فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/17
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ادریس قادرپور، محمدحسین میرسلیمانی*، مسعود نادریان صفحات 1-15

    هدف اصلی این پژوهش تاثیر رسانه های جمعی در توسعه ی آگاهی از حقوق ورزش حیطه ی مسیولیت مدنی ورزشی می باشد. طرح پژوهش بر اساس هدف کاربردی و از حیث گردآوری داده ها توصیفی - تحلیلی، از نوع همبستگی بود. کلیه مسیولان ستادی وزارت ورزش و جوانان، مسیولان کمیته ملی المپیک و روسای فدراسیون های ورزشی و همچنین تعدادی از اساتید متخصص در حوزه حقوق ورزشی به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند با توجه به روش نمونه گیری کل شمار، 87 نفر در تحقیق شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای محقق ساخته بود که با تاکید بر نظرات مدیران و کارشناسان حقوقی و رسانه ای طراحی گردید روایی پرسشنامه بر اساس مقادیر CVR و CVI مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 81/0 مورد تایید قرار گرفت. روش تجزیه وتحلیل داده ها نیز با استفاده از مدل معادلات ساختاری در نرم افزار PLS انجام شد. در این راستا برازش مدل ساختاری، مدل اندازه گیری و کلیت مدل با استفاده از معیارها، مناسب ارزیابی شد یافته های تحقیق بیانگر آن است که رسانه های جمعی اعم از رسانه های اینترنتی (وب سایت ها و شبکه های اجتماعی) سپس رسانه های دیداری (تلویزیون)، رسانه های چاپی (روزنامه، کتاب...) و رسانه های شنیداری (رادیو) بر ارتقای آگاهی از مسیولیت مدنی ورزشی ورزشکاران، مربیان، مدیران، داوران و تماشاگران تاثیر مثبت و معنی داری دارند و این چهار رسانه می توانند 75 درصد از تغییرات آگاهی از مسیولیت مدنی ورزشی را پیش بینی نمایند. به ترتیب رسانه های اینترنتی، دیداری، چاپی و شنیداری دارای بیشترین ضریب تاثیر بر آگاهی از مسیولیت مدنی ورزشی بودند.

    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، مسئولیت مدنی، حقوق، حقوق ورزشی
  • علی اصغر خلیلی*، علی محمد صفانیا، علی زارعی، حسن معصومی صفحات 17-33

    هدف این پژوهش چارچوب ارزیابی عملکرد سازمان لیگ حرفه ای فوتبال ایران با رویکرد گراندد تیوری بود. این تحقیق به لحاظ روش شناسی از نوع کیفی و از نظریه زمینه ای استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را صاحب نظران (18 نفر) و نمونه آماری با روش نمونه گیری نظری و به صورت هدفمند انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. داده های حاصل طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی و از طریق نرم افزار مکس کیودا 12 تحلیل شد. تحلیل داده ها نشان داد که شرایط علی شامل (برنامه ریزی، سازماندهی، داوری و مربی گری و باشگاه ها)، شرایط زمینه ای (فناوری اطلاعات، نقل و انتقالات، امنیت و حراست و سلامت لیگ)، عوامل مداخله ای  روابط عمومی و فرهنگی)، راهبردها (فنی و توسعه، تجارت و بازاریابی ورزشی، مالی و پشتیبانی) و سرانجام پیامدها (رضایت مشتریان، بهبود وضعیت اقتصادی و رونق صنعت فوتبال، اجرای مسابقات حرفه ای، افزایش بهره وری منابع انسانی، پر کردن اوقات فراغت و بهبود عملکرد باشگاه ها) شناسایی و با یکدیگر مرتبط شده اند. در پایان نیز پارادایم و الگوی نظری کیفیت عملکرد سازمان لیگ حرفه ای فوتبال شکل گرفت. در نتیجه می توان گفت عملکرد سازمان لیگ حرفه ای فوتبال در ایران با توجه به محدودیت های پیش روی آن که تحت تاثیر شرایط گوناگون ایجاد شده است، تا رسیدن به وضعیت مطلوب و مورد انتظار فاصله دارد. بنابراین بکارگیری برخی راهبردها (فنی و توسعه، تجارت و بازاریابی ورزشی و...) می تواند پیامدهای مطلوبی را برای سازمان لیگ به ارمغان آورد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت عملکرد، سازمان لیگ حرفه ای، فوتبال، گراندد تئوری
  • عابد محمودیان*، سعید صادقی بروجردی، محمد ناروئی، آکو ابراهیم فقی محمود صفحات 35-49

    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش هویت تیمی در قصد حضور تماشاگران فوتبال با میانجیگری محدودیت های حضور در تیم استقلال تهران انجام گرفت. روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی بود و معادلات ساختاری جهت بررسی فرضیات تحقیق به کارگرفته شد. 550 نفر از هواداران تیم استقلال به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری متغیرهای تحقیق که شامل: محدودیت های حضور، هویت تیمی و قصد حضور تماشاگران بودند، پرسشنامه های روچا و فلوری (2017) استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به وسیله اساتید مجرب و همسانی درونی آنها از طریق آزمون آلفای کرونباخ تایید شد. یافته ها نشان دادند که هویت تیمی با ضریب 41/0- بر محدودیت های حضور و با ضریب 66/0 بر قصد حضور تاثیر می گذارد. از طرف دیگر، محدودیت های حضور با ضریب 83/0- بر قصد حضور تماشاگران تاثیر می گذارد. به طور کلی و بر اساس نتایج تحقیق حاضر، برای افزایش تعداد تماشاچیان در استادیوم های لیگ برتر فوتبال ایران می توان دو مورد پیشنهاد کرد. از یک طرف باید با توسعه و تقویت هویت تیمی تماشاگران فوتبال درک محدودیت ها برای حضور در استادیوم ها را کاهش داد و از طرف دیگر، با رفع و تسهیل محدودیت ها به افزایش حضور و تمایل تماشاگران به استادیوم ها کمک کرد.

