فهرست مطالب

پدافند غیرعامل - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1400)

فصلنامه پدافند غیرعامل
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رامتین رضاخانی، شاهرخ رضایی* صفحات 1-10

    خرابی پیش رونده در سازه به صورت گسترش خرابی موضعی اولیه از عضوی به عضو دیگر که سرانجام به گسیختگی تمام سازه و یا قسمت بزرگی از آن می انجامد، تعریف می شود. خطرات احتمالی که می تواند موجب خرابی پیش رونده شود شامل آتش سوزی، انفجار و زلزله و غیره می باشد. در ساز و کار خرابی پیش رونده یک خرابی و گسیختگی جزیی مانند حذف یک ستون باعث یک خرابی کلی و قابل ملاحظه می شود که به فروپاشی سازه منجر خواهد شد. پژوهش ها درباره خرابی پیش رونده سازه ها معمولا روی بارگذاری های ثقلی و انفجاری متمرکز می شوند که در آن هدف طراحی افزایش تاب آوری سازه ها برای جلوگیری از بروز خرابی پیش رونده می باشد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی خرابی پیش رونده در سازه ی مهاربندی شده با سناریو حذف هم زمان ستون و مهاربند است. در این تحقیق یک تیپ سازه فضا کار و نگه دارنده سازه ی اصلی تونل باد در نظر گرفته شد. سازه فولادی بلند طبقه با سیستم سازه ترکیبی مهاربندی شده که به بررسی حالات مختلف سناریوی خرابی پرداخته شده است. مدل های موردنظر ابتدا در نرم افزار Etabs طراحی شده و خروجی آن ها در نرم افزار SAP2000 واردشده و تحلیل استاتیکی غیرخطی یا پوش آور بر روی آن مدل ها انجام شده است. نتایج تحلیل نشان می دهد به دلیل عدم مهاربند در اثر انفجار فقط در اعضای نزدیک به المان های حذف شده افزایش برش مشاهده می شود. میزان جابجایی سازه در تحلیل استاتیکی معادل با حذف یک ستون و مهاربند بیشتر از حالت قبل است. همچنین با حذف هم زمان ستون و مهاربند احتمال رخ دادن خرابی پیش رونده در قاب هایی که به فاصله نزدیک به قسمتی که سناریوی خرابی بر آن اعمال شده، بیشتر است.

    کلیدواژگان: خرابی پیش رونده، سازه های مهاربندی شده، حذف هم زمان ستون و مهاربند، سازه نگه دارنده تونل باد
  • رضا مظاهری، مهدی مومی پور*، مهدی امانت بهبهانی صفحات 11-20
    تجارب حاصل از جنگ های گذشته نشان داده است که علم ژیومورفولوژی نقش مهمی در اجرای طرح های آفندی، پدافندی، انتخاب مناطق استقرار، پراکندگی و نقاط آمادی دارد. لذا عوامل ژیومورفولوژیکی در اتخاذ تدابیر کارآمد برای پدافند غیرعامل نقش مهمی دارند. این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های ژیومورفولوژیکی سواحل شهرستان آبادان از دیدگاه پدافند غیرعامل انجام شد تا نقاط ضعف و قوت ژیومورفولوژیکی منطقه شناسایی شود. آماده سازی روش SWOT برای کاربرد در مطالعات پدافند غیرعامل مستلزم تعریف دقیق مفاهیم پایه است. مفاهیم پایه در مطالعات پدافند غیرعامل متفاوت از سایر مطالعات است. فاکتورهای تهدید و فرصت در محیط خارجی و فاکتورهای قوت و ضعف در محیط داخلی باید تفکیک شده و تمایز یابند. مثلا یک ضعف را می توان از دیدگاه دیگری فرصت محسوب کرد. یا پدیده ای که قوت تلقی شده است از دیدگاه دیگری ممکن است ضعف باشد. نتایج نشان داد، پوشش گیاهی در کل تاثیر مثبتی در پدافند غیرعامل منطقه دارد. بر اساس نقشه ژیومورفولوژی منطقه، حاشیه اروندرود، دشت سیلابی بوده و بخشی از آن نیز تالاب جزر و مدی است (روستاهای شلحه و خسروآباد). از این بخش جزر و مدی برای آبیاری نخلستان ها استفاده می شود. منطقه در کل مسطح بوده و تاسیسات و نفرات برای طرفین ایرانی و عراقی در تیررس هستند. عوارض ارتفاعی به صورت مصنوعی در بعضی مناطق ایجاد شده ولی عارضه ژیومورفولوژیک طبیعی مرتفع وجود ندارد. دشت ها و جلگه ها کمتر در معرض سیلاب قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، آبادان، اروندرود، SWOT، ژئومورفولوژی
  • سید احسان ابطحی*، سید حسین حسینی لواسانی صفحات 21-35

