فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 55، زمستان 1400)

نشریه مدیریت ورزشی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 55، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/13
  • تعداد عناوین: 18
|
  • میثم رحیمی زاده* صفحات 1071-1091
    هدف اصلی این پژوهش، تعیین راهبردها و پیامدهای تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور بود. برای دستیابی به هدف بیان شده و با توجه به تخصصی بودن موضوع پژوهش، مطالعه کیفی با استفاده از انجام مصاحبه های عمیق با نخبگان این موضوع استفاده شد. انجام مصاحبه ها به صورت هدفمند و به شیوه گلوله برفی ادامه یافت و در نهایت 12 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده های حاصل از مصاحبه ها به روش داده بنیاد و از طریق سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شد. یافته های مربوط به راهبردها بیانگر چهار حیطه اصلی بود، به طوری که پوشش دهنده چالش های درونی و بیرونی تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور باشند. این حیطه ها شامل موارد زیر می شود: مدیریتی، قانونی - حقوقی، فنی، فرهنگی-اجتماعی. همچنین پیامدهای شناسایی شده حاصل از راهبردها شامل توسعه اقتصادی، حقوقی، ساختاری و فرهنگی است که تا حدود زیادی منطبق بر راهبردها نیز بودند. براساس یافته های پژوهش، راهبردهای اجرایی ارایه شده می تواند کمک رسان مدیران ورزشی کشور در زمینه توسعه تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور باشد.
    کلیدواژگان: پیامد، تجارت الکترونیک، راهبرد، صنعت ورزش
  • حسین عبدالملکی*، عباس خدایاری، جمال الدین شریعتی صفحات 1093-1106

    تاثیرگذاری بر عقاید سایر افراد برای سازمان های عرضه کننده کالاها و خدمات، منافع چشمگیری را در پی دارد. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی نقش تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بر عملکرد کسب وکارهای ورزش های الکترونیکی با اثر متغیر میانجی رفتار خرید بود. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات همبستگی بود. جامعه آماری شامل مشتریان کسب وکارهای الکترونیکی در شهر کرج بود. براساس نرم افزار آماری PASS نسخه 11.0.8 حجم نمونه تحقیق بین 321 تا 369 نفر تعیین شد که از طریق نمونه گیری طبقه ای - تصادفی 340 نفر به عنوان نمونه نهایی انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد رفتار خرید کیم (2008) و پرسشنامه استاندارد عملکرد کسب وکار مامون (2011) استفاده شد. روایی صوری - محتوایی پرسشنامه ها توسط 10 تن از استادان و متخصصان مدیریت ورزشی تایید شد. همچنین پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بر عملکرد کسب وکار (05/0, β=49/0P<)، و رفتار خرید بر عملکرد کسب وکار (05/0, β=56/0P<) است. همچنین رفتار خرید نقش تعدیل کننده ای در رابطه بین تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی و عملکرد کسب وکارهای ورزش های الکترونیکی دارد. با توجه به نتایج، می توان به مدیران کسب وکارهای ورزش های الکترونیکی پیشنهاد داد که در ارایه خدمات به مشتریان بهترین عملکرد را از خود نشان دهند تا از این طریق توسط مشتریان فعلی تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی جهت جلب توجه مشتریان جدید داشته باشند.

    کلیدواژگان: تبلیغات شفاهی، کسب وکارهای کوچک، مشتری، ورزش های الکترونیکی
  • ماهنوش رضازاده بروجنی، ناهید اتقیا* صفحات 1107-1127

    پژوهش حاضر با هدف مدلسازی جذب حامیان مالی در ورزش قهرمانی هندبال کشور انجام گرفت. تحقیق از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل صاحب نظران (کارشناسان فدراسیون هندبال، روسای هیات های هندبال و ورزشکاران باسابقه هندبال)، متخصصان بازاریابی ورزشی، مدیران لیگ های برتر هندبال آقایان و بانوان و مدیران و کارشناسان فروش و بازاریابی شرکت های حامی مالی موجود لیگ و مسابقات هندبال در سطح کشور به تعداد  206 نفر بود و براساس تعداد گویه ها، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آنها با استفاده از نظر متخصصان و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (96/0=α) تایید شد. برای چگونگی توزیع داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف (K-S) استفاده شد. یافته های تحقیق حکایت از آن دارد که 5 عامل اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، محیطی، رسانه ها و ارتباطات و مدیریتی-ساختاری به ترتیب شاخص جذب حامیان مالی در ورزش قهرمانی هندبال را به صورت معنا دار و مثبت پیش بینی کردند، بدین ترتیب و با توجه به ضرایب به دست آمده مدل نهایی پژوهش تایید شد. همچنین نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی، از نکویی برازش برخوردار است و موجب جذب حامیان مالی می شود. بر این اساس مدیریت فدراسیون هندبال کشور لازم است که به این 5 مولفه توجه ویژه کرده و زیرساخت های لازم در این فدراسیون را به ویژه با توجه به شرایط و نظام اقتصادی کشور فراهم سازد و در پی ایجاد فضای رقابتی بر آن باشد.

    کلیدواژگان: مدلسازی، جذب، حامیان، مالی، هندبال، قهرمانی
  • فرهاد عبدزاده*، میرمحمد کاشف، محمدرضا برومند، مرتضی فتاح پور مرندی صفحات 1127-1156
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نیمرخ کارآفرینی دانشکده های علوم ورزشی ایران و ارایه مدل اشتغال و کارآفرینی است. از پرسشنامه استاندارد گیب (2012) با روایی و پایایی مطلوب برای گردآوری داده ها استفاده شد. نتایج بررسی 11 مولفه کارآفرینی (چشم انداز، ماموریت و راهبرد دانشکده، حاکمیت و اداره دانشکده، ساختار و طرح سازمانی، چندرشته ای بودن، فرارشته ای بودن، قدرت نفوذ و استفاده از منابع متنوع، مدیریت ذی نفعان و ارزش های جامعه، دانش آموختگان، انتقال دانش، مرکز رشد، تامین مالی، مخاطرات در دانشکده، بین المللی سازی و آموزش کارآفرینانه و آموزش) نشان می دهد که وضعیت کارآفرینی و اشتغال در دانشکده های علوم ورزشی در سطح مطلوبی نیست. دانشجویان متناسب با نیازهای بازار کار حوزه تربیت بدنی، آموزش نمی بینند. با توجه به اینکه از لحاظ 11 شاخص استاندارد، وضعیت اشتغال و کارآفرینی در دانشکده های علوم ورزشی در سطح پایینی است، ضرورت دارد که به مولفه های کارآفرینی در برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزشی در دانشکده ها بیشتر توجه شود تا دانشجویان تربیت بدنی با رویکرد آموزشی کارآفرینانه بتوانند پس از فارغ التحصیلی به عنوان کارآفرین در حوزه کسب وکار ورزش وارد شوند.
    کلیدواژگان: اشتغال ورزش، دانشکده تربیت بدنی، علوم ورزشی، کارآفرینی ورزشی
  • ژاله معماری*، عباس رضایی پندری، زهرا آقاسیان صفحات 1157-1172