    کلیدواژگان: تماشاگران، فوتبال، قصد حضور، محدودیت ها، هویت تیمی
  • فاطمه مولائی فرد پیله رود، میرحسن سید عامری*، رحیم رمضانی نژاد صفحات 51-66

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مشارکت ورزشی و مشارکت در فضای رسانه بر سرمایه اجتماعی انجام گرفته است. روش تحقیق از نوع توصیفی همبستگی و از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها میدانی بود. جامعه ی آماری پژوهش، شهروندان استان گیلان دارای فعالیت ورزشی (ورزش همگانی) بودند و براساس جدول مورگان و کرجسی نمونه ی آماری برای جامعه ی بیش از 10 هزار نفر 384 نفر برآورد شد. ابزار پژوهش شامل سه پرسشنامه مشارکت ورزشی، مشارکت در فضای رسانه و سرمایه اجتماعی بود. روایی پرسشنامه ها توسط شش کارشناس خبره ورزش همگانی و شش نفر از اساتید مجرب مدیریت ورزشی تایید گردید و ضریب پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0، 93/0، 84/0 محاسبه شد. برای تجزیه تحلیل داده ها  از روش تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر در نرم افزار پی ال اس استفاده شد. نتایج نشان داد که مشارکت ورزشی و مشارکت در فضای رسانه دارای اثرمستقیم و معنی داری بر سرمایه اجتماعی بود. مقایسه نتایج بیانگر این است که میزان سرمایه اجتماعی با ضریب مسیر 82/0 از طریق مشارکت رسانه ای و  با ضریب مسیر 76/0 از طریق مشارکت ورزشی ارتقاء می یابد. می توان اذعان داشت که این میزان تاثیر از اختلاف بالایی برخوردار نمی باشد. همچنین توجه به ویژگی ها و دستاوردهای مشارکت ورزشی در مقایسه با مشارکت در فضای رسانه از قبیل: امکانات و خدمات بیشتر، دسترسی آسان تر، کم هزینه، متنوع، قابل اعتماد و افزایش مسیولیت پذیری و نشاط و سلامت جسمانی و روانی، مزیت مشارکت ورزشی را در مقایسه با مشارکت در فضای رسانه ای در ارتقاء میزان سرمایه ی اجتماعی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، ورزش همگانی، رسانه های اجتماعی، سرمایه اجتماعی
  • خدیجه پورذبیح سرحمامی، مرتضی دوستی*، سید محمدحسین رضوی صفحات 67-86