    با توجه به اصل هزینه _فایده در پدافند غیرعامل نتایج تحقیقات روی رفتار دیوارهای برشی نشان می دهد که سیستم دیوار برشی فولادی حدود 50 درصد در مصرف فولاد نسبت به سیستم قاب خمشی صرفه جویی به همراه خواهد داشت. سیستم دیوار برشی فولادی به عنوان یک سیستم باربر جانبی مقاوم در برابر تهدیدات طبیعی و انسان ساخت از قبیل زلزله و انفجار که علاوه بر سبک بودن نسبت به دیوارهای برشی بتنی از سختی و شکل پذیری بالایی برخوردار است، عملکرد مناسبی از خود نشان داده است. با وجود این مزایا هنوز این سیستم به صورت گسترده در ایران مورد استفاده قرار نگرفته است. در این مقاله، از مدل نواری به عنوان یک روش برای تحلیل دیوارهای برشی فولادی استفاده شده است. در این مدل صفحات پانل های فولادی با نوار های مایل و با زاویه یکسان به عنوان میدان کشش جایگزین می شوند. در این تحقیق، اثر تعداد اعضای نواری استفاده شده در مدل و زاویه شیب در تحلیل رفتار این سیستم بابر جانبی نشان داده شده است. در پایان نتیجه می شود که تعداد اعضای نواری و زاویه شیب یک اثر ناچیز روی رفتار الاستیک سیستم دارند و اگر تحلیل های استاتیکی خطی برای سیستم دیوار برشی فولادی لاغر بدون سخت کننده ارایه شده باشد، پانل های میانقابی را می توان با 10 عضو نواری، همان طور که در آیین نامه کانادا حداقل 10 عضو نواری در هر پانل توصیه شده است، مدل کرد. اما سختی غیرالاستیک و پاسخ سیستم دیوار برشی فولادی لاغر بدون سخت کننده، می تواند از طریق مدل سازی پانل های میانقابی با 30 عضو نواری و زاویه مایل 45 درجه به صورت دقیق به دست آید.

