فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی آذربایجان غربی
پیاپی 40 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/02
  • تعداد عناوین: 6
|
  • الزامات ضابطین دادگستری در ارتباط با حفظ حقوق شهروندی در نظام حقوق کیفری ایران
    صفحات 1-26

    به همان اندازه که برقراری نظم و امنیت بسیار مهم و حیاتی است با دوام و قوام حکومت ها بستگی مستقیم دارد، حقوق و آزادی مشروع شهروندان نیز از اهمیتی مشابه برخوردار است. تدابیر ضابطین در اجرای وظایف خود در برقراری نظم وامنیت، باید در چارچوب حمایت های حقوق بشری و شهروندی باشد و این نهاد، نمی تواند با توجیه برقراری امنیت، تعهدهای خود را در قبال شهروندان که همان حمایت از حقوق و آزادی های آن ها است، نادیده بگیرد؛ بنابراین، ضابطین در صورتی می تواند به جایگاه شایسته خود برسند که تمامی وظایف اختیاراتش برای برقراری نظم و امنیت، در راستای ارتقای حقوق شهروندی باشد؛ حقوق شهروندی از ضروریت های جامعه بشری است همه حکومت ها سعی در رعایت آن دارند و شاخص مهمی در مراجع انتظامی و قضایی محسوب می شود که نیازمند دقت و توجه دست اندرکاران قضایی به ویژه در مرحله دادسرا می باشد. در همین راستا، حقوق کیفری در قالب مواد آیین دادرسی کیفری که متضمن حقوق افراد در مراجع قضایی است اقدام به ایجاد بنیادها و اصول کرده است که هر یک به نوبه خود، در راستای حفظ حقوق متهم و احترام به آزادی های شهروندی نقش به سزایی را ایفا می کنند. هم چنین حفظ حقوق شهروندی ارتباط تنگاتنگی با اقدام ها و تصمیم های ضابطین دارد. پلیس به عنوان شاخص ترین مصداق ضابط و خط مقدم ارتباط با مردم، وظیفه تامین نظم وامنیت شهروندان را به عنوان یکی از مهم ترین مصادیق «حقوق عمومی» بر عهده دارد در این نوشتار، در مورد ضابطان دادگستری و سیر تاریخی ضابطان و ضابطان فرامرزی، حقوق شهروندی و نسبت آن با حقوق بشر می پردازیم و هم چنین مطالبی درباره الزامات ضابطان دادگستری و در رابطه با لزوم رعایت این نوع حقوق در مورد افراد متهم، بزه دیدگان و شهود، و هم چنین کودکان و زنان مطرح می شود. و ضمانت های اجرایی نقض حقوق شهروندی در فرایند پژوهش های پلیسی مورد برسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: ضابط دادگستری، حقوق شهروندی، حقوق بشر، نقض حقوق شهروندی
  • حسین شهریار، یوسف محمدی مقدم، اسماعیل تاتاری بله سور، بهروز نصرالهی صفحات 27-47

    پژوهش حاضر تحت عنوان بررسی رابطه بین مهارت های خود مدیریتی و نوآوری کارکنان با این سوال که آیا بین مهارت های خود مدیریتی و نوآوری کارکنان رابطه وجود دارد یا نه؟  شروع شده که هدف اصلی از آن بررسی میزان خود مدیریتی و تاثیر آن بر رفتار نوآورانه پلیس می باشد،  که جهت اجرای کار پژوهشی که به صورت پیمایشی صورت گرفته،  اطلاعات از طریق پرسش نامه که به روش تصادفی در بین 180 نفر از افراد نمونه که از میان 345 نفر افراد جامعه آماری که در فاصله زمانی شهریور 93 تا اردیبهشت 94 در میان کارکنان و پرسنل انتظامی شهرستان های تکاب و شاهین دژ انجام شد جمع آوری شد. که پس از تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده در قالب نرم افزار spss به این نتیجه منتهی شد که بین مهارت های خود مدیریتی (راهبردی رفتاری تمرکز یافته، پاداش طبیعی و رفتار سازنده) و نوآوری کارکنان رابطه مستقیم وجود دارد.

