فهرست مطالب

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 69، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد امیری، مجیدرضا کریمی*، علی رضا خدامی صفحات 1-23

    تحقیق حاضر به تبیین جامعه شناختی رابطه میان هوش فرهنگی و متغیرهای جمعیتی با میزان رواداری اجتماعی بین قومیت های ساکن در شهرستان کازرون پرداخته است. روش تحقیق از نوع پیمایشی، حجم نمونه 389نفر و نمونه گیری بر اساس روش خوشه ای چند مرحله ای بوده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته، بر گرفته از پرسشنامه هوش فرهنگی (آنگ و همکاران،2004) بوده است؛ ابزار تجزیه و تحلیل داده ها نرم افزار spssدر دو سطح توصیفی و استنباطی بوده است. براساس یافته ها، میزان رواداری اجتماعی بین قومیتها یکسان بوده است؛ همچنین میزان رواداری اجتماعی در بین افراد قومیت ها با توجه به سطح در آمد، وضعیت شغلی و تاهل، تفاوت معناداری ندارد، اما با توجه به سطوح سنی و سطح تحصیلات آزمودنی ها، با یکدیگر متفاوت است. با توجه به نتایج، رابطه معناداری بین هوش فرهنگی وبا رواداری اجتماعی با sig=.001 وجود دارد. در میان مولفه های هوش فرهنگی، بیشترین میزان تاثیر بر رواداری اجتماعی مربوط به مولفه فراشناختی (beta=17/8) است؛همچنین مولفه های شناختی (beta=15/7)، انگیزشی (beta=16/8) و رفتاری به (beta=15/5)، نوسان موجود در رواداری اجتماعی بین قومیت ها را تبیین نموده است.

    کلیدواژگان: رواداری اجتماعی، قومیت، هوش فرهنگی، کازرون
  • ابوالفضل تجرد، بهرام قدیمی*، زهرا علیپور درویشی، شهلا حجت، معصومه شجاعی صفحات 24-48

    مطالعه حاضر با هدف شناسایی و تبیین پدیده داغ ننگ در جامعه ورزش معلولین اجرا و از روش تحقیق ترکیبی با طرح اکتشافی استفاده شد ابتدا در بخش کیفی پژوهش با استفاده از تکنیک گراندد تیوری مدل استراوس و کوربین ، مصاحبه با 70 نفر و سپس، در بخش کمی به شیوه پیمایشی پرسشنامه در اختیار 120 نفر از ورزشکار معلول قرار داده شد. اعتبار پرسشنامه را صاحبنظران تایید کردند و پایایی آن با آلفای کرونباخ (971/0) محاسبه شد در این خروجی از مدل سازی معادلات ساختاری" با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده به بررسی مسیرهای مشخص شده پژوهش مطابق با مدل مفهومی پرداخته شد که محکی برای اعتبار « نظریه برپایه » تلقی می شود. یافته ها نشان داد که داغ ننگ بعنوان یک برساخته اجتماعی چگونه بر هنجارهای جامعه ورزشی و طرد اجتماعی در این افراد و جلوگیری از شرکت فعالانه آنها در عرصه های اجتماعی ورزشی نقش ایفا می کند که منجر به پدیده بهره کشی ابزاری از فرد معلول ورزشکار چه در سطح فرد، خانواده و جامعه ورزشی می شود این پدیده بهره کشی از معلولان ورزشکار همزمان می تواند جزء شرایط علی ، شرایط پدیده ، شرایط کنش و تعامل محسوب شود . شاخص برازش مدل کمی 088/0 که بیانگر مطلوبیت قوی مدل است و می تواند الگوی مناسبی با نگاهی کلی گرا ، سیستمی و بلندمدت به مقوله ورزش معلولین باشد و می کوشد تا راهنمای عمل مدیران در افق های زمانی دورتر و حیطه های وسیع تر اجرایی باشد

    کلیدواژگان: داغ ننگ، تبیین جامعه شناختی، ورزش، معلول ورزشکار
  • طاهره جهان پرور، طاها عشایری* صفحات 49-68