    کلیدواژگان: مدل نواری، بارهای جانبی، دیوار برشی فولادی لاغر بدون سخت کننده، رفتار غیرخطی مواد
  • رضا غفارپور*، سعید زمانیان صفحات 37-46
    عموما جزایر به عنوان نقاطی راهبردی جهت حمله موشکی و پهپادی دشمن در نظر گرفته می شوند. ازاین رو با توجه به آسیب پذیری این جزایر در برابر حملات و نیاز به تامین پایدار انرژی، مفهوم تاب آوری در برنامه ریزی روز-پیش منابع انرژی این جزایر اهمیت بسزایی پیدا می کند. از طرفی با افزایش نفوذ منابع نوظهوری همانند خودروهای الکتریکی، ذخایر انرژی و برنامه های پاسخگویی بار در ریزشبکه ها نیاز به یک برنامه ریزی یکپارچه به منظور استفاده از ظرفیت این منابع در جهت بهبود تاب آوری این شبکه ها افزایش یافته است. بدین منظور در این مقاله، یک رویکرد برنامه ریزی دومرحله ای جهت کاهش هزینه بهره برداری روزانه و بهبود تاب آوری یک ریزشبکه جزیره ای یکپارچه شده با توربین های بادی بررسی می شود. بعلاوه، اثر برنامه ریزی هماهنگ منابع انرژی نوظهور شامل خودروهای الکتریکی متصل به شبکه، سامانه ذخیره کننده الکتریکی و تقاضاهای الکتریکی قابل برنامه ریزی در جهت بهبود کاهش هزینه بهره برداری روزانه و بهبود تاب آوری سامانه مورد ارزیابی قرار می گیرد. شاخص تاب آوری به صورت تجمیعی از هزینه قطع بار و هزینه افزایش تولید در شرایط حمله دشمن به توربین های بادی بیان می گردد. بنابراین، مدل پیشنهادی بهترین راهبرد بهره برداری را در شرایط نرمال به نحوی تعیین می کند که در شرایط حمله دشمن به توربین های بادی، کم ترین هزینه قطع بار و کم ترین هزینه افزایش تولید در حضور منابع انرژی نوظهور، متحمل ریزشبکه جزیره ای شود.
    کلیدواژگان: ریزشبکه جزیره ای، تاب آوری، برنامه ریزی دومرحله ای، منابع انرژی انعطاف پذیر، مدیریت انرژی، خودروهای الکتریکی
  • بیتا روحی، مهناز میرزا ابراهیم طهرانی*، علیرضا استعلاجی، محمدرضا فرزاد بهتاش صفحات 47-60

