, 5) twenty-four practical steps, 6) twenty-four processes, and 7) forty-six documents. The documents were compiled by WHO, Iranian Ministry of Health, Treatment and Medical Education, universities of medical sciences, and the faculties of medical sciences. According to the findings of this study, it is necessary to revise the higher education system.
    Keywords: leadership, Entrepreneurship, Entrepreneurial Leadership, Meta-Synthesis
  • Nasrin Joudyian, Fatemeh Pour Naghiazar, Saber Azami Aghdash, Ahmad Mosavi * Pages 811-817

    This study was conducted to identify and compare the factors affecting the quality of clinical education from the perspective of medical and dental students of Tabriz University of Medical Sciences. This descriptive cross-sectional study was conducted in 2020 on 310 medical and dental students of Tabriz University of Medical Sciences who had entered their clinical education stage. Data were collected in five fields (goals and educational program, instructor, student interaction, educational environment, and monitoring and evaluation). Data were analyzed using descriptive statistics and t-test in SPSS v.16. From the perspective of the participants, the fields of educational environment and monitoring and evaluation were the most important factors influencing the quality of clinical education while the field of instructor was the least important factor. The results of comparing the mean scores of the two disciplines showed that the differences between students' opinions in the fields of goals and educational program and instructor were significant (P <0.05).

    Keywords: Effective Factors, Quality, Clinical Education, Students.
  • Mohammad Borzoi, Laden Salimi *, Seyedeh Esmat Rasouli, Vahid Fallah Pages 818-828
    The aim of this study was to identify the components of Islamic realism with an anthropological approach aimed at educational implications for faculty members. This research was done using a mixed-methods design. In the qualitative phase, a questionnaire was developed based on the opinion of experts obtained through semi-structured interviews and according to the results of content analysis. After performing exploratory factor analysis to explain the variance of effective factors and the matrix of rotating factors, finally 54 indicators including 18 factors for Islamic realism with an anthropological approach were identified and provided to university faculty members in form of a questionnaire. These questionnaires were analyzed by structural equations method, and after determining the weight of each factor, the effect of components and indicators was examined. Then, the proposed research model was presented to identify the components of Islamic realism with an anthropological approach to extract educational implications. The degree of appropriateness of the proposed model was confirmed according to the components of the research. The results also showed that the components of Islamic realism with an anthropological approach play an important and effective role in the development of faculty members' education.
    Keywords: Islamic Realism, Anthropology, Education
  • Yasna Davoodi, Mehdi Sayyah Baragar * Pages 829-836

    Professional ethics is considered as one of the success factors of the organization today and is recognized as a competitive advantage. The aim of this study was to compare the status of professional ethics in first year and last year residents of Jundishapur University of Medical Sciences. In the present descriptive cross-sectional study, all first year (100 people) and fourth year (35 people) residents completed a questionnaire of professional ethics and demographic information. The professional ethics questionnaire consists of 25 questions and its score range is 25 to 125 points. Data were analyzed by descriptive and analytical statistics tests with SPSS software version 22. Based on results, the mean score of compliance with professional ethic of the first year residents was 79.89 ±12.40 and fourth year residents was 92.23 ±13.43 which had a significant difference (p <0.05). Spearman correlation test showed no significant association between the score of compliance with professional ethics and age of the first (r = -0.097, p = 0.335) and fourth year (r = -0.195, p = 270) residents. Compliance with professional ethic of the first year residents had a significant difference based on the study field and dermatology and ophthalmology had the highest level of professional ethics (p <0.05). Compliance with professional ethic of the fourth year residents was not significantly different based on study field. Overall the findings showed that, the residents of Jundishapur University of Medical Sciences have moral competence, but strategies must be presented and implemented to improve it.

    Keywords: Professional Ethics, assistant, Jundishapur University
  • Somayeh Ali Mohammadi Madanavi, Amineh Ahmadi *, Mojtaba Moazzami Pages 837-848
    The purpose of this study was to present a futures research model based on transformational leadership style aimed at the development of entrepreneurial universities. The statistical population of this research included 72 officials, managers, and deputies of entrepreneurial and vocational universities, including the University of Tehran, Tarbiat Modares University, Farhangian University, Technical and Vocational University, and Ferdowsi University of Mashhad. Research components were extracted through interviews with experts. MicMac software was used to determine the ranking and effectiveness of research components, and appropriate scenarios were obtained accordingly. The results show that transformational leadership style has a great impact on the development of entrepreneurship in universities. After identifying the influential, two-sided, independent and influential factors, three scenarios for entrepreneurship development in universities were written. The results also showed that recognition of effective factors in empowering employees as an underlying factor in improving and developing entrepreneurial activities leads to the cultivation of efficient human resources, production of knowledge and technology, national development ideals, along with foresight in higher education for better planning and entrepreneurship development, as well as economic and social growth.
    Keywords: Futurology, Transformational leadership style, Entrepreneurial University, entrepreneurship development
  • Hamid Reza Asad, AmirHossein Mahmoudi *, Fatemeh Hamidifar, Baharak Shirzad Kebria Pages 849-864

