فهرست مطالب

دیابت و متابولیسم ایران - سال بیست و یکم شماره 5 (پیاپی 102، آذر و دی 1400)

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال بیست و یکم شماره 5 (پیاپی 102، آذر و دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مرضیه زمانی، وحید رحمانیان، اعظم نامدار، آمنه مرزبان* صفحات 276-286
    مقدمه

    جست و جوی اطلاعات سلامت و کسب دانش نقش مهمی در مدیریت بیماری مزمنی چون دیابت ایفا می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی فروانی منابع اطلاعاتی خودمدیریتی در بیماران دیابتی شهرستان جهرم در سال 1398 انجام شد.

    روش ها

     این مطالعه یک مطالعه ی توصیفی - تحلیلی است که بر روی 393 بیمار مبتلا به دیابت شهرستان جهرم و روستاهای تحت پوشش در سال 1398 انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم اطلاعات فردی، پرسشنامه ی مبنی بر نقش منابع اطلاعاتی در بهبود بیماری بیماران مبتلا به دیابت بود. نتایج توسط نرم افزار SPSS 24 مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

     بیشترین محدوده ی سنی افرادی که در این مطالعه شرکت کردند افراد 45 تا 60 سال (7/40 درصد) بوده است که 9/67 درصد جمعیت بیماران را زنان تشکیل می دادند. 1/68 درصد بیماران مبتلا به دیابت پس از ابتلا، در رابطه با بیماری خود اطلاعات کسب کرده بودند. بیشترین منابع اطلاعاتی آنان به ترتیب شامل پزشک، خانواده و دوستان و سایر بیماران و رسانه های جمعی بود. مهم ترین دلایل عدم کسب اطلاعات در 9/31 درصد دیگر از بیماران سخت بودن و عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی بود.

    نتیجه گیری

     نتیجه ی کلی این مطالعه حاکی از سواد سلامت نسبتا بالا و خوب افراد تحت مطالعه بود. همچنین جمعیتی که دانشی در مورد بیماری خود نداشتند، اشتیاق زیادی به یادگیری داشتند که این معضل با توزیع و ارایه ی صحیح و به قاعده ی منابع آموزشی و برابرسازی فرصت های آموزشی و یکسان سازی در مناطق مرفه و محروم تا حد امکان قابل حل است. از نتایج این پژوهش می توان جهت ارتقاء سیستم بهداشتی و آموزشی کشور و کمک به بهبود و ارتقای توزیع منابع آموزشی از طریق آموزش صحیح پرسنل بهداشتی و همکاری بیش از پیش سازمان های ذیربط، استفاده نمود.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، خود مراقبتی، دیابت، جهرم
  • اکبر قدرت نما، مریم شعبانی*، محمد شرافتی مقدم صفحات 287-297
    مقدمه

    دیابت از عوامل مهم در نقص های قلبی است که می تواند منجر به آتروفی سلول های قلبی شود. فعالیت های ورزشی با تنظیم عوامل سلولی می تواند از عوارض دیابت جلوگیری کند. بنابراین هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر تمرین استقامتی و تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر محتوای پروتیین های MSTN و فولیستاتین در بافت بطن چپ قلب موش های دیابتی نوع یک و دو است.

    روش ها

     در این مطالعه، 36 سر موش صحرایی نر 2 ماهه نر از نژاد اسپراگ داولی با میانگین وزن 30±280 گرم انتخاب ‏شدند. پس از القاء دیابت های نوع یک (18 سر) و دو (18 سر) از طریق محلول استرپتوزوتوسین و نیکوتین آمید، به روش تصادفی هر نوع دیابت به 3 گروه، تمرین استقامتی، HIIT و کنترل (هر گروه 6 سر) تقسیم ‏شدند؛ گروه های تمرینی 4 روز در هفته به‏ مدت 4 هفته برنامه ی تمرینی استقامتی (50 تا 70 درصد حداکثر سرعت) و HIIT (شدت 85 تا 95 درصد حداکثر سرعت) را انجام دادند؛ تجزیه وتحلیل داده ها از طریق آزمون های آماری آنوای یک طرفه و تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS انجام‏ شد.