    برای کاهش اثرات جانی و مالی فجایع طبیعی به بررسی تاب آوری مناطق شهری پرداخته می شود. یکی از اصول تاب آور سازی شهرها، ارتقا تاب آوری زیرساخت در حوادث و سوانح طبیعی است. در این راستا یکی از گام های اساسی، تاب آوری مراکز کلیدی شهرهاست. از این رو در این پژوهش با استفاده از روش ترکیبی AHP و تاپسیس به اندازه گیری تاب آوری ساختمان های آسیب پذیر از سیلاب پرداخته می شود. مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی تحلیلی، پس از جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز ابتدا به معیارها و زیر معیارهای تاثیرگذار در رتبه بندی تاب آوری ساختمان ها در برابر سیل، دست پیدا کرده و سپس وزن نهایی هر یک از مراکز مهم آسیب پذیر شهر محاسبه گردید و با روش تاپسیس نیز گزینه ها رتبه بندی شدند. نتایج رتبه بندی مراکز مهم آسیب پذیر شهر همدان در برابر سیلاب نشان می دهد، دانشگاه صنعتی با وزن 1.000، دانشگاه پیام نور 0.520، هتل امیران 0.297، دانشگاه معماری و هنر 0.273 و مرکز انتقال خون 0.153 به ترتیب ساختمان های کلیدی آسیب پذیر از سیلاب شهر همدان می باشند. مرکز انتقال خون دارای کمترین میزان تاب آوری و دانشگاه صنعتی دارای بیشترین میزان تاب آوری است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، شاخص های تاب آوری، سیل، تاپسیس، روش AHP
  • سید شهاب امامزاده* صفحات 61-70
    این پژوهش به‏منظور بررسی توانایی دال‏های پیش‏تنیده بتنی در مقابل انفجار با اهداف پدافند غیرعامل به روش سازه ای صورت پذیرفته است. در این تحقیق با نرم‏افزار اجزای محدود آباکوس دال های یک طرفه و دوطرفه بتنی مدل شده اند و تحلیل دینامیکی به روش تاریخچه زمانی از نوع گام به گام صریح انجام شد. برای بتن مدل غیرخطی خرابی پلاستیک و برای فولاد و تاندون های پیش تنیدگی مدل خطی بکار گرفته شد. بارگذاری انفجاری به روش تجربی و با استفاده از مدل CONWEP به نمونه های دال اعمال گردید و شرایط مرزی آزاد، مفصلی برای لبه های دال های مورد بررسی تعریف گردید. نتایج حاصل نشان داد رفتار بتن در برابر انفجار، با پیش‏تنیدگی کاملا بهبود می یابد. البته مقدار بهینه پیش‏تنیدگی و فاصله‏ تاندون ها برای بهبود رفتار دال در برابر انفجار با مدل‏سازی‏های بیشتر قابل محاسبه است. نتایج مدل اجزای محدود نشان داد که حداکثر تنش‏ در بتن پیش‏تنیده به سه برابر تنش تجربه شده در بتن‏آرمه می رسد. همچنین پیش تنیده کردن دال، خیز حداکثر را حدودcm  3 نسبت به دال بتن‏آرمه کاهش داد. می‏توان به طور قطعی گفت که پیش‏تنیدگی مسیری مناسب برای بهبود رفتار دال‏ها در برابر انفجار در استحکامات پدافندی ضد انفجار است. نتایج حاصل از بررسی‏ها نشان می‏دهد که هندسه دال اعم از یک طرفه یا دوطرفه بودن آن و موقعیت انفجار بر مقادیر تنش و خیز ناشی از بارگذاری انفجاری تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: دال بتنی، پیش‏تنیده، آباکوس، انفجار
  • رضا شعبانی نژاد، عارف بالی لاشک*، ایمان سلطانی، حسین فیاضی صفحات 71-86
    تهدیدات الکترومغناطیسی ناشی از پالس الکترومغناطیسی باند باریک و گسترده یکی از تهدیدات نوظهور محسوب شده و از اهداف این تهدیدات سامانه قدرت است. سامانه قدرت که شامل سه بخش تولید و انتقال و توزیع می باشند ، در صورت فقدان زیرساخت های لازم در برابر این تهدید می تواند آسیب پذیر باشد. در این مقاله که مبتنی بر SWOT است با کمک گروهی از خبرگان از صنعت برق تا مراکز نظامی و دانشگاهی ابتدا نقاط SWOT امتیازدهی شده است که این خبرگان حدود 40 نفر بودند و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده اند. جهت گیری راهبردها به سمت راهبردهای تدافعی بوده، بنابراین در ادامه با تلفیق نقاط مطرح شده 6 راهبرد تدافعی، 4 راهبرد محافظه کارانه، 3 راهبرد تهاجمی و 3 راهبرد رقابتی ارایه شده و سرانجام از این راهبردها، 47 راهکار مناسب با هدف کاهش آسیب پذیری سامانه قدرت استخراج و ارایه شده است، با این چشم انداز که در صورت به کارگیری دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی از این تهدیدات علیه سامانه قدرت کشور، کمترین آسیب زیرساخت های حیاتی را به چالش بکشد و بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، سامانه قدرت، سامانه الکترومغناطیسی باند باریک، سامانه الکترومغناطیسی باند گسترده
  • علی عبدالملکی، مهدی صفری نامیوند* صفحات 87-100