    هدف از این تحقیق، ارایه مدلی اقتصادی در واگذاری امتیاز بهره برداری اماکن ورزشی، مبتنی بر نظریه بازی هاست. تحقیق حاضر به روش توصیفی- پیمایشی و با انجام مصاحبه با مسیولان و بهره بردار چمن مصنوعی مجموعه ورزشی انقلاب و بررسی اسناد مناقصه و قراردادهای فی مابین در واگذاری های صورت گرفته برای دریافت حق بهره برداری از آن انجام گرفت. براساس یافته ها، متغیرهای اثرگذار بر تدوین و انعقاد قراردادهای واگذاری این واحد، شناسایی و رویکردهای پیشنهادی انتخاب و از میان آنها کارامدترین و مناسب ترین راهبرد برای صاحب امتیاز و بهره بردار معرفی شدند. در مرحله بعد، براساس بهترین پیامد، بازی پیشنهادی طراحی و مدلسازی شد. نتایج نشان داد هنگامی که اطلاعات خصوصی مستقلی بر فضای حراج حاکم باشد، راهبرد تغییر سازوکار حراج برای طرفین مناسب تر است. همچنین راهبرد پیشنهاد قیمت، بهترین راهبرد و نیز تعادل نش در این بازی است.

    کلیدواژگان: امتیاز بهره برداری، حراج، مدیریت قرارداد، نظریه بازی ها
  • راحله سادات واقفی نظری*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 1173-1196

    امروزه رقابت شدید بین کسب وکارهای هر صنعت لزوم طراحی مدل های مناسب کسب وکار را نشان می دهد و صنعت ورزش و تناسب اندام نیز از این قاعده مستثنا نیست. هدف تحقیق حاضر طراحی الگوی فرایندی کسب وکار باشگاه های ورزشی تناسب اندام زنان بود. تحقیق از نوع اکتشافی و از نظر هدف کاربردی بود که با دو راهبرد کیفی فراترکیب و تحلیل تم اجرا شد. جامعه آماری فراترکیب مطالعات مرتبط در بازه زمانی 1990 تا 2020 بودند. برای تحلیل تم نیز 11 متخصص حوزه کسب وکارهای ورزشی به صورت گلوله برفی برای مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته انتخاب شدند. با تجزیه وتحلیل داده های دو مرحله تعداد زیادی کدهای باز شناسایی شد که در پایان 125 کد نهایی، 54 تم فرعی و 21 تم اصلی ظاهر شدند. کیفیت یافته های دو مرحله با محاسبه ضریب توافق کدگذاری تایید شدند. مفاهیم ظهوریافته در 7 محور شامل طراحی محصول، پیش اجرا، تعریف مشتریان، تعیین و تامین منابع، فعال سازی و اجرا، کنترل و عملکرد و پشتیبانی فناوری دسته بندی شدند که هر کدام به فرایندهای خاصی در الگوی کسب وکار اشاره داشت. در یک منطق خطی این فرایندها پشت سر هر هم قرار دارند، اما در الگوی مذکور همه فرایندها به طور مداوم بارها و بارها بازبینی می شوند تا کسب وکار به بهترین شیوه ممکن محصول خود را تولید و عرضه کند. به طور کلی الگوی فرایندی ارایه شده، پویاست که فرایندها و شرایط لازم برای بازبینی را شناسایی کرده است. اجرایی کردن این مراحل می تواند تکامل کسب وکار باشگاه های تناسب اندام زنان را تا حدودی پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: تکامل، خلق ارزش، صنعت تناسب اندام، طراحی محصول، فرایند کسب وکار
  • مجتبی قاسمی سیانی، سردار محمدی*، محمد سلطان حسینی صفحات 1197-1214

    هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش انواع آگهی های تبلیغاتی منطقی و هیجانی مرتبط با ورزش در پارک در تغییرات امواج مغزی افراد با استفاده از الکتروانسفالوگرافی کمی بود. تحقیق حاضر، کاربردی و نیمه تجربی بود. جامعه آماری تحقیق شهروندان شهر اصفهان بودند که تاکنون برای فعالیت ورزشی به پارک ها مراجعه نکرده اند. افراد 25 تا 35 ساله و تعداد 24 نفر (12 زن و 12 مرد) به عنوان نمونه انتخاب شدند. امواج مغزی افراد در دو مرحله پیش آزمون (مشاهده صفحه سفید) و پس آزمون (مشاهده تصاویر منطقی و هیجانی) ثبت شد. از QEEG برای ثبت و کدنویسی امواج مغزی، و به منظور تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (ویلکاکسون) با نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد امواج مغزی افراد در مرحله پس آزمون (مشاهده تصاویر منطقی و هیجانی) نسبت به مرحله پیش آزمون (مشاهده صفحه سفید) کاهش یافت، که این کاهش هنگام مشاهده تصاویر هیجانی بیشتر بود. از آنجا که کاهش امواج آلفا نشان دهنده افزایش توجه و بار شناختی است، به متولیان امر ورزش همگانی و به خصوص ورزش در پارک های شهر اصفهان پیشنهاد می شود به منظور تهییج شهروندان به ورزش و فعالیت بدنی در پارک ها از جاذبه های تبلیغاتی، به ویژه جاذبه های هیجانی، استفاده کنند.

    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرافی، بازاریابی عصبی، جاذبه های منطقی، جاذبه های هیجانی، نیمه تجربی
  • سعید خانمرادی، شیرین زردشتیان*، شهرام فتاحی، جف دیکسون صفحات 1215-1234

    هدف از این پژوهش بررسی اثر بودجه ورزشی بر مشارکت ورزشی در ایران بود. داده های پانل برای استان های ایران بین سال های 1383 تا 1396 از مرکز آمار، وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک ایران گردآوری شد. برای تحلیل داده ها از رگرسیون کوانتایل در دهک های چندگانه استفاده شد و نتایج نهایی با روش بوت استرپ تایید شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ایویوز نسخه 10 انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که بودجه جاری ورزش اثر مثبت و معناداری بر مشارکت ورزشی در دهک های 1/0، 3/0 ، 4/0، 5/0، 6/0، 7/0، 8/0 دارد و پس از اجرای بوت استرپ در تمامی دهک ها اثر بودجه جاری ورزش بر مشارکت ورزشی معنادار نشان داده شد، اما اثر بودجه عمرانی ورزش بر مشارکت ورزشی فقط در دهک 9/0 معنادار و منفی بود و پس از اجرای بوت استرپ اثر بودجه عمرانی ورزش بر مشارکت ورزشی در هیچ دهکی معنادار نبود. مسیولان ذی ربط، باید بودجه جاری و عمرانی ورزش را متناسب با برنامه های اجرایی و وضعیت استان و رعایت عدالت توزیعی به منظور ارتقای مشارکت ورزشی و با توجه به شرایط خاص کشور در مواجهه با تحریم های بین المللی تخصیص دهند.

