فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 23 (بهار و تابستان 1400)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 23 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا وصفی، یاسر فیض اللهی* صفحات 1-21

    قدرت نرم توانایی تاثیرگذاری بر دیگران برای کسب نتایج مطلوب از طریق جذابیت به‌جای اجبار یا تطمیع است. بررسی وضعیت پژوهش‌های انجام شده توسط پژوهشگران حوزه قدرت نرم، علاوه بر اینکه سطح توانمندی علمی و میزان تاثیر آنان را در توسعه علمی نشان می‌دهد، می‌تواند به عنوان معیار مناسبی با هدف ارزیابی علمی این جامعه، برای ارتقای علمی موردتوجه مسیولان قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر بررسی شبکه هم تالیفی نویسندگان حوزه قدرت نرم در ایران است. این پژوهش از نوع علم‌سنجی بوده و با رویکرد تحلیل شبکه اجتماعی و با استفاده از نرم‌افزار نود ایکس ال انجام گرفته است. جامعه مورد بررسی تمامی مقالات حوزه قدرت نرم بوده که در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (sid) و پایگاه سیولیکا نمایه شده‌اند. یافته‌های پژوهش نشان داد که در طول دوره مورد بررسی، 174 مقاله با موضوع قدرت نرم در این پایگاه‌ها نمایه شده‌اند. این مقالات توسط 348 نویسنده نوشته شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان همکاری علمی در بین نویسندگان حوزه قدرت نرم پایین است. در ادامه فعال‌ترین نویسندگان حوزه قدرت نرم بر حسب تعداد گره، بیشترین مرکزیت بینابینی و بیشترین مرکزیت بردار ویژه مشخص شده‌اند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، هم تالیفی، تحلیل شبکه اجتماعی، ترسیم نقشه علمی، نرم افزار Nodexl
  • سید حسین علوی *، محسن لقمانی، سیدمحمد بنی هاشمی صفحات 23-59

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد تعهد ورزشی نوجوانان ورزشکار بر اساس شیوه های فرزندپروری والدین طراحی شد. روش پژوهش حاضر پیمایشی و کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش 497 نفر از نوجوانان ورزشکار شهرستان لنگرود هستند که در شش رشته ورزشی به‌صورت هفته ای سه جلسه در تمرین حاضر می شدند. نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان و به‌صورت تصادفی 241 نفر انتخاب شدند و به دو پرسشنامه تعهد ورزشی و فرزندپروری پاسخ دادند.
    نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه به روش هم‌زمان نشان داد با اینکه شیوه های فرزندپروری مقتدرانه و مستبدانه پدر اثر مثبت و معنی داری بر تعهد، لذت و مشارکت نوجوانان دارد، اما شیوه فرزندپروری سهل انگارانه پدر و مادر، رابطه معکوس و معنی داری با ابعاد لذت و مشارکت نوجوانان در فعالیت‌های ورزشی دارد. علاوه بر این، مانند پدران، مادران نیز با استفاده از سبک فرزندپروری مقتدرانه، در مقایسه با شیوه فرزندپروری مستبدانه، به نسبت بیشتری اثر مثبت و معنی داری بر ابعاد تعهد ورزشی نوجوانان ورزشکار دارند. این یافته‌ها به‌روشنی نشان می‌دهد والدینی که از روش منطقی برای سبک فرزندپروری استفاده کرده‌اند اثر بیشتری روی تعهد ورزشی فرزندان داشته‌اند. از‌این رو پیشنهاد می‌شود به‌منظور افزایش تعهد ورزشی نوجوانان در محیط‌های ورزشی، به والدین آموزش داده شود تا زمان بیشتری صرف صحبت با فرزندان کنند، زیرا این کار آثار مثبتی در نگرش نوجوانان به ورزش دارد.

