فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 27، زمستان 1400)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 27، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/18
  • تعداد عناوین: 16
|
  • فاطمه زرگران خوزانی*، حامد دهقانان، وحید خاشعی، سید مجتبی محمودزاده صفحات 1-14
    قلب سازمان، مدیریت منابع سازمانی است و توسعه منابع انسانی از اهمیت ویژه ای برای عصر رقابتی امروز برخوردار است. راهبردهای فراوانی برای توسعه منابع انسانی تجویز شده است و الگوهای گوناگون، بر پایه نظریه ها، ابعاد مختلفی را برای توسعه منابع انسانی در نظر گرفته اند اما هنوز هم، توسعه منابع انسانی با چالش هایی روبرو است که دلیل اصلی آن، نقش درک و تصمیم کارکنان در توسعه خود، سازمان و حرفه شان است. ترکیب علوم عصبی شناختی با مدیریت و نفوذش در شیوه های منابع انسانی می تواند به درک بهتر چگونگی اجرای راهبردهای توسعه منابع انسانی کمک کند. این پژوهش از نوع استقرایی- قیاسی بوده و از رویکرد مالتی گراندد تیوری (نسخه گلدکل و کرونهلم) بهره گرفته است که ترکیبی از گرانددتیوری و فراترکیب است. با توجه به رویکرد مالتی گرانددتیوری، ابتدا 59 پژوهش از بین 453 پژوهش مرتبط برای فراترکیب انتخاب و کدهای مربوطه شناسایی شد. جامعه آماری شامل تمامی خبرگان اجرایی و دانشگاهی آشنا به مفهوم توسعه منابع انسانی و علوم عصبی بودند. نمونه گیری به صورت نظری انجام شد و سپس با استفاده از چهارده مصاحبه نیمه ساختاریافته در قالب مالتی گراندد تیوری، مفاهیم و مقوله های نهایی استخراج شد که عبارت اند از هسته ادراکی کارکنان (شامل عدالت، اخلاق، خلاقیت، انگیزه و اعتماد)، بدنه رفتاری کارکنان و پوسته اجرایی مدیران توسعه منابع انسانی. نتایج تایید کرد که از طریق علوم عصبی شناختی می توان به منظور پیشبرد مدیریت و توسعه افراد به طور موثرتری گام برداشت و البته کاربرد یافته های علوم عصبی شناختی در شیوه و فرایندهای منابع انسانی همچنان در مراحل اولیه خود است با این حال دیدگاه جدیدی برای ادامه تحقیقات و اجرای توسعه منابع انسانی بدست می دهد.
    کلیدواژگان: عصبی شناختی، توسعه منابع انسانی، مالتی گراندد تئوری، علوم عصبی، مدیریت منابع انسانی
  • مصطفی عزیزی شمامی*، مریم رضایی صفحات 15-29
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه یادگیری الکترونیکی و راهبردهای یادگیری خودتنظیم دانشجویان دانشگاه مازندران بود. پژوهش از نظر روش توصیفی و روش تحلیل از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش حاضرشامل تمام دانشجویان دانشگاه مازندران در سال تحصیلی 1400-1399 است. که تعداد 1300 نفر تشکیل می-دادند. حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 373 نفر تعیین گردید. روش نمونه گیری، تصادفی مبتنی بر پیمایش الکترونیکی بود. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استفاده گردید: پرسشنامه وان برای سنجش قابلیت ها و کاربست سیستم مدیریت یادگیری که روایی آن تایید و پایایی آن براساس روش آلفای کرونباخ 85/0 بوده است و همچنین پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیم و باورهای انگیزشی (MSLQ) پینتریج و دی گروت (1990). روایی پرسشنامه تایید شده و پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب 97/0 و 91/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار AMOS24 ترسیم و برازش داده شد.نتایج ضریب همبستگی پژوهش نشان داد که قابلیت های سیستم مدیریت یادگیری با باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خودتنظیم (راهبردهای شناختی و فراشناختی) رابطه مثبت و معنادار دارد. تمامی ابعاد در نظر گرفته شده برای دو متغیر قابلیت های یادگیری الکترونیکی و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی دارای بار عاملی معنادار بوده (05/0>P، 96/1<t) و نشان از روایی سازه و تایید بخش اندازه گیری مدل مورد نظر است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که یادگیری الکترونیکی موجب افزایش راهبردهای یادگیری خودتنظیم در بین دانشجویان می گردد و همچنین نگرش مثبت دانشجویان نسبت به یادگیری الکترونیکی به آنها کمک خواهد کرد تا فنون خودتنظیمی بیشتری را در یادگیری به کار گیرند و در نهایت پیشرفت و موفقیت بیشتری را به دست آورند.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، خودتنظیمی، خودانگیزشی
  • سعید صادقیان قراقیه*، رضا رسولی، غلامعلی طبرسا، علی قربانی صفحات 30-48
    پژوهش حاضر با هدف طراحی و تبیین الگوی توانمندسازی کارکنان آموزشی دانشگاه پیام نور بر مبنای حکمرانی خوب با رویکرد آمیخته صورت پذیرفته است. این پژوهش به روش آمیخته و به صورت ترکیبی از روش کیفی و کمی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش در مرحله کیفی خبرگان علمی و سازمانی دانشگاه های استان آذربایجان غربی بوده که با استفاده از روش هدفمند و گلوله برفی با 16 نفر مصاحبه به عمل آمد و در بخش کمی نیز از 497نفر جامعه آماری (روسای/معاونین واحدها، روسای دانشکده ها، مدیران گروه های آموزشی، مدیران / معاونت ها و مسیولین اجرایی دانشکده های دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی) ، 217 نفر حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به دلیل پراکندگی جغرافیایی واحدهای دانشگاهی تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی نیز پرسشنامه محقق ساخته بوده است. داده های روش کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون و داده های روش کمی با استفاده از نرم افزار Amos20 تجزیه وتحلیل گردیده است. طبق یافته های به دست آمده، درمجموع 10 بعد و 27 مولفه توانمندسازی برمبنای حکمرانی خوب شناسایی شد که بر طبق نرم افزار این ابعاد که شامل مشارکت، حاکمیت قانون و ارزش ها، توسعه و آموزش، شفافیت، مسیولیت پذیری و پاسخگویی، کنترل، سرمایه اجتماعی و ارتباطات، رهبری و مدیریت، هدف روشن و نتیجه گرایی و عدالت می باشد، تایید گردید.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، توانمندسازی سازمانی، حکمرانی خوب
  • مهدی دیهیم پور* صفحات 49-62

    ترک خدمت کارکنان متخصص به عنوان سرمایه های انسانی سازمان ها یکی از معضلات مدیریت منابع انسانی محسوب می شود و این موضوع با بروز رفتارهای نابهنجار و توهم توطیه تشدید می گردد؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر تاثیر رفتار نابهنجار سازمانی بر ترک خدمت کارکنان نظامی با میانجی گری توهم توطیه سازمانی بوده که ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش، توصیفی- همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش را 571 نفر از کارکنان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) تشکیل داده اند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس جدول مورگان 230 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسش نامه های صادقی، موغلی، سرلک وحضوری (1398)، حکاک، بیگدلی و شریعت نژاد (1399) و کامن، فیچمن، جنکینز و کلیش (1979) استفاده گردیده که پایایی آنان با محاسبه آلفای کرونباخ (به ترتیب 79/0، 81/0 و 80/0)، روایی صوری آنان نیز و توسط صاحب نظران استادان و خبرگان آشنا به موضوع تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز به وسیله ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با کمک نرم افزارهای SPSS و 2 PLS انجام گرفت. یافته های مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد همه مسیرها از رفتار نابهنجار سازمانی و توهم توطیه سازمانی بر ترک خدمت کارکنان و همچنین از مسیر رفتار نابهنجار سازمانی از طریق متغیر میانجی توهم توطیه سازمانی بر ترک خدمت کارکنان معنادار بوده و روابط بین آن ها تایید می شود و می توان نتیجه گرفت اتخاذ راهبردهای کاهش توهم توطیه سازمانی در کنار مدیریت رفتار نابهنجار سازمانی می تواند از میزان ترک خدمت کارکنان بکاهد.

