فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ورزش و جوانان - پیاپی 54 (زمستان 1400)

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 54 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/10
  • تعداد عناوین: 19
|
  • حبیب الله قربانی*، میرحسن سید عامری، مهدی بشیری صفحات 9-35

    هدف این تحقیق، تدوین الگوی نظام مدیریت منابع انسانی کارآفرین در وزارت ورزش و جوانان است که با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافی- بنیادی بر مبنای روش داده- بنیاد با رویکرد ساخت گرا انجام گرفت. مشارکت کنندگان در تحقیق 28 نفر از مدیران وزارت ورزش و ادارات کل ورزش و جوانان و اساتید دانشگاه بود که از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت. در این پژوهش برای طراحی نظام مدیریت منابع انسانی کارآفرین 11مقوله اصلی و 29 مقوله فرعی به دست آمد. 4 شرط علی(توانایی های سازمانی، ارزش آفرینی و منبع محوری نیروی انسانی کارآفرین، حس بی اعتمادی نسبت به مدیریت منابع انسانی سنتی و ضرورت مدیریت پشتیبان)، 7 شرط زمینه ای (نگرش مثبت مدیران به کارآفرینی، فرصت ها و تهدیدها، هماهنگی بین راهبردهای مدیریت منابع انسانی با راهبرد بالادستی وزارت ورزش، نقاط قوت و ضعف وزارت ورزش و جوانان، تمرکز وزارت بر متغیرهای کار آفرینانه، پویایی و رقابتی بودن محیط، ویژگی های شخصیتی و عوامل فردی)، 5 عامل مداخله ای(موانع ساختاری، زمینه ای، رفتاری، تبدیل ضابطه مندی به رابطه گرایی و عوامل ضد انگیزشی)، 4 راهبرد (باز طراحی ساختار کلی سازمانی جهت چابکی و پاسخگویی به نیازهای کارکنان کارآفرین، باز طراحی ساختار مدیریت منابع انسانی، توسعه فرایندهای سازمانی جهت حمایت از کارآفرینی منابع انسانی و بهره برداری از فرصت های شناسایی شده و برنامه عملیاتی) در قالب الگوی پارادایمی شناسایی شدند. می توان نتیجه گرفت که استفاده درست و بهینه از منابع انسانی در راستای ایجاد و توسعه کارآفرینی در وزارت ورزش موجبات بهبود و پیشرفت عملکرد سازمانی، بهبود و پیشرفت منابع انسانی ‏و بهبود و تعالی مشتریان می شود.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، رویکرد کارآفرینانه و وزارت ورزش و جوانان
  • عباس فرهمندمهر، فریده شریفی فر*، رضا نیک بخش صفحات 37-58

    هدف این پژوهش، شناسایی و جایابی خرده سیستم های اکوسیستم کارآفرینی در صنعت ورزش کشور است. روش تحقیق از نوع کیفی بود که در پنج مرحله انجام گرفت. در مرحله اول، به منظور شناخت وضعیت موجود کارآفرینی در ورزش و همچنین شناخت عوامل تاثیرگذار در اکوسیستم کارآفرینی ورزشی از روش پژوهش اسنادی استفاده شد. در مرحله دوم از سایر اکوسیستم های کارآفرینی (اکوسیستم استارت آپی، کشاورزی و توریسم) اقتباس صورت گرفت. در مرحله سوم، مصاحبه ای نیمه ساختاریافته با 20 نفر از صاحب نظران صورت گرفت که با شیوه نظریه زمینه - محور داده های حاصل از مصاحبه ها تحلیل شدند. در مرحله چهارم با توجه به اطلاعات سه مرحله قبل، خرده سیستم های موثر در اکوسیستم کارآفرینی در ورزش شناسایی شدند و چارچوب پیشنهادی و مفهومی اکوسیستم کارآفرینی در ورزش به همراه خرده سیستم ها طراحی گردید. در مرحله آخر با استفاده از روش دلفی دو مرحله ای، الگوی طراحی شده اکوسیستم کارآفرینی در ورزش اعتباریابی شد و جایگاه و نقش هرکدام از خرده سیستم ها با توجه به زیرسیستم ها و عناصر اصلی مورد تایید قرار گرفت. روایی هر یک از ابزارهای پژوهش براساس ضریب توافق بین متخصصان و خبرگان مورد تایید قرار گرفت. یافته ها نشان داد که اکوسیستم کارآفرینی ورزشی در کشور با چالش های زیادی مواجه است و تنها در صورت توجه همه جانبه به تمامی عوامل درگیر در اکوسیستم در یک چارچوب جامع است که می توان شرایط مناسب برای توسعه فعالیت های کارآفرینانه (ایجاد، حفظ و بقا) در صنعت ورزش را به وجود آورد. بنابراین چارچوب تبیین شده در این پژوهش می تواند به عنوان نقشه راه ایجاد اکوسیستم مطلوب کارآفرینی ورزشی مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: صنعت ورزش، کارآفرینی ورزشی، خرده سیستم و اکوسیستم کارآفرینی
  • مهشید قلی پور*، صدیقه حیدری نژاد، طاهره ازمشا صفحات 59-74

    هدف از این پژوهش، شناسایی چالش های مشارکت بین سازمانی در ورزش به منظور اجرای برنامه های ورزش برای توسعه و صلح بود. روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف، کاربردی بود که برای جمع آوری داده ها از تکنیک دلفی استفاده شد. به این منظور 25 نفر از خبرگان دارای سمت اجرایی در سازمان های ورزشی به روش غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند و تکنیک دلفی تا 3دور برای برقراری توافق نظری میان آن ها ادامه یافت. برای تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و جهت بررسی توافق نظری میان خبرگان از آزمون ناپارامتریکW کندال استفاده گردید. در نهایت یافته های  تحقیق 22 چالش در زمینه مشارکت بین سازمانی به منظور اجرای برنامه های ورزش برای توسعه و صلح را شناسایی کرد که مهمترین آنها عبارت بودند از:  عدم وجود یک سازمان منسجم در جهت برنامه های توسعه و صلح، پرهزینه و زمانبر بودن پروژه های ورزش برای توسعه و صلح، بی اعتمادی مسیولان نسبت به تاثیر ورزش بر توسعه و صلح، عدم رسمیت برنامه های توسعه و صلح و عدم آگاهی مسیولان و کارکنان سازمان های ورزشی از برنامه های ورزش برای توسعه وصلح. امید است متولیان ورزش کشور با استفاده از نتایج این تحقیق، زمینه مشارکت سازمان های ورزشی در اجرای برنامه های ورزش برای توسعه و صلح را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: مشارکت بین سازمانی، ورزش، توسعه و صلح، توانمندسازی و روش دلفی
  • مهدی سادات الحسینی، علی زارعی*، زهرا حاجی انزهایی صفحات 75-95

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر شکل گیری فساد در ورزش حرفه‎ای ایران بود. روش پژوهش کیفی (نظریه داده- بنیاد) بود. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند با 19 نفر از صاحب نظران (اعضای هییت علمی دانشگاه، مدیران باشگاه ورزشی، معاونان وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون های ورزشی، ورزشکاران و اصحاب رسانه) انجام و همزمان با جمع آوری داده ها و انجام فرایند کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) تحلیل انجام گرفت. پس از اشباع نظری و با تکمیل یافته ها، مدلی با رویکرد سیستماتیک طراحی گردید. نتایج نشان داد بعد از کدگذاری مرحله به مرحله، تعداد 254 کد اولیه غیرتکراری به دست آمد که در قالب 40 مقوله طبقه‎بندی شدند. می توان گفت که شکل گیری فساد در ورزش حرفه‎ای ایران بر مبنای عوامل مختلفی قرار دارد. لذا زمانی که مکانیسم اثر این عوامل به درستی شناسایی و تشخیص داده شود می توان شاهد رشد علمی و پیشگیری از شکل‎گیری فساد در ورزش حرفه‎ای ایران بود. با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود که فدراسیون ها و حتی باشگاه های ورزشی به ایجاد یک سیستم نظارتی مشخص بر عملکرد مربیان، داوران، ورزشکاران و مدیران بپردازند. همچنین با توجه به اینکه یکی از عوامل به وجود آمدن فساد در ورزش حرفه ای ایران وجود بسترهای قانونی، مقررات پیچیده، قوانین مبهم و سایر موارد مشابه است، پیشنهاد می شود با تدوین قوانین و سیاست های ورزش حرفه ای بر اساس قوانین بین المللی موجود در فدراسیون ها و قوانین رسمی کشور در جهت کاهش فساد در ورزش حرفه ای گام برداشت.