    کلیدواژگان: مهارتهای خود مدیریتی، نوآوری کارکنان، شهرستانهای تکاب و شاهین دژ
  • اسماعیل سلیمانی، حسن روشن بنه سی، رضا خلیلی صفحات 49-73

    با توسعه فناوری های ارتباطی و ورود آن در زندگی روزمره افراد انواعی از امراض جسمی و روانی هم چون اعتیاد به اینترنت در حال شیوع است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی وضعیت اعتیاد به اینترنت در میان شهروندان ارومیه انجام شده است. روش پژوهش مورد استفاده برحسب نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه شهروندان ارومیه می باشد که حجم نمونه آن باتوجه به جدول مورگان 384 نفر می باشد هم چنین به دلیل وجود 5 منطقه شهری در شهر ارومیه از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شده است. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه اعتیاد به اینترنت یانگ (1998) استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها و اطلاعات پژوهش از نرم افزار تحلیل آماری SPSS 21 استفاده شده است و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و شاخص های استنباطی (t تک نمونه ای، t گروه-های مستقل، تحلیل واریانس یک راهه، تجزیه وتحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی) به سوال های پژوهش پاسخ داده شد. نتایج کلی پژوهش نشان داد که شهروندان ارومیه دچار اعتیاد به اینترنت می باشند. هم چنین یافته های دیگر پژوهش نشان داد اعتیاد به اینترنت بین شهروندان ارومیه بر حسب ویژگی های جمعیت شناسی هم چون سن، تحصیلات، تاهل، شغل، منطقه شهری و خاستگاه خانوادگی متفاوت است.

    کلیدواژگان: اینترنت، اعتیاد به اینترنت، شهروندان ارومیه
  • مصطفی خلیل زاده، بهروز نصرالهی، اسماعیل تاتاری بله سور صفحات 75-83

    در چندین دهه اخیر، به دلیل عجین شدن و نهادینه شدن رویکرد پیش گیری از جرم در نیروی انتظامی موضوع مداخله پلیس در امر پیش گیری از جرم، جایگاه اساسی و مهمی کسب کرده است و قانون گذار در سیاست جنایی برای کنترل جرم، علاوه بر پاسخ های کیفری، از مشارکت نهادهای اجتماعی نیز بهره مند می شود. پژوهش حاضر به شیوه مروری کتاب خآن های صورت گرفته که هدف از انجام این پژوهش مطالعه تاثیر پلیس در پیش گیری از جرم و عدالت ترمیمی است. در این راستا نیز سیاست جنایی تقنینی مجموعه ای از تدابیر مبارزه با بزه کاری را در بر می گیرد که در قانون متجلی شده است، که گاهی بر عمل منحرفانه یا مجرمانه تکیه دارد و گاهی نیز بر شخصیت مباشر و مرتکب آن عمل مجرمانه یا منحرفانه، تاکید می کند؛  مبتنی بر شخصیت بزه کار یا منحرف است. با این وجود، اغلب سیاست گذاران و قانون گذاران و مجریان عدالت کوشیده اند از ابزارها و توانایی های عدالت ترمیمی برای پاسخ گویی به جرم و پیش گیری از وقوع آن در جامعه استفاده کنند. زیرا بزه دیده را مورد توجه خود قرار داده و با تعریفی نوین از بزه، هدف خود را ترمیم خسارات و لطمه های ناشی از جرم و در نهایت پیش گیری از جرم می داند، در پایان نتایج پژوهش نشان داد که پیش گیری انتظامی نوع خاصی از پیش گیری نبوده و بلکه ناظر بر کلیه اقدام های پلیس در راستای پیش گیری از بزهکاری اعم از اقدام در راستای پیش گیری کیفری و پیش گیری غیرکیفری است و نقش مهمی در اجرای برنامه های ترمیمی دارد.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی، عدالت ترمیمی، بزهکار، پیشگیری از جرم
  • علی اصلان نژاد، فیض الله علی زاده، رضا طهماسب زاده صفحات 85-101

