فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی آذربایجان غربی
پیاپی 36 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عوامل مرتبط با تولید و توسعه قاچاق ماده روانگردان شیشه و پیشساز تولید آن در مرزهای شهرستان سردشت
    ابراهیم قربانی صفحات 1-24

    ساخت و تولید مواد روان گردان از جمله شیشه، نیازمند استفاده از موادی است که به آن ها، پیش ساز گفته می شود. این مواد در سال های اخیر به شکل قاچاق از مرزهای غربی وارد کشور شده و در جهت تولید مواد روان گردان مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از تحقیق حاضر احصاء عوامل دخیل در تولید و توسعه ی قاچاق پیش سازهای مواد روان گردان صنعتی در مرزهای شهرستان سردشت بوده و درصدد است تا راه کارهایی مناسب در جهت جلوگیری از تولید شیشه و قاچاق پیش سازهای مورد نیاز در منطقه ارایه دهد. مقاله حاضر با استفاد از روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان و همچنین مشاهدات عینی از منطقه مورد مطالعه انجام شده است. تحقیقات نشان می دهد همسایگی شهرستان سردشت با کشور عراق و اقلیم کردستان، حضور عناصر معاند نظام در مرزهای سردشت، سود کلان حاصل از قاچاق و تولید شیشه، نقش عوامل جغرافیایی از جمله عرصه ها و دشت های پوشیده از جنگل، وجود مسیرهای صعب العبور و به دور از دید عوامل و ارگان های مبارز، مسیل ها و لات ها، وجود تک خانه ها و یا چادرهای دامداری، مبارزات سرسختانه در مرکزیت کشور و مرکزیت استان آذربایجان غربی، نبود صنعت و اقتصاد روان، سهل انگاری نیروهای نظامی و انتظامی کشور همسایه و تبلیغات منفی از عوامل سیاسی، اجتماعی و جغرافیایی حاکم بر وجود این معضل در منطقه محسوب شده و از عواملی می باشند که به گرایش به سمت تولید و قاچاق شیشه و پیش سازها در این منطقه رنگ تازه ای بخشیده اند.

    کلیدواژگان: سردشت، قاچاق، مواد روانگردان، پیشساز، مواد روانگردان صنعتی
  • ارزیابی و پهنه بندی اقلیم نظامی آذربایجان غربی
    هادی بدری توتاخانه صفحات 25-50

    آب وهوا درتمام فعالیت های انسان از جمله عملیات نظامی تاثیر عمده دارد و در هر نوع عملیات نظامی بایستی به طور دقیق بررسی شود. یکی از دغدغه های فرماندهان راهبردی که برای درازمدت برنامه ریزی می کنند، به دست آوردن مناسب ترین مکان و زمان برای عملیات نظامی است. در این تحقیق شاخصی با عنوان " شاخص اقلیم نظامی" (MCI) ارایه گردیده است که با استفاده از آن می توان تقویم اقلیم نظامی را در ماه های مختلف برآورد کرد. این شاخص با استفاده از 7 متغیر اقلیمی تاثیر گذار بر عملیات نظامی به دست آمده است. به منظور به دست آوردن تقویم زمانی اقلیمی برای انجام عملیات نظامی در استان آذربایجان غربی، داده های مربوط به متغیرهای اقلیمی مذکور برای 7 ایستگاه همدید منطقه از سایت سازمان هواشناسی دریافت و با استفاده از شاخص اقلیم نظامی در ماه های مختلف در استان آذربایجان غربی مشخص گردید. درپایان نتایج به دست آمده از شاخص اقلیم نظامی در ماه های مختلف سال در محیط GIS پهنه بندی گردید و نقشه اقلیم نظامی منطقه در ماه های مختلف سال به دست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در ماه های سرد سال (آذر، دی، بهمن و اسفند) اقلیم نظامی در شرایط مطلوبی قرار ندارد و فعالیت های نظامی با مشکلات زیادی روبه رو می شود. در ماه های گرم سال (خرداد، تیر، مرداد و شهریور) اقلیم نظامی در شرایط مطلوب تری قرار دارد.