    کلیدواژگان: ورزش حرفه ای، فساد در ورزش، فساد در تیم‎های ورزشی، دلالی در ورزش و شرط-بندی
  • اکبر بهتری، فریده اشرف گنجویی*، محمدرضا اسمعیلی صفحات 97-112

    هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر تثبیت جایگاه ورزش کشتی در بازی های المپیک است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش شناسی کیفی با استفاده از نظریه داده- بنیاد و مبتنی بر روش نوخاسته است. جامعه آماری این پژوهش را اسناد منتشر شده پیرامون عوامل موثر بر تثبیت جایگاه ورزش کشتی در بازی های المپیک و آرای 19 نفر از صاحب نظران (اعضای هییت علمی دانشگاه، نایب رییس فدراسیون کشتی، دبیر فدراسیون کشتی، سرمربیان تیم ملی کشتی ایران و کارشناسان کشتی) تشکیل می دادند. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام گرفت و تا رسیدن مصاحبه ها به مرحله اشباع نظری ادامه یافت. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند و روایی پژوهش بر اساس معیارهای «مقبولیت»، «انتقال پذیری» و «تاییدپذیری» مورد تایید قرار گرفت. پایایی تحقیق معادل 85 درصد گزارش شد و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار مکس کیودا نسخه 2018 انجام گردید. نتایج نشان داد که سه عامل 1) موانع تثبیت، 2) عوامل تسهیل کننده و 3) عوامل توسعه دهنده می توانند در تثبیت جایگاه ورزش کشتی در بازی‎های المپیک تاثیرگذار باشند. نتیجه آن که با نگاهی درست مانند بالا بردن هیجان مسابقات، تصویب قوانین و مقررات جدید، توسعه این ورزش در بین کودکان و نوجوانان و توسعه کشتی در کشورهایی نوپا از سوی فدراسیون جهانی کشتی می توان موانع را به حداقل رسانید و راه را برای عوامل تسهیل کننده مهیا ساخت تا در نهایت با بهره گیری از عوامل توسعه دهنده موجبات تثبیت جایگاه ورزش کشتی در بازی های المپیک هموار شود.

    کلیدواژگان: بازی های المپیک، عوامل تسهیل کننده، عوامل توسعه دهنده، موانع تثبیت و ورزش کشتی
  • احسان قائم مقامی، حبیب هنری*، غلامعلی کارگر، جواد شهلایی باقری صفحات 113-127

    شناخت مسایل و مشکلات ورزش نیازمند نگاهی علمی، تجربی و توسعه ای است. هدف از تحقیق حاضر، کاوش عوامل موثر در توسعه شطرنج ایران با رویکرد بین المللی بود. روش تحقیق مورد استفاده، روش زمینه یابی از نوع اکتشافی بود و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از مطالعات اسنادی و مصاحبه با خبرگان به دست آمد. جامعه آماری تحقیق شامل اساتید دانشگاهی و اساتید مطرح شطرنج کشور با تخصص در زمینه شطرنج کشور در رده های مختلف و سطوح ملی و بین المللی بود. روش نمونه گیری به صورت نظری بود و ابزار تحقیق پروتکل مصاحبه با خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری بود (17مصاحبه با 14 نفر) که از سه نفر از خبرگان دو مرتبه مصاحبه انجام پذیرفت. همچنین، پایایی مصاحبه ها از روش بازآزمون (83/0) به دست آمد. در مجموع، داده ها با استفاده از کدگذاری باز، محوری و گزینشی شناسایی و دسته بندی شدند. به طور کلی، از میان 22 کد باز، 7 کد محوری و 4 کد گزینشی، 4 مفهوم اصلی توسعه شطرنج ایران با رویکرد بین المللی به دست آمد: پیاده سازی الگوی مطلوب توسعه، جهانی سازی، فناوری و دیپلماسی ورزشی. می توان گفت که توجه به عوامل فوق موجب توسعه و پیشرفت شطرنج در سطح بین المللی خواهد شد.

    کلیدواژگان: توسعه شطرنج، فناوری و جهانی سازی
  • مریم کریمی *، صدیقه حیدری نژاد، یدالله مهرعلی زاده صفحات 129-147

    جانشین پروری برنامه ای مدون برای شناسایی، انتصاب و جایگزین کردن افراد شایسته در پست های کلیدی برای پیشبرد اهداف سازمان به شمار می آید. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل مدیریت جانشین پروری در وزرات ورزش و جوانان است که با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافی بنیادی انجام گرفت. داده های تحقیق از طریق نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی و بر اساس مصاحبه نیمه ساختار یافته با 19 نفر از خبرگان دانشگاهی و افراد دارای تجربیات مدیریتی در وزارت ورزش وجوانان جمع آوری شد. سپس داده ها بر اساس نظریه داده- بنیاد و با رویکرد کلاسیک گلیزر (1992) طی دو مرحله کد گذاری واقعی و کد گذاری نظری تجزیه وتحلیل شدند و مدل زمینه ای طراحی گردید. پس از تحلیل مصاحبه ها نتایج تحقیق نشان داد برای پیاده سازی جانشین پروری، در ابتدا جهت بستر سازی اولیه یک سری الزامات شامل فرهنگ سازی، حمایت و تعهد مدیران ارشد، شفاف سازی در امور مدیریت منایع انسانی، الزامات قانونی، پشتیبانی های اقتصادی، استقرار نظام شایسته سالاری مورد نیاز می باشد. همچنین اقدامات اجرایی لازم به ترتیب در شش گام شامل شناسایی پیش برنده ها، تعیین کمیته جانشین پروری، شناسایی پست های کلیدی، تعیین شاخص های ورود افراد به طرح جانشینی، ارزیابی و انتخاب کاندیداها و توانمند سازی کاندیدااها دسته بندی شدند. درنهایت، مشخص شد که می توان با استقرار نظام جانشین پروری، کارکنان مستعد و دارای توان و شایستگی های آشکار و نهفته را شناسایی و معرفی کرد.