    کلیدواژگان: رفتار نابهنجار سازمانی، ترک خدمت کارکنان، توهم توطئه سازمانی
  • امیررضا کنجکاو منفرد* صفحات 63-81
    امروزه، درک ماهیت دوسوتوانی برند در موسسات آموزش عالی می تواند کمک بسزایی به مدیران دانشگاه ها درزمینه شناسایی فرصت های موجود در بازار و تخصیص بهینه بودجه بازاریابی جهت ایجاد مزیت رقابتی کند. بنابراین هدف این پژوهش طراحی الگوی دوسوتوانی برند در موسسات آموزش عالی است. روش پژوهش حاضر آمیخته و از نوع اکتشافی-کاربردی است. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل مدیران و اعضای هییت علمی دانشگاه های ایران و در بخش کمی شامل دانشجویان دانشگاه یزد است. در این پژوهش در بخش کیفی از مصاحبه برای گرداوری اطلاعات استفاده شده است. در این راستا مصاحبه ها تا آنجایی صورت گرفت تا داده های به دست آمده به اشباع نظری برسد. بر این اساس 15 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در مصاحبه مشارکت داده شدند. تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل تم انجام گرفته و درنهایت الگوی مفهومی پژوهش توسعه داده شد. درنهایت در بخش کمی، پرسشنامه بین دانشجویان که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی انتخاب شده بودند توزیع و سپس از تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی برازش مدل و بررسی روایی سازه ها استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش، دوسوتوانی برند در موسسات آموزش عالی شامل دو نوع استراتژی اکتشافی و بهره برداری است. ابعاد مربوط به استراتژی های اکتشافی بر اساس نتایج حاصل از مصاحبه های انجام شده شامل: ارزش ویژه برند (شامل: همنوایی برند دانشگاه و تصویر ذهنی برند)، تنوع خدمات (شامل: تنوع خدمات آموزشی و غیرآموزشی) و نوآوری مستمر (شامل: پیشرفت های فناورانه) است. ابعاد مربوط به استراتژی های بهره برداری نیز عبارت اند از: عملکرد برند (تضمین خدمت، مسیولیت پذیری، ملموسات و همدلی) و برجستگی برند (انعطاف پذیری و شهرت برند).
    کلیدواژگان: دوسوتوانی برند، استراتژی های اکتشافی، استراتژی های بهره برداری، آموزش عالی
  • پروانه مرادی، حسن رضا زین آبادی*، بیژن عبدالهی، حسین عباسیان صفحات 82-103
    اامروزه با توجه به تحولات بین المللی، حرفه ی دریانوردی به اندازه ای رشد کرده که نیازمند مهارت و دانش بالایی برای به کارگیری این شیوه از حمل و نقل، در دنیا است. در حال حاضر مدرسان به عنوان یکی از ارکان اصلی مراکز آموزشی دریانوردی در نظر گرفته می شوند و تحولات آینده ی صنعت دریانوردی به شایستگی ها، دانش، مهارت ها و برنامه های توسعه ی حرفه ای این مدرسان بستگی دارد. به همین جهت هدف از این پژوهش، شناسایی ابعاد و نشانگرهای شایستگی مدرسان صنعت حمل و نقل دریایی ایران با روش کیفی است. داده ها از طریق مطالعه ی اسناد و مصاحبه ی نیمه ساختاریافته با تعداد 25 نفر از مدرسان، پژوهشگران، متخصصان و مدیران صنعت دریانوردی، انجام شد. مشارکت کنندگان در این پژوهش با کاربست روش نمونه گیری هدفمند و و 80 نشانگر می باشد. رویکرد گلوله برفی انتخاب و اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه با آن ها تا اشباع نظری داده ها به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA2
    کلیدواژگان: شایستگی، مدرسان، حمل و نقل دریایی، کنوانسیون STCW
  • علی احمدزاده*، حیدر احمدی، ابراهیم رجب پور صفحات 104-115
    جستجوی راه هایی برای بهبود عملکرد و بهره گیری از حداکثر توانایی ها و در نهایت افزایش کارایی کارکنان در جهت تحقق اهداف سازمانی یکی از دغدغه های همیشگی مدیران اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر بوده است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر، اولویت بندی عوامل موثر بر عملکرد کارکنان اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر می باشد. تحقیق حاضر بر اساس هدف تحقیق، کاربردی و روش اجرای آن، توصیفی- پیمایشی می باشد. در این تحقیق با استفاده از مدل مفهومی دیامانتیدیس و چاتزوگلو (2019) و نظرات گروه کانونی، 16 عامل شناسایی شدند. این عوامل در قالب پرسشنامه سلسله مراتبی طراحی و توسط 15 نفر از خبرگان اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر و اساتید دانشگاهی به عنوان جامعه آماری پاسخ داده شدند. روایی پرسشنامه از طریق روش های صوری و محتوایی و پایایی آن با توجه به نرخ ناسازگاری کمتر از 0.1 مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد حمایت مدیریت با امتیاز 0.288 به عنوان مهم ترین عامل سازمانی، استقلال شغلی با امتیاز وزنی 0.319 به عنوان مهم ترین عامل شغلی و انگیزش با امتیاز وزنی 0.254 به عنوان مهم ترین عامل فردی موثر بر عملکرد کارکنان اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر می باشند.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، ارزیابی عملکرد، عملکرد کارکنان، اداره کل بنادر و دریانوردی
  • فاطمه نارنجی ثانی*، جواد پورکریمی، محمدمهدی جعفری پور صفحات 116-138

