فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 106، بهمن و اسفند 1400)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 106، بهمن و اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا مغنی زاده، فرهاد کهرازهی*، علی مشهدی صفحات 3-10
    مقدمه

    تحقیقات قبلی نشان داده است که ارتباطی بین تشخیص پرخوری عصبی (BN) و ناتوانی در جابجایی مجموعه وجود دارد، اگرچه نتایج متناقضی دارد، اما هیچ متاآنالیز آسیب شناسی BN را با تغییر مجموعه بررسی نکرده است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی انتقادی و ترکیب ادبیات مربوط به توانایی تغییر مجموعه در پرخوری عصبی است.

    مواد و روش ها

    چهار پایگاه داده (PubMed، PsycINFO، Scopus و Google Scholar) برای مطالعات واجد شرایط جستجو شدند. 8 مطالعه انتخاب شده شامل (با 24 اندازه اثر) اختلال پرخوری عصبی و گروه کنترل سالم بودند و حداقل یکی از شش معیار عصب روانشناختی زیر را در مورد توانایی تغییر مجموعه به کار گرفتند. تست ساخت مسیر (TMT)، تست مرتب سازی کارت ویسکانسین (WCST)، وظیفه بریکستون (BT)، وظیفه توهم هپتیک (HIT)، کار CatBat (CBT)، تست مجموعه تصویر (PTS). وظیفه روانی کلامی (VFT)؛ تست جابه جایی مجموعه های درون بعدی (کار تغییر ID/ED)؛ و وظیفه تغییر عاطفی (AST) برای متاآنالیز استفاده می شود. متغیر نتیجه عملکرد در جنبه تغییر مجموعه کار بود. اندازه های اثر (g Hedges) با استفاده از مدل های اثرات ثابت ادغام شدند.

    نتایج

    بیست و یک مطالعه با مجموع 514 بیمار مبتلا به پرخوری عصبی و 939 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. تاثیر کمی از تشخیص BN در تغییر مجموعه وجود داشت (Hedges's g = 0.24).

    نتیجه

    مشکلات در جابجایی مجموعه که با انواع وظایف عصب روانشناختی اندازه گیری می شود در افراد مبتلا به پرخوری عصبی وجود دارد.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری شناختی، پرخوری عصبی، تغییر مجموعه، متاآنالیز
  • یعقوب رییسی آهوان، علی اکبر شیخی فینی*، حسین زینلی پور صفحات 11-19
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی، مقایسه و کشف تاثیرگذاری مولفه های برنامه درسی پنهان بر نگرش شناختی یادگیری دانش آموزان انجام گرفت.

    روش کار

    روش پژوهش آمیخته یا ترکیبی است که در بخش کمی، از روش پیمایشی نوع مقطعی و در بخش کیفی از روش بررسی موردی (پژوهش پدیدارشناختی از نوع تجربه زیست شده) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان کلیه دبیرستان های دوره دوم متوسطه پسرانه ناحیه یک شهر بندرعباس در سال تحصیلی 99- 1398 است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 277 دانش آموز انتخاب شدند. . به منظور تجزیه و تحلیل داده هادر بخش کمی از ضریب همبستگی پیرسون، مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل رگرسیون چند گانه استفاده شد.

    یافته ها

    در بخش کمی نتایج رگرسیون چندگانه بین مولفه های برنامه درسی پنهان با ویژگی های شناختی یادگیری همبستگی 567 ./. را نشان می دهد که در سطح اطمینان 95 درصد معنا دار است. نتایج یافته های کمی مقایسه مولفه های برنامه درسی پنهان در دبیرستان های مختلف نشان داد که میانگین نمرات اکثر مولفه ها در دبیرستان تیزهوشان به طور معنی داری بالاتر از میانگین نمرات دبیرستان های دولتی و غیر دولتی بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش کیفی نشان داد دانش آموزان اکثر دبیرستان های مورد مشاهده تحت تاثیر آثار منفی و قصد نشده مولفه های برنامه درسی پنهان قرار داشتند که این آثار به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر نگرش شناختی آنان تآثیر عمیق و پایداری می گذاشت.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، مولفه، نگرش شناختی، یادگیری
  • محمدمهدی شیرازی پور* صفحات 21-28
    مقدمه

    هدف اصلی این پژوهش، تعیین میزان اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) در کاهش نشخوار فکری و نگرانی از تصویر بدنی سالمندان مبتلا به افسردگی شهر شیراز بود.