    کلیدواژگان: تعهد ورزشی، سبک های فرزندپروری، مستبدانه، مقتدرانه، سهل گیرانه
  • هومن الوندی*، علی باقی نصرآبادی، حسن صادق زاده صفحات 61-94

    هدف از این پژوهش، تبیین رابطه بین ویژگی های مصرف رسانه ای با رعایت شاخص های مطلوب در مصرف شبکه های اجتماعی مجازی خانواده های بوشهری است. در این مجال با ترکیبی از رویکرد کیفی و کمی در روش شناسی برای استخراج شاخصه های مطلوب و طراحی ابزار پرسشنامه، رابطه معناداری بین متغیر مستقل (میزان مصرف، نوع مصرف، جذابیت و انگیزه مصرف شبکه های اجتماعی مجازی) و متغیر وابسته (شاخص های مطلوب مصرف شبکه های اجتماعی مجازی خانواده های بوشهری) را با بهره گیری از نرم افزار spss مورد آزمون قرار دادیم. نتایج یافته ها در آزمون فرضیه ها، حاکی از آن است که از تعداد 4 متغیر مستقل در آزمون با رعایت شاخص های مطلوب مصرف رسانه ای؛ متغیر نوع شبکه های اجتماعی مجازی مورد استفاده، رابطه معناداری را نشان داد و 3 متغیر میزان مصرف، جذابیت و انگیزه مصرف شبکه های اجتماعی مجازی رابطه معناداری را در رعایت شاخص های مصرف این شبکه نشان ندادند. به عبارت دیگر، قابل تعمیم به کل جامعه آماری نیستند.

    کلیدواژگان: بوشهر، خانواده، رسانه، مصرف رسانه ای
  • حسن جباری*، حسن گلی صفحات 95-118

    این تحقیق، با هدف «بررسی تاثیر اخلاق فردی بر اخلاق سازمانی با در نظر گرفتن نقش میانجی اخلاق خانوادگی» انجام شده است. سوال اصلی این است: آیا اخلاق فردی می تواند تاثیری در اخلاق سازمانی و چگونگی تعامل فرد با همکاران خود داشته باشد؟ آیا با ورود متغیر اخلاق خانوادگی به عنوان متغیر میانجی، شدت رابطه بین اخلاق فردی و اخلاق سازمانی دچار تغییر می شود؟ روش تحقیق، با توجه به هدف، کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کارکنان یکی از دانشگاه های نظامی تهران و نمونه آماری تعداد 70 نفر از کارکنان است که با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوایی آن توسط 20 نفر از خبرگان مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن هم با استفاده از آلفای کرونباخ، 91/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که اخلاق فردی دارای تاثیر مثبت و معنادار در اخلاق سازمانی است. همچنین اخلاق فردی دارای تاثیر مثبت و معنادار در اخلاق خانوادگی است؛ هرچند شواهدی دال بر نقش میانجی اخلاق خانوادگی در رابطه بین اخلاق فردی و اخلاق خانوادگی مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق فردی، اخلاق خانوادگی، اخلاق سازمانی، نقش میانجی
  • رشید خلف زاده، اصغر افتخاری صفحات 119-159

    دستیابی به امنیت مورد نظر اندیشمندان و از نیازهای فردی و اجتماعی می باشد. هدف این نوشتار مفهوم شناسی امنیت در بیانیه گام دوم انقلاب است و سعی شده به این سواال پاسخ داده شود که مفهوم امنیت در بیانیه گام دوم انقلاب چگونه و در چه ابعادی مطرح شده است؟ در پژوهش پیش رو برای گردآوری و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای متن محور استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد، مایوس شدن مردم از آینده نظام، دوری مسیولین از زهد انقلابی، طهارت اقتصادی و... از آسیب های امنیتی نظام مقدس ج.ا.ا است. مواردی که به عنوان راهبرد امنیتی مورد تاکید قرار گرفته عبارتند؛ استفاده از نهادهای مردمی در جنگ نرم، مقابله با اقدامات ضد معنویت، مراقبت از مشروعیت نظام، مبارزه با فساد، پاکدستی مدیران، حفظ ارزش های انقلابی است گفتمان غالب بیانیه ایجابی، از جنس نرم افزاری، با تاکید بر مدیریت خواسته مردم، بالا بردن توان پاسخ گویی و مدیریت نرم بوده لیکن بهره گیری از گفتمان سلبی متناسب با تهدیدات سخت دشمن نیز در دستور کار است.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی ایران، امنیت، بیانیه گام دوم
  • روح الله شاهمرادی*، سیروس تدبیری، مریم مجیدی صفحات 161-198