    هدف پژوهش حاضر بررسی فرصت ها و چالش های مدیریتی برون سپاری به بخش خصوصی در سازمان های ورزشی دولتی بود. روش پژوهش آمیخته اکتشافی و داده ها، با استفاده از مطالعه 130 مقاله و مصاحبه با 34 نفر خبره در حوزه برون سپاری انجام شد. جهت رسیدن به اجماع از روش دلفی استفاده گردید. جامعه آماری مصاحبه را کلیه خبرگان مرتبط با برون سپاری ورزشی در کشور تشکیل می دادند. روش نمونه گیری افراد مصاحبه غیرتصادفی از نوع هدفمند و در دسترس و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. مصاحبه ها کدگذاری و اعتمادپذیری و پایایی کدگذاری مورد بررسی قرار گرفت. در بخش کمی، پرسشنامه ای طراحی گردید. روایی محتوایی پژوهش توسط 10 نفر اساتید مورد تایید و جهت تعیین پایایی، از آلفای کرونباخ استفاده شد. به منظور سنجش اثر عوامل از مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار Smart PLS3 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد مدیران ورزشی می توانند با بررسی دقیق فرصت ها و چالش های برون سپاری و اجرای صحیح این راهبرد موجب بهبود عملکرد و همچنین افزایش بهره وری سازمان های ورزشی و در نتیجه رشد ورزش کشورمان گردند؛ لذا پیشنهاد می گردد دولت محترم به تدوین اهداف و برنامه های جامع و راهبردی مرتبط با برون سپاری و خصوصی سازی در ورزش با استفاده از تجربیات برون سپاری در سال های گذشته بپردازند و نظام کنترل و نظارتی کارآمد و قوی در امر واگذاری ها ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: فرصت ها و چالش های مدیریتی، برون سپاری، مشارکت بخش خصوصی، روش دلفی
  • علی ضمیری کامل، شهاب بهرامی*، علیرضا مرادی، سید صلاح الدین نقشبندی صفحات 87-104
    تحقیق حاضر با هدف ارایه مدل توسعه مالیات در فوتبال حرفه ای ایران طراحی و اجرا گردید. تحقیق حاضر از جمله تحقیقات آمیخته بود که به صورت کیفی و کمی اجرا گردید. نمونه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل نخبگان آگاه به موضوع پژوهش بودند که بر اساس انتخاب گلوله برفی تعدادی تا رسیدن به اشباع نظری تعداد 11 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص شدند. همچنین در بخش کمی تحقیق حاضر علاوه بر نخبگان مدیریت ورزشی کشور و حوزه اقتصاد و مالیات در ورزش، برخی کارشناسان سازمان امور مالیاتی کشور و برخی کارشناسان فدراسیون فوتبال ایران نیز به جامعه آماری اضافه شدند. تعداد این افراد پس از برآوردهای اولیه، 150 نفر مشخص گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور بررسی یافته های تحقیق از کدگذاری باز، محوری و انتخابی در بخش کیفی و همچنین آزمون نشانه و آزمون معادلات ساختاری در بخش کمی استفاده شد. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS نسخه 17 و PLS نسخه 2 انجام گردید. نتایج تحقیق نشان داد که شرایط علی موثر بر توسعه سیاست گذاری های مالیاتی در فوتبال حرفه ای ایران شامل جنبه های قانونی، جنبه های مدیریتی، جنبه های نظارتی، جنبه های انسانی و بانک های اطلاعاتی می باشد. نتایج تحقیق همچنین نشان داد که شرایط زمینه ای موثر بر توسعه سیاست گذاری های مالیاتی در فوتبال حرفه ای ایران شامل ویژگی های فرهنگی، زیرساخت های فنی، حمایت های سازمانی و وضعیت مالی فوتبال می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که شرایط مداخله گر موثر بر توسعه سیاست گذاری های مالیاتی در فوتبال حرفه ای ایران شامل عوامل کلان و خردی می باشد. نتایج تحقیق همچنین نشان داد که پیامدهای توسعه سیاست گذاری های مالیاتی در فوتبال حرفه ای ایران شامل پیامدهای فردی و سازمانی می باشد. نهایتا تحقیق حاضر مشخص نمود که مدل تحقیق حاضر از برازش مناسبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: مالیات، درآمد، هزینه، سیاست گذاری، قوانین
  • حبیب هنری* صفحات 105-122
    هدف پژوهش حاضر، تحلیل اصول مدیریتی حامیان مالی از تبلیغات تجاری در میادین ورزشی بود. این تحقیق به لحاظ نتیجه و هدف از نوع تحقیقات کاربردی، از لحاظ استراتژی پژوهشی از نوع تحقیقات توصیفی بوده که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی مدیران عامل، مدیران بازاریابی و فروش شرکت های حامی مالی با تبلیغات تجاری در میادین ورزشی در رشته های فوتبال، والیبال، کشتی، فوتسال، کاراته و تکواندو، روسای کمیته‎ های بازاریابی فدراسیون های ورزشی، مدیران عامل باشگاه های لیگ برتری در رشته های فوتبال، بسکتبال، والیبال و فوتسال در فصل 98-97 و متخصصین و اساتید دانشگاه در حوزه بازاریابی ورزشی بودند (230 نفر). به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه اصول حامیان مالی ون هیردن (2004) استفاده شد. در تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای به طبقه بندی داده ها و در آزمون فرضیه های تحقیق از مدل های تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار Amos و آزمون تی تک نمونه ای در نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد اصول مدیریت حامیان مالی، بازاریابی و ارتباطات، انسجام عناصر ارتباطات بازاریابی پیرامون حمایت مالی به عنوان اصول حمایت مالی از تبلیغات در میادین و استادیوم های ورزشی قابل قبول می باشند. همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل اهداف حامیان مالی از برازش کافی برخوردار است. برای حامیان مالی مهم است که از اصول خود در رویداد ورزشی پیروی کنند لذا تبلیغات باید متناسب با اصول و ارزش های آنها انجام شود و این موضوع در جذب و حفظ حامیان مالی ورزش بسیار تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: انسجام عناصر ارتباطات، اصول حمایت مالی، بازاریابی و ارتباطات، تبلیغات محیطی، تبلیغات ورزشی
  • سوسن رحیمی، محمد حامی*، وحید شجاعی، رضا شجیع صفحات 123-138

    انتخاب مناسب ترین افراد برای مدیریت یک سازمان به صورت دقیق و هدفمند، یکی از عوامل کلیدی موفقیت برای هر سازمان می باشد. بنابراین این تحقیق با هدف طراحی الگوی انگیزشی تصدی ریاست هیات های ورزشی استانی انجام شد. روش تحقیق حاضر آمیخته و اکتشافی بود که با مطالعات اسنادی و انجام مصاحبه های دلفی، جهت تدوین ابزار پژوهش پرسشنامه پژوهشگر ساخته ی «عوامل انگیزشی سازمانی و فردی» در جامعه آماری، شامل: اساتید مدیریت ورزشی متخصص در رفتار سازمانی، مدیران اداره کل ورزش و جوانان و روسای هیات های ورزشی استان ها فعال بیش از 1400 نفر تخمین زده شد و با روش نمونه گیری نظری (قضاوتی) در بخش کیفی و تصادفی خوشه ای در بخش کمی، 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری spss و Smart PLS(3) استفاده شد. یافته ها نشان داد: بین ابعاد انگیزش فردی: «عوامل سیاسی فردی» بیشترین و «عوامل تعامل بین فردی» کمترین رتبه و همچنین در ابعاد انگیزش سازمانی: «عوامل سیاسی سازمانی» بیشترین و «عوامل اجتماعی سازمانی» کمترین رتبه را داشتند. همچنین انگیزش فردی تاثیر مثبت و معنی داری بر انگیزش سازمانی دارد و می تواند 81/0 درصد تغییرات عوامل انگیزش سازمانی را به طور مستقیم با اندازه اثر قوی 63/0 تبیین می کند. اشتیاق شغلی نیز با انگیزش سازمانی افراد برای تصدی پست ریاست هیات های ورزشی استانی رابطه ی معنی داری با اندازه اثر  قوی 57/0 دارد. برازش مدل پژوهش (616/0= GOF) مناسب و قوی برآورد شد. بنابراین انگیزه های فردی، سازمانی و  اشتیاق شغلی نامزدهای پست ریاست هیات ها، می توانند بهترین گزینه را جهت ریاست انتخاب پیش بینی نمایند.