    یافته ها

     تمرین استقامتی و HIIT در گروه های تمرینی دیابتی منجر به کاهش معنی داری در محتوای پروتیین های MSTN (0001/0=P) و افزایش محتوای پروتیین فولیستاتین شد (0001/0=P).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد چهار هفته تمرین استقامتی و HIIT با کاهش محتوای MSTN و افزایش فولیستاتین می تواند از آتروفی بیش از حد میوکارد جلوگیری کند. بنابراین تمرین های ورزشی با شدت، مدت و نوع مناسب می تواند سازوکار دفاعی و درمانی مناسبی برای افراد دیابتی جهت جلوگیری یا کاهش عوارض قلبی باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، تمرین تناوبی با شدت بالا، عضله ی قلبی، MSTN، فولیستاتین، دیابت
  • راضیه قریب، علی خطیبی* صفحات 298-310
    مقدمه

    گلایکه شدن، اتصال غیرآنزیمی بین گروه کربونیل قندها با گروه های آمین پروتیین ها است که این فرآیند منجر به ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی در پروتیین ها می گردد. محصولات نهایی فرآیند گلایکه شدن پیشرفته  (Advanced glycation end-product ,AGEs) آخرین مرحله در این فرآیند است که ماهیتی به شدت اکسیدکننده و طبیعتی بسیار تخریبی دارد و عوارض زیادی را برای بیماران دیابتی ایجاد می کند.

    روش ها

    در این تحقیق اثر 3- بتا- هیدروکسی بوتیرات یا به عبارتی تاثیر روزه داری بر فرایند گلایکه شدن آنزیم کربنیک انیدرازII  انسانی در شرایط فیزیولوژیکی (دمای 37 درجه ی سانتی گراد و pH معادل 4/7) با استفاده از روش های مختلف طیف سنجی فرابنفش- مریی (UV-Vis)، فلویورسانس و دو رنگ نمایی چرخشی (CD) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه های مختلف آنزیم کربنیک انیدراز II انسانی کنترل (بدون گلوکز و 3- بتا- هیدروکسی بوتیرات)، آنزیم در حضور گلوکز تنها، آنزیم در حضور 3- بتا- هیدروکسی بوتیرات تنها و آنزیم در حضور گلوکز و 3- بتا هیدروکسی بوتیرات به مدت 35 روز تیمار گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که 3- بتا- هیدروکسی بوتیرات، که در زمان روزه داری به مقدار بسیار زیاد در بدن افزایش می یابد، به عنوان مهارکننده ی فرایند گلایکه شدن عمل کرده و منجر به کاهش عوارض اتصال قند به آنزیم می گردد و از تشکیل AGEs جلوگیری می کند و مانع تغییر فعالیت سینتیکی آنزیم می شود.

    نتیجه گیری

    روزه داری می تواند با افزایش چشمگیر در میزان تولید 3- بتا- هیدروکسی بوتیرات به عنوان یک مهارکننده ی فرایند گلایکیشن، نقش مهمی را در حفظ سلامت بدن و رفع عوارض بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت ایفا کند.

    کلیدواژگان: کربنیک انیدرازII انسانی، گلوکز، 3-بتا- هیدروکسی بوتیرات، گلایکیشن، روزه دار
  • فاطمه نیک سرشت، مصطفی بهرامی*، مسعود رحمتی صفحات 311-322
    مقدمه

    مطالعه ی تجربی حاضر با هدف تعیین اثر 6 هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر بیان G6Pase در بافت کبد همچنین گلوکز و انسولین سرم در رت های چاق دیابتی نوع دو و مقایسه با گروه چاق غیر دیابتی انجام گرفت.

    روش ها

    28 سر رت نر ویستار 10 هفته ای (10±220 گرم) به واسطه ی 6 هفته رژیم غذایی پرچرب چاق شدند. سپس 14 رت توسط تزریق درون صفاقی STZ (mg/Kg30) دیابتی نوع دو شدند. نهایتا رت های مورد مطالعه در 4 گروه مساوی: 1) چاق کنترل، 2) چاق تناوبی، 3) دیابتی کنترل، 4) دیابتی تناوبی تقسیم شدند. گروه های تناوبی برای مدت 6 هفته در تمرینات تناوبی به تعداد 5 جلسه در هفته در قالب 10 تکرار دویدن 40 ثانیه ای روی تریدمیل با فواصل استراحتی 2 دقیقه ای (استراحت فعال) بین تکرارها شرکت نمودند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه، سطوح ناشتایی گلوکز، انسولین سرم، بیان G6Pase در بافت کبد اندازه گیری و توسط آزمون آنوای دوسویه مقایسه شدند.