    با توجه به ادبیات پژوهش، بررسی تحقیقات قبلی نشانگر فقدان مدلی جامع در حوزه سبک زندگی دینی و مسئولیت اجتماعی اسلامی در نظام سلامت کشور است . هدف این پژوهش ارایه یک الگوی جامع است. این پژوهش به لحاظ هدف یک پژوهش کاربردی است و به لحاظ گردآوری داده ها یک پژوهش با روش غیر آزمایشی و پیمایشی است و به صورت یک پژوهش آمیخته در دو مرحله کیفی و کمی اجرا شده است. ابتدا عوامل مورد مطالعه با مرور ادبیات تحقیق و مصاحبه با نخبگان حاصل شده و سپس روابط بین آنها از طریق نظر 30 نفر از خبرگان تشکیل دهنده تیم تصمیم و از طریق پرسشنامه ، نسبت به ارزیابی روابط بین عوامل با روش آماری معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی ، پرداخته است. بر اساس نتایج پژوهش و نتایج بدست آمده از نمودار معناداری ضرایب مسیر و آماره t بین عوامل علی (کسب منافع اقتصادی، مقتضیات قانونی، آموزه های دینی و شخصیت مدیریتی) با مقوله اصلی پژوهش یعنی فرایند رخداد مسئولیت اجتماعی اسلامی در نظام سلامت با عدد 1.969رابطه وجود دارد و بر اساس رابطه راهبردهای پژوهش که شامل (انجام امور مذهبی ، انجام امور فرهنگی ، انجام امور اجتماعی ، اجرای خطی مشی های لازم و تدوین خطی مشی های آموزشی) با پیامدهای آن (پایداری اعتباری ، پایداری سازمانی ، بهزیستی انسانی و توانمندسازی سلامت) عدد8.420 در سطح اطمینان 99 درصد حاصل شده است که منتج به اجرای مقوله اصلی پژوهش می گردد. اگر چه در این پژوهش با هدف بررسی روابط درونی عوامل تعیین کننده خطی مشی گذاری موضوع تحقیق، یک مدل ساختاری جامع ارایه شده ، اما می توان با بررسی و اضافه نمودن دیگر ابعاد مرتبط با موضوع پژوهش و یا بررسی اختصاصی برخی از ابعاد پژوهش، به تعمیم پذیری و کاربردی نمودن آن در حوزه های غیر از سلامت اقدام نمود.

    کلیدواژگان: سبک زندگی دینی، مسئولیت اجتماعی اسلامی، خطی مشی گذاری، نظام سلامت، مدل سازی معادلات ساختاری
  • حمیده پاک مهر، مقصود امین خندقی*، سید جواد قندیلی، محمود سعیدی رضوانی صفحات 199-224

    مقاله حاضر با هدف طراحی الگوی مفهومی گفتمان سازی آموزه های انقلاب اسلامی در برنامه های درسی انجام شد. مقاله از حیث هدف، بنیادی و از حیث روش کیفی و در زمره پژوهش نظریه ای قرار دارد. بدین منظور با تاسی به مراحل انجام پژوهش نظریه ای و با توجه به ویژگی های اساسی رویکرد گفتمان سازانه، الگوی مفهومی در دو بعد فرایند و کارکرد طراحی گردید. این الگوی مفهومی، شش مرحله برون سازی، تبیین، اقناع، نهادینه سازی، رفتارسازی و فراگیرسازی را در بر می گرفت که شش کارکرد تکوین مفاهیم، صراحت بخشی، پذیرش، ملکه سازی، مطالبه گری و اشاعه گفتمان را به همراه داشت. بر اساس مدل مفهومی پژوهش، توجه به گفتمان سازی به علت همخوانی با نظام تعلیم و تربیت اسلامی از حیث توجه به آموزه های انقلاب اسلامی در برنامه های درسی قابل تامل است.

    کلیدواژگان: گفتمان سازی، آموزه های انقلاب اسلامی، الگوی مفهومی، برنامه درسی
  • یاسین کمالی وحدت*، سید محمدرضا رشیدی آل هاشم، محمد قاسمی شوب، صفر نصیریان صفحات 225-250