    کلیدواژگان: اعتبارات هزینه ای، بودجه جاری، بودجه عمرانی، دارایی های سرمایه ای، مشارکت ورزشی، ورزشکاران
  • نسرین بیگلری، سید رضا حسینی نیا*، هادی باقری، ویلیام تیموتی کومبس صفحات 1235-1262

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بحران هواداری در لیگ برتر فوتبال ایران براساس مدل سه شاخگی بود. این پژوهش از نوع آمیخته بود که در دو مرحله کیفی و کمی انجام گرفت. در بخش کیفی برای انجام مصاحبه های عمیق، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. پس از انجام 21 مصاحبه با متخصصان، داده ها براساس رویکرد تحلیل محتوای کیفی کدگذاری شد. در بخش کمی، 10 نفر از خبرگان براساس نمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند و داده ها به روش تحلیل سلسله مراتبی رتبه بندی شد. براساس نتایج پژوهش، 18 عامل شناسایی شده موثر بر بحران هواداری در سه شاخه محتوایی، ساختاری و زمینه ای قرار گرفتند. عوامل شاخه محتوایی به ترتیب اولویت عبارت بودند از: وضعیت داوری، فساد در فوتبال، کجرفتاری هواداران، مدیریت ارتباطات، قومیت گرایی و نژادپرستی، ویژگی های روان شناختی، رفتارهای غیرحرفه ای ذی نفعان و ترکیب جمعیتی؛ عوامل شاخه ساختاری به ترتیب اولویت عبارت بودند از: مدیریت ایمنی و امنیت استادیوم، زیرساخت عمومی و زیرساخت اورژانسی-پزشکی؛ عوامل شاخه زمینه ای نیز به ترتیب عبارت بودند از: عوامل فرهنگی-اجتماعی، کارکرد رسانه، عملکرد شورای تامین، قوانین انضباطی، شرایط تیم و رقابت، عوامل سیاسی-اقتصادی و شرایط جوی. بنابراین به مدیران و مسیولان برگزاری مسابقات و باشگاه ها پیشنهاد می شود که با آگاهی از عوامل شناسایی شده در جهت مدیریت موثرتر بحران هواداری گام بردارند.

    کلیدواژگان: بحران هواداری، تحلیل محتوای کیفی، زمینه ای، ساختاری، محتوایی
  • سینا پیغمبری، جلال کریمی*، غلامرضا خوش فر صفحات 1263-1277

    هدف اصلی طراحی پرسشنامه نزاکت ورزشی، تبدیل پاسخ ها به داده هاست که بخش مهمی از فرایند پژوهش های علمی و هنجاریابی آن برای دانشجویان است. نزاکت به معنای پذیرش احساسات دیگران به منظور برخورد مناسب و با در نظر گرفتن جوانب آن در روابط اجتماعی است. با افزایش نزاکت ورزشی در بین ورزشکاران، می توان از انحطاط فرهنگی و اخلاقی در بین گروه های مختلف ورزشی جامعه، پیشگیری کرد. جامعه آماری، دانشجویان دانشگاه گلستان (3951 نفر) بودند که 384 نفر نمونه تعیین (جدول کرجسی و مورگان) و برای انتخاب نمونه ها نیز از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب استفاده شد. پایایی پرسشنامه، با به کارگیری آزمون ضریب آلفای کرونباخ (84/0) و نیز روش دونیمه سازی (78/0) تایید شد. روایی محتوایی نیز براساس ضریب توافق، 99/0 است.  در این پژوهش با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی، سه عامل احترام، الگوی اخلاقی و ایثار، به عنوان ابعاد اصلی مفهوم نزاکت ورزشی شناسایی شدند. پرسشنامه نزاکت ورزشی مقیاسی قابل اطمینان و معتبر است که می تواند برای ارزیابی میزان نزاکت ورزشی در میان دانشجویان به کار رود و نتایج معتبری را نشان دهد. پیشنهاد می شود که در پژوهش های آینده از این ابزار در نمونه ها و حوزه های دیگر استفاده شود.

    کلیدواژگان: الگوی اخلاقی، احترام، ایثار، دانشجویان نزاکت ورزشی
  • شهناز کریمیان، اسرا عسکری*، زین العابدین فلاح، طاهر بهلکه صفحات 1277-1294

    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی توسعه اقتصاد دیجیتال در ورزش ایران بود. این پژوهش به لحاظ روش گردآوری داده ها از نوع پژوهش های کیفی بود که با روش گراندد تیوری و رویکرد نظام مند استراوس و کوربین انجام گرفت و از مصاحبه کیفی نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان علمی و اجرایی ورزش کشور بود که در حوزه های اقتصاد، فناوری، IT، تجارت الکترونیک، کسب وکارهای دیجیتال و اقتصاد دیجیتال تجربه داشتند و در مجموع 21 مصاحبه انجام گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد که 140 کد باز به دست آمد و در پنج مقوله شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدهای توسعه اقتصاد دیجیتال در ورزش دسته بندی شدند. توسعه دسترسی به رایانه و اینترنت، تجاری شدن ورزش، رشد تجارت الکترونیک و فناوری های دیجیتال از پیشران های توسعه اقتصاد دیجیتال در ورزش بود. با توجه به اینکه امروزه فضای بازار از شکل سنتی خود به سمت دیجیتالی شدن تغییر یافته است، ازاین رو سازمان ها، فدراسیون ها و باشگاه های ورزشی و مشاغل مرتبط با ورزش باید ضمن سازگاری با این تغییرات، استراتژی دیجیتالی سازی فرایندها، خدمات و فعالیت های خود را تنظیم کنند.

    کلیدواژگان: اقتصاد دیجیتال، اقتصاد ورزش، فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری ورزش
  • پریسا اکبری، حمیدرضا گوهررستمی*، نوشین بنار صفحات 1295-1321

    هدف این پژوهش طراحی مدل مدیریت کیفیت نظام آموزش تربیت بدنی و ورزش در مدارس بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش تمامی استادان مدیریت ورزشی، معاونان و کارشناسان وزارت آموزش و پرورش و معلمان تربیت بدنی و ورزش بودند و نمونه آماری به صورت در دسترس انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و روایی صوری پرسشنامه توسط صاحب نظران (14 نفر)، تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (99/0) و پایایی ترکیبی محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی برازش مدل از مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار PLS3-SPSS24 استفاده شد. نتایج نشان داد که برنامه ریزی کیفیت آموزش اثر معنا داری بر فرایند برنامه آموزشی (31/62) دارد، اما بر نتایج (20/1) آن به طور مستقیم اثر ندارد. همچنین متغیر فرایند به طور مستقیم اثر معنا داری بر نتایج برنامه آموزشی دارد (05/11). نتایج فرضیه میانجی نیز حاکی از این بود که برنامه ریزی کیفیت آموزشی بر نتایج آن از طریق متغیر میانجی فرایندها اثر معناداری دارد (13/11). بنابراین می توان گفت که با استفاده از رویکرد سیستمی (توجه به ورودی ها؛ فرایندها و خروجی های سیستم) به منظور ارتقای تضمین کیفیت آموزش درس تربیت بدنی و ورزش گام برداشت و تمام این فرایندها را به صورت سیستم یکپارچه و مرتبط در نظر گرفت تا بتوان به نتایج مطلوبی در این زمینه دست یافت.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی کیفیت، تضمین کیفیت، کنترل کیفیت، مدیریت کیفیت، مدارس
  • حوریه گلینی، وحید شجاعی*، محمد حامی، بهاره سلیمانی تپه سری صفحات 1321-1336