    The purpose of this study was to design a model for the development of managerial skills of managers using grounded theory as a field of management studies in educational management. The research method was applied in purpose and descriptive in terms of data collection method which was done using a cross-sectional survey approach. The validity of the research was determined by the triangulation method and its reliability was verified by inter-coder agreement method. Meta-analysis, content analysis, and MAXQDA ‌software was used to analyze the qualitative data. Finally, 3 dimensions, 13 components, and 65 indicators were extracted. Findings of the study showed that the dimensions of managers' managerial skills include an individual dimension (self-awareness, stress management, effective problem solving management), an interpersonal dimension (constructive communication skills, effective motivation skills, impact skills, conflict management skills) and a group dimension (skills delegation, team skills, leadership skills for positive change, application of technology, application of management requirements). Based on the obtained findings, the proposed model had a relatively "acceptable" fit and was confirmed.

    Keywords: Skills, Managers' skills, Grounded theory, systematic approach
  • MohammadReza Khanari, Saeed Saffarian Hamedani *, OmeKolsoom Gholam Hosseinzadeh Pages 865-881

    Using a heuristic mixed-methods approach, the present study was aimed at branding modeling, students' behavioral responses, mental image, and university brand credibility in the Iranian educational system. The statistical population in the qualitative phase included a group of professors of Business and Educational Management and senior managers of Iran's Islamic Azad universities, and in the quantitative phase of the study, the statistical population included 1487 (328 females and 1159 male) faculty members of 14 Islamic Azad universities in Mazandaran province. The participants in the qualitative phase were 20 individuals selected using the snowball sampling method, while in the quantitative phase, using relative stratified random sampling method based on Cochran's formula, 305 people were selected. Data in the qualitative phase were collected by performing the Delphi technique with a semi-structured questionnaire, and in a quantitative phase, a 65-item researcher-made questionnaire was used as the data collection tool. Data were analyzed using SPSS and AMOS software. Findings showed that the final model had four levels and thirteen dimensions. The first level (student participatory behavior, student citizenship behavior, and student perceptual quality) affected the second level (brand awareness, brand identity, brand reputation, and brand competitive position) which in turn affected the third level (student satisfaction, student loyalty, and oral student promotion) and the third level affected the fourth level (university brand value, mental image of the brand in society, and brand credibility in society).

    Keywords: Students' behavioral responses, Mental image, University brand credibility
  • Zahra Kahroodi, Parisa Iran Nejad *, Ramezan Jahanian Pages 882-893

    The aim of this study was to identify the factors affecting the self-development of faculty members of Islamic Azad University of Mazandaran, Gilan, and Golestan provinces. The study used an exploratory mixed-methods (quantitative-qualitative) approach in which the quantitative phase was a descriptive survey and the qualitative phase was based on grounded theory. The statistical population included all 2789 faculty members of Islamic Azad University of Mazandaran, Gilan, and Golestan provinces who are engaged in job duties in 2019. Stratified random sampling method was used, proportional to the volume of each of the three provinces. Data collection tools were standard self-development questionnaires, Scherer et al.'s Self-Efficacy Questionnaire, Emer's Professional Commitment Questionnaire, Shuffle et al.’s Job Career Questionnaire, Niehoff & Morman’s Organizational Justice Questionnaire, Allen and Meyer’s Organizational Commitment Questionnaire, and the Group Learning Questionnaire. Descriptive and inferential statistical methods were used in SPSS statistical software to analyze the research data. According to our results, factors affecting self-development of faculty members of Islamic Azad University of Mazandaran, Gilan and Golestan provinces include: individual factors (self-efficacy, job conflict, job motivation, professional commitment, need for success, responsibility, psychological empowerment, job resilience, self-actualization, economic/social status, cultural capital), organizational factors (organizational culture, organizational support, organizational justice, organizational commitment) and group factors (group learning).