    یکی از مهم ترین اهداف نظام های آموزشی رفع نیازهای یادگیری، اجتماعی و عاطفی فراگیران به ویژه در مواقع بحرانی است. تعطیلی دانشگاه ها به دلیل پاندمی Covid 19 سبب شد که آن ها از ابعاد مختلف در معرض آسیب قرار گیرند و چنانچه خدمات مناسبی ازنظر کیفیت دریافت نکنند، شکاف بین ادراک و انتظارات ایشان افزایش خواهد یافت و ایجاد شکاف نیز تاثیر قابل توجهی بر احساس تعلق دانشجویان به دانشگاه، احساس ارزشمندی و حتی سلامت روحی و جسمی آن ها دارد. لذا ارزیابی مداوم کیفیت خدمات ارایه شده در شرایط بحرانی و بهبود مستمر آن می تواند چالش های مذکور را تا اندازه ای کاهش دهد؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر اندازه گیری شکاف کیفیت خدمات ادراک شده در محیط یادگیری الکترونیکی در پاندمی ویروس کرونا از دیدگاه دانشجویان است. پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و از منظر گردآوری داده ها، کمی از نوع توصیفی-پیمایشی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه تهران که به شیوه الکترونیکی (3051) پذیرفته و در نیم سال تحصیلی 1400-1399 مشغول به تحصیل بوده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه کیفیت خدمات ادراک شده (PSQ) که دارای 4 مولفه مرتبط با ارزیابی کیفیت خدمات آموزش در بستر الکترونیکی بود. روایی (اعتبار) پرسشنامه از طریق روایی محتوایی و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ محاسبه گردید که عدد آن معادل 969/0 به دست آمد. نتایج تحلیل یافته ها نشان دادند که در 4 مولفه مورد بررسی شکاف منفی وجود داشته و بیشترین آن متعلق به مولفه کیفیت رابط کاربری و کمترین آن مربوط به مولفه کیفیت فرآیند یاددهی است. یافته های تحقیق حاضر می تواند به افزایش آگاهی سیاست گذران و رهبران آموزش عالی در خصوص افزایش اهمیت نقش ارایه خدمات به دانشجویان (در مواقع بحرانی) به عنوان یک بعد جدایی ناپذیر از کیفیت خدمات دانشگاهی، کمک نماید تا بتوانند با ارزیابی مستمر و طراحی سازوکارهای مطلوب روش های نوینی به منظور بهبود کیفیت خدمات به آن ها عرضه نمایند.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، یادگیری الکترونیکی، دانشجویان، تحلیل شکاف، پاندمی ویروس کرونا
  • سلیم کاظمی، عادل زاهد بابلان*، مهدی معینی کیا، علی خالق خواه صفحات 139-150
    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر فضیلت سازمانی به عنوان مولفه دینی اخلاقی است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش فراترکیب با رویکرد هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو (2007) انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه تحقیقات و مطالعات فارسی و انگلیسی چاپ شده در حوزه فضیلت سازمانی در بین سالهای 2005 تا 2020 می باشد. در این راستا، کلید وازه های مرتبط با هدف پژوهش مورد جستجو قرار گرفت و مقالات و اسناد بدست آمده با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با توجه به معیارهای پذیرش مورد بررسی قرار گرفتند که در نهایت 35 مقاله که از معیارهای ورود به مطالعه برخوردار بودند با استفاده از روش کد گذاری سه مرحله ای (باز، محوری، انتخابی) ازطریق نرم افزار maxqda 2020 تجزیه و تحلیل شدند. پایایی کدگذاری ها با استفاده از ضریب توافق کاپا در نرم افزار spss و با مقدار 0.71 تایید شد و برای بررسی روایی پژوهش یافته ها در اختیار 6 نفر از خبرگان و مفسران تحقیق کیفی قرار گرفت. براساس نتایج تحلیل داده ها برای جمع آوری داده ها 104 کد باز شناسایی شد که در 3 مقوله و 11 زیر مقوله دسته بندی شدند که عبارتند از عوامل انسانی (ویژگی ها فردی کارکنان و ویژگی فردی مدیران)، عوامل درون سازمانی (ساختار و فرآیندهای سازمانی، فرهنگ درون سازمانی، فلسفه و سیاست وجودی سازمان و سبک مدیریت و رهبری) و عوامل برون سازمانی (عوامل اجتماعی، اقتصادی، قانونی، سیاسی و فرهنگی) نتایج نشان داد. پژوهشگران رفتار سازمانی به منظور افزایش فضیلت در سازمان می توانند با شناسایی این عوامل، برنامه ها و راهکارهای مناسب را جهت افزایش رفتارهای متعالی در سازمان مدنظر قرار دهند. نتایج فوق می تواند به منظور شناسایی عوامل موثر بر فضیلت سازمانی و افزایش آن در سازمان به کارکنان کمک کنند.
    کلیدواژگان: فضیلت، سازمان، فضیلت سازمانی، فراترکیب
  • علی محمدی، احمد ذادق آبادی، امیر حسینی ارانی* صفحات 151-165
    دایره عظیمه کوتاهترین مسیر دریانوردی بین دو نقطه بر روی کره زمین است. این مسیر صرفنظر از جریان و باد، اقتصادی ترین مسیر برای دریانوردی می باشد. در دریانوردی های اقیانوسی که بالاتر از 600 مایل است، مسیر دایره عظیمه باید مورد استفاده قرار گیرد به همین دلیل سازمان آموزش بین المللی دریانوردان روش مصوبی را برای حل این مسئله توسط دریانوردان ارایه نموده است. روش محاسبه دایره عظیمه با تقطه ورتکس (نزدیک ترین نقطه مسیر به قطب) که توسط جداول لگاریتمی مورد حل قرار می گیرد، توسط سازمان آموزش بین المللی دریانوردان پیشنهاد شده است. این روش در تمامی کتب ناوبری مورد بحث قرار گرفته است. در این مقاله نقاط ضعف و قوت این روش برای حل مسئله دایره عظیمه مورد بحث قرار می گیرد. در این مقاله نشان داده شد که نقطه ورتکس می تواند در طرفین نقطه مبداء قرار گیرد. لذا تعیین جایگاه درست آن می تواند موجب سردرگمی محاسبه کننده شود. از نتایج این پژوهش این است که روشی برای تعیین موقعیت تقریبی نقطه ورتکس نسبت به نقطه مبداء ارایه شده است که اطمینان از صحت نتایج به دست آمده وجود دارد. با استفاده از این روش یک دریانورد در حین مشغله های ناوبری می تواند بدون سردرگمی نقطه ورتکس را محاسبه کرده و برای حل مسئله دایره عظمیه مورد استفاده قرار دهد. از نتایج مهم دیگر این پژوهش این است که یک رابطه ریاضی برای محاسبه موقعیت صحیح نقطه ورتکس ارایه شده است. ارایه این رابطه در موضوعی با قدمت 150 ساله در دریانوردی میتواند اهمیت این رابطه را مشخص کند.