    روش کار

      جامعه آماری پژوهش کلیه سالمندان دارای افسردگی مراکز تحت پوشش بهزیستی شهر شیراز بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده 30 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد که 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه گواه گمارده شدند. در مرحله مداخله گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفتند. در طی این مدت گروه گواه هیچ نوع مداخله ای دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تصویر بدنی، پرسشنامه افسردگی بک ویرایش دوم و مقیاس پاسخ نشخوارفکری در مراحل پیش آزمون و پس آزمون برای دو گروه آزمایش و گواه استفاده شد. داده های پژوهش با روش تحلیل کواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار (SPSS.21) انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس تفاوت معنی داری بین دو گروه از لحاظ متغیرهای نشخوار فکری و نگرانی از تصویر بدنی وجود دارد.

    نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از آن بود که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش نشخوار فکری و نگرانی از تصویر بدنی، اثربخش است.

    کلیدواژگان: تصویر بدنی، سالمند، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، نشخوار فکری
  • نعیمه دری مشهدی، میلاد شیرخانی*، مهدیه مهدویان، سوسن محمودی صفحات 29-37
    مقدمه

    اختلال وسواس-جبری کیفیت زندگی را کاهش می دهد و چهارمین اختلال شایع روان پزشکی است، به همین منظور بررسی علل شکل گیری و تداوم این نشانگان از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر پیش بینی شدت نشانگان وسواس-جبری براساس سبک فرزند پروری ادراک شده از طریق نقش میانجی گری باورهای وسواسی بود.

    روش کار: 

    پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع تحلیل مسیر بود. از میان افرادی که برای درمان وسواس در بازه 1400-1399 به مراکز مشاوره شهر مشهد مراجعه کرده اند، 206 نفر با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس های وسواس یل- براون، باورهای وسواسی و سبک فرزندپروری یانگ جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر انجام شد.

    یافته ها: 

    یافته های تحقیق نشان داد که بین طرحواره های ناسازگار اولیه محرومیت هیجانی، رهاشدگی/بی ثباتی، نقص/شرم و معیارهای سخت گیرانه و باورهای وسواسی با شدت نشانگان وسواسی-جبری همبستگی معناداری (P<0.01) وجود دارد. علاوه براین، نتایج بوت استراپ نیز بیانگر این است که نقش میانجی گری باورهای وسواسی در رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه ذکر شده با شدت نشانگان وسواسی-جبری (χ2/df = 1.93 و سطح معناداری 0.001) معنادار بود.

    نتیجه گیری:

     براساس یافته های این پژوهش، طرحواره های ناسازگار اولیه محرومیت هیجانی، رهاشدگی/بی ثباتی، نقص/شرم و معیارهای سخت گیرانه می توانند از طریق تعامل با باورهای وسواسی، شدت نشانگان وسواس-جبری را پیش بینی کرده و در آن تاثیرگذار باشد. بنابراین، مداخلاتی مبتنی بر معرفی پیشگیری هایی در رابطه با سبک فرزندپروری والدین در جهت کاهش باورهای وسواسی افراد، می تواند به عنوان برنامه های پیشگیری و درمانی در نظر گرفته شود تا به افراد در درمان اختلال وسواسی-جبری کمک کند.

    کلیدواژگان: اختلال وسواسی-جبری، باورهای وسواسی، فرزندپروری، طرحواره های ناسازگار اولیه
  • هارایر دانلیان نماگردی، ولی الله فرزاد*، رحمت الله نورانی پور صفحات 39-46
    مقدمه

    در سال های اخیر، محققان تلاش کرده اند اثربخشی زوج درمانی ها را ارزیابی کنند. هدف این تحقیق ارزیابی زوج درمانی رفتاری یکپارچه (IBCT) و زوج درمانی بازسازنده عاطفی (ARCT) به عنوان درمان هایی برای متعارف سازی زناشویی و پریشانی عمومی است.

    روش کار: 

    جامعه آماری پژوهش حاضر را زوج های مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 3 تهران در سال 1396 تشکیل می دهند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. 24 زوج به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم شدند. همه آنها پرسشنامه رضایت زناشویی اصلاح شده اسنایدر (1979) را تکمیل کردند. گروه های آزمایش 12 جلسه نود دقیقه ای (IBCT) یا (ARCT) دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. از آزمون MANCOVA با اندازه گیری های مکرر استفاده شد و تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که رفتار درمانی تلفیقی به طور معنی داری بر متعارف سازی زناشویی و پریشانی کلی تاثیر دارد (001/0> P، 361/23=F). همچنین زوج درمانی بازسازنده عاطفی بر قراردادی شدن زناشویی (566/13=F، 001/0>P) و پریشانی (003/0>P، 267/10=F) تاثیر معناداری داشت. علاوه بر این، هر دو روش درمانی، پیگیری های یک ماهه موثر بوده اند.