    بدن مقوله اجتماعی و امری زیستی-فرهنگی است متناسب با فرهنگ و هنجار جامعه، بدن نیز تغییر می یابد، در جهان امروز، بدن به امری مهم در روابط اجتماعی، سلامت اجتماعی و سبک زندگی نشاط محور بدل شده است و همچنین کسب منزلت اجتماعی و تایید اجتماعی، بدن را بیشتر محور توجه جامعه قرار داده است، پژوهش فعلی با استفاده از روش فراتحلیل در پی بررسی دلایل گرایش جامعه ایرانی به مدیریت بدن است. جامعه آماری آن 68 سند که 39 تحقیق به روش تعمدی-قضاوتی در بازه زمانی 1387 الی 1400 انتخاب شدند. یافته ها در بخش توصیفی نشان می دهد که سال 1392، بیشترین مطالعه (23 درصد) در این بازه زمانی صورت گرفته و در شهر تهران (23 درصد) اجر شده است. خانم ها عمدتا (69 درصد) هدف مطالعه بوده و روش تحقیق از نوع خوشه ای (41 درصد)، بوده است. میزان گرایش به تغییرات در بدن (مدیریت بدن) در سطح بالا (35 درصد)، متوسط (29 درصد) و پایین (36 درصد) است. اندازه اثر مطالعات از 39 تحقیق، حاکی از این است که منابع رسانه، سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه، منابع ساختاری، سبک مصرفی، عوامل روانی، تمایزیابی، جامعه پذیری و عوامل زمینه ای در گرایش ایرانیان به مدیریت بدن تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: تمایزطلبی، فشار هنجاری، منابع رسانه، مدیریت بدن، فراتحلیل
  • سعیده حاج علی*، سید محمد سیدمیرزایی، محمدصادق مهدوی صفحات 69-85

    هدف این پژوهش مطالعه اثر عوامل اجتماعی وفرهنگی بر گرایش به باروری در زنان متاهل شهر تهران است . باروری و گرایش به آن از متغیرهای چند وجهی است که در رشته های علمی گوناگون به آن پرداخته شده است . در این پژوهش بعد جامعه شناختی آن مد نظر قرار گرفته است .این پژوهش بر اساس داده های یک پیمایش بر روی 384 نفر از زنان متاهل 20 تا 44 ساله شهر تهران صورت گرفته است . ابزار گرد آوری اطلاعات ، پرسش نامه است . تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss صورت گرفته است .متغیر وابسته گرایش به باروری است و متغیرهای مستقل در دوبخش اجتماعی شامل حمایت اجتماعی ، فردگرایی ، تحصیلات و فرهنگی گرایش به دینداری هستند . نتایج نشان می دهدکه بین متغیر های اجتماعی و فرهنگی و گرایش به بارروی رابطه وجود دارد . همچنین در نتایج رگرسیون مشاهده شد که دینداری43.5 درصد ، تحصیلات 24.3 درصد توانسته اند بر گرایش به باروری تاثیر گذارند . در تحلیل مسیر نیز متغیر دینداری بیشترین تاثیر و فردگرایی کمترین تاثیر کل را بر گرایش به باروری داشته اند .

    کلیدواژگان: گرایش به باروری، حمایت اجتماعی، فردگرایی، تحصیلات
  • محمدرضا رنجبر محمدی، سید ناصر حجازی*، محمدعلی چیت ساز صفحات 86-107

    با استفاده از نظریه زمینه ای، سالمندآزاری در شهر تهران بررسی شد تا الگوی مناسبی جهت ارتقاء کیفیت سالمندی ارایه شود. نمونه پژوهش شامل 20 نفر از سالمندان بود که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند . جامعه آماری پژوهش را مراجعه کنندگان به پزشکی قانونی، اورژانس اجتماعی و... تشکیل می داد . ضمن انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با جامعه آماری ، مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری بازگردآوری و از بطن آنها مقوله هایی استخراج گردید . سپس در مرحله کدگذاری محوری ، پیوند میان این مقوله ها ذیل عناوین شرایط علی ، پدیده محوری ، مقوله راهبردی ، شرایط محیطی ، مقوله واسطه ای و مقوله پیامدی در قالب پارادایم تعیین شد . در ادامه و در مرحله کدگذاری گزینشی ، اجزای پارادایم کدگذاری تشریح ، سیر سالمندآزاری ترسیم و نظریه خلق شد. یافته های نتایج پژوهش ، 6 مولفه اصلی و 39 زیرمولفه را برای سالمندآزاری استخراج و آنها را در قالب الگوی نظری بر مبنای نظریه داده بنیاد ارایه نموده است. نتیجه گیری یافته های پژوهش ضمن اشاره به نیازهای بهداشت روانی و جسمانی و مسایل خانوادگی ، هیجانی ، سالمندان آزار دیده به شناخت و مفهوم پردازی متغیرهای مختلف موثر بر زندگی این سالمندان براساس نظریه داده بنیاد تاکید می کند.