    کلیدواژگان: عملیات نظامی، شاخص اقلیم نظامی، جغرافیای نظامی، آذربایجان غربی
  • بررسی تحلیلی روند پدیده قاچاق کالا (مطالعه موردی استان آذربایجان غربی) / قاچاق کالا, تجارت غیرقانونی, مبارزه با قاچاق کالا, مسیرهای قاچاق, آذربایجان غربی
    سامان غنی زاده، تورج بهرامی، ناصر اصلانی صفحات 51-70

    قاچاق کالا یکی از پدیده های رایج و از آفت های شناخته شده برای تجارت سالم که بر جریان اقتصاد کشورها آثار وخیمی دارد و چه بسا سیاست های اقتصادی و بازرگانی که دولت ها برای احیای موقعیت اقتصادی کشورشان اعمال می کنند را، بی اثر یا کم اثر می نماید. پژوهش حاضر باهدف بررسی وضعیت قاچاق کالا در استان و میزان تغییرات آمار قاچاق کالا طی سال های 1394 و 1395 و شناسایی مهم ترین مبادی ورود و مسیرهای قاچاق کالا به استان آذربایجان غربی شده است. روش پژوهش حاضر، توصیفی و تحلیلی و جرایم ارتکابی وقوع یافته است درزمینه قاچاق کالا در محدوده استان آذربایجان غربی طی سال های 95-1394، جامعه آماری این پژوهش محسوب می شود. برای جمع آوری اطلاعات موردنیاز این پژوهش از دو روش اسنادی و میدانی استفاده شده است. برای تحلیل داده ها روش های کمی و آماری و نرم افزارهای Office/Excel و SPSS به کار گرفته شده است.بر اساس یافته های این پژوهش، میزان کشفیات قاچاق کالا با توجه به ایجاد تنوع کالایی نسبت به سال قبل طی دوره مذکور روند افزایشی (21 درصد رشد) داشته است. ضمن این که تعداد دستگیرشدگان مربوط به پرونده های قاچاق نیز طی این دو سال با افزایش فراوانی روبرو شده است. در این پژوهش ضمن بررسی برخی از عوامل موثر برافزایش میزان این پدیده، به راهکارهای مبارزه با آن پرداخته شده است.

  • بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با گرایش به هویت قومی
    اسماعیل نجف زاده نخجوانلو صفحات 71-94

    امروزه رشد عواملی چون پیشرفت فناوریهای ارتباطاتی و سست شدن مرزهای جغرافیایی، ارتقای سطح آگاهی های عمومی و نیز شناخت مردم نسبت به هویت های فردی و قومی خود، امکان درک بهتر مناسبات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و تبعیض های موجود در روابط بین اقوام، امکان برقراری روابط فرامرزی با اقوام و گروه های هم ریشه و هم تبار بر اهمیت و حساسیت قومیت ها افزوده است. در این راستا هدف این تحقیق بررسی عوامل اجتماعی مرتبط با گرایش به هویت قومی در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می باشد روش پژوهش حاضر از نوع پیمایش و شیوه نمونه گیری، تصادفی از نوع طبقه بندی، و حجم نمونه به دست آمده براساس فرمول کوکران، 384 نفر می باشد. در این پژوهش به بررسی رابطه برخی عوامل اجتماعی مانند احساس تبعیض، دینداری، استفاده از رسانه های جمعی، درآمد، جنسیت به عنوان متغیر مستقل، و گرایش به هویت قومی به عنوان متغیر وابسته، پرداخته شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که بین متغیرهای احساس تبعیض، استفاده از رسانه های جمعی (تلویزیون داخلی، تلویزون خارجی،رسانه های مکتوب، رسانه های متفرقه مانند سی دی و موبایل) و جنسیت با گرایش به هویت قومی رابطه وجود دارد. اما بین متغیرهای میزان دینداری و درآمد خانواده پاسخگویان با متغیر وابسته تحقیق (گرایش به هویت قومی) رابطه معناداری مشاهده نشده است.

    کلیدواژگان: هویت قومی، احساس تبعیض، رسانه جمعی، دینداری
  • گروه های مرجع و کنش های قومی: مطالعه ی کیفی با تاکید بر دلایل و پیامدهای کنش های قومی گروه های مرجع منفی
    محمد عباس زاده، علی بوداقی صفحات 95-124

    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی دلایل و انگیزه های گروه های مرجع از کنش های قومی می باشد. روش تحقیق، کیفی با رویکرد تیوری زمینه ای بوده است. جامعه ی آماری شامل 30 نفر از مطلعان کلیدی (اعم از شهروندان ارومیه، کارشناسان ارشد ناجا، جامعه شناسان، روان شناسان و کارشناسان دستگاه های اجرایی (فرمانداری و استانداری) بوده که موردها با استفاده از روش نمونه گیری نظری انتخاب گشته اند. در پژوهش حاضر، برای گردآوری داده های تحقیق از تکنیک مصاحبه عمیق استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مفاهیمی چون منفعت طلبی قومی، روحیه ی استقلال و تجزیه طلبی در برخی از فعالین قومی، سیاست های دولت، تمایل به بازتولید هویت قومی، تخلیه ی انرژی سیاسی، ناکامی افراد در رسیدن به اهداف قومی، وجود مطالبات قومی و اقتصادی بی پاسخ تسهیل کننده ی فعالیت های قوم گرایانه ی گروه های مرجع منفی بوده است. همچنین، بازتولید هویت های فاصله انداز قومی به عنوان مقوله ی مرکزی شناسایی گردید.