    نتیجه گیری:

     این مطالعه نشان داد که زوج درمانی رفتاری یکپارچه و زوج درمانی بازسازی عاطفی در افزایش متعارف سازی زناشویی و کاهش پریشانی موثر است. آموزش زوج درمانی رفتار تلفیقی و زوج درمانی بازسازی عاطفی می تواند برای روانشناسان، متخصصان سلامت، زوج درمانگران و مشاوران خانواده برای بهبود رضایت زناشویی موثر باشد.

    کلیدواژگان: رفتار درمانی یکپارچه، زوج درمانی، متعارف سازی زناشویی
  • شیما جمالی، حمیدرضا قنبری، جعفر طالبیان شریف* صفحات 47-53
    مقدمه

    پژوهش حاضر به بررسی سلامت روانی، افسردگی و تطابق و شکل گیری نقش افراد تراجنسی بعد از عمل تطبیق جنسیت در دو جامعه ایران و آلمان می پردازد.

    روش کار

    جمعیت این مطالعه توصیفی علی مقایسه ای شامل افراد تراجنسی ایرانی و ایرانیان مقیم آلمان بود که پس از گذراندن کلیه مراحل درمانی عمل جراحی تغییر جنسیت را انجام دادند. 50 نفر(25 نفر تراجنسی های ایرانی در ایران و 25نفر تراجنسی های ایرانی مقیم آلمان) به صورت در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه های سلامت عمومی (GHQ)، افسردگی بک و نقش جنسیت بم به صورت آنلاین در سال 1399 و در بازه زمانی 2 ماه بدست آمد. تحلیل داده ها با کمک تحلیل واریانس چند متغیره انجام گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 70 درصد افراد مورد مطالعه مرد و 30 درصد زن،  میانگین سنی 6±29 سال بود. میانگین سلامت روانی در مردان بیشتر از زنان بود. تفاوت معناداری بین سلامت روانی (افسردگی) افراد شرکت کننده در ایران و آلمان مشاهده نشد. همچنین تفاوت معناداری بین تطابق نقش و میزان رضایت از تغییر جنسیت در افراد شرکت کننده در ایران و آلمان وجود نداشت.

    نتیجه گیری

     با توجه به عدم وجود تفاوت معنادار در دو گروه مورد بررسی در ایران و آلمان، می توان بیان کرد تفاوت محیطی و اجتماعی موثر نبوده و ساختار فردی و خانوادگی بسیار موثرتر از اجتماع و فرهنگ اجتماعی بوده است.

    کلیدواژگان: افسردگی، تراجنسی، تطابق نقش، سلامت روانی
  • حدیث رومیانی، مرتضی میخک بیرانوند*، علی فرهادی صفحات 55-59
    مقدمه

    تغییرات در سبک زندگی انسان های امروزی باعث تحمیل فشار های روانی فراوان بر افراد شده است. با توجه به اهمیت این موضوع، مطالعه کنونی جهت بررسی اضطراب، استرس و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان و ارتباط آن با گروه خونی انجام شده است.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی برروی 315 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل دردانشگاه علوم پزشکی لرستان صورت گرفت. جهت بررسی استرس، اضطراب وافسردگی از پرسشنامه DASS-21 استفاده شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شده است.

    یافته ها

    بیشترین و کمترین درصد فراوانی در بین گروه های خونی به ترتیب گروه خونی O و AB می باشند. میانگین نمره استرس، اضطراب و افسردگی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در محدوده طبیعی قرار دارند. ارتباط معناداری بین نمرات میانگین استرس، اضطراب و افسردگی در دانشکده های مختلف وجود ندارد  P >0.05.متغیر های استرس، اضطراب و افسردگی در بین دانشجویان از نظر گروه های خونی مختلف، نسبت به همدیگر تفاوت معناداری ندارند  P >0.05.نمره میانگین افسردگی و استرس در مردها نسبت به زن ها بالا تر است ولی نمره اضطراب به صورت جزیی در زنان بالاتر است اما اختلاف معنا داری با یکدیگر ندارند  P>0.05.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های فوق، ارتباط مشخصی بین گروه خونی و استرس، اضطراب و افسردگی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، گروه خونی
  • سید آریا حجازی، نازیلا بدیعیان موسوی، رامین بهرامی زاده سجادی، شبنم نیرومند* صفحات 61-65
    مقدمه

    مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی های اپیدمیولوژیک قربانیان تجاوز و متجاوزان انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه مقطعی بر روی 68 مورد بررسی شده خشونت جنسی در سازمان پزشکی قانونی شیراز طی سال های 93-1392 انجام شد. قربانیان از مقام یا معاونت قضایی معرفی شدند. اطلاعات پرونده پرونده های ارجاعی بدون نام و کد منحصر به فرد برای هر پرونده استخراج شد.