    کلیدواژگان: وزارت ورزش و جوانان، جانشین پروری، داده بنیاد و تکنیک گلوله برفی
  • مرضیه بهادر، مصطفی افشاری*، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 149-169

    در دهه های اخیر نوعی افزایش هوشیاری درباره ارزش موفقیت ورزش قهرمانی و رویداد المپیک در میان کشورها و دولت ها رخ داده است. ازین رو، پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر برنامه راهبردی موفق در فدراسیون های ورزشی المپیکی به روش PCA تدوین شد. روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعه آماری آن شامل کلیه مدیران، کارکنان، مسیولان، روسا، دبیرکل، نایب رییس و کارشناسان ستادی فدراسیون های ورزش المپیکی ایران بودند که از آن میان، تعداد 143 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته 31 سوالی بود که بر اساس مصاحبه با خبرگان و مبانی نظری بر اساس تجزیه و تحلیل کیفی طراحی گردید. روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید مدیریت ورزشی مورد بررسی قرار گرفت. روایی سازه پرسشنامه 792/0= KMOو پایایی به روش آلفای کرونباخ برابر با 89/0 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و آزمون استنباطی (فریدمن، تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی) با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS نسخه 24 استفاده شده است.بر اساس نتایج تحلیل عاملی، 5 عامل به عنوان شاخص های موثر بر برنامه راهبردی موفق در فدراسیون های ورزشی المپیکی شناسایی شدند: 1- تدوین برنامه عملیاتی (275/23)؛ 2- ارزیابی صحیح محیط داخلی سازمان (445/9)؛ 3- ارزیابی صحیح محیط خارج سازمان (365/8)؛ 4- تدوین راهبرد ها، دستورالعمل ها و فرایندها (924/6)؛ 5- روشن بودن ماموریت ها، اهداف و برنامه ها (086/6) که حدود 096/54 درصد از واریانس ها را شامل می شدند.با توجه‎به نتایج به دست آمده لازم است عوامل شناسایی شده در این پژوهش در جهت موفقیت و استمرار برنامه‎راهبردی، مورد بررسی و توجه مدیران و مسیولان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه راهبردی موفق، فدراسیون های المپیکی و تحلیل اکتشافی
  • جواد یوسفیان * صفحات 171-192

    هدف تحقیق حاضر، بررسی چالش های پیش روی توسعه ورزش استان یزد در حوزه های ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه ای، بانوان و تربیتی است. جامعه آماری تحقیق شامل روسا، معاونان و کارشناسان اداره های ورزش و جوانان و همچنین مسیولان بخش تربیت بدنی و همکارانشان در اداره های آموزش وپرورش شهرستان های استان یزد (70 نفر) بود. از این میان، 53 نفر که دارای اطلاعات دقیق و به روز بودند در این پژوهش کیفی شرکت نمودند. چالش های موجود در ورزش استان یزد از طریق انجام مصاحبه های دو مرحله ای حضوری (رو-در-رو) به ترتیب شامل مصاحبه غیرساختارمند (عمیق) و سپس مصاحبه ساختارمند با نمونه های آماری تحقیق به دست آمد. نتایج این تحقیق برگرفته از روش تحلیل محتوا و تطبیق نتایج دو نوع مصاحبه یاد شده می باشد.یافته های پژوهش بیانگر این است که چالش های اصلی و کلی پیش روی توسعه ورزش در استان یزد عبارت اند از: چالش های مرتبط با منابع مالی، مسایل فرهنگی- اجتماعی، منابع انسانی، مسایل حمایتی، ورزش گروه های خاص، استعدادیابی، ناداوری و بی عدالتی و برنامه ریزی.در پایان، پیشنهادهایی برگرفته از نتایج تحقیق به عنوان راهکارهای بهبود وضعیت ورزش استان یزد ارایه شده است.

    کلیدواژگان: چالش، ورزش قهرمانی و حرفه ای، ورزش همگانی، ورزش بانوان و ورزش تربیتی
  • مهدی زنده بودی، سیده ناهید شتاب بوشهری، امین خطیبی * صفحات 193-211

    پژوهش حاضر با هدف دستیابی به الگویی نظری در زمینه توسعه گردشگری ماجراجویانه در استان خوزستان اجرا شد. این تحقیق از لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی و با توجه به ماهیت، تحقیقی کیفی بود که برای جمع آوری اطلاعات از مرور ادبیات تحقیق و مصاحبه استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل اساتید رشته مدیریت ورزشی و اعضای هییت علمی، مدیران سازمان های ورزشی مرتبط و صاحبنظران حوزه صنعت گردشگری ورزشی بودند که نمونه گیری از جامعه به روش هدفمند ارجاعی زنجیره ای یا گلوله برفی انجام شد و در نهایت تا دستیابی به اشباع نظری، تعداد 16 مصاحبه مستقیم انجام شد. سپس داده های حاصل از مصاحبه به روش تیوری سازی داده بنیاد (روش سیستماتیک استراوس و کوربین و مدل پارادایمی) کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصله از تحلیل داده های به دست آمده از مصاحبه ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی و شناخت مولفه های موثر بیانگر این نکته است که توسعه گردشگری ماجراجویانه استان خوزستان مستلزم توجه به عوامل مختلف در سه سطح زمینه ای(مکانیزم های محیطی)، سازمانی(مکانیزم های مدیریتی) و مکانیزم های رفتاری می باشد.

    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، ورزش های ماجراجویانه، توسعه گردشگری، استان خوزستان و گراندد تئوری
  • خاطره کرمی، مهدی سلیمی*، محمد سلطان حسینی صفحات 213-230

    مطالعه حاضر به ارزیابی عملکرد هییت های ورزشی بر اساس مدل تلفیقی BSC-MEA با داده های منفی پرداخته است. محدوده مطالعاتی، هییت های ورزشی فعال استان اصفهان در سال 1397 بوده است که بر اساس فرمول DMUs ≥ 3×(input + output)، تعداد 12 هییت ورزشی به عنوان نمونه مشخص گردید. برای تعیین شاخص ها، مصاحبه هایی با خبرگان انجام شد که 19 شاخص کلی تدوین گردید و در قالب پرسشنامه ای در دو بخش به 20 نفر از کارشناسان حوزه پژوهش ارایه شد. در بخش اول، شاخص ها در چهار منظر کارت امتیازی متوازن تعیین گردید و در بخش دوم که با طیف پنج مقیاسی فازی طراحی گردیده بود، میزان اهمیت هر شاخص به دست آمد. شاخص هایی که در مناظر رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی تعیین گردیده بودند، به عنوان ورودی مدل (توانمندسازها) و شاخص های تعیین شده در مناظر مشتری و مالی به عنوان خروجی مدل (نتایج) در نظر گرفته شدند. روایی ابزار، بر اساس تطابق با مدل لاوشه انجام شد. در مدل MEA-BSC هییت های دو و میدانی، تکواندو و کاراته بر اساس کارایی بالاترین رتبه را دارند. بنابراین مدل MEA-BSC می تواند در ارزیابی عملکرد و رتبه بندی هییت های ورزشی بسیار کارا و مفید باشد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، هیئت های ورزشی و تحلیل کارایی چند جهتی
  • اکبر جابری، محمد سررشته داری*، مهدی مرادی، کوروش قهرمان تبریزی صفحات 231-245

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر کیفیت ادراک شده بر تصویر برند و وفاداری هواداران به برند تیم های فوتبال لیگ برتر فوتبال ایران بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل هواداران تیم های پرطرفدار در لیگ برتر فوتبال ایران بود که تعداد 341  نفر به صورت تصادفی در ورزشگاه هایی که به صورت هدفمند جهت انجام پژوهش در نظر گرفته شده بودند، به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. پرسشنامه های استاندارد «تصویر برند»، «وفاداری به برند» و «کیفیت ادراک شده» به عنوان ابزارهای پژوهش به کار گرفته شدند. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات متخصصان بازاریابی ورزشی و مدیریت برند تایید و پایایی پرسشنامه های پژوهش بر اساس آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های تصویر برند، وفاداری به برند و کیفیت ادراک شده به ترتیب 89/0، 86/0 و 83/0 برآورد گردید. جهت تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS18  و Amos 18 و روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که کیفیت ادراک شده بر تصویر برند، تصویر برند بر وفاداری به برند و کیفیت ادراک شده بر وفاداری به برند تاثیرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: کیفیت ادراک شده، تصویر برند، هواداران، وفاداری به برند و لیگ برتر
  • جمشید وزیری، علی محمد صفانیا*، رضا نیک بخش، علی اصغر درودیان صفحات 247-263