    پژوهش در زمینه اصول تربیت و روش های آن، از دیرباز مورد توجه اندیشمدان اسلامی بوده است و این توجه ناشی از اهمیتی است که معارف دینی در این باره نظر گرفته اند. از آن جا که خلا وجود پژوهش هایی که بتواند در ارتباط دقیق و موشکافانه بین دو عنصر تربیت اصل و روش های آن، به ویژه از منظر معارف دینی، کارهایی را سامان داده باشد، به شدت احساس می شود، پژوهش حاضر بر آن است تا با روش تحقیق کیفی و داده بنیاد به تبیین روش های تربیت دینی، بر پایه یکی از اصول مهم و کاربردی تربیت دینی؛ یعنی اصل تدریج بپردازد. اشباع نظری بسندگی انتخاب مفاهیم را به عهده دارد و کشف و بازرسی پایایی و اعتبار ابزار را به عهده دارد  بدین گونه که جستجوی متون دینی و بکارگیری مفاهیم و سپس مقوله ها تا جایی ادامه یافت که احساس اشباع نظری لازم به دست آمد. اطلاعات لازم از متون دینی جمع آوری شده است. بر همین اساس، در پژوهش حاضر، اصل تربیتی تدریج و رهاوردهای آن در عرصه روش های تربیتی؛ اعم از آن چه که از سوی خود متربی لازم است تحقق یابد و آن چه که مربی به عنوان یک راهنما مد نظر قرار دهد، مورد بررسی قرار می گیرد. بر اساس پژوهش حاضر، اصل تدریج یکی از اصول مهم تربیتی در کنار اصول دیگر مثل خدامحوری، مسئولیت پذیری، آخرت گرایی، توجه به مناسبات اجتماعی، اخلاق مداری، نظارت مداری و تکریم  شخصیت متربی است. بر همین اساس، روش های تربیت دینی مبتنی بر اصل تدریج نیز عبارتند از: اعتدال و میانه روی، اولویت بندی و موقعیت شناسی، تکرار و تمرین، رفق و مدارا، و آسان گیری.

    کلیدواژگان: تربیت دینی، اصل، روش، تدریج
  • حسین دهقان، شعبان تیلا* صفحات 251-280

    این مقاله، به منظور بررسی تاثیر تدوین الگوی راهبردی دیپلماسی دفاعی بر ارتقای قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران نگارش شده است. این تحقیق از نوع کاربردی - توسعه ای است و با غلبه رویکرد کیفی و روش موردی- زمنیه ای می باشد. شامل دو بخش اسنادی و میدانی(مصاحبه باخبرگان) است. یافته های پژوهش نشان داد مدل سازی و ارایه الگو در دیپلماسی دفاعی، از ضرورت های راهبردی ج.ا.ایران محسوب می شود. دیپلماسی دفاعی در ساختار راهبردی ج.ا.ایران از این منظر اهمیت دارد که می تواند سازوکار جدیدی برای ایفای نقش نهادهای دیپلماتیک نظامی در راستای ارتقای قدرت نرم ج.ا.ایران فراهم آورد. اهمیت دیپلماسی دفاعی تابعی از ضرورت های ایفای نقش منطقه ای و بین المللی ج.ا.ایران محسوب می شود. دیپلماسی دفاعی ج.ا.ایران باید بتواند زمینه های لازم برای بسط قدرت نرم ج.ا.ایران را به وجود آورد. در چنین وضعیتی، دیپلماسی دفاعی بخشی از معادله قدرت در عرصه بین الملل محسوب می شود. به هر میزان قابلیت قدرت نرم کشور برای مقابله با تهدیدات افزایش یابد. نیاز راهبردی برای بهره گیری از سازوکار متنوع تولید قدرت بیشتر می گردد. رویکرد موسع به قدرت نرم می تواند دامنه تهدیدات را به زمینه های فرصت ساز تبدیل کند که نتیجه آن در حوزه تعاملات با واحدهای سیاسی اعتمادسازی بیشتر است. در این جهت دیپلماسی سیاسی با درهم آمیختن دیپلماسی و دفاع در روندی نظام مند به ابزاری اثربخش تبدیل می شود که با بکارگیری و تولید قدرت نرم تلاش می کند تا از طریق تعامل ملی با سایر واحدهای نظام بین الملل، هدف راهبردی جمهوری اسلامی در پیشگیری و مقابله با تهدیدات مخرب محقق کند. به همین دلیل بازدارندگی به عنوان اصلی ترین ملاحظه در تایید حدود عملکرد دیپلماسی دفاعی مورد توجه قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: الگوی راهبردی، قدرت نرم، دیپلماسی دفاعی، جمهوری اسلامی
  • مرتضی مولائی* صفحات 281-297