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ورزش بر کاهش میزان اضطراب و افسردگی  نیروی انتظامی شهرستان سردشت می باشد. روش مطالعه از نوع آزمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارمندان نیروی انتظامی شهرستان سردشت در سال 1397 می باشد. تعداد 40 نفر از کارمندان به صورت در دسترس انتخاب  شدند. و در دو گروه 20 نفره آزمایشی و کنترل گمارده شدند. سپس گروه آزمایش، 16 جلسه تمرین های ورزشی را دریافت کرده و گروه کنترل برنامه عادی روزانه خود را گذراند. پس از پایان مداخله، داده ها با استفاده از پرسش نامه های فردی و جمعیت شناختی و سلامت عمومی در سه نوبت (پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 3 ماه پس از پایان مداخله) جمع آوری شد. یافته ها نتایج تحلیل واریانس چند متغییری MANOVA  نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. یعنی تمرین های ورزشی بر کاهش افسردگی و اضطراب کارمندان نیروی انتظامی تاثیر داشته است. و می تواند باعث بهبود سلامت عمومی کارمندان نیروی انتظامی شود. نتیجه گیری؛ بنابراین می توان گفت به وسیله ورزش می توان ظرفیت کارمندان را در مقابله با فشار های روانی در محل کار افزایش داد و سلامت عمومی آنان را تضمین کرد؛ بنابراین به مدیران پیشنهاد می شود که موجبات نهادینه شدن فعالیت های بدنی و ورزش در سازمان را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: ورزش، اضطراب، افسردگی، نیروی انتظامی
  • سورش، انانترمن، انجویس می، جنسن ترجمه: سینا کریمی، رحمت مزین صفحات 103-120

    تلاش برای تعیین این که کدام یک از وقایع شغلی به عنوان منابع استرس در کار پلیس تاثیر می گذارد، مورد بحث قرار گرفته است. پرسش نامه استرس پلیس براساس مصاحبه با کارکنان پلیس و کارشناسان اداره پلیس برای این مقاله طراحی شده است. پرسش نامه به صورت تصادفی به 220 نفر از پرسنل اداره پلیس پخش شد. پاسخ دهندگان موقعیت های شغلی را از حداقل میزان تنش تا بیش ترین میزان تنش ارزیابی کردند. آن ها جنبه های سازمانی و اجتماعی کارشان را بیش ترین حالت در معرض استرس توصیف کردند، به خصوص در ساعات وظیفه، کمبود وقت در کنار خانواده، فشارهای سیاسی از خارج و امکانات نامناسب. نتایج نشان داد که استرس بیش تر در موارد سازمانی رخ می دهد تا خطرات فیزیکی. سازمان های پلیس باید اقدام های اصلاحی مانند تغییرهای درونی در سازمان و بهبود برنامه های آموزشی انجام دهد.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرسنل پلیس، کشورهای توسعه یافته، پیامدها
|
  • The requirements of the judiciary in relation to the preservation of citizenship rights in the criminal justice
    Pages 1-26

    As much as maintaining order and security is vital it depends on the durability and consistency of governments the rights and legitimate liberty of citizens are equally important Measures to enforce their duties in order to restore order and security must be within the framework of human rights and citizenship protection. And this institution can not ignore its obligations to citizens, justifying the maintenance of security, which is the protection of their rights and freedoms. Therefore, the defendants can, if they can, achieve a desirable position that all their duties to restore order and security are in line with the promotion of citizenship rights. Citizenship rights are a requirement of human society. All governments are trying to enforce it, and it is an important indicator in the law enforcement and judicial agencies, which requires the attention of law enforcement officials, especially at the prosecution stage. In the same vein, criminal law, in the form of criminal procedure, which enshrines the rights of individuals in the judicial authorities, has created foundations and principles, each of which, in turn, plays a significant role in protecting the rights of the accused and respect for citizens' freedoms. They do. Citizenship rights are also closely linked to the actions and decisions of the offenders. The police, as the most prominent example of libel and front line of communication with the people, are responsible for ensuring the order and security of citizens as one of the most important examples of "public law." In this article, we will discuss the rights of the judiciary and the historic partners of the transnational corporations, their citizenship rights and their relationship with human rights. As well as the contents of the requirements of the judiciary, and on the need for observance of this type of rights for the accused, the victim and the child, and also the children of the children, the status of the violations of citizenship rights will be examined in the process of police investigation

    Keywords: Bailiffs of Justice, Civil rights, Human Rights, civil rights violations, Preliminary investigations
  • Pages 27-47

    The present research has been conducted aiming at examining the relationship between self-management skills and staffs' innovation asking this question whether a significant relationship exists between self-management skills and staffs' innovation or not.  The main purpose of this research is to examine extent of self-management and its effect on police's innovative behavior for which survey has been considered as the research method. Information was collected via the questionnaire which has been distributed among the sample group (180) among the statistical population (345) consisting of the staffs and personnel in Takab and ShahinDezh counties during 2014-2015.  After analyzing the collected data via software SPSS, it can come to end in this way that there is a direct relationship between self-management skills (centralized behavioral strategy, natural reward and constructive behavior) and staffs' innovation.