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی شرایط علی موثر بر شناخت استعدادهای ورزشی مدارس سمای کشور است. روش شناسی در این پژوهش از نوع کیفی (به روش گراندد تیوری) بوده و گردآوری داده ها از طریق مصاحبه و بررسی پیشینه های تحقیق صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل صاحب نظران حوزه استعدادیابی و برخی از مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان اصلی مدارس سمای کشور بوده که نمونه تحقیق به صورت نظری تعیین و پس از انجام 15 مصاحبه، چارچوب نظریه شکل گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی و با به کارگیری نسخه 2/5 نرم افزار Atlas.Ti انجام گردید. بر اساس نتایج حاصل از پژوهش، شرایط علی تاثیرگذار بر شناخت استعدادها در سه مقوله همراه با هفت زیرشاخه فرعی استخراج شد. در رویکرد شناختی دو زیر طبقه (طبقه فرعی) با عناوین (شناسایی ساختار سازمان سما و بررسی امکانات و  منابع)، در رویکرد عملیاتی سه زیر طبقه (طبقه فرعی) با عنوان (سیاست های سازمان سما، سیستم جامع نظارتی و بررسی راهبرد های موجود) و در نهایت در رویکرد هنجاری دو  زیر طبقه (طبقه فرعی) با عناوین (مسایل انگیزشی و شناسایی ارتباطات موثر) شناسایی گردید- که در مجموع دارای 60 کد بود. بدین ترتیب، حصول به هدف  نیازمند شناسایی برخی شرایط علی جهت برآورده ساختن و تسهیل شرایط یکسان در کلیه واحدهای سما در کشور است. این شرایط می تواند با بررسی دقیق نیازهای مدارس و دانش آموزان در این زمینه، بر روی بافت سازمان سما اثر بگذارد و منجر به توسعه و پیشرفت در زمینه شناخت استعدادها و کسب موفقیت های وابسته به آن برای مدارس و البته توسعه ورزش کل کشور گردد.

    کلیدواژگان: شرایط علی، استعداد ورزشی، مدارس سما و گراندد تئوری
  • محمد طاهری حسین آبادی، سید مصطفی طیبی ثانی*، علی فهیمی نژاد، هومن بهمن پور صفحات 265-283

    برقراری توازن مطلوب بین قابلیت گردشگری یک منبع و میزان استفاده مراجعان از آنها امری بسیار مهم است و اساس برنامه ریزی های سیستمی گردشگری را برای توسعه فعالیت های ورزشی تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه، تعیین ظرفیت گردشگرپذیری برای محیط های کوهستانی ورزشی می باشد. در این راستا، با تعیین سه نوع ظرفیت تحمل فیزیکی، واقعی و موثر تلاش گردید تا مبنای کمی قابل اعتمادی برای تصمیم گیری و برنامه ریزی در راستای توسعه پایدار در اختیار برنامه ریزان و طراحان این گونه فضاها قرار گیرد.ابتدا با استفاده از ثبت نقاط زمینی و تهیه نقشه کاربری اراضی به وسیله ابزار سیستم اطلاعات جغرافیایی، 165 هکتار از منطقه به عنوان عرصه های مفید و قابل استفاده انتخاب گردید. در گام بعد، از طریق بررسی سوابق، ثبت نظرات مراجعه کنندگان و مبانی نظری تحقیق، پارامترهای تاثیرگذار استخراج و محاسبه گردیدند. پنج عامل محدودکننده و یازده شاخص زیرمجموعه آن به عنوان ضریب در محاسبه ظرفیت تحمل واقعی سایت مطالعاتی استفاده شدند. به منظور امتیازدهی به پارامترهای توانمندی مدیریتی سایت، پرسشنامه محقق ساخته (طیفی لیکرت) در اختیار کاربران باسابقه و ورزشکاران (384 نفر) قرار داده شد. در این میان، بیشترین امتیاز متعلق به پارامتر آب آشامیدنی (4/4) و کمترین امتیاز متعلق به پارامتر پارکینگ (93/1) بوده است. در نهایت، ظرفیت تحمل فیزیکی، واقعی و موثر سایت مطالعاتی به ترتیب (660000، 70686 و 40291) نفر در روز برآورد گردید.

    کلیدواژگان: مناطق کوهستانی، ظرفیت تحمل، گردشگری و ورزش
  • فهیمه میرزایی*، مجید جلالی فراهانی، امین قاضی زاهدی، قدرت الله باقری صفحات 285-303

    هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدل پیش بینی موفقیت کشورهای شرکت کننده در جام جهانی فوتبال 2018 روسیه بود. این پژوهش، در دو مرحله کیفی (تعیین شاخص ها) و کمی (جمع آوری داده های مربوط به کشورهای منتخب) انجام شد. مصاحبه های کیفی نیمه ساختارمند و عمیق با 24 نفر از نخبگان آگاه از موضوع پژوهش به صورت غیرتصادفی هدفمند صورت گرفت. پس از شناسایی شاخص ها، اطلاعات شاخص های انتخاب شده (شاخص های 26 گانه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، فناوری و ورزشی (PEST+S) برای 38 کشور که به صورت غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند، در بازه زمانی بازی های جام جهانی 1978 آرژانتین تا 2014 برزیل جمع آوری گردید. در مرحله بعد، برای آزمون مدل مفهومی، شاخص های 26 گانه پیش بینی شده با مقادیر واقعی در سال های 2010 و 2014 مقایسه گردید. نتایج نشان داد روش MLP از خطای پایینی در پیش بینی شاخص های 26 گانه برخوردار است. در مرحله نهایی، شاخص های 26 گانه در سال 2018 تخمین زده شد و جایگاه کشورهای منتخب در جام جهانی 2018 روسیه پیش بینی شد. با استناد به نتایج روش MLP، تیم های ایران، ژاپن و کره جنوبی با کسب جایگاه 1 از قاره آسیا به بازی های جام جهانی راه خواهند یافت. همچنین تیم های بلژیک و پرتغال طبق جایگاه پیش بینی شده4  تا مرحله نیمه نهایی صعود خواهند کرد.