    هدف از این پژوهش تدوین مدل ارتقای سیستم بیمه ورزشی در کشور بود. روش تحقیق از نوع تحقیقات کیفی با رویکرد اکتشافی و سیستماتیک بود. جامعه آماری شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران و استادان) و منابع اطلاعاتی (کتاب ها، مقالات، اسناد، رسانه ها و...) بود. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت بر مبنای رسیدن به اشباع نظری به صورت قضاوتی انجام گرفت (17 نفر و 68 منبع). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای و مصاحبه های اکتشافی ساختارمند بود. روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه آماری، نظر خبرگان و ضریب توافق بین مصححان کدگذار ارزیابی و تایید شد. به منظور تحلیل یافته ها از روش کدگذاری چندمرحله ای و رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد. متغیرهای اصلی در مدل مفهومی شامل بهبود خسارت مشتری، بهبود حق بیمه، توسعه دامنه پوشش، ارتقای رضایت مشتریان، ترویج سواد بیمه ای ورزش، استانداردسازی کیفیت خدمات، کارامدسازی مدیریت راهبردی، ارتقای سیستم نظارت، روزامدسازی قوانین، ارتقای ضریب نفوذ بیمه، ظرفیت سازی شبکه ارتباطی، توسعه امکانات مراکز، توانمندسازی سرمایه انسانی، فراگیرسازی آموزش و فرهنگ سازی بیمه و بهینه سازی مدیریت مالی بیمه ورزشی بود. این متغیرها در پنج سطح متوالی، ساختار، قابلیت، فرایند، عملکرد و پیامد چارچوب بندی شدند. براساس مدل پژوهش می توان گفت که ارتقای سیستم بیمه ورزشی نیازمند تقویت مولفه های ساختاری، قابلیتی، فرایندی، عملکردی و پیامدی است و میزان تحقق توسعه آن به برایند اثر عوامل این سطوح وابسته است.

    کلیدواژگان: ارتقای بیمه، الگوی مفهومی، مدیریت بیمه، بیمه ورزشی، نظام بیمه
  • محسن حیدری*، سعید صادقی بروجردی، ولادمیر آندرف، سید حمید امیری صفحات 1337-1356

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و وزن دهی متغیرهای عملکردی موثر بر قیمت گذاری مهاجمان فوتبال ایران بود. روش تحقیق از نوع تحقیقات ترکیبی (کیفی-کمی) بود. در بخش کیفی برای شناسایی متغیرهای عملکردی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمی برای وزن دهی متغیرها از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل افراد دارای مدرک حرفه ای مربیگری کنفدراسیون فوتبال آسیا، مربیان لیگ برتر و مدرسان فدراسیون فوتبال ایران بود. در این تحقیق برای نمونه گیری از روش نمونه گیری به صورت هدفمند استفاده شد و در نهایت ابتدا با 11 متخصص مصاحبه صورت گرفت، سپس از آنها خواسته شد که پرسشنامه طراحی شده را تکمیل کنند. برای تجزیه وتحلیل داده های بخش کیفی از نرم افزار ان ویوو و برای تحلیل داده های کمی از نرم افزار اکسپرت چویز استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای گل زنی، پاس گل و ایجاد موقعیت گل به ترتیب با وزن های 231/.، 160/. و 146/. مهم ترین متغیرها و متغیرهای تکل زنی، نبرد هوایی دفاعی و دفع توپ به ترتیب با وزن های 010/.، 010/. و 009/. متغیرهای با پایین ترین وزن بودند. توصیه می شود در طراحی مدل قیمت گذاری بازیکن پست مهاجم، در بخش ارزیابی عملکرد به متغیرهای این تحقیق و وزن هریک از آنها توجه شود.

    کلیدواژگان: تحلیل سلسله مراتبی، قیمت گذاری، مهاجم، متغیر عملکردی
  • مصطفی پیرمرادیان، پروین حقی* صفحات 1357-1380

    فرهنگ پهلوانی از غنی ترین و پربارترین سرمایه های ملی ایران است. این فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی طی دوره های متعدد تاریخی پهلوانان بزرگی را تربیت کرده و به جامعه ایرانی تحویل داده است. هدف اصلی این پژوهش معرفی پهلوانان ایرانی از دوران باستان تا دوره انقلاب اسلامی در ایران و بررسی سیر تحول و دگرگونی این فرهنگ و سردمداران آن یعنی پهلوانان است. فرض ما بر این است که آنچه موجب پایداری این فرهنگ غنی شده، مفاهیم مورد توجه آن یعنی درستکاری، تقویت جسم و روح، خصایل نیک و از همه مهم تر غلبه روح جوانمردی بر آن به پیروی از پیشوای ایرانیان مسلمان یعنی حضرت علی (ع) است. ازاین رو در این مقاله با تکیه بر مطالعات تاریخی در پی معرفی مفاهیم والای اخلاقی در فرهنگ پهلوانی و نمایندگان این فرهنگ یعنی پهلوانان این مرز و بوم در طی دوران باستان و دوران ایران اسلامی هستیم. این پژوهش به شیوه توصیفی- تحلیلی و بر پایه مطالعات کتابخانه ای سعی در تحلیل یافته ها با روش روایی و تاریخ گونه داشته است. آنچه حاصل شده شناسایی ارتباط این فرهنگ با مفاهیم ملی و مذهبی مورد توجه ما به ویژه ارتباط پهلوانان ایرانی با پیشوای عالم تشیع، حضرت علی (ع) است که ایشان را به الگوی پایدار پهلوانان ایرانی مبدل ساخته است. ازاین رو مهم ترین یافته پژوهش این است که آیین عیاری که از دوران باستان در ایران وجود داشته، پس از ورود اسلام به ایران با مذهب تشیع به ویژه شخصیت ممتاز حضرت علی (ع) که برجسته ترین خصلت های جوانمردی را دارا بودند، پیوند برقرار کرده و در آمیزش با آن تقویت شده و تا به امروز رشد و گسترش یافته است.