    کلیدواژگان: سالمندی، سالمندآزاری، ارتقاء کیفیت سالمندی، نظریه داده بنیاد
  • مهرداد محمدزاده علمداری*، منصور اسماعیل پور، علیرضا اسلامبولچی، کامران سرهنگی صفحات 108-124

    این پژوهش به بررسی میزان موفقیت مدل پیاده سازی شده فرایند خدمات مددکاری و توانمندسازی در بزرگترین نهاد حمایتی کشور پرداخته و با بهره گیری از تکنیک های نوین، نسبت به بازطراحی مدل اولیه اقدام نموده است. در این تحقیق داده های مربوط به منظور سنجش میزان تحقق اهداف کاربردی با توزیع پرسش نامه در بین 100نفر از همکاران کمیته امداد در سطح 21 شهرستان استان آذربایجان غربی جمع آوری و با استفاده از متدولوژی CRISP-DM مراحل مختلف مبتنی بر داده کاوی انجام گردید. در ادامه به منظور پاسخگویی به سوال اصلی تحقیق، داده های مربوط به تعداد4687مددجویی که فرایند موجود را طی نموده بودند از طریق تکنیک های فرایندکاوی مورد بررسی قرار گرفت.نتایج حاصل نشان داد که مدل پیاده سازی شده، معیارهای 4 گانه کیفی را از جنبه سادگی محقق، ولی به منظور دستیابی کامل به مطابقت، عمومیت و دقت، نیاز به بازطراحی دارد. در این راستا با حذف حلقه تکرار در مسیر 3،  مدل اولیه بازطراحی گردید تا ضمن تحقق کامل اهداف کاربردی، با مد نظر قرار دادن مطالبات اقشار آسیب پذیر اجتماعی،ضمن تکریم و افزایش سطح رضایت مندی جامعه هدف، به عنوان الگویی موفق توسط سایر سازمانهای مردم نهاد غیردولتی در داخل و خارج کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خدمات مددکاری، توانمندسازی، داده کاوی، فرایندکاوی، کمیته امداد
  • یاسمن فرشادفر، علی باصری*، نوروز هاشم زهی صفحات 125-147

    شبکه های اجتماعی، نقش پررنگی در دنیای امروز دارند که نمی توان آن ها را نادیده گرفت. این شبکه ها ابعاد مختلف زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده و حتی کانون خانواده را مورد هدف قرار می دهند؛ بدین روی هدف پژوهش حاضر بررسی جامعه شناختی تاثیر شبکه های اجتماعی بر میزان تعاملات اجتماعی همسران شهر تهران می باشد، این پژوهش از نظر نوع هدف یک بررسی کاربردی، از نظر وسعت پهنانگر، از نظر دامنه خرد و از نظر زمانی یک بررسی مقطعی می باشد. روش تحقیق در این پژوهش روش میدانی با استفاده از تکنیک پیمایش، و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه همسران گروه سنی 25-40 سال ساکن شهر تهران می باشد؛ که براساس اطلاعات مرکز آمار ایران در سال 1395 برابر با 2,688,972 نفر می باشند و از این تعداد 1,376,338 نفر زن و 1,312,634 نفر مرد هستند. حجم نمونه در این تحقیق با استفاده از فرمول کوکران و همچنین بر اساس جدول مورگان تعداد 384 نفر است. نتایج تحقیق نشان داد که در سطح معناداری 95 درصد رابطه معکوس و معنی داری بین مشارکت و فعال بودن در شبکه های اجتماعی، تنوع انگیزه در استفاده از شبکه های اجتماعی، واقعی تلقی کردن محتوای شبکه های اجتماعی با میزان تعاملات اجتماعی همسران وجود دارد؛ در نتیجه می توان بیان نمود که با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی، مطلوبیت میزان تعاملات اجتماعی همسران کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، مشارکت و فعال بودن، اعتماد، انسجام و تعاملات اجتماعی همسران
  • مهدی مرادی*، علیزضا کلدی، سید محمد سیدمیرزایی صفحات 148-179