    یافته ها:

     تمامی موارد این مطالعه قربانیان زن بودند. میانگین سنی قربانیان 6/11 ± 21/39 سال بود. اکثر موارد مجرد (94%) بودند. از کل موارد مورد مطالعه، 2/63 درصد و 9/30 درصد به ترتیب دارای وضعیت اجتماعی-اقتصادی متوسط ​​و پایین بودند. خانه، بیشترین محل تجاوز جنسی (54/4%) بوده است. در 58/8 درصد موارد، قربانیان و مهاجمان یکدیگر را می شناختند. در اکثر مواقع یک مجرم (59/7 درصد) وجود داشته است، اما به ترتیب در 19/4 درصد و 11/8 درصد، دو و سه مرتکب همزمان بوده اند. قربانیان در 76/5 درصد موارد تهدید لفظی، 8/8 درصد با اسلحه و 28 درصد با چاقو مورد تهدید قرار گرفتند. تجاوز کامل در اکثر قربانیان (98/5%) اتفاق افتاده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه بر اولویت پیشگیری از تجاوزات جنسی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به این تخلفات به عنوان یک موضوع بهداشتی قانونی تاکید کرد.

    کلیدواژگان: آزار جنسی، پزشکی قانونی، تجاوز، قربانی
|
  • Zahra Moghanizadeh, Farhad Kahrazehi *, Ali Mashhadi Pages 3-10
    Introduction

    Previous research has shown that there is a link between bulimia nervosa (BN) diagnosis and set-shifting disability although with some conflicting results, yet no meta-analyses have examined the BN pathology with set-shifting. The aim of the present research is to critically appraise and synthesize the literature relating to set-shifting ability in Bulimia Nervosa.

    Materials and Methods

    Four databases (PubMed, PsycINFO, Scopus, and Google Scholar) were searched for eligible studies. The 8 selected studies contained (with 24 effect sizes) both bulimia nervosa disorder and healthy control groups, and employed at least one of the following six neuropsychological measures of set-shifting ability; Trail Making Test (TMT), Wisconsin Card Sorting Test (WCST), Brixton task (BT), Haptic Illusion Task (HIT), CatBat task (CBT), Picture Set Test (PTS); Verbal Fluency Task (VFT); Intra-Extra Dimensional Set Shifting Test (ID/ED Shift Task); and Affective Shifting Task (AST) used for meta-analyses. The outcome variable was performance on the set-shifting aspect of the task. Effect sizes (Hedges’s g) were pooled using fixed-effects models. 

    Results

    Twenty-one studies were examined with a total of 514 BN patients and 939 healthy control groups. There was a small effect of BN diagnosis on set-shifting (Hedges’s g = 0.24). 

    Conclusion

    Based on the findings, problems in set-shifting as measured by a variety of neuropsychological tasks are present in people with bulimia nervosa.

    Keywords: Bulimia nervosa, Cognitive flexibility, Meta-analysis, Set-shifting
  • Yaghoob Raissi Ahvan, AliAkbar Sheikhei Fini *, Hossein Zainalipor Pages 11-19
    Introduction

    The effectiveness of the hidden curriculum is stronger than the explicit curriculum from the perspectives of curriculum experts as well as medical education specialists in the educational dimensions, especially in transmitting values, norms, and medical professionalism. The present study aimed to explore the effects of the hidden curriculum components on cognitive characteristics of students' learning, and to create a better learning and educational setting.

    Materials and Methods

    The research was a mixed method by using a cross-sectional survey in the quantitative section. A case study (phenomenological research of lived experience type) and the interviews were used in the qualitative part. The population consisted of 277 male high school students in District 1 of Bandar Abbas city-Iran in the academic year 2019-2020. They were selected through the cluster sampling method and randomly assigned to the experimental research. Data were gathered by the Cognitive Characteristics of Learning Questionnaire and the Hidden Curriculum Components Questionnaire. Structural equation modeling, Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis were used to analyze the data in the quantitative way. 