    کلیدواژگان: پهلوان، علی (ع)، فرهنگ، مذهب، ملیت
  • مونا سمیع نیا، رضا نیک بخش*، علی محمد صفانیا صفحات 1381-1400

    هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش میانجی تیوری خودمختاری در رابطه کمال گرایی، فرسودگی و مشارکت در ورزشکاران نخبه معلول جسمی است. جامعه آماری تمامی ورزشکاران ملی حاضر در فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین بودند. نمونه آماری، شامل ورزشکاران ملی، که در اردوهای آماده سازی در فدراسیون جانبازان و معلولین حاضر بودند، است. در مجموع 109ورزشکار که براساس نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند، پرسشنامه های فرسودگی، کمال گرایی، مشارکت، تامین نیاز و عدم تامین نیاز را تکمیل کردند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد اثر تلاش های کمال گرایانه بر تامین نیاز مثبت و غیرمعنادار، اثر تلاش های کمال گرایانه بر عدم تامین نیاز منفی و معنادار، اثر نگرانی های کمال گرایانه بر تامین نیاز مثبت و غیرمعنادار، اثر نگرانی های کمال گرایانه بر عدم تامین نیاز مثبت و معنادار، اثر تامین نیاز بر مشارکت ورزشی مثبت و معنادار، اثر تامین نیاز بر فرسودگی منفی و معنادار، اثر عدم تامین نیاز بر مشارکت ورزشی منفی و معنادار، اثر عدم تامین نیاز بر فرسودگی مثبت و معنادار است.

    کلیدواژگان: خودمختاری، فرسودگی، کمال گرایی، مشارکت، معلول، ورزشکار
  • محمد حیدری، احسان محمدی ترکمانی*، مجید جاوید، محمد بیات صفحات 1401-1419

    همه گیری کووید-19 تمامی صنایع را تحت تاثیر و رکود قرار داد. نحوه مواجهه در این دوران و تاثیرات میان مدت و بلندمدت آن تمام صنایع اعم از ورزش را مورد چالش بزرگ قرار داده است. تحقیق حاضر بر آن است مدلی پویامحور از دوران پساکرونا برحسب آشوبناکی سیستم صنعت ورزش ارایه دهد. روش تحقیق حاضر دلفی است که به صورت کیفی در چهار دور انجام پذیرفت. نمونه گیری تحقیق به صورت هدفمند انجام پذیرفت. در این تحقیق از خبرگان مدیریت ورزشی و خبرگان روان سنجی به عنوان نمونه مورد هدف استفاده شد. برای بررسی کفایت روش تحقیق از چهار متخصص به عنوان نمونه موازی به منظور تضمین کیفیت تحقیق استفاده شد. برای تحلیل داده از نرم افزار  Vensim.PLE و Checkmate استفاده شد. نتایج تحقیق در دور میزان توافق خبرگان بر وضع آشوبناکی در هفت گزاره اصلی به عنوان نقاط دارای آشوب و بی نظمی نشان داد. در دور دوم، نقاط دارای خودمانایی و تعاملات بین گزاره ها گزارش شد. در دور سوم، میزان وضعیت آتی صنعت ورزش برحسب گزاره های اصلی و فرعی به دست آمده در دوران پساکرونا، برحسب ماتریس راهبرد اصلی تعیین شد. نوع راهبرد های مورد نیاز برحسب مکان جای گیری هر گزاره در ماتریس تعیین شد. در نهایت، مدل سیستم پویا صنعت ورزش کشور برای دوران پساکرونا ترسیم شد. به طور کلی، اجرای چنین سیستمی نیاز اساسی دوران پساکروناست و از این طریق می توان چرخه بازخورد سیستم را تشخیص داد تا در بی نظمی و آشوب موجود در صنعت ورزش کشور به نظم رسید.

    کلیدواژگان: سیستم پویا، صنعت ورزش، نظریه آشوب، همه گیری کرونا
  • طیبه زرگر، حسین زارعیان*، پدیده بلوری زاده صفحات 1419-1444

    هدف اصلی این تحقیق شناسایی چالش های اقتصادی است که مربیان ورزشی زن با آن در دوران کرونا مواجه شده اند. تحقیق حاضر با رویکرد اکتشافی به صورت کیفی و از نوع رویکرد دیکلمن و همکاران (1989) انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق مربیان زن فعال در حوزه های مختلف ورزشی بودند که با روش نمونه گیری نظری و طرح نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که محقق پس از انجام 20 مصاحبه به اشباع نظری رسید. تجزیه وتحلیل داده های تحقیق شش چالش اصلی اقتصادی مربیان زن را در شش مقوله آشکار کرد. مقوله های یافته شده عبارت بودند از: عدم حمایت دولت و بار اقتصادی، کاهش فعالیت کسب وکارهای خرد و کارآفرینانه ورزشی، عدم اعتماد اجتماعی، تبعات ابتلا و مرگ ومیر بر شرایط اقتصادی، کاهش اسپانسر و مشکلات اینترنتی و نبود بسترهای لازم در این زمینه. بنابراین، پیشنهاد می شود راهکارهای مناسب برای حل این مشکلات شناسایی و به کار گرفته شود تا مربیان زن بتوانند با مشکلات کمتری در این دوران بحرانی که نیاز به حمایت بیشتر احساس می شود، به انجام وظایف اصلی خود بپردازند و به توسعه ورزش زنان کمک کنند.

    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، چالش های اقتصادی، کووید-19، مربیان ورزشی
|
  • Meysam Rahimizadeh * Pages 1071-1091
    The main objective of this study was to Strategies and outcomes e-commerce in sport Industry. Qualitative study using in-depth interviews with experts in the subject were used to achieve the stated purpose and with the expertise of subject. In this regard, the relevant research in the following areas were identified, including: Officials Marketing Committee, sports federations and sports clubs, Sports Marketing Committee of the Ministry of Sport and Youth, Experts in the field of e-commerce and faculty members. Interviews conducted purposefully and continued to snowball technique and finally 12 people were interviewed. Finally, the data obtained from interviews given by Ground theory and through three stages open, axial and selective coding were analyzed. The open coding results in identification sign and further analysis result of open coding at the Strategies have been identified in 4 areas so that cover internal and external challenges of e-commerce in the sports industry of the country. These areas were included: Management, Legal – Civil, Technical and cultural-social. Finally, Outcomes that were largely consistent, include the identification of strategies like: Economic Development, Legal, structural and cultural.
    Keywords: E-commerce, sport industry, strategies, outcomes
  • Hossein Abdolmaleki *, Abbas Khodayari, Jamal Aldin Shariati Pages 1093-1106

    Influencing the ideas of others has considerable interest for supplier and service organizations. Therefore, the aim of this study was to investigate the role of E-word of mouth on Businesses Performance of eSports with mediating of consumer purchasing behavior. The study was descriptive-correlational research. The research population included all customer of E-sport business of Karaj, obtained through random- cluster sampling with appropriate allocation. According to PASS, 340 people were selected as the final sample. To collect data, two standard questionnaires, i.e. Kim’s purchase behavior (2008) and Mamoun Businesses questionnaire (2011) were used. Validity of the form and the content of the questionnaire were confirmed by 10 professors and experts in sports management. The reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha was calculated to be 0.92. Structural equation modeling was used in inferential statistics. The results showed that E-word of mouth (β = 0/49, p <0/05) and consumer purchase behaviour (β = 0/56, p <0/05) have significant effect on BP. According to the results of the research, managers of eSports can be recommended toprovide services to clients showing their best performance so that existing customers attract new clients by word-of-mouth advertising in the city.