    یافته ها

    در مقایسه با گروه دیابتی کنترل، تمرینات تناوبی در رت های دیابتی به کاهش معنی دار گلوکز منجر شد (001/0=P). تمرینات تناوبی در گروه دیابتی همچنین به افزایش انسولین نسبت به گروه کنترل دیابتی (006/0=P) بدون تغییر در بیان G6Pase نسبت به گروه کنترل دیابتی منجر شد (102/0=P).

    نتیجه گیری

     بهبود گلوکز در پاسخ به تمرینات تناوبی در رت های دیابتی نوع دو احتمالا ریشه در افزایش انسولین بدون تغییر در بیان G6Pase کبدی دارد. اندازه گیری فعالیت یا بیان دیگر آنزیم های کبدی جهت نتیجه گیری کلی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، دیابت نوع دو، انسولین، بیان ژن های گلوکونئوژنیک
  • الهه حیدرنیا، فرزانه تقیان*، خسرو جلالی دهکردی، مهرزاد مقدسی صفحات 323-333
    مقدمه

    فرایند آپوپتوز به عنوان یک وضعیت شایع در آسیب های قلبی می تواند به طور قابل توجهی توسط افزایش قند خون به صورت مزمن تحمیل شود. از این رو هدف پژوهش حاضر، تعیین اثرات تمرین ترکیبی و مصرف مکمل های آنتی اکسیدانی E و C بر عملکرد و بیوژنز عملکرد بافت قلب موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.

    روش ها

    در مطالعه ی تجربی و بنیادی حاضر، تعداد پنجاه سر موش صحرایی نر نژاد Sprague Dawley به صورت تصادفی در پنج گروه (در هر گروه 10 سر موش) تقسیم شدند: موش های سالم به عنوان گروه کنترل، موش های دیابتی، تمرینات مقاومتی/استقامتی دیابتی، موش های دیابتی که مکمل ویتامین E و C مصرف می کردند و مکمل و تمرین ترکیبی تقسیم بندی شدند. تمرین ترکیبی شامل، تمرین مقاومتی، 5 روز در هفته با شدت فزاینده ی 5-45 درصد وزن موش های صحرایی و تمرین استقامتی بروی نوارگردان به صورت فزاینده از 30-10 دقیقه و شدت فزاینده ی 75-40 درصد حداکثر سرعت طی 8 هفته انجام شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرین بافت قلب استخراج و بیان ژن های PGC1α و Tfam از طریق Real-Time PCR ارزیابی شد. داده های پژوهش با آزمون آماری واریانس دو طرفه tow way-ANOVAتجزیه و تحلیل شد (05/0≥P).

    یافته ها

    القا دیابت باعث کاهش معنی دار بیان ژن های PGC1α و Tfam (05/0>P) بین گروه کنترل سالم و گروه کنترل دیابت شد. از سویی در این مطالعه مشاهده شده است که مصرف مکمل و تمرین اثر فزآینده ای بر افزایش بیان ژن های PGC1α و Tfam در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین داشته است. علاوه بر این، میزان غلظت گلوکز و وزن موش های صحرایی تیمار شده با مصرف مکمل و تمرین به طور معنی داری نسبت به سایر گروه ها کاهش یافته است (0.05<p).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج به دست آمده، مصرف مکمل های غنی از آنتی اکسیدان و تمرین ترکیبی سبب کاهش میزان گلوکز خون و از سویی باعث بهبود بیوژنز میتوکندری بافت قلب موش های مبتلا به دیابت نوع دو شده است. از سویی، تمرین ترکیبی و مکمل آنتی اکسیدانت اثر بیشتری در روند بهبودی دیابت نوع دو نسبت به اثر هر کدام از آنها به تنهایی داشته است.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، مکمل آنتی اکسیدانی، بیوژنز میتوکندری، عملکرد میتوکندری، موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسی
  • سید رضا میرجوادی، علیرضا رحیمی*، فریبا آقایی، مهسا محسن زاده صفحات 334-344
    هدف 