    Results

    The results of multiple regression showed that there was a correlation (0.0567) between the components of the hidden curriculum with cognitive characteristics of learning that was significant at (0.095) confidence level. The quantitative findings showed the mean scores of most components in exceptional talents (SAMPAD) high school was significantly higher than the mean scores in public and non-public high schools (P< 0.050). 

    Conclusion

    Generally, it can be concluded that the hidden curriculum plays an important role through the implicit transfer of values, attitudes, and skills to students, especially on cognitive characteristics, so that these issues need to be given more attention by the educators in every educational setting.

    Keywords: Cognitive characteristics, Components, Curriculum, Learning
  • MohammadMehdi Shirazipour * Pages 21-28
    Introduction

    The main purpose of this study was to determine the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in reducing rumination and anxiety about the body image of the elderly with depression.

    Materials and Methods

    The statistical population of the study was all the elderly with depression in the welfare centers of Shiraz city, Iran. By simple random sampling, 30 cases were selected and were divided randomly into two experimental and control groups. In the intervention phase, the experimental group received acceptance and commitment treatment for 8 sessions. During this period, the control group did not receive any intervention. To collect the data, body image scale, Beck Depression Inventory- second edition and ruminative response scale in pre-test and post-test stages were used for both experimental and control groups. Research data were analyzed by descriptive statistics, multivariate analysis of covariance, and SPSS.21. 

    Results

    The results of analysis of covariance showed a significant difference between the two groups in terms of rumination components and worry about body image (P< 0.05). 

    Conclusion

    The findings showed that acceptance and commitment therapy reduces rumination and worry about body image in elderly depressed patients.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Body image, Elderly, Rumination
  • Naeeme Dorri Mashhadi, Milad Shirkhani *, Mahdieh Mahdavian, Sousan Mahmoudi Pages 29-37
    Introduction

    Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) reduces the quality of life and is the fourth most common psychiatric disorder. Therefore, it is important to investigate the causes of the development and maintenance of this syndrome. The present study aimed to predict the severity of Obsessive-Compulsive Syndrome (OCS) based on perceived parenting style through the mediating role of obsessive beliefs.

    Materials and Methods

    The present study was descriptive-correlational and path analysis. Among the people who were referred to counseling centers in Mashhad, Iran for the treatment of OCD in 2020-2021, 200 cases were selected by the convenient sampling. Data were collected using the Yale-Brown, Obsessive Beliefs, and Young parenting style scales. Data were analyzed using Pearson correlation, multiple regression, and path analysis. 

    Results

    The findings showed that there was a significant correlation (P <0.01) between the Early Maladaptive Schemas (EMSs) of emotional deprivation, abandonment/instability, defectiveness/shame, and unrelenting standards, and obsessive beliefs with the severity of OCS. In addition, the results of Bootstrap indicate that the mediating role of obsessive beliefs was significant about the mentioned EMSs with the severity of OCS (χ2/df = 1.93, P= 0.001). 

    Conclusion

    Based on the findings, early maladaptive schemas of emotional deprivation, abandonment/instability, defectiveness/shame, and unrelenting standards can predict the severity of obsessive-compulsive syndrome through the mediating role of obsessive beliefs. Therefore, interventions based on parenting style education to reduce obsessive beliefs can be considered as prevention and treatment programs in obsessive-compulsive disorder patients.

    Keywords: Early maladaptive schemas, Obsessive beliefs, Obsessive-compulsive disorder, Parenting
  • Harayer Danlian Namagardi, Vlialah Farzad *, Rahmatollah Nooranipoor Pages 39-46
    Introduction

    In recent years, researchers have attempted to assess the effectiveness of couple therapies. This research aimed to evaluate the Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) and Affective Reconstructive Couple Therapy (ARCT) as treatments for marital conventionalization and global distress.

    Materials and Methods

    The statistical population of the present study consisted of couples referring to counseling centers in district 3 of Tehran in 2017. The sampling method of this study was purposeful. Twenty-four couples divided into two experimental groups and one control group. They completed Marriage Satisfaction Questionnaire-Revised Snyder (1979). The experimental groups received 12 ninety-minute sessions of IBCT or ARCT, whereas the control group received no interventions. Data analyzed through MANCOVA test with repeated measures, and SPSS software version 24.