    Keywords: Word of mouth, customer, Small Business, E-sport
  • Mahnoush Reza Zade Brojeni, Nahid Atghia * Pages 1107-1127

    The purpose of this study was to making a model for attraction of sponsors in Iran’s handball championships. The research was a descriptive survey. The statistical population of this study consisted of experts (handball experts, heads of handball teams and handball senior athletes), sports marketing specialists, managers of super leagues former and women handball players, and experts in sales and marketing of existing sponsoring companies of the league and handball competitions in the country. The number of them was 206 and were selected as sample based on the number of items. The research instrument was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by experts and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient (α = 0.96). The Kolmogorov-Smirnov test (K-S) was used for distributing data. The findings of the research indicate that five factors of economic, social, cultural, environmental, media and communication and management-structural, respectively, predicted the attraction of financial supporters in the sport of the handball championship in a meaningful and positive way. Thus, according to the co-efficient. The final model of the research was approved. Also, the results showed that the proposed model is fit for use and attracts sponsors. Accordingly, the management of the handball federation of the country needs to pay special attention to these five components and provide the necessary infrastructure in this federation, especially with regard to the conditions and economic system of the country, and it is imperative that as soon as possible, and looking for a competitive atmosphere.

    Keywords: Attract, Sponsor, championship sport, Handball
  • Farhad Abdzadeh *, Seyed Mohammad Kashef, Mohammdreza Boroumand, Morteza Fattahpourmarandi Pages 1127-1156
    The purpose of this study is to investigate the entrepreneurship profile of faculty’s sports of Iran and offering the model of employment and entrepreneurship. The Gabe Standard Questionnaire (2012) with good validity and reliability was used to collect data .Results of the study of 11 components of entrepreneurship (vision, mission and strategy of the faculty, governance, and administration of the faculty, organizational structure and plan, multidisciplinary, transdisciplinary, influence and use of diverse resources, stakeholder management, and community values, graduates, knowledge transfer, The Center for Growth, Financing, College Risks, Internationalization, and Entrepreneurship Education and Training show that the situation of entrepreneurship and employment in sports schools is not at a good level. Students are not educated according to the needs of the physical education labor market. Given that in terms of 11 standard indicators, the employment and entrepreneurship situation in sports schools are low. It is necessary to pay more attention to the components of entrepreneurship in the planning and implementation of educational programs in schools so that physical education students with an entrepreneurial educational approach can graduate as an entrepreneur in the field of sports business.
    Keywords: Sports Entrepreneurship, Sports Employment, sports science, Faculty of Physical Education
  • Zhaleh Memari *, Abbas Rezaei Pandari, Zahra Aghasian Pages 1157-1172

    The purpose of this study is to provide an economic model for assigning the privilege of exploiting sports complexes, based on game theory. The present research was conducted by the descriptive-survey method and by conducting interviews with the officials and the operator of the Enghelab sports complex. Also, we completed our information by reviewing the tender documents and contracts. Based on the findings, the variables influencing the development and conclusion of contracts for the transfer of this unit identified, and the proposed approaches were selected. Among them, the most appropriate and efficient strategy for the owner and operator introduced. In the next step, based on the best result, the proposed game was designed and modelled. The results showed that when independent private information dominates the auction space, the strategy of changing the auction mechanism is more appropriate for both parties, and the pricing strategy is the best strategy, which is also Nash's balance in this game.

    Keywords: Auction, Contract Management, Game theory, Operating privilege
  • Raheleh Sadat Vaqefi Nazari *, Alireza Elahi, Hossein Akbari Pages 1173-1196

    Today, fierce competition between businesses in any industry shows the need to design appropriate business models, and the sports and fitness industry is no exception. The aim of this study was to design a process business pattern of women's fitness clubs. The research was exploratory and in terms of goal, it was a practical that was implemented with two qualitative strategies, meta-synthesis and thematic analysis. The statistical population of meta-synthesis was studies in the period 1990 to 2020. To thematic analysis, 11 sports business experts were selected for in-depth semi-structured interviews by snowball method. By analyzing the two-stage data, a large number of open codes were identified. Finally, 125 open codes, 54 sub-themes and 21 main themes appeared. The quality of the two-stage findings was confirmed by calculating the coding agreement coefficient. Emerging concepts were categorized in 7 scope including Product design; Pre-run; Definition of customers; Determining and supplying resources; Activation and implementation; Control and performance; and Technology support. Each scope referring to specific processes in the business pattern. In a linear logic, these processes are one behind the other, but in the above pattern, all processes are constantly reviewed over and over again so that the business can produce and offer its product in the best possible way. In general, the proposed process pattern is a dynamic model that has identified all the processes and conditions necessary for review, and understanding and implementing it can ensure the evolution of the business model of women's fitness clubs.

    Keywords: Business Process, Fitness Industry, evolution, Product Design, Value creation
  • Mojtaba Ghasemi Siani, Sardar Mohammadi *, Mohammad Soltan Hosseini Pages 1197-1214
    The purpose of the present study was to investigate the role of rationale and emotional advertising appeals related to sport in the park on brainwave changes of people with using quantitative electroencephalography (QEEG). The present study was practical and semi-experimental. The statistical population of the present study was the citizens of Isfahan city who have not yet visited the parks for sports activities. People in the age range of 25 to 35 years and 24 people (12 women and 12 men) were selected as the sample. Sample brainwaves were recorded in two stages: pre-test (observation of white screen) and post-test (observation of rational and emotional Ads). QEEG device were used for recording and coding sample brainwaves, and descriptive and inferential statistics (Wilcoxon test) were used for data analysis with SPSS software. The results showed that the brainwaves decreased in the post-test phase (observation of rational and emotional Ads) compared to the pre-test phase (white screen observation), which this reduction was greater when viewing emotional Ads. Since the decrease in alpha waves indicates an increase in attention and cognitive load, Officials of sport for all, especially sport in Isfahan city parks are suggested to use advertising appeals, especially emotional advertising appeals, in order to stimulate and persuasion of the citizens to engage in sport for all and physical activity in the parks.
    Keywords: Electroencephalography, Emotional Appeals, Neurological Marketing, Rational Appeals, Semi Experimental
  • Saeed Khanmoradi, Shirin Zardoshtian *, Shahram Fatahi, Geoff Dickson Pages 1215-1234

    This study aimed to investigate the effect of the sports budget on sports participation in Iran. Panel data for this study were collected for Iranian provinces between 2004 and 2017 from the Iranian Statistics Center, the Ministry of Sports and Youth of Iran, and the National Olympic Committee of Iran. For Data analysis of this study, the quantile regressions were used, and the final results were confirmed by the Bootstrap method. Data analysis of this study was performed using the EViews software 10 versions. The results showed that the sports current budget has a positive and significant effect on sport participation in the decades 0.1, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.7, 0.8 and after the implementation of the Bootstrap in all decades, the effect of sports current budget on sports participation was significant but the effect of sports development budget on sports participation was significant and negative only in the 0.9 decades, and after the implementation of Bootstrap, the effect of sports development budget on sports participation in any decade was not significant. Policymakers should allocate the sports current budget and sports development budget to promote sports participation in accordance with the executive programs and the situation of the province and the observance of distributive justice in addition according to the specific conditions of the country in the face of international sanctions.