    کلیدواژگان: انگیزش سازمانی، انگیزش فردی، ریاست هیات های ورزشی استانی
  • محسن بیرانوند، حسین رجبی نوش آبادی*، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی صفحات 139-150

    در میان انواع عوامل تهدیدکننده ورزش، ورزشکاران و سازمان های ورزشی، استفاده از داروها و مواد نیروزا در بین ورزشکاران به عنوان یکی از مهم ترین این تهدیدها در نظر گرفته شده است. در سال های اخیر همواره مصرف مواد نیروزا به امری شایع در میان ورزشکاران، بخصوص در سطح ورزش حرفه ای و قهرمانی مبدل گردیده است که این مورد از موضوعات چالشی در حوزه ورزش و سازمان های مرتبط با آن می باشد. هدف از پژوهش حاضر تحلیل کیفی عوامل بازدارنده مصرف مواد نیروزا در ورزشکاران بود. تحقیق حاضر یک پژوهش کیفی بود. برای جمع آوری داده ها، از مصاحبه های عمیق استفاده شد. بدین منظور با ورزشکاران، مربیان و روسای فدراسیون های ورزشی که به طور مستقیم درگیر مساله دوپینگ بودند، مصاحبه به عمل آمد. پس از پیاده سازی مصاحبه ها با استفاده از روش داده بنیاد، کدگذاری باز و محوری انجام گرفت. تحلیل داده با استفاده از نرم افزار مکس کیودا انجام شد. در انتها و بر اساس یافته ها نیز 9 عامل، شامل مالی، آموزش، مدیریتی، پشتیبانی و ارتقاء عملکردی، نظارت، پژوهش، اخلاقیات و فرهنگی، رسانه های گروهی و تنبیهات، به عنوان عوامل بازدارنده مصرف مواد نیروزا در بین ورزشکاران معرفی شد.

    کلیدواژگان: دوپینگ، ورزش حرفه ای، مواد نیروزا، مکمل های ورزشی، آنتی دوپینگ
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی*، مهرزاد اسدی صفحات 151-167
    هدف این مقاله طراحی الگوی شایستگی های مدیر باشگاه در لیگ برتر فوتبال ایران بود. این تحقیق بر مبنای هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نوع پژوهش های توصیفی- تحلیلی بود. روش انجام پژوهش کیفی از نوع تحلیل مضمون بود. به منظور شناسایی ابعاد و مولفه های شایستگی های مدیران باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران، پس از مطالعه مبانی نظری با استفاده از منابع کتابخانه ای سوالات مصاحبه تهیه و در مرحله بعد مصاحبه های کیفی با افراد مطلع در این حوزه انجام شد. معیار انتخاب افراد، داشتن تجارب پژوهشی، پیشینه علمی و سابقه کاری مرتبط بود. مصاحبه ها تا زمان رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. سپس داده های حاصل از 13 مصاحبه به روش تحلیل مضمون، کدگذاری و تجزیه و تحلیل شد. فهرست اولیه مستخرج از مصاحبه ها 456 کد را شامل شد که پس از بررسی و تجزیه و تحلیل نهایی و سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، فهرست نهایی جهت تدوین الگوی شایستگی مدیران، مشتمل بر 86 مفهوم و 16 مقوله و 3 بعد (ویژگی های فردی، بین فردی و سازمانی) ارایه گردید. بعد ویژگی های فردی، شامل 7 مقوله (شایستگی فنی و تخصصی، دانش علمی و دانشگاهی، ویژگی های ذهنی و روانی، فناوری، ویژگی های اخلاقی، نوآوری، خلاقیت و سازگاری، و شم تجاری)، ویژگی های بین فردی شامل 5 مقوله (مهارت ارتباطی، مهارت رفتاری، جایگاه اجتماعی، هوش سیاسی و فرهنگی و مشتری مداری) و بعد ویژگی های سازمانی شامل 4 مقوله (مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی و حقوقی، ویژگی های شغلی و ویژگی های مدیریتی) بود. نتایج این پژوهش الگوی شایستگی های مورد نیازی را معرفی می کند که با توجه به مسایل پیش روی باشگاه های ورزشی فوتبال، ضروری و اجتناب ناپذیر است. این الگو شامل فهرستی از شایستگی های لازم است که می تواند به عنوان پایه ای در ایجاد یک فرآیند برای استخدام و هدایت مدیران در مدیریت باشگاه های ورزشی در نظر گرفته شوند. همچنین، این شایستگی ها نه تنها در تایید صلاحیت مدیر بلکه می توانند در ارزیابی عملکرد شغلی آنان نیز نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: مدیرعامل، شایستگی، باشگاه، فدراسیون فوتبال، لیگ برتر
  • داود نوری، غلامرضا شعبانی بهار*، مجید سلیمانی صفحات 169-186