    Results

    The findings indicated that integrative behavior therapy significantly affected marital conventionalization and global distress (F= 23.361, P< 0.001). Also, affective reconstructive couple therapy had significant effects on marital conventionalization (F= 13.566, P< 0.001) and global distress (F= 10.267, P< 0.003). In addition, both therapies have been effective one-month follow-ups.

    Conclusion

    The study found that integrative behavioral couple therapy and affective reconstructive couple therapy are effective to increase marital conventionalization and reduce global distress. Teaching integrative behavior couple therapy and affective reconstructive couple therapy can be effective for psychologists, health professionals, couple therapists, and family counselors to improve marital satisfaction.

    Keywords: Couple therapy, Distress, Integrative behavior therapy, Marital conventionalization
  • Shima Jamali, Hamidreza Ghanbari, Jafar Talebian Sharif * Pages 47-53
    Introduction

    The present study examined mental health, depression, and role adaptation in Iranian transgender people after sex reassignment surgery in Iran and Germany.

    Materials and Methods

    The study population of this descriptive casual-comparative included Iranian transgender people living in Iran and Germany who underwent sex reassignment surgery after undergoing all treatment stages. Among them, 50 people (25 Iranian transgender people living in Iran and 25 Iranian transgender people living in Germany) were selected by the convenience sampling. Data were obtained online through General Health Questionnaire (GHQ), Beck Depression Inventory, and Bem Gender Role Inventory in 2020. Multivariate analysis of variance was used to analyze the relationships between variables.

    Results

    The results showed that 70% of the transgender people were male and 30% were female, with a mean age of 29±6 years. The general health (mental health) mean score was 22±10, and the mean score of depression was 2.9. The general health (mental health) was higher in males than females. The general health (mental health) of the participants was higher in Germany than in Iran but the difference was not significant. Also, the post-operative role adaptation between transgender individuals in the two societies was not different significantly (P> 0.05).

    Conclusion

    Due to the lack of significant differences in mental health and role adaptation between the two groups in Iran and Germany, it can be said that environmental and social differences have not been effective. Individual and familial structures have been much more effective than the community and social culture.

    Keywords: Depression, Mental health, Role Adaptation, Transgender
  • Hadis Romiani, Morteza Mikhak Beyranvand *, Ali Farhady Pages 55-59
    Introduction

     Due to the lifestyle changes in societies, modern humans have been suffering from a wide range of mental pressures. The present study aimed to assess the relationship between blood types and anxiety, stress, and depression in students. 

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 315 students of Lorestan University of Medical Sciences . Stress, anxiety and depression were studied using the DASS-21 questionnaire. Finally, the analysis of data obtained from the questionnaires was performed in SPSS.

    Results

    The highest and lowest frequencies are observed among the O and A blood types, respectively. The mean scores of stress, anxiety and depression among the students at Lorestan University of Medical Sciences fall within the normal range. There is not a significant relationship between the mean scores of stress, anxiety and depression in different schools (P> 0.05). The stress, anxiety and depression variables of students do not show a significant difference with regard to different blood types (P> 0.05). The mean score of depression and stress is higher in men than women, but women have a slightly higher anxiety score despite the insignificant difference between them (P> 0.05).

    Conclusion

    The above results are indicated a non-significant relationship between blood types and stress, anxiety and depression.

    Keywords: Anxiety, Blood type, Depression, stress
  • Seyed Ariya Hedjazi, Nazila Badieyan Moosavi, Ramin Bahramizadeh Sajjadi, Shabnam Niroumand * Pages 61-65
    Introduction

    The present study was conducted to determine the epidemiological characteristics of rape victims and rapists.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 68 examined cases of sexual violence in Shiraz Legal Medicine Organization during 2013-2014. Victims were referred from the judicial authority or deputy. The file information of referred cases was extracted without a name and a unique code for each file.

    Results

    All cases in this study were female victims. The mean age of the victims was 21.39 ± 6.11 years. The majority of cases were single (94%). Of all cases in the study, 63.2% and 30.9% had middle and low socioeconomic status, respectively. Someone's home was the most frequent place of rape (54.4%). In 58.8% of cases, victims and assailants knew each other. There was a single perpetrator (59.7%) most of the time, but in 19.4% and 11.8%, respectively, there were two and three perpetrators concurrent. In 76.5% of cases, victims mentioned that they were under verbal threats, 8.8% were under gun threats, and 28% were under knife threats. Completed rape happened in most of the victims (98.5%).

    Conclusion

    The results of this study emphasized the priority of sexual assaults prevention and increasing public awareness of these violations as a legitimate public health issue.

    Keywords: Forensic medicine, Rape, Sexual assault, Victim