    کلیدواژگان: کره، دریانوردی، دایره عظیمه، سازمان آموزش بین المللی دریانوردان
  • ثریا قوره جیلی*، نازیلا آفندیده صفحات 166-185
    هدف پژوهش حاضر، تحلیل عاملی مدل تاییدی رهبری دوسو توان مدیران دانشگاهی در آموزش عالی بود. روش پژوهش از نوع آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) بود. جامعه ی آماری پژوهش در بخش کیفی را خبرگان حوزه ی آموزش عالی و در بخش کمی اعضای هییت علمی دانشگاه های دولتی شهر تهران (N=4794) تشکیل می دادند. در بخش کیفی با روش نمونه گیری نظری با 11 خبره آموزش عالی و در بخش کمی تعداد 360 نفر با استفاده از روش نمونه-گیری مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه سارختاریافته بود و برای تحلیل مصاحبه ها از روش تحلیل محتوا و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته رهبری دوسو توان بود که روایی محتوایی آن بر اساس نظرات صاحبنظران تایید و جهت بررسی پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد (712/0-954/0). داده ها توسط نرم افزار Spssو Lisrel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با استفاده از تکنیک های مدل سازی معادلات ساختاریافته و تحلیل عاملی تاییدی الگوی طراحی شده مورد تایید و اعتبار آن مورد سنجش قرار گرفت. الگوی رهبری دوسو توان در قالب 5 مولفه و 28 متغیر اندازه پذیر ارایه گردید که شامل توانمندی های فردی، اخلاق-مداری و خدمت گزاری، رهبری جامع، رهبری ارتباط جمعی، هماهنگی و انعطاف پذیری و عوامل موثر بر رهبری دوسو توان بودند. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مولفه های شناسایی شده دارای بار عاملی معنی دار و نشان از برازش مطلوب و مناسب دارند.
    کلیدواژگان: رهبری دوسو توان، تحلیل عاملی، آموزش عالی
  • محمدحسن مبارکی، بابک ضیا*، مهران رضوانی، مهدی تاج پور صفحات 186-209

    بین المللی شدن یکی از شاخص های مهم و تاثیرگذار برای دانشگاه ها است. هدف از این پژوهش ارایه مدل مفهومی بین المللی شدن دانشگاه کارآفرین با رویکرد مدل یابی ساختاری تفسیری بوده است. این پژوهش از نظر هدف توسعه ای، از نظر روش توصیفی-تحلیلی و از نوع آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. ابتدا از روش کیفی جهت دستیابی به مدل ساختاری تفسیری که بر این اساس ابتدا مصاحبه های نیمه ساختاریافته به صورت عمیق براساس نمونه گیری هدفمند صورت گرفته است. تعداد 17 مصاحبه با توجه به سابقه کار و میزان آشنایی خبرگان با موضوع به اشباع نظری رسید. تجزیه وتحلیل در بخش کیفی از طریق اطلس تی 8 صورت گرفته است. با استفاده از کدگذاری، ابعاد و مولفه های بین المللی شدن دانشگاه کارآفرین استخراج شد. در بخش کمی جهت اعتبارسنجی مدل به دست آمده از پرسشنامه 45 گزاره ای محقق ساخته با طیف پنج تایی لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه از روش روایی همگرا و واگرا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. نمونه مورد بررسی برای معادلات ساختاری براساس فرمول کوکران 133 نفر محاسبه گردید. پرسشنامه این پژوهش به صورت حضوری و آنلاین توزیع گردید. تجزیه وتحلیل بخش کمی با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس 3 انجام گرفت. نتایج بخش کمی نشان داد که مقادیر آماره تی برای تمامی مسیرها از میزان استاندارد قدرمطلق 96/1 بالاتر است و تمامی عوامل شناسایی شده بر بین المللی شدن دانشگاه کارآفرین اثرگذار می باشد. آماره تی برای مولفه ها به این صورت که برای عوامل محیطی (341/2)، ارتباطات (583/2)، تکنولوژی (280/2)، منابع انسانی (671/2)، فرهنگ (164/3)، دولت (247/2)، مدیریت (101/2)، آموزش (412/2)، مالی (193/2) و ساختار (523/2) بوده است. در نهایت نتایج نشان داد که بین المللی شدن دانشگاه کارآفرین منجر به افزایش پتانسیل اشتغال زایی، نوآوری و ایجاد مزیت رقابتی در کشور می شود.