    Keywords: Self-developmental model, Individual factors, Organizational Factors, Group Factors, university faculty
  • Marjan Poursafavi, Karamollah Daneshfard *, Nasser Mirsapasi, Reza Najafbeigi Pages 894-908

    The present study aims to provide a model of cultural adaptation of Iranian students studying in Russian universities. This research is applied development in terms of purpose, exploratory nixed-methods in terms of data, and cross-sectional survey in nature. The statistical population of this study in the qualitative phase included experts in the field of student cultural adaptation, from whom, 29 were selected as study sample using purposive sampling. In the quantitative phase, the statistical population included the medical students of the University of Sichnova in Russia in 2020, from whom, 278 were selected as a sample using random sampling. The data collection tool in the first phase was qualitative theme analysis (interview), while in the quantitative phase, questionnaires were used for data collection. To analyze the data in the qualitative phase, three steps of open, axial and selective coding were employed using Maxqda software, whereas in the quantitative phase, data analysis was based on structural equation model using Smart-PLS software. The results showed that the following factors have the greatest impact on cultural adaptation of Iranian students studying at Russian universities: individual factors, educational factors, psychological and emotional factors, cultural factors, supportive factors, social factors, communication challenges, interactive factors, previous experiences, and government and bureaucratic interventions. According to the obtained results, a model was proposed for the cultural adaptation of Iranian students studying in Russian universities.

    Keywords: Cultural Adaptation, Immigration, Iranian Students, Russian universities, foreign students
  • Marzie Amiri, Fateme Tahmasebioldaji, Fateme Taheri, Arash Bayat, Parisa Heidari, Nasrin Khajeali * Pages 909-917

    Team Observed Structured Clinical Examination (TOSCE) has been reported as an effective method on formative evaluation resources.  The aim of TOSCE design is to evaluate the performance of learners in a team and it is a tool for evaluating teamwork skills in clinical settings which can increase students' motivation and their learning level. The present study was a semi-experimental interventional study. Fifteen fourth-year undergraduate students of audiology enrolled in this study. To assess the knowledge of studenus, five checklist were prepared for knowledge exam and the validity and reliability of them were evaluated. The total knowledge scores in pre and post tests were 0.50±6.25 and 0.99±8.51, respectively. By comparing the results of pre and post tests, it was found that there was no significant statistical difference between them (P: 0.068), but the data showed that the mean scores of post test in all groups were higher than the pre test. Students' satisfaction was evaluated at the end of TOSCE and it was found that the level of satisfaction was above average (average>3). The results of this study showed that TOSCE has a positive effect on the promotion of knowledge and satisfaction of audiology students and it can help them to have better performance in their clinical practice.

    Keywords: Clinical Evaluation, OSCE, TOSCE, Satisfaction
  • Hamed Rigi, Mohammad Hajizad *, Laden Salimi Pages 918-929
    The present study examines the philosophical foundations of the strategic thinking model of Sistan and Baluchestan University managers. This research is applied in terms of purpose and in terms of the nature of data collection, it is a descriptive survey that uses a mixed-methods (qualitative and quantitative) approach. The statistical population in the qualitative phase includes 14 expert faculty members with the scientific rank of associate professor and full professor working at the University of Sistan and Baluchestan. The participants were purposefully selected using snowball technique. In the quantitative phase, the statistical population involved 369 faculty members from 12 faculties of Sistan and Baluchestan University with the academic rank of instructor, assistant professor, associate professor, and full professor. According to Krejcie and Morgan table, 188 faculty members were selected based on their faculty and academic rank using random sampling method. The data collection tool was semi-structured interview in the qualitative phase and a researcher-made questionnaire in the quantitative phase. According to the results, the philosophical foundations of the strategic thinking model of managers at Sistan and Baluchestan University included the following 18 main components: philosophical attitude, systemic and conceptual attitude, foresight, behavioral characteristics, structural factors, academic culture, organizational learning, critical thinking, surrounding environment, organizational conflict, intelligent decision making, organizational structure reform, talent and competency identification, creative strategy design, training of strategic managers, and creating competitive advantage. The results showed that university administrators should have a general understanding of the university environment, and they should be creative and have vision for the future of the organization.
    Keywords: Nurture thinking, Strategic Thinking, Smart decision making
  • Marzieh Hasanpour, Mehraban Shahmari * Pages 930-942

    The progress of human beings to discover the unknown of the world and to use acquired knowledge for personal and social development depends on communication and interaction with each other. The basis of this communication which distinguishes humans from animals is language. This study was conducted with the aim of reviewing the language barriers to students. In this scoping review study, studies with any design conducted on language barriers to students' success and published in Persian or English from 2010 to 2020 were searched in the following databases: PubMed, Embase, Scopus, Web of Science, ProQuest, Science Direct, Springer, Cochrane library, Google Scholar, MagIran, SID, Iran Doc, Iran Medex, and Elmnet. Overall, 2347 original articles were found, of which, 13 were included in this review. According to the results of the selected studies, language barriers create three general categories of educational, research, and communication problems. A number of supportive and advisory strategies to overcome these problems have been suggested in some studies. Given the impact of language barriers in almost all areas of student achievement, ethnic and dialect diversity in Iran and the world, and language diversity in educational settings, the results of this study provide a basis for examining students' language problems in order to better identify solutions to overcome these problems.