    پژوهش حاضر در پی آن است که نشان دهد بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب به عنوان نقشه راه انقلاب اسلامی به مثابه نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت العظمی امام خامنه ای(مدظله العالی) است. این مقاله از نظر هدف اکتشافی است و با تحلیل محتوای بیانات حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) به شناسایی و تبیین این مهم پرداخته است. رویکرد این پژوهش استقرایی و چگونگی انجام آن، کیفی است و در انجام این تحقیق از روش پژوهشی داده بنیاد استفاده شده است. برابر نظریه ارایه شده از منظر حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) به عنوان یک متفکر و اندیشمند اسلامی، هدف نهایی انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن نوین در زنجیره منطقی و مستمر است که بر چهار رکن دین، عقلانیت، علم و اخلاق بناشده است و برای تحقق آن بایستی پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی پشت سر گذاشته شود تا آمادگی برای ظهور امام عصر (عج) فراهم گردد و انتظار درواقع فراهم نمودن مراحل پیش گفته است که در صورت تحقق آن پرواضح است که زمینه ظهور منجی عالم بشریت فراهم خواهد شد.

    کلیدواژگان: آیت الله العظمی خامنه ای، بیانیه گام دوم انقلاب، نظریه انتظار، تمدن نوین اسلامی
  • ندا فدائی*، غلامرضا جعفری نیا، مولود کیخسروانی صفحات 299-324

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارتهای اجتماعی و ارتباطی بر کاهش رفتارهای پر خطر به خصوص خودکشی نوجوانان پسر شهر کرمان در سال 1400-1399 میباشد. روش تحقیق کمی و پیمایشی است. جامعه ی آماری این تحقیق نوجوانان پسر کانون اصلاح وتربیت شهر کرمان بوده که تعداد آنها برابر با 43 نفر می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری همه شماری با روش تحقیق نیمه تجربی مورد آزمون قرار گرفتند.کلیه آزمودنی ها با استفاده از پرسشنامه ی رفتارهای پرخطر مورد پیش آزمون قرار گرفته و بعد از آموزش مهارتهای اجتماعی و ارتباطی به گروه آزمایش که شامل 22 نفر بودند ، پس آزمون انجام شد . با استفاده از شاخص مانکوا در نرم افزار اس پی اس اس 21 به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد . نتایج آزمون فرضیات نشان داد آموزش مهارت های اجتماعی و ارتباطی بر کاهش خودکشی نوجوانان کانون اصلاح و تربیت شهر کرمان موثر بوده است یعنی نسبت اف با اطمینان 95 درصد برابر با 69/11 بوده است.

    کلیدواژگان: مهارتهای اجتماعی، مهارتهای ارتباطی، خودکشی، نوجوانان کانون اصلاح و تربیت کرمان
  • سید محمدرضا رشیدی آل هاشم *، معصومه محمدی اسمرود، محمدرضا حافظی صفت صفحات 325-348

    این مقاله با هدف بررسی جهت گیری کنش های ارزشی دانش آموزان بر اساس پایگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده تهیه شده است. روش این پژوهش پیمایش بوده و ابزار گردآوری اطلاعات آن بر پایه ی پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری شامل همه ی دانش آموزان دوره متوسطه اول (راهنمایی) مدارس خلخال در سال تحصیلی 94-93 می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 283پرسشنامه بین پاسخگویان بصورت تصادفی توزیع شد. نتایج یافته های پژوهش نشان می دهد؛ میزان جهت گیری کنش ارزشی 58.3 درصد از دانش آموزان دوره متوسطه اول، سنتی و 41.7درصد مدرن است. مقایسه جهت گیری کنش ارزشی دانش آموزان براساس پایگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده نشان داد؛ نوع جهت گیری کنش ارزشی دانش آموزان بر اساس متغیرهای (سطح تحصیلات والدین، وضعیت شغلی والدین، عضویت والدین در تشکل های اجتماعی و قدرت اقتصادی خانواده) متفاوت است.

    کلیدواژگان: کنش ارزشی، پایگاه اجتماعی، پایگاه اقتصادی و دانش آموزان
|
  • Mohammadreza Vasfi, Yaser Feizollahi * Pages 1-21

    Soft power is the ability to influence others to achieve optimal results through attractive rather than compulsory or despised. The study of the researches conducted by researchers in the field of soft power, in addition to showing their level of scientific capability and their impact on scientific development, can be considered as an appropriate criterion for scientific evaluation of this society for scientific promotion of the authorities. The aim of this study was to investigate the co-authoring network of soft power writers in Iran. This study is a scientometrics study and was conducted using social network analysis approach using 90XL software. The study population consisted of all articles in the field of soft power indexed in scientific information center of Jihad University (sid) and Siolika database. The findings showed that during the period of study, 174 articles with soft power were indexed in these databases. These articles are written by 348 authors. The survey shows that the amount of scientific cooperation among authors in the soft power field is low. The most active authors of soft power field were identified according to the number of nodes, the highest interstitial centrality and the highest specific vector centrality.