    کلیدواژگان: بازتولید هویت های فاصله انداز، قومی مطالبات اقتصادی، ناکامی
  • ارزیابی عملکرد کلانتری ها و پاسگاه های ناجا با استفاده از رویکرد کارت امتیازی متوازن (مطالعه موردی شهرستان ارومیه)
    فرزاد جعفرپورطاهر، جلال عباس زاده صفحات 125-144

    در دنیای امروز، استفاده بهینه از تمامی منابع و دارایی های سازمان در راستای رسیدن به بهره وری و عملکرد حداکثری، هدف تمامی سازمان ها و کسب وکارهای دولتی و خصوصی می باشد. ارزیابی عملکرد جهت شناسایی وضعیت فعلی سازمان و همچنین تدوین و اجرای برنامه های بهبود امری ضروریست. علیرغم تلاش هایی که در زمینه طراحی و اجرای روش های سنجش و ارزیابی عملکرد صورت گرفته است، شواهد و مدارک نشان می دهد که مدیران و مسیولان سازمانی، از روش ها و سیستم های مورد استفاده در فرآیند ارزیابی راضی نیستند، روش های سنتی ارزیابی عملکرد عمدتا بر معیارهای مالی و اعداد و ارقام حسابداری نظیر سود و نرخ بازده دارایی متمرکز بوده بیشتر عملکرد گذشته و اهداف کوتاه مدت سازمان را مد نظر قرار داده و بسیاری از معیارهای کیفی موثر در دورنمای موفقیت سازمان نظیر رضایت ارباب رجوع، نوآوری و یادگیری، مباحث فرآیندی و... را مد نظر قرار نمی دهند. وظیفه هر کلانتری پیشگیری از وقوع جرایم و ایجاد نظم و امنیت در حوزه خود و در صورت وقوع جرم، دستگیری فرد مجرم و معرفی وی به دستگاه قضا می باشد. این ارگان به علت ارتباط مستقیمی که با مردم دارد، تاثیر قابل توجهی در رفتار عمومی ملت دارد. بنابراین عملکرد آن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش با هدف ارایه رویکردی برای ارزیابی عملکرد این ارگان انجام گرفته است. ابتدا با استفاده از رویکرد کارت امتیازی متوازن پرسشنامه های مورد نیاز طراحی و مطالعه میدانی بر روی کلانتری های شهرستان ارومیه انجام پذیرفته است. در نهایت با استفاده از روش تاپسیس، کلانتری های شهرستان ارومیه رتبه بندی شده اند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، رتبه بندی، کارت امتیازی متوازن، روش تاپسیس
|
  • A review of the involved factors in the production and trafficking of psychotropic substances and precursors methamphetamine production in the border city of Sardasht and the threat of it
    abrahim ghorbani Pages 1-24

    Production of psychoactive substances such as methamphetamine, require the use of chemicals it called that precursor. This material has recently been smuggled into the country from the western border and is used to produce drugs. The aim of the present study recognized the factors involved in drug precursors trafficking industrial development in the border city of Sardasht and seeks to offer appropriate solutions in order to prevent the smuggling of precursors needed. Sardasht city in West Azarbaijan was a frontier town that during the past two years as the most important industrial region greedy mafia drug trafficking and production is located. Research shows that neighboring city of Sardasht with Iraq, the elements are against the regime on the borders of Sardasht, profits derived from trafficking and production of methamphetamine, plains and forested areas, are impassable routes and away from the eyes of agents and agencies Fighting, dry rivers and lots, a single house or livestock and tents .... Of political, social and geographic ruling on the existence of this problem in the region and of the factors are that the trend toward the production of methamphetamine and trafficking in precursors in the region has introduced a new color. At the end of attempts to provide effective solutions in order to avoid glass production and trafficking of precursors

    Keywords: Sardasht, Trafficking, psychotropic substances, Precursors, drug industry
  • Assessment and military climatic zoning of West Azerbaijan
    Hadi Badri Totakhna Pages 25-50

    All human activities affect climate, including major military operations and the military operation should be monitored carefully. One of the concerns for long-term planning Strategic Command, to obtain the most appropriate place and time for military operations. In this index as "military climate index" (MCI) is presented that the military uses in different climates it can be estimated calendar. The index uses seven variables affecting the operation has been achieved. In order to obtain a calendar of climate for military operations in the West Azerbaijan province, the data related to climatic variables mentioned for 7 synoptic regional meteorological organization receiving and using Climate Index military in different months in the province of West Azerbaijan specified respectively. At the end of military Climate Index results in different months of the year was in GIS mapping and military climate zone map in different months, respectively. The results of this study showed that the cold months (December, January, February and March) the climate is not favorable in terms of military and military activities will be faced with many problems. In the warm months (June, July, August and September) the climate is more favorable in terms of the military.