    کلیدواژگان: بین المللی شدن دانشگاه، آموزش، کارآفرینی، تکنولوژی، دانشگاه های دولتی ایران
  • حامد رضاخانی طالقانی، عباس خدایاری*، حمید قاسمی، مهدی کهندل صفحات 210-224
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل توسعه ورزش شنا در ایران یود. روش پژوهش از نوع پژوهش های ترکیبی اکتشافی (کیفی و کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی اساتید و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و صاحب نظران فدراسیون شنا و مربیان خبره تیم ملی شنا و در بخش کمی شامل فدراسیون شنا (10 نفر)، هییت های استانی (128 نفر)، مربیان شنا (3390 نفر) بود. نمونه آماری در بخش کیفی 30 نفر از افراد جامعه کیفی، به صورت هدفمند و در بخش کمی برای هر سوال بین 5 تا 10 نفر لازم بود که 346 نفر به روش تصادفی طبقه ای در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته توسعه ورزش شنا بود. برای تقلیل سوالات از تحلیل عامل اکتشافی و برای برازش مدل از تخلی مسیر معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و PLS نسخه 2 استفاده شد. نتایج مدل یابی معادله ساختاری نشان داد که عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، سیاسی، فناوری و ورزشی که هر کدام از این عوامل در سطح کلان، متوسط و خرد در توسعه رشته ورزشی شنا در ایران موثر می باشد. نتایج تحقیق می تواند برای مدیران و تصمیم گیران در حوزه ورزش شنا در ایران برای رسیدن به کسب موفقیت در میادین بین المللی مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: توسعه ورزش شنا، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، فناوری
  • عباسعلی سلمانی*، احمد مهربان، حسن ساورعلیا صفحات 225-239
    هدف از این پژوهش "احصاء روش های توانمندسازی مدیریتی و فرماندهی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته فرمانده گردان در یک دانشگاه نظامی" می باشد. نوع تحقیق از نظر ماهیت کاربردی و روش تحقیق، توصیفی پیمایشی بوده وجهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش کمی و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفته است. جامعه آماری شامل کلیه فرماندهان، اساتید، کارشناسان و پژوهشگران بوده و به منظور انتخاب هدفمند ویژگی هایی تعیین و با عنایت به آن ویژگی ها، تعداد 119 نفر شناسایی و با استفاده از فرمول کوکران 80 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته بین آنها توزیع و پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای به دست آوردن روایی، پرسشنامه بین 15 نفر از کارشناسان توزیع و پس از اخذ نظر آنها و با محاسبه ضریب لاوشه حدود 9/ احصاء شد. پایایی این پژوهش با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 97/0 می باشد. نتایج به دست آمده نشانگر این است که مولفه های دانش عمومی و تخصصی، دینی و انقلابی و محیط مستعد تربیتی و آموزشی دانشگاه در توانمندسازی مدیریتی، فرماندهی، تربیت دینی، اخلاقی، و رفتاری موثر بوده است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، مدیریت، مدیریت نظامی، فرماندهی
  • مصطفی یوسفی، اسدالله مهرآرا*، پیمان ولی پور، ذبیح الله غلام رودی صفحات 240-251

    هدف اصلی تحقیق حاضر شناسایی موانع استقرار مدیریت منابع انسانی الکترونیک است، با توجه به بررسی های انجام گرفته در بخش مرور ادبیات و انجام مصاحبه در بین خبرگان که شامل 31 نفر از مدیران ارشد ،شاخص ها و مولفه های اولیه شناسایی شدند.. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسش نامه بوده که سوالهای آن از شاخصهای استخراج شده تشکیل شده است. در بخش دوم جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران و کارشناسان با سابقه بالای 15 سال در نظر گرفته شده اند که این جامعه به تعداد 611 نفر می باشند. در جامعه آماری دوم، نمونه گیری تحقیق حاضر از نوع تصادفی ساده است که با توجه به فرمول کوکران تعداد نمونه مناسب با توجه به محاسبات برابر با 234 نفر به دست آمد.مقیاس اندازه گیری این پرسشنامه طیف لیکرت پنج تایی بود که پاسخ دهندگان نظر خود در مورد سوالها را از کاملا موافق تا کاملا مخالف مشخص کردند. برای اندازه گیری روایی محتوایی نظر اساتید راهنما و مشاور و برای روایی عاملی از روش تحلیل عاملی اکتشافی و نرم افزارهایSpss و PLS استفاده گردید .و برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد موانع استقرار مدیریت منابع انسانی الکترونیک در سازمان دارای 21 مولفه و 6 بعد؛ عوامل ساختاری، عوامل محیطی، عوامل تکنولوژیکی، عوامل استراتژیکی، عوامل فرهنگی و عوامل فردی می باشند.و در نهایت اولویت بندی عوامل نیز انجام پذیرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت، منابع انسانی، مدیریت منابع انسانی الکترونیک، موانع استقرار مدیریت منابع انسانی الکترونیک
  • حمیدرضا نادی* صفحات 252-266
    دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از ظرفیت حضور فعال نیروی دریایی ارتش ج.ا.ایران در آب های بین المللی و آزاد و تعمیق تعاملات دوجانبه دریایی با کشورهای مهم که دارای ساحل دریایی هستند، عرصه جدیدی را در گفتمان سیاسی و روابط دیپلماتیک بین کشورها ایجاد نموده است.این پژوهش به دنبال بررسی نقش نیروی دریایی در دیپلماسی دفاعی و فرصت هایی که ارتباط بین نیروی دریایی دو کشور در گسترش روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... فراهم می کند می باشد و درصدد پاسخ به این سیوال است که نیروی دریایی چه نقشی در دیپلماسی دفاعی دارد؟ که در این مطالعه برای پاسخ به سیوال ارایه شده، پس از بررسی مدارک و اسناد موجود به ویژه گزارش نتایج سفر هییت های اعزامی از نیروی دریایی به کشورهای خارجی و همچنین مصاحبه با تعدادی از مسیولین حاضر در این ماموریت ها پرسشنامه محقق ساخته ای برای بررسی نقش نیروی دریایی در دیپلماسی دفاعی تنظیم و بین 70 نفر از نخبگان نظامی، دفاعی و سیاسی توزیع و با بهره گیری از روش تحقیق توصیفی_تحلیلی نتایج حاصل از نظرات به دست آمده را با استفاده از ابزار تحلیل آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که یافته های تحقیق موید نقش نیروی دریایی در دیپلماسی دفاعی و تقویت سیاست و دیپلماسی کلان جمهوری اسلامی ایران در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی می باشد.
    کلیدواژگان: دیپلماسی، نیروی دریائی، روابط بین الملل، قدرت دریائی، سیاست
|
  • Fatemeh Zargaran Khouzani *, Hamed Dehghanan, Vahid Khashei, Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh Pages 1-14
    The heart of the organization is organizational resource management, and human resource development is of particular importance for today's competitive age. Many strategies have been prescribed for human resource development and various models, based on theories, have considered different dimensions for human resource development, but still, human resource development faces challenges due to the role of employees' understanding and decision in development. It is their self, their organization and their profession. Combining neuroscience with management and its influence on human resource practices can help to better understand how human resource development strategies are implemented. This research is of inductive-deductive type and has used the multi-grounded theory approach (Goldkuhl & Cronholm version) which is a combination of grounded theory and meta-synthesis approach. According to the multi-grounded theoretical approach, first 59 studies were selected from 453 related studies for meta-synthesis and the relevant codes were identified. The statistical population included all executive and academic experts familiar with the concept of human resource development and neuroscience. Sampling was done theoretically and then using 14 Semi-structured interviews in the form of multi-grounded theory, the final concepts and categories were extracted, which are the perceptual core of employees (including justice, ethics, creativity, motivation and trust), employees' performance body and Executive shell of human resource development process. The results confirmed that neuroscience can be used to promote the management and development of individuals more effectively and of course the application of neuroscience findings in human resource methods and processes is still in its infancy. However, it is a new perspective to continue research and implementation of human resource development.