    کلیدواژگان: بازی های جام جهانی فوتبال، پیش بینی و شبکه های پرسپترون چندلایه
  • فهیمه ابراهیمی، زینت نیک آیین*، سید حمید سجادی هزاوه صفحات 305-317

    افزایش مدت زمان اجرای پروژه های عمرانی ورزشی می تواند سبب بروز آثار منفی متعددی در جهت توسعه ورزش و به تبع آن توسعه کشور گردد. از این رو هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی عوامل موثر بر تاخیر در پروژه های عمرانی ورزشی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی بود. روش تحقیق آمیخته کیفی- کمی و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان حوزه پروژه های عمرانی ورزشی بودند که در مجموع تعداد 30 نفر از آنها به روش در دسترس به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. در بخش کیفی  با روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی به تعداد 13 نفر  از این خبرگان (4 نفر از اساتید دانشگاهی، 4 نفر از مدیران و مهندسان شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و 5 نفر از مدیران و کارشناسان دفتر فنی و نظارت بر طرح ها و اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان) مراجعه و با انجام مصاحبه نیمه ساختارمند به شناسایی عوامل موثر بر تاخیر در پروژه های عمرانی ورزشی اقدام گردید. سپس این عوامل در قالب یک پرسشنامه تحلیل سلسله مراتبی در اختیار نمونه های تحقیق قرار داده شد و با استفاده از نرم افزار Expert choice و بر مبنای روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل مدیریتی (298/0)، مهندسی (219/0)، نظارتی (202/0) و مالی (117/0) بیشترین اهمیت را در بین این عوامل دارند. لذا مدیران و برنامه ریزان پروژه های عمرانی ورزشی می توانند با لحاظ این عوامل زمینه کاهش تاخیر در پروژه های عمرانی ورزشی را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: پروژه های عمرانی ورزشی، عوامل مالی، عوامل مدیریتی و تاخیر
  • سارا نجف پور*، علی تدین راد صفحات 319-335

    در دموکراسی به مثابه الگوی مطلوب حکمرانی، فرهنگ سیاسی با محوریت مشارکت سیاسی نقشی هویت بخش دارد. با توجه به توانمندی ها و استعدادهای جوانان، سیاست گذاران در این عرصه توجهی ویژه به فرهنگ سیاسی و مشارکت جوانان دارند. از مهم ترین عوامل شکل دهنده فرهنگ سیاسی، نهادهای جامعه پذیرکننده هستند. این پژوهش می کوشد نقش نهادهای جامعه پذیرکننده در فرهنگ سیاسی جوانان ایرانی را با مورد مطالعه قرار دادن دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بررسی کند. پرسش اصلی پژوهش این است که نهادهای جامعه پذیرکننده در ایران، آموزه های کدام نوع از انواع فرهنگ سیاسی شامل «محدود»، «تبعی» و «مشارکتی» را به جوانان منتقل می کنند؟ فرضیه ما این است که نهادهای جامعه پذیرکننده در ایران بیشتر به انتقال آموزه های فرهنگ سیاسی «تبعی» می پردازند. پژوهش حاضر کوشیده است با استفاده از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه به سوال اصلی پاسخ دهد و فرضیه مقاله را بیازماید. از این رو، پرسشنامه های محقق ساخته میان جمعی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز توزیع و داده های حاصل از آن با استفاده از نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد «خانواده»، «گروه های همسال» و «دانشگاه» بیشتر آموزه های فرهنگ سیاسی «تبعی» را منتقل می کنند و «رسانه های ارتباط جمعی» و «نهادهای مذهبی» بیش از سایر نهادها آموزه های فرهنگ سیاسی «مشارکتی» را منتقل می کنند- اگرچه همچنان گرایش اصلی آنها نیز در جهت تقویت فرهنگ سیاسی «تبعی» است.

    کلیدواژگان: جامعه پذیری سیاسی، جوانان، فرهنگ سیاسی و مشارکت سیاسی
  • شیدا رستمی، مهرداد نوابخش*، منصور حقیقتیان صفحات 337-354

    در دنیای امروز، مدرنیته به عنوان یک جریان در تحول ساختارهای اجتماعی بر نهاد خانواده و روابط بین زوجین اثرگذار بوده و پیامدهایی از جمله بروز خشونت پنهان در روابط زوجین داشته است. این مقاله به بررسی جامعه شناختی تاثیر عوامل اجتماعی-اقتصادی جریان مدرنیته بر خشونت خاموش بین زوجین تحصیل کرده جوان می پردازد. روش تحقیق مورد استفاده، پیمایش و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق کلیه زوجین تحصیل کرده و جوان 22 تا 35  ساله مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات  بوده اند.  با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای و سپس سهمیه ای، 384 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود و داده ها و یافته های حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزارهایSPSS22  و مدل سازی معادلات ساختاری Lisrel مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته اند. تحلیل داده ها نشان داد که بین فردگرایی، مادی گرایی، رشد عقل گرایی، آزادی و برابری  با خشونت خاموش رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بر اساس مدل معادلات ساختاری می توان گفت که تاثیر میزان عوامل اجتماعی- اقتصادی جریان مدرنیته بر هر یک از شاخص های خشونت خاموش بین زوجین تحصیل کرده  به ترتیب عبارت اند از: فردگرایی(72/0)، مادی گرایی (69/0)، رشد عقل گرایی (66/0)، آزادی(53/0) و برابری(42/0). نتیجه آن که خشونت  خاموش بین زوجین تحصیل کرده متاثر از تحولات جریان مدرنیته  است.

    کلیدواژگان: خشونت خاموش، مدرنیته، فردگرایی، عقل گرایی و آزادی
  • رها پوراسمعیلی*، منصور فتحی صفحات 355-373

    یکی از اشکال رایج خشونت علیه زنان در اماکن عمومی، مزاحمت های خیابانی به ویژه از نوع جنسی است. این نوع از مزاحمت ها به صورت شایعی در اغلب محیط های خارج از خانه از جمله خیابان، پارک، سینما و غیره اعمال می شوند و پیامدهای جبران ناپذیری اعم از آسیب های جسمی و روحی بر روی زنان بر جای می گذارند. هدف از پژوهش حاضر، واکاوی ابعاد پنهان این نوع از مزاحمت های جنسی در اماکن عمومی از دید زنانی است که با این مسئله مواجهه شده اند. مشارکت کنندگان این پژوهش را 18 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران در محدوده سنی 23 تا 37 سال تشکیل می دهند که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. نظریه فمینیستی، نظریه کلیشه ها و نظریه سبک زندگی روزمره نیز برای افزایش حساسیت نظری به کار گرفته شدند. این پژوهش با رویکرد کیفی انجام و در آن از روش مصاحبه عمیق فردی و بحث گروهی متمرکز استفاده شده است. یافته های این پژوهش در 4 طبقه اصلی شامل «الگوهای مزاحمت»، «تاثیر مولفه های بیرونی»، «نحوه مواجهه» و «احساس ناامنی» طبقه بندی شدند.  براساس یافته های تحقیق از جمله مکان هایی که احتمال وقوع مزاحمت های خیابانی زیاد است می توان به فضاهای خلوت شهری در کنار اماکن شلوغ اشاره کرد که به یک میزان برای زنان خطرآفرین هستند و در زنان ایجاد دلهره، ترس، اضطراب و غیره می کنند. همچنین مالش گری، خودارضایی در ملاء عام و عورت نمایی از جمله اشکال جدید مزاحمت هستند که بیشتر توسط مردان میان سال و پیرمردان اتفاق می افتند.

    کلیدواژگان: اماکن عمومی، مزاحمت خیابانی، مزاحمت جنسی و خشونت علیه زنان
|
  • Habibollah Gorbani *, Mir Hassan Seyyed Ameri, Mahdi Bashiri Pages 9-35

    The study is to design and prepare entrepreneurship human resources management system algorithm in Ministry of Sport and Youth, which it implemented with qualitative method and basic- discovering nature according to data-based pattern and constructivist survey. The statistical society included all managers of sport and Youth ministry, sport and Youth head offices and university masters, who were selected by snowball sampling and based on depth interviews with 28 persons. The data analysis was done in Open Coding, Axial Coding and Selective Coding. Then, the study qualitative model was designed. In this research to design an entrepreneurial human resource management system, 11 main categories and 29 subcategories was identified. 4 causal conditions (organizational capability, value creation and resource-based entrepreneurial human resource, feeling distrustful of traditional human resource management, necessity logistical management), 7 context conditions (positive attitude of managers towards entrepreneurship, threats and opportunities, coordination between  HRM  strategies with the grand strategies of the Ministry of Sport and Youth, Strengths and weaknesses, Ministry focus on entrepreneurial variables, dynamics and competitiveness of the environment, personality traits and individual factors), 5 intervening conditions(structural barriers, contextual barriers, behavioral barriers, criterion conversion to rationalism, Anti-motivational factors), 4 strategies(redesign the overall organizational structure to be agile and meet the needs of entrepreneurial employees, redesign the structure of human resource management, development of organizational processes to support human resource entrepreneurship, take advantage of identified opportunities and operational plans) were identified in the form of a paradigm model. So, it is proper utilization of human resources‏ ‏in order to create and develop ‎entrepreneurship improves in the Ministry of Sports and Youth, ‎ improving the performance ‎of the organization, human resource development‏ ‏and improvement of customers.