    Keywords: Military, Military Climate Index, Military geography, west Azerbaijan
  • Analytical study of the phenomenon of smuggling goods (Case Study of West Azarbayjan Province)
    touraj bahrami, naser aslani Pages 51-70

    Smuggling of goods is one of the most common phenomena of known pests for healthy trade, which has a grave impact on the economies of the countries and maybe the economic and commercial policies that governments use to revitalize their country's economic position, ineffective or ineffective. Makes The purpose of this study was to investigate the status of smuggling of goods in the province and the rate of change in the smuggling of goods between 1394 and 1395 and to identify the most important sources of entry and routes of smuggling goods to West Azarbaijan province. The method of this study is descriptive and analytical and the crimes committed in the area of smuggling of goods in West Azarbayjan province during the years 1394-1395 are considered as the statistical population of this research. To collect the information needed for this research, two methods of documentary and field studies have been used.Based on the findings of this study, the rate of smuggling discoveries has grown by 21% growth due to the diversification of goods over the previous year. Meanwhile, the number of arrestees related to smuggling cases has increased significantly over the two years. In this study, some of the factors affecting the increase of this phenomenon have been investigated.

    Keywords: Trafficking in Goods, Illegal Trade, Combating Trafficking in Goods, Smuggling Tracks, West Azarbaijan
  • The study of social factors related to ethnic identity tendencies (study case :Students of Azad University of Garmi)
    Pages 71-94

    Today, the advancement of communication technologies, the weakening of the geographical boundaries, the promotion of public awareness and the recognition of people about their individual identities and their ability to understand better the social, political, economic, and cultural relations, and the discrimination existing in relations between the nations, the establishment of transnational relations with the relatives and homeland groups have increased the importance of ethnicity. In this regard, the purpose of this study is to investigate the social factors associated with ethnic identity trends among students of Islamic Azad University of Garmi. The method of this study is sampling method, random sampling type, and sampling rate is 384 guys based on Cochran formula. In this research, the relationship between some social factors have been investigated such as: feeling of discrimination, religiosity, use of mass media, income, gender as an independent variable, and ethnic identity as a dependent variable. The findings of this study indicate that there is a relationship between feeling of discrimination variables, the use of mass media (domestic television, foreign television, written media, miscellaneous media such as mobile phones) and gender with a tendency to ethnic identity, but between The religiosity and income of the respondent's family variables with a dependent of research variable, (tendency to ethnic identity) were No significant relationship observed.

  • Qualitative study of reference groups and ethnic divergence (With emphasis on the causes and consequences of the ethnic divergence of the negative reference groups)
    Pages 95-124

    The main purpose of this research is to investigate the reasons and motives of reference groups from ethnic divergence; and the research methodology ,has been qualitative with a theoretical theory approach. The statistical population consisted of 30 key informants including Urmia citizens, senior Naja experts, sociologists, psychologists and experts in executive administrations and The samples were selected, using theoretical sampling method. In this study, "deep interview technique" was used to collect the research data. The results of the research showed that the concepts such as ethnic interest, the spirit of independence and self-interest in some ethnic activists, government policies, the desire to re-produce ethnic identity, the evacuation of political energy, the failure of individuals to achieve ethnic goals, the existence of Unresponsive ethnic and economic demands , facilitated ethnic groups' was negative activities. Also, the reproduction of ethnic separation identities was identified as a central issue.

  • Performance evaluation using the Balanced Score Card (B.S.C) approach in policestations (case study: urmia city)
    farzad Jafarpour Taher, jalal abaszadeh Pages 125-144

    In today’s world, it is an aim for all state and private organizations and businesses to optimally use all resources and assets of organization in order to reach maximum efficiency and performance. Evaluating performance in order to identify the current state of organization and also encoding and executing optimum plans is a necessity. Despite the efforts in designing and performing measurement methods and evaluating performance, evidences show that organizational managers and authorities are not satisfied with existing methods and systems in evaluation process. Traditional performance evaluating methods mainly focus on financial metrics and accounting values such as asset outcome profit and rate, and mostly consider the past performance and short-term goals of the organization. In addition, these methods do not consider qualitative criteria effective in long-term success of the organization. These criteria include customer satisfaction, innovation and learning, processes, etc. The duty of each police station is to prevent crimes and to develop order and security in their own jurisdiction, and arresting the criminal and introducing to the judiciary in case a crime happens. This agency has a direct contact with people and affects public behavior considerably. Thus, the performance of this agency is of high importance. This research was aimed to present an approach to evaluate the performance of this agency. At first, by using balanced score card approach, the required questionnaires were designed, and then field study was conducted on police stations in Urmia city. Finally, the police stations of this city were ranked by using TOPSIS method.

    Keywords: Performance evaluation, ranking, Balanced Score Card, Topsis method