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مجازی سازی ساختار سازمان بر پایداری سازمانی با نقش میانجی سینرژی سرمایه انسانی و خرد سازمانی می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان سازمان ورزش شهرداری تهران (480=N) تشکیل دادند و همچنین نمونه آماری پژوهش با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان و به صورت تصادفی طبقه ای از سازمان ورزش شهرداری تهران (215=n) انتخاب شد. به منظور گردآوری داده ها از یک پرسشنامه اطلاعات فردی و چهار پرسشنامه مجازی سازی سازمان (ویلیامیل استرید، 2007)، پرسشنامه خرد سازمانی (براون و گرین، 2006) و پرسشنامه سینرژی سرمایه انسانی (احمدی و همکاران، 1396) و پرسشنامه پایداری سازمانی (دیک و همکاران، 2012) استفاده شد. روایی این پرسشنامه ها به تایید هفت نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی همدان رسید و همچنین پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 0.92، 0.87، 0.94 و 0.89 به دست آمد. در این تحقیق نیز برای برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده ابتدا در سطح توصیفی با استفاده از شاخص های آماری به توصیف سوالات پرسشنامه پرداخته می شود و سپس در سطح استنباطی برای بررسی صحت و سقم فرضیه ها و روابط بین متغیر های تحقیق از تکنیک تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 3 استفاده شده است.. مهمترین نتایج به دست آمده از تحقیق حاکی از این بوده که مجازی سازی سازمان بر پایداری سازمانی با نقش میانجی سینرژی سرمایه انسانی و خرد سازمانی تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مجازی سازی، خرد سازمانی، پایداری سازمانی، سینرژی سازمانی، شهرداری تهران
  • مصطفی افشاری*، حمید میرصفیان، فهیمه محمدحسن، محسن اسمعیلی صفحات 187-204

    درس تربیت بدنی در جهت گسترش سلامتی دانش آموزان می باشد و سلامتی افراد از نظر جامعه سالم و نیرومند بسیار مهم و ضامن بقاء و همچنین حفظ استقلال اجتماع و کشور است. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل اثرگذار بر موفقیت مدارس مجری رشته های تخصصی ورزشی در استان های شمال غرب کشور است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی است. جامعه آماری شامل مدیران، معاونین، کارشناسان ورزش، معلمان تربیت بدنی استان های شمال غرب کشور (استان آذربایجان غربی، استان آذربایجان شرقی، استان اردبیل، استان زنجان) بودند. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند و با حداکثر تنوع یا ناهمگونی استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با 60 نفر بود. ابزار اندازه گیری مصاحبه باز بود و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی با روش اشتراوس و کوربین تحلیل شد. بر مبنای تحلیل داده ها 56 مفهوم اولیه (سطح اول) و 7 مقوله عمده (سطح دوم) شناسایی شد. منابع شناسایی شده شامل منابع انسانی، فرهنگی - اجتماعی، مالی، تسهیلاتی، مادی، فناوری، اقتصادی و مدیریتی بود. از این رو جهت حضور فعالانه نسل های آینده در صحنه های اجتماعی و رشد و بالندگی آنان، لازم است این مدارس مجری به عنوان یکی از بسترسازان سلامتی و تندرستی و موفقیت در ورزش جامعه در جایگاه ویژه خود قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدارس تربیت بدنی، آموزش و پرورش، دانش آموز، رشد و توسعه ورزش
  • ظهراب گوهری، سمیه عمادی*، حمیدرضا زارعی، غلامرضا جباری صفحات 205-221

    فوتبال ساحلی ورزشی نوظهور است. از طرفی برنامه ریزی بلندمدت و جامع، از ضروریات توسعه است. از این رو هدف پژوهش، تدوین سند توسعه راهبردی فوتبال ساحلی ایران با روش سوات بود. روش تحقیق، توصیفی و به صورت مطالعات استراتژیک انجام شد. این پژوهش به لحاظ هدف تدوین استراتژی توسعه فوتبال ایران با روش سوات کاربردی بود و اطلاعات به صورت میدانی و به روش آمیخته کیفی و کمی گردآوری شد. جامعه آماری در بخش کمی، شامل مدیران و مربیان برجسته فوتبال ساحلی (75 نفر) و در بخش کیفی، 18 نفر از خبرگان بودند. به دلیل محدود بودن اعضا، جامعه با نمونه برابر شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ تایید شد (83=α). یافته ها نشان داد که در فوتبال ساحلی کشور، هشت قوت، هشت ضعف، نه فرصت و نه تهدید، وجود دارد و با استفاده از تحلیل سوات، تعداد 12 استراتژی حاصل و اولویت بندی شد. توسعه و بهره وری منابع انسانی، ایجاد نظام یکپارچه مدیریت استعداد و طراحی و استقرار نظام ارزیابی و مدیریت عملکرد، باید در اولویت اقدام مسیولین قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ایران، سوات، فدراسیون فوتبال، فوتبال ساحلی
|
  • Edris Ghaderpour, MohammadHossein Mirsoleymani *, Masuod Naderian Pages 1-15

    The main purpose of this study is to The Impact of Mass Media on the Development of Awareness of Sports Law in the Field of Sports Civil Liability. The research design was correlational based on the applied purpose and descriptive-analytical data collection. All staff members of the Ministry of Sports and Youth, officials of the National Olympic Committee and presidents of sports federations, as well as a number of professors specializing in sports law were considered as a statistical population. The data collection tool was a researcher-made questionnaire that was designed with emphasis on the opinions of managers and legal and media experts. The validity of the questionnaire was confirmed based on CVR and CVI values and the reliability of the questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha coefficient of 0.81. Data analysis method was performed using structural equation modeling in PLS software. In this regard, the fit of the structural model, measurement model and the model as a whole were evaluated using appropriate criteria. Research findings indicate that mass media including Internet media (websites and social networks), then visual media (television), print media (newspaper , Book ...) and audio media (radio) have a positive and significant effect on raising awareness of sports civil liability of athletes, coaches, managers, referees and spectators, and these four media can predict 75% of changes in sports civil liability awareness. Internet, visual, print and visual media had the highest impact on the awareness of sports civil liability, respectively.