    Keywords: Human Resources Management, Entrepreneurship Survey, Ministry of Sport, Youth
  • Abbass Farahmand Mehr, Farideh Sharifi Far *, Reza Nikbakhsh Pages 37-58

    The study is to identify and locating the ecosystem microsystems of entrepreneurship in the country's sports industry. The research method was qualitative and carried out in five stages. In the first stage, documentary research method was used to identify the current status of entrepreneurship in sport as well as to identify the influential factors in the sports entrepreneurship ecosystem. In the second phase, the other ecosystems of entrepreneurship (startup ecosystems, agriculture and tourism) were adapted. In the third phase, a Semi-structured interview was conducted with 20 experts, and analyzed by the Grounded Theory of data from the interviews. In the fourth stage, based on the information of the three preceding stages, effective micro-systems were identified in the entrepreneurship ecosystem in sport and the proposed framework of the entrepreneurship ecosystem in sport was developed along with the micro-systems. In the final stage,  with using the two-step Delphi method, the designed model of entrepreneurship ecosystem was validated in the sport and the position and role of each of the micro-systems was confirmed with respect to the subsystems and main elements. The ecosystem of entrepreneurship in the country has faced many challenges and it is only in the case of all-round attention to all factors involved in the ecosystem within a comprehensive framework that we can provide suitable conditions for the development of entrepreneurial activities in the sports industry. Therefore, the framework outlined in this study can be used as a roadmap for creating an optimal ecosystem of sports entrepreneurship.

    Keywords: Sports Industry, Sports Entrepreneurship, Microsystem, Entrepreneurship Ecosystem
  • Mahshid Gholi Pour *, Sedighe Heydari Nejad, Tahereh Azmsha Pages 59-74

    The study is to identify the challenges of inter-organizational partnership in sports in order to implement sports programs for development and peace. The research method was descriptive-analytical and applied in terms of purpose and Delphi technique was used to collect the data. 25 experts with executive positions in sports organizations were selected by targeted non-random methods, and Delphi's technique continued for up to 3 rounds to establish a theoretical agreement between them. Descriptive statistics were used to analyze the data and Kendall's W nonparametric test was used to examine the theoretical agreement between the experts. Finally, the research findings identified 22 challenges related to inter-organizational partnership in the implementation of sports programs for development and peace, the most important of which are the lack of a coherent organization for development and peace programs, costly and time consuming projects, Sports for development and peace, officials' distrust of the impact of sport on development and peace, lack of recognition of development and peace programs and lack of awareness among officials and employees of sports organizations about sports programs for development and peace. It is hoped that the country's sports authorities, using the results of this research, will provide the ground for the partnership of sports organizations in the implementation of sports programs for development and peace.

    Keywords: Inter-Organizational Partnership, Sports, Development, Peace, Empowerment, Delphi Method
  • Mehdi Sadatolhosseini, Ali Zarei *, Zahra Haji Anzehaee Pages 75-95

    The study is to identify the factors affecting the formation of corruption in Iran professional sports. The research method was qualitative (Grounded Theory). The data was collected and analyzed through in-depth and semi-structured interviews with 19 experts (university professors, sports club managers, deputies of the Ministry of Sports and Youth, presidents of sports federations, athletes and members of the media) and performed by coding process (Open coding, Axial and Selective). After theoretical saturation and completing the findings, the model was designed with a systematic approach. The results showed that after step-by-step coding, 254 non-duplicate initial codes were obtained which were classified into 40 categories. It can be said that the formation of corruption in Iranian professional sports is based on various factors. Therefore, when the mechanism of action of these factors is properly identified and diagnosed, we can reach to scientific growth and prevent the formation of corruption in professional sports in Iran. According to the results, it is suggested that federations and even sports clubs establish a clear monitoring system on the performance of coaches, referees, athletes and managers. Also, considering some causes of corruption in professional sports in Iran like existence of legal grounds, complex regulations, ambiguous laws and other similar cases, it is recommended to formulate professional sports laws and policies based on existing international laws.

    Keywords: Professional Sports, Corruption in Sports, Corruption in Sports Teams, Brokerage in Sports, Betting
  • Akbar Behtari, Farideh Ashraf Ganjoei *, Mohammad Reza Esmaeili Pages 97-112

    The study is to identify the factors affecting the stabilization of wrestling in the Olympic Games. The present research is based on the applied purpose, in terms of qualitative methodology using data foundation theory, based on the emerging method. The statistical population of this study was the published documents on the topic of factors affecting the stabilization of wrestling in the Olympic Games and views of 19 experts (university faculty members, vice president of the Wrestling Federation, secretary of the Wrestling Federation, coaches of the Iranian national wrestling team and experts Ship). The sampling was done purposefully and continued until the interviews reached the theoretical saturation stage. The data was collected through in-depth and semi-structured interviews. The validity of the study was confirmed based on the criteria of “acceptability”, “transferability” and “verifiability”. Also, 85% reliability was reported. The data analysis was performed using Max Kyoda software version 2018. The results showed that three factors can be effective in stabilizing the position of wrestling in the Olympic Games: 1) stabilization barriers, 2) facilitators and 3) developers were identified. It can be said that with a view such as raising the excitement of competitions, passing new rules and regulations, the development of this sport among children and adolescents and the development of wrestling in emerging countries by the World Wrestling Federation can minimize these obstacles and facilitate the way for agents. Provided to eventually lead to development factors and pave the way for the consolidation of the position of wrestling in the Olympic Games.

    Keywords: Olympic Games, Facilitating Factors, Developing Factors, Stabilization Barriers, Wrestling
  • Ehsan Ghaem Maghami, Habib Honari *, Gholam Ali Karegar, Javad Shahlaei Bagheri Pages 113-127

    Understanding issues and problems of sport requires a scientific, experimental and developmental viewpoint. The study is to explore the effective factors in the development of chess in Iran with international approach. The used research method was survey and exploratory and the required information was obtained using documentary studies and interviews with experts. The statistical population of the study contained university professors with specialization in chess in different levels and national and international levels. The sampling method was theoretical and the interview protocol tool was used to reach the theoretical saturation with experts (17 interviews with 14 people). Also, the reliability of the interviews was obtained by re-test method (0/83). In total, the data were identified and categorized using open, pivot and selective coding, which includes 22 open codes, 7 pivot codes and 4 selective codes. In general, there were 4 main concepts of development of chess in Iran with international approach including implementing a desirable model of development, globalization, technology and sport diplomacy which attention to the above factors would lead to the development of chess in international level.