    آسیب پذیری را می توان نقص ذاتی در ابعاد ویژه محیط شهر دانست که بنا به ویژگی های بیولوژیکی و فیزیکی و یا مشخصه های طراحی آن مستعد آسیب است. بررسی ساختار های یک شهر و ریز پهنه بندی آسیب پذیری آن از  منظر پدافند غیرعامل گامی است به سوی چشم انداز آینده شهر ایمن. مسئله پژوهش حاضر چالش آسیب پذیری در زیرساخت های شهری از منظر پدافند غیرعامل است و رویکرد مورد انتظار مدل سازی جهت شناسایی این زیرساخت ها است. قلمرو این مطالعه  شهر بروجرد با 240654 نفر جمعیت و m2 3306588 مساحت است. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و ازلحاظ روش شناسی توصیفی تحلیلی مبتنی بر رویکرد مطالعات مکانی- مدلی است و شاخص های زیرساخت های ویژه، خدمات اضطراری، عمومی و مردمی و مدیریتی در قالب 1062 زیرساخت دسته بندی و استخراج شدند. جهت سنجش الگوی هم جواری 14 لایه موثر در آسیب پذیری شناسایی شد و با استفاده از تحلیل ترکیبی Anp-dematle-GIS وزن دهی نقشه های فواصل برای آن ها طراحی و استاندارد شد. برای توزیع فضایی و ریز پهنه بندی آسیب پذیری زیرساخت های شهری از ابزار FUZZY OVERLAY در نرم افزار ArcGIS استفاده شده است. نتایج مکانی و ریز پهنه بندی آسیب پذیری در سطح شهر بروجرد نشان می دهد که 539 زیرساخت یعنی 47/50 درصد از زیرساخت ها در وضعیت کاملا آسیب پذیر قرار دارند. همچنین باید گفت که چیزی حدود 59 درصد از پهنه این شهر در وضعیتی از آسیب پذیر تا کاملا آسیب پذیر است که اهمیت دوچندان اصول و الزامات پدافند غیرعامل را در این شهر نشان می دهد.

    کلیدواژگان: پهنه بندی، ایمنی، آسیب پذیری، زیرساخت شهری، بروجرد
|
  • Ramtin Rezakhani, Shahrokh Rezaei * Pages 1-10

    Progressive collapse is defined as the propagation of some primary local failure from one member to another that eventually leads to the failure of the entire structure or a large part of it. Potential hazards or incidents that can result in progressive damage include fire, collision, explosion, and earthquake. In the mechanism of progressive collapse, a local failure, such as the major damage or removal of a column, causes a total and significant collapse that will lead to the collapse of the entire structure. The aim of the present study is to investigate the progressive collapse in a special braced wind tunnel retaining structure with the scenario of simultaneously removing one of the main columns and bracings in the base level. In this study, a wind tunnel retaining space structure that supports the main structure of the wind tunnel is considered. This high-rise steel structure is braced with a composite structural system, which incorporates various failure scenarios. The models are first analyzed and designed in ETABS software and their output is transferred in SAP2000 software and then nonlinear static analysis is performed on those models. The results show that in case of the removal of bracing in the event of an explosion, only in members close to the removed elements, an increase in shear is observed. The amount of displacement of the structure in nonlinear static analysis is equivalent to removing one column and bracing more than the previous case. The results show that by removing the column and bracing simultaneously, the progressive collapse will probably mostly occur in elements close to the part to which the failure scenario is applied.

    Keywords: Progressive Collapse, Constructed Structures, Column, Bracing simultaneous Removal, Wind tunnel retaining structure
  • R. Mazaheri, M. Mumipour *, M. Mamant Behbahani Pages 11-20
    Experiences from previous wars have shown that the science of geomorphology plays an important role in the implementation of offensive and defensive plans, the selection of settlement areas, the dispersion and the ready points. Therefore, geomorphological factors play an important role in adopting effective measures for passive defense. This study aims to investigate the geomorphological features of the coasts of Abadan district from the perspective of passive defense to identify the geomorphological strengths and weaknesses of the region. Preparing the SWOT method for application in the passive defense studies requires refining the basic concepts, as the basic concepts in passive defense studies are different from other fields of study. In passive defense studies, threats and opportunities of the external environment should be considered separately and differentiated from their internal counterparts. For example, a weakness can be considered an opportunity from another point of view, or a phenomenon that is considered strength from another point of view may be a weakness. The results show that vegetation as a whole has a positive effect on passive defense in the region. According to the geomorphological map of the region, the Arvand River is a flood plain and a part of it is a tidal wetland (Shalaheh and Khosrowabad villages). This tidal section is used to irrigate the palm-groves. The whole area is flat and there is a view of the facilities and personnel for the military, in both the Iranian and Iraqi sides. Some elevated features are created artificially in some areas but there are no naturally elevated geomorphological forms. The valleys and plains are less exposed to floods.
    Keywords: Passive Defense, Abadan, Arvand River, SWOT, Geomorphology
  • S. E. Abtahi *, S. H. Huseini Lavasani Pages 21-35