    Keywords: Mass Media, Civil Liability, Law, Sporting Law
  • AliAsghar Khalili *, Ali Mohammad Safania, Ali Zarei, HASSAN MASOUMI Pages 17-33
    Objective

    The purpose of this study was to establish the Performance evaluation framework For Iranian professional football league organization: With Grounded Theory Approach.

    Methodology

    This research was qualitative in terms of methodology and Grounded theory was used. The statistical population of the research was experts (18 samples) and the statistical sample was selected using theoretical and objective sampling method. Semi-structured interview method was used to collect data. The data were analyzed in three stages of open, axial and selective coding and analyzed through MAXQDA 12 software.

    Results

    Analysis of The data showed that The causative Factors Including (planning, organizing, Refereeing and coaching, and clubs),the underlying conditions (Information Technology, Transfers, The Security , protection and health of the league), Influential factors (Public and cultural relations), Approaches (technical and development, sport Commerce and marketing, financial and support strategies) and finally outcomes(customer satisfaction, The improvement of the economic situation and the prosperity of the football industry, the Held professional sporting events, The increase in the effectiveness of human resources, Filling leisure time and The improvement of the clubs’ performance) Were identified and linked to each other. Finally, the paradigm and theoretical model of the quality of the professional league organization of Football were formed.

    Conclusion

    As a result, it can be said that the performance of the professional football league organization in Iran Is far from reaching the desired and expected level, due to its limitations, which have been created under the influence of various .

    Keywords: evaluation, quality of performance, professional league organization, football, Grounded Theory
  • ABED MAHMOODIN *, Saeed Sadeghi Boruojerdi, Mohammad Naroee, Ako Ebrahim Fage Mahmoud Pages 35-49

    Purpose of this study was to definition the role of team identification on football fans intentions to attendance mediated by attendance constraints conducted on Esteghlal Tehran Football Club. The research method in this study is descriptive - correlation and SEM was applied to survey the research hypothesis. The number of 550 fans of Esteghlal and team were selected as the research. In order to measure the research variables including attendance constraints, team identification, and intentions to attendance, the questionnaires of Rocha and Fleury (2017) were applied. The validity and accuracy of the questionnaires confirmed by the experts and the reliability of the test questions were confirmed via Cronbach’s alpha test. The results illistrate that team identification with a coefficient of -0.41 impact attendance constraints and with a coefficient of 0.66 impact fans intentions to attendance. On the other hand, attendance constraints with a coefficient of -0.83 impact fans’ intentions to attendance. According to the results of the present study, two things are suggested. On the on hand, by developing and reinforcing fans’ team identification, reduce their perception of constrains to attend in stadiums. On the other hand, by solving and facilitating constrains help fans intention to attend in stadiums

    Keywords: Fans, football, Intentions to attendance, constraints, Team identification
  • Fatemeh Molaei Farde Pileh Rood, MirHassan Sayed Ameri *, Rahim Ramzaninejad Pages 51-66

    The present study aims to investigate the effect of sports participation and media participation in social capital. The research method was descriptive correlational in terms of practical purpose and field data collection method. The statistical population of the study, the citizens of Gilan province, had sports activities (public sports) and according to the table of Morgan and Krejcie, the statistical sample for the community of more than 10 thousand people was estimated at 384 people . The research instruments included three sports participation questionnaires, media participation and social capital. For data analysis, confirmatory factor analysis method and path analysis were used in PLS software. The results showed that sports participation and participation in the media space had a direct and significant effect on social capital. Comparison of the results indicates that the amount of social capital with a coefficient of 0.82 is improved through media participation and with a coefficient of 0.76 through sports participation . It can be acknowledged that this effect is not very different. Also pay attention to the features and achievements of sports participation compared to participation in the media space such as : More facilities and services, easier access, low cost, diverse, reliable and increasing responsibility and vitality and physical and mental health, show the advantage of sports participation compared to participation in the media space in promoting social capital .

    Keywords: sport participation, public sport, Social Media, social capital
  • Khadijeh Pourzabih Sarhamami, Morteza Dousti *, Seyed MohamadHossein Razavi Pages 67-86

    The purpose of this study was to investigate the opportunities and management challenges of outsourcing to the private sector in government sports organizations. The research method was mixed. Data were obtained by studying 130 articles and interviewing 34 experts in the field of outsourcing. The Delphi method was used to reach a consensus. The statistical population of the interview consisted of all experts related to sports outsourcing in the country. The non-random sampling method was targeted and available and continued until theoretical saturation was achieved. The interviews were coded and the validity and reliability of the coding were examined. In a quantitative part, a questionnaire was designed. Content validity of the study was confirmed by 10 professors and Cronbach's alpha was used to determine the reliability. In order to measure the effect of factors, structural equation modeling in Smart PLS3 software was used. Research findings showed Sports managers can improve the performance and also increase the productivity of sports organizations and thus the growth of our country's sports by carefully examining the opportunities and challenges of outsourcing and the correct implementation of this strategy; Therefore, it is suggested that the esteemed government formulate comprehensive and strategic goals and programs related to outsourcing and privatization in sports using the outsourcing experiences of the past years and establish an efficient and strong control and supervision system in the matter of transfers.