    Keywords: Chess Development, Technology, Globalization
  • Maryam Karimi*, Sedigheh Heydarinejad, Yadollah Mehralizadeh Pages 129-147

    Succession is considered as a planning to identify, appoint and replace competent people in key positions to advance the goals of the organization. The study is to design a native model of succession management in the Ministry of Sport and Youth through qualitative and exploratory-fundamental research method. The research data were collected through the purposive sampling with snow ball technique and by semi-structured interviews with 19 academic experts and individuals with managerial experiences in the Ministry of Sport and Youth. The data which were analyzed in two stages of real coding and theoretical coding, designed the grounded model.The results showed that for implementation of succession for initial context, a set of requirements, including culture, support and commitment of senior managers, transparency in affairs of management of human resources, legal requirements, economic support, establishment of a meritocracy system is required. In addition, the necessary executive measures were classified in six stages, respectively, including identification of the promoters, the determination of succession committee, the identification of key posts, the determination of the entering of individuals to the succession plan, assessment and selection of candidates, and enablers of candidates. Finally, it has been found that the talented employees can be identified by deployment of succession planning.

    Keywords: Ministry of Sport, Youth, Succession Management, Grounded Theory, Snow Ball Techniqu
  • Marzieh Bahador, Mostafa Afshari *, Mohsen Bagherian Farah Abadi Pages 149-169

    In recent decades, there has been an increase in awareness about the value of the success of championship and Olympic sports among countries and governments. Therefore, the present study was developed by PCA method with the aim of identifying the factors affecting a successful strategic plan in Olympic sports federations. The method of the study was a survey and the statistical population included all managers, employees, officials, chiefs, secretary general, vice president and staff experts of the Iranian Olympic sports federations that 143 people were randomly selected as a sample. The research tool was a researcher-made questionnaire of 31 questions that was designed based on interviews with experts and theoretical foundations based on qualitative analysis. Its face and content validity were examined by sports management professors. The construct validity of the questionnaire was KMO = 0/792 and the reliability was calculated to be 0/89 by Cronbach's alpha method. Descriptive test (mean, standard deviation) and inferential test (Friedman, confirmatory and exploratory factor analysis) were used to analyze the data using SPSS and AMOS software version 24.The results of factor analysis showed 5 factors were identified as effective indicators on a successful strategic plan in the Olympic sports federations, which is about 54/096% of the variances were included: 1- Development of operational plan (23/275), 2- Correct evaluation of the internal environment of the organization (9/445), 3- Correct evaluation of the external environment of the organization (8/365), 4- Development Strategies, instructions and processes (6/924), 5 - method without missions, goals, plans (6/086). According to the obtained results, in order to succeed and continue the strategic plan, the factors identified in this study should be examined and considered by managers and officials.

    Keywords: Successful Strategic Plan, Olympic Federations, Exploratory Analysis
  • Javad Yousefian * Pages 171-192

    The study is to identify the challenges to physical education and sports development in Yazd province. Therefore, sport in the province was divided into four categories: sport for all, professional and vocational, women’s and educational sports. The research samples were 70 executives of Sports and Youth Offices and Education Organizations and their informant colleagues throughout Yazd Province. To collect the data, at first 53 Unstructured (In-depth) Interviews and then Structured Interviews were done. A face-to-face questionnaire was used to have more precise information. So, the method of the study was a qualitative one. Content analysis and comparison of both parts of interviews were used to interpret findings.The findings indicated that financial, socio-cultural, human resources, patronage, sport for special groups, talent identification, and inequity in sports and planning are the most important challenges in order to develop the sport and physical education in Yazd province. In addition, a number of suggestions are proposed to handle the mentioned challenges.

    Keywords: Challenge, Sport for All, Professional, Vocational Sport, Women’s Sport, Educational Sport
  • Mehdi Zendehboodi, Nahid Shetab Bushehri, Amin Katibi * Pages 193-211

    The study is to achieve a theoretical model for developing adventure tourism in Khuzestan province. According to the purpose, this research was an applied research and according to the nature was a qualitative research. To collect the data, reviewing the research literature and interview were used. The research population consisted of sport management professors and faculty members, managers of related sport organizations and experts in sport tourism industry. That sampling done by using targeted referral chain or snowball method, and ultimately for achieve to saturation, 16 direct interviews were conducted. Then, the collected data of interviews were coded and analyzed by using the Grounded Theory (the systematic method of Strauss and Corbin and the paradigm model). Gained results of analyzing the data that obtained of interviews during the open, axial and selective coding process and recognizing the effective components indicated that adventure tourism development in Khuzestan province requires attention to various factors in three levels of underlying (environmental mechanisms), organizational (management mechanisms) and behavioral mechanisms.

    Keywords: Tourism Industry, Adventure Sports, Tourism Development, Khuzestan Province, Grounded Theory
  • Khatereh Karami, Mehdi Salimi *, Mohammad Soltan Hosseini Pages 213-230

    The study is to assess the performance evaluation of sports boards based on combinatory model of BSC-MEA with negative data. The study extent was limited to the Isfahan City`s active sport boards in 2018. Twelve of these boards were selected as the sample based on the formula, DMUs ≥ 3×(input + output). In order to determine the indices, some interviews have been done with the experts. The 19 total indices were compiled and was given to 20 research experts at this field in the form of a questionnaire in two parts. In the first part, the indices were determined in 4 prospective of balanced scorecards and in the second part, they were designed using in a 5-scale phase spectrum to clarify the importance of each index. Those indices that were present in the processes of the growth, and learning, internal prospective, were considered as the model`s input (empowerments), determined indices in and customer and financial prospective as the model`s output (results). Instrument validity have been done based on the agreement with Lawshe`s model. After implementing BSC-MEA model, track and field, Taechvandoo and Karate boards have the highest rank based on their effectiveness. Therefore, BSC-MEA model can be efficient and useful in performance evaluation and ranking of the sport boards.

    Keywords: Performance Evaluation, Balanced Score Card (BSC), Sport Boards, Multi Directional Efficiency Analysis (MEA)
  • Akbar Jaberi, Mohammad Sarreshtehdari *, Mehdi Moradi, Korush Ghahreman Tabrizi Pages 231-245

    The study is to examine the effect of perceived quality on brand image and brand loyalty among football fans in pro league of Iran. According to research purpose, the study was a descriptive and a practical one, that was conducted based on structural equation modeling. The research population involved the fans of popular football teams in pro league of Iran and a sample of 341 football fans were selected through random sampling in stadiums that were selected purposefully. Standard questionnaires of brand image, brand loyalty and perceived quality have been applied as research tool. The questionnaires validity were verified by sport marketing experts and the reliability of brand image, Brand loyalty and perceived quality questionnaire were respectively found to be 0/89, 0/86, and 0/83 according to Chronbach's alpha. SPSS18 and Amos18 and structural equation modeling were applied for data analysis. The results indicated that perceived quality was effective on brand image, brand image was effective on brand loyalty and perceived quality was effective on brand loyalty.

    Keywords: Perceived Quality, Brand Image, Fans, Brand Loyalty, Pro League
  • Jamshid Vaziri, Ali Mohammad Safania *, Reza Nikbakhsh, Ali Asghar Doroudian Pages 247-263

    The study is to identify the causative conditions which affect the recognition of the athletic talents  of sports schools in Sama Schools in Iran. The method of the research was of a qualitative type (grounded theory) and the data collection was done through via interviewing and literature reviewreviewing the research backgrounds. The statistical population was included the experts of the field of talent finder and some of the senior managers and decision makers of primary Sama schools. The research sample was determined theoretically and after the 15 interviews, the framework of the theory was formed. The data analysis was performed using three open, axial and selective coding steps and using Atlas.Ti software version 5/2. Based on the results, the causal conditions affecting the recognition of these needs can be categorized in seven indicators: identification of Sama organization structure, facilities and resources, Sama SAMA policies, comprehensive monitoring system, identification of effective communication, motivational issues and different look at strategies.In order to understand the educational skills as well as the development of schools for this purpose, it is necessary to identify some of the causal conditions for satisfying and facilitating conditions in the same way in all Sama SAMA units throughout the country. These conditions can be influenced by the recognition of the exact needs of schools and students in this regard, leading to the development of progress in identifying talent and gaining its success in schools and, of course, the development of the entire country's sport To make.