    Keywords: Language barriers, Student, Success
  • Azita Derakhshesh, Reza Yousefi Saeedabadi *, Saeed Saffarian Hamedani Pages 943-953
    The aim of this Framework design for influencing the dimensions of experience management in Mazandaran universities of medical sciences). The research method was applied in terms of purpose and descriptive in terms of descriptive method. The statistical population of the study included faculty members, visiting professors and faculty members and staff with postgraduate education in Mazandaran University of Medical Sciences in 1400. The sample size was determined non-randomly, using Cochran's formula to 153 people. The data collection method in the present study was library, and the measurement tool included a researcher-made questionnaire, the construct validity of which was confirmed by factor analysis method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. In order to analyze the data, Kolmogorov-Smirnov K-S test was used to normalize the research variables and to answer the research questions, regression analysis and structural equations were used using SPSS22 and LISREL software.The results showed that there is a positive and significant effect between ips and components of experience management in Mazandaran universities of medical sciences. Based on this, it was found that 69% of experience management in Mazandaran universities of medical sciences to the dimensions and components of experience management, which includes four dimensions: 1. Acquisition of experience 2. Formation of experience documentation team, 3. Dissemination of experience 4. Continuity of experience documentation in organization. Is dependent. These dimensions can explain and predict the management of experience in Mazandaran universities of medical sciences.
    Keywords: Experience Management, Experience Dissemination, Experience Acquisition
  • Ali Hedayati, Saeed Saffarian Hamedani *, Maryam Taghvaei Pages 954-964

    The purpose of this study was to provide a framework for teaching the effects of Hooshin Connery technique on management skills (Case study: Islamic Azad Universities of Mazandaran Province). The research method was applied in terms of purpose and descriptive in terms of descriptive method. The statistical population included members of the faculty of Islamic Azad universities in Mazandaran province. The sample size was determined by multi-stage cluster random sampling of 274 people. The data collection method in the present study was a library, and the measurement tool included a researcher-made questionnaire, the construct validity of which was confirmed by factor analysis method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. In order to analyze the data, Kolmogorov-Smirnov K-S test was used to normalize the research variables and to answer the research questions, regression analysis and structural equations were used using SPSS22 and AMOS software. Findings showed that 55% of managerial skills in the free universities of Mazandaran province are taught the effects of Hooshin Connery technique which includes four dimensions (1. Supplier relationships, 2. Process improvement, 3. Quality measurement 4. Modeling). ‌ Yes, it depends. These dimensions can be managerial skills in the free universities of Mazandaran province, which have six dimensions: 1 (1. technical, 2. human, 3. perceptual, 4. communication, 5. teamwork skills, 6. Innovative skills). Explain and predict.

    Keywords: management skills, Houshin Connery, Islamic Azad Universities
  • Javad Kohan Sal Jajarm, Mahboubeh Soleimanpour Omran *, Roya Afrasiabi Pages 965-975

    The purpose of this study was to design a teaching model based on emotional intelligence in higher education in Khorasan provinces (North, Razavi, South). This research was conducted with a mixed exploratory approach (qualitative and quantitative). The community was in the qualitative part of the faculty members of higher education in Khorasan provinces (North, Razavi and South). Sampling method was available and the sample size reached 15 people after reaching the theoretical saturation. The statistical population in a small part included undergraduate students of all fields in higher education in Khorasan provinces. The sample size was 350 based on Cochran's formula. Data collection in the qualitative section was done through in-depth and semi-structured interviews and qualitative findings were obtained by content analysis method and LISREL software. Data collection was quantitative through a researcher-made questionnaire consisting of 26 items and 5 factors, the content validity of which was evaluated and confirmed by citing faculty members and its reliability using Cronbach's alpha coefficient of 0.75. Then a questionnaire was distributed and after collection, the data were analyzed using SPSS software. One-sample t-test was used to identify the components, factor analysis was used for the proposed model. The results showed that the proposed model of teaching based on emotional intelligence has 5 factors; Self-knowledge is emotional interaction, collective relations, self-management and self-motivation. Which together explain 77% of the total variance of the teaching structure based on emotional intelligence

    Keywords: Teaching, Emotional intelligence, Classroom Management