    Keywords: Soft Power, Co-Authorship, Social Network Analysis, Scientific Mapping, Nodexl Software
  • Seyed Hossein Alavi *, Mosen Loghmani, Seyed Mohmmad Bani Hashimi Pages 23-59

    Present study was designed by aim of predicting sport commitment of young athletes based on parenting styles of parents. 241 of 497 young athletes of Langeroud city who participated three times a week in six sports were randomly selected as statistical samples using Morgan's Table and they responded to questionnaires of sport commitment and parenting styles. The results of enter multiple regression analysis showed that father's parenting styles of authoritative and authoritarian had positive and significant effects on young's commitment, enjoy and participation, but father and mother's parenting style of permissive had negative and significant relationship with young's enjoy and participation. Additionally, mothers like fathers played a positive and significant role on commitment dimensions using authoritative parenting styles more than authoritarian parenting styles. The findings has clearly shown that those parents who used the logical justification for parenting style had the most effects on their children. Hence, we suggest managers teach the parents to spend more time with their children by using words as this would lead the positive effects on sport attitudes of teenagers.

    Keywords: Sport Commitment, Parenting Styles, Authoritative, Authoritarian
  • Houman Alvandi *, Ali Baghi Nasrabadi, Hassan Sadeghzade Pages 61-94

    The purpose of this study is to explain the relationship between thecharacteristics of media consumption with the observance of desirable indicators inthe consumption process of virtual social networks of Bushehr families. In thisregard, with a combination of qualitative and quantitative approach in methodologyfor extracting desirable indicators and designing a questionnaire tool, a significantrelationship between the independent variable (consumption, type of consumption,attractiveness and motivation of using virtual social networks) also dependentvariable (desirable indicators of social network consumption), We tested the virtualBushehr families using SPSS software. The results of the hypotheses test indicatethat out of 4 independent variables in the test with respect to the desired mediaconsumption indicators; The variable of type of virtual social networks used showeda significant relationship and the three variables of consumption, attractiveness andmotivation of consumption of virtual social networks did not show a significantrelationship in terms of consumption indicators of this netwo.

    Keywords: Bshehr, Family, Media, Media Consumption
  • Hassan Jabbari *, Hassan Goli Pages 95-118

    This study was conducted with the aim of "examining the effect of individual ethics on organizational ethics by considering the mediating role of family ethics" The main question is: can individual ethics have an impact on organizational ethics and how the individual interacts with his colleagues? Does the intensity of the relationship between individual ethics and organizational ethics change with the introduction of family ethics as a mediating variable? The research method, according to the purpose, is applied and correlational. The statistical population of the staff research is one of the military universities of Tehran and the statistical sample is 70 employees who were selected by simple random sampling. The research tool was a researcher-made questionnaire whose content validity was confirmed by 20 experts and its reliability was 0.91 using Cronbach's alpha. The results showed that individual ethics has a positive and significant effect on organizational ethics. Individual morality also has a positive and significant effect on family morality; However, no evidence was found to mediate the role of family ethics in the relationship between individual ethics and family ethics.

    Keywords: Ethics, individual ethics, family ethics, organizational ethics, mediating role
  • Rashid Khalafzadeh, Asghar Eftekhari Pages 119-159

    Achieving security is the objective of intellectuals and is an individual and collective desire. The objective of this essay is "the idea of security in the statement of the second step of the revolution" and we have attempted to address the issue of how and in what dimensions the concept of security has been incorporated in the statement of the second step of the revolution. In the current research, text-based content analysis approach has been employed to gather and evaluate data. Findings demonstrate that the people's pessimism about the future of the system, the authorities' detachment from revolutionary asceticism and economic purity, etc. are among the security disadvantages of the holy system of the Islamic Republic of Iran. The topics that have been stressed as a security strategy are: the employment of popular institutions in soft warfare, resisting anti-spiritual measures, maintaining the legitimacy of the system, battling corruption, chastity of managers and sustaining revolutionary principles. The dominating discourse of the "positive" statement is software and with focus on controlling the will of the people, enhancing the capacity to react and soft management, but the use of "negative" language commensurate with the serious threats of the opponent is also on the agenda.