    Keywords: Managerial opportunities, challenges, Outsourcing, Private Partnerships, Delphi method
  • Ali Zamiri Kamel, Shahab Bahrami *, Alireza Moradi, Seyyed Salaheddin Naghshbandi Pages 87-104
    The present study was designed and implemented to presenting a tax development model in Iranian professional football.The present study was a mixed research was conducted qualitatively and quantitatively.The statistical sample of the research in the qualitative part included elites aware of the subject of the research.Based on the selection of snowballs,until11people were identified as the research sample until the theoretical saturation was reached. Also,in the quantitative part of the present study,In sports, some experts of the country's tax affairs organization and some experts of the Iranian Football Federation were added to the statistical community.The number of these people was determined to be150after initial estimates.Data collection tools included a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire. In order to evaluate the research findings,open,axial and selective coding in qualitative part and mark test and structural equation test in quantitative section were used.whole process of data analysis was performed inSPSS software version17and PLS version2.The results showed that the causal conditions affecting the development of tax policies in Iranianfootball include legal ,management ,regulatory ,human and databases.The results also showed that the underlying conditions affecting development of tax policies in Iranian football include cultural characteristics,technical infrastructure,organizational support and financial status of football.The results showed that the intervening conditions affecting the development of tax policies in Iranian football include macro and micro factors.The results also showed that the consequences of the development of tax policies in Iranian football include individual and organizational consequences.Finally,the present study found that the model of the present study has a good fit.
    Keywords: tax, Income, Cost, Policy, Rules
  • Habib Honari * Pages 105-122
    The purpose of this study was to analyze the management principles of sponsors of commercial advertising in sports fields. This research is an applied research in terms of result and purpose, a descriptive-correlational research in terms of research strategy, which was conducted in the field. The statistical population of the study includes all CEOs, marketing and sales managers of sponsors companies with commercial advertisements in sports fields in the fields of football, volleyball, wrestling, futsal, karate and taekwondo, chairmen of marketing committees of sports federations, CEOs of Premier League clubs in the fields Football, basketball, volleyball and futsal in the 98-97 season and university specialists and professors in the field of sports marketing (230 people). Van Heirdon (2004) Sponsorship Principles Questionnaire was used to collect data. In data analysis, descriptive statistics were used to classify the data, and in testing the research hypotheses, confirmatory factor analysis models were used in Amos software and one-sample t-test in SPSS software was used. Findings showed that the principles of sponsor management, marketing and communication, the coherence of the elements of marketing communication around financial support as the principles of financial support for advertising in sports stadiums and stadiums are acceptable. Also, the results of confirmatory factor analysis showed that the model of sponsors' goals is sufficiently appropriate. It is important for sponsors to follow their principles in the sporting event, so advertising should be done in accordance with their principles and values, and this is very effective in attracting and retaining sports sponsors.
    Keywords: Integration of communication elements, principles of financial support, marketing, communication, environmental advertising, sports advertising
  • Susan Rahimi, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei, Reza Shsjie Pages 123-138

    This study aimed to design a motivational model for the tenure of sports organizations and emphasize provincial sports boards. The research method mixed and exploratory with documentary studies and Delphi interviews to compile the research tools of the researcher-made questionnaire "Organizational and Individual Motivational Factors" in the statistical community, including: In the statistical population, including professors of sports management specializing in organizational behavior, main official managers of Sports and Youth also, heads of sports boards of provinces, more than (N=1400) active people were estimated. And in the qualitative section: by the theoretical (judgment) sampling method and in the quantitative section: random cluster sampling, 384 people were selected as the sample. The findings showed: Among the dimensions of individual motivation: "individual political factors" had the highest and " Interpersonal interaction factors" had the lowest rank and in the dimensions of organizational motivation: "organizational political factors" had the highest and "organizational social factors" had the lowest rank. Individual motivation also has a positive and significant effect on organizational motivation and can explain 0.81% of changes in organizational motivation factors directly with a strong effect size of 0.63. Job enthusiasm also has a significant relationship with the organizational motivation of individuals for the position of head of provincial sports boards with a strong effect size of 0.57. Therefore, the personal, organizational, and job motivations of the candidates for the post of chairman of the boards can provide the best option for the chairman of the selection board.

    Keywords: Individual Motivation, Organizational Motivation, Provincial Sports Committees
  • Mohsen Biranvand, Hossein Rajabi Noush Abadi *, Seyyed Nasrolah Sajjadi, Mehrzad Hamidi Pages 139-150

    Among various threatening factors to sports, athletes and sport organizations, the use of drugs and energy substances among athletes is considered as one of the most important of these threats. The usage of drugs among the athletes has constantly become common during recent years, especially at the level of professional sports and elit athletes, which is one of the challenging issues in the field of sports and related organizations. The purpose of the current research is a qualitative analysis factors inhibiting the use of drugs in athletes. For this purpose, interviews were conducted with athletes, coaches and the president of the sport federations who were directly involved in the doping issue. After conducting the interviews, open and axial coding was performed using Grounded Theory method. To analyze the data collected from MAXQDA 2018 software was used. Finally, based on the findings, 9 factors were identified as inhibitors of ergogenic substances among athletes.