    Keywords: Causal Conditions, Sports Talent, Sama Schools, Grounded Theory
  • Mohammad Taheri Hossein Abadi, Seyed Mostafa Tayebi Sani *, Ali Fahiminejad, Hooman Bahmanpour Pages 265-283

    Establishing a favorable balance between the tourism potential of a resource and the extent to which customers are using them is very important and forms the basis of tourism system planning for the development of sports activities. The study is to determine the capacity of sportswear for mountain tourism. In this regard, by identifying three types of physical, real and effective bearing capacity, efforts have been made to planners and designers of such spaces to provide a very reliable basis for decision making and planning for sustainable development. Initially, by using the registration of ground points and preparing land use map using the GIS tool, 165 hectares of the area were selected as useful and usable areas. In the next step, the required parameters were extracted and calculated by examining the records, obtaining the users' votes and the theoretical foundations of the research. Five limiting factors and eleven subsample parameters were used as the coefficient for calculating the actual bearing capacity of the study site. In order to rank the site management capability parameters, a researcher-made questionnaire (Likert spectrum) was provided to users with a history of 384 people. Meanwhile, the highest percentage belonged to the drinking water parameter (4/4) and the lowest point belonged to the parking parameter (1.93). Finally, the physical, real and effective bearing capacity of the study site was estimated (660000, 70686 and 40291) per day.

    Keywords: Mountainous Regions, Carrying Capacity, Tourism, Sport
  • Fahimeh Mirzaee *, Majid Jalali Farahani, Amin Ghazi Zahedi, Ghodratollah Bagheri Pages 285-303

    The study is to designing a model to predict the success of countries participating in the 2018 FIFA World Cup Russia. This study was conducted on two qualitative (setting indices) and quantitative (collecting data from selected countries) steps. Semi-structured qualitative and depth interviews was conducted with 24 elites that aware of the issue of study with non-randomly and purposeful procedure.After identifying indexes, information of selected Indexes (26 Indexes of the political, economic, social, cultural, technological and sporting as theoretical model (PEST+ S)) was collected for 38 countries that were selected with non-randomly and Available procedure since 1978 Argentina FIFA World Cup to 2014 Brazil. On the next step, the predicted 26 indexes were compared with actual values ​​in 2010 and 2014 to test the conceptual model. The results showed that MLP method was of less error at predicting the 26 indexes. In final step, 26 indexes in 2018 were estimated and position of selected countries was predicted in 2018 FIFA World Cup Russia.According to MLP results, Islamic Republic of Iran, Japan and South Korea, with position of 1 from the Asian continent will qualify to FIFA World Cup. Also, Belgium and Portugal will ascend to the semifinals, according the predicted position of 4.

    Keywords: FIFA World Cup, Multilayer Perceptron Networks, Prediction
  • Fahimeh Ebrahimi, Zinat Nikaeen *, Seyyed Hamid Sadjadi Hezaveh Pages 305-317

    Increasing the duration of sports Constriction projects can cause negative effects for the development of sports and consequently, the development of the country. Therefore, the study is to evaluate the factors affecting the delays in sports construction projects by using AHP analysis. The statistical population of the study included experts in the field of sports construction projects, 30 of whom were selected as a sample by available sampling method. In the qualitative section, 13 of these experts (4 university professors, 4 managers and engineers of Sports Facilities Development and Equipping Company and 5 managers and experts of the technical office and supervision of projects and sports facilities of the Ministry of Sports and Youth) were selected by targeted sampling method and snowball technique. The factors affecting the reduction of delays in sports development projects were identified by conducting semi-structured interview. Then, these factors were provided to the research samples in the form of a hierarchical analysis questionnaire and analyzed by using Expert Choice software based on the AHP method. The results showed that managerial (0/298), engineering (0/219), supervising (0/202) and financial (0/117) factors are the most important factors. Therefore, managers and planners of sports construction projects can reduce delays in sports construction projects by considering these factors.

    Keywords: Sports Construction Projects, Financial Factors, Managerial Factors, delay
  • Sara Najaf Pour *, Ali Tadayon Rad Pages 319-335

    In a democracy, as a desirable model for political order, political culture with a focus on political participation is of an identifying role. One of the most important factors shaping and constructing the political culture is the accepting institutions of society. This study tries to investigate the role of socially accepting institutions in the political culture of Iranian youth by studying the students of Shahid Chamran University in Ahvaz.In this regard, the main question of the research is: what kind of the political culture teachings would be transmitted to the youth by the institutions of social acceptance in Iran (“Parochial”, “subordinate” or “participatory”)? The hypothesis of the article is that socializing institutions in Iran are more concerned with transmitting the teachings of “subordinate” political culture.This study has tried to answer the main question and test the article hypothesis by using the survey method and questionnaire tools. In this regard, a researcher-made questionnaire was distributed among a group of students of Shahid Chamran University of Ahvaz and the data were analyzed by using SPSS software.The findings showed that “families”, “peer groups” and “universities” transmit the teachings of “subordinate” political culture and “mass media” and “religious institutions” more than other institutions teach the teachings of “participatory” political culture, although their main tendency is still to strengthen the “subordinate” political culture.

    Keywords: Political Culture, Political Socialization, Political Participation, Youth
  • Sheida Rostami, Mehrdad Navabakhsh *, Mansour Haghighatian Pages 337-354

    In today's world, modernity as an effective current in the evolution of social structures has affected the institution of the family and relationships between couples and the consequences that by their hidden function have influenced the silent violence between couples. This article examines the sociological impact of socio-economic factors of modernity on silent violence between young educated couples. The research method is survey and the data collection tool is a questionnaire. The statistical population was the young educated couples in the University of Science and Research who were between 22 and 35 years old. The data collection tool was a researcher-made questionnaire and the data were analyzed based on descriptive and inferential statistics using SPSS22 software and Lisrel structural equation modeling software. The data analysis showed that there is a significant relationship between individualism, materialism, the growth of rationalism, freedom and equality with silent violence. Also, using the structural equation model, the effect of socio-economic factors of modernity on each of the indicators of silent violence between educated couples are: individualism (0/72), materialism (0/69), intellect growth, respectively. Orientation (0/66), Freedom (0/53), Equality (0/42). As a result, the silent violence between educated couples is influenced by the developments of modernity.

    Keywords: Silent Violence, Modernity, Individualism, Rationalism, Freedom
  • Raha Pooresmaeili *, Mansour Fathi Pages 355-373

    One of the most prevalent forms of violence against women in public places is street harassment, especially in sexual form. This kind of harassment is common in public places such as streets, parks, cinemas and … and they have irreparable consequences including physical and mental harm to women. The study is to analyze the hidden sides of this kind of sexual harassment in public places from women`s perspective among those who are of that kind of experience. 18 students aged 23 to 37 years old in Tehran universities were picked through a targeted sampling method (snowball). The methodology of the study is qualitative with in-depth interviews and focused group discussion. The findings were classified into 4 main categories including harassment patterns, the impacts of outside elements, how to cope with, and insecure feelings. The results showed that isolated city spaces alongside crowded spots are places where the possibility of happening street harassments are high and both are the same equally dangerous and will impact anxiety, fear, presentiment and etc. According to the findings, rubbing, masturbating in public and exhibitionism are new forms of harassment that are so common between middle-aged and old men.

    Keywords: Public Places, Street Harassment, Sexual Harassment, Violence against Women