    Keywords: neuroscience, Human Resource Development (HRD), Multi Grounded Theory, Cognitive Neuroscience, human resource management
  • Mostafa Azizi Shamami *, Maryam Rezaei Pages 15-29
    The aim of this study was conducted relationship between e-learning and self-regulated learning strategies in University of Mazandaran students. The research method is descriptive and data analysis method is structural equation modeling. The statistical population of the present study includes all students in University of Mazandaran in the academic year 1300-1400, Contains to 1300 people. The sample size was 373 based on Krejcie and Morgan table. The sampling method is random based on electronic survey. Two questionnaires were used to collect data: Wan`s questionnaire for measuring the capabilities and application of the learning management system, the reliability of which was 0.85 according to Cronbach's alpha method, as well as the Self-regulated learning strategies and motivational beliefs questionnaire (MSLQ), Pintridge and De Groot (1990). The validity of the questionnaire was confirmed and their reliability was obtained by Cronbach's alpha method of 0.97 and 0.91, respectively. Data analysis was mapped and fitted using 24AMOS software.The results of the research correlation coefficient showed that the capabilities of the learning management system have a positive and significant relationship with motivational beliefs and self-regulated learning strategies (cognitive and metacognitive strategies). All dimensions considered for the two variables of e-learning capabilities and self-regulated learning strategies have a significant factor load (P <0.05, t <1.96) and indicate the validity of the structure and approval of the measurement part of the model. Therefore, it can be concluded that e-learning increases self-regulatory learning strategies among students and also students' positive attitude towards e-learning will help them to use more self-regulatory techniques in learning and ultimately more progress and success to gain.
    Keywords: e-learning, Self-regulation, self-motivation
  • Saeed Sadeghian Gharaghieh *, Reza Rasouli, Gholamali Tabarsa, Ali Ghorbani Pages 30-48
    The aim of this study was to design and explain the empowerment model of Payame Noor University educational staff based on good governance with a mixed approach. This research has been done by mixed method and as a combination of qualitative and quantitative methods. The statistical population of the study was the qualitative stage of scientific and organizational experts of the universities of West Azerbaijan province. Using targeted method and snowball, 16 people were interviewed and in a small part of 497 people (heads / deputies of units, heads of faculties, Heads of departments, principals / deputies and executive officials of the faculties of Payame Noor University of West Azerbaijan Province), 217 people. The sample size was determined using Krejcie and Morgan table using cluster random sampling method due to the geographical distribution of university units. The data collection tool was a semi-structured interview in the qualitative part and a researcher-made questionnaire in the quantitative part. Qualitative method data was analyzed using content analysis method and quantitative method data was analyzed using Amos20 software. According to the findings, a total of 10 dimensions and 27 components of empowerment based on good governance were identified, which according to the software these dimensions include participation, rule of law and values, development and education, transparency, accountability, control, social capital and communications, leadership and Management is a clear goal and consequentialism and justice have been affirmed.
    Keywords: Empowerment, Organizational Empowerment, Good Governance
  • Mehdi Deyhimpour * Pages 49-62

    The dismissal of professional staff as the human capital of organizations is one of the problems of human resource management and this issue is exacerbated by the occurrence of abnormal behaviors and the illusion of conspiracy; Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of abnormal organizational behavior on the dismissal of military personnel mediated by the illusion of organizational conspiracy, which was applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method. The statistical population of the study consisted of 571 employees of Imam Khomeini University of Marine Sciences who were selected as a sample using simple random sampling method and based on Morgan table, 230 people were selected as the sample. To measure the research variables, Sadeghi et al. (2019), Hakak et al. (2019) and Kamen et al. (1979) questionnaires were used. . Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and path analysis using SPSS and 2 PLS software. Structural equation modeling findings showed that all paths from organizational abnormal behavior and the illusion of organizational conspiracy to employee dismissal and also from the path of organizational abnormal behavior through the mediating variable of organizational conspiracy illusion to employee dismissal are significant and the relationships between them are confirmed and can be concluded. Adopting strategies to reduce the illusion of organizational conspiracy along with managing abnormal organizational behavior can reduce employee turnover.

    Keywords: Abnormal organizational behavior, employee dismissal, the illusion of organizational conspiracy
  • Amirreza Konjkav Monfared * Pages 63-81
    Today, understanding the dual nature of the brand in higher education institutions can be of great help to university administrators in identifying market opportunities and optimally allocating marketing budgets to create a competitive advantage. Therefore, the purpose of this study is to design a model of brand ambiguity in higher education institutions. The method of the present research is mixed and of exploratory-applied type. The statistical population of the research in the qualitative part includes the directors and members of the faculty of Iranian universities and in the quantitative part includes the students of Yazd University. In this research, in the qualitative part, interviews have been used to collect information. In this regard, the interviews were conducted to the extent that the obtained data reached theoretical saturation. Based on this, 15 people were selected using purposive sampling method and participated in the interview. Data analysis in the qualitative section was performed using theme analysis method and finally the research conceptual model was developed. Finally, in the quantitative part, a questionnaire was distributed among the students who were selected using the classification sampling method and then confirmatory factor analysis was used to assess the model fit and the validity of the structures. According to the research findings, brand ambiguity in higher education institutions includes two types of exploration and exploitation strategies. Dimensions related to exploratory strategies based on the results of interviews include: brand equity (including: university brand conformity and brand image), service diversity (including: diversity of educational and non-educational services) and continuous innovation (including: technological advances). . Dimensions related to exploitation strategies are: brand performance (service guarantee, responsibility, tangibility and empathy) and brand prominence (flexibility and brand reputation).
    Keywords: Brand ambidexterity, exploratory strategies, exploitation strategies, Higher Education
  • Parvaneh Moradi, Hasan Reza Zeinabadi *, Bijan Abdolahi, Hosein Abbasian Pages 82-103
    Today, due to international developments, the maritime profession has grown to such an extent that it requires high skills and knowledge to use this method of transportation in the world. Instructors are currently considered as one of the main pillars of maritime training centers and the future developments of the maritime industry will depend on the competencies, knowledge, skills and professional development programs of these instructors. Therefore, the purpose of this study is to identify the dimensions and competency indicators of Iranian maritime transport industry instructors with a qualitative method. Data were obtained through document study and semi-structured interviews with 25 instructors, researchers, specialists and managers of the maritime industry. Participants in this study are using purposive sampling method and 80 markers. The snowball approach was selected and the required information was obtained by interviewing them to theoretically saturate the data. Data were coded using MAXQDA20 software and analyzed using content analysis technique. Content validity method was used for validity and members' review method was used for reliability. The results of this study showed that the competency model of maritime training instructors has 9 dimensions, including; Strategic, communication, professional, knowledge and self-development, behavioral, personality, cultural, technical and educational competence and 80 indicators. The results of this research help marine instructors to identify and eliminate their strengths and weaknesses and continuously develop their knowledge, expertise and skills.