    توسعه فرهنگ کار مطلوب سازمانی، در سازمان های موفق بستگی به توانمندی و خلاقیت افراد برای مشارکت فعالانه در اقدامات و مدیریت صحیح فرهنگ کار دارد. هدف این پژوهش مطالعه ی جامعه شناختی فرهنگ کار و اثرات آن بر ارتقاء بهره وری کارکنان اداری دانشگاه های دولتی شهرستان سبزوار می باشد. روش تحقیق بر اساس رهیافت علمی و از نوع پیمایشی است و از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران و جدول مورگان 205 نفر محاسبه شده است. نتایج حاکی از آن است که بین مولفه های فرهنگ کار با هر یک از مولفه های بهره وری کارکنان، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. در بین مولفه های فرهنگ کار، بعد سازمانی، با ضریب همبستگی 754/0، قوی ترین و بعد اقتصادی، با ضریب همبستگی 484/0، ضعیف ترین رابطه را با فرهنگ کار داشته و در بین مولفه های بهره وری کارکنان، بعد مشارکت، با ضریب همبستگی 805/0، قوی ترین و بعد تعهد سازمانی، با ضریب همبستگی 557/0، ضعیف ترین رابطه را با بهره وری کارکنان داشته است. همچنین بر اساس ضریب بتای رگرسیون، مجموع ابعاد فرهنگ کار 68 درصد از واریانس بهره وری کارکنان را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: فرهنگ کار، بهره وری، کارکنان اداری، دانشگاه های دولتی
  • رقیه ولایتی، داود ابراهیم پور*، محمدباقر علیزاده اقدم، محمد عباس زاده صفحات 180-206

     هدف پژوهش بررسی تاثیر سرمایه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی بر ساختار توزیع قدرت در خانواده می باشد.تحقیق ازنوع کاربردی وپیمایش است. جامعه آماری، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 375 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای بدست آمد. شیوه گردآوری، پرسشنامه محقق ساخته با اعتبار محتوایی و صوری و پایایی آن با آلفای کرونباخ بدست آمد. مبانی نظری:«نظریه بوردیو، پاتنام، نظریه منابع و..» می باشد. برای تحلیل داده ها از spss18 وAmos استفاده شده است. نتایج نشان داد بین سرمایه اقتصادی و ابعاد سرمایه اجتماعی ،بعد تجسم یافته سرمایه فرهنگی با ساختار توزیع قدرت در خانواده رابطه مستقیم دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سرمایه اقتصادی، ابعاد سرمایه اجتماعی و بعد تجسم یافته سرمایه فرهنگی به عنوان متغیرهای اثرگذار در الگو باقی مانده است. متغیرهای تحقیق ، 12درصد ساختار توزیع قدرت در خانواده را تبیین می کنند و 88 درصد از واریانس توسط متغیرهای خارج از موضوع پژوهش قابل تبیین می باشد. بین (سن، وضعیت تاهل ، تحصیلات) و ساختار توزیع قدرت در خانواده رابطه معنی داری وجود نداشت.و ساختار قدرت در خانواده های دانشجویان دختر دموکراتیک تر از پسر می باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه، توزیع قدرت خانواده، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی
  • امین ورزی کناری، ابوالقاسم حیدرآبادی *، منوچهر پهلوان صفحات 207-224