    از آنجا که انسولین درمانی نمی تواند به درستی پیشرفت دیابت و عوارض آن را کنترل کند، سایر درمان های جایگزین ممکن است مطلوب باشند. هدف این پژوهش بررسی اثر تمرین مقاومتی و تزریق سلول های بنیادی اندوتلیال بر وضعیت اکسیدان و آنتی اکسیدان عضله ی اسکلتی در رت های نر دیابتی القاء شده با STZ بود.

    روش ها

     در این تحقیق تجربی، 36 سر رت صحرایی نر نژاد ویستار (میانگین سن 6 هفته) به شش گروه کنترل (سالم)، کنترل دیابتی پایه، کنترل دیابتی، دیابت+تزریق سلول بنیادی، دیابت+تمرین مقاومتی و دیابت+تزریق سلول بنیادی+تمرین مقاومتی تقسیم شدند. در این مطالعه رت ها با استفاده از داروی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز 40 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن و به صورت درون صفاقی دیابتی شدند. تمرینات مقاومتی شامل بالا رفتن از یک نردبان یک متری با وزنه ی آویزان به دم به مدت 17 جلسه اجرا گردید. تعداد 500 هزار سلول بنیادی مشتق از استخوان توسط دستگاه سل کانتر تزریق شد. میزان آنزیم سوپراکسیددیسموتاز (SOD) و مالون دی آلدهید (MDA) بافت عضله ی اسکلتی رت ها با استفاده از کیت و به روش الایزا اندازه گیری شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که سطح SOD رت های گروه تمرینات مقاومتی و تزریق سلول های بنیادی اندوتلیال نسبت به گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری بیشتر بود (001/0>P). همچنین سطح MDA رت های گروه تمرینات مقاومتی و تزریق سلول های بنیادی اندوتلیال نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (001/0>P).

    نتیجه گیری

     تمرین مقاومتی و تزریق سلول های بنیادی اندوتلیال می تواند به عنوان درمان غیردارویی برای کاهش عوارض عضله ی اسکلتی در دیابت نوع یک مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، سلول های بنیادی، سوپراکسید دیسموتاز، مالون دی آلدهید، دیابت نوع یک
|
  • Marzieh Zamani, Vahid Rahmanian, Azam Namdar, Ameneh Marzban* Pages 276-286
    Background

    Searching for health information and gaining knowledge plays an important role in the management of chronic diseases such as diabetes. The aim of this study was to investigate the role of information resources in self-management of diabetes in diabetic patients referred to health centers in Jahrom.

    Methods

    This study is a descriptive-analytical study that was performed on 393 patients with diabetes in Jahrom city and covered villages in 2018. Data collection tools included a form of personal information, a questionnaire based on the role of information sources in improving the disease of patients with diabetes, and information was collected through it and the results were statistically analyzed by spss24 software.

    Results

    The highest age range of the participants in this study was 45 to 60 years old (40.7%) and 67.9% of the patient population were women. 68.1% of patients with diabetes had information about their disease after infection. Most of their sources of information included physicians, family and friends, and other patients and the mass media, respectively. The most important reasons for not obtaining information in 31.9% of other patients were difficulty and lack of access to information resources.

    Conclusion

    The overall result of this study indicated the relatively high and good health literacy of the subjects. Also, the population who did not have knowledge about their disease were very eager to learn that this problem can be solved as much as possible by properly distributing and presenting educational resources and equalizing educational opportunities and equalization in affluent and deprived areas. The results of this research as well as its overall result can be used to improve the health and education system of the country and help improve and enhance the distribution of educational resources through proper training of health personnel and more cooperation of relevant organizations.