    Keywords: competency, instructors, maritime transportation, STCW Convention
  • Ali Ahmadzadeh *, Heidar Ahmadi, Ebrahim Rajabpour Pages 104-115
    Searching for ways to improve performance and use the maximum capabilities and ultimately increase the efficiency of employees to achieve organizational goals has been one of the constant concerns of the managers of Bushehr Ports and Maritime Authoriy; therefore, the purpose of this study is to prioritize factors affecting the performance of employees of Bushehr Ports and Maritime Authoriy. The present research is applied, based on its purpose, and its implementation method is descriptive-survey. In this study, using the conceptual model presented by Diamantidis and Chatzoglu (2019) and the opinions of the focus group, 16 factors were identified. These factors were designed in the form of a hierarchical questionnaire and were answered by 15 experts of Bushehr Ports and Maritime Authoriy and university professors. The validity of the questionnaire has been confirmed through face and content methods and its reliability due to the incompatibility rate of less than 0.1. The results showed that management support with a weight score of 0.288 is the most important organizational factor, job autonomy with a weight score of 0.319 is the most important occupational factor and motivation with a weight score of 0.254 is the most important individual factor affecting the performance of employees of Bushehr Ports and Maritime Authoriy.
    Keywords: human resource management, performance evaluation, Employee Performance, Ports, Maritime Authority
  • Fatemeh Narenji Thani *, Javad Pourkarimi, MohammadMehdi Jafaripour Pages 116-138

    This study aimed to measure the gap of perceived service quality in an e-learning environment in the coronavirus pandemic from the students' perspective. The present study was applied in terms of purpose and quantitatively descriptive survey in terms of data collection. The statistical population of this study includes all students of the University of Tehran who have been accepted electronically (3051) and have been studying in the semester of the academic year 1399-1400. Using the random sampling method and Cochran's formula, the sample size was calculated to be 341. The data collection tool was the Perceived Service Quality Questionnaire (PSQ) which had 4 components related to service quality (quality of teaching process as main activity, quality of administrative and facility services, quality of support services, and quality of user interface). The validity of the questionnaire was calculated through content validity and construct validity and its reliability was calculated through Cronbach's alpha test, the number of which was equal to 0.969. The results of the analysis showed that although in general students' perception of the current and favorable situation of the four components of service quality in the e-learning environment was above average, in some components there was a gap, the largest gap belongs to the user interface quality component. And the least of it is related to the quality component of the teaching process. The findings of the present study can help increase the awareness of policymakers and leaders of higher education about increasing the importance of the role of service delivery to students (in critical situations) as an integral dimension of academic service quality so that they can continuously evaluate and design optimal mechanisms for new methods. Identify and provide quality improvement services to them.

    Keywords: Service, Quality, e-learning, Students, Gap analysis, Coronavirus Pandemic
  • Salim Kazemi, Adel Zahed Bablan *, Mahdi Moeinikia, Ali Khaleghkhah Pages 139-150
    Organizational virtue is taken from positive psychology. The purpose of this study is to identify the factors affecting organizational virtue as a religious-moral component. This research has been applied by documentary and meta-combined methods. Sandlowski and Barroso (2007) seven-step method was used to analyze the data. For data collection, 35 sources out of 173 sources were selected for final meta-composition. A total of 104 codes, 11 concepts in 3 general components were extracted and analyzed using maxqda 2020 software. The results showed three general components of individual, internal and organizational factors. And externalities affect organizational virtue. Individual factors of organizational virtue in this study include components such as individual characteristics of employees and individual characteristics of managers. Internal organizational factors also include components such as organizational structure and processes, internal organizational culture, philosophy and policy of the organization and management and leadership style. Finally, external factors include components such as social, economic, legal, political and cultural. Researchers of organizational behavior in order to increase virtue in the organization can identify these factors, programs and strategies to increase the transcendent behaviors in the organization can be considered. The above results can help employees to identify the factors affecting organizational virtue and increase it in the organization. Organizational behavior researchers in order to increase the virtue in the organization can identify appropriate factors and programs to increase superior behaviors in the organization. The above results can help employees to identify the factors affecting organizational virtue and increase it in the organization.
    Keywords: virtue, Organization, organizational virtue, meta-composition
  • Ali Mohammadi, Ahmad Zadeghabadi, Amir Hoseini Arani * Pages 151-165
    The Great Circle is the shortest sea route between two points on the sphere. This route is the most economical route for navigation, regardless of the wave and wind. In ocean voyages above 600 miles, the Great Circle Route should be used, which is why the International Maritime Organization has proposed an approved method for seafarers to solve this problem. The method of calculating the Great Circle with the vertex point (the closest point of the path to the pole) which is solved by logarithmic tables has been proposed by the International Maritime Organization. This method has been discussed in all navigation books. In this article, the advantages and disadvantages of this method to solve the problem of the Great Circle are discussed.In this paper, it is shown that the vertex point can be located on either side of the departure point. Therefore, determining its correct position can confuse the calculator.One of the results of this research is that, a method has been proposed to determine the approximate position of the vertex point relative to the departure point, which ensures the accuracy of the obtained results. Using this method, a sailor can calculate the vortex point without any confusion while navigating and use it to solve the Great Circle problem.
    Keywords: Sphere, maritime, great circle, International Maritime Organization
  • Soraya Ghorehjili *, Nazila Afandideh Pages 166-185
    The purpose of this study was to confirm the confirmatory factor analysis Ambidexterity leadership model of university administrators in higher education. The research method was exploratory mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of the research in the qualitative part consisted of experts in the field of higher education and in the quantitative part consisted of faculty members of public universities in Tehran (N = 4794). In the qualitative part by theoretical sampling method with 11 higher education experts and in the quantitative part 360 people were selected using Morgan sampling method. The research instrument was a semi-structured interview in the qualitative part of the interview and content analysis method was used to analyze the interviews. / 0-954 / 0). Data were analyzed by Spss and Lisrel software. Using structured equation modeling techniques and confirmatory factor analysis, the designed model was validated and its validity was assessed. The Ambidexterity leadership model was presented in the form of 5 components and 28 measurable variables, which include individual competencies, ethics and service, comprehensive leadership, mass communication leadership, coordination and flexibility, and factors affecting Ambidexterity leadership. The results of confirmatory factor analysis showed that the identified components have a significant factor load and show a good fit.