    Nowadays, gait recognition is one of the biometric methods that receives more and more According to the cost-benefit principle in passive defense, the results of research on the behavior of shear walls show that the steel shear wall system will save about 50% in steel consumption compared to the bending frame system. The steel shear wall system has shown good performance as a lateral bearing system resistant to natural and man-made threats such as earthquakes and explosions, in addition to having a high performance and ductility and being light compared to concrete shear walls. Despite these advantages, this system has not yet been widely used in Iran. In this paper, the strip model is used as a method for the analysis of steel shear walls. In this model, the sheets of steel panels with oblique strips and the same angle are replaced as the tensile field. In this research, the effect of the number of band members used in the model and the slope angle in analyzing the behavior of this lateral beam system is demonstrated. In the end, it is concluded that the number of strip members and the angle of inclination have a negligible effect on the elastic behavior of the system and if linear static analysis for a thin steel sheer wall without hardeners is presented, interlayer panels can be modelled with 10 tape members per panel, as recommended in the Canadian regulations. However, the inelastic stiffness and response of the thin steel shear wall system without hardeners can be accurately achieved by modeling the interlayer panels with 30 strip members and an angle of 45 degrees.

    Keywords: Strip Model, Lateral loads, Unstiffened Thin Steel Plate Shear Wall, material Nonlinearity behavior
  • R. Ghaffarpour *, Saeid Zamanian Pages 37-46
    Islands are generally considered strategic points for enemy missile and drone strikes. Therefore, due to the vulnerability of these islands to such attacks and the need for sustainable energy supply, the concept of resilience is very important in the day-ahead scheduling of energy resources on the islands. On the other hand, with the increasing prevalence of emerging resources such as electric vehicles, electrical storage, and demand response programs in microgrids, the need for integrated scheduling to use the capacity of these resources to improve the resilience of these networks has increased. To this end, this paper examines a two-stage scheduling approach to reduce the daily operating costs and improve the resilience of an island microgrid integrated with wind turbines. In addition, the effects of coordinated scheduling of emerging energy sources, including grid-connected electric vehicles, an electrical storage system, and shiftable electrical demands are evaluated to improve the daily operating costs and system resilience. The resilience index is considered as the sum of the cost of load shedding and the cost of increased power production in the event of an enemy attack on the wind turbines. Therefore, the proposed model determines the best operation strategy under normal conditions in such a way that, in the event of an enemy attack on the wind turbines, the lowest cost of load shedding and the lowest cost of increasing production in the presence of emerging energy sources will be tolerated by the islanding microgrid.
    Keywords: Islanding microgrid, resiliency, two-stage scheduling, energy management, flexible energy resources, Electric Vehicles
  • Bita Roohi, Mahnaz Mirzaebrahimtehrani *, Alireza Estelaji, Mohamadreza Farzad Behtash Pages 47-60

    To reduce the effects of natural disasters, the resilience of urban areas is examined. One of the principles of resilience in cities is the improvement of the infrastructure resilience in natural disasters. In this regard, one of the basic steps is the resilience of key city centers and facilities. Therefore, in this study using the combined method of AHP and TOPSIS, the resilience of flood-vulnerable buildings is measured. After collecting the required data and information, the authors first obtained the effective criteria and sub-criteria in ranking the resilience of buildings against floods. Then, the final weight of each of the important vulnerable centers of the city was calculated and the options were ranked by the TOPSIS method. The results show that the key centers vulnerable to floods in descending order, are the University of Technology, the Payame Noor University, the Amiran Hotel, the University of Architecture and Art and the Blood Transfusion Center with the weights of 1.000, 0.520, 0.297, 0.273 and 0.153 respectively. The Blood Transfusion Center has the least and the University of Technology has the highest resilience.