    دینداری و باورهای دینی می‌تواند باعث تغییراتی در زمینه‌‌های مختلف از جمله ارزش‌های مادی و غیرمادی خانواده گردد. هرچند که عواملی مانند فرآیند نوسازی فرهنگی نیز تغییراتی را در حوزه باورهای دینی جوامع به وجود آورده که منجر به تغییر و دگرگونی در ارزشهای خانوادگی شده است. این مقاله با هدف تاثیر باورهای دینی بر ارزش‌های خانواده در بین دانش‌آموزان دبیرستانی استان مازندران انجام شد. روش‌‌تحقیق، پیمایشی بوده و با ابزار پرسشنامه اطلاعات جمع‌آوری شد. جامعه آماری شامل دانش آموزان دبیرستانی شهرهای استان مازندران است. روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 400 نفر است. یافته‌ها نشان می‌دهد که میانگین باورهای دینی و همچنین شاخص تغییرات ارزش-های خانواده بیش از حد متوسط است و بیانگر نگرشهای تقریبا مدرن در حوزه ارزشهای خانوادگی در بین دانش‌آموزان است. بین میزان باورهای دینی و ارزش های خانواده رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد. یعنی هر چه باورهای دینی بیشتر شود، میزان تغییر ارزش‌های خانواده افزایش می‌یابد و برعکس هر چه باورهای دینی کمتر شود، میزان تغییر ارزش‌های خانواده کاهش می‌یابد. همچنین می‌توان شاهد وجود رابطه مثبت و مستقیم بین باورهای دینی شامل ابعاد اعتقادی، مناسکی، تجربی و بعد پیامدی با ارزش‌های مادی و ارزش-های غیرمادی خانواده بود. همبستگی بعد پیامدی بالاتر و بعد تجربی پایین‌تر از سایر ابعاد باورهای دینی است. نتیجه می‌توان گرفت که هرچند باورهای دینی بر تغییر ارزش‌های خانواده دانش‌آموزان اثرگذار است اما این باورها نیز می‌تواند متاثر از عوامل دیگر مانند رسانه‌ها و فرایند نوسازی باشد.

    کلیدواژگان: باورهای دینی، ارزش های مادی، ارزش های غیرمادی، تغییر ارزش ها
|
  • Mohammad Amiri, Majidreza Karimi *, Alireza Khodamy Pages 1-23

    The present study has explained the sociological relationship between, at the first side, Cultural Intelligence and demographic variables and, at the other side, the degree of social tolerance among the ethnic groups living in kazerun. the research method is survey and the bulk of statistical sample is 389.and sampling is based on multistage of clustered method. data gathering tools and created questioners is derived from Early and Ang (2006), cultural intelligence questioners and social tolerance is made from King view.Data analysis instrument is SPSS and based on the obtained information the social tolerance is equal among the ethnical groups. also the social tolerance ratio among the ethnical groups based on the income levels ,occupational and marital positioning don’t have meaningful differentiation. according to age and educational levels are different from each other. based on the result thee is meaningful relationship between Cultural Intelligence and social tolerance (sig=0.001).among the Cultural Intelligence indicator the most effect of social tolerance isbelong to Metacognitive aspects .(BET=-17.8).also ,this Cognitive ( beta=15.7), Behavioral with (beta=16.8), Motivational ( beta=15.5) has specified the existing fluctuation between ethnical groups

    Keywords: Social Tolerance, ethnicity, Cultural Intelligence, Kazeroon
  • Aboolfazl Tajarrod, Bahram Ghadimi *, Zahra Alipourdarvishi, Shahla Hojat, Massoumeh Shojaei Pages 24-48

    The aim of this study was to identify and explain the phenomenon of hot stigma in the sports community of the disabled and used a combined research method with an exploratory design. A quantitative survey questionnaire was provided to 120 athletes with disabilities. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was calculated by Cronbach's alpha (0.971). The findings showed how hot stigma as a social construct plays a role in the norms of the sports community and social exclusion in these individuals and the prevention of their active participation in the social arena of sports, which is considered a criterion for the validity of "theory based." Leads to the phenomenon of instrumental exploitation of the disabled athlete at the level of the individual, family and sports community. This phenomenon of exploitation of the disabled athlete can simultaneously be considered as causal conditions, phenomena, action and interaction conditions. / 0, which indicates the strong desirability of the model and can be a good model with a holistic, systematic and long-term view of the sport of the disabled and tries to guide the action of managers in the distant time horizons and wider areas of implementation.