    Keywords: athletes, Capital Assets, Current Budget, Development Budget, Expense Credits, Sports participation
  • Nasrin Biglari, Seyed Reza Hosseininia *, Hadi Bagheri, William Timothy Coombs Pages 1235-1262

    The purpose of the present study was to identify and prioritize factors affecting the fan crisis in the Iranian Football Premier League. This study was a mix-method research work that was executed in the qualitative and quantitative steps. In the qualitative section, for in-depth interviews, targeted sampling method was used. After 21 interviews with experts, the data were coding based on the qualitative content analysis approach. In the quantitative section, 10 experts were selected based on judgmental sampling and the data were ranked by hierarchy analysis method. Based on the results of study, 18 identified factors affecting the fan crisis were placed in three branches, Content, Structure, and Context. Content branch factors in order of priority were: situation refereeing, corruption in football, fanatical behavior, communication management, ethnicity and racism, psychological characteristics, unprofessional behavior of stakeholders and demographic composition; Structural branch factors in order of priority were: competition management, safety, security, stadium health, public infrastructure, emergency-medical infrastructure; Context branch factors in order of priority were: cultural-social, media function, performance of the Security Council, disciplinary rules, team conditions and competition Political-economic and weather conditions. Therefore, suggested to the managers and officials of competitions and clubs to be aware of the identified factors in order to manage the crisis of advocacy more effectively.

    Keywords: Fan Crisis, Qualitative Content Analysis Approach, Context, Structure, Content
  • Sina Peighambari, Jalal Karimi *, Gholamreza Khoshfar Pages 1263-1277
    Objective

    The main purpose of designing the sports politeness questionnaire is to convert the answers into data, which is an important part of the scientific research and its standardization for students. Politeness means accepting the feelings of others in order to deal with them appropriately. It also includes behavior in an appropriate manner and considering its aspects in individual social relationships. By increasing the level of sports politeness among athletes in society, it is possible to prevent cultural and moral degeneration among different groups, especially children, teenagers and youth.

    Methodology

    The statistical population was students of Golestan University (3951), of which 384 were selected (Krejcie & Morgan table) and the proportional stratified random sampling method was used to select the samples. The reliability of the questionnaire was confirmed by using Cronbach's alpha coefficient test (0.84) and the Split-half test (0.78). Content validity is 0.99 based on the agreement coefficient.

    Result

    As a result, using exploratory factor analysis technique; Three factors of respect, moral model and self-sacrifice were identified as the main dimensions of the concept of sports propriety.

    Conclusion

    The Sports politeness Questionnaire is a reliable and valid scale that can be used to assess the level of sports politeness among students and show valid results. It is Suggested that future research use this questionnaire in different sample and fields.

    Keywords: Moral model, Respect, Sports politeness, Self-sacrifice, students
  • Shahnaz Karimian, Asra Askari *, Zynalabedin Fallah, Taher Bahlekeh Pages 1277-1294

    The purpose of this study was to design a model for the development of sport digital economy in Iran. This research was a qualitative research in terms of data collection method, which was conducted by grounded theory method and systematic approach of Strauss and Corbin, and a semi-structured qualitative interview was used to collect data. The statistical population of the study included the scientific and executive elites who had experience in the fields of economics, technology, IT, e-commerce, digital businesses and digital economy and a total of 21 interviews were conducted. For data analysis, three stages of open, axial and selective coding were used as 140 open codes were obtained and in five categories of causal conditions, contextual, intervening, strategies and consequences of digital economy development in sports were classified. The development of access to computers and the Internet, the commercialization of sports, the growth of e-commerce and digital technologies were among the drivers of the development of the digital economy in sports. Due to the fact that today the market environment has changed from its traditional form to digitalization, therefore, organizations, federations and sports clubs and sports-related jobs must adapt to these changes and design their strategy for digitizing their processes, services, and activities.

    Keywords: Digital Economics, sports economics, Information, communication technology, Sports Technology
  • Parisa Akbari, Hamid Goharrostami *, Noshin Benar Pages 1295-1321

    The purpose of this study was to design a quality management model for the physical education and sports system in schools. The present research is applied in terms of descriptive-correlational nature. The statistical population of the study as all professors of sport management, deputies and experts of the Ministry of Education and teachers of physical education and sport that the statistical sample was selected as available. A researcher-made questionnaire was used to collect data and the face validity of the questionnaire was confirmed by experts (14 people). Also, its reliability was calculated using Cronbach's alpha test (0.99) and combined reliability. Structural equation modeling PLS3-SPSS24 software has been used to analyze the data and evaluate the model fit. The results showed that quality planning of education has a significant effect on the process of educational program (62/31) but does not directly affect its results (1/20). Also, the process variable has a significant direct effect on the results of the training program (11/05). The results of the mediator hypothesis also indicated that educational quality planning has a significant effect on its results through the mediator of processes (11/13). Therefore, in order to improve the quality assurance of physical education and sports education, all these processes should be considered as an integrated and relevant system in order to achieve desirable results in this field.

    Keywords: quality assurance, quality control, quality management, Quality Planning, Schools
  • Horieh Galini, Vahid Shojaei *, Mohammad Hami, Bahare Soleymani Tapesari Pages 1321-1336

    The purpose of this study was to develop a model for improving the sports insurance system in the country. The research method was qualitative research with a heuristic and systematic approach. The statistical population consisted of two sections: human resources (managers, professors, etc.) and information resources (books, articles, documents, media, etc.). Adequate sampling was performed on the basis of theoretical saturation (17 persons and 68 documents). The research tools included library study and exploratory framework interviews. The validity of the instrument was evaluated and validated based on the legal and scientific validity of the statistical sample, expert opinion, and coefficient of agreement between coders. To analyze were used the findings the multi-step coding method and the system analysis approach. The main variables in the conceptual model was include; Improve customer damage, Premium improvements, Development of coverage range, Improving customer satisfaction, Promoting sports insurance literacy, Standardization of service quality, Streamlining strategic management, Upgrading the surveillance system, Updating the rules, Improving insurance penetration rate, Communication network capacity building, Development of facilities, Empowering human capital, Incorporate insurance education and culture and the financial management optimization sports insurance. These variables were classified into five successive levels: structure, capability, process, performance and outcome. Based on the framework, it can be said that upgrading the sports insurance system requires strengthening the structural, capability, process, performance and consequence components, and the extent to which its development is realized depends on the outcome of the factors of these levels.