    Keywords: Doping, Professional Sport, Drugs, Sport Supplements, Anti-Doping
  • Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi *, Mehrzad Asadi Pages 151-167
    Objective
    The purpose of this paper was to design a competences model of club managers in Iranian Football Premier League.
    Methodology
    This research was based on the purpose of applied research and was a descriptive-survey research. The method of qualitative research was the type of theme analysis. In order to identify the dimensions, components and criteria of the suitability of Iranian Premier League club managers. A preliminary questions was prepared after studying theoretical foundations using library resources and so, we conducted qualitative interviews with experts of this area. The criterion for selection of these people was researchers and scientific experience and work background. Data collection was done from 13 interviews and then coded and analyzed by theme analysis method.
    Results
    The initial list of interviews included 456 codes which, after reviewing, final analysis and three stages of coding, the final list for developing a competency model of managers, comprising 86 criteria and 16 components and 3 dimension of competency (individual, interpersonal and managerial skills). personal skills includes 7 components (technical and professional competence, academic and scientific knowledge, personality traits, technology, professional ethics, innovation and creativity and adaptability, and business skills); interpersonal skills included 5 components (communication skills, behavioral skills, social skills, political and cultural Intelligence, and customer orientation); and managerial skills included 4 components (human resource management, occupational characteristics, financial and legal skills and managerial characteristics).
    Conclusion
    The results of this research suggest a desirable competency model that is essential and inevitable given the issues facing football clubs.
    Keywords: Competency, club, Football Federation, Manager, Premier League
  • Davod Nori, Gholamreza Shabanibahar *, Majid Soleymani Pages 169-186

    The aim of this study was to investigate the effect of organizational performance virtualization on organizational sustainability with the mediating role of human resource enhancement and organizational wisdom. The type of research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of implementation. The statistical population of this study consisted of all employees of Tehran Municipality Sports Organization (N = 480), Also, the statistical sample of the research was selected using Morgan sampling table and stratified randomly from Tehran Municipality Sports Organization (n = 215). In order to collect data from one personal information questionnaire and four organizational virtualization questionnaires (William Stride, 2007), organizational micro-questionnaire (Brown and Green, 2006) and human capital synergy questionnaire (Ahmadi et al., 2017) and organizational sustainability questionnaire (Dick and. Et al., 2012) were used. The validity of these questionnaires was confirmed by seven professors of sports management at the Islamic Azad University of Hamadan, Also, the reliability of the questionnaires was 0.92, 0.87, 0.94 and 0.89 using Cronbach's alpha test, respectively. In this research, in order to analyze the collected data, first the questionnaire questions are described at the descriptive level using statistical indicators and then at the inferential level to check the accuracy of the hypotheses and the relationships between the research variables using the path analysis technique. Smart PLS software version 3 is used. The most important results obtained from the research indicate that the structural virtualization of the organization has a significant effect on organizational stability with the mediating role ...

    Keywords: Structural Virtualization, Organizational Micro, Organizational Sustainability, Manpower Synergy, Tehran Municipality
  • Mostafa Afshari *, Hamid Mirsafian, Fahimeh Mohammadhassan, MOHSEN ESMAEILI Pages 187-204

    Physical education as a unit in schools is aimed at promoting the health of students, and the health of individuals is very important in terms of a healthy and strong society and guarantees survival, as well as maintaining the independence of society and the country. The aim of present study is to identify and analyze the factors affecting the success of schools offering specialized sports disciplines in Iran northwest provinces. The research method is qualitative and exploratory. The population is include of managers, deputies, sports experts, and physical education teachers in the northwestern provinces of the country (West Azerbaijan province, East Azerbaijan province, Ardabil province, Zanjan province). Sampling method was non-probability sampling, with purposeful selection and with maximum variability or heterogeneity. The sample size in this study was 60 based on the theoretical saturation. Using Strauss and Corbin approach, the interview measurement tool was open interviews, analyzed based on three stages of open, axial and selective coding. Based on data analysis, 56 primary concepts (first level) and 7 major categories (second level) were identified. The resources identified included socio-cultural, financial, facility, funds, technological, economic and managerial resources.

    Keywords: Physical education Schools, Education, Student, Sports Development
  • Zohrab Gohari, Somayeh Emadi *, HamidReza Zarei, Gholamreza Jabbari Pages 205-221

    Beach soccer is an emerging sport and long-term and comprehensive planning is essential for development. Therefore, the purpose of this study was to compile a document on the strategic development of beach soccer in Iran using the SWOT method. The research method was descriptive and in the form of strategic studies. This research was applied in terms of purpose and the information was collected in the field in a mixed qualitative and quantitative method. The statistical population in the quantitative section included prominent beach soccer managers and coaches (75 people) and in the qualitative section, 18 experts. Due to the limited membership, the community became equal to the sample. The research instrument was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by 10 professors of university sports management and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test (83α =). The findings showed that in beach soccer, there are eight strengths, eight weaknesses, neither opportunities nor threats, and using SWOT analysis, 12 strategies were obtained and prioritized. Development and productivity of human resources, creating an integrated system of talent management and designing and establishing a system of evaluation and performance management, should be a priority for officials.

    Keywords: Iran, SWOT, Football Federation, Beach Soccer