    Keywords: stigma, Sociological explanation, Sports, athlete with disabilities
  • Tahereh Jahanparvar Pages 49-68

    The body is a social category and a bio-cultural thing. In proportion to the culture and norm of society, the body also changes. In today's world, the body has become an important thing in social relations, social health and a cheerful lifestyle, as well as gaining social status and approval. Social, the body has become more the focus of society, the current study using meta-analysis method seeks to investigate the reasons for the tendency of Iranian society to manage the body. The statistical population is 68 documents, of which 39 researches were selected by deliberate-judgmental method in the period of 1387 to 1400. Findings in the descriptive section show that in 1392, the most study (23%) was done in this period and was performed in Tehran (23%). Women were the main target of the study (69%) and the research method was cluster type (41%). The tendency to change in the body (body management) is high (35%), medium (29%) and low (36%). The effect size of studies from 39 studies indicates that media resources, cultural capital, social capital, capital, structural resources, consumption style, psychological factors, differentiation, socialization and underlying factors have a significant effect on Iranians' tendency to manage the body.

    Keywords: Differentiation, normative pressure, media resources, Body Management, meta-analysis
  • Saeedeh Hajali *, Seyed Mohammad Seyedmirzaie, MohammadSadegh Mahdavi Pages 69-85

    The aim of this research was to study the effect of social and cultural factors on fertility tendency in married women in Tehran Fertility and its orientation are one of the multifactorial variables that have been addressed in various scientific disciplines. In this research, sociological dimension has been considered.. This study was conducted on 384 married women aged 20 to 44 years old based on one survey data. The information gathering tool is a questionnaire. Data analysis was performed using spss software. The dependent variable is a tendency to fertility and independent variables in social sections include social support, individualism, education, and cultural orientation toward religiosity. The results show that there is a relationship between social and cultural variables and the tendency toward fertility. Also, in the results of regression, it was observed that religiosity of 43.5%, education of 24.3% have been able to affect fertility tendency. In path analysis, religiosity variables had the most impact and individualism had the least total effect on fertility tendency.

    Keywords: Tendency to Fertility, social support, individualism, education
  • Mohamadreza Ranjbar Mohamadi, Seyyed Naser Hejazi *, Mohammadali Chitsaz Pages 86-107

    Using contextual theory, elder abuse was investigated in Tehran to provide a suitable model for improving the quality of aging. The research sample consisted of 20 elderly people who were selected by purposive sampling. The statistical population of the study consisted of those referring to forensic medicine, social emergency, etc. While conducting a semi-structured interview with the statistical population, a set of basic themes were retrieved during the coding process and categories were extracted from their bellies. Then, in the axial coding stage, the relationship between these categories was determined under the headings of causal conditions, axial phenomenon, strategic category, environmental conditions, intermediate category and consequence category in the form of paradigm. Then, in the selective coding stage, the components of the coding paradigm were described, the course of elder abuse was drawn, and a theory was created. Findings of the research have extracted 6 main components and 39 sub-components for elder abuse and presented them in the form of a theoretical model based on the data theory of the foundation. Conclusion The findings of the study while referring to the needs of mental and physical health and family issues, emotional, Abused seniors emphasize the recognition and conceptualization of various variables affecting the lives of these seniors based on the data theory of the foundation.

    Keywords: Aging, elder abuse, quality improvement of aging, data theory of the foundation
  • Mehrdad Mohammadzadeh Alamdary *, Mansour Esmaeilpour, Alireza Slambolchi, Farhad Soleimanian Gharehchigh Pages 108-124

    This study examines the success rate of the implemented model of the process of assistance and empowerment services in the largest support institution in the country and uses modern techniques to redesign the original model. In this study, data related to measure the achievement of practical goals by distributing questionnaires were collected among 100 colleagues of the Relief Committee in 21 cities of West Azerbaijan province and using CRISP-DM methodology, various stages based on data mining were performed. In order to answer the main research question, the data related to 4687 clients who had gone through the existing process were examined through process analysis techniques. The results showed that the implemented model met the four qualitative criteria in terms of simplicity of the researcher. But in order to achieve full compliance, generality and accuracy, redesign is required. In this regard, by eliminating the repetition ring in route 3, the initial model was redesigned to fully achieve the practical goals, taking into account the demands of socially vulnerable groups, while honoring and increasing the level of satisfaction of the target community, as a successful model by other people's organizations. The non-governmental organization should be exploited inside and outside the country.