    Keywords: Islamic Revolution of Iran, Security, Second Step Statement
  • Ruhollah Shahmoradi *, Cyrus Tadbiri *, Maryam Majidi Pages 161-198

    According to the research literature, the review of previous research indicates the lack of a comprehensive model in the field of religious lifestyle and socio-Islamic responsibility in the country's health discipline. The purpose of this study is to provide a comprehensive model. This research is applied in terms of purpose and in terms of data collection is a non-experimental and survey method and has been implemented as a mixed research in both qualitative and quantitative stages. First, the studied factors have been obtained by reviewing the research literature and interviewing elites. Then, the relationships between them through the opinion of 30 experts forming the decision team by questionnaire method, to evaluate the relationships between factors with the statistical method of structural equations and the partial least squares approach. Based on the research results and the results obtained from the significant graph of path coefficients and t-statistics between causal factors (economic benefits, legal requirements, religious teachings and managerial personality) with the main category of the research, i.e. the process of Islamic social responsibility in the health discipline, there's a relationship with the number 1.969. Based on the relationship between research strategies that include: religious affairs, cultural affairs, social affairs, implementation of necessary policies and development of educational policies with its consequences (credit sustainability, organizational sustainability, human welfare and health empowerment), the number 8.420 at 99% confidence level it is obtained that results in the implementation of the main category of research. Although a comprehensive structural model is presented in this study with the aim of examining the internal relationships of the determinants of research subject policy-making, but it can be generalized and applied by examining and adding other dimensions related to the research topic and specific study of some research dimensions. He also acted in areas other than health.

    Keywords: Religious Lifestyle, Islamic Social Responsibility, Policy Making, Health Discipline, Structural Equation Modeling
  • Hamideh Pakmehr, Maghsoud Amin -Khandaghi *, Sayyed Javad Ghandili, Mahmoud Saeedy- Rezvani Pages 199-224

    The present study was conducted with the aim of designing a conceptual model of discourse making of the doctrines of the Islamic Revolution of Iran in the curriculu. The study was fundamental and theoretical research. For this purpose, based on the stages of theoretical research and considering the basic features of the discourse making approach, was designed a conceptual model in two dimensions of process and function. This conceptual model consisted of six stages of Externalization, explanation, persuasion, institutionalization, behaviorization, and inclusiveness, which had six functions concept development, explicitization, acceptance, tagging, demanding, and hegemony. In the end, the theoretical and practical realities of the educational system were examined from the perspective of the position and establishment of this conceptual model.

    Keywords: : Discourse Making, Doctrines of the Islamic Revolution, Conceptual Model, Curriculum
  • Yasin Kamalivahdat *, Dr.Seyed Mohammad Reza Rashidi Al Hashem, Mohammad Qasemi, Safar Nasirian Pages 225-250

    Research on the principles of education and its methods has long been considered by Islamic thinkers and this attention is due to the importance that religious teachings have considered in this regard. Since there is a lack of research that can be done in a precise and meticulous relationship between the two elements of the principle and its methods, especially from the perspective of religious teachings, is strongly felt, the present study on it. Is to explain the methods of religious education with the method of qualitative research and data foundation, based on one of the important and practical principles of religious education; That is, the principle of gradual pay. Theoretical saturation is enough to select the concepts and discover and inspect the reliability and validity of the tool so that the search for religious texts and the application of concepts and then categories continued until the necessary sense of theoretical saturation was obtained. Necessary information has been collected from religious texts. Accordingly, in the present study, the principle of gradual education and its achievements in the field of educational methods; Both what the coach needs to accomplish and what the coach considers to be a guide are considered. According to the present study, the principle of graduation is one of the important principles of education along with other principles such as God-centeredness, responsibility, hereafter, attention to social relations, ethics, orientation supervision and honoring the personality of the educator. Accordingly, methods of religious education based on the principle of gradualism include: moderation and moderation, prioritization and situationalism, repetition and practice, friendliness and tolerance, and facilitation.