    Keywords: self-management skills, staffs' innovation, Takab, ShahinDezh counties
  • Pages 49-73

    With the development of communication technologies and the introduction of it into the daily lives of individuals, various types of mental and physical illnesses, such as Internet addiction, are prevalent. Therefore, this study was conducted to investigate the Internet addiction among Urmia citizens. The research method used in this study is descriptive survey. The statistical population of this study is Urmia citizens. The sample size is 384 according to Morgan's table. A stratified random sampling method has been used due to the existence of 5 urban areas in Urmia. The Young's Internet Addiction Questionnaire (1998) has been used to collect data. SPSS 21 software was used to analyze the data and research data. Using descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) and inferential indices (tests Pearson, t single sample, t independent groups, one way analysis of variance, multivariate analysis of variance and post hoc test) were answered to the research questions. The overall results of the research showed that Urumieh citizens are addicted to the Internet. Other findings of the study also indicated that Internet addiction among Urmia citizens varies according to demographic characteristics such as age, gender, marital status, education, income, occupation, family background and urban area

    Keywords: Internet, Internet Addiction, Urumieh citizens
  • Pages 75-83

    Over the past several decades, due to the involvement and institutionalization of the crime prevention approach in police forces, the issue of police intervention in crime prevention has gained a significant place and the legislator in criminal policy to control crime, in addition to criminal responses, It is also beneficial to the participation of social institutions. The present study is conducted in a book-based review, the purpose of which is to investigate the impact of police on crime prevention and restorative justice. In this regard, the legislative criminal policy also includes a series of anti-crime measures that are embodied in the law, which sometimes rely on perverted or criminal conduct, and sometimes emphasize the perpetrator's personality and commit that criminal or distracting act. However, most policymakers, legislators and law enforcement agencies have tried to use the tools and capabilities of restorative justice to respond to crime and anticipate its occurrence in society. Considering the victim's attention and with a new definition of crime, he aims at repairing the damage and damage caused by crime and ultimately preventing crime. In the end, the results of the investigation showed that preventive prevention was not a particular type of prevention, but rather Supervises all police actions to prevent delinquency, including criminal prevention and non-smoking prevention, and plays an important role in the implementation of recovery plans

    Keywords: Criminal Policy, Restorative justice, Delinquent, Crime Prevention
  • Pages 85-101

    The purpose of this study was to investigate the effect of exercise on reducing the level of anxiety and depression in Sardasht police force.

    Method

    The study is an experimental type. The statistical population of the study consisted of all Sardasht law enforcement personnel in 1397. A total of 40 employees were selected as available. They were assigned to two groups of 20 experimental and control groups. Then the experimental group received 16 sessions of sports training and the control group spent its regular daily routine. After the end of the intervention, the data were collected using personal, demographic and general health questionnaires in three steps (pre-test, post-test and follow up 3 months after the end of the intervention).

    Results

    Multivariate analysis of variance MANOVA showed significant differences between the two experimental and control groups. That is, sports exercises have affected the depression and anxiety of police officers. And can improve the general health of policemen.

    Conclusion

    So, it can be said that exercise can increase the capacity of employees to counter workplace stress and ensure their overall health. Therefore, managers are encouraged to provide institutionalized physical activity and exercise in the organization

    Keywords: exercise, Anxiety, depression, Police
  • Pages 103-120

    An attempt was made to determine which job events are perceived as significant sources of stress in police work. The Police Stress Inventory was developed based on the interviews with police staff and experts in police administration for this study. The questionnaire was administered to a random sample of 220 police personnel. The respondents rated the job situations as least stressful (0%) to most stressful (100%). They consider the organizational and social aspects of their job are more stressful especially round the clock duty, lack of time for family, political pressures from outside and inadequate facilities. Results indicate that stress is due more to organisational factors than to physical hazards on the job. Efforts should be made by police administration to take corrective measures such as changes within organization and improving training programs. Efforts should be made by police administration to take corrective measures such as changes within organization and improving training programs

    Keywords: Job Stress, police personnel, Developing Country