    Keywords: Assistance Services, empowerment, Data mining, Process mining, Relief Committee
  • Yasaman Farshadfar, Ali Baseri *, Noorooz Hashemzehi Pages 125-147

    Social networks play an important role in today's world that can not be ignored. These networks affect different aspects of people's lives and even target the family center; Therefore, the aim of this study is a sociological study of the effect of social networks on the rate of social interactions between spouses in Tehran. Is. Research Method In this research, the field method is a questionnaire using survey technique and data collection tool. The statistical population of the study includes all spouses in the age group of 40-40 years living in Tehran; According to the Statistics Center of Iran in 2016, there are 2,688,972 people, of which 1,376,338 are women and 1,312,634 are men. The sample size in this research using Cochran's formula and also according to Morgan table is 384 people. The results showed that at the 95% significance level, there is an inverse and significant relationship between participation and being active in social networks, diversity of motivation in using social networks, realizing the content of social networks with the level of social interactions between spouses; As a result, it can be said that with the increase in the use of social networks, the desirability of social interactions between spouses decreases.

    Keywords: Social networks, Participation, Activism, Trust, Cohesion, Social Interactions of Spouses
  • Mehdi Moradi *, Alireza Kaldi, Seyed Mohammad Seyedmirzaie Pages 148-179

    The development of a desirable organizational work culture in successful organizations depends on the ability and creativity of individuals to actively participate in the proper management of the work culture. The purpose of this research is to study the sociological study of organizational work culture and its effects on the productivity of administrative staff of public universities in Sabzevar. The research method is based on a scientific approach and survey type and a questionnaire is used to collect information. The statistical sample is calculated based on the Cochran formula and the Morgan table of 205 people. The results indicate that there is a positive and significant relationship between the components of work culture with each of the components of employee productivity. Among the components of the work culture, organizational dimension, with the correlation coefficient of 0.754, the strongest and economic demension, with a correlation coefficient of 0.448, had the weakest relation with the work culture. Among the components of employee productivity, the partnership demension, with the highest correlation coefficient of 0.855, and the strongest organizational commitment, with a correlation coefficient of 0.557, had the weakest relationship with employee productivity. Also, based on the beta coefficient of regression, the total demensions of work culture explain 68 percent of the variance in employee productivity.

    Keywords: work culture, Productivity, Administrative Staff, public universities
  • Rogaye Velayati, Davood Ebrahimpoor *, Mohamadbager Alizadeagdam, Mohamad Abaszadeh Pages 180-206

    The purpose of this study is to investigate the effect of social, cultural and economic capital on the structure of power distribution in the family. The research is of applied and survey type.the statistical population is the students of the Islamic Azad University of Tabriz. The method of collection was a questionnaire with content and face validity and its reliability was obtained with Cronbach's alpha. Theoretical foundations: "Bourdieu's theory, Putnam, resource theory, etc." Spss18 and Amos were used to analyze the data. The results showed that between economic capital and the dimensions of social capital, the embodied dimension of cultural capital has a direct relationship with the power distribution structure in the family. The results of stepwise multiple regression analysis showed that economic capital, dimensions of social capital and the embodied dimension of cultural capital remained as influential variables in the model. The research variables explain 12% of the power distribution structure in the family and 88% of the variance can be explained by variables outside the research subject. There was no significant relationship between (age, marital status, education) and the power distribution structure in the family. And the power structure in female student families is more democratic than male.

    Keywords: Capital, family power distribution, Cultural, Economic, Social
  • amin varzi kenari, abolgasem haedarabadi *, manouchehr pahlavan Pages 207-224

    Religiosity and religious beliefs can lead to changes in various fields, including the material and immaterial values of the family. However, factors such as the process of cultural modernization have also brought about changes in the religious beliefs of communities that have led to changes in family values. This article was aimed at influencing religious beliefs on family values. The research method was survey and collected by a questionnaire. The statistical population consists of high school students. Multi-stage cluster sampling method and sample size based on Cochran's formula are 400 people.
    The findings show that the mean of religious beliefs as well as the index of changes in the value of the family conductor is more than average and represents a near-modern attitude toward family values among students. There is a positive and direct relationship between the level of religious beliefs and family values. In other words, the greater the religious beliefs, the increase in the value of the family increase and, conversely, the lower the religious beliefs, the change in the value of the family decreases. It can also be seen that there is a positive and direct relation between religious beliefs including beliefs, religious, empirical and consequential dimension with material values and immaterial values of the family. The correlation of the next is a consequence of higher and then empirically lowers than other dimensions of religious beliefs.

    Keywords: religious beliefs, Material values, Immaterial values, values change