    Keywords: Religious Education, Principle, Method, Gradual
  • Hossein Dehghan, Shaban Tila * Pages 251-280

    The purpose of this essay is to examine the impact of building a strategic model of defense diplomacy on enhancing the Islamic Republic of Iran's soft power. This study is applied-developmental in nature, with a strong emphasis on qualitative approaches and case studies. It is divided into two sections: documentary and field (interview with experts). The findings indicated that modeling and modeling in defense diplomacy are two of the Islamic Republic of Iran's strategic imperatives. Defense diplomacy is critical to the Islamic Republic of Iran's strategic framework because it may give a new method for military diplomatic institutions to enhance the Islamic Republic's soft power. The relevance of defense diplomacy stems from the Islamic Republic of Iran's desire to play a regional and worldwide role. The Islamic Republic of Iran's defense diplomacy must be capable of laying the groundwork for the growth of the Islamic Republic's soft power. Defense diplomacy becomes an integral aspect of the equation of power in the international arena in such a circumstance. As the country's soft power capabilities for countering threats grows, the strategic need to use varied power generating mechanisms grows. A more expansive view of soft power may transform dangers into possibilities, leading in increased trust in interactions with political units. In this light, political diplomacy, by systematically merging diplomacy and defense, becomes an effective weapon for using and producing soft power in order to accomplish a strategic objective via national engagement with other units of the international system. Contribute to the Islamic Republic's prevention and counter-offensive against damaging threats. As a result, deterrence is seen as the primary factor in establishing the boundaries of defense diplomacy's role.

    Keywords: Strategic Model, Soft Power, Defense Diplomacy, Islamic Republic
  • Morteza Molaee * Pages 281-297

    The purpose of this research is to demonstrate that the strategic declaration for the second stage of the revolution functions as a road map for the Islamic Revolution and as a theory of expectation in Grand Ayatollah Imam Khamenei's philosophy (as). This essay is exploratory in nature, and through studying the substance of Ayatollah Khamenei's (as) utterances, it has found and elucidated this critical topic. This study takes an inductive strategy, employs a qualitative approach, and employs a data-based research technique. According to Ayatollah Khamenei's (as) viewpoint as an Islamic thinker, the ultimate purpose of the Islamic Revolution is to "create a new civilization" via a logical and continuous chain built on the four pillars of "faith, reason, science, and ethics." To accomplish this, the five phases of "Islamic Revolution, Islamic system, Islamic state, Islamic society, and Islamic civilization" must be completed in order to pave the way for Imam Asr's appearance (as). Indeed, the expectation is to give precursor measures that, if achieved, would unmistakably pave the way for the arrival of the human world's savior.

    Keywords: Great Ayatollah Khamenei, Statement of the Second Step of the Revolution, Theory of Expectation, New Islamic Civilization
  • Neda Fadaee*, Gholamreza Jafarinia *, Moloud Kaykhosravani Pages 299-324

    The goal of this research was to determine the influence of social and communication skills training on high-risk behaviors, including suicide, among male teenagers in Kerman over the years 1399-1400. The study is quantitative and survey in nature. The statistical population for this study was male teenagers incarcerated at Kerman Correctional Center, a total of 43 individuals who were examined utilizing a quasi-sampling approach in conjunction with a quasi-experimental research method. All individuals completed a questionnaire assessing high-risk behaviors, and after teaching social and communication skills to the experimental group of 22, a post-test was administered. The Mankova index was used to examine the data with SPSS 21 software. The hypothesis test revealed that social and communication skills training was beneficial in preventing suicide among teenagers at Kerman Correctional Center, with a ratio of F equal to 11.69 with a 95% confidence interval.

    Keywords: Social Skills, Communication Skills, Suicide, Adolescents of Kerman Correctional Center
  • Seyed Mohammad Reza Rashidi Al Hashem *, Masoumeh Mohammadi asamroud, Mohammad Reza Hafezi sefat Pages 325-348

    This paper aims to investigate the orientation of students' values ​​based on the social and economic status of the family. The research was survey and its data collection tool was based on a researcher-made questionnaire The statistical population includes all high school students (guidance) of khalkhal schools in the academic year of 94 93, which was distributed randomly by random sampling of 283 questionnaires between respondents. The results of the research Comparison of student value orientation showed students based on the social and economic base of the family; The type of value attitude of students is based on variables (parental education level, parental status, parental membership in social formations and family economic power). show; The amount of value action orientation is 58.3% of the first, traditional secondary school students and 41.7% modern.

    Keywords: Value action, social base, economic base, students