    Keywords: Health literacy, self-care, Diabetes, Jahrom
  • Akbar Ghodratnama, Maryam Shabani*, Mohammad Sherafati Moghadam Pages 287-297
    Background

    Diabetes is an important factor in heart defects that can lead to atrophy of heart cells. Exercise can prevent the complications of diabetes by regulating cellular factors. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the effect of endurance and high-intensity interval training on the content MSTN and Follistatin proteins in the left ventricular tissue of the heart of type 1 and 2 diabetic rats

    Methods

    In this study, 36 head 2-month-old male Sprague-Dawley male rats with a mean weight of 280±30 g were selected. After induction of type 1 (18 head) and 2 (18 head) diabetics through streptozotocin and nicotinamide solution, each type of diabetes was randomly divided into 3 groups: endurance training, HIIT and control (6 heads per group); The training groups performed endurance (50 to 70% of maximum speed) and HIIT (intensity 85 to 95% of maximum speed) training program 4 days a week for 4 weeks; Data analysis was performed by one-way ANOVA and Tukey post hoc tests in SPSS software.

    Results

    Endurance training and HIIT in diabetic training groups led to a significant decrease in MSTN protein content (P=0.0001) and an increase in Follistatin protein content (P=0.0001).

    Conclusion

    It seems that four weeks of endurance training and HIIT can prevent excessive myocardial atrophy by decreasing the MSTN content and increasing Follistatin. Therefore, exercise training with the intensity, duration and type can be a good defense and treatment mechanisms for diabetics to prevent or reduce heart complications.

    Keywords: Endurance Training, High-Intensity Interval Training, Cardiac Muscle, MSTN, Follistatin, Diabetes
  • Raziyeh Gharib, Ali Khatibi* Pages 298-310
    Background

    Glycation is the non-enzymatic reaction between the carbonyl groups in sugar and free amino groups in proteins. this reaction leads to changes in structure and functions of proteins. Advanced glycation end products (AGEs) is the final stage in this process, which is highly oxidizing and destructive nature, causing many diabetic complications.

    Methods

    In the present investigation, the effect of fasting upon the glycation process of human Carbonic anhydrase II under physiological conditions (37 °C and pH 7.4) was studied recruiting various techniques including Ultraviolet–visible spectroscopy, fluorescence spectroscopy and CD Spectroscopy. To address this question, different samples of control carbonic anhydrase (without glucose and 3-beta-hydroxybutyrate), carbonic anhydrase with glucose, carbonic anhydrase in the presence of only 3-beta-hydroxybutyrate (BHB) and carbonic anhydrase along with glucose and 3-beta-hydroxybutyrate were incubated for 35 days under physiological conditions.

    Results

    The results indicate that 3-beta-hydroxybutyrate, which is greatly increased in the body during fasting, functions as an inhibitor of the glycation process and decreases the impacts of glucose binding to the protein and prevents the formation of AGEs and preserve enzyme activity.

    Conclusion

    Fasting can play an important role in maintaining the health of the body and eliminating the complications of the disease, with a significant increase in the production of 3-beta-hydroxybutyrate as an inhibitor of the glycation process.

    Keywords: Human carbonic anhydrase II, Glucose, 3-beta-hydroxybutyrate, Glycation, Fasting
  • Fatemeh Nikseresht, Mostafa Bahrami*, Masoud Rahmati Pages 311-322
    Background

    The objective of this experimental study was to determine the effect of 6 weeks of high intensity interval training (HIIT) on G6Pase expression in liver tissue, serum insulin and glucose and insulin resistance in obese rats with type 2 diabetic and compared with non-diabetic obese group.

    Methods

    28 male Wistar rats aged 10 weeks (220 ± 10 g) were obesed by 6 weeks of high-fat diet (HFD). Then type 2 diabetes induced in 14 rats by intraperitoneal injection of STZ (30 mg/kg). Finally, the studied rats were divided into 4 same groups: 1) control obese, 2) interval obese, 3) control diabetic, 4) interval diabetic. Interval groups participated in an interval exercise program of 5 sessions per week for 6 weeks consists of 10 repetitions of a 40-second run on the treadmill with 2-minute rest (active rest) between repetitions. 48 hours after the lasting session, fasting levels of glucose, serum insulin and G6Pase expression in liver tissue in all 4 groups were measured and compared with 2 way ANOVA.