    Keywords: ambidexterity leadership, Factor analysis, Higher education
  • MohammadHasan Mobarki, Babak Ziyae *, Mehran Rezvani, Mehdi Tajpour Pages 186-209

    Internationalization is one of the most important and influential indicators for universities. The purpose of this study was to present a conceptual model of internationalization of the entrepreneurial university with an interpretive structural modeling approach. This research is descriptive-survey in terms of development purpose and qualitative-quantitative method (i.e., mixed method). First, the qualitative method was utilized to achieve an interpretive structural model, and semi-structured in-depth interviews were conducted based on purposive sampling. Seventeen interviews were conducted to get a theoretical saturation according to the work experience and the experts’ level of familiarity with the subject. Qualitative analysis was performed through Atlas T8. By applying coding, the dimensions and components of internationalization of the entrepreneurial university were extracted. Regarding the quantitative method, a researcher-made questionnaire with 45 items with a 5-Point-Likert scale was used to validate the model. The validity of the questionnaire was confirmed by the convergent and divergent validity method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha. The questionnaire was distributed to 133 statistical samples in person and online. Quantitative analysis was performed using Smart PLS 3 software. The results of the quantitative method showed that the values of t-statistic for all routes are higher than the absolute value of 1.96 and all identified factors influence the process of internationalization of the entrepreneurial university. Statistics for components such as for environmental factors (2.341), communications (2.583), technology (2.280), human resources (2.671), culture (3.164), government (2.247), management (2.101), education (2.412), financial (2.193) and structure (2.523). Finally, the results showed that the internationalization of the entrepreneurial university leads to increasing the potential for job creation, innovation and competitive advantage in the country.

    Keywords: internationalization of universities, education, Entrepreneurship, technology, Iranian public universities
  • Hamed Rezakhani Taleghani, Abas Khodayari *, Hamid Ghasemi, Mehdi Kohandel Pages 210-224
    The aim of this study was to design a model for developing swimming sports in Iran. The research method was a combination of exploratory research (qualitative and quantitative). The statistical population in the qualitative part of professors and faculty members of sports management, managers and experts of the Swimming Federation and the expert coaches of the national swimming team and in a small part including the Swimming Federation (10 people), provincial delegations (128 people), swimming coaches (3390 people). The statistical sample in the qualitative section 30 members of the qualitative population was targeted and in the quantitative section for each question between 5 and 10 people were required, 346 people were considered by stratified random method. Exploratory factor analysis was used to reduce the questions and structural equations were used to fit the model using SPSS software version 23 and PLS version 2. The results of structural equation modeling showed that economic, social and cultural, political, technological and sports factors, each of which is macro, medium and micro, are effective in the development of swimming in Iran. The results of the research can be useful for managers and decision makers in the field of swimming in Iran to achieve success in the international arena.
    Keywords: Swimming Sports Development, Economic, Social, Cultural, Political, technology
  • Abassali Salmani *, Ahmad Mehraban, Hasan Savar Olya Pages 225-239
    The purpose of this study is to "enumerate the methods of managerial empowerment and command of part-time undergraduate students in a military university". The type of research in terms of applied nature and research method is descriptive survey and for data analysis and quantitative method has been done using descriptive and inferential statistics. The statistical population included all commanders, professors, experts and researchers and in order to purposefully select features, 119 people were identified and 80 people were randomly selected using Cochran's formula. The researcher-made questionnaire was distributed among them and after collecting it was analyzed using SPSS software. To obtain validity, the questionnaire was distributed among 15 experts and after obtaining their opinion and calculating the lavche coefficient of about / 9 was counted. The reliability of this study using Cronbach's alpha formula is 0.97. The results show that the components of general and specialized knowledge, religious and revolutionary and the talented educational environment of the university have been effective in managerial, command, religious, moral, and behavioral empowerment.
    Keywords: empowerment, Management, Military Management, Command
  • Mostafa Yousefi, Asadollah Mehrara *, Peyman Valipour, Zabihollāh Gholami Rudi Pages 240-251

    The main purpose of this study is to identify barriers to the establishment of electronic human resource management, according to studies conducted in the literature review section and interviews among experts, including 31 senior managers, indicators and basic components were identified. Data collection in this study was a semi-structured interview and a questionnaire whose questions consisted of extracted indicators. In the second part, the statistical population of the study includes all managers and experts with a history of more than 15 years, which is 611 people. In the second statistical population, the sampling of the present study is of a simple random type, which according to Cochran's formula, the appropriate number of samples according to the calculations was equal to 234 people.The scale of the questionnaire was a five-point Likert scale in which respondents rated their views on the questions from strongly agreeing to strongly disagreeing. To measure the content validity of the opinions of supervisors and consultants and for factor validity, exploratory factor analysis method and Spss and PLS software were used. To determine the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha method was used. The results showed the obstacles to establishing electronic human resource management in an organization with 21 components and 6 dimensions; Structural factors, environmental factors, technological factors, strategic factors, cultural factors and individual factors. Finally, the factors were prioritized.

    Keywords: Management, human resources, electronic human resource management, barriers to the establishment of electronic human resource management
  • Hamidreza Nadi * Pages 252-266
    Defense diplomacy of the Islamic Republic of Iran, using the capacity of the active presence of the IRI Army Naval Force in the international and free waters and deepening bilateral maritime relations with important countries that have coastlines, has created a new arena in the political discourse and diplomatic relations between the countries. This study is an attempt to examine the role of the Naval Force in defense diplomacy and the opportunities provided as the result of the relationships between the Naval forces of the two countries in the developing the political, cultural, and economic relations. The research question of the study is that; what role does the Naval Force play in the defense diplomacy. To answer the research question, after reviewing the available documents, especially the results of the naval expedition to foreign countries and also interviewing a number of officials present in these missions, a researcher-made questionnaire was developed to assess the role of the Naval Force in defense diplomacy. After that, the questionnaire was distributed among a number of 70 military, defense and political experts. Moreover, using descriptive-analytical method, the obtained results were analyzed by employing statistical analysis tools. The findings of the study confirmed the positive role of the Naval Force in defense diplomacy and strengthening the policy and macro diplomacy of the Islamic Republic of Iran in the political, economic, cultural and military fields.
    Keywords: diplomacy, naval force, International Relations, naval power, Politics