    Keywords: resilience, Resilience indicators, Flood, TOPSIS, AHP technique
  • Seyed Shahab Emamzadeh * Pages 61-70
    This study has been conducted to investigate the ability of prestressed concrete slabs against explosion with passive defense objectives by the structural method. In this research, one-way and two-way concrete slabs have been modeled with Abaqus finite element software.  The dynamic analysis has been performed by the explicit step-by-step time history method. The non-linear plastic failure model has been used for the concrete behavior, whilst a linear model has been used for the steel and prestressed tendons. Explosive loading has been applied to the slab samples experimentally using the CONWEP model and free boundary conditions have been defined for the edges of the studied slabs. The results of the finite element model shows that the maximum stress in prestressed concrete reaches three times the stress experienced in the reinforced concrete. Also, prestressing the slab reduces the maximum deformation by about 3 cm compared to the reinforced concrete slab. The results show that the behavior of concrete against explosion is remarkably improved by prestressing. However, the optimal amount of prestressing and the distance of the tendons required to improve the slab behavior against explosion, can be calculated through more modeling. It can be said with certainty that prestressing is a good way to improve the behavior of slabs against explosion in explosion-proof defensive fortifications. The results show that the effect of slab geometry, whether it is one-way or two-way and the location of the explosion, affect the values of stress and deflection due to the explosive load.
    Keywords: Concrete Slab, Prestress, Explosion, ABAQUS
  • Reza Shabaninejad, Aref Balilashak *, Iman Soltanyy, Hossein Fayazi Pages 71-86
    The electromagnetic threats caused by narrowband and wideband electromagnetic pulses are one of the emerging threats. One of the targets of these threats is the power system. The power system has three main parts: production, transmission and distribution.   In this article which is based on SWOT analysis, 40 people are selected using the Cochran's formula from a group of experts from the electricity industry, the military and academic centers to rate the SWOT points. Since the strategies are oriented toward defensive strategies, 6 defensive, 4 conservative ,3 offensive and 3 competitive strategies are presented by combining the discussed points. From these strategies, 47 appropriate strategies are developed to reduce the vulnerability of the power system, with the prospect that if the enemies of the Islamic Republic use these threats against the country's power system, least damage is imposed on vital infrastructures and this industry can continue its activities.
    Keywords: Passive Defensive, power system, Narrowband Electromagnetic System Ultra-Wideband Electromagnetic System
  • ALI Abdolmaleki, Mehdi Safari * Pages 87-100

    Vulnerability can be attributed to an inherent defect in the specific dimensions of the city 's environment, which is prone to damage due to the biological and physical properties or design characteristics. Studying the structures of a city and micro-zoning its vulnerability from the perspective of passive defense is a step towards the future prospects of a safe city. The main purpose of the present study is to study the vulnerability challenge in urban infrastructure from the civil defense point of view, and the anticipated approach is the application of modeling for identification of these infrastructures. The domain of the present study is the Boroujerd city with the population of 240654 and the area of 33065884 square meters. This research is applied-research in terms of purpose and descriptive-analytical research (based on the approach of spatial-model studies) in terms of methodology. The indicators of special infrastructure, emergency, general, public and management services are classified and extracted in the form of 1062 infrastructures. In order to measure the proximity pattern, 14 layers which are effective on vulnerability are identified and using Anp-dematle-GIS combined analysis, the weighting of distance maps for them is designed and standardized. The FUZZY OVERLAY tool in ArcGIS software is used for spatial distribution and micro-zoning of urban infrastructure vulnerabilities. Spatial results and micro-zoning of vulnerability in Boroujerd city show that 539 infrastructures, namely 50.47% of the infrastructures are in a totally vulnerable situation. It should also be noted that about 59% of the city's area is in a situation from vulnerable to absolutely vulnerable, which shows the importance of the principles and requirements of passive defense in this city.

    Keywords: Zoning, Safety, Vulnerability, urban infrastructure, Boroujerd