    Results

    Compared with diabetic control groups, HIIT in diabetic group resulted in significant decrease fasting glucose (p= 0.001). HIIT also led to an increase in serum insulin (p= 0.006) without change in G6Pase expression (p= 0.102) compared to the diabetic control group.

    Conclusion

    Improved glucose response to interval training in type 2 diabetic rats may be rooted in increase insulin without changes in hepatic G6Pase expression. Measurement of activity or expression of other liver enzymes is suggested for general conclusion.

    Keywords: Interval training, Type 2 Diabetes, Insulin, Gluconeogenic Genes Expression
  • Elaheh Heidarnia, Farzaneh Taghian*, Khosro Jalali Dehkordi, Mehrzad Moghadasi Pages 323-333
    Background

    The apoptosis process as a common status in heart injuries could be imposed significantly by hyperglycemia chronically. Therefore, the aim of this study was to investigate the inhibitory effects of concurrent training and antioxidant supplementation individually and in combination on biogenesis and function of mitochondrial in the heart tissue of diabetic rats with STZ.

    Methods

    In this experimental study, fifty male Sprague Dawley rats were classified into five groups (n=10 each group): healthy rats as control, diabetic rats, diabetic combined resistance/endurance training, diabetic rats which consumed supplementation vitamin E and C, and the combined supplementation and training. Here, we calculated changes in genes expression based on artificial intelligence methods and evaluated genes expression in apoptotic influencing combined training and antioxidants vitamins consumption in heart injured models by streptozotocin via Real-Time PCR. Combination training including, respectively, resistance training, 5 days a week with increasing intensity of 5-45% of rat weight and endurance training on treadmill increasingly from 10-30 minutes and intensity of 40-75% of maximum speed during 8 weeks. Data were analyzed by two-way ANOVA (P<0.05).

    Results

    the relative expression of PGC1α and Tfam were significantly decreased between healthy control and diabetes controls group. The results indicated that significantly increased of PGC1α and Tfam in the training(P<0.05), supplement(P<0.05) and combination groups(p<0.05). In addition, in this study, it was observed that supplementation and exercise had an increasing effect on the expression of PGC1α and Tfam genes. On the other hand, glucose concentration and weight of rats treated with supplementation and exercise were significantly reduced compared to other groups (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results, interaction between antioxidant supplements and exercise reduced the glucose concentration and improved the mitochondrial biogenesis of heart tissue, while the combination of these two interventions compared to the effect of each alone, the effect has more.

    Keywords: Combination training, Antioxidant supplements, function, mitochondrial biogenesis, Diabetic rats with STZ
  • Syed Reza MirJavadi, Alireza Rahimi*, Fariba Aghaei, Mahsa Mohsenzadeh Pages 334-344
    Background

    Because insulin therapy cannot properly control the progression of diabetes and its complications, other alternative therapies may be desirable. The aim of this study was to investigate the effect of resistance training and endothelial stem cell injection on skeletal muscle oxidant and antioxidant status in STZ-induced diabetic male rats.

    Method

    In this experimental study, 36 male Wistar rats (age 6 weeks) were divided into six groups of control (healthy), basal diabetic control, diabetic control, diabetes + stem cell injection, diabetes + resistance training and diabetes + stem cell injection + resistance training. In this study, rats became diabetic intraperitoneally using streptozotocin as a single dose of 40 mg/kg. Resistance exercises including climbing a one-meter ladder with weights hanging from the tail were performed for 17 sessions. 500,000 bone-derived stem cells were injected by a cell counter. The levels of superoxide dismutase (SOD) and malondialdehyde (MDA) in skeletal muscle tissue of rat were measured by using the kit and ELISA method.

    Results

    The results showed that the SOD level of rats in the resistance training and endothelial stem cell injection group was significantly higher than the diabetic control group (P<0.001). Also, the level of MDA rats in the resistance training and endothelial stem cell injection group was significantly lower than the control group (P<0.001).

    Conclusion

    Resistance training and endothelial stem cell injections can be considered as a non-pharmacological treatment to reduce skeletal muscle complications in type 1 diabetes.

    Keywords: Resistance Training, Stem Cells, Superoxide Dismutases, Malondialdehyde, Type 1 Diabetes