    Keywords: Insurance system, Insurance management, Sports insurance, insurance promotion, Conceptual model
  • Mohsen Heidari Toopkanlu *, Saeed Sadeghi Boroujerdi, Wladmir Andref, Seyed Hamid Amiri Pages 1337-1356

    Football player pricing helps clubs and managers perform best in the negotiation process to attract players. Therefore, the aim of the present study was to identify and weigh the performance variables affecting the pricing of Iranian football strikers. The research method was mixed method (qualitative-quantitative). the thematic analysis method was used to identify the performance variables, and Analytic Hierarchy Process was used to weigh the variables. The statistical population was consisted of all Iranian Individuals with AFC coaching professional qualifications, Iranian Premier League coaches and Football instructors. The sampling method was theorical selected and Finally, first interviews were conducted with 11 specialists, then asked them to complete the designed questionnaire. NVIVO10 software was used to analyze qualitative data and Expert Choice Software was used to analyze quantitative data. The results of the research indicate that the variables of goal scoring, assists and creating a chance with weights of. 0.231, 0.160, And 0.146 are the most important variables and variables of Sliding Tackles, defensive Aerial and Blocks with weights of 0.10, 0.10, And 0.009 Variables were the lowest weight. Goal scoring, assist, create chance and shooting also had the highest absolute weight among variables. It is recommended to pay attention to the variables of this research and the weight of each of them in the design of the pricing model of the striker players.

    Keywords: Analytic Hierarchy Process, performance variable, pricing, striker
  • Mostafa Pirmoradian, Parvin Haqqi * Pages 1357-1380

    Heroic culture is one of the richest and the most productive national assets in Iran. This pure Iranian-Islamic culture has brought up great heroes and delivered them to Iranian socity during multiple periods. The main objective in this study is to introduce Iranian heroes from ancient period until Islamic Revolution in Iran and to survey the course of evolution and variation of this culture and its leaders namely heroes. It has been presupposed that what made this rich culture persistent are its concerned concepts such as honesty,strengthening body and soul,good qualities and the most important, overcoming the sprit of chivalry against it by following Imam Ali (PBUH) as primate of Iranian muslims. Hence in this article, it has been tried to introduce high moral concepts in heroic culture and its representatives namely heroes based on historical studies during ancient period and Islamic Iran era. This study in a descriptive-analytical manner and based on library studies has tried analyze the findings by a narrative and historical method. What has been obtained is recognition of the relationship of this culture with our concerned national and religious concepts especially the relationship between Iranian heroes with the leader of the Shiite world namely Imam Ali(PBUH) that made him a stable model for Iranian heroes. So, the most important finding of this study is that the rite of chivalry existed in Iran from ancient period, after the arrival of Islam in Iran has linke with Shiite religion specially with the distinguished personality Of Imam Ali(PBUH) who owned the uppermost characteristics of chivalry has developed in association with it and has expanded up to now.

    Keywords: hero, Culture, Religion, Nationality, Ali (pbuh)
  • Mona Samienia, Reza Nikbaksh *, Ali Mohammad Safania Pages 1381-1400

    The purpose of this study is to investigate the role of mediator of self-determination theory in perfectionism, burnout and engagement in physically disabled elite athletes. The statistical population includes all national athletes present in the Sport Federation for the Disabled. The statistical sample includes national athletes who attended training camps at the Sport Federation for the Disabled. A total of 109 athletes will be selected based on non-random sampling, completed Perfectionism. Burnout. Engagement, Psychological Need Thwarting, Basic Need Satisfaction questionnaire. Pearson correlation test and structural equations were used to analyze the data. The findings showed that perfectionist strivings had positive and non significant effect on Basic Need Satisfaction. perfectionist strivings had negative and significant effect on Psychological Need Thwarting. perfectionism's concerns had negative and non significant effect on Basic Need Satisfaction. perfectionism's concerns had positive and significant effect on Psychological Need Thwarting. Basic Need Satisfaction had positive and significant effect on athlete engagement. Basic Need Satisfaction had negative and significant effect on burnout. Psychological Need Thwarting had positive and significant effect on athlete engagement. Psychological Need Thwarting had positive and significant effect on burnout. exercise is very beneficial for the health of disabled athlete, the officials and coaches who work in this field should pay special attention to such people and support them directly and indirectly to meet their needs as much as possible. To make these people participate as much as possible in the environment of sports and health.

    Keywords: Athletes. Burnout. Engagement. Perfectionism. Physically disabled. Self, determination theory
  • Mohammad Heydari, Ehsan Mohamadi Turkmani *, Majid Javid, Mohammad Bayat Pages 1401-1419

    The Covid-19 pandemic affected and stagnated all industries. How to deal with this period and its medium and long-term effects has greatly challenged all industries, including sports. The present study aims to provide a dynamic model of the post-corona era in terms of the chaos theory in the sports industry system. The method of study is Delphi, which was performed qualitatively in four rounds. Sampling of the study was Purposive sampling. In this study, sports management experts and psychometric experts were used as the target sample. To evaluate the adequacy of the research method, four experts were used as parallel samples to ensure the quality of the research. Vensim.PLE and Checkmate software were used for data analysis. The results of the research in the first round showed the degree of agreement of experts on the chaotic situation in the seven main statements as points of chaos and disorder. In the second round, points of familiarity and interactions between propositions were reported. In the third round, the future state of the sports industry was determined according to the main and sub-propositions obtained in the post-crown period, according to the main strategy matrix. The strategies required was determined by Grand matrix. Finally, the model of the dynamic system of the country's sports industry for the post-Corona era was drawn. In general, the implementation of such a system is a basic need of the post-corona era, and through it, the feedback cycle of the system can be identified in order to achieve order in the chaos and turmoil in the country's sports industry.

    Keywords: Covid-19 pandemic, chaos theory, dynamic system, sports industry
  • Tayebeh Zargar, Hossein Zareian *, Padideh Boloorizadeh Pages 1419-1444

    The main purpose of this study is to identify the economic challenges that female sports coaches faced during the Coronavirus pandemic. This qualitative study was conducted on 20 female coaches from different sports disciplines, with more than a decade of coaching experience. Sample selection was purposeful. Semi-structured interviews were used to collect data. Data analysis was performed using two methods of initial coding and data interpretation (claim and proof). Data analysis of this study revealed five main economic challenges of female coaches in six categories. The established categories included lack of government support and economic burden, reduced activity of small and entrepreneurial sports businesses, lack of social trust, consequences of morbidity and mortality on economic conditions and reduced sponsorship. Therefore, it is critical to identify the proper solutions and take innitiative to solve these problems so that female coaches would be able to continue on withfulfilling their jobs with lesserhardships in thisunprecedentedtime, when there is a need for more support and collective aid to maintain and yet promote the development of women's sports.

    Keywords: Covid-19, economic challenges, sports coaches, social trust